Dit zijn de beste crypto brokers
Een crypto currency broker is een broker die cryptomunten (waarvan Bitcoin de bekendste is) aanbiedt als effecten. Bij de crypto currency broker kun je heel eenvoudig zelf crypto’s aankopen en vervolgens weer verkopen. Sommige brokers bieden alleen crypto currencies aan, terwijl er ook online brokers zijn die crypto’s aanbieden naast bijvoorbeeld aandelen, opties en ETF’s.
Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.
Crypto currency broker of exchange?
Er bestaat een aantal verschillen tussen de crypto currency broker en de crypto currency exchange. De crypto broker kent een aantal voordelen en nadelen ten opzichte van de exchange.
Voordelen van de crypto broker
Bij de crypto currency broker is het vaak een optie om met iDeal, creditcard, Bancontact en andere slimme betaalmethodes te betalen. Vaak kun je je geld op direct op je bankrekening laten uitbetalen. De handelsplatformen zijn overzichtelijk, handig en kunnen door iedereen worden gebruikt, ongeacht de technische kennis van de belegger. Vaak is er Nederlandse ondersteuning.
Kent een crypto broker ook nadelen?
Crypto currency brokers kennen meestal ook een aantal nadelen. Vaak betaal je hogere toeslagen bij de broker dan op de crypto exchanges. Je maakt namelijk van een specifieke dienst gebruik. Ook is het aanbod van de crypto broker meestal kleiner. Vaak kun je niet handelen in onder meer hefbomen en geen stop losses (vaste momenten van verkoop) instellen.
Hoe vind je de beste crypto broker van Nederland?
Om de beste crypto broker te vinden, moet je onder andere kijken naar de betrouwbaarheid van de broker, evenals de veiligheid van het netwerk dat de broker gebruikt. In deze review kijken we bovendien naar het aanbod crypto currencies (groot of klein), het gebruiksgemak van de online diensten, reviews van anderen. We beantwoorden bovendien de vraag of er extra handelskosten in rekening worden gebracht, zoals commissies voor het plaatsen van orders.
Wat doet een crypto currency broker precies?
Een crypto broker geldt als tussenpartij die crypto currencies in grote hoeveelheden inslaat om door te verkopen aan beleggers. Het aankopen van cryptomunten bij een online broker gaat meestal heel snel en gemakkelijk. Je hebt hier wel een account voor nodig. Deze maak je eerst aan. Omdat je crypto munten indirect aankoopt (in plaats van direct zoals op de exchange) worden er commissiekosten in rekening gebracht, die maken de cryptomunten duurder.
Eigenaar van de cryptomunt of niet?
Net zoals bij bijvoorbeeld aandelen, kun je de eigenaar worden van (een gedeelte van) de crypto munt. Maar je kunt er ook voor kiezen te speculeren op koerswijzigingen van de munt in kwestie, net zoals bij handel in CFD’s. Je bent dan geen eigenaar, maar haalt wel winst of verlies op koerswijzigingen van de munt, net zoals je zou doen als je eigenaar was van de cryptomunt.
De beste crypto brokers
Er zijn verschillende crypto brokers actief. Sommige van deze brokers handelen alleen in crypto’s, anderen handelen naast crypto’s ook in bijvoorbeeld aandelen, opties, ETF’s. We bespreken hier de beste crypto brokers waar je als Nederlandse klant in cryptomunten kunt handelen.
Nummer 1: de ‘bite’ van Bitvavo
De ervaringen met Bitvavo zijn erg positief. Deze online broker blinkt met name uit in het veelzijdige aanbod crypto currencies: je kunt in maar liefst 52 verschillende crypto currency’s handelen. Wil je direct crypto’s aanschaffen met Ideal? Daar is Bitvavo de #1 keuze voor. Begin hier meteen bij Bitvavo. Dit is een speciale pagina: handel de eerste €1.000,00 gratis.
Wat zijn de voordelen van Bitvavo?
Ten eerste kun je uit twee handelsplatformen kiezen: ‘eenvoudig’ en ‘geavanceerd’. De site is ook in het Nederlands aangeboden, evenals de klantenservice. De broker is van Nederlandse oorsprong. Daarbij kunt je gebruik maken van iDeal als betaalmethode (altijd handig). Ook belangrijk: financiële transacties vinden plaats met SSL-technologie en zijn dus 100% veilig. Je kunt gemakkelijk geld storten met iDeal. Bovendien handel je je eerste 1000 euro gratis.
Kent Bitvavo ook nadelen?
Bitvavo is een crypto currency exchange, dat betekent dat je uitsluitend in Crypto’s kunt handelen, niet in bijvoorbeeld CFD’s of Forex. De nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen, zeker niet als je specifiek op zoek bent naar een crypto currency: dan zit je bij Bitvavo goed.
Hieronder koop je eenvoudig bitcoins bij Bitvavo met Ideal
Nummer 2: is Bitcoin Meester een meester onder de brokers?
Bitcoin Meester is een populaire cryptobroker. De naam doet misschien anders vermoeden, maar het aanbod van Bitcoin Meester is veel groter dan alleen Bitcoins. In totaal kun je bij deze broker in meer dan 200 verschillende crypto currencies handelen. Een groot pluspunt van Bitcoin Meester is dat je al je crypto currencies eenvoudig aan kunt kopen via iDeal of Bancontact.
