Op deze website vind je diverse producten die aangeboden worden. Je kunt er een gratis training volgen, een blog lezen, de koersen inzien, bij de community te rade gaan en persoonlijke coaching krijgen. Daarnaast staan er reviews, gaat men in op het rendement en is er een optiecalculator) nog in bèta versie). Ook is er een aparte pagina besteed aan wie er achter www.beleggen.com zit. Je leest hier het persoonlijke verhaal van Harm van Wijk, maar ziet ook een hele lijst aan experts die de website ondersteunen.

Inhoud van deze pagina:

Voor wie is de website bedoeld?

Iedereen die wil leren investeren kan er heil in zien om van een of meerdere hulpbronnen op de website gebruik te maken. Ook als je al begonnen bent met investeren, maar meer de diepte in wilt en wilt groeien, kan er interessante materie vinden. De starter kan de gratis training volgen of de handleiding downloaden. De training is online te volgen, waardoor je je gemakkelijk van thuis uit in je vrije uurtjes kunt verdiepen in beleggingen. Ieder persoon die de ambitie heeft om een potje met geld te laten groeien voor later, kan baat hebben bij de producten en diensten op www.beleggen.com.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Wat kosten de diverse producten op Beleggen.com?

• De online training is gratis. Je hoeft alleen maar een plekje in je agenda te reserveren en aan te geven dat je wilt deelnemen. Je doet dit door je naam en e-mailadres achter te laten en op de blauwe knop te klikken.
• De blogberichten zijn gratis te lezen en geven meestal wat meer achtergrondinformatie over terminologie. Verder komen tips aan bod en soms worden twee beleggingsproducten tegenover elkaar gezet en vergeleken.
• Via de button “Koersen” kom je uiteindelijk weer bij de gratis training terecht.
• De community die bij de website hoort heet www.mijn.beleggen.com en om toegang tot de community te krijgen moet je lid worden. Je kunt het een maand voor een euro uitproberen en je kunt altijd opzeggen. Je zit dus niet eerst een heel jaar aan een abonnement vast en dat is prettig.
• Er zijn drie coachproducten: de Trading Navigator Methode, het VIP Beleggingslidmaatschap en Beleggen Mastermind.
• Op de hoofdpagina kun je nog kiezen voor subitems, zoals de podcast, software en events.
Het grootste deel van het aanbod is dus gratis en hiermee kun je je flink inlezen, voordat je beslist de volgende stap te zetten.

Wat zeggen cursisten over de trainer?

Iedereen is enthousiast over Harm van Wijk. Dat ligt vooral aan de openheid die hij verschaft over zijn eigen historie. Hij schept geen verwachtingen die hij niet waar kan maken en is eerlijk over de fouten die hij vroeger zelf gemaakt heeft. Hiermee creëert hij vertrouwen bij iedereen die voor een van zijn producten kiest, want de trend zet zich voort. Hij blijft makkelijk toegankelijk, zoekt aansluiting bij jouw persoonlijke situatie en wil je helpen om je eigen situatie te verbeteren. Vooral de doelstelling om te beleggen om je pensioen aan te vullen of je gezin een goed leven te geven scoren goed bij hem en zijn cursisten.

Is je aansluiten bij www.beleggen.com het waard?

Voor de startende belegger is de website zelf al de moeite waard om je in te lezen. Niet iedereen heeft vroeger op school te maken gehad met beleggen en kansberekening of was tijdig op de hoogte van het pensioengat dat later een rol zou gaan spelen. Wat je startsituatie ook is, je kunt met de website en alle producten en diensten die aangeboden worden je verder ontwikkelen. Na verdieping moet het mogelijk zijn om je kansen op de beleggingsmarkt in te schatten en dan ontstaat er vanzelf een beeld wat je waarin wilt investeren om je vermogen op te bouwen.

Wil jij ook gaan beleggen? Kijk eens naar de website www.beleggen.com voor input

Alle tools en trucjes kunnen je helpen tijdens je beleggingsavonturen. Om goed beslagen ten ijs te komen is alle hulp die je kunt krijgen mooi meegenomen. En gelukkig zijn de tijden veranderd en is beleggen niet alleen maar meer voor de grote beleggingsmaatschappijen. Je hoeft er ook geen speciale studie meer voor gedaan te hebben, want met het internet is er een bron aan informatie die voor iedereen beschikbaar is. Het is een mooie plek om te starten met je te verdiepen in beleggen.

