Inhoud van deze pagina:
9) Beste CFD brokers: eervolle vermeldingen buiten de top 3

Wat zijn CFD’s precies?

CFD is een afkorting voor Contract For Difference. Dat is precies wat een CFD is: je sluit een contract af voor het verschil van de koers van een financieel product. Het contract wordt gesloten tussen verkoper en koper. Je sluit een CFD bijvoorbeeld af voor een aandeel. Je wordt geen eigenaar van het aandeel, maar kunt wel profiteren als de waarden van het aandeel stijgt. Een CFD wordt ook wel een ‘hefboom’ genoemd, omdat je meer winst of verlies maakt.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

De juiste CFD broker kiezen

Als je in CFD’s gaat handelen, is het belangrijk dat je de juiste broker vindt. Je wilt in CFD’s handelen bij een broker die snel reageert op jouw orders/verzoeken en met wie je eerlijk zaken kunt doen. Daarom moet je een broker vinden die zowel snel is, als betrouwbaar.

Groot aanbod van brokers

In de afgelopen jaren is het aanbod van (online) brokers flink gegroeid. Om een goede online broker uit te kunnen kiezen, moet je kijken naar de licenties van de brokers, de veiligheid, de methodes om geld te storten, de klantenservice en de betrouwbaarheid. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat het ‘klikt’ tussen jou en de broker: je wilt handelen bij iemand waarbij je je goed voelt. De meeste mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan persoonlijk contact.

De beste Nederlandse broker?

Met Nederlandse broker wordt meestal bedoeld: een broker waarbij je vanuit Nederland zaken kunt doen. Het kan dus ook zijn dat de broker uit het buitenland komt en bijvoorbeeld een kantoor heeft hier in Nederland. Brokers die in Nederland actief zijn, hebben wel een Europese licentie, plus ze zijn ingeschreven bij de Nederlandse AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Onze top drie CFD brokers

In deze blog bespreken we 3 brokers voor Nederlandse CFD handelaren, namelijk: eToro, Plus500 en Trade360. Deze brokers scoren het beste op het gebied van klantvriendelijkheid, service, betrouwbaarheid, handelsgemak en veiligheid. We vertellen je meer over de brokers hieronder.

Wat maakt eToro zo’n goede CFD broker?

eToro is een echte aanrader voor iedereen die in CFD’s handelt. eToro is namelijk als sinds 2009 actief op de beleggersmarkt en heeft intussen meer dan 10 jaar ervaring. In die jaren heeft eToro miljoenen klanten aan zich gebonden en veel van hen tevreden kunnen maken. eToro is een broker die zowel veilig als betrouwbaar is. Hier vind je een groot aanbod CFD’s, maar je kunt bij eToro natuurlijk onder meer ook handelen in indexen, ETF’s, grondstoffen en aandelen.

Makkelijk te gebruiken platform

eToro staat bekend om zijn platform, dat erg makkelijk in gebruik is. Je hoeft geen ervaren handelaar te zijn om je weg te vinden op dit platform, dat lukt je ook als startende belegger. Op de eToro website vind je gemakkelijk je weg, of je nu gebruik maakt van je mobiel of van je computer. Navigeren in het menu is heel eenvoudig en je kunt handelen wanneer je maar wilt.

Licenties van eToro

eToro heeft alle licenties die nodig zijn om diensten aan te mogen bieden. Het gaat hierbij om licenties van de FCA (Financial Conduct Authority) uit het Verenigd Koninkrijk en CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Deze organisaties staan bekend als twee van de meest betrouwbare Europese licentieverstrekkers die regelmatig controles uitvoeren bij de bij hun gelicentieerd bedrijven. In de praktijk betekent dit dat eToro aan alle richtlijnen zal voldoen.

Risicoloos beginnen bij eToro

Je kunt bij eToro risicoloos beginnen met handelen door gebruik te maken van een gratis demo. Je krijgt hierbij 100.000 dollar virtueel geld, waarmee je verschillende strategieën kunt toepassen. Zo vind je spelenderwijs je weg in de wereld van CFD handelen, zonder dat je meteen risico loopt dat je je geld verliest. Ook kun je bij eToro ‘copy traden’. Dat betekent dat je de handelstransacties van andere aangesloten leden (die succesvol zijn) volgt en nadoet.

Betaalmethoden eToro

Je kunt bij eToro op verschillende manieren betalen. Betalen betekent in dit geval dat je geld overzet naar je rekening bij de broker. Dat kan onder andere via de buiten Nederland vaak gebruikte CreditCard, maar ook via bankoverschrijving en betaalmethoden als Neteller, Skrill en PayPal.

Handelen met Plus500

Plus500 staat bekend als een betrouwbare en vernieuwende broker van CFD’s. Het mooie van Plus500 is dat er geen commissies aan klanten worden berekend voor de diensten die ze verlenen. Zo zul je nooit onverwachte kosten hebben en precies weten hoeveel winst je hebt geboekt.

Plus500 is een betrouwbare broker

Plus500 bewijst al meer dan 10 jaar een betrouwbare broker te zijn. De online broker heeft alle juiste licenties om zijn diensten in Nederland aan te mogen bieden. Voor veiligheid en betrouwbaarheid zit je bij Plus500 goed. Zowel de eigen website wordt goed beschermd (tegen hackers van buitenaf) als het geld dat de leden van Plus500 op rekeningen hebben gestort.

Ruim aanbod handelsproducten

Plus500 biedt maar liefst meer dan 2000 verschillende handelsproducten aan waar je als belegger uit kunt kiezen. Je kunt in elk van deze producten in CFD vorm handelen. Het aanbod van CFD’s is enorm in vergelijking met andere broker in Nederland die CFD’s in het aanbod hebben.

