Review: Ga jij je Bitcoins, Litecoin en Ethereum via Bitmymoney.com kopen?

Wie mee wil profiteren van de digitale valuta markt en wil investeren in iets anders dan traditionele aandelen, is bij Bitmymoney.com aan het goede adres. Je kunt er namelijk Litecoin, Bitcoin en Ethereum kopen, bewaren en weer verkopen.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Waarom overstappen naar Bitmymoney.com?

Er zijn vele platforms om crypto currency te kopen en voor de beste ervaring ga je dan eerst een aantal van die platforms met elkaar vergelijken. Ik wild eigenlijk niet te veel poespas, gewoon een duidelijke omgeving waarin ik snel kon beslissen en handelen. Dat hield in dat ik de displays van een aantal aanbieders naast elkaar zette en toen vielen er gelijk al een aantal af die voor mijn gevoel veel te veel wilden laten zien.

Toen kwam ik Bitmymoney.com tegen en ik was positief verrast door het duidelijk ontwerp. Je krijgt een visueel beeld te zien van je portefeuille, waarbij de verschillende kleuren in de cirkel daarnaast meteen uitgelegd worden. Je ziet dan om welke crypto valuta het gaat, hoeveel je er van in jouw portefeuille hebt en in groen of rood of de waarde gestegen of gedaald is. Die aanpak leek me prima voor mij.

Daarom deze review van Bitmymoney.com

Als je van simpel houdt – en dat doen wij – is Bit My Money echt een uitkomst. Als je op je computer een rekening opent en daarna inlogt, krijg je boven in het scherm duidelijk drie opties te zien: kopen, verkopen of e-mailen. Die eerste twee zijn meteen helder, de derde vraagt misschien iets meer toelichting. Zodra je namelijk crypto gekocht hebt, kun je deze via een e-mail doorsturen naar iemand anders.

Het inkopen van crypto currencies gaat overigens heel eenvoudig, want we zijn allemaal gewend aan iDeal en het is ook een betrouwbare partij bij online aankopen. Je bent dus maar een paar stappen verwijderd van je eerste (of zoveelste) belegging in crypto.

Waarom let je altijd op de betrouwbaarheid van een crypto platform?

Er gaan nogal wat geruchten over platforms die niet snel handelen, waarbij je inkopen van crypto valuta niet direct op je rekening te zien zijn. Ook gebeurt het regelmatig dat er crypto verdwijnt en een klantenservice ineens niks meer van zich laat horen. Daar heb je natuurlijk totaal geen behoefte aan.

Het is verleidelijk om alleen naar de uitstraling van crypto brokers te kijken en om er mee om te kunnen gaan is het zeker van belang, maar het is absoluut niet het enige dat aandacht verdient.

Er staat zelfs een expliciete waarschuwing op Bitmymoney.com over welke gevaren er zijn en waar je op moet letten. Via een link kun je via toezichthouders checken welke bedrijven niet zuiver zijn.

Zijn we nog sceptisch, of valt het inmiddels mee?

Met alle voorwaarden, richtlijnen en een aparte pagina met waarschuwingen en hoe je zeker kunt zijn van een betrouwbaar platform, zijn we de kat inmiddels uit de boom gekeken. Je kunt er zelf alles aan doen om na te kijken of je met een degelijke partij te maken hebt.

Verder spreekt ons het ontwerp van het platform nog steeds aan. Je kunt het zelfs op je telefoon of tablet installeren via een app, zodat je overal en altijd toegang hebt tot je portefeuille en deze als je wilt kunt uitbreiden of inkrimpen.

Wat belooft Bitmymoney.com en hoe serieus mag je dit nemen?

 • Het aanbod bestaat uit het openen van een account waaraan een rekening gekoppeld is en deze rekening is gratis. Dat is op zich al knap, want zelfs bij de bank betaal je al voor elke dienst die je er afneemt.
 • Behalve toegang tot je account via je PC, kun je ook de app die ontwikkeld is installeren.
 • Het belooft met deze rekening zorg te dragen voor jouw wallet met gekochte crypto en het is daarom speciaal voor mensen die geen eigen wallet hebben.
 • Voor je rekening bij Bitmymoney.com betaal je niks. Je gaat pas betalen wanneer je crypto koopt of verkoopt. Er wordt dan gewerkt met een commissie.
 • Andere kosten (bitcoins via het bitcoinnetwerk versturen, de kosten van iDeal of andere banktransacties) zie je zodra je een transactie gaat doen.

