Is Money Mastery van Allesovercrypto.nl de moeite waard? Is het een goede cursus? Wij onderzochten het en in deze review vind je onze kritische en eerlijke ervaringen. Lees verder.

Door onze cryptoredactie | Kian Alaie BSc

Inhoud van deze pagina:

Mijn zoektocht naar de perfecte Crypto- en Beleg-Masterclass

Midden 2016, toen ik mijn studententijd begon, was ik in aanraking gekomen met Bitcoin. Na twee bullmarkets ervaren te hebben, zitten we nu, op moment van schrijven weer in een bearmarket.

Veel mensen zien een bearmarket als iets negatiefs. Eigenlijk biedt het voor softwareontwikkelaars een moment om te bouwen, en voor ons als potentiële investeerders is het een moment om te leren.  

Speciaal voor jullie onderzoeken wij het Money Mastery pakket van AllesOverCrypto om:

 • Zelf meer te leren.
 • Jullie te vertellen of deze cursus het waard is!

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Wie zijn wij zelf dan om dit te reviewen?

Als crypto enthousiastelingen zijn we altijd bereid om meer te leren. Zelf, als afgestudeerde en twee crypto-cyclussen meegemaakt te hebben, ben ik op de hoogte zijn van de grote informatiestroom die het internet te bieden heeft.

Hierdoor zijn we doorgewinterd in het kritischer kijken naar informatiebronnen. Money Mastery van Allesovercypto is nou zo’n product waar we eerlijk en kritisch naar moeten kijken.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

De maker wil zijn product zo mooi mogelijk verpakken door jou allerlei beloftes te doen – met uitnodigende woorden op een zo aantrekkelijk mogelijke verkooppagina. Het is onze taak als recensent om het product te kopen en te testen of ze inderdaad eerlijk zijn geweest op hun verkooppagina – of dat ze duur klinkende termen hebben gebruikt om je te overtuigen.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

Bij het eerste filmpje word je begroet met:

“Jij hebt de juiste keuze gemaakt!”

Het idee hierachter is dus dat je eerst zou beginnen met leren, en vervolgens investeren.

Deze introductie gaf ons het idee dat het een cursus is die bij het begin begint en vrij introducerend is. Hoeveel diepgang kan deze relatief prijzige cursus jou extra bieden?

Wat zijn de beloftes van de makers? Zijn deze beloftes gebakken lucht?

Enkele beloftes die worden gedaan:

 • Je hebt geen diepgaande crypto-kennis of uitgebreide ervaring nodig. Kan je hier als cryptobeginner instappen? Heb je geen verleden als belegger nodig?
 • Je kan met al jouw vragen terecht bij echte Crypto-Experts. Wie zijn deze zogenaamde Crypto-Experts en wat voor achtergrond hebben zij?
 • Je bent altijd op de hoogte van de nieuwste Crypto-Trends. Is deze cursus daadwerkelijk actueel en wordt het geüpdate?
 • Je leert geld verdienen in een stijgende én dalende markt. Wordt het je aangeraden om aan riskantere vormen van trading doen en is dit eigenlijk wel verstandig met de aangeboden informatie?

We gaan goed onderzoeken of deze beloftes ook ondersteund worden met juist materiaal.

De criteria waar we Money Mastery op beoordelen

Wat vinden wij belangrijk in een crypto cursus: wat moet erin? Ons onderzoek naar dit product is gebaseerd op de volgende criteria:

 • Relevantie: De cursus moet voldoende relevante informatie leveren
 • Prijs: Je betaalt proportioneel aan wat de cursus te bieden heeft
 • Gebruiksvriendelijkheid: Is de cursus voldoende gebruiksvriendelijke en heeft het een fijne interface?
 • Support: krijg je voldoende back-up bij vragen?
 • Expertise: Hebben de schrijvers voldoende kennis en ervaring op dit gebied
 • Bonussen: Heeft Money Mastery voldoende extra content te bieden naast de Masterclass.

Hoe we dit product getest hebben

We hebben het product aangeschaft, uitgetest en doorlopen.

Ook hebben we deelgenomen aan de interactieve elementen zoals het aangeboden leerplatform en interactie met de community. We hebben enkele vragen gesteld aan de experts of ze bekwaam en snel reageren.

Tot slot hebben we de e-boeken en Crypto parels uit de Crypto Mastermap bekeken.

In het kort: wat is Money Mastery precies?

Money Mastery is het pakket waarin de experts van AllesOverCrypto een jou alles over de huidige markt willen leren. Door de door hun uitgereikte trends, kansen en bronnen over crypto zou jij een extra inkomen kunnen genereren.

Daarnaast bieden de makers je toegang tot een community waarin jij kan sparren. 

Info over de makers

Je hebt de drie oprichters – Derek en Robin Westra en Patrick Suiker – met achter hen nog een heel team aan technische analisten, marketing specialisten, coaches en schrijvers. In totaal gaat het bij AllesOverCrypto om iets meer dan twintig mensen. Het platform is ooit klein begonnen, maar inmiddels is de passie van Patrick, Robin en Derek overgeslagen op het grotere publiek. Dat maakt dat ook het platform sterk gegroeid is in de afgelopen jaren.

Hieronder enkele bijdragers aan het platform:

Patrick Suiker

Ondernemer en vanaf jongs af aan handelaar in verschillende producten. Na het afronden van een Master in Entrepeneurship een  liefde ontwikkeld voor crypto en met Alles over Crypto begonnen.

patrick suiker

Derek Westra

Fulltime bezig in crypto sinds 2013 na het afronden van een master in  Gedragseconomie & Speltheorie. Vertaalt graag lastige materie naar begrijpbaar Nederlands via AllesOverCrypto.

Andere docenten zijn: Joël Martina, Bart Verdonk, Tim Blok, Lucas Felicio en Ismail Osman

derek westra

Hoe ziet Money Mastery eruit?