Welke voordelen heeft Bitcoin Meester?
Het aanbod van Bitcoin Meester is bijzonder groot: meer dan 200 verschillende munten. Je kunt je cryptomunten eenvoudig aankopen met iDeal of Bancontact. Geld opnamen kan met behulp van een bankoverschrijving. Bitcoin Meester is een Nederlands platform dat geheel in het Nederlands toegankelijk is. De broker is erg gebruiksvriendelijk: zo ontvang je over maar liefst 14 verschillende cryptomunten rente. Tot slot hebben alle munten ingebouwde ‘wallets’.
Wat is een Crypto wallet?
Een crypto wallet lijkt veel op een online bankaccount. Vanuit je wallet (portemonnee) kun je cryptomunten verzenden en ontvangen. Je hebt een wallet nodig om in cryptomunten te kunnen handelen. Het komt er op neer dat je zonder crypto wallet geen cryptomunten kunt bezitten.
Kent Bitcoin Meester ook nadelen?
Zoals elke broker kent Bitcoin Meester ook een paar nadelen, al wegen deze niet op tegen de grote voordelen. Een nadeel is dat de handelskosten van Bitcoin Meester relatief hoog zijn, namelijk maximaal 1%. Ook worden de koersen niet altijd real-time (live) bijgewerkt bij snelle stijgingen en dalingen in de prijs. Inspelen op koerswijzigingen is daarom vrij lastig.
Nummer 3: heeft Litebit het licht gezien?
Litebit is één van de oudste online brokers. Het was ook één van de eerste online brokers waarbij je crypto munten met iDeal aan kon kopen. Op Litebit kun je ruim 50 verschillende cryptomunten aankopen. Je betaalt hiervoor een commissie van 2 procent. Geld storten op je account gebeurt via creditcard, Bancontact of iDeal. Als je laat uitbetalen met behulp van een bankoverschrijving, zul je dit in 1 werkdag op je bankrekening hebben staat. Registreren is eenvoudig.
Welke voordelen heeft LiteBit?
Litebit is een bekende naam onder de crypto brokers met een digitaal platform dat ideaal is voor de beginnende belegger. Het storten van geld gebeurt heel eenvoudig met behulp van onder meer Bancontact en iDeal. Alle crypto’s hebben ingebouwde wallets. De website is volledig in het Nederlands en het platform is super gebruiksvriendelijk: de functies snel eigen te maken.
Kent Litebit ook nadelen?
Litebit rekent relatief hoge commissies van maar liefst 2%. iDeal en overige betaalmethoden zijn gemakkelijk in gebruik, maar hier worden wel extra hoge kosten voor verrekend. Litebit zet soms de handel stil tijdens piekmomenten in drukte. Bovendien hanteert deze online crypto broker spreads (verschil tussen bied- en vraagprijs) die de kosten voor de cryptomunt verhogen.
— Let op: Litebit is in 2023 gestopt met de dienstverlening. Ze sturen hun klanten vanaf heden door naar Bitvavo —
Nummer 4: hoe commercieel is Coinmerce?
Coinmerce is de nummer vier in onze lijst. Deze broker heeft iets wat de bovenstaande drie brokers niet hebben: een eigen mobiele app voor Android en iOS gebruikers. Bij Coinmerce kun je in totaal uit 160 verschillende cryptomunten handelen. Bovendien kun je gebruik maken van stop losses en limit orders. Hierbij geef je van tevoren op tegen welke koersprijs een order moet ingaan. Met een limit order verkoop je tegen een vooraf vastgestelde prijs.
welke voordelen heeft Coinmerce?
Coinmerce maakt gebruik van een handige mobiele app voor Android en iOS. Je vindt ruim 160 cryptovaluta in het assortiment. Het storten van geld gebeurt heel eenvoudig met iDeal. Hiervoor worden geen commissiekosten in rekening gebracht. Je neemt geld op met behulp van een bankoverschrijving. Het platform is in het Nederlands en de klantenservice is 24/7 te bereiken. Bovendien kun je gebruik maken van handige extra functies als limit orders en stop loss.
Kent Coinmerce ook nadelen?
Hoewel Coinmerce erg handig en gebruiksvriendelijk is, kunnen transacties wat aan de dure kant zijn. Dat geldt dan met name voor kleine transacties. Toeslagen bij orders liggen rond de 0.4-2.5 procent. Ook dat is wat aan de hoge kant en had naar onze smaak wat minder gekund.
Nummer 5: crypto’s aankopen met BTC Direct
BTC Direct is één de oudste, nog actieve, Nederlandse brokers. Het aanbod van BTC is wat aan de beperkte kant, maar daar staat een enorme hoeveelheid nuttige nieuwsupdates en informatie tegenover. BTC heeft de bekendste cryptomunten in het assortiment, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, XRP, Litecoin en Ehtereum. Hou wel rekening met hoge toeslagen: de toeslag voor Bitcoins is 25, terwijl die voor de andere cryptomunten met 3% nog hoger ligt.
Wat zijn de voordelen van BTC Direct?
Je kunt je cryptomunten gemakkelijk aankopen met behulp van iDeal. Hiervoor betaal je een toeslag van 0,99 euro. Het platform van BTC is 100% Nederlandstalig en gebruiksvriendelijk in opzet.
Kent BTC direct ook nadelen?
