Dit zijn de beste beleggingsapps

Een aantal jaren geleden ging ik mij interesseren in beleggen. Het leek mij wel leuk om wat geld te investeren en te bekijken wat het zou doen. Tegenwoordig kan je heel makkelijk gebruik maken van beleggingsapp. Dat maakt beleggen via je mobiel heel eenvoudig en je kunt het overal ter wereld doen.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Zouden beleggingsapps wel echt werken?

Maar ik was in eerste instantie niet helemaal enthousiast over de beleggingsapps die beschikbaar waren. Twijfels kwamen er of het wel daadwerkelijk zou gaan werken en of ik mijn geld niet beter ergens anders aan kon besteden. Om mijn twijfels weg te nemen besloot ik toch maar om een aantal verschillende beleggingsapps te proberen. En ik kan je eerlijk zeggen dat dat niet meeviel.

Kies voor beleggingsapps welke goed ontwikkeld zijn

Waarschijnlijk kwam het doordat ik een aantal jaren geleden nog niet zo handig was met een smartphone, maar de beleggingsapps die ik uitprobeerde waren alles behalve goed. Het was heel moeilijk navigeren en ik kon de knoppen heel moeilijk vinden. De makers leken niet goed te hebben nagedacht over de gebruikersinterface. Ik raad bij deze dan ook echt aan om een beleggingsapp te kiezen die goed ontwikkeld is.

Via YouTube video’s werd alles een stuk duidelijker

Ik liet het er niet bij zitten en stuitte via YouTube op een aantal video’s over beleggingsapps. De uitleg via deze video’s waren heel helder en er werd mij direct duidelijk hoe je het beste kon beleggen via je mobiel. De apps zagen er heel overzichtelijk uit en ik kon gelijk beginnen met beleggen. Uiteindelijk ben ik heel tevreden dat ik heb gekozen om wat video’s van YouTube te bekijken. Dat maakte alles zoveel duidelijker en ik kreeg snel genoeg in de gaten hoe je snel en makkelijk via je smartphone kon gaan handelen.

Wat mij positief verraste aan de beleggingsapps

En uiteindelijk heb ik een aantal beste beleggingsapps gekozen en verwerkt in dit lijstje. Wat mij positief verraste aan deze apps zijn de gebruiksvriendelijkheid, het makkelijk kunnen navigeren tussen alle schermen en het beleggen op meerdere beurzen. Ben zeer tevreden met mijn beleggingsapps en wil mijn enthousiasme met jullie delen via dit complete lijstje.

Beste beleggingsapps

  • Beste beleggingsapp uit de test: eToro – Social Trading App
  • Beste beleggingsapp voor beginners: BUX Zero
  • Beste beleggingsapp voor klein geld: Peaks – Beleggen met klein geld

Wie ben ik om deze beleggingsapps te testen?

Een aantal jaren geleden ben ik mij gaan verdiepen in het beleggen. Ik wilde wat doen met mijn geld en niet op een bankrekening laten staan. Ik kreeg steeds meer kennis van beleggen en ook de beleggingsapps waren toentertijd in opkomst. In het begin waren de apps zeer eenvoudig van opzet, maar nu is het allemaal een stuk gebruiksvriendelijker. Mijn enthousiasme over beleggingsapps wil ik met jullie delen. Ik heb er genoeg kennis van om te bepalen welke apps wel en welke er niet goed werken. De beste vind je in dit lijstje.

Kijk kritisch naar beleggingsapps

Er zijn grote handelaren die veel beloven als het aankomt op beleggingsapps. Ik begrijp dat, want zij willen dat jij voor hun kiest. Maar kijk altijd naar het hele plaatje en wees kritisch wanneer je de beleggingsapps gaat gebruiken. Ze zijn echt niet allemaal evengoed, dus een scherpe blik kan geen kwaad. Mijn taak is om jou te informeren naar de beste beleggingsapps, zodat je snel en makkelijk kunt starten met beleggen via je telefoon.

De eerste indruk

Mijn eerste indrukken over beleggingsapps waren niet heel positief. Dat kwam met name omdat het een aantal jaren geleden nog redelijk in de kinderschoenen stond. Het was totaal niet lekker navigeren door de schermen en ik had veel moeite om echt goed te gaan beleggen. Er zijn grote ontwikkelingen doorgemaakt bij beleggingsapps en als je kijkt naar het verschil van toen en nu is dat heel groot. Ik sta er nu een stuk positiever tegenover.

Welke beloftes geven de ontwikkelaars?

