Door de bomen het bos niet meer zien

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer als het op vastgoed aankomt? De kranten staan vol met onheilspellende berichten. De huizenprijs stijgen de lucht in, starters en jonge gezinnen komen nauwelijks aan een woning en de sociale huurwoningen worden te duur voor de doelgroep, die de woningen maar al te hard nodig heeft. Vastgoed is al honderden jaren een belangrijke levensbron voor allerhande soorten handel. Geld investeren in een huis was ooit een veilige manier van je geld om je geld te ‘bewaren’, maar deze dagen lijken elke dag méér voorbij met de schommelende en immer stijgende huizenprijzen van weleer. En dan hebben we het nog niet eens over de wachttijden gehad.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Het inschakelen van een Vastgoed-Expert in Nederland

Kan het inschakelen van een Vastgoed-Expert hier behulpzaam bij zijn? Of maken ze de situatie alleen maar ingewikkelder? Hebben deze adviseurs niet mede bijgedragen aan de situatie zoals die nu is? De adviseurs die de top 10 hebben behaald komen met kop en schouders uit boven de concurrentie en er is geen vlekje te bekennen op hun Cv’s. Jouw zoektocht naar eerlijke en betrouwbare Vastgoed-Experts stopt hier, want in de top 10 Vastgoed-Experts zijn de beste, eerlijkste en betrouwbaarste Vastgoed-Experts opgenomen. Ze voorzien je ook nog eens van advies voor een eerlijke en relatief lage prijs. Lees dus vooral verder.

Allerlei redenen

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je een Vastgoed-Expert moet inschakelen. Wil je je huis verkopen? Of heb je een aankoopmakelaar nodig? Weet je het even niet meer? Ben je op zoek naar een nieuw huis? Dit zijn allemaal situaties waarin het erg raadzaam kan zijn een Vastgoed-Expert in te schakelen. Behalve dat de regelgeving omtrent vastgoed erg uitgebreid en complex is, kan het de consument zo duizenden euro’s schelen als je een slimme deal sluit met een aanbieder van bijvoorbeeld een huis.

Het gaat om tonnen… jóuw tonnen

Wanneer je een huis gaat kopen kan het zelfs om één of vaak meerdere tonnen gaan. Zeker in een tijd waarin huizenprijzen de pan uit rijzen. Omdat het over veel geld gaat, kan het meer verschil maken een Vastgoed-Expert in te schakelen. Het gaat hier niet over het verschil van een paar tientjes. Het gaat over het verschil tussen twee ton betalen voor een huis of tweeënhalf ton. Die twee ton kun je bereiken door bijvoorbeeld slim te onderhandelen. Misschien is het een verkeerde vorm van spaarzaamheid om op een paar honderd euro te kijken die je kwijt bent aan de Vastgoed-Expert. Wellicht is dat niet verstandig als je zo’n enorme aankoop gaat doen. Veel mensen zitten met een te hoge hypotheek. Ga niet dezelfde fout in en vraag eerst advies aan een Vastgoed-Expert.

Maar welke dan? De top 10 biedt uitkomst

Maar welke Vastgoed-Expert moet je dan benaderen? Zijn die niet allemaal op jouw geld uit? Dat zul je vast wel eens gehoord hebben op een familiefeestje. De Vastgoed-Experts in deze top 10 zijn gegarandeerd níet op jouw vermogen uit. Ze hebben een passie voor het vak en zijn gedreven vaklui. Eenvoudigweg gedreven door het werk zélf, wat een verfrissende wind kan zijn in een wereld waarin het maar al te vaak om geld draait. Zeker in de harde wereld van vastgoed.

De top 10

Dan nu de top 10 beste Vastgoed-Experts van Nederland. De namen zijn zorgvuldig gewikt, gewogen en nogmaals gewikt en gewogen. Allemaal om de beste namen naar boven te krijgen. Dit zijn ze geworden.

  1. Het Parool
  2. FD
  3. NRC
  4. Martijn van den Berg
  5. Great Property
  6. De Vastgoed Community en –Cursus van Thuiz Hypotheken
  7. Actief
  8. IBA Coaching
  9. Real Estate Masterclass van Shou Xin
  10. Elsevier

1. Het Parool

Het Parool heeft een lange geschiedenis als het om vastgoed gaat en staat dan ook (als vanouds) op nummer 1 van de top 10 beste Vastgoed-Experts van Nederland. Dit mag een ware eer heten, want de concurrentie is immer sluw als het om vastgoed gaat. Het Parool schrijft met passie en een hartstochtelijk, soms bijkans toekomst voorspellend, gevoel voor economie over huizenprijzen, stijgingen, dalingen en de laatste ontwikkelingen in de vastgoed-business.

Check ze vooral even op LinkedIn.

2. Het FD

Het FD heeft uiteraard een bewogen geschiedenis als het gaat om het schrijven van verslagen over uiteenlopende, financiële zaken. Bij de FD werken experts op het gebied van de bankensector, Europees beleid, monetaire politiek maar ook op het kleurrijke gebied van vastgoed. In geur en kleur houden ze hun lezers elke dag op de hoogte van de laatste trends, nieuwste ontwikkelingen en dagelijkse ups en downs. Het is te hopen dat de FD dit nog lang mag blijven doen.

Bekijk het FD hier op LinkedIn.