De handelskosten liggen met 2-3 procent erg hoog, zeker ten opzichte van de beste crypto brokers. Daarnaast zijn er geen ingebouwde wallets voor de cryptomunten: deze moet je zelf hebben.
Nummer 6: financieren met Binance
Binance mag worden gezien als de populairste exchange in crypto’s wereldwijd. Het aanbod van Binance is erg uitgebreid, de kosten zijn aan de lage kant en het platform zit degelijk in elkaar. Sinds 2021 is het ook mogelijk om bij Binance met Bancontact en iDeal te betalen. Binance is één de beste en goedkoopste optie om online in crypto currency te handelen.
Wat maakt Binance zo bijzonder?
Het aanbod van Binance is zeer breed: meer dan 200 crypto’s. Binance levert gebruiksgemak voor de wat meer ervaren online belegger. Het gebruiksgemak is vooral optimaal voor de meer actieve handelaar. De toeslagen voor orders zijn erg laag: niet meer dan 0.10 procent per transactie. Binance is een gevestigde naam op het gebied van crypto currency brokers.
Oorsprong van Binance
De Binance wallet werd opgericht door Changpeng Zhao. Wist je dat je bij Binance niet met de gewone valuta’s als dollars, euro’s en ponden kunt betalen? Binance is volledig crypto-to-crypto. Dat betekent dat er alleen met cryptomunten kan worden betaald. Dat is vrij uniek. Sinds 2017 is Binance actief. Inmiddels bedraagt de dagelijkse digitale valuta zo’n 1 miljard dollar. Binance heeft handelen in crypto valuta voor iedere online belegger toegankelijk gemaakt.
Wat zijn de voordelen van Binance?
Binance heeft een gebalanceerd aanbod van zowel oude en nieuwe valuta. Wie er als eerste bij wil zijn als er een nieuwe cryptovaluta op de markt verschijnt, moet bij Binance zijn. Het draait bij crypto currency om vertrouwen. Door in een vroeg stadium aan te kopen (als de munt nog een bescheiden waarde heeft), zal je winst explosief toenemen als de munt blijkt aan te slaan. Binance rekent extreem lage commissies van slechts 0.10% per transactie.
Nummer 7: handelen in elke munt bij Anycoin Direct
Anycoin Direct is sinds 2014 op de cryptomarkt actief. Het assortiment cryptovaluta is in de jaren sinds de ‘opening’ flink uitgebreid. Op het moment biedt Anycoin Direct 26 crypto’s aan. Dat aanbod is vrij beperkt ten opzichte van sommige andere crypto brokers in deze lijst. Anycoin Direct is een goede online crypto broker voor beginnende beleggers, als heb je wel je eigen wallet nodig. Deze wordt namelijk niet automatisch bijgeleverd door de broker.
Crypto munten voor een aantrekkelijke prijs
De website van Anycoin Direct is geschikt voor beginnende en ervaren crypto beleggers. De broker is afkomstig uit het Nederlandse Veghel en dus ook volledig in het Nederlands in te zien. Een groot voordeel van Anycoin Direct is dat je betalingen kunt verrichten met iDeal en met Bancontact. De klantenservice is vriendelijk, degelijk en beantwoordt al je vragen snel.
De voor- en nadelen van Anycoin Direct
Anycoin Direct is makkelijk in het gebruik en heeft een prima klantenservice. Met toeslagen van rond de 1% voor transacties is Anycoin Direct relatief goedkoop. Bij deze broker vind je een groot aanbod handleidingen en instructies voor verantwoord beleggen in cryptovaluta. Nadelen zijn het feit dat je eigen cryptowallets nodig hebt, dat het aanbod valutasoorten aan de beperkte kant is en dat er nog geen mobiele app bestaat, voor iOS of Android gebruikers.
Nummer 8: crypto’s beleggen bij Satos
Het assortiment van Satos is met 5 soorten cryptovaluta erg beperkt. Gelukkig heeft Satos met deze 5 wel meteen de bekendste te pakken. Bitcoin is dus vertegenwoordigd. Ben je op zoek naar de bekendste munten en moet je van ‘exotische’ nieuwe crypto’s niets hebben? Dan is Satos zeker de plek voor jou. De klantenservice van Satos is iets waar klanten erg blij mee zijn.
Satos en gebruiksgemak
Satos staat bekend als een online crypto broker die geschikt is voor beginners. Een nadeel is dan wel dat je eerst over je eigen crypto wallet moet beschikken, anders kun je niet gaan handelen. Betalen gaat eenvoudig met Nederlands bekendste betaalmethode: iDeal. Ook kun je met Bancontact betalen. De klantenservice, die 12 uur per dag bereikbaar is, geeft snel antwoord. Een pluspunt: je hebt geen account nodig om de Satos site te gebruiken.
Wat biedt Satos?
De transactiekosten liggen met 0,6-1,5% aan de lage kant. De Nederlandse klantenservice kan 12 uur per dag worden bereikt (tenzij je een echt nachtdier zijn, moet dat prima zijn). Het aan- en verkopen van je cryptovaluta verloopt soepen en snel. Nadelen zijn het feit dat je een eigen wallet moet bezitten voor je kunt gaan handelen, dat er geen mobiele app is en dat het aanbod cryptovaluta zeer beperkt is. Al met al heeft Satos toch genoeg te bieden.