Risicoloos beginnen met beleggen

Ook bij Plus500 kun je risicoloos beginnen met beleggen. Je krijgt 40.000 euro aan digitaal vermogen dat je kunt gebruiken om de verschillende methoden voor CFD beleggingen uit te proberen. Je kunt alles kwijtraken, maar geen paniek: deze 40.000 euro’s zijn fictief – het is geen echt geld dat je kunt laten uitbetalen. Dat betekent dat je niets kunnen winnen, maar belangrijker nog bij het uittesten van Plus500 als beleggingsplatform: niets kunt verliezen.

Waarin kun je beleggen bij Plus500?

Zoals gezegd kun je bij Plus500 in maar liefst 2000 verschillende producten investeren in CFD vorm. Je kunt CFD’s gebruiken voor aandelen, voor grondstoffen en zelfs voor hele indexen.

Betalen bij Plus500

Je kunt bij Plus500 op verschillende manieren betalen. Dat kan bijvoorbeeld via een e-wallet (Skrill, Neteller). Ook kun je betalen met PayPal. Maar de makkelijkste methode is natuurlijk iDeal.

Trade360: een betrouwbare, eerlijke broker

Bij Trade360 kun je met een gerust hart handelen. Net als eToro heeft Trade360 een licentie van CySEC. Dat houdt in dat de broker zijn diensten binnen heel de Europese Unie aan mag bieden. Ook is Trade360 ingeschreven bij de Nederlandse Financiële Autoriteit (de AFM).

Uitstekende digitale technologie

Trade360 maakt gebruik van SSL-technologie. Dit is een online technologie die ervoor zorgt dat de digitale data die via de website wordt verstuurd versleuteld is. Versleutelde data betekent dat de data niet door buitenstaanders kan worden ingezien. Het is voor hackers heel moeilijk om versleutelde data te hacken. Zo weet je zeker dat je gegevens veilig zijn opgeslagen.

Verantwoord beleggen beleid van Trade360

Trade360 heeft op zijn website niet te missen waarschuwingen over alle risico’s die aan beleggen zijn verbonden. CFD’s gebruiken is namelijk niet zonder risico’s: er zijn meer dan genoeg handelaren die hier op de lange termijn verlies op lijden. Trade360 wil dat al zijn klanten goed nadenken voor ze besluiten een deel van hun vermogen in CFD’s beleggingen te stoppen.

Welke veiligheidsmechanismen heeft Trade360?

Trade360 heeft ervoor gezorgd dat je verzekerd bent als de broker failliet gaat. Tot 20.000 euro op je account is verzekerd als de broker failliet gaat. Het geld dat een belegger stort, wordt geplaatst op een aparte bankrekening. Trade360 kan niet bij dit geld. Dus je weet dat het niet jouw geld is dat wordt ingezet voor de eigen investeringen of voor het betalen van salarissen.

Andere bescherming

Bij Trade360 ben je ook beschermd tegen een negatieve balans. Deze kan namelijk nooit onder 0 uitkomen. Je kunt dus geen schulden oplopen. Trade360 vangt het verlies voor jou op, mocht daar sprake van zijn en neemt voor zijn klanten dus een risico. Dat is nog eens goede service.

Wat is het Trade360 aanbod?

Bij Trade360 kun je in verschillende financiële producten handelen, onder andere in Forex. Je kunt in totaal in meer dan 50 verschillende valutaparen investeren. Ook kun je handelen in verschillende CFD’s, met zowel aandelen, grondstoffen, indexen en ETF’s als onderliggende waarde.

Wat is Trade360 Crowd Trading?

Met behulp van Crowd Trading kun je het marktgedrag van andere beleggers aangesloten bij Trade360 bekijken. Bij Crowd Trading vergroot je je eigen kennis door hier de kennis van anderen aan toe te voegen. In principe zouden alle beleggers voordeel moeten hebben aan Crowd Trading. Met behulp van de ‘live feed’ kunt je continue zien waar andere beleggers in aan het investeren zijn en of hen dit iets oplevert. Crowd Trading maakt het makkelijk trends te volgen.

Wat zijn de kosten bij Trade360?

Als je transacties doet, worden hierbij door de broker altijd bepaalde kosten berekend. Deze heten spreads. Spreads zijn eigen het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs. Dit is de commissie van de broker (kosten voor service). Het zijn vaak kleine percentages. Welke spreads Trade360 berekent, is afhankelijk van het product dat je verhandelt en van je type account.

Betaalmethoden van Trade360

Je kunt bij Trade360 op verschillende manieren betalen. Dat kan namelijk via CreditCard, maar ook via Paysafecard, of via een e-wallet als Skrill en Neteller. Daarnaast kan je ook gemakkelijk geld overmaken met behulp van iDeal. Elke keer dat je overmaakt, moet je minstens 250 euro op je account storten. Voordeel: voor geld storten wordt geen commissie berekend.

Beste CFD brokers: eervolle vermeldingen buiten de top 3

AvaTrade

Wat is AvaTrade? AvaTrade is een online broker die wereldwijd door verschillende instanties gereguleerd wordt. Dat betekent dat er meerdere officiële organisaties toezicht houden en ervoor zorgen dat de broker de regels niet overtreedt. Voorbeelden van zulke instanties zijn de Central Bank of Ireland en de ASIC uit Australië: Australian Securities and Investments Commission.

De voordelen van AvaTrade

Het openen van een account is gemakkelijk en gaat heel snel. Je kunt op veel manieren geld op je account zetten en vervolgens opnemen, allemaal zonder extra kosten. Ook zijn er veel opties beschikbaar om kennis op te doen over online beleggen. Zo word je in korte tijd beter in online beleggen en leer je bij over AvaTrade en de financiële wereld waarin je je bevindt.

AvaTrade heeft ook nadelen

Je kunt bij AvaTrade een beperkt aantal producten kopen, namelijk: crypto valuta, CFD’s en forex. Als je specifiek op zoek bent naar CFD’s is dat natuurlijk geen probleem. Iets waar elke belegger last van hebt, is de hoge toeslag die je moet betalen als je een tijdlang inactief bent geweest op je account. Voor het handelen in forex gelden toeslagen die wat aan de hoge kant zijn.