De interface van de cursus is clean. Weinig poespas, een duidelijke opzet aan hoofdstukken beginnend met een introducerend deel.

Het introducerend deel begint met een filmpje wat de relevantie van de cursus probeert uit te leggen en waarom jij goed bezig bent met het beginnen van deze cursus. Enthousiast maken ze je zeker.

Je kan elk hoofdstuk afwerken door het kijken van filmpjes en lezen van stukken tekst. Een fijne afwisseling als je het mij vraagt. Tussendoor zijn er nog enkele vragen die bedoeld zijn om je kennis te testen.

Op dit moment, zijn er in totaal 13 hoofdstukken. Deze hoofdstukken dekken de geschiedenis, visie, emotie en tradingtips. Vervolgens sluit de cursus af met een eindexamen die jou op de test stelt.

Wat vinden wij van dit product? Punt voor punt onze mening per module (Overzicht materialen / inhoud)

Welkom bij de Crypto Masterclass

Hier wordt je geïntroduceerd aan wat de cursus je te bieden heeft. Niet alleen wordt het belang van crypto benadrukt, maar, wat wij ook heel belangrijk vinden, ook de mentale factoren en het belang van je omgeving.

Onze mening over module 1: Het geld van de toekomst

Dit onderdeel legt de absolute basis uit van crypto:

 • Bitcoin als geld en goud
 • Uitleg over blockchain en smartcontracts
 • Adoptiemodellen

Onze mening is dat module 1 de lading wat betreft de onderdelen goed dekt. Echter is men vrij stellig en subjectief bij enkele onderwerpen. Bijvoorbeeld: we zouden de vergelijking met het internet iets genuanceerder willen zien.

Onze mening over module 2: Je eerste cryptocurrency

Bij deze module begint het volgens de Crypto Masterclass pas echt. Je gaat beginnen met het aanschaffen van cryptocurrencies. Je krijgt uitleg over het kopen van je eerste crypto’s via Bitvavo, Binance of TradeOgre.

Wat mij echter verbaast bij module 2 is dat het je motiveert je eerste crypto’s te kopen in dit stadium van je leerproces. Er werd eerder al benadrukt: “eerst leren, dan investeren”. Uitleg over bijvoorbeeld beleg strategieën, tijd vs timing in de markt of risico management zou wel van pas komen.

Onze mening over module 3: Maak een killer start

Module 3 behandelt in grote lijnen de psychologie van een handelaar en hoe jij jezelf wapent tegen je eigen emoties. Het geeft antwoord op de vraag: “Wat een cryptohandelaar of belegger succesvol?” Ook worden er trucs van oplichters en vaak gemaakte fouten gedeeld.

Wijzelf zijn van mening dat het belangrijkste onderdeel van beleggen het volgende inhoud: Het in staat zijn om controle te hebben over je eigen emoties. Daarom zijn wij groot fan van dit onderdeel.

Wat we persoonlijk een beetje missen is iets meer diepgang over bijvoorbeeld wat je kan doen tegen Fomo (The fear of missing out).

Onze mening over module 4: Je onbreekbare kluis

Er wordt een duidelijke overzicht gegeven van hoe je een wallet opzet en wat de mogelijkheden hierin zijn. Ook het belang van je exchange te beveiligen wordt goed behandeld.

Onze mening over module 5: Je winst cashen

Zelf zijn we heel blij dat er een onderdeel is over daadwerkelijk je winst te cashen. Dit onderdeel gaat over hoe jij je winst kan cashen met behulp van bepaalde exchanges. Of hier een volledig eigen module nodig voor was? Een beetje twijfelachtig.

Onze mening over module 6: De allereerste investeerder zijn

Alles over ICO’s, STO’s en IEO’s worden hier ontzettend uitgebreid uitgelegd met behulp van filmpjes. Ook wordt voldoende de risico’s uitgelegd zodat jij veilig dit wereldje kan ontdekken. Dit is wellicht ons favoriete deel van de cursus aangezien er veel diepgang in zit

Onze mening over module 7: Een passief inkomen

Waar de cursus zich weer uitstekend voorzet, is bij deze module over een passief inkomen. Minen, Staken, airdrops, masternodes en yield farming worden uitstekend uitgelegd.

Waar voorheen wat diepgang ontbrak voor de belegger die al met crypto bekend was, is hier voldoende te ontdekken.

Zoals er met een uitstekende zin wordt begonnen:

“We kunnen nu iets opschrijven en dat kan over 2 weken alweer verouderde informatie zijn.”

Trends van de afgelopen Bullmarket worden hier besproken: Decentralized Finance (DeFi) en nonfungible tokens (NFT’s). staan hier centraal.

Graag lezen we ook over het anticiperen op nieuwe trends. Uit ervaring is het investeren in trends uit voorgaande cyclussen minder rendabel.

Onze mening over module 9: The winning mindset

Deze module vertelt dat er naast technische analyses, je emotie heel belangrijk is. Uit ervaring en enkele koppige periodes uit ons leven, kunnen we jullie vertellen dat dit wellicht het meest belangrijke aspect is van het investeren.

Wij zijn ontzettend blij om dit onderdeel uitgebreid behandeld is. Echter, wel een beetje jammer dat het zo laat pas besproken wordt.

Onze mening over module 10: Vrijheid dankzij cyrpto trading

Wellicht is deze module de belangrijkste module voor een beginnend crypto enthousiasteling. Deze gaat namelijk erg goed de basis van investeren en traden langs. Het liefst hadden we deze module wederom eerder gezien aangezien dit toch wel een belangrijk onderwerp is vóórdat jij je eerste crypto koopt

Het belang van risicomanagement en basis elementen vanuit traden worden uitstekend voorgelegd. Dit doen de cursus door middel van filmpjes die een duidelijk beeld geven van hoe je alle elementen uit deze onderdelen toepast.

Onze mening over module 11: De beste crypto trading tools en indicatoren

Nu de basis van beleggen en traden is uitgelegd, geeft de volgende module uitleg over het uitvoeren van je technische analyse en dus: trading indicatoren.