Hoe betrouwbaar is Satos?
Satos is een bedrijf dat openheid en communicatie met de klant erg belangrijk vindt. Daarom is de klantenservice goed bereikbaar, zeker in vergelijking met andere online brokers. Satos maakt het mogelijk aan klanten het (hoofd)kantoor te bezoeken. Dat wordt niet veel gedaan, maar toch: er zijn niet veel online brokers die er om staan te springen als er mensen op de stoep staan.
Nummer 9: de sprankeling van Bitonic
Bitonic – het zit al in de naam – heeft zich gespecialiseerd in Bitcoin en alles wat met Bitcoin te maken heeft. Bitonic biedt precies 1 soort crypto aan: de Bitcoin. Dat is het uitgangspunt en dat zal in de toekomst ook niet veranderen. Ben je op zoek naar een divers aanbod, dan is Bitcoin dus niet zijn. Maar ben je op zoek naar een specialist, dan is Bitonic een absolute aanrader.
De oorsprong van Bitonic
Bitonic werd opgericht in 2012 en is dus al meerdere jaren als online crypto broker actief. De onderneming heeft van alles te bieden. Hoewel je een eigen crypto wallet moet hebben, kun je als beginnende belegger gemakkelijk aan de slag. Betalen doe je onder andere met iDeal en met Bancontact. De handelskosten zijn variabel, maar liggen ongeveer rond de 1%. In de praktijk werkt het zo dat hoe kleiner de order is, hoe duurder (relatief) de commissie zal zijn.
Bitonic: de conclusie
Op zoek naar een Bitcoin broker? Dan is Bitonic een absolute aanrader. Het bedrijf bestaat al vele jaren en weet hoe het zich staande moet houden nu de concurrenten als paddenstoelen uit de aarde schieten. Bitonic is een anagram van Bitcoin (dezelfde 7 letters zijn gebruikt, in een andere volgorde). Denk je aan Bitonic dan denk je aan Bitcoin. Denk je aan Bitcoin, dan denk je Bitonic.
Nummer 10: crypto’s verhandelen bij Coinbase
Coinbase is een Amerikaans bedrijf en is wereldwijd de crypto broker, die de meeste klanten trekt. Het feit dat Coinbase buitenlands is, houdt in dat de support niet toegankelijk is in het Nederlands. In totaal vind je bij Coinbase ruim 30 verschillende crypto’s om in te handelen. Per transactie wordt er een commissie van 1,49% gerekend. Het platform is overzichtelijk en toegankelijk voor beginners. In 2021 maakte Coinbase bekend beursgenoteerd te willen worden.
Coinbase: Internationale focus
Coinbase is vooral gericht op de internationale markt. Handig voor beleggers die met name internationaal willen handelen. Coinbase biedt ruim 30 cryptomunten aan, waaronder ook grote namen als Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Hoewel Coinbase van oorsprong Amerikaans is, kun je de website ook in het Nederlands instellen. Dit maakt de website voor iedereen overzichtelijk. Het enige nadeel is het soms wat ingewikkelde registratieproces dat Coinbase kent.
Onze conclusie over de top tien crypto currency brokers
Er zijn meer dan genoeg goede crypto currency brokers actief, gericht op de Nederlandse en de internationale markt. De meeste brokers zijn al vele jaren actief en hebben een reputatie te beschermen. De brokers zijn tevens geregistreerd en staan onder toezicht van instanties. Het is ons advies te handelen bij een crypto broker die zo min mogelijk extra kosten rekent.
Eervolle vermeldingen: deze cryptobrokers vielen buiten de top 10
Er zijn veel meer dan 10 crypto brokers actief en meer dan 10 góede crypto brokers. Maar we moesten een selectie maken voor onze top 10. Hieronder bespreken we de overige crypto brokers, die vaak niet of nauwelijks onderdoen voor de hierboven besproken online brokers.
Crypto’s handelen bij Plus500
Plus500 is een online broker met een erg brede opzet: je handelt onder meer in aandelen, in Forex, CFD’s, maar dus ook in crypto currency. Een groot voordeel van Plus500 is het feit dat je kunt leren beleggen aan de hand van een demo account. Dit demoaccount stelt je in staat op de gebruikelijke wijze te beleggen. In plaats van echt geld zet je virtueel geld in, dat je wel kunt verliezen, maar waar je geen verlies op leidt. Plus500 staat internationaal bekend als erg degelijk.
Hoe betrouwbaar is Plus500?
Plus500 wordt gereguleerd door de FCA. Dit is de Britse onafhankelijke toezichthouder op financiële praktijken (Financial Conduct Authority). Het feit dat Plus500 een demo account aanbiedt, geeft al aan dat deze broker het beste met je voor heeft: je wordt in staat gesteld op speelse wijze in contact te komen met de risico’s van beleggen. Want ja, beleggen is altijd risicovol. Daarbij staat de Britse FCA bekend als één van de aller strengste toezichthouders wereldwijd.
Crypto’s beleggen met eToro
Ook bij eToro kun je in crypto currency beleggen. Net als Plus500 is eToro erg breed in opzet en niet gespecialiseerd in het aanbod van cryptovaluta. Toch kun je uit maar liefst 15 crypto munten kiezen. eToro staat met name bekend om zijn fantastische platform, dat ongelofelijk gebruiksvriendelijk is en waar je zowel als ervaren, als beginnende belegger bijzonder veel aan hebt.