Aan de hand van de volgende criteria is de dienstverlening van Bit My Money beoordeeld

Wat vinden wij belangrijk als het gaat om een digitaal platform voor de aankoop, opslag en verkoop van crypto valuta:

 • De open deur: betrouwbaarheid en veiligheid. Geen betrouwbaar of veilig platform – dat ook onderbouwd en bewezen is – geen gebruikers of rekeninghouders.
 • Door alle (online) fraude die steeds meer toeneemt: verificatie door het gebruik van 2FA.
 • Concurrerende prijzen voor het verstrekken van de diensten. Deze staan in een apart deel op de website beschreven en kun je lezen voordat je besluit een rekening te openen.
 • Openheid over het maximale bedrag waarvoor je kunt kopen of verkopen en welke voorwaarden hieraan gesteld zijn.

Hoe hebben we de dienstverlening getest?

Na de eerste fase die vooral het aftasten van het platform zelf betrof, zijn we gaan kijken naar de voorwaarden en de veelgestelde vragen die door Bit My Money in een duidelijk overzicht beantwoord zijn. Een platform zonder FAQ’s heb je toch het gevoel dat ze iets voor je achterhouden, want er zijn altijd vragen over een product. Je wilt ook niet elke keer contact opnemen.

Daarna hebben we ons geregistreerd en een rekening geopend, zodat we voor het eerst geld over konden maken naar Bit My Money. Ook installeerden we de app, want het is alleen al geinig om te kunnen zien wat je portefeuille doet na aankopen. Zo zie je of je wallet al meer waard is geworden of niet en kun je altijd een vinger aan de pols houden.

De verificatie verliep prima en daarna konden we inloggen en ons eigen dashboard bekijken. Het ziet er kaal uit als je nog geen gevulde grafieken hebt, maar daar zouden we snel verandering in gaan aanbrengen. Het dashboard oogt echter wel prettig en de items in het menu zijn eigenlijk meteen duidelijk, want die hadden we via de website al kunnen verkennen.

Wat is Bit My Money kort gezegd?

Het gaat hier om een platform inclusief app voor Android of iOS, waarbij je een rekening kunt openen om te beleggen in Bitcoin, Ethereum of Litecoin. Alleen over je aankopen of verkopen betaal je een commissie en verder is er een aantal vaste kosten bij transacties die helder beschreven worden. Je crypto wordt ook gratis in de Bit My Money Wallet opgeslagen. Dit scheelt je het regelen van een eigen wallet, maar je moet je wel bewust zijn van de voor- en nadelen van de diverse soorten wallets.

Wie of wat is Bit My Money eigenlijk?

Bitmymoney.com (zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar) bestaat al sinds 2013 en biedt als platform de mogelijkheid om via een rekening via Bitmymoney.com te handelen in de crypto valuta Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Deze virtuele valuta worden opgeslagen in je wallet en deze wallet is niet afhankelijk van het internet, waardoor veiligheid gegarandeerd kan worden.

Verder is Bit My Money aangesloten bij VBNL (de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland) en deze organisatie streeft naar kwaliteit en betrouwbaarheid wanneer het gaat om platforms in de bitcoinsector.

Hoe ziet Bitmymoney.com er uit?

Op de website zelf zie je de koers van de crypto currencies die je via Bit My Money kunt aan- en verkopen. Je kunt de koers van de afgelopen vier weken bekijken, waarbij je om de dag een markeerpunt in de tabel ziet. Je kunt in de linker bovenhoek van de tabel echter ook een andere termijn kiezen, zoals een jaar of de gehele lijn waarlangs de crypto valuta zich heeft ontwikkeld.

In de app krijg je op de tablet een iets ander scherm dan op je telefoon, maar de basis blijft hetzelfde. Je ziet het totale bedrag van je portefeuille en een grafiek met hoe je investering zich ontwikkeld heeft. Daaronder staat dan per crypto valuta hoeveel het er zijn en hoeveel waarde ze gezamenlijk hebben. Ook de waarde per valuta en – in het groen of rood – het percentage in de plus of min.

In het menu van de app kun je dan verder klikken en kopen, verkopen of crypto naar iemand anders e-mailen. Het wijst zich geheel vanzelf, je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben.

Onze ervaringen met Bitmymoney.com

Ons inziens is dit platform geschikt voor de echt iedereen die in Bitcoin, Ethereum of Litecoin wil investeren. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dit platform biedt je alle tools om zelfstandig en zonder cursus of workshop aan de slag te gaan met het vullen van je wallet. Het is zo eenvoudig, dat je misschien vergeet dat het wel om echte euro’s gaat en dat het geen simulatie of demo-omgeving is. Dat gevaar is er wel.

