Inhoud van deze pagina:

Review: Ga jij gebruik maken van het platform of de overige diensten van AllesOverCrypto.nl?

Iedereen wil meeprofiteren van crypto valuta. Het maakt niet of je iemand bent die een gokje durft te wagen met een beetje spaargeld, of dat je een grote som ter beschikking hebt en ergens in wilt beleggen. Risico loop je bij elke soort belegging, dus waarom zou je crypto niet proberen? Hiervoor heb je echter een platform nodig, zodat je via je eigen rekening geld kunt overboeken naar dit platform om er vervolgens een of verschillende soorten crypto currencies mee te kunnen kopen.

Belangrijke disclaimer vooraf

Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en zou alleen gedaan moeten worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Is AllesOverCrypto wel een betrouwbare plek om crypto te leren kopen?

Aan elk digitaal platform kleven risico’s en nadelen. De een rekent meer kosten, de ander heeft maar een beperkt aantal crypto valuta te koop op zijn website en weer een ander heeft geen eigen wallet, waardoor je de opslag van digitale currencies zelf ergens anders geregeld moet hebben. Vergeet niet dat er op digitaal vlak sowieso veel aan de hand is, want je hebt niet alleen phishing en WhatsApp fraude die steeds meer toeneemt, maar ook data centers worden gehackt.

Dit betekent dat alles wat je in het leven doet – want als je met geld onder je matras slaapt, kan het ook gestolen worden – voor- en nadelen met zich meebrengt. Als het om het gebruiken van een platform voor de aankoop van je crypto valuta gaat, is AllesOverCrypto een prima startpunt. Je kunt er zelf een gratis training volgen, waardoor je ook als beginnende crypto investeerder weet wat er allemaal bij komt kijken.

AllesOverCrypto laat je zien via welke websites je crypto kunt kopen, hoe de koersen staan, er is een forum, een e-shop en je kunt er diverse blog artikelen lezen. Dit blog is erg handig voor wie nog in de kinderschoenen van crypto kopen staat, want je kunt per categorie jezelf inlezen. Je begint bij de basis, maar je kunt ook naar de categorie blockchain of wallets doorklikken. Hierdoor kun je zelf structuur aanbrengen in je leerproces als het over crypto gaat.

Wie zitten er achter het platform AllesOverCrypto.nl?

Je hebt de drie oprichters – Derek en Robin Westra en Patrick Suiker – met achter hen nog een heel team aan technische analisten, marketing specialisten, coaches en schrijvers. In totaal gaat het bij AllesOverCrypto om iets meer dan twintig mensen. Het platform is ooit klein begonnen, maar inmiddels is de passie van Patrick, Robin en Derek overgeslagen op het grotere publiek. Dat maakt dat ook het platform sterk gegroeid is in de afgelopen jaren.

Wat zijn onze ervaringen met AllesOverCrypto?

Als je hongerig bent naar informatie en een weg zoekt om die honger te stillen, is de gratis training een mooi punt om mee te starten. Je krijgt er basisinformatie die op een enthousiaste manier gebracht wordt en je merkt dat er wat ervaring met crypto is. Toch zijn er twee punten om iets over op te merken. Allereerst kun je de informatie via andere bronnen ook vinden en misschien past deze manier beter bij jou om structuur in het onderwerp aan te brengen.

Ten tweede wordt er bij de gratis training vaak gerefereerd aan de masterclass. Natuurlijk is dit begrijpelijk, want voor niks gaat alleen de zon op. Hou je hier rekening mee en ben je je hier van te voren van bewust? Dan kan de gratis training je nog steeds op weg helpen. Als je de website al van voor tot achter gelezen hebt en zeker niet van plan bent om 2000 euro in een masterclass te gaan steken, kan deze manier van promotie je gaan irriteren.

Wat zijn de kosten bij AllesOverCrypto.nl?