Wat kun je met het eToro platform?
Het platform van eToro heeft een sterk sociaal karakter. Dit betekent onder andere dat je persoonlijk contact kunt opnemen met alle individuele beleggers die op het platform actief zijn. Bovendien kun je de investeringen van de andere beleggers op de voet volgen. Zo kun je precies zien waar mensen mee bezig zijn, of dit in hun voordeel heeft uitgepakt of juist niet. Ben je overtuigd van iemands talent? Dan kun je kiezen de beleggingen van die persoon te kopiëren.
Kent eToro ook nadelen?
eToro kent relatief hoge spreads (verschil tussen vraag- en aanbodprijs) als het op crypto currencies aankomt. Als je crypto currency aan wil kopen, moet je een waarde van minstens 25 dollar neerleggen. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar als je een portfolio van meerdere cryptomunten op wil bouwen, zit je al snel aan je bestedingslimiet. Als je de beleggingen van andere investeerders wilt volgen, heb je een accountbalans nodig waar minstens 200 dollar op staat.
Eindoordeel eToro
eToro is een aantrekkelijk platform voor beginnende crypto handelaren. Het eToro platform is gemakkelijk in het gebruik. Er staat veel data en onderzoek online, waar je naar hartenlust gebruik van kunt maken. eToro is geen crypto specialist, maar blijft een uitstekende online broker.
Crypto’s handelen bij Trade360
Bij Trade360 handel je een slag in de rondte. Trade360 wordt een ‘CrowdTrading’ platform genoemd, waar je veel verschillende soorten effecten kunt verhandelen, waaronder crypto valuta. Je kunt onder meer CFD’s kopen op Bitcoins, Bitcoin Cash, Ethereum, EOS, DASH, Iota, Ethereum Classic, Litecoin, OmiseGO, Monero, Zcash en Ripple. De hefboom houdt in dat je de CFD’s gebruikt met viermaal de onderliggende waarde van de crypto currency in kwestie.
Hoe wordt Trade360 gereguleerd?
Trade360 is een betrouwbare online broker die onder toezicht staat van CySEC (de Cyprus Securities & Exchange Commission). Het bedrijf is eigendom van MFP Global Markets Ltd., dat geregistreerd staat in Limasol, op Cyprus. Je inschrijven voor Trade360 is zo gebeurd. Je kunt vervolgens je eigen omgeving binnen het platform aanpassen naar je wensen. Net als bij eToro kun je beleggingen van andere investeerders op de voet volgen en deze nadoen.
De voordelen van Trade360
Je kunt beleggen met hefbomen op 12 verschillende crypto munten. De minimuminleg is erg laag en in totaal kun je met de hefboom de waarde met factor 4 vergroten (je bent hiermee vier keer zo gevoelig voor schommelingen in de koers). Je kunt kiezen uit 6 soorten accounts, afgestemd op jouw specifieke wensen. Voor support kun je elke werkdag het klokje rond contact opnemen met de klantenservice. Ook kun je contact opnemen via WhatsApp.
Wat zijn de nadelen van Trade360?
Trade360 staat bekend als betrouwbaar, al zijn de meningen van reviewers op Trust Pilot wel wat verdeeld. Als belegger kun je niet meerdere accounts aanmaken bij deze broker, dus je moet specifiek voor één accountsoort kiezen. Tot slot liggen de spreads bij de aankoop en verkoop van effecten vast. Het feit dat deze niet dynamisch zijn, werkt meestal nadelig voor de belegger.
Crypto valuta bij BD Swiss
BD Swiss heeft als groot voordeel dat het wereldwijd beschikbaar is voor beleggers (behalve dan in de Verenigde Staten). BD maakt gebruik van 3 verschillende handelsplatforms, plus mobiele handelsapps. Het openen van je account verloopt snel en gaat bovendien bijzonder eenvoudig. Als klant word je goed verzorgd door de klantenservice. Wil je upgraden naar een exclusieve ‘Member Club’? Dan is dat een optie voor fanatieke beleggers in crypto valuta.
Ons oordeel over BD Swiss
BD Swiss is een betrouwbare online broker, zonder al te veel poespas: soms zelfs een beetje saai. Als grote voordelen kun je aanwijzen dat er geen commissies worden gerekend bij het verrichten van transacties. Laat je je geld uitbetalen? Dan staat dit vrij snel op je rekening. Daar staat tegenover dat als je een inactief account hebt, je hier hoge onderhoudskosten voor betaalt. BD Swiss heeft banden met de EU en beschikt over Zwitserse financiële kennis.
Crypto currency beleggen bij AvaTrade
Bij AvaTrade kun je beleggen in forex, CFD’s en in crypto currencies. Deze online broker staat geregistreerd bij de Bank of Ireland en biedt onder meer VISA en iDeal als betaalmethoden aan. Ook kun je betalen met e-wallets als Neteller en Skrill. Gratis en voor niets oefenen met beleggen? Dat kan met behulp van het demo account. Na registratie van je account die je dit te verifiëren. Verifiëren doe je met een kopie van je ID, een adresbewijs, plus bankafschrift.
Hoe bevalt AvaTrade?