Is AvaTrade aan te raden?

AvaTrade heeft genoeg voordelen: het openen van een account gebeurt volledig digitaal en heel snel. Het gebruiksgemak voor klanten is erg hoog. Nadelen zijn er natuurlijk ook, zoals de kosten voor inactiviteit en toeslagen bij forex handel. Ook heeft AvaTrade een beperkt aanbod in verhandelbare producten. AvaTrade is een goede broker, maar niet de allerbeste op de markt.

BD Swiss en beleggen in CFD’s

Zwitsers hebben een reputatie als het aankomt op bankieren. Ook in het produceren van zakmessen zijn de Zwitsers erg goed. BD Swiss is een veelzijdig bedrijf dat in de afgelopen jaren flink wat naamsbekendheid heeft gekregen. BD Swiss heeft een moderne website, waarop alle functies overzichtelijk zijn. Je kunt bij deze broker handelen in onder andere aandelen, in crypto valuta, valutaparen, grondstoffen en indexen, met goede voorwaarden.

Kent BD Swiss nadelen?

Over het algemeen is BD Swiss een uitstekende online broker, maar ook deze broker heeft wat haken en ogen. Bijvoorbeeld de support service, die is wat beperkt: er is namelijk geen vraag- en antwoordsectie waarop je informatie kunt vinden. Meer nadelen zijn er eigenlijk niet.

Kunnen we BD Swiss aanraden?

BD Swiss is zeker een aanrader, vanwege het professionele karakter van deze broker en de website. BD Swiss heeft met zijn overzichtelijke platform genoeg te bieden voor elke online belegger.

CFD beleggen met Libertex

Libertex bestaat alweer sinds 1997: deze online broker komt nog uit het vorige millennium! Bij deze broker kun je onder andere handelen in CFD producten. Libertex heeft een licentie van de AFM: Autoriteit Financiële Markten (hoofdkantoor in Amsterdam). Het platform is in zijn geheel in het Nederlands te bekijken. Ook de helpdesk is in het Nederlands. Als kers op de taart kun je betalen met iDeal en dat is bij lang niet alle online beleggers in deze lijst het geval.

Hoe voordelig is Libertex?

Wat Libertex vrij uniek maakt, is dat de broker geen spreads (dit is het verschil tussen de prijs van aankoop en verkoop) berekent. Je moet wel een handelstoeslag betalen als je een order plaatst. Als je een beginnende belegger bent, krijg je een gratis beleggerscursus. Ook kun je een demo account openen, waarop je 50.000 euro aan virtueel geld kunt inzetten. Een voordeel van Libertex is dat je ook kunt handelen op je mobiel met de mobiele app.

De voordelen van Libertex op een rijtje

Alles bij Libertex is in het Nederlands: van de helpdesk tot het platform. Spreads hoef je niet te betalen, in tegenstelling tot bij veel andere online brokers. Beginnende beleggers krijgen een goede cursus om wegwijs te worden in de financiële wereld. Libertex heeft veel ervaring op de markt.

Eindoordeel Libertex

Hoewel Libertex een toeslag berekent bij het handelen en een klantenservice heeft die je niet 24/7 (elke dag, elk uur) kunt bereiken, heeft deze online broker veel te bieden: in ieder geval meer voordelen dan nadelen. Kortom: we raden Libertex aan voor alle Nederlandse handelaren.

Handelen in CFD’s bij Markets.com

Markets.com is internationaal een grote naam. Toch heeft deze internationale broker ook een eigen Nederlands handelsplatform en een Nederlandse website: een groot pluspunt. Ook voor de CFD handelaar met veel specifieke eisen is Markets.com een goede keuze.

Drie belangrijke voordelen van Markets.com

Ten eerste heeft Markets.com een uitgebreid aanbod producten (honderden CFD’s op onderliggende financiële producten als aandelen en crypto valuta). Ten tweede rekent Markets.com lage transactiekosten (spread bij transacties kunnen al zo laag zijn als 0,02%). Tot slot maakt deze broker gebruik van goede software, die opties biedt tot het vormen van technische analyses. Zelf onderzoek doen (of onderzoek laten doen) kan bij Markets.com dus ook.

Kunnen we Markets.com aanraden?

Markets.com is een absolute wereldleider als het aankomt op de handel in CFD’s. De broker wordt streng gereguleerd, wat bijdraagt aan een betrouwbare reputatie. Door de zeer goede software en het grote aanbod producten mogen we Markets.com beschouwen als één van de beste keuzes voor ervaren handelaars. Je kunt handelen in CFD’s gratis uitproberen bij Markets.com met een demo account. Hierbij zet je virtueel geld in en kun je geen verlies lijden.

CFD’s handelen met online broker XTB

Het klinkt als een drug, maar het is eigenlijk een online broker. De ervaringen met XTB zijn vaak positief. Dat komt onder andere door het grote aanbod financiële producten. Bij XTB kun je handelen in verschillende valuta’s (ook crypto’s) en meer dan genoeg CFD’s op onder andere aandelen, indexen en grondstoffen. De broker heeft de reputatie erg betrouwbaar te zijn.

Licenties van XTB

XTB staat onder andere geregistreerd bij de Nederlandse AFM: de Autoriteit Financiële Markten. Ook heeft de broker een licentie bij de Britse FCA: de Financial Conduct Authority. Al je financiële transacties zijn beveiligd met zogeheten SSL-technologie. Dat betekent dat je privégegevens beschermd zijn tegen aanvallen van hackers. De financiële markt ontdekken zonder risico te lopen kan met behulp van een demo account (met 100.000 euro virtueel geld).

Wat zijn de voordelen van XTB?