Veel tools worden uitgelegd die wij ook gebruiken:

 • Moving averages
 • Relative strength index (RSI)
 • MACD
 • Fibonacci
 • En nog veel meer…

Wellicht was het misschien ook handig geweest om wat meer het totaalplaatje vanuit technische analyse, fundamentele analyse en empirische analyse uit te leggen voor de cursus dieper op een technische analyse ingaat.

Onze mening over module 12: Word Crypto Trading Master

Traden is hetgeen waar mensen over het algemeen de fout in gaan. Daarom is het belangrijk om veel te oefenen voor je hier aan begint. Deze module introduceert basis principes zoals Order Flow Dynamics, Confluence, Futures en Hedging.

Als daytraders zijn we blij dat deze specifieke onderwerpen worden geïntroduceerd. Echter kan het risico niet vaak genoeg benadrukt worden.

Onze mening over module 13: Profiteren in een dalende markt

Waar het de gemiddelde persoon wat langer duurt om erachter te komen dat een dalende markt juist meer mogelijkheden biedt, kom je er met deze module heel snel achter. Leer meer over deze mogelijkheden door deze module uit te werken.

Kosten

AllesOverCrypto biedt diverse diensten en producten aan. Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste items:

Dé crypto parels voor 2021 (portfolio)97,- euro (aanbieding, was 200,- euro)
Crypto signals (abonnement op crypto informatie omtrent aankoop/verkoop)27,- euro per maand of 300,- per jaar
Money Mastery (cursus)1997,- euro (aanbieding, was 4000,- euro)
TrainingGratis (inclusief 3 e-books)

Hieronder lees je de kosten per periode zijn voor Money Mastery en vervolgens uitgerekend wat je betaalt per maand.

 Per kwartaalJaarlijksLifetime
Kosten€ 397€ 1197€ 3997
Kosten per maand€13299,75/

Stel je bent overtuigd van dit product en je wil het aanschaffen, dan denken wij dat de jaarlijkse optie genoeg ruimte biedt om de stof door te nemen en jou meer dan voldoende waar voor je geld geeft.

Alle prijzen zijn inclusief BTW. Betalen kan makkelijk en veilig via iDeal, maar ook met PayPal, Bancontact en Sofort. Verder is er een forum op de website om vragen te kunnen stellen of informatie uit te wisselen en dit forum is gratis. Hiervoor hoef je alleen een account aan te maken. Een aparte plek op de website is gereserveerd voor deelnemers aan de Money Mastery. Deze plek heet “The Zone” en je gebruikt hierbij dezelfde inloggegevens als voor je masterclass.

Bij het onderdeel op de website dat “Crypto kopen” heet, worden drie partijen genoemd die AllesOverCrypto geschikt vindt voor het aankopen en verkopen van crypto valuta. Het gaat hier om Binance, Bitvavo en Coinmerce. Alle drie hebben ze zo hun voor- en nadelen en AllesOverCrypto benoemt deze concreet. Door op de link van elke partij te klikken, kom je op de registratiepagina terecht om een account aan te maken.

Blijf je bij ditzelfde onderdeel op de website en ga je verder naar beneden op de pagina, dan word je per partij uitgelegd hoe aankopen via deze website werkt. Op www.allesovercrypto.nl zelf koop je dus geen crypto. Je vindt er alle basisinformatie en trainingen om hiermee aan de slag te gaan.

Actiepagina met korting op Money Mastery

>> Hier vind je de tijdelijke extra lage actieprijs van Money Mastery

Is het het geld waard?

Deze vraag beantwoorden wij door jou 3 vragen te stellen.

 • Hoe hoog is jouw startbedrag? Zeer laag – zeer hoog
 • Is jouw tijd kostbaar? Niet kostbaar – Zeer kostbaar
 • Ben je nieuw in de wereld van crypto? Expert – Volledig nieuw

Als jij met de bijgeleverde schaal voornamelijk aan de linkerkant scoort, moeten we je eerlijk zeggen dat de cursus niet voor jou is. Als je aan de rechterkant scoort kunnen we je Money Mastery heel sterk aanraden.

Voor- en nadelen van de Money Mastery

Als het al niet duidelijk was, we zijn enthousiast over het aanbod van het Money Mastery pakket. Hieronder een duidelijk overzicht van alle voor- en nadelen.

Voordelen

✅ Aandacht voor emotie en mindset

Je mindset en beheersing van je emotie is net zo belangrijk voor investeren als je kennis van de markt.

✅ Constante updates

In de constant veranderende wereld van crypto zijn updates van cursusmateriaal essentieel om relevant te blijven.

✅ Alles op een rijtje

Het grootste voordeel van een dergelijke cursus is dat je alle informatie op een rijtje hebt en in een logische volgorde. In je cryptoreis kan je soms verdwaald raken door overvloed aan allerlei informatie. Dat is dus niet nodig met deze cursus.

✅ Video uitleg over bijvoorbeeld technische indicatoren

Niet alleen krijg je schriftelijk uitleg, maar ook uitleg met behulp van audiovisueel materiaal. Dit zorgt voor een compleet beeld bij crypto en een aangenaam leerproces bij meer praktischere onderdelen.

✅ Toegang “The zone”

Toegang tot exclusieve hulplijnen met een grote community is essentieel voor het sparren over je crypto ideeën en vragen.

✅ De website heet AllesOverCrypto en je vindt er dan ook alles over crypto. Van A tot Z krijg je alle links en tools om van je crypto avontuur een succes te maken.

✅ De beginner wordt via een handleiding uitgelegd wat hij moet doen om zijn eerste crypto te kunnen kopen en opslaan.

✅ Alle theorie wordt in begrijpelijke taal uitgelegd, zodat iedereen kan volgen waar het over gaat en welke stappen gezet moeten worden.

✅ Er is zowel een gratis als betaalde training.

