Waar wij op hebben gelet bij de landelijke top 10

Indien je op zoek bent naar een Financiële Expert die van aanpakken weet, kennis van zaken heeft en ten alle tijden een topservice biedt, zijn er een aantal namen die er duidelijk uitspringen. Hier kun je de top 10 beste Financiële Experts vinden.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Wat maakt een goede Financiële Expert?

Wanneer je voor financiële vraagstukken staat, kan dit erg complex zijn. Een gemiddelde Nederlander ziet al snel door de bomen het bos niet meer. We leven in een land met duizenden regels en uitzonderingen. Als je een fout maakt kan dit je zo honderden euro’s kosten. Een adviseur in dienst nemen kan de oplossing zijn. Hij kan je wegwijs maken in het ingewikkelde Nederlandse geldlandschap.

Kan je dit niet zelf doen?

Makkelijke problemen kun je uiteraard zelf oplossen. Bijvoorbeeld het openen van een spaarrekening. Dan heb je geen tussenpersoon nodig. Maar als de situatie ingewikkelder wordt, is het raadzaam een expert om advies te vragen. Dit scheelt behalve een hoop tijd, vaak ook een hoop geld. Te denken valt aan het vastleggen van een hypotheek of levensverzekering.

Zorgplicht

Er is een tweede reden aan te dragen waarom het raadzaam kan zijn advies in te winnen van een adviseur. Er bestaat zoiets als een zorgplicht. De Wet Financieel Toezicht stelt dat er geen ingewikkeld product verkocht mag worden als het niet bij de koper past. Dit betekent dat de aanbieder de consument in enkele gevallen zal testen op zijn of haar kennis. Afhankelijk van het kennisniveau wordt de consument dan een advies gegeven. Hoe meer je weet, hoe ingewikkelder het product mag zijn. Een Financieel Expert biedt uitkomst.

Veel soorten adviseurs

Er zijn veel soorten adviseurs om uit te kiezen. Voorwaarde is wel dat de adviseur een vergunning heeft van de AFM. Check dit van tevoren goed op AFM.nl zodat je dit zeker weet en niet in zee gaat met een halfbakken adviseur. Een aanbieder kan een product leveren zoals een koopsompolis. Een adviseur zal eerder kijken wat in je huidige situatie de beste oplossing is. Als je met een bemiddelaar in zee gaat sluit hij of zij slechts een overeenkomst. Je bedenkt zelf wat je wilt en de bemiddelaar maakt dit voor jou werkelijkheid. De bank heeft meerdere functies tegelijk, want als je een financieel product wilt kopen, zijn ze aanbieder, maar wanneer je vragen gaat stellen naar de beste keuze, kunnen banken ook als adviseurs optreden. Ten alle tijden dienen banken de kosten van het product en het advies los van elkaar te laten zien. Let wel op: banken zullen in hun advies nooit de aanbiedingen van concurrenten meenemen. Ook dan ben je beter uit met een expert.

Vele voordelen van een expert

De Financieel Expert is adviseur en bemiddelaar die geen belangen heeft op dezelfde manier als een bank die heeft. Hij of zij kijkt naar alle aanbieders van financiële producten en kijkt wat het beste bij je past. Indien je een ingewikkeld product nodig hebt, zoals een levensverzekering, bankspaarproduct of hypotheek, doet u er dus goed aan in zee te gaan met een financieel expert. Ook bij overlijdensrisicoverzekeringen of individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is dit aan te raden.

Maar welke dan?

Wellicht ben je overtuigd om in zee te gaan met een adviseur. Maar welke dan? Zoals al eerder gezegd dient de adviseur een vergunning te hebben. Een factor is waar je advies over wenst te hebben. Wil je bijvoorbeeld alleen een advies, of is het handiger dat de adviseur tevens alles voor je regelt?

De kosten

Let ook altijd van tevoren goed op hoeveel de adviseur vraagt voor zijn of haar diensten. Na het kennismakingsgesprek dient hij hier al over duidelijkheid te geven. Er zijn drie mogelijkheden, namelijk een uurtarief, vaststaand bedrag of middels een abbonnementensysteem.

Persoonlijke situatie

Geef altijd alle nodige feiten door aan de adviseur over je persoonlijke situatie. Dit kan van belang zijn voor het advies. Ook zaken waarvan je wellicht denkt dat ze niet relevant zijn, kunnen relevant blijken te zijn. De adviseur weet immers meer dan jij. Je doet er goed aan je administratie van tevoren goed bij te werken. Bijvoorbeeld online. Dit scheelt de adviseur vaak een hoop tijd en de consument (een hoop) geld.

Ervaring

Tevens van belang is hoeveel ervaring de financiële expert heeft. Check van tevoren goed de referenties. Je kunt een kijkje nemen op advieskeuze.nl om ervaringen van diverse experts te vergelijken.

Het ervaren van een persoonlijke klik

Misschien wel het belangrijkste van alles is het ervaren van een persoonlijke klik. Een klein bureau kan hier erg bij helpen. Je wilt de adviseur kunnen vertrouwen. Je wilt het gevoel hebben dat hij of zij oprecht het beste met je voor heeft. Niet iemand die je liever een pootje wilt lichten, of alleen maar uit is op geld. Bij grotere bureaus zullen meerdere experts je soms helpen. Verdiep je hier van tevoren goed in. Het kan veel veiliger en warmer voelen met slechts één persoon te maken te hebben.

De top 10 beste financiële experts van Nederland

Dan nu de top 10 beste Financiële Experts van Nederland. De onderstaande namen onderscheiden zich op een positieve manier op het gebied van prijs, ervaring en persoonlijkheid van hun concurrenten.