AllesOverCrypto biedt diverse diensten en producten aan. Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste items:

Dé crypto parels voor 2021 (portfolio)97,- euro (aanbieding, was 200,- euro)
Crypto signals (abonnement op crypto informatie omtrent aankoop/verkoop)27,- euro per maand of 300,- per jaar
Crypto masterclass (cursus)1997,- euro (aanbieding, was 4000,- euro)
TrainingGratis (inclusief 3 e-books)

Alle prijzen zijn inclusief BTW. Betalen kan makkelijk en veilig via iDeal, maar ook met PayPal, Bancontact en Sofort. Verder is er een forum op de website om vragen te kunnen stellen of informatie uit te wisselen en dit forum is gratis. Hiervoor hoef je alleen een account aan te maken. Een aparte plek op de website is gereserveerd voor deelnemers aan de crypto masterclass. Deze plek heet “The Zone” en je gebruikt hierbij dezelfde inloggegevens als voor je masterclass.

Bij het onderdeel op de website dat “Crypto kopen” heet, worden drie partijen genoemd die AllesOverCrypto geschikt vindt voor het aankopen en verkopen van crypto valuta. Het gaat hier om Binance, Bitvavo en Coinmerce. Alle drie hebben ze zo hun voor- en nadelen en AllesOverCrypto benoemt deze concreet. Door op de link van elke partij te klikken, kom je op de registratiepagina terecht om een account aan te maken.

Blijf je bij ditzelfde onderdeel op de website en ga je verder naar beneden op de pagina, dan word je per partij uitgelegd hoe aankopen via deze website werkt. Op www.allesovercrypto.nl zelf koop je dus geen crypto. Je vindt er alle basisinformatie en trainingen om hiermee aan de slag te gaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van AllesOverCrypto?

Voordelen

 • De website heet AllesOverCrypto en je vindt er dan ook alles over crypto. Van A tot Z krijg je alle links en tools om van je crypto avontuur een succes te maken.
 • De beginner wordt via een handleiding uitgelegd wat hij moet doen om zijn eerste crypto te kunnen kopen en opslaan.
 • Alle theorie wordt in begrijpelijke taal uitgelegd, zodat iedereen kan volgen waar het over gaat en welke stappen gezet moeten worden.
 • Er is zowel een gratis als betaalde training.

Nadelen

 • Op de website zelf koop je geen crypto. Je vindt er alleen links naar drie partijen die AllesOverCrypto aanbeveelt.
 • Bij het woord “gratis” voel je de bui al hangen. Het zal vast om een voorproefje op de masterclass gaan, waarin je net niet voldoende leert om er echt iets aan te hebben. Pas na het volgen van de gratis training weet je of je er werkelijk iets aan gehad hebt.

Voor wie is AllesOverCrypto.nl een geschikte website?

Iedereen die in Nederland of België woont en die crypto wil gaan kopen, kan met AllesOverCrypto uit de voeten. Je vindt er informatie voor beginners, maar ook gevorderden kunnen er nog hun voordeel mee doen. Voor de startende crypto belegger zijn de afbeeldingen in de handleiding (voor Binance, Bitvavo en Coinmerce) superhandig om te kunnen bepalen bij welke website je een account aan wilt maken. Je weet dan gevoelsmatig of je met de website overweg kunt.

Mensen die nog twijfelen of crypto valuta aankopen iets voor hen is, kunnen eerst de gratis training doen en zich aanmelden op het forum. Dit kan je doen realiseren dat het niks, of juist wel iets voor je is. Je kunt er de posts van anderen met hun overwegingen en tips lezen, maar ook je eigen vraag stellen. Ben je na de gratis training toch overtuigd van de waarde van de masterclass, dan kun je deze daarna nog volgen en je expertise en vertrouwen in het handelen in crypto uitbreiden.

Wat moet je kunnen om gebruik te maken van het aanbod van AllesOverCrypto?

Je moet vooral interesse hebben in crypto, de kennis komt vanzelf. Als je nieuwsgierig bent, maar nog niet zoveel weet, vind je op de website een mooi beginpunt om je kennis op te bouwen of uit te breiden. Je hoeft er niet bijzonder intelligent voor te zijn, maar moet vooral tijd willen investeren in het verwerven van relevante informatie. Dit moet dus niet per definitie met een masterclass. Misschien heb jij met de handleidingen en artikelen in het blog al voldoende. Voor extra tips kun je dan het crypto signals abonnement afsluiten of het portfolio met de parels voor 2021 aankopen.