Nadelen

 Cursus is niet voldoende bij een volledige beheersing van de stof

Je kan nooit genoeg leren en echter, bij het doorlopen van de stof, ben je geen crypto-expert. Jaren aan oefenen, fouten maken, vallen en opstaan zijn nodig voor het op je gemak voelen in een constant veranderende markt.

 Als je al diep in het crypto wereldje zit, valt er minder te ontdekken

Stel je bent nieuw op het gebied van crypto, of je hebt het idee dat je een opfriscursus kan gebruiken, dan bij je perfect bij de Crypto Masterclass. Als je al een doorgewinterde trader bent, zal je wellicht niet voldoende waar voor je geld krijgen.

Onze score per criterium:

Op het begin hebben we al de criteria uitgelegd waar we de cursus op beoordelen. We raden het aan vanwege deze factoren:

CriteriaCijferKorte toelichting
Relevantie9Relevant en actueel, had misschien graag een voorspelling voor toekomstige trends willen zien zoals Web3
Prijs8.5Iets prijzig, maar je hebt ook wat. Naast de cursus  biedt het voldoende content en toegang tot “The Zone”.
Gebruiksvriendelijkheid9.5Heerlijke interface zonder poespas.
Support9.5Toegang tot hulplijnen, livestreams en mogelijkheid tot bespreking van vragen en strategieën.
Expertise8.5Ontwikkelaars hebben een universitaire studie afgerond en hebben al een tijdje ervaring in de wereld van crypto.
bonussen9.5Breed scala aan boeken en documenten en toegang tot The Zone.

Hoe is het uniek/anders dan zijn concurrenten?

In vergelijking met een bekendere naam als de Crypto & Trading Academy van Madelon Vos is het grootste verschil precies dat een Madelon Vos zichzelf al heeft bewezen met een grotere body of work wat toegankelijk is tot het publiek.

Wij kunnen eerlijk zeggen dat de cursus van dezelfde kwaliteit is als een dergelijke andere concurrent. Echter hebben de cursussen allebei een eigen smaakje. Je kan kiezen of Money Mastery bij jou past door de proefcursus van alles over crypto uit te proberen.  

Waarom niet alles gratis opzoeken via YouTube/Google? (ander alternatief)

Wij zijn van mening dat structuur zeer belangrijk is in het opnemen van leerstof. Niet alleen structuur, maar ook verschillende vormen van studeren zoals audiovisuele filmpjes en periodieke quizjes bij kunnen leveren aan een leerproces.

Voor wie is het geschikt?

Deze cursus is geschikt voor crypto beginnelingen met een redelijk startkapitaal en waarvoor tijd schaars is. Het is belangrijk om enthousiast te zijn over crypto aangezien je liever wat leert over wat je al interessant vindt.  

Iedereen die in Nederland of België woont en die crypto wil gaan kopen, kan met AllesOverCrypto uit de voeten. Je vindt er informatie voor beginners, maar ook gevorderden kunnen er nog hun voordeel mee doen. Voor de startende crypto belegger zijn de afbeeldingen in de handleiding (voor Binance, Bitvavo en Coinmerce) superhandig om te kunnen bepalen bij welke website je een account aan wilt maken. Je weet dan gevoelsmatig of je met de website overweg kunt.

Mensen die nog twijfelen of crypto valuta aankopen iets voor hen is, kunnen eerst de gratis training doen en zich aanmelden op het forum. Dit kan je doen realiseren dat het niks, of juist wel iets voor je is. Je kunt er de posts van anderen met hun overwegingen en tips lezen, maar ook je eigen vraag stellen. Ben je na de gratis training toch overtuigd van de waarde van de masterclass, dan kun je deze daarna nog volgen en je expertise en vertrouwen in het handelen in crypto uitbreiden.

Wat moet je kunnen om gebruik te maken van het aanbod van AllesOverCrypto?

Je moet vooral interesse hebben in crypto, de kennis komt vanzelf. Als je nieuwsgierig bent, maar nog niet zoveel weet, vind je op de website een mooi beginpunt om je kennis op te bouwen of uit te breiden. Je hoeft er niet bijzonder intelligent voor te zijn, maar moet vooral tijd willen investeren in het verwerven van relevante informatie. Dit moet dus niet per definitie met een masterclass. Misschien heb jij met de handleidingen en artikelen in het blog al voldoende.

Zorg er wel altijd voor dat je een natuurlijke dosis wantrouwen blijft houden, want je moet natuurlijk nooit blind op het advies van iemand anders afgaan. Je moet altijd zelf blijven nadenken en dubbelchecken of informatie die je krijgt wel klopt. Zodra jij geld overboekt om crypto te kopen, geef jij zelf ook goedkeuring aan de bank om dit geld over te maken. Dit blijft dus altijd je eigen verantwoordelijkheid en daar kan geen enkele website of iets anders tussenkomen.

Stappenplan om hiermee te beginnen / thuis voelen in crypto

De stappen spreken voor zich. Begin met de cursus en laat je leiden in dit wereldje. Echter raden wij het aan om iets langer te wachten met het kopen van je eerste crypto als de cursus dit proces initieert om eerst wat meer in te lezen.

Wat vinden anderen van Money Mastery

Wat de ervaringen zijn met een bepaalde dienst is natuurlijk veelzeggend over een bedrijf. Hetzelfde geldt over Money Mastery van Alles Over Crypto. Op trustpilot scoort dit bedrijf dan ook een 4,8/5. Hieronder lees je enkele gebruikersreviews.