Beleggen vroeger en nu – een beknopte vergelijking

Wilde je vroeger iets met beleggingen doen, dan verliep dat meestal via een speciale tussenpersoon die bepaalde toegangen had waar jij niet aan kon komen. Deze tussenpersoon moest echter ook zijn brood verdienen en de aangewezen figuur die voor zijn diensten kon betalen was jij. Je betaalde dan meestal een vaste commissie en die ging dan af van de winst die je behaalde. Helaas rekende deze tussenpersoon ook een bedrag als er geen winst was gehaald en dat was dus altijd in je nadeel.

Technologische vooruitgang en de gevolgen er van

Doordat bijna de hele wereld tegenwoordig toegang tot het internet heeft en het gebruik van het wereld wijde web niet meer weg te denken is uit je dagelijkse bezigheden, is ook beleggen mee veranderd. Je kunt nu zonder tussenpersoon handelen en dat betekent dat je die vaste kosten in ieder geval niet meer hoeft te betalen. Dat betekent helaas nog niet automatisch dat je altijd geld overhoudt, want je kunt nog steeds verlies draaien met je beleggingen.

Hoe kan beleggen.com je ondersteunen?

Je denkt vaak dat het voor het grootste deel geluk is dat er voor zorgt of een belegging succesvol is of niet. Toch ligt er meestal een ander fenomeen aan ten grondslag en dat is strategie. Zonder strategie is het niet geluk maar toeval dat bepaalt hoe een belegging verloopt. Net als bij andere elementen in het leven hoef je er niks op tegen te hebben dat toeval je lot bepaalt. Maar er zijn ook mensen die hun eigen lot bepalen en een route uitstippelen om hun levenspad te bewandelen.

Route bepalen en strategie ontwikkelen

Het vooraf bekijken welke stappen je gaat zetten en hoe je dat gaat doen, is kenmerkend voor je strategie. Bij beleggen is dit niet anders. Maar het begint allemaal bij je huidige stand van zaken. Weet je nu al niet meer hoe je de rekeningen van volgende maand moet gaan betalen? Dan kan het slimmer zijn om eerst je financiën op orde te stellen, voordat je met beleggen aan de slag gaat. Je wilt wel plezier hebben in beleggen en slapeloze nachten door schulden horen daar niet bij.

In 10 stappen succesvol beleggen – een praktisch boek

Zodra je een kleine buffer hebt opgebouwd, kan het boek over hoe je in 10 stappen kunt leren beleggen je helpen bij de startfase op je beleggingspad. De tekst loodst je stap voor stap door het beleggingsproces en als beginnend belegger kun je het stappenplan handig inzetten voor je eigen toekomstige investeringen. Niet alleen het proces, maar ook de meest voorkomende termen worden behandeld, zodat je altijd weer terug kunt grijpen naar de theorie als je iets lastigs tegenkomt.

Gratis product op de website www.beleggen.com – De Ultieme Beleggersgids Bundel

Naast het handige boek kun je ook voor de bundel gaan. De ultieme beleggersgids bundel kun je als starter doornemen, maar ook voor de gevorderde belegger biedt het nieuwe informatie. De bundel gaat onder andere in op beleggingsstrategieën, de verschillende soorten aandelen en waarom je voor het ene aandeel of het andere zou moeten gaan, het inrichten van je beleggingsportefeuille en voorbeelden van ervaren beleggers. Het is zinnige stof voor elke belegger.

Gratis product op de website www.beleggen.com – Handleiding 30 Aandelen binnen 5 minuten selecteren

Je wilt niet uren naar je scherm staren om te ontdekken wat de slimste, volgende zet is. Je wilt eigenlijk zo’n beetje in een oogopslag kunnen zien waar je in wilt investeren. De gratis handleiding helpt je een manier ontwikkelen hoe je dit het beste kunt doen, zodat je niet afgeleid raakt van alle andere informatie die voor ruis zorgt. Je kunt ook te veel informatie krijgen en hierdoor niet meer tot de kern kunnen komen. Je selectieproces laat je het liefst telkens op dezelfde manier verlopen.

