Inhoud van deze pagina:

Review: Is Bitcoinlessen.nl iets voor jou om je kennis op peil te brengen?

Niet iedereen is in de wieg gelegd om risico’s te durven nemen en voor beleggen in crypto deinzen dan ook nog veel mensen terug. Wat zou kunnen helpen om de drempel te verlagen, is het delen van kennis op elk mogelijk niveau. Op deze manier schaam je je niet als je een beginnersvraag stelt of als je om advies vraagt bij een aankoop die je hebt gedaan en waar je nu over bent gaan twijfelen. Bitcoinlessen.nl speelt hier feilloos op in.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Mijn speurtocht naar de perfecte leeromgeving voor het investeren in Bitcoins

Ik was al langer geboeid door de wereld van de digitale valuta, je hoort er immers verhalen over dat mensen in een klap rijk zijn geworden. Ook het spannende element aan beleggen in iets nieuws vond ik aantrekkelijk. Ik twijfelde echter enorm over hoeveel tijd het me zou gaan kosten om een beetje thuis te geraken in deze nieuwe business.

Ik had diverse websites bekeken die cursussen in handelen in bitcoin aanbieden en toen kwam ik terecht bij Bitcoinlessen.nl. Wat me vooral aansprak is het feit dat er op kennisdeling wordt gefocust en dat de leden van de community altijd toegankelijk en beschikbaar waren. Ook de lessen die samengesteld zijn, spraken van gedegen inhoudelijke kennis.

Daarom deze review van Bitcoinlessen.nl van ons

Als je ergens zo enthousiast over bent, moet je dat delen vinden wij. Het is namelijk de moeite waard om uit te zoeken of de lessen – met als aanvulling de kennis uit de aanwezige leden in de community – voldoende basis bood voor het handelen in bitcoin.

Moet je altijd kritisch zijn bij partijen die informatie over bitcoin verschaffen?

Kort gezegd: ja, altijd! Wanneer je een nieuwe auto gaat kopen, spendeer je ook tijd aan het uitzoeken van die aankoop. Je kijkt naar het merk, de handelaar, de kilometerstand en minimaal ook of de prijs fair is. Je wilt kwaliteit voor je geld. Zo is dat bij het verwerven van informatie ook. Je wilt weten dat je inhoud krijgt bij Bitcoinlessen.nl. Elke aanbieder moet dus langs een lat met criteria gelegd worden om een keuze te kunnen maken.

Eerst maar eens de kat uit de boom kijken

De community kunnen we pas verkennen als we ons aangemeld hebben, maar de website geeft wel al een overzicht van de inhoud van de lessen in het fenomeen bitcoins. Dat is dan ook ons startpunt voor Bitcoinlessen.nl. De vele Engelstalige termen vliegen om je oren: candlesticks, hammer & hanging man en doji candle, het lijkt wel of we op de verkeerde website terecht gekomen zijn. Maar nee, het zijn allemaal termen die op de juiste plek en in een handige volgorde besproken worden.

Wat belooft Bitcoinlessen.nl allemaal en is dit wel haalbare kaart?

De hele filosofie van Bitcoinlessen.nl stoelt op twee beloften:

 • 1: (basis)kennis opdoen door de lessen te volgen
 • 2: door blijven leren door kennis en ervaringen met de community te delen

Het eindresultaat dat je van deze aanbieder mag verwachten, is het risico reduceren tot maximaal 1%. Dat is nogal een aanname die ons moeilijk lijkt om te realiseren.

Aan de hand van welke criteria is Bitcoinlessen.nl beoordeeld?

De zaken die volgens ons minimaal aan bod moeten komen, zijn de volgenden:

 • Terug naar het allereerste begin: de basis van de basis van crypto
 • De randvoorwaarden om veilig en met zo min mogelijk risico in crypto te kunnen handelen
 • De mindset om je emoties tijdens het beleggen de baas te blijven
 • De verschillende soorten beleggingsstrategieën en kunnen motiveren welke voor jou het meest geschikt is
 • Vaardigheden omtrent analyses
 • Een duidelijk en praktisch stappenplan
 • Real-life ervaringen van anderen die ook echt leerzaam zijn

Hoe hebben we gecheckt of Bitcoinlessen.nl de partij voor ons is?

Na het doorlopen van de informatie op de website, hebben we de sprong in het diepe gewaagd. We zijn gestart met de lessen en ook maar meteen lid geworden van de community. Samen sta je uiteindelijk sterker en alles wat een ander fout heeft gedaan, kan jou behoeden van het maken van diezelfde misstap. De lessen waren behapbaar en soms best pittig. Het is dan ook fijn dat je de informatie nog eens kunt doornemen, voordat je doorgaat met het volgende hoofdstuk.

In het kort: wat biedt Bitcoinlessen.nl en wat vragen ze er voor?

Het aanbod van Bitcoinlessen.nl bestaat uit drie delen:

 • De cursus in bitcoin zelf, bestaande uit 12 verschillende onderdelen
 • Het lidmaatschap van de community
 • Een voorproefje van wat je te wachten staat

De introductieles waar je van kunt genieten is gratis. Aan bod komt de basis en de vijf meest gemaakte fouten. Lid worden van de community kost je 29 euro per maand (normaal 39 euro per maand). Je kunt dit lidmaatschap elke maand weer opzeggen, dus als je na een paar maanden het nut er niet meer van inziet, kun je er makkelijk vanaf.