Bij XTB kun je een demo account openen met een virtueel tegoed tot wel 100.000 euro. Dat is een hoop nepgeld, dat je naar hartenlust kunt inzetten om te zien wat voor gevolgen dat heeft. Alles is uiteraard zonder risico. XTB heeft uitstekende registraties, bij zowel de FCA en de AFM. Het aanbod producten is erg breed en alle financiële transacties zijn versleuteld met SSL-technologie.

Kent XTB ook nadelen?

Een groot nadeel van online broker XTB is dat alle informatie in het Engels zijn, zowel de site als de klantenservice zijn niet in het Nederlands beschikbaar. Betalen met iDeal is daarom geen optie.

Achtergrondinformatie XTB

XTB bestaat intussen al meer dan 15 jaar en is één van de grootste online brokers voor CFD’s en forex met een beursnotering. In 13 verschillende landen staan kantoren van XTB. Je geld is tot maar liefst 55.000 euro verzekerd in het geval van bijvoorbeeld een faillissement van de broker.

Beleggen in CFD’s kan ook met InstaForex

Ook met InstaForex zijn de ervaren goed. Je kunt bij InstaForex namelijk beleggen in het Nederlands. Wel zo handig als Nederlands je moedertaal is. Het aanbod producten is erg groot: crypto’s, valuta, CFD’s op aandelen, grondstoffen en indexen. Met een demo account krijg je 1000 euro aan virtueel geld, waarmee je zonder risico kennismaakt met de financiële wereld.

InstaForex is veilig en betrouwbaar

Deze broker heeft een licentie bij de CySEC uit Cyprus en heeft ook een registratie bij de Nederlandse AFM. Alle transacties zijn versleuteld met behulp van SSL-technologie. Dat betekent dat je beschermd bent tegen hackers. Zo hoef je niet bang te zijn dat je wordt opgelicht.

Welke voordelen heeft InstaForex?

Bij InstaForex kun je een gratis demo account beginnen: je krijgt 1000 euro virtueel goed om mee te oefenen. De site is in het Nederlands en de licenties zijn goed geregeld. De keuze uit financiële producten is ruim en alle data is versleuteld. Ook kun je de klantenservice 24/7 bereiken.

En de nadelen van InstaForex?

Nadelen zijn er ook, maar het zijn er niet echt veel. Hoewel de website van deze broker in het Nederlands beschikbaar is, is de klantenservice dat niet: lastig als je met een vraag zit en hier dringend antwoord op wilt hebben, maar niet goed bent in de Engelse taal. Ook kun je niet betalen met iDeal, terwijl dat bij een online broker als Libertex (ook in het Nederlands) wel kan.

De kalme wateren van Admirals

Is Admirals een veilige haven voor zowel landrotten als zeelui? Dat onderzoeken we in dit review. Ook bij Admirals is het productaanbod lekker groot: het uitkiezen van een product om in te beleggen is als het kiezen van een knuffel in het rek van een kermisattractie. Ben je snel op zoek naar antwoorden voor je vragen? Dan kun je terecht bij de klantenservice, die 100% in het Nederlands is en elke dag van de week, ieder uur van de dag, geopend is voor vragen.

Dit zijn de voordelen van Admirals

Bij Admirals kun je een gratis account (demo) openen en de Nederlandse website verkennen voor je écht geld inzet. De website is snel, overzichtelijk en in het Nederlands. Je kunt de site op je PC bereiken, maar ook openen met de app voor mobiel. Elk moment van de dag is de klantenservice geopend. Admirals heeft licenties in Europa en de mogelijkheid om met iDeal te betalen.

Kunnen we Admirals aanraden?

Een klein nadeeltje van Admirals is dat je niet kunt betalen met PayPal. Verder heeft deze online broker vooral voordelen: je geld is goed beschermd, ook is een groot deel van je vermogen beschermd in het geval van een faillissement. Data op de website is beschermd met SSL-technologie. Je hebt veel handelsopties en de mogelijkheid tot het openen van een demo account. Wat wil je nog meer? Admirals is een broker die we iedereen aanraden.

Beleggen in CFD’s met NS Broker

Wat is NS Broker? NS Broker is een betrouwbare, goed gereguleerde online broker. Een eerste voordeel van deze broker is dat de spreads erg laag zijn (bij transacties hoef je maar weinig extra geld te betalen aan de broker). Je orders worden snel verwerkt. Je handelt op de platforms MetaTrader5 of MetaQuotes. Deze platforms staan bekend als erg goed en sterk.

Relatief weinig verliezers

Bijzonder aan NS Broker is dat gemiddeld minder investeerders verlies lijden (gemeten over een periode van 12 maanden) dan bij andere online brokers. Het percentage bij NS Broker ligt rond de 55%, terwijl het gemiddelde van alle online brokers iets boven de 70% ligt. Een goed teken, maar het geeft ook aan dat nog steeds meer dan de helft van alle beleggers geld verliest. Hou er rekening mee dat beleggen lang niet altijd geld oplevert: verliezen gebeurt vaker.

De voor- en nadelen van NS

Bij NS Broker betaal je geen commissies en kleine spreads: de extra kosten voor beleggen zijn relatief laag. Je kunt handelen op twee van de beste platforms en je orders worden razendsnel verwerkt. Je zou het als nadeel kunnen zien dat de keuze van platforms beperkt is. Ook zijn er niet veel soorten accounts die je kunt oprichten en kun je weinig hefbomen gebruiken. Hoe lager de hefboom is, hoe minder groot je winst (in percentages) zal zijn.

Kunnen we NS Broker aanraden?

NS Broker is betrouwbaar en wordt goed gereguleerd. Alleen al om het feit dat veel minder beleggers dan gemiddeld verlies lijden bij NS Broker, is de broker de moeite waard om uit te proberen.

Een addertje onder het gras bij NAGA?