AvaTrade heeft een uitstekende klantenservice. Deze is maar liefst 24/7 bereikbaar: dat is vrij zeldzaam voor een online broker. Een minpuntje is het feit dat de klantenservice wel in het Engels, maar niet in het Nederlands beschikbaar is. Je kunt bij AvaTrade handelen in ETF’s, indexen, valuta, grondstoffen, aandelen en in crypto currency. Het aanbod is dus erg breed. AvaTrade staat geregistreerd bij de Nederlandse AFM (Autoriteit Financiële Markten).
Cryptovaluta van AvaTrade
Bij AvaTrade kun je in 13 verschillende cryptocurrency handelen. Deze 13 omvatten onder andere de bekende munten als Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple en Ethereum. Overigens word je geen eigenaar van de cryptomunten. Je handelt namelijk in CFD’s (hefbomen) over deze valuta, waardoor je wel mee kunt speculeren op de koerswijzigingen van de onderliggende munten. Je ‘koopt’ een bepaalde koerswaarde: een stijging levert winst op en een daling verlies.
Valuta beleggen bij Libertex
Libertex betekent investeren in Forex, in CFD’s en crypto currencies. Libertex staat onder toezicht van de Cyperse toezichthouder (CySEC). Je kunt betalen met onder meer Visa, met iDeal, met Trustly, Neteller en Skrill. Je kunt het handelen oefenen met een demo account. Dit betekent handelen in crypto currencies met virtueel geld, waarbij je geen écht geld kunt verliezen.
Ervaringen met Libertex
Libertex is een online broker die ons prima bevalt. Libertex werkt namelijk heel transparant. Het maakt de beginnende belegger bewust van de risico’s van beleggen met behulp van het demo account. Op het demo account ontvang je 50.000 euro aan virtueel geld, dat niet is uit te betalen, niets waard is en alleen als tegoed kan worden gebruikt. De toegevoegde waarde van dit tegoed is de ervaring die je kan opdoen met het beheren van een virtueel portfolio.
Welke voordelen heeft Libertex?
Libertex heeft een klantenservice die volledig Nederlandstalig is. Betalen gaat eenvoudig met behulp iDeal. Op je demo account ontvang je 50.000 euro virtueel geld om mee te oefenen. Libertex heeft licenties in verschillende Europese landen en een breed aanbod financiële producten. Daarnaast gebruikt de website SSL-technologie voor het veilig versturen van data.
Cryptocurrency bij Libertex
Een goede keuze. Je ondersteunt onder meer in Bitcoin, Dash, Stellar, Ethereum en Ripple. In totaal zijn 32 cryptovaluta om uit te kiezen. Eigenaar word je overigens niet: je speculeert namelijk op koerswijzingen van de valuta met behulp van een hefboom. Dit is vrij risicovol, maar kan je ook veel geld opleveren: het ligt er net aan of de koers in je voordeel uitpakt of niet.
Admirals en het aanbod crypto currency
Online broker Admirals biedt net als de twee bovenstaande beleggers zowel Forex, CFD’s en crypto’s aan. Betalen doe je ook hier met iDeal, Visa, plus e-wallets Skrill en Neteller. Ook is Klarna beschikbaar als betalingsoptie. Gratis oefenen met een demo account? Ook dat kan bij Admirals. Verificatie is nodig na het aanmelden van een account. Dit gebeurt met behulp van je ID, een bewijs van je adres (bijvoorbeeld een rekening) en een geldig bankafschrift.
Wat zijn de ervaringen met Admirals?
Admirals heeft veel prettige ervaringen mogelijk gemaakt. Het aanbod handelsproducten is erg breed. Ook is de klantenservice 24/7 bereikbaar en volledig Nederlands. Admirals heeft licenties van CySEC (Cyprus) en de Britse Financial Conduct Authority (de FCA). Cryptohandel is handel in Bitcoin (Cash), Litecoin, Dash, Ethereum (Classic), EOS, Stellar, Ripple, Ether en Monero.
Voor- en nadelen Admirals, of te wel: Admiral Markets
Admirals heeft een bijzonder snelle website, die zowel op desktop als op de app werkt. De website is bovendien geheel in het Nederlands, net als de klantenservice, die elk uur van de dag, elke dag van de week, kan worden bereikt. Admirals heeft meerdere Europese licenties en storten is een makkie met behulp van iDeal. Helaas is PayPal (nog) niet als betaaloptie aanwezig.
Ook bij InstaForex kun je in crypto’s handelen
InstaForex is, zoals de naam aangeeft, met name gespecialiseerd in Forex, maar je kunt bij deze broker ook handelen in crypto currencies en CFD’s. Leren handelen doe je met behulp van het demo account, waarvoor je gratis virtueel tegoed krijgt, dat je niet krijgt uitbetaald. Iedere belegger moet zijn account registreren. InstaForex zelf staat geregistreerd bij CySEC (Cyprus).
Hoe presteert InstaForex als crypto broker
De website van InstaForex is beschikbaar in het Nederlands. Behalve crypto’s, CFD’s en valuta, kun je ook handelen in aandelen, indexen, plus grondstoffen. Voor je gratis demo account ontvang je 1000 virtuele euro’s (hiermee heb je wat minder speelruimte dan bij andere online brokers met demo accounts, maar het ligt vermoedelijk wel dichter bij de waarde van je investering in échte euro’s. InstaForex is geregistreerd en is 100% veilig.