Gratis product op de website www.beleggen.com – Succesvol beleggen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën

Beleggen kan voor een beginner nog steeds complexe materie lijken en daarom is een training altijd te adviseren. Online trainingen zijn nu ook nog eens handig, omdat je er niet meer speciaal voor op pad hoeft. Natuurlijk vind je het leuker om ook een beetje te netwerken als je mensen live kunt ontmoeten, maar nu kun je je aantekenblok er goed bijhouden en alles wat de moeite waard is om goed te onthouden netjes noteren. Er is geen afleiding, zolang je een rustig plekje in huis hebt.

De podcasts beluisteren – je oren aan het werk zetten

Ben jij ook net voordat je gaat slapen op je creatiefst, omdat er dan ineens ruimte is om alles van die dag even te vergeten? Een tip is dan om de podcasts op je telefoon of tablet aan te zetten, zodat je in een fase van kalmte naar interessante beleggingsverhalen kunt luisteren. Het is wel handig om er een half uurtje eerder voor je bed in te stappen, zodat je ook wat notities voor jezelf kunt maken als je er nieuwe inspiratie door krijgt. Het kan je even wakker houden, maar je hebt er wel wat aan.

In je pauze de blogartikelen lezen

Een andere bron van informatie om je verder te oriënteren zijn de blogartikelen. Er zijn verschillende hoofdthema’s – zoals opties, dividend, beleggen en AEX-verwachting – en elk artikel lees je prima in een half uurtje door. Er zitten echt onderwerpen bij die je aan het denken zullen zetten, zelfs als je niet zou willen beleggen. Een algemeen onderwerp is bijvoorbeeld je pensioen en hoe je je hierop voor kunt bereiden. Afwachten en niks doen is nooit de slimste aanpak. Actie ondernemen wel.

Lid worden van de beleggergemeenschap – wat levert dat op?

De speciale community stelt je in staat om samen met andere, beginnende beleggers of ervaren beleggers te sparren over een reeks aan onderwerpen. Je kunt er al je vragen kwijt, maar er wordt ook puur vanuit interesse informatie met je gedeeld. Zo weet je waar andere beleggers mee bezig zijn, welke overwegingen zij maken en hoe zij invulling geven aan hun beleggingsstrategie. Je moet je beleggingen eigenlijk als aparte onderneming zien en een handig netwerk hoort daar gewoon bij.

Klein beginnen om groot te kunnen worden – elk proces telt

Je hoeft niet altijd groot te beginnen, meestal kan dit ook niet. Ga maar eens terug naar je kindertijd en bedenk hoe je toen spaarde. Je kreeg van je ouders per week eerst een kwartje en voor je rapport kreeg je misschien een gulden (of al een euro). Dat ging in je spaarpot en eens in de zoveel tijd haalde je die leeg om te kijken hoeveel het in totaal geworden was. Je leerde rekenen hoeveel geld je nog nodig had wanneer je bij de speelgoedwinkel iets had uitgezocht dat je graag wilde hebben.

De volgende fase – weer een stap verder in je groei

Later ging je misschien op eigen houtje kleding en schoenen kopen en kreeg je kleedgeld. Dit was natuurlijk een ander bedrag dan toen je nog op de basisschool zat. Je leerde daardoor wel wat de waarde van geld was. Een avondje naar de bioscoop, je eerste vakantie zonder ouders, het heeft er allemaal aan bijgedragen dat je wist wat iets kostte en dat je het eerst moest hebben, voordat je het uit kon geven. Dit basisprincipe geldt ook voor beleggen.

Wat te doen met dat potje dat je gereserveerd hebt voor later?

Natuurlijk kun je je spaarrekening blijven vullen, maar vooruit rekenen wat het bedrag dat er nu op staat over twintig jaar waard is, zal weinig blije gezichten opleveren. Door de lage stand van de spaarrente – en het boven een bepaald bedrag zelfs moeten betalen om je geld op een spaarrekening te hebben – ga je anders nadenken. Er moeten toch nog meer manieren zijn om op een veilige manier inkomsten te genereren? Je wilt gaan beleggen, maar graag met wat hulp.

