Wie zijn in Nederland de top-autoriteiten rondom crypto die je moet volgen? Wij stellen jaarlijks de top 10 crypto-experts van Nederland samen. Lees verder en vind de de beste opinieleiders voor alles wat met crypto te maken heeft.

Experts die duidelijkheid scheppen rondom crypto

Het kan best overweldigend zijn. De cryptowereld oogt van een afstand immens, maar van dichtbij bezien valt dit reuze mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele mensen een adviseur om raad vragen alvorens een valuta te kopen. Indien je advies wilt inwinnen over Crypto Valuta ben je bij de adviseurs in de top 10 beste Crypto-Experts van Nederland in ieder geval aan het juiste adres.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Waarom is het goed om een Nederlandse crypto-expert te volgen?

Er zijn vele regels verbonden aan de valuta. Het beste wat je als niet-jurist kan weten van het recht is dat je niets weet van het recht. Let goed op het aanbod van crypto exchange. Niet iedereen die crypto exchange aanbied biedt ook een even groot aanbod aan. Behalve Bitcoin bestaan er nog vele alternatieve valuta’s waar je uit kunt kiezen, maar niet alle aanbieders bieden dit de consument aan. Verdiep je hier van tevoren dus goed in, anders kan het allemaal nog wel eens tegenvallen.

Beginners

Een onderscheidende factor van aanbieders is de mogelijkheden die ze aanbieden op het platform. Richt een platform zich op beginners? Of juist op beleggers met jarenlange ervaring waarin ze de nodige kennis over diverse valuta hebben opgedaan? Dit kan allemaal een hoop verschil maken, dus ook op dit gebied dien je je van tevoren goed te oriënteren.

Beveiliging

Het is belangrijk dat het platform goed beveiligd is. Het zou zonde zijn als jouw digitale belegging gehackt wordt en als rook opgaat. Misschien heb je wel 1000 euro geïnvesteerd. In het verleden zijn al veel platforms gehackt. Pas hier dus goed voor op. De wereld zit vol met vernuftige online dieven. Hackers. Er zijn platforms opgericht om dit tegen te gaan. Hier kun je je tot wenden als je gehackt bent en een grote geldsom hebt verloren. Je kunt ook een verzekering afsluiten zodat, als je gehackt wordt, je een deel van het geld terugkrijgt. Een verzekering afsluiten kost uiteraard geld. Let tot slot goed op hoeveel geld het platform in rekening brengt, en dan met name op de transactiekosten. Dit kan in de honderden – zo niet duizenden – euro’s lopen.

Off-chain-stakingdienst

De off-chain-stakingdienst kan ook van belang zijn, want hiermee kun je Proof of Work-munten binnenhalen als Bitcoin. Zo kun je rente ontvangen van de munten die andere mensen hebben en ter beschikking stellen. Een soort van lening dus, maar dan zonder een bank. Een hele directe vorm van lenen tussen twee mensen. Eerlijker kan niet, toch?

Cashbackpercentage

Het cashbackpercentage hangt samen met het niveau van je kaart. Let goed op de kleine lettertjes, want soms worden er kosten gerekend. Te denken valt aan transactiekosten of de prijs van een nieuwe kaart. Allemaal dingen om op te letten als je jezelf wegwijs wilt maken in de wereld van digitale valuta.

Ingewikkeld

Zoals uit bovenstaande uiteenzettingen is gebleken kan de wereld van digitale valuta erg overweldigd zijn. De wereld van crypto exchange zit vol met regels, kleine lettertjes en verborgen transactiekosten. Het kan dan ook erg raadzaam zijn een Crypto-Expert om advies te vragen voor een bescheiden bedrag. Dit kan je een hoop tijd en geld besparen. Tijd die je nuttiger had kunnen besteden. Geld dat je natuurlijk liever had belegt in een digitale valuta.

De top 10 beste crypto-experts van Nederland

Je hoeft niet verder te zoeken als je op zoek bent naar een betrouwbare Crypto-Expert die van aanpakken weet, kennis van zaken heeft en een indrukwekkend dossier. De top 10 van beste Crypto-Experts van Nederland bestaat slechts uit deskundigen met oog voor detail. Bovendien zijn ze allemaal op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin, exchange valuta, transactiekosten en cashbackpercentages. Maar al te graag maken ze je wegwijs in deze spannende wereld vol kansen, maar waar een ongelukje in een klein hoekje zit.

  1. NRC
  2. FD
  3. Alles Over Crypto
  4. Tuur Demeester
  5. Bitcoinlessen.nl
  6. Cryptocommunity
  7. Harm van Wijk
  8. Madelon Vos
  9. Lottevanagtmaal.nl
  10. Vincenteverts.nl

1. NRC

Op nummer één van de beste Crypto-Experts van Nederland staat het NRC. Ze staan trots bovenaan in de top tien en dat is niet voor niets. Ze weten alles over de laatste trends en ontwikkelingen rondom Bitcoin, off-chain-stakingdiensten, diverse beveiligingen en alle risico’s die gepaard gaan met het beleggen in digitale valuta. Maar al te graag spelen ze deze kennis door aan het grote publiek. Jaar in en jaar uit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het NRC op nummer één staat van de beste Crypto-Experts in Nederland.

Bekijk hier vooral eventjes de LinkedIn-pagina.

2. FD

Het FD staat op nummer 2 in de top 10 beste Crypto-Experts in Nederland. En niet zonder reden. Het FD rapporteert elke dag over de economie en het bedrijfsleven. Ze kunnen door het leven gaan als ware experts op het gebied van alternatieve valuta’s. Net als het NRC delen ze maar al te graag alle ins en outs van Crypto-Valuta met de trouwe en minder trouwe lezer.

