Ben jij benieuwd naar wat de beste blogs en vlogs op het gebied van beleggen zijn die het Nederlandse hoekje van het internet te bieden hebben? Dan ben je hier op de juiste plaats. Wij hebben namelijk uitgebreid onderzoek gedaan naar alles wat over beleggen geschreven is en delen hier onze resultaten met je. Op beleggingsgebied is een hele hoop mogelijk: hier ga je ontdekken wat. We kunnen je nu alvast garanderen dat er een wereld voor je opengaat.

Inhoud van deze pagina:
6) De top 50

Onze zoektocht naar het perfecte beleggingsblog: een hele belegging

Beleggen is niet voor iedereen geschikt, toch? Dat was lange tijd de gedachte die wij hadden. Als je de website van een willekeurige broker/handelaar opent en je hebt geen voorkennis over het beleggingswereldje, dan raak je al snel de kluts kwijt. Beleggen klinkt als iets dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Veel informatie die we hierover op het internet gelezen hebben, maakte ons ook niet wijzer. Vandaar dat we op zoek gingen naar de allerbeste blogs.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Wat maakt ons geschikte reviewers op het gebied van beleggingsblogs

Op het gebied van beleggen en beleggersblogs zijn wij alles behalve onervaren. We verdiepen ons al jaren in wat het precies inhoudt om te beleggen, hoe de beleggingswereld in elkaar zit en wat de beste aandelen, obligaties, ETF’s, indexen en meer zijn om te beleggen. We hebben de opkomst van de Bitcoin en cryptomunten nauwlettend in de gaten gehouden. Bovendien zijn we experts op het gebied van blogs vergelijken: we hebben tal van top 10’s en 50’s.

Blijf kritisch op het aanbod beleggingsblogs en -vlogs

Natuurlijk is het belangrijk om kritisch te blijven op het aanbod beleggingsblogs, -vlogs en -podcasts. Want hé, als elk blog van even hoge kwaliteit was, dan was het ook niet nodig een top 50 samen te stellen en hier uitgebreid onderzoek voor te doen. Het internet is één grote vrijhaven voor iedereen die zijn of haar mening wil delen en helaas zijn lang niet al die meningen onderbouwd. Je doet er goed aan niet elke willekeurige bewering blind te geloven.

Waar letten we op? Op deze criteria beoordelen wij een beleggingsblog

Een beleggingsblog van hoog niveau moet wat ons betreft aan het volgende voldoen:

  • Het blog moet uiteraard voldoende artikelen over beleggen bevatten
  • Het blog moet artikelen over verschillende soorten beleggingen bevatten
  • Het blog moet up-to-date en goed onderhouden zijn
  • Verder moeten de blogartikelen of video’s goed leesbaar en prettig om te bekijken zijn
  • We zien het liefst blogartikelen met annotatie en verwijzingen naar bronnen
  • Het is het beste als op één blog artikelen van meerdere auteurs worden geplaatst, zodat er verschillende perspectieven gegeven kunnen worden
  • De blogs zijn logisch opgedeeld in categorieën en makkelijk vindbaar als je de zoekbalk gebruikt
  • In de blogs of vlogs komen experts aan het woord
  • Behalve persoonlijke ervaringen is het ook belangrijk dat er algemeen beursnieuws wordt gedeeld, evenals kritische achtergrondartikelen.

Onze onderzoeksdata voor de top 50 beleggingsblogs en -vlogs

De top 50 blogs, vlogs en podcasts in deze lijst zijn stuk voor stuk door ons bekeken en uitgebreid onderzocht. Dat is het fijne van het internet: informatie is vrij toegankelijk en kan je bekijken wanneer het jou uitkomt. Elk blog of vlog is door minstens twee van onze redactieleden tot op de bodem uitgeplozen om de intrinsieke waarde van het platform te achterhalen.

De top 50

Laten we naar de lijst kijken:

Beleggingsblog 1: ontdek de wereld van beleggen met beleggingblog.nl

De allereerste beleggingsblog in deze lijst is de blog met de veelzeggende naam Belegging Blog. Uiteraard draait hier alles om beleggen: om iets doen met je geld dat anders maar stof loopt te vergaren op je bankrekening. Het streven is simpel: meer verdienen dan je aan rente krijgt op je spaargeld (als je die al krijgt, met die krenten van banken vandaag de dag). Op Beleggingblog leer je het heft in eigen handen te nemen en te doen waar je gelukkig van wordt.

Op het blog leer je over de stappen die de auteur heeft genomen: over de fouten die zijn gemaakt en de oplossingen die zijn gevonden. Het beleggen begon allemaal in 2018, als alternatief voor het zinloze sparen bij de bank. In de artikelen lees je alles over de ups en downs, de actuele stand van zaken, de toekomstverwachtingen en natuurlijk persoonlijke ambities.

Beleggingsblog 2: word financieel onafhankelijk met Financieelonafhankelijkblog.nl

Financieel Onafhankelijk Blog gaat over een echtpaar – man en vrouw, – die samen het streven hebben financieel onafhankelijk te worden. Sinds het jaar 2016 schrijven zij samen blogs onder het pseudoniem “Mr. FOB”. Inmiddels is híj gestopt met werken (in 2019 al) en dat op 49-jarige leeftijd. Je kunt dus wel zeggen dat hij iets goed heeft gedaan met beleggen. Zíj werkt nog zo’n 2-3 dagen per week in haar eigen praktijk, vooral omdat ze dat erg leuk vindt.

In het blog ontdek je hoe de twee met geld omgaan en hoe zij het meeste uit hun geld kunnen halen. Het blog is geschreven vanuit de vraag “je geld of je leven?”. Het boek met dezelfde naam – in het Engels “Your money or your life” – van Joe Dominguez en Vicky Robin – is een grote inspiratiebron geweest voor de totstandkoming van het blog. Je ontdekt van alles over het FIRE-principe, de Engelse afkorting van “Financially Independant & Retire Early”.

Beleggingsblog 3: beginnen met beleggen met Thebudgetlife.nl van Nicole van Roekel

Nicole van Roekel behoort tot de top van Nederland als het aankomt op financiën, geld verdienen, ondernemen en beleggen. Ze is niet alleen een expert op het gebied van financiën, maar ze is ook nog eens enorm breed onderlegd. Haar blog The Budget Life gaat over meer dan alleen beleggen. Het is een persoonlijke website van Nicole – zij is naar eigen zeggen “belegger,” “geldnerd” en “koopjesjager”. Je ontdekt hier dus ook allerlei tips op het gebied van besparen en financiële administratie.

Wij vinden dat ze hier de beste adviezen en tips over geeft. Het lukte ons nog niet om een betere blogger over dit soort onderwerpen te vinden. Nicole spaart al van jongs af aan en dat stelde haar in staat al op haar vierentwintigste haar eigen appartementje te kopen. Als ondernemer bespaart zij inmiddels honderden euro’s per jaar en belegt zij bovendien.