Zorg er wel altijd voor dat je een natuurlijke dosis wantrouwen blijft houden, want je moet natuurlijk nooit blind op het advies van iemand anders afgaan. Je moet altijd zelf blijven nadenken en dubbelchecken of informatie die je krijgt wel klopt. Zodra jij geld overboekt om crypto te kopen, geef jij zelf ook goedkeuring aan de bank om dit geld over te maken. Dit blijft dus altijd je eigen verantwoordelijkheid en daar kan geen enkele website of iets anders tussenkomen.

Hoe ziet het stappenplan er uit om goed te worden in het traden van crypto valuta?

Begin altijd bij het begin en laat je niet overweldigen door alle informatie. Lees je op diverse websites in, zodat je grip krijgt op de basisbeginselen van het handelen in crypto. Maak voor jezelf een mindmap met onderwerpen en probeer deze in volgorde te zetten, zodat je een plan van aanpak krijgt, waarbij je alles wat je moet weten om te kunnen starten af kunt vinken zodra je een onderdeel compleet begrijpt en aandurft.

Zit alle kennis in je hoofd? Ga dan na of je – nu je op de hoogte bent van de methode en risico’s – verder wilt gaan. Zo ja, dan kun je er nog voor kiezen om de masterclass bij AllesOverCrypto te volgen, maar je kunt er ook meteen voor gaan en een account openen bij de website die jouw voorkeur heeft. Volg de stappen uit de handleiding de eerste paar keer en je hebt dan al snel door hoe de website in zijn werk gaat.

Tussentijds is het vooral bijhouden hoe je portefeuille erbij staat en of er actie nodig is. Hier gaat je kennis over trends en niet vanuit emoties handelen een rol spelen. Bezoek het forum of neem contact op met je eigen netwerk als je ergens over twijfelt of advies wilt. Er naar luisteren of over lezen kan altijd, hoe je daarna verder handelt is weer aan jouzelf.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met de producten en diensten van AllesOverCrypto?

 • Trustpilot.com geeft 4,8 van 5 sterren en dit is gebaseerd op basis van 405 reviews. 98% van de reviewers geeft de beoordeling goed of uitstekend. En dit houdt automatisch in dat maar 2% een gemiddelde, slechte of zeer slechte score geeft.
 • Marchealthy.nl geeft het cijfer 9,3 en vooral de kwaliteit, het support en de prijs steken er met kop en schouders bovenuit. De gebruiksvriendelijkheid haalt de score iets omlaag. Als pluspunten worden de prijs/kwaliteit verhouding genoemd en de gratis bonussen. Een minpunt is de traagheid in de cursusomgeving. MarcHealthy heeft een link naar de masterclass toegevoegd.
 • Leesjesuccesvol.nl is tevreden over de cursus van AllesOverCrypto. De reviewer heeft zeven weken over de cursus gedaan en was vooral enthousiast over de manier waarop de cursus gebracht wordt en de inhoud (met bonussen). Minder te spreken was de reviewer over de introductie, want die was moeilijk te volgen voor een beginner, terwijl AllesOverCrypto juist aangeeft dat ze er voor beginners zijn. Ook hier wordt een link naar de website gegeven.
 • Websitesmaken.nl is zeer positief over de masterclass, al geeft de reviewer aan dat de waarde van de bonussen enigszins overschat wordt. Het onderdeel over de mindset van de toekomstige crypto handelaar had van deze reviewer eerder in de cursus gemogen. Ook deze website geeft weer een link naar AllesOverCrypto.
 • Facks.nl gaat specifiek in op het portfolio met parels. Hij zegt dat het portfolio vooral geschikt is voor mensen die meer risico durven nemen (onbekendere crypto valuta) en daarmee voor beginners zeker niet aan te raden is.

Conclusie: wel of niet gebruik maken van de diensten en producten van AllesOverCrypto?