De kern van Bitcoinlessen.nl draait natuurlijk om de lessen zelf. Doorgaans betaal je voor het pakket 249 euro, maar nu is er een aanbieding, namelijk 199 euro.

Wie zitten er achter Bitcoinlessen.nl?

Behalve de bedenkers van de website zit er een grote groep mensen in de community die het platform maken wat het werkelijk is. Van ervaren beleggers in crypto tot nieuwelingen die net om de hoek komen kijken, je komt ze er allemaal tegen. Dat is ook meteen de kracht van Bitcoinlessen.nl, want niemand doet zich beter voor dan hij is en het gros van de leden durft zich kwetsbaar op te stellen om belangrijke beleggingslessen te delen met elkaar.

Hoe ziet het aanbod van Bitcoinlessen.nl er uit?

De training omvat lessen die over 12 verschillende onderwerpen gaan. Het begint bij de basis van crypto om daarna in te gaan op Bitcoin. Verder worden alle relevante karakteristieken van het veilig handelen besproken. Denk bijvoorbeeld aan hoe je crypto het beste kunt opslaan en welke manier voor jou het beste is, strategieën waar je bij het beleggen uit kunt kiezen en het bepalen van je korten en lange termijn plan.

Voor de community moet je inloggen en ben je eenmaal ingelogd, dan kun je terecht bij drie verschillende chatgroepen:

 • De besloten chatgroep; inclusief technische analyses in visuele vorm gepresenteerd
 • Coins to watch; over crypto valuta die voor jou wel eens interessant kunnen zijn
 • Calls; uitgewerkte plannen die voorzien zijn van alle details en rechtstreeks uitvoerbaar zijn

Onze ervaringen met Bitcoinlessen.nl tot nu toe

De website toont niet te veel poespas en is duidelijk over waar het aanbod uit bestaat. Je kunt een gratis les doen om te bepalen of je daarna het totaalpakket aan lessen wilt bestellen en verder is er de community waar je als lid vragen kunt stellen of informatie kunt delen. We houden wel van weinig opsmuk en vinden het eigenlijk best verfrissend. Niet te veel toeters en bellen, gewoon heldere uitleg en samen slimmer worden.

Is Bitcoinlessen.nl je investering waard?

Als je al iets van bitcoins afweet, kan het begin de cursus je niet veel boeien. Dat is natuurlijk het gevaar en tegelijkertijd is het instapniveau voor iedereen moeilijk te bepalen, waardoor je wel ergens moet beginnen.

Na de startfase kan het even duizelen als het om crypto termen gaat, maar je moet het allemaal weten om zinvol de training af te kunnen ronden en een totaalplan voor jezelf op te kunnen stellen.

De community kost je bijna 350 euro per jaar en dat vinden wij een aanzienlijk bedrag. Of het de moeite waard zal zijn, moet nog blijken als we wat meer verschillende crypto gekocht of weer verkocht hebben. Bij het checken van de portefeuille en hoe die er voor staat, kan pas gesteld worden of de input van de overige leden hier positieve invloeden op heeft gehad.

Wat vinden wij van Bitcoinlessen.nl?

Wij zijn enthousiast over het feit dat het niet zo’n gekunstelde omgeving is. Dat zie je bij andere, vergelijkbare aanbieders namelijk wel vaak. Daar wordt ook vaker meer geld gevraagd voor deze uitgebreidere diensten, terwijl je er zeker in het eerste jaar geen gebruik van zult maken.

De lessen zijn nuttig en worden goed gebracht. Het effect van de community moet nog blijken, maar wel kunnen we al zeggen dat er voldoende activiteit is. Dat maakt het ook meteen een gezellig clubje, want iedereen deelt verhalen over goede investeringen in het verleden en waar je op moet letten.

De voor- en nadelen van Bitcoinlessen.nl

Voordelen

 • Online leren maakt het mogelijk dat je in je eigen tempo vorderingen maakt. Heb je veel tijd vrij kunnen maken voor de cursus, dan heb je ook sneller je eerste crypto valuta gekocht.
 • De community biedt steun bij vragen of problemen en tips worden regelmatig gedeeld. Er is ruimte voor ieders verhaal, ook als je pas net lid bent.
 • De kosten zijn – vergeleken met andere aanbieders – competitief.

Nadelen

 • Niet iedereen vindt het fijn om online te leren. Soms heb je een fysieke cursusleider nodig die aan jouw non-verbale gedrag ziet dat je iets niet kunt volgen en wat langer stilstaat of andere voorbeelden geeft bij lastige terminologie.
 • Ondanks dat Bitcoinlessen.nl goedkoper is dan concurrenten, kan het op jaarbasis wel aantikken. De vraag is dan hoe lang je lid wilt blijven van de community, of op den duur alle kennis en ervaring zal verdwijnen en er alleen nieuwelingen overblijven.