Een persoonlijke beleggingscoach – bestaat die wel?

Hoe fijn zou het zijn als iemand je persoonlijk bij die eerste stappen kan begeleiden? Een coach kan dat voor je doen. Zodra je de basis van het beleggen onder de knie hebt, kun je je persoonlijke situatie uitleggen en je doelen helder maken. Live coaching ondersteunt je dan in het maken van keuzen met jouw persoonlijke verhaal in het achterhoofd gehouden. Coaching is dus niet alleen voor de topsporter, maar ook voor de belegger. Maak er dan ook gebruik van als je dat prettig vindt.

Altijd in ontwikkeling blijven – de balans tussen vraag en aanbod

Net zoals je zelf in beweging blijft en constant bijleert, doet www.beleggen.com dat ook. Het interessante is dat de nieuwe producten waar aan gewerkt wordt door het team, altijd weer iets voor jou als klant opleveren. Nu zijn ze achter de schermen bezig met het perfectioneren van de optiecalculator. Dit wordt een tool waarmee je een prognose kunt voorspellen en zo kun je dus berekenen wat een belegging aan het einde voor jou op gaat leveren.

Andere software die je kan helpen – de Trading Navigator

Dit is misschien wel het belangrijkste hulpmiddel op de hele website en je krijgt niet alleen de tool zelf, maar ook de training, zodat je weet hoe je de software moet gebruiken. Het programma laat je zelf grafieken samenstellen voor de voor jou van belang zijnde beleggingen. Met deze indicator kun je dan een trend waarnemen, waardoor je objectief kunt beoordelen of het tijd wordt om in te stappen of afstand te doen van je aandelen. Zo kun je veiliger beleggen met minder risico.

Risico beperken is niet hetzelfde als risico vermijden

Net als bij de handel in alle aandelen en andere investeringsvormen loop je altijd enig risico. Dit hoort bij het vakgebied van de belegger. Het is wel goed om je hier altijd van bewust te zijn, want zelfs met de mooiste grafieken en beste verhalen van anderen, ben je nog altijd zelf verantwoordelijk voor de acties die je neemt. Beleggen is nooit gegarandeerd succesvol. Het ene aandeel kan als een raket gaan, terwijl het andere dagen achter elkaar alleen maar aan waarde verliest.

Je wapenen tegen tegenvallende resultaten – kan dat?

Wie geen buffer heeft of nu al moeite heeft om aan zijn verplichtingen te voldoen, kan beter andere keuzen maken dan met geld dat hij niet heeft gaan beleggen. Besef je dat risico nemen alleen leuk is als je het geld ook werkelijk kunt missen als het in het niets verdwijnt. Je gaat natuurlijk altijd voor de winst, maar op geen enkel moment kan een resultaat uit het verleden ook maar iets zinnigs zeggen over hoe dat zelfde aandeel zal presteren in de nabije of verre toekomst. Er zijn geen garanties.

Emotie uitschakelen – hoe te overleven en excelleren als belegger

Het is daarom van belang dat je leert om zonder emotie te handelen. Dit kan op meer momenten in het leven van pas komen, maar bij beleggen is het noodzaak. Wanneer je emotie toelaat, zou je wel eens hele foute beslissingen kunnen nemen. Zonder emotie bouw je altijd voort op de strategie die je voor je beleggingsportefeuille opgesteld had. Die strategie moet de leidraad zijn en niks anders. Mag je verdrietig zijn als je geld verliest? Natuurlijk. En blij zijn als de aandelen het goed doen mag ook.

Er is meer in het leven dan je beleggingsportefeuille

Hoewel geld het leven een stuk makkelijker maakt, mag je echter nooit toelaten dat rode cijfers je leven zo beïnvloeden, dat je niet meer kunt genieten van elke dag. Bijzondere momenten mogen niet overheerst worden door drama. Er zullen altijd aandelen stijgen en zeker ook dalen. Voorkom echter dat je meegezogen wordt in een negatieve spiraal. Goede voorbereiding, een toegepaste training en een gezonde dosis vertrouwen en waakzaamheid helpen je om een succesvol belegger te worden.