Wist je dat Naga ‘slang’ betekent? We hopen maar dat deze broker zijn giftanden niet in je zet. Gelukkig lijkt dat niet het geval te zijn. Deze online broker staat sinds 2015 online en heeft inmiddels meer dan 500.000 gebruikers. Beleggen kan in ruim 1000 producten: een behoorlijk aantal. Bovendien betaal je geen commissies als je handelt in crypto’s of in aandelen.

Overzicht van deze broker

Bij NAGA kun je in sommige buitenlandse aandelen handelen zonder commissies. Ook kun je sociaal handelen: de beleggingen van andere NAGA gebruikers volgen en kopiëren (nadoen). Je kunt handelen in crypto’s, in aandelen, in ETF trackers, maar de nadruk ligt echt op CFD’s. Demo gebruiken? Dat kan. De website is van hoge kwaliteit, al is nog niet alles vertaald naar het Nederlands (wel een gedeelte). Het opnemen van geld kost 10 euro per keer (best duur).

Is NAGA een aanrader?

Gek is het dat sommige stukken van de website in het Nederlands worden weergegeven en andere in het Engels. In de toekomst wordt dat hopelijk verbeterd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de 100% Engelse website te gebruiken. Een bonus is het loyaliteitsprogramma, dat echt voordelig kan zijn, bijvoorbeeld met een afname van transactiekosten en meer ondersteuning.

Beleggen in CFD’s met BUX X

BUX X is een app (de oudste app) van BUX. Op het platform van BUX X kun je handelen in CFD’s. Met BUX X beleg je specifiek in CFD’s, waarover je commissies moet betalen. Hoeveel je precies moet betalen, is afhankelijk van de soort CFD waarin je handelt. Bij de meeste CFD’s op aandelen geldt een commissie van rond de 0.20% (bij een maximale inleg van 500 euro). Investeer je meer dan 500 euro, dal het percentage afnemen – het minimum is 0.12%.

Wat zijn de voordelen van BUX X?

BUX is een Nederlandse onderneming. Dat betekent dat de website en de klantenservice ook in het Nederlands zijn. Deze online broker is in eerste instantie ingericht op de wensen van de Nederlandse belegger. Handel je in crypto munten of Amerikaanse aandelen? Dan gelden er lage commissies. Lage commissies betekent dat je weinig extra geld hoeft te betalen voor een transactie.

Wat zijn de nadelen van BUX X?

Het aanbod aandelen waarin je kunt handelen is beperkt. Nadelig als je vooral handelt in aandelen, als je op zoek bent naar CFD’s op andere producten is dat geen probleem. Bij BUX moet je echter wel met drie verschillende apps werken om effectief in meerdere producten te kunnen beleggen. Er zijn niet heel veel opties voor het maken van marktanalyses. Als je crypto’s opneemt, betaal je hoge kosten en voor Europese aandelen hoge commissies.

Handelen met de broker XM

XM werd opgericht in 2009. Intussen is het één van de grootste brokers wereldwijd voor de handel in CFD’s. De support op de website is verkrijgbaar in ruim 30 talen, ook Nederlands. XM is in 196 landen over heel de wereld actief en biedt één van de allerbeste platforms aan: MetaTrader5. De broker is met name populair geworden door handen in forex en CFD’s op indexen, op energie en edelmetalen. XM is vooral bekend als een typische broker voor forex.

De kracht van XM Live

XM Live is een Live element van deze broker, waarbij je iedere werkdag aan gasten vragen kunt stellen. Deze gasten doen iedere werkdag voor de camera verslag. Behalve live vragen kun je ook vragen stellen aan de hulpservice. Je kennis vergroten doe je met behulp van de webinars en instructievideo’s. Kortom: er is meer dan genoeg educatief materiaal om in rond te neuzen.

Sterke en zwakke punten van XM Live

XM Live is een ideale broker voor beleggers die geïnteresseerd zijn forex investeringen. Maar ook als je handelt in CFD’s bent je bij XM aan het juiste adres, door de lage spreads die voor CFD’s aan je in betaling worden gebracht. Twee nadelen zijn het productaanbod: dit is wat beperkt. Voor beleggers die van variatie houden niet optimaal. Ook is het handelsplatform wat ouderwets.

Beleggen in CFD’s met IG Markets

IG Markets is een wereldspeler als je het hebt over handel in opties en CFD’s. IG Markets heeft een reputatie hoog te houden als het aankomt op het aanbieden van de beste apps, platforms en producten. IG Markets bestond al ruim voor het digitale tijdperk: in 1974 werd deze broker opgericht. Wereldwijd heeft de broker ruim 178.000 klanten. Beleggers hebben toegang tot meer dan 16.000 markten. Klant betrokken en betrouwbaar: dat is IG Markets.

De doelgroep van IG Markets

IG Markets is er voor alle beleggers die willen handelen in opties, turbo’s en CFD’s. Met de aangeboden hefboomproducten kun je (risicovol) inzetten op dalende en stijgende markten. Wat uniek is aan IG is dat je ook ETF’s kunt kopen zonder een hefboom. Bijna elke belegger zal wel iets bij IG Markets kunnen vinden dat bij hem of haar past (het aanbod is immers enorm).

De voordelen van IG Markets

Bij IG Markets kun je handelen op de beste platforms die online te vinden zijn. Het aanbod producten is heel erg groot, plus er is meer dan genoeg materiaal om je in te lezen in de wereld van beleggen (educatiemateriaal). IG Markets is één van de meest klantgerichte brokers.

Kan IG nog wat verbeteren?

IG Market rekent hoge tarieven als je investeert in aandelen. Ook moet je voor aandelen hoge spreads betalen, net als voor forex en CFD’s: er zijn brokers die een stuk goedkoper zijn dan IG. Of de voordelen afwegen tegen de nadelen mag je als klant zelf bepalen. Je mag van één ding zeker zijn: bij IG Markets krijg je de keuzevrijheid, de service en de kwaliteit die je verdient.