Welke voordelen kent InstaForex?
Bij InstaForex kun je het online beleggen oefenen met 1000 euro virtueel tegoed in je gratis demo account. De website is 100% Nederlands. Daarbij is InstaForex geregistreerd in zowel Nederland (AFM) en Cyprus (CySEC). Het aanbod beleggingsproducten is zeer uitgebreid en alle transacties zijn versleuteld met SSL-technologie, zodat je beveiligd bent tegen hackers.
Kent InstaForex ook nadelen?
Als het op afrekenen aankomt, is het grote nadeel dat je bij InstaForex niet kunt betalen met iDeal. Hoewel de website in het Nederlands is in te zien, geldt dat opvallend genoeg weer niet voor de klantenservice. Over het algemeen is forex beleggen bij InstaForex een goede keuze.
XTB Broker en crypto beleggen
Ook XTB is geen expert op het gebied van crypto currency. De online broker is allround qua handelsproducten. Je kunt namelijk beleggen in valuta, in CFD’s, in ETF’s, in grondstoffen, forex en natuurlijk in crypto valuta’s. XTB Broker heeft een licentie van de Britse FCA en staat bij de Amsterdamse AFM geregistreerd. Je kunt betalen met onder meer Mastercard, Visa, Skrill en PayPal.
Hoe betrouwbaar is XTB Broker?
XTB heeft, zoals gezegd, een licentie van de FCA en staat geregistreerd bij de Amsterdamse AFM. Veilig (‘gratis’) beleggen doe je met behulp van het gratis demo account. Je krijgt hier maar liefst 100.000 euro aan virtueel geld. Zo’n groot bedrag geeft je genoeg speelruimte, maar het staat vermoedelijk niet in verhouding tot het echte aantal euro’s waarmee je wilt beleggen.
Je geld is veilig
Mocht XTB Broker failliet gaan, dan is je geld tot 55.000 euro verzekerd. Die garantie wordt gegeven door de Financial Service Compensation Scheme. Bovendien staat het geld van de belegger bij XTB op een derdenrekening, zodat niemand er ongevraagd bij kan en mee kan handelen.
Wat is er voordelig aan XTB?
Het gratis demoaccount is 4 weken geldig. Je handelt met een maximale virtuele waarde van 100.000 euro. XTB is geregistreerd en veilig. De online broker heeft een uitgebreid aanbod financiële producties en alle online financiële transacties zijn versleuteld met moderne SSL-technologie. Beleggen in Crypto valuta kan in onder meer Bitcoin (Cash), Ethereum, Ripple en Dash.
Kent XTB Broker ook nadelen?
Ja, er zijn een paar nadelen, maar niet zoveel. De grootste doorn in het oog is het feit dat je niet met iDeal kunt bepalen en dat is toch jammer, omdat iDeal de populairste methode van betalen is in Nederland. Ook zijn de klantenservice en de website niet in het Nederlands in te zien.
Hoe verdien je ‘bucks’ met BUX?
Ook via BUX kun je beleggen in crypto valuta. Daarnaast kun je uiteraard ook in andere zaken beleggen, zoals Forex en CFD’s. Met behulp van de BUX app kun je eenvoudig overal mobiel toegang verkrijgen tot het BUX handelsplatform. Meer leren over online beleggen? De beste manier is zelf een demo account aanmaken: de beste manier van leren is zelf te doen.
BUX en crypto currency
Speculeren op koerswijzigingen van crypto valuta kan ook bij BUX. Het aanbod is wel wat beperkt. Je kunt kiezen uit 5 van de populairste munten: Bitcoin, Ehtereum, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash.
Welke voordelen kent BUX
BUX is een Nederlandse broker en dat betekent een aanbod afgestemd op de Nederlandse belegger. De website is, als vanzelfsprekend, ook Nederlands. Plus je maakt gebruik van de handige app.
BUX kent ook nadelen
BUX heeft een handelsaanbod dat nog niet bijzonder groot is. Een mobiele app is handig, maar de meeste mensen willen ook vanaf hun laptop of PC kunnen handelen en dat is bij BUX helaas niet mogelijk. De klantenservice is niet via de computer te bereiken, nog is deze 24/7 geopend. Betalen kan niet met Neteller of Skrill. Kortom: er is nog wat werk aan de winkel.
Beleggen in crypto’s met NS Broker
NS Broker werd opgericht in 2011 en heeft het hoofdkantoor in Malta. Deze online broker wordt door verschillend autoriteiten wereldwijd gereguleerd. Het aanbod producten omvat onder meer forex en verschillende CFD’s hefboomproducten. In totaal zijn er meer dan 60 handelsproducten om uit te kiezen. Handelen doe je met behulp van het handige platform MetaTrader 5. Dit platform opereert super snel. Daarnaast betaal je heel lage commissies.
Onze NS Broker bevindingen
NS Broker wordt uitstekend gereguleerd en rekent erg lage transactiekosten. Je kunt onder meer beleggen in edelmetalen: zilver en goud, maar ook in 5 populaire crypto currencies, namelijk Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin, Ethereum en natuurlijk de ‘klassieke’ munt Bitcoin.
Waarom we NS Broker aanraden
NS Broker heeft prima handelsvoorwaarden. De regulatie is uitstekend, het MetaTrader 5 platform is van de hoogste kwaliteit en verwerkt orders zelf. De klantenservice zit prima in elkaar. Ben je op zoek naar snelle transacties en goed educatief materiaal? Dan is NS Broker iets voor jou.
