Inhoud van deze pagina:

Review: Is Bitcoin Meester het beste handelsplatform voor jouw aankopen en verkopen van crypto?

Er zijn zoveel nationale en internationale platforms die zich toegelegd hebben op het aanbieden van een handelsplek voor crypto, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Waar interesse in een product is, wil ineens iedereen er iets aan meeverdienen. Dat maakt het vergelijken van deze partijen soms lastig, want hoe onderscheidt de ene website zich dan nog van de andere als we allemaal van dezelfde markt iets willen afsnoepen?

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Is Bitcoin Meester de perfecte plek voor jouw handelen in crypto?

Toen crypto eenmaal een vlucht had genomen en de positieve verhalen veelvuldig in het nieuws kwamen, kregen ook wij het gevoel dat we misschien iets misten als we niks met crypto zouden gaan doen. We waren echter niet heel zeker over hoeveel we wilden beleggen, want de minder gunstige verhalen over mensen die een groot deel van hun inleg hadden verloren, kwamen ons ook ter ore. We wilden echter wel een gokje wagen en besloten op zoek te gaan naar een handelsplatform.

Zo kwamen we terecht bij een aantal websites die ons in het Nederlands informeerden over het hoe en wat van beleggen in crypto. Wat we belangrijk vonden is dat we samen wat basisinformatie door konden nemen, zodat we alle neuzen dezelfde kant op hadden en met zijn allen begrepen hoe een platform werkte. Bitcoin Meester viel ons op, doordat er meerder handleidingen zijn die ons bij de start van ons beleggingsavontuur in crypto kon gaan ondersteunen.

Waarom Bitcoin Meester reviewen?

Wij vinden het altijd prettig om te kijken wat er vanuit ons eigen kikkerlandje aangeboden wordt. Een partij die vanuit een Afrikaans land opereert of aan de andere kant van de wereld zit, hoeft niet per definitie slecht te zijn, maar het voelt toch beter als het van eigen bodem komt. Ook maakt het de communicatie wat makkelijker en dat zou in de beginfase erg van pas kunnen komen.

Bitcoin Meester staat ook bij De Nederlandsche Bank geregistreerd als partij die crypto valuta aanbiedt en dat geeft ook enig houvast, al blijft het natuurlijk een beleggingsplatform en zijn er bij beleggen nooit garanties. Daar zijn we van op de hoogte en daar houden we rekening mee.

Waarom vraagt een online handelsplatform als Bitcoin Meester toch altijd om een kritische blik?

Er zijn vele studies over hoe je de consument het beste in kunt pakken om hem er van te overtuigen om voor jouw product te kiezen. Bij producten die je kunt vastpakken (zoals bijvoorbeeld wasmiddel), is dit nog makkelijker dan bij iets virtueels. Een wasmiddel kun je testen en hiervan een reclame op televisie laten zien. Je kunt het bij de supermarkt in de aanbieding doen en kijken of consumenten van hun oude wasmiddel op jouw merk willen overstappen.

Hoe je iets gebruikt, of het ook doet wat het belooft en wat het kost, zijn hierbij belangrijke elementen. Dezelfde elementen spelen ook een rol bij het vergelijken van platforms die handelen in crypto mogelijk maken. Wanneer je weet wat belangrijk is, kun je partijen pas echt goed naast elkaar leggen om te zien welke het beste bij jouw plannen met betrekking tot beleggen past.

Bitcoin Meester – weer een speler op de markt

Zoals we al eerder zeiden, zijn er best veel Nederlandse platforms die handelen in crypto mogelijk maken. Je hebt Bitvavo, Bitonic en bijvoorbeeld BTC Direct die allemaal dezelfde diensten aanbieden. Dus waarom dan Bitcoin Meester in overweging nemen wanneer je gaat zoeken naar een platform?

Welke diensten belooft Bitcoin Meester aan zijn klanten te leveren?

 • Het belooft dat je veilig en snel crypto kunt kopen en verkopen na het aanmaken van een account.
 • Het belooft toegang tot meer dan 200 verschillende crypto currencies, van de grote, bekende crypto als bitcoin en ethereum, tot de kleinere of net gelanceerde crypto, zoals Zcash.
 • Het belooft dat je gemakkelijk en vertrouwd met iDeal kunt betalen.
 • Het belooft de aangekochte crypto in je online portefeuille te storten.