3. NRC

En dan is nu de beurt gekomen van nummer 3 alweer. Op nummer 3 staat de NRC. De NRC rapporteert objectief en onafhankelijk over alles wat je moet weten over vastgoed, zodat je een goed besluit kunt maken waar, wanneer en hoe je een huis gaat kopen, verkopen, noem maar op. Het NRC voelt als geen andere organisatie aan waar de behoeftes van de doelgroep liggen en dit wordt onder meer duidelijk in de klare, heldere taal en zorgvuldig gewogen adviezen. Een echte aanrader dus.

Uiteraard is ook het NRC terug te vinden op LinkedIn.

4. Martijn van den Berg

Op nummer 4 staat geen grote krant met vele tientallen werknemers, maar een individu. Namelijk Martijn van den Berg. Hij is beleggingsexpert, public speaker, trainer, ondernemer en biedt onder meer cursussen aan op het terrein van vastgoed. Hij heeft vastgoed ontdekt als een manier om je geld veilig en stabiel te investeren. Hij heeft zijn geld onder meer geïnvesteerd in cursussen en workshops om je alle ins en outs van het vak bij te brengen. Maar ook persoonlijke ontwikkeling staat centraal in zijn cursussen. Hij heeft maar liefst 15 woningen in zijn bezit en wie weet worden dit er nog meer. Hoe hij dit doet? Dat leert hij je graag in één van zijn goedbezochte cursussen.

Lees zijn succesverhaal na op LinkedIn.

5. Great Property

Geïnteresseerd in Brits vastgoed? Dan kom je bij de nummer 5 uit van de top 10 Vastgoed-Experts Nederland. In een cursus van twee dagen leer je alles over het investeren in Brits vastgoed. De experts van Great Property hebben al vele mensen geholpen met het investeren in niet alleen Brits, maar ook Nederlands vastgoed. Je zoektocht naar kennis begint bij Great Property. Ze bieden Webinars, trainingen en game nights aan. Alles is binnen handbereik bij Great Property voor de nieuwsgierige geesten onder ons.

Bekijk ze hier op LinkedIn.

6. De Vastgoed Community en –Cursus van Thuiz Hypotheken

De Vastgoed Community en –Cursus van Thuiz Hypotheken staan trost op nummer 6. Zowel particuliere als professionele beleggers voorzien ze van advies. Altijd op maat gemaakt en professioneel geleverd. Ze bieden waar voor hun geld. De klant staat centraal bij deze leuke, kleurrijke organisatie en dit is te merken aan de topservice.

Bekijk hier de LinkedIn van de eigenaar van de Vastgoed Community en –Cursus van Thuiz Hypotheken.

7. Actief

Bij de nummer 7 van de top 10 Vastgoed-Experts in Nederland vind je alles dat je moet weten als professionele of particuliere belegger in vastgoed. Of je nu een woonhuis zoekt of een luxueus kasteel in Frankrijk. Of je nu een bedrijfspand zoekt of jouw bedrijf juist gaat uitbreiden. Als je succesvol wilt leren beleggen in vastgoed ben je hier aan het juiste adres en hoef je niet verder te zoeken. De topwerknemers van Actief helpen je graag verder en denken met je mee.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk ze hier op LinkedIn.

8. IBA Coaching

Bij IBA Coaching noemen ze zichzelf dé vastgoed cursus van Nederland. Hier is geen woord van onwaar, want ze staan op nummer 8 in de top 10 van de beste Vastgoed-Experts in Nederland. IBA Coaching is erg geliefd bij klanten. Klanten komen vaak terug. Ze leren je hoe iedereen in vastgoed kan investeren. Met IBA Coaching is investeren in vastgoed een peulenschil. Ook kun je je hier aanmelden voor een gratis cursus. Gewoon om even kennis te maken. Dit is een stokpaardje van IBA Coaching.

Bekijk dus vooral even de LinkedIn van dit kleurrijke bedrijf waarin de klant centraal staat.

9. Real Estate Masterclass van Shou Xin

Heb je geen eigen vermogen? Heb je geen ervaring met het beleggen in vastgoed? De Real Estate Masterclass van Shou Xin – nummer 9 in de top 10 beste Vastgoed – Experts van Nederland – is voor jou op maat gemaakt. Stap voor stap legt Shou Xin de deelnemers uit hoe ze kunnen investeren in vastgoed zonder (noodzakelijk) een eigen vermogen. Een kleine gratis training is te bekijken op de website, dus dit is zeker de moeite waard als je nieuwsgierig bent geworden.

Of je kijkt gewoon even op LinkedIn.

10. Elsevier

Op nummer 10 in de top 10 beste Vastgoed-Experts staat het zakelijke tijdschrift Elsevier. Al jarenlang schrijven ze artikelen over uiteenlopende onderwerpen (onder meer politiek, kunst, cultuur en wetenschap), maar ook over vastgoed weten ze bondig en boeiend te schrijven in een taal die zowel voor leken als kenners de moeite waard is. Bij Elsevier werken absoluut experts op het gebied van vastgoed. Dit is te merken aan de artikelen als je ze leest. De Elsevier is dus niet alleen de moeite waard voor de boeiende politieke artikelen, maar ook voor de uiteenzettingen over de markt van vastgoed. Voor de laatste trends en ontwikkelingen kun je bij Elsevier terecht.

Nieuwsgierig geworden naar dit tijdschrift? Bekijk ze vooral even hier op LinkedIn.