Wat mag NS Broker nog verbeteren?
Het minimale stortingsbedrag voor het openen van een account is wat aan de hoge kant en er zijn beperkte middelen tot het verrichten van betalingen. De hefboomratio’s zijn ook wat laag, wat betekent dat je niet zo heel veel geld kunt verdienen met een hefboom die in jouw voordeel uitpakt.
Zet je kaken eens in Knaken
Knaken is een online broker die vooral uitblinkt in zijn ontzettend scherpe, eerlijke prijzen. Zo worden er geen commissies in rekening gebracht voor zowel koop- als verkooporders. In principe is het mogelijk om bij Knaken gratis te handelen. ‘Gratis’ betekent in dit geval dus zonder bijkomstige kosten. Alleen voor het aanhouden van bepaalde munten betaal je wat extra’s.
Knaken is een jonge broker
Knaken is een online broker in de kinderschoenen: één die zichzelf nog moet ontdekken. Toch is Knaken absoluut een veelbelovende nieuwe broker. Eén die ideaal is voor nieuwe beleggers op de online investeringsmarkt. Als handige optie kun je auto orders inzetten, die voorkomen dat je te veel verlies in één keer lijdt. Deze optie kom je bij lang niet alle brokers tegen.
Hoe blij word je van HappyCoins?
HappyCoins is een specialist op het gebied van Bitcoins (afgekort BTC). De online broker biedt echter wel erg voordelige tarieven. Ben je op zoek naar Bitcoins? Dan is HappyCoins zeker het overwegen waard. Overigens heb je ook bij HappyCoins een eigen wallet nodig voor je kunt beginnen met handelen, dat is wel een minpuntje, aangezien er ook online brokers zijn die de wallets gratis meeleveren. Overigens maak je bij inschrijving recht op gratis geld.
Cryptorocket schiet je de ruimte in
CryptoRocket is een online broker die zijn aanbod heeft beperkt tot crypto currency, maar dat heeft wel een specialisatie op het gebied van cryptovaluta tot gevolg. Bitcoin handel wordt gedaan met behulp van CFD’s. Dit houdt in dat je bij de aankoop van een CFD over een Bitcoin geen eigenaar wordt voor de coin, maar wel meeprofiteert van schommelingen in de koers.
De voordelen van CryptoRocket
CryptoRocket is een specialist op het gebied van crypto currency en biedt ruim 30 crypto valuta aan. De klantenservice is 24 uur per dag, elke dag van de week toegankelijk. Als je geld wil opnemen, dan verschijnt dit nog dezelfde dag op je bankrekening. Het platform MetaTrader4 is erg vriendelijk in gebruik. Ook mooi: als je een account opent, heb je geen minimale storting nodig. Al met al heeft CryptoRocket meer dan genoeg te bieden voor de cryptofanaat.
Kent CryptoRocket ook nadelen?
MetaTrader4 werkt prima maar niet zo goed als zijn opvolger het MetaTrader5, waarmee sommige andere online brokers al werken. Ook nadelig: CryptoRocket biedt geen optie tot het openen van een Islamitisch account. Islamitische accounts moeten aan speciale eisen voldoen, omdat het in de Koran onder meer is vastgesteld dat het vragen van rente niet is toegestaan.
Voor het web en mobiel
CryptoRocket biedt inmiddels ook verschillende forex (valutaparen) aan om in te handelen. De broker maakt gebruik van een krachtig, flexibel online platform, dat ook toegankelijk is voor mobiele apparaten van zowel Android als iOS. De klantenservice is het klokje rond te bereiken, ook in het weekend. Praktische tips en nuttig onderwijsmateriaal vind je ook op het platform.
Kruip in de schoot van Coinmama
Coinmama is absoluut een bezoekje waard. Deze broker heeft een gebruiksinterface dat de aankoop van Bitcoins bijzonder makkelijk heeft gemaakt. Inmiddels is Coinmama in maar liefst 188 landen over heel de wereld te gebruiken. Je kunt geld storten in zo’n beetje alle bekende valuta’s. Coinmama is van oorsprong Israëlitisch, met als expertise het verkopen van Bitcoin via creditcard. Kortom: Coinmama blijkt uit op het gebied van Bitcoin en andere crypto’s.
De voordelen van Coinmama
Coinmama is wereldwijd een bekende naam die goed gereguleerd wordt. Het bedrijf werd in 2013 opgericht en biedt onder meer Bitcoin + Bitcoin Cash, Ethereum + Ethereum Classic, Litecoin, Tezos en Cardano aan. Er gelden hoge limieten voor de aanschaf van Bitcoins met creditcard (en debitcard). Dit maakt het werken met creditcard erg voordelig. Last, but not least: Coinmama heeft gewoon een fantastische klantenservice, die snel op vragen reageert.
Gelden er ook nadelen?
Het is opvallend dat Coinmama hoge toeslagen rekent voor credit en debit card, terwijl het het gebruik van deze kaarten juist zo eenvoudig mogelijk wil maken. Dat lijkt niet helemaal logisch.
Conclusie: wij raden Bitvavo aan als #1
Op dit moment is Bitvavo als beste uit onze test gekomen.
Op jouw succes!