Elke beginner kan een platform als AllesOverCrypto.nl handig vinden. Er staat niet alleen zinvolle, gratis informatie, maar je kunt ook de gratis training volgen of je verdiepen in de websites die zij adviseren. Bekijk ook altijd andere aanbieders, zodat je zelf kunt oordelen wat het meest geschikt voor jou is.

Wie geen moeite heeft om weer een abonnement af te sluiten, kan de crypto signals fijn vinden. Het geeft je wat om over na te denken en misschien pik je er een aantal onbekendere crypto currencies uit die je een paar maanden wilt volgen om de waarde van het abonnement in te kunnen schatten. Levert het naar jouw mening na die maanden te weinig op, dan kun je het abonnement weer stopzetten. Zie je een trend ontstaan die jou kan helpen bij het investeren, dan blijf je van crypto signals genieten.

Allesovercrypto.nl heeft ook een gratis training

Er zijn allerhande workshops en cursussen te vinden over het leren handelen in crypto valuta. Sommigen kun je online volgen, anderen vinden op locatie plaats. Verder kun je nog kiezen uit een betaalde cursus of een gratis training. Om een inschatting voor jezelf te kunnen maken of crypto iets voor jou is, kun je het beste starten met een gratis training. Aan het einde van de sessie weet je of je er meer over wilt weten, of dat je afhaakt en er verder geen energie meer in stopt.

Waaruit bestaat de gratis bitcoin training van alles over crypto en wat heb je er aan? We ontdekken het in onderstaande paragrafen…

Wat zit er allemaal bij de gratis bitcoin training inbegrepen?

Alles over Crypto heeft ook betaalde trainingen die voortborduren op de gratis versie, maar in de gratis variant leer je in minder dan twee uur van je kostbare tijd hoe het handelen in bitcoin werkt en welke strategie je het beste kunt gebruiken tijdens de handel in crypto valuta. Je koopt zelfs je eerst crypto gedurende de gratis training en dat is natuurlijk heel bijzonder.

Verder leer je waar je de meest geschikte crypto voor jouzelf kunt vinden en krijg je tips van de trainers. Je neemt overigens niet met een overvolle zaal deel aan de gratis training, want je bent met maximaal vijftig mensen tegelijk en omdat je de online training van thuis uit kunt volgen, kun je een lekker rustig plekje voor jezelf kiezen om alle informatie goed tot je door te laten dringen.

Wat levert de gratis bitcoin training je op?

Behalve de meest basale informatie over handelen in crypto, krijg je ook een aantal gratis e-books die je direct in je voordeel kunt gebruiken. Het leuke hiervan is dat een van de e-books niet alleen over het handelen in crypto gaat, maar over online geld verdienen in zijn algemeenheid. Misschien ontdek je dat er voor jou nog meer kansen liggen. Geld verdienen met alleen een internetverbinding en je laptop op je schoot is niet meer weg te denken uit deze tijd en wellicht kun je er een nieuwe inkomstenstroom mee op gang brengen die je uit kunt bouwen tot een full-time bezigheid. Voor sommige mensen is het moeilijk voor te stellen dat je er een volledig maandsalaris mee kunt verdienen, maar meerdere kleine bronnen van geld bij elkaar kunnen toch flink aantikken.

Wat vinden wij van de gratis bitcoin training van Alles over Crypto?

Gratis producten zijn altijd leuk. Je kunt er je kennis mee uitbreiden en je eigen horizon mee verbreden. Het hoeft lang niet altijd te leiden tot een vervolg en nadat je de training hebt gedaan – het kost je immers maar een paar uurtjes van je tijd – weet je zeker of je heil ziet in het handelen in bitcoin. De basis komt aan bod en hieraan heb je voldoende om een goede start te kunnen maken. Natuurlijk geven trainers in een gratis training niet alle geheimen prijs, daarvoor zijn de betaalde cursussen. Wanneer je de aanpak en uitleg prettig vindt, kun je hier alsnog voor kiezen. Voor nu gaat het er even om dat je voldoende te weten komt om te kunnen starten en dat is precies wat de gratis bitcoin training voor je doet.

Wat heb je nodig aan kennis en tools om met bitcoins te kunnen starten?