  1. Willem Middelkoop
  2. Paul Buitink
  3. Kees de Kort
  4. Trouw
  5. https://naarfinancielevrijheid.nl/
  6. Businessinsider.nl
  7. https://financieelvrijevrouw.nl/over-mij/
  8. https://www.divera.nl/
  9. https://themoneymate.nl/
  10. Klaas Knot – President De Nederlandsche Bank

1. Willem Middelkoop

In de top 10 beste Financiële Experts van Nederland staat Willem Middelkoop onbetwist op nummer 1. Willem Middelkoop weet alles van economie en monetaire systemen. Zo schreef hij ‘The Big Reset’, een bestseller over economie. Bovendien is Willem Middelkoop een expert op het gebied van goud en zilver. Hij heeft een fonds dat op een uiterst succesvolle manier beleggingen doet in goud- en zilvermijnaandelen. Volgens meneer Middelkoop zijn deze aandelen ook vandaag de dag nog interessant en relevant. Onder de uiteenlopende interesses van meneer Middelkoop valt ook Bitcoin, dus hij is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Voor beleggers is elk woord dat de heer Middelkoop spreekt een genot om te horen. Bij Willem Middelkoop kun je rekenen op een eerlijk en deskundig advies.

Check hier de LinkedIn-pagina.

2. Paul Buitink

En dan nu de nummer 2 van de top 10 beste Financiële Experts van Nederland: Paul Buitink. Bij het grote publiek is Paul Buitink ook wel bekend als journalist bij Café Weltschmerz. Meneer Buitink is deskundig op het gebied van marketing en financiën. Hij is sterk geïnteresseerd in kredietverzekeringen, crowdfunding, peer-to-peer lending en alternatieve valuta’s zoals Bitcoin. Voor al je financiële vragen kun je dus bij dit multitalent terecht.

Check hier de LinkedIn-pagina.

3. Kees de Kort

Wie oh wie staat er op nummer 3 van de top 10 beste Financiële Experts van Nederland? Op nummer 3 prijkt de naam Kees de Kort. Een beursanalist, macro-analist, macro-econoom en nog veel meer. Kees de Kort heeft een bijzondere interesse in beleggen en pensioenen. Het grote publiek kent hem wellicht in zijn rol als commentator bij BNR Nieuwsradio. Op Kees de Kort kun je bouwen. Hij heeft naam gemaakt als een betrouwbare en rechtvaardige adviseur met een indrukwekkend CV.

Bekijk hier het LinkedIn-profiel.

4. Trouw

Op nummer 4 van de lijst kan de lezer de Trouw vinden. Ook hier kun je terecht voor al je financiële vragen, of het nu om marketing gaat of hypotheken. Op het gebied van ervaring onderscheiden ze zich, alsook de mate van persoonlijkheid in de dienstverlening en de prijs.

Als je interesse hebt kun je hier het LinkedIn-profiel checken.

5. Naar financiële vrijheid

En op nummer 5 van de lijst staat Naar financiële vrijheid. Bij Naar financiële vrijheid geloven ze dat financiële vrijheid voor elke Nederlander haalbaar is. Het begint bij het beleggen van geld in dividend aandelen. Door maandelijks te investeren en herbeleggen groeit het vermogen gestaag. Het gezicht van Naar financiële vrijheid is Petra Regoort. Haar persoonlijke levensverhaal vertelt ze in media en inspireert velen.

Check hier haar LinkedIn-profiel.

6. Business Insider

Business Insider heeft eveneens een plek verworven in de top 10. Business Insider is het grootste nieuwsplatform van Nederland op het gebied van financiën, marketing en andersoortige geldzaken. Ook dit nieuwsplatform onderscheidt zich op alle besproken punten. Het is een nieuwsplatform dat hopelijk nog lange tijd aan de top blijft in Nederland.

Bekijk hier het LinkedIn-profiel.

7. Financieel vrije vrouw

Op nummer zeven staat de Financieel vrije vrouw in de top 10. Het doel van deze organisatie is financiële vrijheid en het vlug met pensioen kunnen gaan. Dit is mogelijk door slim te sparen. Door weinig uit te geven en inkomsten hoger te maken, kun je zoveel geld sparen dat je veel eerder met pensioen kunt gaan. Zo laten ze een droom van vele Nederlanders uitkomen.

Zie hier het LinkedIn-profiel.

8. Divera

Bij Divera willen ze Nederlanders laten leven zoals ze werkelijk zijn. Het antwoord is te vinden in je hart, niet in de buitenwereld. Centraal staat spiritueel wakker worden. Het idee is om vanuit inspiratie je leven vorm te geven. Dit biedt een uitweg voor al je financiële perikelen. Mensen hebben een unieke persoonlijkheid en die staat centraal bij Divera.

Als je hier op drukt kom je op het LinkedIn-profiel.

9. The Money Mate

The Money Mate is er voor ondernemers met ambitie. Ondernemers die overal kansen zien. Ze geven advies dat zo goed is dat je nooit meer onnodig geld laat liggen. Bijvoorbeeld door belastingvoordelen te vergeten. Ook bij grote investeringen kan slim gekeken worden naar manieren om veel geld te besparen. Het duurzaam en flink groeien van ondernemingen staat centraal bij The Money Mate. Dit scheelt je een hoop kopzorgen.

Check hier vooral eventjes het LinkedIn-profiel.

10. Klaas Knot

Last but not least: Klaas Knot. Klaas Knot is geboren in 1967 en president van De Nederlandsche Bank. Klaas Knot is een kleurrijk figuur met een voorliefde voor Quentin Tarantino, The Rolling Stones én allerhande geldzaken, zoals recessies en de huizenmarkt. Ook over de huidige corona-crisis heeft Klaas Knot uitgesproken ideeën.

Bekijk hier zijn indrukwekkende LinkedIn-profiel.