Sinds 2020 kun je haar blogserie over haar persoonlijke beleggingen volgen. Hier lees je niet alleen wat haar persoonlijke ambities zijn, maar ook hoe haar beleggingsportefeuille er precies bij staat. Verder vind je tips voor het kiezen aandelen binnen drie populaire aandelensectoren en krijg je regelmatig beleggingsupdates. Kortom: je kunt hier je geluk niet op.

Beleggingsblog 4: probeer het eens een tikje anders met Blondjesbeleggenbeter.nl

De belangrijkste reden dat wij Blondjes Beleggen Beter op zo hoog hebben gezet, is omdat dit blog beleggen leuk en toegankelijk heeft gemaakt. De naam alleen al is hilarisch. Op het blog vind je de nodige dosis humor en zelfspot, maar vooral ook heel veel praktische en technische inzichten over het eens zo gesloten beleggerswereldje. Blondjes Beleggen Beter is niet alleen een blog, maar ook een boek van Janneke Willemse, waarin zij in 7 stappen laat zien hoe je beter kunt beleggen. Het boek is een bestseller: er zijn ruim 30.000 exemplaren verkocht.

Zoals gezegd, is Blondjesbeleggenbeter.nl een van onze meest favoriete blogs op het gebied van beleggen. Het begon voor Janneke Willemse allemaal met het gelijknamige boek, waarin zij in slechts zeven heldere stappen uitlegt hoe je succesvol kunt beleggen. Beleggen hoeft helemaal niet tijdrovend of ingewikkeld te zijn. Het boek is zeer goed ontvangen en opgenomen in alle bestsellerlijsten. Uiteraard vind je op het blog meer dan alleen een link naar het blog, maar ook…

Een heleboel blogartikelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld genomen meer rendabel beleggen dan mannen (of blonde vrouwen het beste beleggen, is uiteraard maar de vraag). Op het blog houdt Janneke precies bij in wat voor financiële effecten zij precies belegt: iedereen kan meekijken en blijft van alle afzonderlijke stappen op de hoogte.

Beleggingsblog 5: volg vastgoedbeleggingen op de voet in het nieuwsblog van Feraxvastgoed.nl

Op Ferax Vastgoed draait alles om vastgoed. Je leert hier hoe je op een verantwoorde en veilige manier in vastgoed kunt beleggen. Ben je een particulier? Dan ontdek je hier veel leuke en interessante vastgoedbeleggingen die toegankelijker zijn dan je ooit had gedacht. Ferax Vastgoed is in eerste instantie een vastgoedbedrijf, opgericht door Paul Vernooijs en Dave van Helsdingen. Zij hebben hun krachten gebundeld en ondersteunen particulieren.

Wat vind je dan zoal in het blog? Onder meer heel wat verschillende case studies. Denk aan een artikel over de aankoop van liefst twaalf studentenhuizen in Nijmegen en Arnhem, maar ook de aankoop van een afzonderlijk pand in Leiden. Verder vind je een blogartikel over de impact van inflatie op vastgoed. Is vastgoedbeleggen iets voor jou? Dat is wat je hier gaat ontdekken.

Beleggingsblog 6: alles over persoonlijke financiën vind je op Financelle.nl

Financiële is het blog van Elle Loijens, geboren in 1987. En waar veel mensen er een grote hekel aan hebben, vormen persoonlijke financiën één van haar grootste passies. Niet zo gek ook dat zij in het dagelijks leven het beroep van belastingadviseur heeft gekozen. Op haar blog schrijft ze onder meer vanuit haar praktijkkennis. Verder is ze technisch goed geschoold en blijft ze op de hoogte van de laatste nieuwtjes op financiën gebied. Kortom: je zit als lezer goed.

Elle is met haar blog begonnen om ‘ingewikkelde’ belastingconcepten op begrijpelijke wijze duidelijk te maken. Ze wil zoveel mogelijk mensen bereiken met haar kennis. Dat kan via een persoonlijk gesprek, maar nog handiger is natuurlijk dat te doen via artikelen die iedereen kan bekijken wanneer het hem of haar uitkomt. Ontdek nu hoe je je financiële droomleven creëert.

Beleggingsblog 7: ontdek alles over beleggen in beleggingsfondsen op Beleggingsfondsenblog.com

Nieuwsgierig naar wat beleggen in beleggingsfondsen voor jou kan betekenen? Alles over de werking van beleggingsfondsen en de beste fondsen vind op Beleggingsfondsenblog.com. Je ontdek hier hoe je eenvoudig kunt instappen in een kant-en-klaar fonds. Het blog is rechttoe-rechtaan, minimalistisch ingericht en bevat veel nuttige artikelen over alles dat met fondsen te maken heeft. De auteurs gaan uit van het principe: “de beurs is het mooiste spel op aarde”.

Op het blog leer je hoe je het beste kunt beleggen, hoe beleggen voor iedereen toegankelijk kan worden, wat handel in CFD precies inhoudt, hoe investeren in goud en zilver werkt, hoe investeren laagdrempelig mogelijk wordt, hoe je kunt online kunt beleggen of bijvoorbeeld bij een partij als Robeco. Je leert hoe je winstmaximalisatie kunt toepassen en nog veel meer.

Beleggingsblog 8: wijzer beleggen met Beleggingswijs.nl

Wil je jouw beleggingen naar een hoger niveau tillen? Dan is het zeker eens de moeite waard je te verdiepen in het blog op Beleggingswijs.nl. Je kunt bovendien gemakkelijk contact opnemen met de auteurs. Stel je vraag, deel een tip of doe een suggestie: het kan allemaal. Op het platform vind je alles over beleggingen, plus je komt er de uitdaging Beleggingsrace tegen. Leden gaan de strijd aan en kijken wie in een jaar tijd van 200 euro het meeste geld kan maken.

Verder vind je natuurlijk de leukste blogartikelen. Denk onder meer aan ervaringsverhalen over het toepassen van verschillende belegging strategieën. Je ontdekt ook praktische informatie, zoals de aanduidingen van ETF’s. Leer ook hoe je versneld je hypotheek kunt aflossen en ontdek de voor- en nadelen van sparen en beleggen aan de hand van een cijferanalyse.

Beleggingsblog 9: alles over pensioen vind je op Zzppensioen.nl

Zzppensioen.nl is misschien niet de website die het meest voor de hand ligt als je denkt aan een blog over beleggen. Maar onthoud wel dat beleggen ook bij kan dragen aan de opbouw van je pensioen. Bovendien: waarom ben je anders aan het beleggen als het niet is om een schappelijk pensioen mee op te bouwen? ZZP Pensioen houdt een beleggingsrekening in waar een aantal fiscale (belasting)voordelen aan verbonden zijn. Je betaalt zelf wat je inlegt.

