Wat zijn onze ervaringen met Beurs Magazine? Is het een aanrader om een abonnement te nemen op Beurs Magazine en is het daadwerkelijk het beste beursmagazine? Lees verder voor onze recensie/review.

Review: Ga jij Beurs Magazine een kans geven?

Het maakt niet uit waar je bent. Je hoort het in het nieuws, in de trein naar je werk, bij familiefeestjes: iedereen wil zich voorbereiden op een betere toekomst en besluit – of overweegt in ieder geval – om te gaan investeren in iets dat later echt wat gaat opleveren. De mensen die nu met pensioen gaan hebben nog geluk, maar je hoeft er met alle hervormingen die gepland staan niet vanuit te gaan dat dat pensioen nog steeds zo goed is als jij later de leeftijd hebt bereikt.

Daarnaast zijn er ook mensen die er gewoon lol in hebben om te beleggen. Het is de focus op stijgende en dalende cijfers, het kunnen voorspellen van een trend en de adrenaline die vrijkomt bij het maken van winst bij de verkoop van aandelen of obligaties. Maar waar begin je als je nog niet zo veel snapt van de beurs? Of hoe verdiep je je in de materie als je verder wilt ontdekken wat er mogelijk is? Beurs Magazine kan dan een flinke opsteker zijn.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Is Beurs Magazine niet weer gewoon een aardig digitaal blad, maar ook niet meer dan dat?

Zelfs in de Libelle of Margriet kom je wel eens een artikel tegen over de beurs. Iemand heeft heel veel geld verloren door verkeerd te beleggen en in een opwelling te snel te verkopen. Het hele gezin voelt er de effecten van, want voor die tijd liep alles op rolletjes en nu kan de hypotheek niet meer betaald worden en van vakanties is ook al jaren geen sprake meer geweest. Er zijn fouten gemaakt die niet nodig waren geweest, maar daarvoor moet je wel je kennis op peil brengen.

En kennis opbouwen begint bij interesse in iets tonen. Die interesse kan vanuit verschillende invalshoeken ontstaan. Je bent van nature geïnteresseerd in alles wat met de beurs te maken heeft. Je kijkt naar films die erover uitgebracht worden, volgt de aandelenmarkt in het nieuws of op internet en praat er ook over met mensen op een forum. Voor anderen is het pure noodzaak om op een goed geplande manier aan een zekere toekomst te werken.

Beurs Magazine heeft elke maand diverse topics die je horizon verbreden als het om de beurs gaat. Er zijn artikelen over de risico’s die bij beleggen spelen, er worden tips gegeven over beleggen en er staat iedere keer een bepaalde sector centraal die verder uitgelicht wordt. Leuke interviews worden afgewisseld met leerzame inhoud. Ook hoe beleggen er in de toekomst uit gaan zien komt regelmatig ter sprake. Dat maakt dat je met Beurs Magazine een schat aan informatie hebt.

Wat is Beurs Magazine?

Het digitale blad verschijnt maandelijks en je ontvangt elke nieuwe uitgave lekker makkelijk via de e-mail. Het magazine gaat in op alle facetten van de beurs en over het handelen op de beurs. Je kunt hierdoor een link leggen tussen wat er in de wereld zelf en op de beurs gebeurt en deze informatie kan je helpen om tot de aankoop van nieuwe aandelen of de verkoop van je aangekochte aandelen over te gaan. Het blad geeft geen instructies en tips geven geen garanties.

Wat zijn onze ervaringen met Beurs Magazine?

Het is alsof er een schatkist aan informatie open gaat, want natuurlijk heb je vroeger wel iets over aandelen op school gehad – je kunt je nog vaag iets herinneren over vraag en aanbod -, maar dat was theorie en in het magazine lees je van alles over de praktijk. Je krijgt informatie van experts die in het werkveld opereren en dat is toch altijd anders dan die opgeblazen verhalen die je tijdens de lunchpauze van collega’s hoort. Wat experts je vertellen, kun je verklaren en daardoor toepassen.

Wat zijn de kosten van Beurs Magazine?