Hoe hoog scoort Bitcoinlessen.nl in onze ogen?

Wij denken dat de community moet (blijven) bestaan uit zowel nieuwe als ervaren leden om het volledige potentieel er van te kunnen benutten. De cursus is een aanrader vanwege de volledigheid en de structuur die het je als startende crypto belegger biedt.

De prijs is goed als je kijkt wat je daarvoor krijgt bij de cursus en de community, maar als je moet kiezen om 350 euro aan een community uit te geven of hier crypto valuta voor te kopen, dan zullen velen denken wij liever dat laatste doen.

Waarom niet het internet afstruinen naar informatie over crypto?

Je hebt zeker gelijk als je je de basis van crypto nog eigen moet maken. Die kennis is inmiddels via diverse bronnen te vinden en daarvoor hoef je ook niet heel veel moeite te doen. Waarom dan toch Bitcoinlessen.nl? Vooral vanwege de toegankelijkheid en de laagdrempeligheid. Iedereen helpt iedereen en – zodra de basis behandeld is – geeft de training veel meer nuttige inhoudelijke informatie die je niet (gestructureerd) op internet vindt.

Wie heeft baat bij Bitcoinlessen.nl?

Het is al wel duidelijk dat de community barst van de nieuwsgierige kennisvragers en vrijgevige kennisdelers. Beiden zijn nodig om het voortbestaan van elke community te garanderen.

De cursus is vooral geschikt voor mensen die het prettig vinden om online te leren, zonder dat hierbij een strakke planning gehanteerd wordt of een docent fysiek aanwezig is. Je moet dus je eigen planning opstellen en veel zelf doen.

Welke competenties moet je hebben voor het handelen in crypto en gebruik maken van Bitcoinlessen.nl?

Er zijn meerdere vormen van slimheid en ze spelen allemaal een rol bij beleggen, of het nu om beleggen algemeen of beleggen in bitcoin in bijzonder gaat. Je moet zo slim zijn om je te realiseren dat beleggen altijd met risico’s gepaard gaat en dat wil zeggen dat je geld kunt verliezen. Je moet ook gewoon kunnen rekenen en logisch kunnen nadenken. Als laatste moet je het niveau hebben om complexe termen te kunnen begrijpen en deze kunnen toepassen in de praktijk.

Welk stappenplan kun je het beste volgen?

Het is normaal dat je begint bij de situatie zoals die is: Hoeveel staat er op je rekening en wat kun je daarvan missen en aan beleggingen besteden? Daarnaast kijk je naar de stand van zaken met betrekking tot je eigen kennis en vaardigheden: Wat weet je al wel, wat nog niet en helpt Bitcoinlessen.nl je om je tekorten aan te vullen?

Het is ook niet meer dan normaal om – indien je een partner, gezin of andere afhankelijkheden hebt – met hen te overleggen wat je plannen zijn.

Zijn al deze zaken helder en is Bitcoinlessen.nl voor jou de juiste partij? Dan kun je je aanmelden als community lid en/of de cursus bestellen. Als je nog twijfelt, doe je eerst de gratis introductieles.

Ervaringen van anderen met Bitcoinlessen.nl

Op Google staan 8 recente reviews en allemaal geven ze vijf van vijf sterren. Maar 1 reviewer deelt regelmatig feedback via Google. Verder zijn er nog geen reviews te vinden.

Garantie en voorwaarden

Wil je de lessen annuleren? Dan kan dit alleen als je nog geen enkele les gevolgd/geopend hebt. Hiervoor moet je je dan schriftelijk melden en je krijgt je geld ook pas terug als je annulering bevestigd is.

Verder wordt aangegeven dat de organisatie niet verantwoordelijk is voor de reacties van gebruikers en dat onjuiste of onvolledige reacties verbeterd of verwijderd zullen worden, al kan hier geen maximale termijn aan verbonden worden.

Kortingscode

Bekijken we ons winkelmandje met producten, dan zien we daar “couponcode” staan. Het lijkt er dan ook op dat er ooit gebruik gemaakt gaat worden van extra kortingsmogelijkheden. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat deze korting pas weer geactiveerd wordt wanneer het normale bedrag van de cursus en community weer geldig is.

Zijn er ook gratis media die je kunt raadplegen?

Jazeker, Bitcoinlessen.nl (of BTCL) heeft een eigen kanaal op YouTube en hier wordt zelfs met live streams gewerkt. Er zijn nog niet heel veel abonnees of video’s, maar daar wordt hard aan gewerkt.

Conclusie: is Bitcoinlessen.nl voor jou de aangewezen plek voor kennis en ervaring over crypto?

Als je veel waarde hecht aan een gevarieerde community met betrokken leden en een basiscursus in bitcoin wil volgen, is het aanbod van Bitcoinlessen.nl voor jou een mogelijkheid. Wij adviseren je diverse aanbieders te vergelijken voor wat betreft de prijs en inhoud. Je zult waarschijnlijk weinig partijen treffen die zo op de community gefocust zijn. Dat maakt Bitcoinlessen.nl dan ook unieker dan vele anderen.

Op jouw succes!