Bullet-samenvatting van andere reviews

RecensentSamenvatting review
Geldverdienenmetpassie.nlIn de ogen van Geldverdienenmetpassie.nl is dit product sterk aan te bevelen vanwege diverse onderdelen, perfecte team en leerzaamheid.
Thereviewstar.nlVolgens de redactie van Thereviewstar.nl is deze cursus erg geschikt omdat het een compleet plaatje biedt van alle digitale munten, blockchain en technologie.
Vrijkdom.nlDeze recensent is vooral te spreken over het aanbod wat het vervolgens waar voor je geld maakt om deze cursus aan te schaffen. Vooral met behulp van de Waardevolle How-to’s en tutorials.
MarcHealthy.nlOp MarcHealty.nl zijn ze zeer blij met de relevantie en het feit dat er steeds meer lessen en bonussen worden bijgevoegd.
Beleggenmetpassie.nlIn deze review zijn ze vooral te spreken over de het gemak waarmee deze cursus te volgen is door veel afwisseling en testjes.

Dus ja, wij zijn niet de enigen die erg positief zijn over Money Mastery:

 • Trustpilot.com geeft 4,8 van 5 sterren en dit is gebaseerd op basis van 405 reviews. 98% van de reviewers geeft de beoordeling goed of uitstekend. En dit houdt automatisch in dat maar 2% een gemiddelde, slechte of zeer slechte score geeft.
 • Marchealthy.nl geeft het cijfer 9,3 en vooral de kwaliteit, het support en de prijs steken er met kop en schouders bovenuit. De gebruiksvriendelijkheid haalt de score iets omlaag. Als pluspunten worden de prijs/kwaliteit verhouding genoemd en de gratis bonussen. Een minpunt is de traagheid in de cursusomgeving. MarcHealthy heeft een link naar de masterclass toegevoegd.
 • Leesjesuccesvol.nl is tevreden over de cursus van AllesOverCrypto. De reviewer heeft zeven weken over de cursus gedaan en was vooral enthousiast over de manier waarop de cursus gebracht wordt en de inhoud (met bonussen). Minder te spreken was de reviewer over de introductie, want die was moeilijk te volgen voor een beginner, terwijl AllesOverCrypto juist aangeeft dat ze er voor beginners zijn. Ook hier wordt een link naar de website gegeven.
 • Websitesmaken.nl is zeer positief over de masterclass, al geeft de reviewer aan dat de waarde van de bonussen enigszins overschat wordt. Het onderdeel over de mindset van de toekomstige crypto handelaar had van deze reviewer eerder in de cursus gemogen. Ook deze website geeft weer een link naar AllesOverCrypto.
 • Facks.nl gaat specifiek in op het portfolio met parels. Hij zegt dat het portfolio vooral geschikt is voor mensen die meer risico durven nemen (onbekendere crypto valuta) en daarmee voor beginners zeker niet aan te raden is.

Tabel: alternatieven: wat zijn vergelijkbare producten van andere merken?

Beste waarde voor je geldCrypto en Trading Academy van Madelon Vos
Deze zouden wij kopenMoney Mastery van Alles Over Crypto
Deze is het beste als je meer geïnteresseerd bent in beleggen over het algemeenJong Beleggen Podcast

Conclusie: Kopen of niet kopen?

ReviewMoney Mastery van Alles Over Beleggen
SamenvattingMoney Mastery geeft een complete en relevant totaalplaatje over alles wat met crypto te maken heeft. Het biedt de beginstappen om een volwaardig en succesvol trader te worden. Het is een gebruiksvriendelijk medium met tal aan bonussen en een actieve community die jou kunnen helpen in je crypto reis.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.1

Puntje bij paaltje, wij vinden dat deze cursus het meer dan waard is om te kopen mits je nieuw bent in het cryptolandschap en een voldoende hoog startkapitaal hebt om de beginkosten te kunnen denken en voldoende over te houden om te beleggen.

Elke beginner kan een platform als AllesOverCrypto.nl handig vinden. Er staat niet alleen zinvolle, gratis informatie, maar je kunt ook de gratis training volgen of je verdiepen in de websites die zij adviseren. Bovenal vinden we de hoofdcursus Money Mastery een uitstekende keuze als je echt goed wilt worden in crypto.

Gratis beginnen

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn maar heb je dat extra zetje nodig? Begin nu aan de gratis training en kom erachter of deze vorm van leren prettig voor jou is. Na het afronden van deze cursus krijg je vervolgens 3 gratis e-boeken.

>>> Meld je hier aan voor de gratis crypto training van Alles Over Crypto

Als je hongerig bent naar informatie en een weg zoekt om die honger te stillen, is de gratis training een mooi punt om mee te starten. Je krijgt er basisinformatie die op een enthousiaste manier gebracht wordt en je merkt dat er wat ervaring met crypto is. Toch zijn er twee punten om iets over op te merken. Allereerst kun je de informatie via andere bronnen ook vinden en misschien past deze manier beter bij jou om structuur in het onderwerp aan te brengen.

Ten tweede wordt er bij de gratis training vaak gerefereerd aan de masterclass. Natuurlijk is dit begrijpelijk, want voor niks gaat alleen de zon op. Hou je hier rekening mee en ben je je hier van te voren van bewust? Dan kan de gratis training je nog steeds op weg helpen. Als je de website al van voor tot achter gelezen hebt en zeker niet van plan bent om 2000 euro in een masterclass te gaan steken, kan deze manier van promotie je gaan irriteren.

Allesovercrypto.nl heeft ook een gratis training

Er zijn allerhande workshops en cursussen te vinden over het leren handelen in crypto valuta. Sommigen kun je online volgen, anderen vinden op locatie plaats. Verder kun je nog kiezen uit een betaalde cursus of een gratis training. Om een inschatting voor jezelf te kunnen maken of crypto iets voor jou is, kun je het beste starten met een gratis training. Aan het einde van de sessie weet je of je er meer over wilt weten, of dat je afhaakt en er verder geen energie meer in stopt.

>>> Meld je hier aan voor de gratis crypto training van Alles Over Crypto

Waaruit bestaat de gratis bitcoin training van alles over crypto en wat heb je er aan? We ontdekken het in onderstaande paragrafen…

Wat zit er allemaal bij de gratis bitcoin training inbegrepen?