Beleggingsblog 10: op Belegger.nl vind je letterlijk álles over beleggen

Belegger.nl is een blog dat zich, zoals de naam al aangeeft, volledig toelegt op de behoeften van beleggers. Het blog maakt onderdeel uit van de IEX Group, waar je gratis lid van kunt worden. Het blog bevat talloze praktische artikelen waar je als ‘gewone’ belegger flink je voordeel mee kunt doen. Je kunt zelf kiezen welke blogs je bekijkt. Of je maakt gebruik van de zoekfunctie.

Je ontdekt onder meer een artikel waarin drie slechte gewoontes van beleggers worden besproken. Je leert hoe je misstappen kunt voorkomen en ervan kunt leren. Ook vind je een artikel met “vier valse zekerheden” die beleggers steeds weer op het verkeerde been zetten. Je leert waarom het zo belangrijk is om je beleggingen (en dus je risico’s te spreiden). Je ontdekt wat het juiste moment is om in een effect te stappen en wat je van Bear markten kunt leren.

Beleggingsblog 11: Ontdek wie Robert Baars is op Robertbaars.nl

Op de blog van Robert Baars draait alles om rechtvaardigheid, eerlijkheid, doortastendheid. Dit zijn de drie pijlers waarop hij sinds jong af aan zijn levensstijl (en succes) gebaseerd heeft. Dit vormt ook de basis van het team dat hij om zich heen heeft verzameld. Robert Baars is een specialist op het gebied van de juridische kans van economie en de beurzen. Op zijn platform stelt hij (tegen betaling) zijn kennis en expertise beschikbaar en worden er blogs geplaatst.

Verder vind je hier toegang tot het e-boek Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse. Dit boek gaat je helpen de beurs beter te begrijpen.

Beleggingsblog 12: ontdek blogs van verschillende auteurs op Assenderpcapital.nl

Assenderp Capital is een bedrijf en website dat sinds 2020 bestaat. Het is opgericht vanuit de behoefte onderdeel uit te maken van een “serieuze” beleggingsgroep. Het streven was zelf onderdeel te doen op beleggingsgebied en dit vervolgens ook voor anderen toegankelijk te maken. De website heeft een eigen blog, waarop verschillende mensen hun kennis kunnen delen. Dit blog is opgericht vanuit het principe dat anderen jouw denkwijze mee helpen te ontwikkelen.

Beleggingsblog 13: op Compareallbrokers.com vergelijk je brokers en méér

Compareallbrokers.com is een blog waar je onder andere brokers kunt vergelijken. Een broker is een tussenpersoon die het voor jou als particuliere investeerder mogelijk maakt in bepaalde beurseffecten te handelen (in ruil voor een kleine commissie). Je vindt hier ook uitgebreide reviews van verschillende brokers die op de Nederlandse markt actief zijn. Je ontdekt hier hoe je zelf kunt beginnen met beleggen en waar je allemaal aan moet denken voor je begint.

Compare all brokers heeft als streven jou verder te helpen in de “Broker Jungle”. Dat doet het platform aan de hand van broker reviews, maar ook door bepaalde begrippen uit de beleggingswereld te verduidelijken. Zo kom je een artikel tegen over hoe cryptomunten staken precies werkt en vindt je een beginnersgids voor daytrading in verschillende crypto.

Beleggingsblog 14: als jongere het beleggingsvlak leren doe jet op dejongebelegger.nl

heb je al gehoord van De Jonge Belegger? Dit is het platform van eigenaar Pelle. Hij is tevens redacteur van de website en het blog. De content wordt overigens met name geschreven door verschillende freelance schrijvers. Het Jonge Belegger team heeft als missie mensen zo goed mogelijk te informeren en enthousiasmeren voor beleggen en financieel bewustzijn. Je vindt hier de nodige kennis en onderbouwingen. Mocht je een vraag hebben, dan kan je die altijd stellen.

Pelle is inmiddels 26 jaar oud en heeft nu ruim twee jaar ervaring op de beleggingsmarkt. Hij is een groot fan van besparen en persoonlijke financiën en heeft zijn WFT Basis en Vermogen (Wet Financieel Toezicht) gehaald. Hij is niet alleen goed geschoold, maar houdt zijn kennis ook up to date. In het blog leer je onder andere hoe je bij beleggen gebruik kunt maken van acties en bonussen en waarom investeren in Pokémon kaarten juist nu een goed idee blijkt.

Beleggingsblog 15: doorbreek de illusie met Beleggingsillusie.nl

Het blog Beleggingsillusie gaat tegen de (in hun ogen valse) beloften van beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in. Deze houden namelijk een groot deel van het rendement zelf, zonder dat dit ooit naar de klanten gaat. Dat moet anders. De Beleggingsillusie is het blog van Marius Kerdel en Jolmer Schukken. Zij beschrijven hoe de industrie achter beleggingen een illusie in stand weten te houden dat ze geld vóór je verdienen in plaats van áán je verdienen.

Je ontdekt hier hoe het als belegger ook anders kan: je geld in eigen beheer beleggen en aan het einde van de maand of het jaar meer rendement overhouden. De Beleggingsillusie is begonnen als boek. Vandaag de dag is er dus ook een blog. Zowel boek als blog brengen je terug naar de basis van beleggen en delen drie grondregels met je om je geld verstandig te late groeien.

Beleggingsblog 16: ontdek ook het blog van broker Degiro.nl

Bijna iedereen is wel bekend met broker DeGiro. Deze broker heeft altijd als doel gehad beleggen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Het is dus niet verwonderlijk dat de broker ook veel tijd besteedt aan het onderhouden van een eigen blog om zoveel mogelijk mensen te kunnen informeren. In dit blog lees je alles over de financiële markten en over hoe beleggen precies werkt. Je doet er inzichten op, vindt er de beste inspiratie en ideeën.

Je leest onder meer wat de stand is van verschillende indexen en hoe deze zich door de tijd ontwikkeld hebben. Verder ontdek je wat per land de meest verhandelde aandelen zijn, wat Vanguard ETF’s zijn en welke Vanguard ETF’s het meest verhandeld worden. Je ontdekt wat de 4-voor-1 aandelensplitsing methode van GameStop inhoudt en hoe je belegt tijdens een Bearmarkt.

Beleggingsblog 17: beleggen voor de gemiddelde man of vrouw met Ikbenjanmodaal.nl

De term “Jan Modaal” heb je vast weleens gehoord. De term is een typisch Nederlandse uitdrukking waarmee iemand met een modaal (gemiddeld) inkomen wordt bedoeld. Hier wordt overigens niet alleen een gemiddeld inkomen mee bedoeld, maar ook de gemiddelde levensstijl. Je zou kunnen zeggen dat Jan Modaal symbool staat voor de gemiddelde Nederlander. Het blog is opgezet door zo’n Jan Modaal, die ook nog eens actief is als ZZP’er.