Check hier de LinkedIn-pagina.

3. Alles Over Crypto

Bij Alles Over Crypto weten ze ook echt alles over crypto. Vandaar dat ze trots op nummer 3 staan in de top 10 beste Crypto-Experts in Nederland. Ze zeggen zelf dat ze Bitcoin en altcoins in simpel Nederlands aan de lezer uitleggen. Hier is geen woord van gelogen. Voor toegankelijke informatie ben je hier aan het juiste adres. Zo kan de grootste nitwit op het gebied van cryptocurrencies zich een weg banen door het wilde landschap dat bijvoorbeeld Bitcoin heet. Ze bieden diverse trainingen en cursussen aan op alle denkbare niveaus.

Neem gerust een kijkje op de LinkedIn-pagina.

4. Tuur Demeester

En dan nu de nummer 4 van de top 10 beste Crypto-Experts in Nederland. Op nummer 4 prijkt de trotse Tuur Demeester. Hij geldt als een van de beroemdste en meest gewaardeerde analisten van Bitcoin. Hij wordt ook wel een Bitcoin-pionier genoemd. Na zijn studie economie raakte hij al snel in de ban van de Bitcoin. Hij handelt onder meer in Bitcoin en heeft zijn eigen investeringsfonds. Hij gelooft dat Bitcoin kan helpen de wereld een mooiere plaats te maken.

Lees hierover meer op zijn inspirerende LinkedIn-pagina.

5. Bitcoinlessen.nl

Op nummer 5 staat Bitcoinlessen.nl, een website die diverse lessen aanbiedt aan zowel de beginneling als de doorgewinterde Bitcoin-fanaat. Wellicht zou zelfs Tuur Demeester nog iets van ze kunnen leren, want de website staat bomvol gedetailleerde informatie die erg helder en overzichtelijk wordt uitgelegd. Ze zijn erop gebrand meer winst en minder risico te genereren voor hun lezers. Op de website staat in grote letters dat 90 procent van de handelaars geld verliest. Ze kunnen je zeker helpen bij de overige tien procent te horen.

Neem vooral even een kijkje op de LinkedIn-pagina voor verdere informatie en leuke weetjes over Bitcoin.

6. Cryptocommunity

Misschien wil je wel geen enkele les volgen, maar een complete cursus. Zoek niet verder. Op nummer 6 staat Cryptocommunity. Ze bieden onder meer volledige cursussen aan waarin ze alle ins en outs van Crypto-Valuta op een eenvoudige en toegankelijke manier uitleggen. Op de website roepen ze uit: Ja, ik wil alles leren over crypto! Dit en meer zou een motivatie moeten zijn lid te worden van deze kleurrijke community.

Check ze hier op LinkedIn.

7. Harm van Wijk

Harm van Wijk was al de #1 beleggingsexpert van Nederland – en sinds kort helpt hij mensen ook met crypto. Is zijn materiaal over cryptomunten de moeite waard? Het antwoord luidt een volmondig ja, zoals ook wel blijkt uit de positionering in de top 10 van beste Crypto-Experts in Nederland, waar ze op nummer 7 staan. In hun cursus leggen ze je alles uit over diverse cryptomunten. Hoe je er geld mee wint en waarom zoveel mensen steevast geld verliezen. Daarnaast is er een handleiding beschikbaar die zeker behulpzaam kan zijn de ontoegankelijke wereld van Bitcoin beter te begrijpen.

Bekijk één van de oprichters dus vooral even op LinkedIn.

8. Madelon Vos

Op nummer 8 staat .. Madelon Vos. Ze is een columnist die daarbuiten cursussen geeft over Bitcoin en het verdienen van geld. Ook op YouTube is ze te vinden met haar eigen kanaal. Als columnist heeft ze vele pagina’s volgeschreven over cryptocurrencies. Bovendien heeft ze veel ervaring met beleggen. Al met al dus een indrukwekkend CV dat zeker terug te zien is in de kwaliteit van de diensten van deze topper. Een hele terechte nummer 8.

Bekijk hier haar kleurrijke en verrassend persoonlijke LinkedIn-profiel.

9. Corné Marchand

Ook op nummer 9 staat een kleurrijke expert die jou als geen ander wegwijs kan maken in de wereld van Bitcoin, cryptocurrencies en manieren om meer geld te verdienen; Corné Marchand staat op nummer 9 in de lijst van beste Crypto-Experts in Nederland. Hij heeft naam gemaakt als een ware Crypto-Expert. Op zijn aangeraden websites kun je talloze succesverhalen nalezen die betrekking hebben op Bitcoin. Corné stelt zich open op en vertelt een hoop persoonlijke dingen over zijn leven waar je je misschien wel in zult herkennen. Zeker de moeite waard dus.

Neem ook vooral even een kijkje op zijn persoonlijke Instagram-profiel waar je je meteen thuis zult voelen.

10. Vincent Evers

Dan is nu de beurt aan nummer 10 van de beste Crypto Experts in Nederland. Last but not least: Vincent Everts. Vincent Everts is naast Crypto-Expert ook trendwatcher, moderator, blogger en de beheerder van een website die bomvol informatie staat over allerhande onderwerpen. Voor allerlei keileuke weetjes over bijvoorbeeld Bitcoin kun je op zijn website terecht. Je kunt hem kennen van diverse media optredens, bijvoorbeeld op de radio, maar hij heeft ook een Q&A gedaan met Maurice de Hond.

Bekijk vooral zijn LinkedIn-profiel voor meer informatie over deze alleskunner en duizendpoot.

Op jouw succes!