Alles over Crypto heeft ook betaalde trainingen die voortborduren op de gratis versie, maar in de gratis variant leer je in minder dan twee uur van je kostbare tijd hoe het handelen in bitcoin werkt en welke strategie je het beste kunt gebruiken tijdens de handel in crypto valuta. Je koopt zelfs je eerst crypto gedurende de gratis training en dat is natuurlijk heel bijzonder.

Verder leer je waar je de meest geschikte crypto voor jouzelf kunt vinden en krijg je tips van de trainers. Je neemt overigens niet met een overvolle zaal deel aan de gratis training, want je bent met maximaal vijftig mensen tegelijk en omdat je de online training van thuis uit kunt volgen, kun je een lekker rustig plekje voor jezelf kiezen om alle informatie goed tot je door te laten dringen.

Wat levert de gratis bitcoin training je op?

Behalve de meest basale informatie over handelen in crypto, krijg je ook een aantal gratis e-books die je direct in je voordeel kunt gebruiken. Het leuke hiervan is dat een van de e-books niet alleen over het handelen in crypto gaat, maar over online geld verdienen in zijn algemeenheid. Misschien ontdek je dat er voor jou nog meer kansen liggen. Geld verdienen met alleen een internetverbinding en je laptop op je schoot is niet meer weg te denken uit deze tijd en wellicht kun je er een nieuwe inkomstenstroom mee op gang brengen die je uit kunt bouwen tot een full-time bezigheid. Voor sommige mensen is het moeilijk voor te stellen dat je er een volledig maandsalaris mee kunt verdienen, maar meerdere kleine bronnen van geld bij elkaar kunnen toch flink aantikken.

Wat vinden wij van de gratis bitcoin training van Alles over Crypto?

Gratis producten zijn altijd leuk. Je kunt er je kennis mee uitbreiden en je eigen horizon mee verbreden. Het hoeft lang niet altijd te leiden tot een vervolg en nadat je de training hebt gedaan – het kost je immers maar een paar uurtjes van je tijd – weet je zeker of je heil ziet in het handelen in bitcoin. De basis komt aan bod en hieraan heb je voldoende om een goede start te kunnen maken. Natuurlijk geven trainers in een gratis training niet alle geheimen prijs, daarvoor zijn de betaalde cursussen. Wanneer je de aanpak en uitleg prettig vindt, kun je hier alsnog voor kiezen. Voor nu gaat het er even om dat je voldoende te weten komt om te kunnen starten en dat is precies wat de gratis bitcoin training voor je doet.

Doe nu dit

Wil je wel al direct beginnen met de volledige Money Mastery pakket: meld je dan aan via de volgende link:

>>> Meld je hier aan voor de gratis crypto training van Alles Over Crypto

Onze aanbeveling? Koop het pakket vervolgens en ga direct van start!

Begin altijd bij het begin en laat je niet overweldigen door alle informatie. Volg Money Mastery stap voor stap, zodat je grip krijgt op de basisbeginselen van het handelen in crypto. Maak voor jezelf een mindmap met onderwerpen en probeer deze in volgorde te zetten, zodat je een plan van aanpak krijgt, waarbij je alles wat je moet weten om te kunnen starten af kunt vinken zodra je een onderdeel compleet begrijpt en aandurft.

Zit alle kennis in je hoofd? Ga dan na of je – nu je op de hoogte bent van de methode en risico’s – verder wilt gaan. Zo ja, dan kun je er nog voor kiezen om de masterclass bij AllesOverCrypto te volgen, maar je kunt er ook meteen voor gaan en een account openen bij de website die jouw voorkeur heeft. Volg de stappen uit de handleiding de eerste paar keer en je hebt dan al snel door hoe de website in zijn werk gaat.

Tussentijds is het vooral bijhouden hoe je portefeuille erbij staat en of er actie nodig is. Hier gaat je kennis over trends en niet vanuit emoties handelen een rol spelen. Bezoek het forum of neem contact op met je eigen netwerk als je ergens over twijfelt of advies wilt. Er naar luisteren of over lezen kan altijd, hoe je daarna verder handelt is weer aan jouzelf.

Als je begint, doe het dan meteen goed

Natuurlijk ga je voor een enkele bitcoin geen cursus doen, dan regel je via via iets met iemand die het voor je wil regelen. Je hebt altijd wel een bekende in je familie of vriendenkring die al iets verder is dan jij en voorop loopt met het volgen van de trends. Deze persoon doet het graag voor je. Als je serieus aan de slag wilt, zorg je dat je op de hoogte bent van de meest noodzakelijke informatie. Zo kun je zelf over het moment van aankoop en verkoop beslissen en hoeveel je wilt besteden.

FAQ

Vraag: Wat is AllesOverCrypto
Antwoord: AllesOverCrypto is een, ooit klein, cryptobedrijf wat is uitgegroeid door hun diensten en producten die ze op de markt hebben gebracht en behoren tot experts in de cryptowereld.

Vraag: Kun je je abonnement bij Money Mastery opzeggen
Antwoord: Bij het kiezen van een abbonement voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 3 maanden, dan zit je die drie maanden aan dat abonnement vast. Na deze looptijd kan jij er zelf voor kiezen om het abonnement te verlengen of stopzetten. Je zit nergens aan vast.

Vraag: Wat kost Money mastery en waar kan ik het kopen
Antwoord: Hierboven is een overzicht gegeven met de prijzen per periode. Om het te kopen kan je naar de volgende site, om het na de gratis training aan te schaffen met de actieprijs.

Wat heb je nodig aan kennis en tools om met bitcoins te kunnen starten?

Als het je er puur om gaat om één bitcoin in je bezit te hebben, dan kun je dit misschien beter door iemand laten doen die er al ervaring mee heeft. Bitcoins kopen is zo moeilijk niet, maar je moet ook weten welke platforms veilig zijn om ze aan te kopen en wat je er daarna mee wilt doen. Bij sommige platforms kun je je bitcoins lokaal opslaan, maar soms wil je je eigen digitale wallet op een andere, veiligere plek hebben. Je hoort namelijk dat de opslag van bitcoins weleens gehackt wordt.