Op het blog leer je onder meer wat de (spaar)doelen van Jan Modaal zijn voor 2022. Je vindt er bovendien verschillende blogs over beleggen en investeren. Je leert hoe je ook met een gemiddeld inkomen kunt beleggen en in je toekomst kunt investeren. Je vindt verschillende aanraders: effecten en platforms die je zeker eens moet bekijken en verdiepende artikelen over je financiën, inkomsten, crypto’s en meer. Maak je borst maar nat voor de allerbeste tips.

Beleggingsblog 18: ook het blog van Beleggingsrekeningen.nl is de moeite waard

Ken jij het Beleggingsrekeningen blog al? Hier word je gratis geholpen met het kiezen van de beleggingsbank die het beste bij je past. Je leest hier ook verschillende uitgebreide reviews van de beleggingsbanken die in Nederland actief zijn. Je ontdekt van alles en nog wat over zelf beleggen of juist laten beleggen. Ook pensioenbeleggen komt uitgebreid aan bod. Verder vind je hier de laatste nieuwtjes in de financiële wereld en op het gebied van beleggen.

De blogs zijn erg gevarieerd in opzet. Je ontdekt onder andere wat de term ESG inhoudt en wat dit precies zegt over de duurzaamheid van een belegging. Je vindt een artikel met vijf grote, populaire aanbieders die automatisch beleggen aanbieden. Je ontdekt in hoeveel bedrijven je minimaal tegelijkertijd moet beleggen en wat de verwachtingen voor 2022 zijn. Ook vind je handige tutorial artikelen over het overboeken van portefeuilles voor banken en brokers.

Beleggingsblog 19: Beleggen.com is het platform van bekende belegger Harm van Wijk

De kans is groot dat je weleens van Harm van Wijk hebt gehoord of één van zijn video’s hebt gezien. Hij is namelijk erg actief op sociale media en binnen de online advertentiewereld. Beleggen.com is zijn platform waarom hij informatie deelt met de zelfstandig denkende en kritische belegger. Je vindt hier adviezen en kennis van enkele van Nederlands allerbeste beleggingsexperts. Je kunt hier onder meer een kijkje nemen en je kennis bijspijkeren in de community.

Harm van Wijk is een beleggingsexpert en ervaren belegger. De afgelopen jaren heeft hij zich exclusief toegelegd op het ondersteunen van particulieren bij hun beleggingen in opties en aandelen. Hij is onder meer bekend van verschillende televisieoptredens en natuurlijk zijn succesvolle boek In 10 stappen succesvol beleggen. Inmiddels heeft Harm van Wijk al duizenden particuliere beleggers geholpen: elke maand – nee, elke week, – komen daar nieuwe bij.

Beleggingsblog 20: krijg ook een oog voor beleggen met Oogvoorbeleggen.nl

Oogvoorbeleggen.nl is, naar eigen zeggen, Nederlands “nummer 1 blog over beleggen”. Op dit blog leer je hoe je risico’s bij het beleggen zo goed mogelijk kunt omzeilen en hoe je zo slim mogelijk kunt beleggen in verschillende financiële effecten. Je vindt een uitgebreid aanbod reviews van de verschillende brokers die op de Nederlandse markt actief zijn en vindt verdiepende artikelen over onder meer ETF’s (indextrackers), aandelen en obligaties.

In de blog sectie vind je onder meer een actuele review over Peaks, het programma waarmee je automatisch (en met kleingeld) kunt beleggen. Je vindt ook een actueel review van Bitvavo, evenals van BUX Zero. De auteur schrijft zoveel mogelijk over de eigen ervaringen en kan zo een goed inzicht geven in wat het beleggingsplatform precies te bieden heeft.

Beleggingsblog 21: beluister inmiddels 116 podcasts met Jongbeleggendepodcast.nl

Jong Beleggen de Podcast is een uitgebreide podcastserie die is opgezet door initiatiefnemers Pim en Milou. Zij zijn beginnende beleggen en delen welke rendementen zij behalen en welke risico’s ze daarvoor moeten nemen. Het fijne van dit podcast is dat er elke donderdag om klokslag 16:00 een nieuwe aflevering verschijnt. Regelmatig schuift er een deskundige gast aan.

De Jong Beleggen podcast is ook te vinden via Spotify, Google Podcasts, Apple iTunes en Pocket Casts. Er zijn inmiddels maar liefst 116 afleveringen om te doorspitten. De eerste podcasts gaan over waarom je zou moeten beleggen en welke vormen van beleggen er zijn. Je ontdekt verschillende belegging strategieën, die vervolgens tot in detail worden uitgelicht.

Beleggingsblog 22: leer duurzaam beleggen met Duurzaambeleggenacademie.nl

Nog een platform dat je zeker eens moet bekijken, is Duurzaambeleggenacademie.nl. Hier ontdek je van alles en nog wat over duurzaam beleggen en hoe je dit op verantwoorde wijze kunt doen. Je kunt hier ook een basiscursus duurzaam beleggen volgen. Het is ook mogelijk om lid te worden en toegang te krijgen tot de afgezonderde ledenomgeving. Hier vind je onder meer marktupdates en berichten waarin aandelen tot in detail worden toegelicht.

In het blog vind je artikelen over wat het juiste moment is om in de aandelenmarkt te stappen en hoe risicobeheer aan de hand van opties in elkaar steekt. Je ontdekt de beste tips voor de jonge belegger en leert als beginnend belegger de kneepjes van het ‘vak’. Je leert waar je de beste duurzame aandelen kunt vinden en hoe je kunt beleggen voor je pensioen.

Beleggingsblog 23: Groenzoekers.nl – een volgend blog over duurzaam beleggen

Op Groenzoekers.nl draait alles om duurzaamheid. Duurzaam beleggen is inmiddels verre van onmogelijk. Deze website is opgericht door twee particuliere beleggers die gericht op zoek zijn gegaan naar de beste, meest rendabele duurzame beleggingen. Het is hun streven hun kennis met zoveel mogelijk mensen te delen en aan de hand hiervan discussies op te wekken. Je leert hier hoe je ook als individu een impact kunt maken en hoe je belegt op lange termijn.

De meest recente artikelen gaan onder meer over de vraag of Bitcoin conflicteert met duurzaam beleggen, de valkuilen van duurzaam beleggen en hoe je begint met duurzaam beleggen. Je ontdekt hoe je kunt beleggen aan de hand van de principes van de zogenaamde “Donuteconomie” en wat ESG-aandelen precies inhouden. Ook vind je een duurzame fondsenlijst.

Beleggingsblog 24: ontdek het beleggingsnieuws op Ing.nl

De ING Bank ken je ongetwijfeld al, maar wist je dat je hier ook terecht kunt voor het laatste beleggingsnieuws? Je vindt hier regelmatig updates (geschreven door verschillende auteurs) over wat er zoal op de beurs gebeurt). Je ontdekt hoede beurskoersen er voor staan en wat de opvallende zaken op de beurs vandaag zijn. Maar je vindt hier ook verdiepende artikelen, bijvoorbeeld over de mogelijkheden en de voor- en nadelen van beleggen in waterstof.