De ontwikkelaars van beleggingsapps beloven je heel wat. Dat doen zij om je natuurlijk naar het platform te trekken en ik begrijp dat volkomen. Maar schetsen zij het allemaal niet té rooskleurig en florissant? Zijn kreten zoals “de meest originele manier van beleggen” en “ongelofelijke lage handelstarieven” wel echt waar? Ik zou altijd kritisch blijven kijken naar dit soort marketingpraat en vooral zelf gaan testen of deze woorden worden waargemaakt.

Welke criteria heb ik aangehouden tijdens het maken van dit lijstje?

Ten eerste tijdens het maken van dit lijstje heb ik gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van de beleggingsapp. Werkt de app naar behoren, doet het wat het moet doen en kun je er makkelijk doorheen navigeren? Daarnaast heb ik gekeken of de apps naast het beleggen extra functies hebben. Wat maakt deze beleggingsapp zo speciaal en uniek? Tot slot ben ik nagegaan of de app vooral voor de beginnende belegger is of voor de gevorderde.

Hoe ik de beleggingsapps heb getest

Door de jaren heen heb ik veel verschillende beleggingsapps getest. Zo ben ik tot hele duidelijke conclusies gekomen en weet ik welke beleggingsapps het beste zijn om te gaan gebruiken. De beleggingsapps heb ik dus geïnstalleerd op mijn telefoon en naar alle functies gekeken wat het te bieden heeft. Sommige waren heel simpel van opzet, voor de beginner, en andere waren duidelijk een stuk meer geavanceerder.

De top 7 beste beleggingsapps

1. eToro – Social Trading App

Dit vind ik een van mijn favoriete apps die er op dit moment te vinden is. Het is een hele innovatieve beleggingsapp en heeft een gepatenteerde Copy Trading systeem. Wat maakt deze functie zo uniek? Je kunt bij dit systeem succesvolle beleggers volgen en de handelingen kopiëren. Het mooie van de eToro – Social Trading App is dat je beschikking hebt tot 2000 verschillende beleggingsproducten van crypto’s tot aandelen. Zeer gebruiksvriendelijke interface en zowel voor Android als iPhone beschikbaar

Pluspunten eToro – Social Trading App:
– Mijn favoriete beleggingsapp
– Zeer gebruiksvriendelijke interface
– Zowel voor Android als iPhone beschikbaar

https://www.etoro.com/nl

2. DEGIRO Beleggen App

Sommige kenners vinden deze Nederlandse beleggingsapp het beste en ik begrijp volkomen waarom. Niet alleen in Nederland wordt deze beleggingsapp heel positief ontvangen, maar ook in het buitenland. 80 brokers onderzoeken hebben DEGIRO Beleggen App als beste getipt. Een zeer gebruiksvriendelijke user interface uitstekend geschikt voor zowel de beginners als de gevorderde belegger. Dit is naar mijn mening een van de goedkoopste beleggingsapp door de ontzettend lage tarieven die zij hanteren.

Pluspunten DEGIRO Beleggen App:
– Als beste getest bij 80 brokers onderzoeken
– Zeer gebruiksvriendelijk en heel overzichtelijk
– Zowel voor beginners als gevorderde handelaren

https://www.degiro.nl/

3. Peaks – Beleggen met klein geld

Dit is een speciale beleggingsapp met speciale functies. Je kunt namelijk je wisselgeld van aankopen gebruiken om in te beleggen. Koop je bijvoorbeeld iets voor 70 cent dan wordt er 30 cent voor je belegd. De Peak app rond je betaling dan af naar een euro.  Inmiddels is de Peaks app inmiddels meer dan een half miljoen keer gedownload en kan terecht zeer populair genoemd worden. De tarieven liggen wel wat hoger, maar doordat je automatisch kunt beleggen bespaart dat een hoop tijd. En wil niet iedereen geld verdienen zonder dat je dat doorhebt?

Pluspunten Peaks – Beleggen met klein geld:
– Het is snel beginnen met deze app
– Je kunt automatisch gaan beleggen en geld verdienen zonder dat je het doorhebt
– Al meer dan een half miljoen keer gedownload

https://www.peaks.com/

4. BUX Zero – voor beginners

Dit is een Nederlandse beleggingsapp en een relatief nieuwe speler op de markt. Zij richten hun pijlen vooral op de beginnende belegger en maken het beleggen zo toegankelijk mogelijk voor iedereen. Met BUX Zero is het heel leuk handelen door tegen 0% commissie te beleggen in duizenden aandelen. Je kunt niet alleen beleggen in aandelen, maar bijvoorbeeld ook in crypto’s en ETF’s. De user interface is zeer gebruiksvriendelijk en vooral voor de beginner is het makkelijk navigeren. Een van de beste beleggingsapp van dit moment, vooral als je net start.