Criteria die bij het kiezen van crypto platforms een rol spelen

Om op een goede manier te kunnen beleggen in crypto, moet de dienstverlening van een platform op zijn minst aan de volgende kenmerken voldoen:

 • Veiligheid en snelheid van handelen in crypto
 • Veiligheid en snelheid van betalen
 • Betrouwbaarheid van opslag van crypto
 • Eerlijke koersprijzen
 • Competitieve kostenstructuur van aangeboden diensten

Hoe hebben we Bitcoin Meester als crypto platform getest?

Als team zijn we gaan kijken hoeveel we wilden investeren in crypto. We hebben op naam van een persoon een account aangemaakt. Aan de hand van de werkwijze van het platform en het succes dat er met onze inleg behaald werd, zouden we daarna kijken of we ieder individueel een account zouden gaan nemen.

Het account aanmaken was een fluitje van een cent. Je geeft aan of het en particulier of zakelijk account wordt en daarna vul je je persoonlijke gegevens in, zoals je voor- en achternaam, je e-mailadres en het wachtwoord dat je aan je account wilt geven.

Daarna moet je vier vinkjes plaatsen:

 1. Je bevestigt dat het gebruik van het account van Bitcoin Meester enkel en alleen voor jezelf is.
 2. Je bevestigt dat je geen inwoner van de Verenigde Staten bent.
 3. Je bevestigt dat je geen prominente politieke functie hebt of hebt gehad en dat je geen directe familie van een prominente politicus bent.
 4. Je dient te bevestigen dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en het privacy beleid van Bitcoin Meester.

In het kort: wat is Bitcoin Meester eigenlijk?

Met Bitcoin Meester kun je online handelen in crypto currencies. Er zijn er meer dan 200 waar je uit kunt kiezen en de waarde van deze virtuele valuta kunnen overal tussen de tienduizenden euro’s per stuk en een paar eurocenten zitten. Na het aanmaken van een persoonlijk account log je in op de website en krijg je toegang tot de juiste knoppen om het proces van crypto inkopen in gang te zetten.

De crypto die je wilt bestellen kun je betalen met iDeal, nadat je een bedrag naar je Bitcoin Meester account hebt overgeboekt. Zodra de crypto aan je portefeuille zijn toegevoegd, kun je ze daar laten staan, weer verkopen of naar een ander doorsturen. Je kunt ze in je online wallet laten staan, maar je kunt de crypto ook naar een hardware wallet overboeken en ze hier bewaren.

Achtergrondinformatie over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is in Nederland gevestigd (in Aalsmeer) en onderdeel van Coin Meester B.V.. Alle manieren van contact (e-mail, chat of telefoon) kan gewoon in het Nederlands, omdat deze kanalen door Nederlandstalige klantenservice medewerkers bemand worden. Dat maakt communiceren bij vragen of problemen een stuk makkelijker. Bitcoin Meester is verder geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Hoe ziet het platform van Bitcoin Meester er uit?

Er is een website waarop je kunt inloggen, maar je hebt ook de app die voor zowel iOS als Android beschikbaar is. Zodra je een account bij Bitcoin Meester hebt aangemaakt en het verificatieproces hebt afgerond, kun je ook de app downloaden en hier inloggen. Je komt dan in jouw eigen, persoonlijke omgeving binnen Bitcoin Meester terecht en kunt daarna starten met handelen.

De kleuren die de grootste rol spelen op het platform zijn: wit, blauw en oranje. Wil je crypto kopen of verkopen, dan klik je de betreffende button aan en selecteer je de crypto valuta die het betreft. Binnen hetzelfde scherm zie je ook de koers van de door jou geselecteerde crypto en het bedrag in euro’s staat ernaast vermeld. Tevens zie je je eigen saldo, waardoor je weet hoeveel je maximaal kunt verkopen. De grote oranje button onderaan laat je vervolgens de actie uitvoeren.

In je portefeuille zijn de kleuren en handelingen vergelijkbaar. Ook hier zie je buttons, zoals storten en opnemen. Je ziet het bedrag en hoeveel je maximaal per week mag beleggen en voor het storten van geld wordt je automatisch doorgestuurd naar de mogelijke betaalmethoden. Je kiest dan zelf een bedrag en dan bijvoorbeeld iDeal.