Je ontdekt wat het risico op een recessie doet met beleggers: welke voorzorgsmaatregelen zij hierdoor treffen en vindt de Beleggers Barometer, die het vertrouwen in de economie van beleggers meet.

Beleggingsblog 25: Ook Care IS Vermogensbeheer heeft een nuttig blog over beleggen

Ook Care IS is een bedrijf dat regelmatig relevante belegging blogberichten plaatst. Je vindt hier onder andere artikelen over wat een AFM vergunning betekent voor vermogensbeheer, wat het gemiddelde rendement is van een vermogensbeheerder en ontdekt hoe je zelf een stappenplan voor vermogensbeheer kunt opstellen. Ook wordt vergeleken wat beheer kost bij verschillende partijen en vind je tips voor beleggers nu er sprake is van oorlog in Oekraïne.

Je leest hoe het nu precies zit met de vermogensbelasting in 2022 en ontdekt op welke dagen de beurs dit jaar gesloten is. Verder vind je een overzicht van alle banken die een negatieve rente hanteren (plus alternatieven om deze negatieve rente te vermijden). Je ontdekt wat een beleggingsplan is, hoe je er zelf één kunt opstellen en hoe je goed belegt in vastgoed.

Beleggingsblog 26: Jointhestribe.com is het platform van vermogend belegger Tamara Straatman

Join The Stribe is een platform waar je de beste tools en strategieën vindt om financieel vrij te worden. Op zoek naar zekerheid? Hier leer je stapsgewijs hoe je die kunt inbouwen. Is alles in Nederland op financieel vlak wel zo goed geregeld als het lijkt? Het is aan jou je eigen financiële situatie zoveel mogelijk te verbeteren, want de vooruitzichten zijn heus niet zo stabiel. Op Join The Stribe leer je daarom hoe je je vermogen voor je kunt laten werken en geld genereert.

Ontdek wat de kracht is van samengesteld vermogen en begrijp wat de economische seizoenen precies inhouden. Jouw persoonlijke trainer op de platform is Tamara Straatman en zij is zelf een actief en fervent belegger. Bovendien heeft zij wereldwijd trainingen gevolgd van de beste coaches en is ze aangesloten bij een internationaal platform voor investeerders.

Beleggingsblog 27: ontdek wat virtueel beleggen is op Virtueelbeleggen.com

Ben jij al bekend met de term “virtueel beleggen?” Dit is een vorm van beleggen waarbij je geen financieel risico loopt. Toch krijg je wel dezelfde kick als wanneer je met écht geld belegt. Virtueel Beleggen is meer dan alleen een platform waar je virtueel, maar levensecht kunt beleggen. Je vindt hier namelijk ook een training, een uitgebreide kennisbank en een blog.

Het blog is erg ruim opgezet. Je vindt hier van alles en nog wat om je te wapenen in de strijd tegen onder meer negatieve rente en vermogensverlies. Je leest in een blogartikel onder meer waarom de keuze valt op DeGiro als beste online broker en leert wat de Trading Navigator Methode (van Harm van Wijk) inhoudt. Ook ontdek je een 10 stappen plan om succesvol te beleggen. Virtueel beleggen doe je om jezelf risicovrij de kneepjes van het vak eigen te maken.

Beleggingsblog 28: maak vastgoed beleggen mogelijk met Mogelijk.nl

De naam Mogelijk spreekt voor zich: dit is een platform waarop men het mogelijk probeert te maken, wat hét dan ook mag zijn. Je ontdekt hier van alles over beleggen in vastgoed. Mogelijk is een bedrijf dat zelf belegt in vastgoed en zijn kennis op de website en in het blog met je wilt delen. Je vindt hier niet alleen de nuttigste kennisartikelen, maar ook bijzondere succesverhalen. Je leert veel uit de praktijk en maakt kennis met een uniek aanbod van financieringen.

In de sectie “Aangeraden artikelen” vind je onder meer een artikel over de voordelen van beleggen in vastgoed – je weet wat je koopt. Je ontdekt artikelen over investeren en lenen, maar ook een ervaringsverhaal over een “verborgen pareltje” dat opgeknapt werd en met winst verkocht. Ook lees je waarom duurzaamheid voor projectontwikkelaars belangrijker wordt.

Beleggingsblog 29: het is rechttoe-rechtaan op Beleggen-blog.nl

Beleggen-blog.nl windt er geen doekjes om: alles draait hier om het vinden van de juiste beleggen en het verbreden van je beleggingskennis. Je ontdekt hier welke effecten de beste keuzes zijn om in te beleggen. Je ziet onder meer hoe beleggen in goud in zijn werk gaat, evenals beleggen in Bitcoin of Altcoins (samen cryptomunten). Je krijgt zelfs uitleg over hoe je kunt investeren in zeldzame Whisky. Benieuwd naar wat doorlopend krediet is? Ook dat leer je hier.

In het bloggedeelte lees je wat beleggen je precies op kan leveren en waarom de waarde van goud altijd zo hoog is gebleven. Je vindt ook een nuttig artikel met 5 praktische tips voor de beginnende belegger. Aan de hand van deze tips moet je op de markt je hoofd boven water kunnen houden.

Beleggingsblog 30: Degroofpetercam.com richt zijn pijlen al sinds 1871 op vermogensbeheer

Je verwacht het misschien niet, maar het bedrijf Degroof Petercam bestaat al sinds 1871 en is inmiddels ruim 150 jaar een vertrouwde onafhankelijke financiële partner voor allerlei soorten ondernemingen en institutionele beleggers. Als particulier belegger (je belegt voor je eigen spaarpot) ben je hier minder op je plek, al willen we zeker niet zeggen dat je hier geen nuttige beursartikelen tegenkomt voor jouw situatie. Degroof Petercam heeft een puik blog.

Wat leer je dan zoal in dit blog? Je ontdekt hier hoe je “duurzame verantwoordelijkheid” kunt nemen en kunt investeren in een betere toekomst voor iedereen. Verder vind je maandelijks een overzicht met het belangrijkste economische nieuws. Trends op de markt worden nader bekeken, plus je vindt artikelen met praktische tips op het vlak van “wealth management”.

Beleggingsblog 31: vergroot de waarde van je portefeuille met Waardebeleggen.com

Ook Waardebeleggen.com geeft je op het gebied van beleggen wind in de veren. Op het blog vind je artikelen over tal van onderwerpen, onder meer beleggingsstrategie, mindset, risicobeperking, beleggingsprincipes en lange termijnbeleggen. Ook vind je hier van alles en nog wat over de ideeën van marketing guru’s als Warren Buffett. Je vindt ook verschillende basisartikelen over aandelenselectie en waarde beleggen om verantwoord van start te gaan.