Gratis media over/van dit product: podcast en Youtube embeds

Mocht je geïnteresseerd zijn in het gratis aanbod van Alles over Crypto? Dat vind je op hun Youtube-kanaal. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe een Live stream van Money Mastery eruit ziet? Bekijk dat het volgende filmpje:

Is AllesOverCrypto wel een betrouwbare plek om crypto te leren kopen?

Iedereen wil meeprofiteren van crypto valuta. Het maakt niet of je iemand bent die een gokje durft te wagen met een beetje spaargeld, of dat je een grote som ter beschikking hebt en ergens in wilt beleggen. Risico loop je bij elke soort belegging, dus waarom zou je crypto niet proberen? Hiervoor heb je echter een platform nodig, zodat je via je eigen rekening geld kunt overboeken naar dit platform om er vervolgens een of verschillende soorten crypto currencies mee te kunnen kopen.

Aan elk digitaal platform kleven risico’s en nadelen. De een rekent meer kosten, de ander heeft maar een beperkt aantal crypto valuta te koop op zijn website en weer een ander heeft geen eigen wallet, waardoor je de opslag van digitale currencies zelf ergens anders geregeld moet hebben. Vergeet niet dat er op digitaal vlak sowieso veel aan de hand is, want je hebt niet alleen phishing en WhatsApp fraude die steeds meer toeneemt, maar ook data centers worden gehackt.

Dit betekent dat alles wat je in het leven doet – want als je met geld onder je matras slaapt, kan het ook gestolen worden – voor- en nadelen met zich meebrengt. Als het om het gebruiken van een platform voor de aankoop van je crypto valuta gaat, is AllesOverCrypto een prima startpunt. Je kunt er zelf een gratis training volgen, waardoor je ook als beginnende crypto investeerder weet wat er allemaal bij komt kijken.

AllesOverCrypto laat je zien via welke websites je crypto kunt kopen, hoe de koersen staan, er is een forum, een e-shop en je kunt er diverse blog artikelen lezen. Dit blog is erg handig voor wie nog in de kinderschoenen van crypto kopen staat, want je kunt per categorie jezelf inlezen. Je begint bij de basis, maar je kunt ook naar de categorie blockchain of wallets doorklikken. Hierdoor kun je zelf structuur aanbrengen in je leerproces als het over crypto gaat.

Nog wat vragen over de gratis training van Allesovercrypto

Welke risico’s zijn er bij het investeren in bitcoins?

Net als bij alle soorten beleggingen zijn crypto valuta op zijn minst net zo’n groot risico. Misschien vind jij het risico zelfs nog wel iets groter, omdat het om iets ontastbaars gaat en omdat je er op veel plekken in de wereld nog niet mee kunt betalen. Als het geen geldig betaalmiddel is, wat heeft het dan eigenlijk voor zin om bitcoins te kopen? Er zijn diverse redenen waarom je kunt willen investeren in bitcoins of andere digitale valuta.

Over het algemeen ben je waarschijnlijk avontuurlijk aangelegd, want anders zou je bitcoins niet eens overwegen als investering. Het heeft iets onbekends, de verhalen die je erover hoort zijn bijzonder en je hebt het gevoel dat je iets mist als je niet met deze nieuwe trend mee gaat. Dat er mensen in korte tijd ontzettend rijk mee zijn geworden, vind je ook geen onaantrekkelijke gedachte. Als je lef hebt, doe je mee en zet je je eerste stappen op de crypto markt.

Denk maar eens aan het volgende: je koopt al jaren staatsloten en daar win je amper iets. Ja, misschien dat je het aankoopbedrag eens in de zoveel maanden een keertje terugwint. Met crypto valuta kun je zelf spelen, in plaats van dat de Staatsloterij dat voor jou doet. Jij beslist wanneer je ze inkoopt, waar je ze bewaart en wanneer je ze weer inwisselt. Het geeft je in ieder geval het gevoel dat je zelf verantwoordelijk bent voor winst en verlies.

Beheers je emotionele toestand. Houd de waarde van je beleggingen in de gaten, maar raak er niet door geobsedeerd. Het leven zal altijd winnende en verliezende momenten kennen. De ene keer heb je mazzel, de andere keer heb je pech. Toch moet je voorkomen dat je emotie een te grote impact op je handelen heeft, want dit kan juist dwars tegenover de strategie staan die je eigenlijk wilde volgen. Hiermee benadruk je meteen de waarde van een heldere strategie. Je kunt niet zonder.

Heb je echt geen voorkennis nodig om de gratis training te kunnen volgen?

Een training van 1,5 uur is het makkelijkst in te vullen wanneer deelnemers juist geen kennis hebben over het onderwerp. Je hoeft dan alleen de basis te vertellen en wat algemene vragen te beantwoorden. Voor diepgang is er in zo’n korte tijd geen ruimte. Het opstarten van de gratis training duurt al een paar minuten (of meer als er een kennismakingsrondje is met ieders doel met de gratis bitcoin cursus) en met een paar PowerPoint sheets gaat de tijd razendsnel voorbij.

Heb je echt geen kapitaal nodig om aan de cursus deel te kunnen nemen?

Voor de gratis cursus heb je geen geld nodig. Dat klopt. Als je op enig moment daarna verder wilt gaan met bitcoins (of meer informatie over het handelen wilt), betaal je natuurlijk wel. Je hebt altijd iets van kapitaal nodig om investeringen te kunnen doen. Heb je geen geld? Dan kun je de cursus wel al doen en als je het interessant genoeg vindt flink gaan sparen voor je volgende aankopen. Heb je wel al wat geld aan de kant gezet? Dan kun je doorgaan en nog meer bitcoins kopen.

Waarom zou je dan toch de training bij Alles over Crypto doen?