Onze ervaringen met Bitcoin Meester

Het platform oogt eenvoudig en overzichtelijk. Je hebt niet heel veel buttons waar je op mis kunt klikken en er staat ook geen uitgebreid dashboard met variabelen dat je eerst moet leren interpreteren, voordat je je handeling kunt uitvoeren.

Het proces is lekker to the point en ook de toegepaste kleuren op het platform vinden wij prettig. Bij veel platforms heb je donkere achtergronden met groene en rode kleuren voor stijgende en dalen valutaprijzen, maar niet iedereen kan die kleuren tegen een zwarte achtergrond goed zien. Wit, blauw en oranje zijn dan ook goed te onderscheiden.

Het beleggen in crypto verloopt inderdaad snel en via je portefeuille heb je een duidelijk overzicht van wat je er allemaal in hebt staan.

Wat zijn de kosten voor de diensten van Bitcoin Meester?

Om te kunnen kopen of verkopen is er een transactie fee. Deze fees komen tot stand naar aanleiding van je totale maandelijkse volume dat je hebt verhandeld. Hoe meer je verhandelt, des te lager je in het kostenpercentage komt te zitten. Een voorbeeld:

 • Wanneer je per maand tussen de 500 en 1000 euro verhandelt, is de transactie fee 0,9%.
 • Ligt je maandelijkse handelsvolume tussen de 10.000 en 25.000 euro? Dan betaal je nog maar 0,6% als transactie fee.

Bij de kosten moet nog opgemerkt worden dat het voordeliger is om tussen munten direct te handelen, dus de ene munt voor de andere te verhandelen, dan om eerst een munteenheid terug om te zetten naar euro’s om daarna een andere valuta te kopen. Dit scheelt je de helft in kosten.

Is Bitcoin Meester de kosten die het vraagt voor de dienstverlening waard?

Bitcoin Meester zit dicht bij de prijzen van andere platforms voor cryptobeleggingen. Wel moet je altijd naar je eigen strategie kijken, of je liever nu al kleinere bedragen wilt investeren in crypto, of bijvoorbeeld nog een half jaartje wacht om in een keer een groter bedrag in te kunnen leggen. De fee hangt namelijk af van het totaalbedrag dat je per maand aan crypto besteedt, dus je kunt op kosten besparen door hier je beleggingsmoment op af te stemmen.

Wat vinden wij van de diensten Bitcoin Meester?

Wij zijn enthousiast over de uitstraling van het platform. Het is niet ingewikkeld om de website of de app te gebruiken en het proces van handelen staat helder uitgelegd. In de handleiding vind je zelfs stap voor stap met print screens terug welke stappen je moet doorlopen voor het kopen en verkopen van crypte, het aanmaken van een account of het overboeken een bedrag naar je account.

Bitcoin Meester geeft aan dat je het beste je online wallet voor de opslag van je crypto kunt gebruiken, omdat je hierdoor sneller (met minder extra stappen) kunt handelen. Om hiervoor te kiezen zouden wij adviseren eerst de voor- en nadelen van online wallets te bestuderen. Hardware wallets zijn inmiddels ook goed verkrijgbaar, dus je zou ook voor dit opslagmedium kunnen gaan.

Voor- en nadelen van Bitcoin Meester

Voordelen

 • Het heeft een design met een prettige uitstraling. Het is met blauw, wit en oranje rustig om naar te kijken en de actiebuttons hebben een onderscheidende kleur ten opzichte van de rest van het scherm.
 • De kostenstructuur staat duidelijk op de website weergegeven en de exacte kosten die in rekening gebracht worden, zie je bij elke transactie terug.
 • Na verificatie van je account heb je direct toegang tot het platform.
 • Bitcoin Meester staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en voldoet hiermee aan richtlijnen voor financiële dienstverleners.

Nadelen

 • Wil je niet online je crypto opslaan, dan moet je wel nog een extra bedrag reserveren voor een hardware wallet.
 • Het platform is vooral competitief voor wat betreft de kosten als je echt veel en veel hoge bedragen per maand verwerkt.

Hoe scoren wij Bitcoin Meester?