Op het platform vind je onder meer artikelen in de categorieën “Beleggingsprincipes” en “Baanbrekende Publicaties”. Verder vind je artikelen met tips over hoe je marktonderzoek kunt doen en natuurlijk blogs met het laatste blogs. Ontdek of de markt je vriend of toch je vijand is. Leer hoe je niet blind hoeft te staren op spreiding. En leer een lange adem te hebben.

Beleggingsblog 32: steviger in je schoenen op de vermogensmarkt met Axento.nl

Ook Axento is een platform van experts die alles over de vermogensmarkt afweten. Zij delen hun kennis met je in de best onderbouwde blogartikelen. Je ontdekt onder andere wat het jou op de lange termijn kan opleveren als je consequent iedere maand 50 euro belegt. Deze methode laat zien dat je niet per se een groot vermogen nodig hebt om succesvol te beleggen.

Verder ontdek je op het platform hoe pensioensparen werkt en wat de beoogde hoogte van je pensioen dient te zijn. Je ontdekt hoe het nu eigenlijk zit met duurzaam beleggen en wat de SFDR-wetgeving inhoudt. Je leert ook de belangrijkste verschillen tussen investeren en beleggen en krijgt 5 tips om een goed pensioen op te bouwen. Ontdek wat volatiliteit inhoudt en krijg antwoord op de meest gestelde vragen over beheerd beleggen (via een fonds). Je ontdekt hoe je risicoloos kunt beleggen met spaargeld en leert hoe de AEX is samengesteld.

Beleggingsblog 33: professioneel beleggen met Probeleggen.nl

Een volgend blog dat je zeker eens moet bekijken, is Pro Beleggen. Het spreekt voor zich dat de auteurs van het blog en de gezichten achter het bedrijf groot voorstander van beleggen zijn. De organisatie ondersteunt beleggers dan ook het meeste uit hun beleggingen te halen. Als lid van het platform kun je meekijken in de portefeuille van de ervaren expertbeleggers. Hiervoor moet je wel betalen. Wil je gratis advies krijgen? Richt je dan tot het uitgebreide blog.

ProBeleggen is de samenwerking aangegaan met broker LYNX. Gezamenlijk hebben de twee organisatie het Tips & Trades Portaal opgericht, dat via LYNX Basic toegankelijk is. In dit portaal vind je heel veel actuele beleggingstips, onder meer over Amerikaanse en Europese aandelen.

Beleggingsblog 34: op Pandjekopen.nl leer je alles over beleggen in vastgoed

De opzet van de website Pandje Kopen spreekt voor zich: hier leer je hoe je zelf een pandje op de kop kunt tikken. Naar eigen zeggen was beleggen in vastgoed met het platform nog nooit zo eenvoudig. Wat leer je hier dan precies? Simpel: hoe je de meest winstgevende en aantrekkelijke beleggingspanden kunt herkennen. Je kunt via Pandjekopen.nl zelf gaan investeren in vastgoed, maar je kunt je natuurlijk ook wenden tot het blog vol nuttige artikelen.

Je leert onder andere hoe het zit met de belasting bij een vastgoedbelegging: valt deze in Box 1 of Box 3 bij je jaarlijkse Belastingopgave? Ook ontdek je stapsgewijs hoe de aankoop van een beleggingspand precies in zijn werk gaat. Je leert hoe je geld kunt besparen ondanks het einde van de rentevaste periode. Ontdek ook hoe je een verhuurd bedrijfspand kunt gebruiken als vastgoedbelegging en op welke manier je een beleggingspand herfinancieren kunt.

Beleggingsblog 35: het blog van Financer.com vertelt je alles over beleggen, besparen en handelen

Ook Financer.com heeft een blog dat zeker eens de moeite waard is om te bekijken. Financer is allereerst een organisatie die je helpt financiële diensten te vergelijken. Je moet onder andere denken aan hypotheken en persoonlijke leningen, maar ook aan zaken als verzekeringen en creditcards. De financiële vergelijkingsdienst kan je op vrijwel alle vlakken van persoonlijke financiën helpen. Dat kan tegen betaling, of je leest gewoon het uitgebreide blog.

In het blog vind je heel wat relevante artikelen. Je vindt er onder meer een vergelijking van de beste beleggingsapps (een top 9). Daarnaast lees je praktische productreviews, zoals die van de Binance-Card. Je ontdekt in welke crypto je het beste kunt beleggen en hoe je dat moet aanpakken. Ook ontdek je wat FIRE inhoudt en vind je tal van praktische tips om je op weg te helpen.

Beleggingsblog 36: Beleggenvoorbeginners24.nl gaat het klokje rond voor jou

Beleggen voor Beginners is een website die pas sinds 2021 bestaat. De site is opgericht door zakenpartners Sander Pieters en Willem Janssen. Zij zijn sinds geruime tijd vrienden en delen een passie voor beleggen. Het streven van de website is de beginnende belegger wegwijs te maken in de vaak onnodig complexe beleggingswereld. Zo krijg je veel praktische tips, een hoop adviezen en word je voorzien van achtergrondinformatie. Kortom: je krijgt een steuntje in de rug.

Op de blogpagina lees je onder andere wat een Hefboom/Leverage precies inhoudt en hoe je deze in je voordeel kunt gebruiken. Je ontdekt hoe laat de beurzen precies opengaan en wat de termen “Long gaan” en “Kort gaan” precies inhouden. Ook krijg je tools om zelf verschillende brokers te vergelijken. Je leert alles over aandelen, valutaparen en over CFD’s.

Beleggingsblog 37: Financemonkey.nl is het beleggingsblog van Saska

Nog een beleggingsblog dat we je zeker kunnen aanraden, is Finance Monkey. Dit is sowieso één van de platforms met de leukste namen. Finance Monkey is opgericht door Saska en zij is een fanatiek belegger. Voor haar website maakt zij zowel video’s als blogs om jou zo goed mogelijk te onderwijzen over hoe je ook kunt (beginnen met) beleggen. Inmiddels helpt ze iedere maand zo’n 25.000 mensen met beleggen. Ze weet bovendien hoe ze passief inkomen genereert.

Het streven: het bereiken van financiële vrijheid. In haar blog vind je artikelen over heel wat verschillende onderwerpen. Je vindt er niet alleen het één en ander over beleggen, maar ook over (voorbereiden op) je pensioen, het bereiken van financiële vrijheid en over regelgeving. Ontdek welke financiële veranderingen er in 2022 van kracht zijn gegaan en hoe je zelf een broker kunt analyseren. Ontdek het voordeel van een tweede broker en lees je in over het begrip FIRE.