Trade.com en de CFD handel

Voor creatieve bedrijfsnamen hoef je bij online brokers niet te zijn. Trade.com is hierop geen uitzondering (wat heet). Trade.com is een nog relatief jonge broker, die op het moment een flinke groei meemaakt. De broker scoort goed op het gebied van productaanbod en de beste software.

Voor wie is Trade.com bedoeld?

Beginner of ervaren belegger: Trade.com heeft voor ieder wat te bieden. Een beginner zal vooral veel hebben aan het educatiemateriaal dat Trade.com online heeft gezet: denk aan e-books en verschillende video’s voor training. De ervaren belegger heeft vooral veel aan de tools en het platform (MetaTrader4): beide van hoge kwaliteit. De kosten voor spreads zijn beperkt.

Kent Trade.com zwakke plekken?

Het eerste minpunt is de naam: deze spreekt totaal niet tot de verbeelding. Daarnaast moet je als accounthouder een vergoeding betalen als je je account een tijdlang niet gebruikt (een soort administratiekosten). Flauw, want lang niet elke brokers brengt inactiviteit in rekening.

Gebruik maken van City Index voor CFD handel

Ook bij City Index kun je terecht voor de handel in CFD’s. City Index is een bedrijf dat al in 1983 werd opgericht en in 2014 door GAIN Capital werd overgenomen. In 2020 nam GAIN ook de StoneX Group over, waar City Index inmiddels deel van uitmaakt. StoneX en GAIN zijn Amerikaanse bedrijven. De StoneX Group heeft zelfs een beursnotering aan de NASDAQ.

Is City Index betrouwbaar?

City Index heeft meerdere licenties: in het Verenigd Koninkrijk (FCA), in Australië (ASIC) en in Singapore (MAS). Deze broker staat bekend als betrouwbaar: het bedrijf staat al sinds 1983 en is nooit betrokken geweest bij schandalen. Handel je bij City Index? Maak je dan geen zorgen.

De voordelen van City Index

City Index rekent lage toeslagen voor de handel in forex. Je krijgt wel een toeslag voor het opnemen van geld, maar deze is aan de lage kant. Het openen van een account gaat soepel en snel. Je hebt meerdere onderzoeksmiddelen tot je beschikking om te gebruiken. Zo leer je in korte tijd meer over de financiële markt, net als de ‘do’s’ en ‘don’ts’ van online beleggen.

Welke nadelen heeft City Index?

City Index heeft een beperkt portfolio producten. Dat betekent dat er niet heel veel is om uit te kiezen. Voor de handel in CFD’s worden bovendien hoge toeslagen berekend. Een ander nadeel is het online platform voor desktop (laptop en PC), dit staat bekend als onvriendelijk voor gebruikers. Het is alles behalve het beste platform dat je bij online brokers tegen zult komen.

Voor wie is City Index geschikt?

City Index is een goede optie voor handelaars in forex en CFD producten. De regulering is van de bovenste plank: heel erg goed. Voor forex worden lage toeslagen gevraagd, terwijl de toeslagen voor CFD producten juist weer relatief hoog zijn. Er wordt niet gevraagd om een minimumsaldo op je account. Er wordt pas een inactiviteitstoeslag gevraagd na een heel jaar inactivitieit.

Investeren in Investous?

Investous is een online broker waar nogal wat slechte geluiden over te horen zijn. Investous was al eens het onderwerp van een uitzending van het televisieprogramma Opgelicht?! In de uitzending bleek dat de broker de wet had overtreden. Is Investous nog wel betrouwbaar te noemen?

De nadelen van Investous

Investous heeft het woord ‘Invest’ (investeren) in zich, maar het klinkt ook wel een beetje als ‘Infectious’ (besmettelijk, iets dat geïnfecteerd is). Investous staat op dit moment bekend als een onbetrouwbare broker. Bovendien staat de broker niet ingeschreven bij de Nederlandse AFM, dus er is geen Nederlandse toezichthouder. De wet overtreden? Dan sta je gelijk met 0-1 achter.

Is Investous betrouwbaar?

De broker beweert zelf uiteraard van wel. Investous heeft een licentie bij de CySEC (dat is de toezichthouder uit Cyprus), maar dat bleek niet genoeg, want toch hebben ze de wet kunnen overtreden. Hoe precies? Er werden nep quotes gebruikt van bekende Nederlanders om klanten te lokken. Dom, maar geen grootschalige oplichting met duizenden gedupeerden. Op dit moment raden we Investous niet aan, maar dat verandert misschien in de toekomst.

Het ABC van 101 Investing

101 Investing is een relatief nieuwe broker voor CFD producten. 101 Investing heeft het hoofdkantoor in Limasol op Cyprus (wel meer brokers hebben hier hun hoofdkantoor) en bestaat sinds 2016. Het beleggingsplan is groot, sterk en uitgebreid. Eigenaar van 101 Investing is Forex Broker Financial Invest Limited (FXBFI). Dit bedrijf biedt ondersteuning aan onder andere de Europese Unie en aan Zwitserland (geen kleine speler dus in de financiële wereld).

Waar kun je in handelen?

Bij 101 Investing kun je verschillende soorten accounts openen: zilver, goud, platina en pro. Waarin verschillende accounts van elkaar? Onder meer in de hoogte van spreads, hefbomen en diensten als educatie. Hogere accounts krijgen toegang tot nieuwsmeldingen en speciale nieuwsmeldingen.

Platform in twee delen

Het platform van 101 Investing bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is een klantdeel (hier vind je je account, worden stortingen en geldopnames geregeld). Deel 2 is waar de echte handel plaatsvindt, dit is het platform MetaTrader4. Een voordeel van 101 is dat je ook gebruik kunt maken van automated traden: dit betekent dat je van tevoren opgeeft tegen welke prijs je wilt kopen of juist verkopen. Dat is super: je hoeft niet elk moment van de dag actief te zijn.