We hebben nul moeite hoeven doen om te snappen hoe Bit My Money werkt, want het is een heel intuïtief ingericht design.

Wat zijn de kosten van Bitmymoney.com?

De rekening is gratis, alleen voor transacties betaal je. Over elke transactie betaal je een commissie. Crypto via e-mailadres versturen is ook gratis, maar via het bitcoinnetwerk wordt er 0,0003 bitcoins voor in rekening gebracht. In dit laatste kan nog variatie aangebracht worden en dat is afhankelijk van het netwerk.

Bij meer dan standaard gebruik van het netwerk, gaan de kosten omhoog. Deze kosten zie je echter vermeld staan wanneer je een transactie wilt gaan doen en zal altijd ergens tussen de 0,0002 en 0,0006 bitcoin liggen per transactie.

iDeal brengt daarnaast ook iets in rekening bij de aankoop van crypto, namelijk – tijdens het schrijven van deze review – 0,39 euro. Bij de verkoop is er 0,10 euro per transactie waar je rekening mee moet houden. Het ligt er dus helemaal aan hoe vaak en hoe veel je gaat kopen en verkopen, want pas dan krijg je inzicht in wat je concrete acties je in totaal kosten.

Wegen de kosten van Bitmymoney.com op tegen de diensten die het biedt?

Je moet er even doorheen prikken om te ontdekken hoe andere dienstverleners hun kosten opgebouwd hebben. Eigenlijk zou je dan moeten weten hoeveel geld je in crypto wilt gaan beleggen en of je een investering voor de lange termijn gaat doen of regelmatig gaat verkopen en weer inkopen. Pas dan kun je bij dat bedrag en het proces van jouw voorkeur de kosten op een rijtje krijgen en een goede vergelijking maken.

Over het algemeen zijn wij niet negatief over wat Bitmymoney.com aan commissie vraagt. Je krijgt er veel op een plek voor terug.

Wat vinden wij van het platform en de app?

Zoals al eerder gezegd is de lay-out effectief en overzichtelijk. Er staat geen informatie in die afleidt en er zijn geen buttons die je per ongeluk verkeerd kunt aanklikken. Het kleurgebruik is prettig en doeltreffend en je ziet in een oogopslag hoe je belegging in crypto er voor staat.

De voor- en nadelen van Bitmymoney.com

Voordelen

 • Praktisch en gestructureerd platform en app
 • Bruikbaar op diverse devices
 • Kleuren zijn instinctief te begrijpen
 • Handelen werkt handig via iDeal

Nadelen

 • Aan handelen in crypto currencies kleven altijd risico’s, maar dit is bij elk platform het geval.
 • Voor mensen die ingewikkelde spreadsheets gewend zijn, is de vormgeving wellicht te simplistisch. Hierdoor kan het platform weinig uitdagend zijn en meer inhoudelijke informatie gewenst zijn.

Onze score per criterium voor Bit My Money

Wij zouden het platform vooral aanbevelen aan gebruikers die geen eigen digitale wallet hebben en ook niet willen aanschaffen. Ook is Bitmymoney.com een echte aanrader voor de beginnende crypto belegger. Je krijgt kwaliteit voor de verschafte dienstverlening en bij updates, word je hier direct over geïnformeerd.

De kosten die je betaalt staan aardig in verhouding tot andere aanbieders, al zijn er hier en daar wel verschillen, maar dat zul je altijd blijven houden.

Waarin verschilt Bitmymoney.com ten opzichte van concurrenten?

Over het algemeen zijn er geen grote verschillen als je naar andere platforms kijkt. Je ziet vooral ander kleurgebruik, andere of meer crypto valuta, net iets meer informatie in je scherm, maar dit zijn meestal niet de doorslaggevende elementen.

Waarom dan toch Bitmymoney.com?

Wanneer je alle voors en tegens naast elkaar zet en je eigen doelen met beleggen in crypto voor ogen houdt, zie je al snel welke aanbieders wegvallen en wie er over blijven. Daarna wordt het een kwestie van smaak en voorkeur. De kosten kunnen een ander aspect zijn die je keuze bepalen, maar hier is al eerder over gesproken (hoe vaak ga je hoe veel crypto namelijk kopen en verkopen).

Voor wie is Bitmymoney.com geschikt?