Wij zouden het handelsplatform aanraden aan iedereen die op een gemakkelijke en toegankelijke manier via een Nederlandstalige website of app wil handelen in crypto. Het platform is zo makkelijk in het gebruik, dat je je tieners aan de hand van Bitcoin Meester kunt uitleggen wat online beleggen is en hoe de koers bepaalt of je winst of verlies maakt. Het is een leuke manier om er een educatief tintje aan te geven en het rendement moet daarna natuurlijk blijken.

De klantenservice is te bereiken via telefoon, e-mail en chat en dat is zeer prettig. Zeker telefonisch contact op kunnen nemen kan handig zijn en dat biedt niet ieder platform aan. Vaak kun je alleen chatten of een e-mail versturen en als het druk is, krijg je geen contact met de chat en bij de e-mail wordt de wachttijd voordat je een reactie krijgt ook steeds langer.

Welke informatie kun je gratis opzoeken via internet?

Wanneer je zojuist geïnteresseerd bent geraakt in de wereld van crypto, kan het handig zijn om van te voren je huiswerk te doen. Ga dan niet alleen kijken wat crypto is en hoe het handelen in crypto te werk gaat, maar lees je ook in over wat beleggen eigenlijk is en welke risico’s daaraan verbonden zijn. Wie internet geen fijn medium vindt, kan ook diverse boeken bestellen, want ook dezen zijn er inmiddels meerderen in het Nederlands te verkrijgen.

Voor wie is Bitcoin Meester een geschikt platform?

Vooral beginners of mensen die geen zin hebben in complexe handelsplatforms zullen goed met Bitcoin Meester overweg kunnen. Het is een praktisch systeem met weinig opsmuk, waardoor het proces van handelen op zich vergemakkelijkt wordt.

Welke ervaringen hebben anderen met Bitcoin Meester?

 • Op Trust Pilot scoort Bitcoin Meester 3,9 van 5 sterren. Maar 10% van de reviews geeft de score onvoldoende of slecht.
 • Bedrog.com heeft in het rood een melding staan, die aangeeft dat ze op dit moment problemen met Bitcoin Meester hebben, waardoor ze adviseren met Bitvavo in zee te gaan.
 • Cryptotips waarschuwt dat bij intensief handelen de kosten bij Bitcoin Meester flink omhoog zullen gaan.
 • Crypto University is tevreden over het platform en ziet duidelijke verbeteringen in het platform ten opzichte van een aantal jaren geleden.
 • Bitcoin Exchange Nederland noemt Bitcoin Meester een zeer toegankelijk platform.

Zijn er bij Bitcoin Meester kortingen mogelijk?

Ja, bij handelen tussen crypto valuta onderling of grotere beleggingsbedragen kun je besparen op de kosten. Het is goed om hier van op de hoogte te zijn, want zo kun je een betere beleggingsstrategie voor jezelf opzetten. Er is verder geen starttegoed dat je bij het aanmaken van het account krijgt.

Is er een demoversie van Bitcoin Meester?

Nee, er is geen testomgeving waarin je de diensten van Bitcoin Meester kunt uitproberen. Daar staat tegenover dat de handleidingen op de website echter uitgebreide informatie geven over alle processtappen die op het platform van belang zijn om er te kunnen handelen.

Is er gratis informatie over Bitcoin Meester op social media te vinden?

Op YouTube heeft Bitcoin Meester een eigen kanaal, maar hier staan nog niet veel video’s op. De oudste video is van een jaar geleden en de jongste van 5 maanden geleden. Het is dus niet zo dat er frequent nieuwe informatie geplaatst wordt. Wel is het zo dat je op YouTube een aantal andere filmpjes op Bitcoin Meester vindt. Deze kunnen je wat meer inzicht in het platform geven.

Conclusie: wel of niet crypto valuta via het platform van Bitcoin Meester kopen en verkopen?

Bitcoin Meester is een prettige website dat ook een app heeft, waarbij de uitstraling mensen ertoe kan aanzetten om deze te gebruiken. Het is een rustig en overzichtelijk ontwerp, dat precies genoeg informatie geeft om in crypto te kunnen beleggen. De kosten worden per maand over je transacties en inleg berekend en verder kun je bepaalde kortingen krijgen. Dit laatste maakt het interessant, want zo kun je bij jouw beleggingen vergelijken of de diensten en kosten in verhouding staan.

Op jouw succes!