 Pluspunten BUX Zero – voor beginners:
– Nieuwe Nederlandse beleggingsapp opgericht in 2019
– Handelen tegen 0% commissie
– Zeer eenvoudige user interface, geschikt voor beginnende beleggers

https://getbux.com/nl/

5. Plus500 CFD Beleggen App

Plus500 is een internationale broker en actief sinds 2008. Dat is best een lange tijd en je kunt uitgaan van een zeer professioneel handelsplatform. Plus500 heeft inmiddels miljoenen gebruikers. De specifieke focus van de beleggingsapp ligt op het handelen van CFD’s. De app werkt erg naar behoren en is heel snel. Je kunt het gratis downloaden via zowel de App Store als de Google Play Store. Gelukkig is deze beleggingsapp helemaal gebruiksvriendelijk en is het mogelijk om te beginnen met een demo-account. Zo kun je fictief geld inzetten om te kijken of de Plus500 App echt wat voor jou is.

Pluspunten Plus500 CFD Beleggen App:
– Internationale broker, actief sinds 2008
– Specifieke focus ligt op CFD’s
– Nederlandstalig en te gebruiken als demo-account

https://www.plus500.com/nl/

6. LiteBit App – Crypto belegginsapp

Richt je je beleggingsavontuur op crypto valuta dan mag de LiteBit App niet ontbreken. De kracht van deze speciale beleggingsapp is dat het voor zowel beginnende als gevorderde crypto beleggers is. Naast de beleggingsapp kun je gebruik maken van een speciale LiteBit wallet om je crypto’s in op te slaan. Dat maakt het gebruiksgemak een stuk eenvoudiger. Je hebt de mogelijkheid om in meer dan 50 crypto valuta’s te beleggen en de app heeft inmiddels meer dan 800.000 gebruikers.

Pluspunten LiteBit App – Crypto belegginsapp:
– Focus ligt op crypto valuta’s
– Je kunt gebruik maken van de LiteBit Wallet
– Beleggingsapp is in het Nederland en heeft inmiddels meer dan 800.000 gebruikers

— Let op: Litebit is in 2023 gestopt met de dienstverlening. Ze sturen hun klanten vanaf heden door naar Bitvavo —

7. Mexem Beleggingsapp

Tot slot de Mexem beleggingsapp. Dit is een broker actief sinds 1986 van vorige eeuw en sinds 2018 pas actief in Nederland. Speciale functie van Mexem is dat ze gebruik maken van de Traders Workstaiton Platform. Dit vormt de basis voor al jouw beleggingen. Het is zeer krachtige software en als 16 keer op rij bekroond tot het beste beleggingsplatform van de wereld. Beleggingsmogelijkheden zijn oneindig. Van aandelen en fondsen tot forex en obligaties. You name it.

Pluspunten Mexem Beleggingsapp:
– Opgericht in 1986, actief in Nederland sinds 2018
– Maakt gebruik van het speciale Traders Workstation Platform
– Je kunt overal in beleggen

https://www.mexem.com/

Wat test de Consumentenbond als beste beleggingsapp?

Je vindt tegenwoordig heel veel goede beleggingsapps. Dat komt omdat de technologie zich de laatste jaren rap heeft ontwikkeld. Daarom kun je de beleggingsapps van dit artikel eenvoudig uitproberen en kijken of het echt wat voor je is. Maar wat zegt de Consumentenbond over de beste beleggingsapp? Zij geven aan dat DEGIRO beleggen app het beste is om te beleggen. Voor zowel gebruikers als gevorderde, geheel in het Nederlands, gebruiksvriendelijke user interface en je kunt snel en goedkoop beginnen met beleggen. Duidelijke woorden van de Consumentenbond waar ik het mee eens ben.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor dit lijstje?

Voor dit lijstje heb ik vooral mijn eigen ervaringen gebruikt. Ik heb gekeken hoe de beleggingsapps werkten en welke er echt goed zijn en welke minder. Daarnaast heb ik de officiële websites van de apps er bijgehaald en gekeken wat zij te vertellen hadden over hun eigen producten. Zo ben ik tot een compleet beeld gekomen over welke beleggingsapps voor mij het beste werken.

Start vandaag nog met beleggen

Ben je helemaal enthousiast geworden over beleggingsapps? Ik begrijp volkomen waarom. Start nu met je reis door de beleggingswereld en begin met geld verdienen. De beleggingsapps die je hier vindt zijn allemaal eenvoudig in gebruik en je kunt er makkelijk geld in investeren.

Niet alleen ik vind deze beleggingsapps de beste van dit moment, maar ook genoeg andere websites raden deze beleggingsapps aan. Alles om beleggen zo leuk mogelijk te maken.

Veel succes met het vinden van een geschikte beleggingsapp!