Iedereen die veilig kan internetten, kan gebruik maken van de Bit My Money app of website. Je hebt alleen tijd nodig om je registratie en verificatie rond te krijgen en daarna kun je direct met iDeal je eerste crypto kopen en die in je wallet opslaan of naar iemand anders versturen.

Hoe ziet je voorbereiding er uit?

Behalve het bekijken van de website en app, is het wel slim om in de weken of maanden van te voren de koersen van crypto valuta al in de gaten te gaan houden. Zo weet je namelijk of je direct na je registratie wilt gaan aankopen, of dat je nog even wacht op een beter moment. De adrenaline is vaak hoog bij mensen die inloggen, dus laat je niet verleiden en houd altijd je hoofd er goed bij.

Daarnaast moet je weten (of misschien wel even met je vrouw of man overleggen) hoeveel jullie in crypto willen gaan investeren en hoe jullie beleggingsstrategie er uit gaat zien. Bij veel beleggingen is het zo dat aankopen en daarna met rust laten op de lange termijn het meest oplevert. De crypto markt zit helaas anders in elkaar en elk nieuwsbericht met een prominent persoon kan van invloed zijn op je portefeuille.

Stappenplan om als crypto belegger te groeien

Na de eerste paar stapjes merk je al snel dat je interesse zal toenemen. Je wilt meer weten over technische analyse om trends te kunnen ontdekken, of toch andere crypto currencies kopen dan alleen Litecoin, Bitcoin en Ethereum. Het kan dus best zo zijn dat je na een aantal maanden stiekem toch even bij andere platforms gaat kijken. Lezen, vergelijken, testen; het leidt allemaal tot nieuwe kansen.

Hoe hebben anderen Bit My Money tot nu toe ervaren?

 • Op Trust Pilot scoort het platform niet heel hoog: 2,4 van 5 sterren. Van de 110 reviews is iets meer dan 20% gemiddeld, minder of niet tevreden over de dienstverlening. De connectie is een probleem dat aangekaart wordt.
 • Op Kiyoh zijn er 424 beoordelingen en 96% beveelt Bitmymoney.com aan. Een klacht die gemeld wordt is dat kosten toch niet transparant blijken te zijn.
 • Coin Compare geeft alleen basisinformatie en geen oordeel over de dienstverlening.
 • Bij Crypto Tips geeft men 3,2 van 5 sterren. Hier is rond de 45% echter gemiddeld, minder of niet tevreden over de diensten van Bitmymoney.com. Ook hier is er veel commentaar over de commissie die niet helder is tijdens het doen van transacties.

Garantie en voorwaarden

Wat de website aangeeft is dat je je bewust moet zijn van fluctuaties in de waarde van crypto currencies en dat elke vorm van beleggen niet zonder risico’s is. Verder kunnen transacties niet ongedaan gemaakt worden. Zodra je bevestigt, is de transactie afgerond.

Er wordt overigens concreet vermeld bij de voorwaarden dat alle commissies variabel zijn en kunnen veranderen en dat je door te handelen via Bitmymoney.com akkoord gaat met deze werkwijze. Men kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten die op de website vermeld zijn.

Een extra item dat besproken wordt is het vrijwaren van werknemers of vertegenwoordigers van Bitmymoney.com. Je kunt dus niet via juridische stappen je gelijk proberen te krijgen, want door deze voorwaarde doe je daar afstand van zodra je Bitmymoney.com gebruikt voor eigen doeleinden.

Gratis media over Bit My Money

Er is een eigen BitMyMoney kanaal op YouTube en de 41 video’s die hierop geplaatst zijn, gaan tot zes jaar terug. Ze zijn dus al langer actief op dit medium. De playlists zijn als volgt onderverdeeld: beginnen met Bitcoin, Nieuwsflits, Livestreams en Educatief. Voor de beginner is het educatieve deel volgens ons aan te bevelen om te starten.

Conclusie: wel of niet via Bitmymoney.com beleggen in crypto currencies?

Wil je niks anders dan beleggen in Bitcoin, Litecoin of Ethereum? Dan is dit platform prima om mee te starten. Velen blijven bij de aanbieder, sommigen gaan over naar een ander, of pakken er meerderen tegelijk. Via diverse apps krijg je dan per platform een overzicht van je portefeuille, maar deze kun je dus niet samenvoegen om een totaalbeeld te krijgen. Bitmymoney.com kun je typeren als een website en app met een duidelijke structuur en prettig design, alleen bij de kosten moet je altijd goed kijken hoeveel er in rekening gebracht wordt en of je daarmee akkoord gaat, voordat je op de knop klikt.

Op jouw succes!