De voordelen van 101 Investing

Bij 101 Investing kun je gebruik maken van meerdere handelsplatforms. Beleggen kan in ruim 250 producten. Ook kun je automated traden, zoals hierboven beschreven. Wil je je kennis verbreden? Dan zijn er genoeg middelen om dat te doen, onder meer artikelen.

Kent 101 Investing ook nadelen?

De klantenservice is niet beschikbaar in het Nederlands, wel in het Engels. Ook rekent de broker hoge kosten als je inactief bent, plus voor overnight. Dit zijn kosten die je moet betalen als je ’s nachts een bepaalde CFD positie vasthoudt. Deze kosten zijn ongunstig voor beleggers.

CFD’s, ETF’s en ETFinance: de online broker voor jou?

ETFinance valt onder het bedrijf Magnum FX Limited, nog een bedrijf met een hoofdkantoor in Cyprus en een Cyperse licenties. Hoewel de naam van deze broker ‘ETF’ aangeeft, zijn het vooral CFD’s waar je bij deze broker in kunt beleggen. ETFinance heeft als doel het zorgen van een geavanceerd platform met een solide basis (net zoals een goed ontbijt de basis legt voor een productieve dag). Wat we willen zeggen: ETFinance is meer dan een tussendoortje.

Handelen met ETFinance

Je handelt bij de broker op de platforms van MetaTrader of WebTrader. Deze platforms zijn van hoge kwaliteit en voor iedereen makkelijk te gebruiken, ook als je een echte beginner bent. Ben je nieuw bij ETFinance? Dan word je aangeraden om een Silver (zilveren) account aan te maken. Het Gouden en Platinum account zijn meer geschikt voor belegger met veel ervaring.

ETFinance: alle voordelen

ETFinance is een online broker die meerdere prijzen (awards) gewonnen heeft. Ben je nieuw in de wereld van het beleggen? Dan heb je genoeg middelen tot je beschikking om je in te lezen en bij te leren. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en betalen is heel eenvoudig. Dit kan bijvoorbeeld ook met iDeal, wat bij maar weinig andere online brokers een optie is.

ETFinance: nu de nadelen op een rijtje

Bij ETFinance kan je alleen handelen in CFD’s (misschien dat CFDinance een gepastere naam was geweest…) De klantenservice is niet in het Nederlands (Engels) en niet 24/7 te bereiken. Een groot nadeel van deze online broker is de hoge kosten die je betaalt bij inactiviteit op je account.

Kunnen we ETFinance aanraden?

ETFinance: actief sinds 2016, met verschillende soorten account met unieke extra’s. Er is een account voor elke belegger (ervaren, expert, of beginner). Het platform is vriendelijk in het gebruik. Ben je op zoek naar CFD producten? Dan is ETFinance absoluut de moeite van een bezoekje waard.

CFD’s handelen met 24Option

24Option is een ideale broker voor het handelen in CFD’s. In eerste instantie kon je bij deze broker alleen binaire opties kopen. De broker was al een absolute Nederlandse marktleider. Onder de particuliere belegger is de vraag naar CFD handel steeds groter geworden. Sinds de overstap van binaire opties naar CFD’s heeft 24Option flink meer klanten gekregen, ook in Nederland.

24Option in het kort

24Option bestaat nog niet heel lang: sinds 2010. Er zijn vestigingen van deze broker in heel Europa, ook in Amsterdam. Je opent een account vanaf 100 euro en investeert maximaal 50.000 euro.

Waar blinkt 24Option in uit?

24Option is een broker die snel en goed uitbetaald, die een goede klantenservice heeft, een overzichtelijk platform en talloze andere voordelen. We zullen ons best doen ze stuk voor stuk met je te bespreken. Allereerst is de website helemaal in het Nederlands, dat geldt ook voor de begeleiding. 24Option heeft bovendien een kantoor in het WTC in Amsterdam, waar je als klant een bezoekje kunt brengen. Online heb je toegang tot live webinars met experts.

Voordelen van 24Option

De lijst voordelen is te lang voor één alinea, dus voegen we gewoon een tweede toe: bij deze broker kun je handelen in 46 verschillende valutaparen, met een maximale hefboom van 200:1. In totaal zijn er meer dan 200 producten in te handelen. Wil je laten uitbetalen? Dan gebeurt dat razendsnel. Bij 24Option kun je een demo account openen en op veel manieren geld storten. Zoek je een broker met MetaTrader4 en een mobiele app? 24Option heeft het.

Hoe slim is IQ Option?

Bij IQ Option kun je verschillende financiële producten kopen: forex, aandelen, CFD’s, ETF’s, maar ook crypto valuta. Een demo account aanmaken kan. Gedaan? Dan krijg je 10.000 euro aan digitaal tegoed. Alles kwijt? Geen paniek: het is nep geld, je kunt het in het echt nog een keer proberen.

Hoe goed is IQ Option beschermd?

IQ Option is goed beschermd: de licentie is van CySEC (toezichthouder in Cyprus, waar veel online brokers een (hoofd)kantoor hebben). IQ Option wordt regelmatig gecontroleerd door de AFM: de Nederlandse toezichthouder. De transacties verlopen bovendien veilig: deze zijn versleuteld met SSL-technologie. Dat betekent dat hackers de gegevens niet kunnen inzien.

Wat kan IQ Option verbeteren?

IQ Option heeft een website en een klantenservice die niet in het Nederlands zijn. Ben je op zoek naar een Nederlandse broker, waar alles is ingericht op de wensen van de Nederlandse belegger, dan ben je bij IQ Option niet helemaal aan het juiste adres. Spreek je goed Engels, dan is het geen probleem. Dat IQ Option niet helemaal aansluit bij de wensen van beleggers uit Nederland blijkt ook uit het feit dat je bij deze online broker niet kunt betalen met iDeal.

IQ option: iets voor jou?