Als het je er puur om gaat om één bitcoin in je bezit te hebben, dan kun je dit misschien beter door iemand laten doen die er al ervaring mee heeft. Bitcoins kopen is zo moeilijk niet, maar je moet ook weten welke platforms veilig zijn om ze aan te kopen en wat je er daarna mee wilt doen. Bij sommige platforms kun je je bitcoins lokaal opslaan, maar soms wil je je eigen digitale wallet op een andere, veiligere plek hebben. Je hoort namelijk dat de opslag van bitcoins weleens gehackt wordt.

Welke risico’s zijn er bij het investeren in bitcoins?

Net als bij alle soorten beleggingen zijn crypto valuta op zijn minst net zo’n groot risico. Misschien vind jij het risico zelfs nog wel iets groter, omdat het om iets ontastbaars gaat en omdat je er op veel plekken in de wereld nog niet mee kunt betalen. Als het geen geldig betaalmiddel is, wat heeft het dan eigenlijk voor zin om bitcoins te kopen? Er zijn diverse redenen waarom je kunt willen investeren in bitcoins of andere digitale valuta.

Waarom wil je beleggen in crypto currencies?

Over het algemeen ben je waarschijnlijk avontuurlijk aangelegd, want anders zou je bitcoins niet eens overwegen als investering. Het heeft iets onbekends, de verhalen die je erover hoort zijn bijzonder en je hebt het gevoel dat je iets mist als je niet met deze nieuwe trend mee gaat. Dat er mensen in korte tijd ontzettend rijk mee zijn geworden, vind je ook geen onaantrekkelijke gedachte. Als je lef hebt, doe je mee en zet je je eerste stappen op de crypto markt.

Vergelijk de investering eens met iets anders

Denk maar eens aan het volgende: je koopt al jaren staatsloten en daar win je amper iets. Ja, misschien dat je het aankoopbedrag eens in de zoveel maanden een keertje terugwint. Met crypto valuta kun je zelf spelen, in plaats van dat de Staatsloterij dat voor jou doet. Jij beslist wanneer je ze inkoopt, waar je ze bewaart en wanneer je ze weer inwisselt. Het geeft je in ieder geval het gevoel dat je zelf verantwoordelijk bent voor winst en verlies.

Als je begint, doe het dan meteen goed

Natuurlijk ga je voor een enkele bitcoin geen cursus doen, dan regel je via via iets met iemand die het voor je wil regelen. Je hebt altijd wel een bekende in je familie of vriendenkring die al iets verder is dan jij en voorop loopt met het volgen van de trends. Deze persoon doet het graag voor je. Als je serieus aan de slag wilt, zorg je dat je op de hoogte bent van de meest noodzakelijke informatie. Zo kun je zelf over het moment van aankoop en verkoop beslissen en hoeveel je wilt besteden.

Een bitcoin training volgen via Alles over Crypto

Bij Derek Westra en Patrick Suiker kun je een training volgen die je de basis bijbrengt van het handelen in bitcoin. Je hebt geen voorkennis nodig en voor de cursus zelf moet je alleen wat tijd reserveren, want de training is geheel gratis. Hun website heet: Alles over Crypto. Voor informatie over bitcoins ben je bij hen dan ook aan het goede adres. Per training zijn er vijftig plaatsen beschikbaar en je meldt je makkelijk online aan voor de 1,5 uur durende cursus.

Heb je echt geen voorkennis nodig om de gratis training te kunnen volgen?

Een training van 1,5 uur is het makkelijkst in te vullen wanneer deelnemers juist geen kennis hebben over het onderwerp. Je hoeft dan alleen de basis te vertellen en wat algemene vragen te beantwoorden. Voor diepgang is er in zo’n korte tijd geen ruimte. Het opstarten van de gratis training duurt al een paar minuten (of meer als er een kennismakingsrondje is met ieders doel met de gratis bitcoin cursus) en met een paar PowerPoint sheets gaat de tijd razendsnel voorbij.

Zijn er echt maar 50 deelnemers aan de cursus?