Normaal kost een jaarabonnement op Beurs Magazine 199 euro en dat is omgerekend 16,50 euro per maanduitgave. Dat is best een hoog bedrag voor een digitaal magazine, afhankelijk van de dikte van elke maanduitgave. De meeste magazines (niet digitaal, maar op papier afgedrukt) kosten tegenwoordig tussen de 6 en 10 euro per stuk, waardoor je vaak al liever in een boek dan in een magazine investeert. Een boek houdt zich langer goed en je krijgt geen reclame waar je ook eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.

Er zijn regelmatig acties bij Beurs Magazine en op dit moment betekent dit, dat je een korting van 75% kunt krijgen. Nu betaal je net iets meer dan 4 euro voor een digitale maanduitgave en dan wordt een abonnement ineens een ander verhaal. Verder is er een voorwaarde dat je 60 dagen mag uitproberen, dus beslis je voor het verstrijken van die termijn dat je niet door wilt gaan met het abonnement, dan krijg je ook nog je geld terug. De digitale magazines die je dan hebt ontvangen, blijven dan in je bezit, want je hebt ze al in je mailbox zitten.

Is een abonnement op Beurs Magazine het geld waard?

Als je geïnteresseerd bent in alles wat er op de beurs speelt en graag persoonlijke ervaringen en tips van insiders krijgt, dan is Beurs Magazine een heerlijk digitaal blad waar je ook nog iets van opsteekt. Je ontwikkelt er je eigen radar mee om kansen voor jezelf op de beurs te creëren. Zodra je voldoende vertrouwen in je kennis hebt, kun je de volgende stap zetten en uitzoeken hoe je kunt gaan handelen. Dat maakt Beurs Magazine een fijne bron van informatie.

Wat vinden wij belangrijk bij een product als Beurs Magazine?

Allereerst moet ook een digitaal magazine er gewoon goed uitzien. De lay-out moet prettig ogen en een duidelijke inhoudsopgave is ook fijn. De digitale foto’s moeten van goede kwaliteit zijn en ook de teksten moeten duidelijk leesbaar zijn. Dat zijn meestal de eerste elementen die je in de winkel opvallen en die je doen besluiten om iets in je hand te pakken en nader te bekijken, of juist over te slaan. Bij een digitale uitgave wil je ook nog kunnen inzoomen, wat het lezen makkelijker maakt.

Het belangrijkste zijn natuurlijk de artikelen in het magazine. Er moeten geloofwaardige bronnen gebruikt worden en de vragen bij interviews moeten open en informerend zijn, zonder in een bepaalde richting te sturen. Ook de variatie aan artikelen telt mee, want je wilt niet alleen tips lezen, maar ook niet alleen maar persoonlijke ervaringen op de beurs horen. Er moet een goede balans zijn en een diversiteit aan inhoud. Het moet prikkelen en uit blijven dagen om elk artikel te lezen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een digitaal Beurs Magazine abonnement?

Voordelen

 Je krijgt een fijn, digitaal blad in je persoonlijke mailbox. Het is een product dat je ontspannen op je tablet op elke gekozen plek in of om huis of onderweg kunt lezen.
 Het is een maandelijkse uitgave, waardoor je er elke maand weer even aan herinnerd wordt dat je nog meer doelen in het leven hebt, in plaats van alleen maar lange dagen op kantoor te maken tot je 68e (of nog later als de pensioenplannen voor jou nog wijzigen).
 Je krijgt de beste tips en basisinformatie over de beurs van mensen met kennis en ervaring.

Nadelen

 Ook aan informatie van experts in een magazine kleven risico’s. Dit ligt aan de karakteristieken van handelen op de beurs. Je beslissingen alleen baseren op wat je in een magazine leest, is dan ook niet aan te raden. Je zult je ook op andere manieren moeten verdiepen, of nog een cursus moeten doen voor de basishandelingen en strategische onderbouwing.
 Lees de kleine lettertjes in het contract om te zien wat het jaarabonnement gaat kosten na het eerste jaar. Zit er een addertje onder het gras? Of is het echt zo rooskleurig als het lijkt en blijf je elk jaar 49 euro betalen?
 Soms wil je toch liever iets tastbaars in handen hebben. Als je voor 4 euro per magazine ook een papieren versie zou kunnen krijgen, zou je dat wellicht liever doen.
 Je krijgt al zoveel e-mails, dat je Beurs Magazine misschien snel in een map plaatst en niet meer leest. Dan is 49 euro natuurlijk weggegooid geld.