Zelfs als er meer dan 50 deelnemers aan de cursus zijn, de basisinformatie voor jou te beknopt is en je nog geen geld hebt voor nog meer bitcoins, kan het nuttig zijn om een basistraining te volgen. Je leert er altijd van. Het enthousiasme en de kundigheid van de cursusleiders kan je er zelfs toe bewegen om een vervolgcursus bij hen te doen. (Dan heeft hun marketingplan dus goed gewerkt.) Het gaat erom dat je een startsituatie hebt en dat er vertrouwen is om op verder te borduren.

Wat kun je eigenlijk leren in een training van maar anderhalf uur?

Je begrijpt wat bitcoins zijn en wat andere digitale valuta zijn. Je leert over strategieën en hoe die in je voordeel kunnen werken bij de aan- en verkoop van crypto currencies. Je koopt ook echt je allereerste crypto voor een euro. Wat digitale valuta zijn kun je ook uit een boek in de bibliotheek leren, maar die aankoop van die eerste crypto currency is wel leuk. Het kan het onderwerp van de cursus net even iets meer laten leven, dan alleen maar erover te vertellen. Je hebt er een.

Wat levert de cursus je verder nog meer op?

Zodra je je aanmeldt krijg je gratis e-books toegestuurd. Hierbij gaat de inhoud van de e-books niet alleen in op het hoofdonderwerp crypto currencies, maar kun je ook lezen over hoe je online je geld kunt verdienen. Dit is dan ook een interessant boek voor iedereen die via het internet wil werken en inkomsten wil creëren. Denk jij nog erg traditioneel en denk je dat je onmisbaar bent op je vaste werkplek? Er zijn dus nog andere mogelijkheden en die worden beschreven in dit e-book.

Wat maakt het derde e-book over online geld verdienen zo bijzonder?

Zodra er nieuwe markten aangeboord worden, lees je daar niet altijd veel over. Dat komt omdat die markt vaak nog beperkt is. En als er beperkte mogelijkheden zijn, wil je die het liefst niet met de hele wereld delen, want dan benadeel je daar jezelf mee. Je wilt dat jouw kansen niet verminderen doordat er nog meer online werkers aan de slag gaan. Die huiverigheid om informatie te delen, daar heb je in dit boek helemaal niks mee te maken. Het zal je aan het denken zetten.

Eerlijke informatie over hun eigen investeringen – voor- of nadeel voor jou als cursist?

De beide cursusleiders geven alle informatie over hun avontuur in de digitale valuta als belegging prijs. Dat betekent dat je ook hoort dat ze flink wat geld verloren hebben bij de hack van een computer. Aan de ene kant leer je hiervan dat ze eerlijk zijn en er wordt ook benadrukt hoe belangrijk het is om een veilige omgeving voor je digitale portemonnee te hebben. Aan de andere kant: als het jouw enige geld betreft dat je gaat verliezen, dan is het risico ook meteen helder.

Risico’s voor jezelf afwegen – verder met crypto of niet na de cursus?

Je leert wat nodig is om vanuit die basiskennis te kunnen starten. Maar dan? Als je alle voor- en nadelen op een rijtje hebt gezet en het thuis – als je niet de enige in je huishouden bent – goed hebt besproken, kun je groen licht krijgen en er vol voor gaan. Net als bij elke investering kan adrenaline een grote rol spelen en daar ligt ook meteen de grootste valkuil. Die adrenaline is er namelijk zowel bij goede als bij slechte resultaten. En wat doe je als je bitcoins in waarde lijken te gaan dalen?

Stelling: al het geld is straks digitaal

Ben jij het eens of niet eens met deze stelling? Het bepaalt namelijk voor een groot deel of je digitale valuta wel serieus neemt. Er zijn inmiddels tal van boeken over geschreven en mensen zijn er hun hele fortuin aan kwijtgeraakt, maar betekent dit dat crypto currencies altijd zullen blijven bestaan en traditionele betaalmiddelen zullen overnemen? Het is een interessant onderwerp en door erover te lezen ontwikkel je je eigen mening hierover. Het zorgt in ieder geval al voor discussies.

Hoe ver ben je bereid te gaan met bitcoins?

Zodra je de cursus hebt afgerond en wat successen hebt behaald, kan het verleidelijk zijn om je toekomst te laten bepalen door deze investeringen. In Nederland hebben de meesten een opgebouwd pensioen waar ze later recht op hebben. Hoe zit dat bij jou? Heb je een pensioengat en hoop je dat met bitcoins op te vullen? Ga dan eens een dag met een rekenmachine aan de slag hoeveel je nodig zou hebben om na je pensioen comfortabel te kunnen leven.

Wat betekent comfortabel leven voor jou, nu en later?

Voor de een is het een afbetaalde woning, zodat er geen hypotheeklasten meer zijn, voor de ander is het een tweede huis in een ver land. Niemand kan bepalen wat voor jou comfort betekent. Zodra je er echter inzicht in hebt, kun je gaan kijken wat jouw vorm van comfort je gaat kosten. Dan kun je terugrekenen en weten wat je elke maand of elk jaar extra aan de kant wilt zetten om dit doel te behalen. Veel mensen vinden financiën saai, maar eigenlijk wordt het zo pas echt leuk.

Investeren is leuk, maak het dan ook leuk voor jezelf

Je kunt nu zelf een draai aan je toekomst geven, in plaats van af te wachten of je ook werkelijk dat pensioen krijgt wat je nu beloofd wordt. Jij zorgt voor extra inkomsten (met of zonder investeringen in digitale valuta) en regelt dat niemand in de toekomst iets tekort komt. Kan een gratis bitcoin training hier bij helpen? Ja, als je denkt dat crypto currencies blijvend zijn en je graag in bitcoins wilt beleggen, dan is een cursus iets om direct mee te starten.

>>> Meld je hier aan voor de gratis crypto training van Alles Over Crypto

Korting op Money Mastery

>> Hier vind je de tijdelijke extra lage actieprijs van Money Mastery