Je kunt je afvragen of er echt maar plek is voor maximaal vijftig mensen. Wanneer je online trainingen geeft, zie je eigenlijk niet wie er tegelijkertijd met jou aan de cursus deelneemt. Het kan hierbij om een push strategie voor de training gaan. Dat is een middel om jou zo snel mogelijk over de streep te trekken om de beslissing om deel te nemen aan deze beperkte mogelijkheid te nemen. Waarschijnlijk zul je tijdens de training niks van je overige cursisten merken.

Is de cursus wel echt gratis?

Ja en nee. Waarschijnlijk is de 1,5 uur voor jou gratis, maar ben je aan het einde van de sessie zo nieuwsgierig of geïnteresseerd geraakt dat je meer wilt weten. Daar zijn dan vast andere (lees “betaalde” cursussen) voor ontworpen. Begrijp het niet verkeerd, elk product moet aan de man gebracht worden en marketing is dan ook altijd een belangrijk aspect, of het nu om een pak koffie of een digitale cursus gaat. Realiseer je alleen dat niks in deze wereld helemaal gratis is.

Heb je echt geen kapitaal nodig om aan de cursus deel te kunnen nemen?

Voor de gratis cursus heb je geen geld nodig. Dat klopt. Als je op enig moment daarna verder wilt gaan met bitcoins (of meer informatie over het handelen wilt), betaal je natuurlijk wel. Je hebt altijd iets van kapitaal nodig om investeringen te kunnen doen. Heb je geen geld? Dan kun je de cursus wel al doen en als je het interessant genoeg vindt flink gaan sparen voor je volgende aankopen. Heb je wel al wat geld aan de kant gezet? Dan kun je doorgaan en nog meer bitcoins kopen.

Waarom zou je dan toch de training bij Alles over Crypto doen?

Zelfs als er meer dan 50 deelnemers aan de cursus zijn, de basisinformatie voor jou te beknopt is en je nog geen geld hebt voor nog meer bitcoins, kan het nuttig zijn om een basistraining te volgen. Je leert er altijd van. Het enthousiasme en de kundigheid van de cursusleiders kan je er zelfs toe bewegen om een vervolgcursus bij hen te doen. (Dan heeft hun marketingplan dus goed gewerkt.) Het gaat erom dat je een startsituatie hebt en dat er vertrouwen is om op verder te borduren.

Wat kun je eigenlijke leren in een training van maar anderhalf uur?

Je begrijpt wat bitcoins zijn en wat andere digitale valuta zijn. Je leert over strategieën en hoe die in je voordeel kunnen werken bij de aan- en verkoop van crypto currencies. Je koopt ook echt je allereerste crypto voor een euro. Wat digitale valuta zijn kun je ook uit een boek in de bibliotheek leren, maar die aankoop van die eerste crypto currency is wel leuk. Het kan het onderwerp van de cursus net even iets meer laten leven, dan alleen maar erover te vertellen. Je hebt er een.

Wat levert de cursus je verder nog meer op?

Zodra je je aanmeldt krijg je gratis e-books toegestuurd. Hierbij gaat de inhoud van de e-books niet alleen in op het hoofdonderwerp crypto currencies, maar kun je ook lezen over hoe je online je geld kunt verdienen. Dit is dan ook een interessant boek voor iedereen die via het internet wil werken en inkomsten wil creëren. Denk jij nog erg traditioneel en denk je dat je onmisbaar bent op je vaste werkplek? Er zijn dus nog andere mogelijkheden en die worden beschreven in dit e-book.

Wat maakt het derde e-book over online geld verdienen zo bijzonder?

Zodra er nieuwe markten aangeboord worden, lees je daar niet altijd veel over. Dat komt omdat die markt vaak nog beperkt is. En als er beperkte mogelijkheden zijn, wil je die het liefst niet met de hele wereld delen, want dan benadeel je daar jezelf mee. Je wilt dat jouw kansen niet verminderen doordat er nog meer online werkers aan de slag gaan. Die huiverigheid om informatie te delen, daar heb je in dit boek helemaal niks mee te maken. Het zal je aan het denken zetten.