Voor wie is het digitale Beurs Magazine geschikt?

Het blad is handig voor iedereen die interesse heeft in wat er op de beurs speelt. Of je nu beginner bent en nog niet handelt op de beurs, of al een aantal jaren handelt; je zoektocht naar informatie wordt tegemoet gekomen in het magazine. Het leert je andere zaken die je hoort en ziet binnen het grotere kader plaatsen. Door de motiverende inhoud die elke maand wisselt, blijf je altijd op de hoogte van wat er speelt.

Wat moet je voor Beurs Magazine over hebben?

Je hoeft niet bijzonder intelligent te zijn om het digitale magazine te kunnen lezen. Merk je dat je wat basiskennis mist of is wat je hebt geleerd op school aan opfrissing toe? Dan zoek je op internet wat terminologie op en kun je weer prima verder. Als je fanatiek wordt, kun je altijd aantekeningen voor jezelf maken, zodat je altijd de hoofdlijnen weer even terug kunt zoeken in je samenvatting.

Verder moet je vooral het abonnement kunnen betalen. Als je het geld gewoonweg niet hebt, kun je – bij serieuze interesse – kijken of het blad in geprinte versie ook in de plaatselijke bibliotheek ligt. Je mag het dan niet houden natuurlijk, maar de inhoud hoef je dan niet te missen. Wie het wel makkelijk kan betalen heeft elke maand een leuk en inspirerend beursblad in de e-mail.

Hoe ervaren anderen hun abonnement op Beurs Magazine?

• Onlinegeldcursus.nl geeft aan dat het digitale blad vooral voor beginners geschikt is en dat het voor gevorderden snel saai wordt. Er staat veel algemene informatie in en zodra je kennis groeit, ontbreekt het aan boeiende artikelen voor gevorderden. Verder promoot deze bron dezelfde aanbieding voor 49 euro.
• Volgendegeneratie.nl noemt de inhoud steengoed en de inzichten uniek. De score is een 9 van 10 punten. De beoordeling wordt verder niet uitgebreid onderbouwd.
• Spaargids.be gaat niet specifiek in op Beurs Magazine, maar geeft wel aan dat Mixer (van Mijn Kapitaal) een goede bron is voor beginners. Het dient vooral ter inspiratie en niet om adviezen rechtstreeks op te volgen.

Conclusie: wel of geen digitaal Beurs Magazine abonnement afsluiten?

Voor beleggen op de beurs heb je kennis nodig en deze kennis komt je niet voor niks aanwaaien. Om te starten met je te verdiepen in de materie, kan Beurs Magazine een handig middel zijn. Door de digitale verschijningsvorm heb je de content altijd in je mailbox staan. Ook als je op vakantie bent en je mail ophaalt, kun je lekker op je ligbedje onder de parasol het laatste nieuws en de beste tips lezen. Voor de echte fanaat is dat ideaal, want je wilt zelfs op vakantie niks missen. Lezen is ontspannen.

Feit is dat veel mensen op zoek zijn naar alternatieve manier om geld te verdienen. Het kan dan om een aanvulling op het inkomen zijn, door in het weekend of op vrije dagen te investeren in handelen op de beurs, maar als het goed gaat, kan het ook ter vervanging van de vaste baan gaan dienen. Er zijn mensen die voldoende investeren en risico nemen, om er een goed bedrag aan over te houden iedere maand.

Hier komen echter twee knelpunten om de hoek kijken: voor efficiënt en effectief handelen heb je kennis en ervaring nodig en als je eenmaal zover bent, haal je je informatie waarschijnlijk niet meer uit een magazine. Punt twee is dat investeren of beleggen nooit zonder risico’s is, dus zelfs iemand die vorige maand een klapper maakte, kan deze maand al zijn inleg verliezen als hij verkeerde keuzes maakt.

Over het abonnement op zich is niet veel aan te merken. Als het werkelijk zo is dat je eerst 60 dagen mag uitproberen, je het bedrag terug krijgt als je van het abonnement afziet na die 60 dagen en na dat eerste jaar niet alsnog naar 200 euro per jaar gaat, dan kan dit digitale magazine een leuke bron van informatie voor je zijn. Je moet echter de kleine lettertjes nauwkeurig doorlezen om te zien of deze aanbieding wel echt zo goed is als hij lijkt.

Op jouw succes!