Op zoek naar een broker voor CFD’s? Voor aandelen? ETF’s? Al deze producten vind je bij IQ Option terug. Ook kun je handelen in grondstoffen, zoals olie, platinum, goud en zilver. Er zijn 25 verschillende ETF’s. Het aanbod is gemiddeld, maar wel divers. Zit er wat voor je tussen?

Beleggen in CFD’s met CMC Markets

CMC Markets is een makelaar uit het Verenigd Koninkrijk, die onder andere CFD’s en forex aanbiedt. Als handelaar heb je toegang tot indexen, aandelen, grondstoffen en valutaparen. Voor het openen van een account moet je 200 euro storten. Dat is een gemiddeld bedrag in vergelijking met andere brokers. Je kunt bij CMC Markets ook gebruik maken van een oefen-account.

Achtergrond van CMC Markets

CMC Markets heeft licenties van FCA (Brits) en de FMA (Nieuw-Zeeland). Al het geld van de klanten van de broker komt op een aparte bankrekening te staan. CMC bestaat al sinds 1989 en gaat dus alweer meer dan 30 jaar mee. Het hoofdkantoor van deze Britse broker bevindt zich ook in het Verenigd Koninkrijk. Toch heeft de broker een heel internationaal karakter.

Beoordeling van BrokerNotes

BrokerNotes heeft CMC Markets goed beoordeeld (met een AA-rating) voor klantenservice. De klantenservice is dan ook erg goed: je krijgt ondersteunen, digitaal, via telefoon en via e-mail, in verschillende talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans, Pools, Italiaans, Zweeds en Noors.

CMC Markets: de voordelen

CMC heeft ruim dertig jaar ervaring in de financiële markt (en er zijn nooit échte schandalen geweest). Het geld van klanten wordt gescheiden bewaard. De licenties zijn puik en je kunt een account openen met een bescheiden geldstorting, van slechts 200. Stuk voor stuk echte pluspunten.

CMC Markets: het eindoordeel

CMC Markets rekent inactiviteitskosten. Ook zijn er niet heel veel producten waar jij bij deze broker in kunt investeren. Alles bij elkaar opgeteld heeft CMC een hoop te bieden en kunnen we niet zeggen dat de nadelen zwaarder wegen dan de voordelen. Beleggen bij CMC is een goede keuze.

Beleggen in CFD’s bij ActivTrades

ActivTrades bestaat sinds 2001 en werd opgericht in Zwitserland. Bij ActivTrades kun je in meer dan 450 CFD producten beleggen op aandelen, op ETF’s, of indexen, forexen en nog meer producten. In eerste instantie bevond het hoofdkantoor zich in Zwitserland, maar in 2005 is het verplaatst naar Londen. ActivTrades bereikt nu klanten in zowel Europa, Azië, als Zuid-Amerika.

Achtergrond van ActivTrades

ActivTrades is sinds 2005 flink gegroeid. In 2017 bijvoorbeeld stond de broker in de top 100 van snelst groeiende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk (volgens de Sunday Times). Het bedrijf biedt veel verschillende financiële producten en diensten aan, met spreads die erg gunstig zijn. Het bedrijf doet zijn best om de best mogelijke en snelste klantenservice te bieden. Geld en privégegevens van alle klanten van ActivTrades worden veilig opgeslagen.

ActivTrades: de voordelen

ActivTrades heeft inmiddels zo’n 19 jaar ervaring, heeft een goede licentie en wereldwijd klanten. De spreads (kosten door de broker per transactie in rekening gebracht) zijn heel voordelig. Je kunt bij Activ beleggen op de beste platforms en 24/5 (niet in het weekend) contact opnemen met de klantenservice. Je geld en je gegevens worden veilig opgeslagen.

Eindoordeel over ActivTrades

ActivTrades is een grote broker als het aankomt op de handel in forex en in CFD’s. De broker heeft meerdere prijzen gewonnen en groeit met de dag. De broker staat bekend als veilig en als betrouwbaar. ActivTrades heeft wat te bieden voor belegger in alle soorten en maten, uit allerlei verschillende landen. Met zo’n klantenservice weet je dat er goed voor je gezorgd wordt.

Beleggen in CFD’s met Oanda

Oanda heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Het jaar van oprichting was 1996. De broker doet al zo’n 24 jaar mee in het vak en heeft succesvol verschillende economische crises doorstaan. De broker voert een open en eerlijk beleid: jaarlijks worden de financiële cijfers bekend gemaakt. Iedereen kan ze inzien. Oanda is een prima online broker voor forex, plus CFD.

De services van Oanda

Bij Oanda heb je genoeg onderzoeksmiddelen tot je beschikking: dat betekent dat je altijd bij kunt leren over de beleggingswereld, zelfs al weet je al aardig je weg in de financiële wereld. Daar staat tegenover dat het aanbod financiële producten bij Oanda beperkt is. Een nadeel als je op variatie had gerekend. Oanda is ook geen bank en heeft geen beursnotering. Daar komt bij dat de klantenservice niet elk uur van elke dag bereikt kan worden. Dat kan nog iets beter.

De voordelen van Oanda

Oanda wordt gecontroleerd door de allerbeste toezichthouders: onder meer de FCA (Groot-Brittannië) en de US Commodity Trading Futures Authority. Er is geen minimale storting nodig om een account te openen. Als je inactief bent, hoef je pas na een jaar een toeslag te betalen.

De nadelen van Oanda

Bij Oanda heb je niet heel veel keuze: jammer. Je kunt alleen handelen in CFD producten en in forex. Ook is Oanda geen beurs geregistreerd bedrijf, plus de klantenservice is beperkt te bereiken.

Is Oanda iets voor jou?

Sterke licenties: check. Lage minimumstorting: check. 19 jaar ervaring: check. Betrouwbaar: check. Daar staat tegenover: een beperkte keuze en geen beursnotering. De bal ligt nu bij jou als (toekomstige) belegger: is deze online broker een goede keuze voor jou, of is het dat niet?