Beleggingsblog 38: Stanwende.nl is een blog over duurzaam beleggen en méér

Stanwende.nl is het blog van Stan en Wende. Je vindt hier overigens niet alleen artikelen, maar ook een selectie video’s. Op het blog draait alles over duurzaamheden en alles dat met duurzaamheid te maken heeft. Gaat het dan ook over beleggen? Jazeker, over duurzaam beleggen om precies te zijn. Het platform heeft iedereen die duurzaam is ingesteld een hoop te bieden. Waar mogelijk kun jij ook je eigen inbreng delen, als die past binnen de filosofie van Stanwende.

Op het gebied van beleggen ontdek je onder andere wat microkrediet inhoudt en wat de voordelen zijn bonusbeleggen in onzekere tijden. Je leert ook hoe je duurzaam belegt in oorlogstijd (Oekraïne). Je ontdekt hoe duurzaamheidsdoelen beleggers richting kunnen geven en waarom het nu zowel hard nodig als slim is om in duurzame beleggingen te investeren.

Beleggingsblog 39: Lennartremeijssen.nl

Ben jij benieuwd hoe de beste beleggers ter wereld altijd de beste bedrijven vinden om in te beleggen? Op Lennartremeijssen.nl stelden ze zich dezelfde vraag. Het antwoord lijkt ook gevonden, want in een eendaagse Top Masterclass krijg je een volledig overzicht van de belangrijkste lessen op dit gebied. Je hoeft overigens niet per se de masterclass te volgen om toegang te krijgen tot de kennis van Lennartremeijssen. Je kunt natuurlijk ook gewoon het blog bekijken.

Remeijsen Consultancy is een bedrijf uit Amsterdam, gevestigd aan de Van Nijenrodeweg 610. Het blog bestaat uit meerdere diepgaande artikelen. Hierin ontdek je onder andere dat beleggen geen pure wetenschap is, maar dat er wel andere wetenschappen (worldly wisdom) voor wordt gebruikt. Je ontdekt theorieën te combineren en winstgevende sectoren te vinden.

Beleggingsblog 40: op de Spaarpodcast.nl luister je zoal video’s als je blogs kunt lezen

Ben jij al bekend met de Spaarpodcast? Op deze podcast ontdek je uiteraard van alles over besparen, maar ook meer dan genoeg over investeren en beleggen. De auteur maakt gebruik van een eigen aandeel waar hij niet van afwijkt en belegt uitsluitend in indexfondsen. Ook belegt hij maandelijks automatisch met een vast bedrag. Ben je benieuwd hoe hij dit doet en of het ook bij jou past? Dan nodigen we je uit de verdiepende artikelen in het blog eens goed te bekijken.

Je leert onder meer welke strategieën het beste zijn om in één keer een bedrag van 100.000 euro te investeren. Ook ontdek je hoe je kunt overstappen van de ene pensioenbelegger naar de anderen. Verder leer je hoe influencers en marketing je keuzes beïnvloeden en vind je verschillende reviews van diensten, evenals vergelijkingen van verschillende banken.

Beleggingsblog 41: op Simpelduurzaam.nl draait alles om duurzaamheid – ook beleggen

Simpelduurzaam.nl is een platform dat streeft naar “Duurzaam zonder bullshit”. Hier vind je dan ook alles over het leven van een duurzaam leven, plus wat onder de noemer duurzaam minimalisme valt. Ook op het gebied van werk en financiën kan er bijzonder veel worden verduurzaamd. Simpel Duurzaam is het platform van Robin Boelsums, een 30’er met een grote voorliefde voor duurzaamheid. Hij heeft een wetenschappelijke studie aan de TU Delft afgerond.

Beleggingsblog 42: Get-fired.nl draait om het geven van een boost aan je financiële situatie

Op Get-Fired draait het absoluut niet om zo snel mogelijk ontslagen, maar juist om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te worden. FIRE is een Britse afkorting voor Financially Independent, Retire Early: dus voor jezelf beginnen en vroeg met pensioen kunnen gaan. In zekere zin is je oude baan achter je laten (jezelf ontslaan) dus alleen maar een goed teken. Get-Fired is het blog van Jelle en Inge waarin zij al hun kennis over het FIRE-principe met je delen.

Op dit moment staat het blog helaas op non-actief (voor onbepaalde tijd), maar dat niet zeggen dat je geen toegang meer hebt tot de blogs: die zijn nog net zo nuttig als voorheen. Je ontdekt er onder andere aandeel analyses, plus de filosofie van investeringsguru Warren Buffett. Ook kom je enkele boekreviews tegen over boeken op financieel en economisch gebied.

Beleggingsblog 43: Basisbeleggen.eu brengt de basis van beleggen voor jou in kaart

Basis Beleggen is het platform van Jet en Jaap Jan (de drie J’s, maar dan verdeeld over twee mensen). Voor Jet is beleggen een uit de hand gelopen geworden, maar wel één die haar veel energie oplevert. Het is haar passie moeilijke onderwerpen in Jip en Janneke taal uit te leggen. Voor Jaap Jan is beleggen zijn grote passie. Zijn focus ligt op diepgaande analyses van aandelen. Basis Beleggen is ontstaan toen beide financieel experts de handen ineensloegen.

Wat kom je zo ongeveer tegen op het Basis Beleggen blog? Je leert hier hoe je voor jezelf Money Management toepast en hoe je een passief inkomen kunt opbouwen. Uiteraard kom je ook diepgaande analyses van verschillende aandelen tegen. Verder ontdek je wat je precies moet doen om eerder met pensioen te kunnen. Je leert hoe je aandelenportfolio crashbestendig kunt maken en hoe je stukje bij beetje aan je eigen pensioenfonds kunt bouwen.

Beleggingsblog 44: op Voordegroei.nl draait alles om de uitbreiding van jouw vermogen

Voor De Groei is een platform dat toegang geeft tot de MKB financieringsmarkt. Je ontdekt hier hoe je op positieve wijze kunt bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse Midden- en Klein Bedrijf. Je kunt hier zelfs leningen verstrekken en er een rendement voor terugkrijgen. Het streven van Voor de Groei is om stilstaand geld op bankrekeningen in beweging te krijgen en zo de economie een boost te geven. Bovendien levert het rente op.

In het kort brengt Voor De Groei investeerders en ondernemers samen. Je vindt er ook een nuttig blog, waarin je onder meer vijf tips vindt om in crowdfunding te beleggen. De sleutelwoorden zijn spreiding en screening. Verder moet je durven verliezen, voor jezelf een keuze maken: beleg ik of in leningen of in aandelen? Ook moet je niet altijd kiezen voor de hoogste rente. In de praktijk brengt de hoogste beloofde rente ook het meeste risico met zich mee.