Eerlijke informatie over hun eigen investeringen – voor- of nadeel voor jou als cursist?

De beide cursusleiders geven alle informatie over hun avontuur in de digitale valuta als belegging prijs. Dat betekent dat je ook hoort dat ze flink wat geld verloren hebben bij de hack van een computer. Aan de ene kant leer je hiervan dat ze eerlijk zijn en er wordt ook benadrukt hoe belangrijk het is om een veilige omgeving voor je digitale portemonnee te hebben. Aan de andere kant: als het jouw enige geld betreft dat je gaat verliezen, dan is het risico ook meteen helder.

Risico’s voor jezelf afwegen – verder met crypto of niet na de cursus?

Je leert wat nodig is om vanuit die basiskennis te kunnen starten. Maar dan? Als je alle voor- en nadelen op een rijtje hebt gezet en het thuis – als je niet de enige in je huishouden bent – goed hebt besproken, kun je groen licht krijgen en er vol voor gaan. Net als bij elke investering kan adrenaline een grote rol spelen en daar ligt ook meteen de grootste valkuil. Die adrenaline is er namelijk zowel bij goede als bij slechte resultaten. En wat doe je als je bitcoins in waarde lijken te gaan dalen?

Belangrijkste element van elke vorm van handelen of beleggen

Beheers je emotionele toestand. Houd de waarde van je beleggingen in de gaten, maar raak er niet door geobsedeerd. Het leven zal altijd winnende en verliezende momenten kennen. De ene keer heb je mazzel, de andere keer heb je pech. Toch moet je voorkomen dat je emotie een te grote impact op je handelen heeft, want dit kan juist dwars tegenover de strategie staan die je eigenlijk wilde volgen. Hiermee benadruk je meteen de waarde van een heldere strategie. Je kunt niet zonder.

Stelling: al het geld is straks digitaal

Ben jij het eens of niet eens met deze stelling? Het bepaalt namelijk voor een groot deel of je digitale valuta wel serieus neemt. Er zijn inmiddels tal van boeken over geschreven en mensen zijn er hun hele fortuin aan kwijtgeraakt, maar betekent dit dat crypto currencies altijd zullen blijven bestaan en traditionele betaalmiddelen zullen overnemen? Het is een interessant onderwerp en door erover te lezen ontwikkel je je eigen mening hierover. Het zorgt in ieder geval al voor discussies.

Hoe ver ben je bereid te gaan met bitcoins?

Zodra je de cursus hebt afgerond en wat successen hebt behaald, kan het verleidelijk zijn om je toekomst te laten bepalen door deze investeringen. In Nederland hebben de meesten een opgebouwd pensioen waar ze later recht op hebben. Hoe zit dat bij jou? Heb je een pensioengat en hoop je dat met bitcoins op te vullen? Ga dan eens een dag met een rekenmachine aan de slag hoeveel je nodig zou hebben om na je pensioen comfortabel te kunnen leven.

Wat betekent comfortabel leven voor jou, nu en later?

Voor de een is het een afbetaalde woning, zodat er geen hypotheeklasten meer zijn, voor de ander is het een tweede huis in een ver land. Niemand kan bepalen wat voor jou comfort betekent. Zodra je er echter inzicht in hebt, kun je gaan kijken wat jouw vorm van comfort je gaat kosten. Dan kun je terugrekenen en weten wat je elke maand of elk jaar extra aan de kant wilt zetten om dit doel te behalen. Veel mensen vinden financiën saai, maar eigenlijk wordt het zo pas echt leuk.

Investeren is leuk, maak het dan ook leuk voor jezelf

Je kunt nu zelf een draai aan je toekomst geven, in plaats van af te wachten of je ook werkelijk dat pensioen krijgt wat je nu beloofd wordt. Jij zorgt voor extra inkomsten (met of zonder investeringen in digitale valuta) en regelt dat niemand in de toekomst iets tekort komt. Kan een gratis bitcoin training hier bij helpen? Ja, als je denkt dat crypto currencies blijvend zijn en je graag in bitcoins wilt beleggen, dan is een cursus iets om direct mee te starten.