Beleggingsblog 45: ontdek dé blauwdruk voor beleggen op Beleggersblueprint.nl

Ken jij het platform Beleggers Blueprint al? Dit is de website van Marcel Lagerwerf, die ook een eigen e-book op de markt heeft gebracht. Dit heet “Zeven eigenschappen van de beste aandelen”. In het boek leer je niet alleen die zeven eigenschappen, maar ook waar je die beste aandelen op de kop kunt tikken. Het boek is geschreven aan de hand van ruim 18 jaar beleggerservaring. Het e-boek is inmiddels al ruim 900 keer gedownload door enthousiaste beleggers.

Beleggers Blueprints heeft ook meerdere blogs die jou wegwijs maken in de soms wat gekke wereld van beleggingen. Je ontdekt waarom beleggen juist in de huidige markt zo verstandig is en of het ook voor jouw situatie slim is om te gaan beleggen. Ook ontdek je waarom spreiding voor de particuliere belegger juist tot méér risico dan bescherming kan leiden.

Beleggingsblog 46: Beleggingsinstituut.nl – hét instituut voor rendabel beleggen

Beleggers Instituut bestaat sinds 2011 en heeft sinds het moment van oprichting al ruim 25.000 beleggers wegwijs gemaakt in de beleggerswereld. Het platform helpt beleggers verantwoorde besluiten te maken en goede strategieën te kiezen die risico’s zoveel mogelijk indammen. Je kunt lid worden van Beleggingsinstituut, het platform dat is opgericht door André Brouwers en intussen mede draaiende wordt gehouden door zijn zoon Tom Brouwers.

Behalve de diensten van Beleggingsinstituut inschakelen, kun je ook vrijblijvend een bezoek brengen aan de blogpagina en kennisbank. Hier vind je tal van gratis artikelen, stuk voor stuk over verschillende aspecten van de beleggerswereld. Wist je dat er inmiddels ruim 350 blogs online staan? Je vindt onder meer veel uitlegartikelen, bijvoorbeeld over groeiaandelen en index beleggen.

Beleggingsblog 47: Kuuske.com omschrijft zichzelf als dé talkshow voor de nieuwe belegger

Ken jij Kuuske al? Kuuske is een talkshow en richt zich op de nieuwe (generatie) belegger. De nieuwe belegger is actief op sociale media en leeft een leven boven het eigen budget. De nieuwe belegger heeft beperkte mogelijkheden om te sparen en moet dus noodgedwongen iets doen. De FIRE gedachte (Financially Independant & Retire Early) biedt voor veel mensen uitkomst.

Kuuske biedt verschillende interessante blogartikelen. Je ontdekt onder meer hoe brokers werken en ontdekt wat de Metaverse inhoudt. Je leert alles op het gebied van Futures en ETF’s. Verder ontdek je hoe je in een dip (Bear markt) mogelijkheden kunt herkennen en kom je enkele interviews tegen. Kortom: het blog is lekker breed opgezet en bijzonder gevarieerd.

Beleggingsblog 48: Beleggeninkwaliteit.com is het platform van Luc Kroeze

Op Beleggen in Kwaliteit draait alles om een meer kwalitatieve vorm van beleggen. Het platform is opgericht door Luc Kroeze, die op 7 juni 2022 het boek De Kaviaarformule – beleg n ’s werelds beste bedrijven heeft uitgebracht. Het thema van dit boek is uiteraard beleggen in kwaliteit. Of te wel: beleggen in aandelen van de hoogste kwaliteit. Je ontdekt hoe je aan de hand van een aantal duidelijke, fundamentele criteria de beste bedrijven identificeert.

In het boek vind je een checklist van liefst 13 criteria die uitgebreid zijn uitgewerkt. Je vindt kwantitatieve criteria en cijfermatige toetsstenen. Volgens de methode kun je, na te hebben geïnvesteerd in de juiste bedrijven, gewoon achteroverleunen en de tijd zijn werk laten doen. Kortom: je ontdekt hoe je je geld kunt vermenigvuldigen met minimale inspanning.

Beleggingsblog 49: beleg met Peaks.com óf lees de blogs op het platform

We zijn alweer aangekomen bij het één na laatste platform in deze lijst. Van Peaks heb je ongetwijfeld weleens gehoord. Deze dienst biedt sinds enige tijd de mogelijkheid om op slimme, maar lucratieve wijze nieuw vermogen op te bouwen. Instappen is laagdrempelig en geschikt voor iedereen. Peaks maakt beleggen makkelijk met ‘wisselgeld’: kleine beetjes geld die je aan het einde van de dag of week overhoudt. Zo is Peaks geschikt voor bijna iedereen.

Peaks heeft ook eigen nieuwsartikelen. Hierin lees je onder andere over verschillende aandelen en analyses. Je ontdekt artikelen van verschillende auteurs die hun kennis gratis met je delen. Je ontdekt tips om zelf je beleggingsportfolio samen te stellen en krijgt regelmatig een beursupdate. Ook ontdek je hoe je maandelijks geld kunt besparen en overhouden.

Beleggingsblog 50: zet jezelf in vuur en vlam met Fireblog.nl

De allerlaatste blog in deze top 50 beste beleggen blogs is zeker niet de minste. Op FIRE blog draait alles om het principe FIRE. Dit is de bovenstaande blogs al aardig wat keren voorbij gekomen. FIRE houdt in dat je streeft naar financiële onafhankelijkheid en vroeg begint met geld opzij te zetten zodat je vervroegd met pensioen kunt gaan. Op FIRE blog lees je onder andere over de persoonlijke investeringen van de auteur (deze investeert uitsluitend in indexfondsen).

Je ontdekt daarnaast een hoop nuttige informatieartikelen in het blog gedeelte. Zo leer je bijvoorbeeld dat er in 2022 minder belasting hoeft te worden betaald over vermogen dan in voorgaande jaren. Ook vind je maar liefst 75(1) tips om op je energierekening te besparen. Je leert hoe het FIRE principe je kan helpen bij de aanschaf van je eerste huis en nog veel meer.

Beste beleggingsblog volgens de Consumentenbond, Kassa en Radar

Organisaties als de Consumentenbond, Radar en Kassa schrijven helaas niet expliciet over blogs. Wel schrijven ze over beleggen in het algemeen en daar hebben ze vaak een hoop nuttige dingen over te zeggen. Net als de blogs geven ze nuttige tips en waarschuwen ze voor risico’s. Radar laat onder andere zien hoe je zelf een betrouwbare beleggingsexpert kunt vinden.

Gebruikte bronnen voor ons beleggingsblogs en -vlogs onderzoek

De volgende bronnen zijn gebruikt voor het onderbouwen van dit top 50 artikel over beleggingsblogs:

Jouw beleggingsblog vervolgstap

In dit uitgebreide artikel hebben we de top 50 beste beleggingsblogs met je gedeeld. Het is nu aan jou een blog te kiezen dat het beste aansluit bij je wensen. Niet getreurd: je kunt er natuurlijk ook meerdere bezoeken. Ze zijn stuk voor stuk van puike kwaliteit. Waar wacht je nog op? Heel veel succes!