Bitvavo crypto versturen: een how-to

Ontdekken hoe je met Bitvavo crypto kunt versturen? In dit artikel leggen we je het stap voor stap uit. We leggen onder andere uit je digitale valuta naar je Bitvavo wallet kunt versturen en hoe digitale valuta verstuurt naar een heel ander wallet adres. Het is best simpel.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Digitale valuta naar je Bitvavo wallet overboeken

Hier bespreken we hoe je crypto munten die je buiten Bitvavo om bezit naar de Bitvavo omgeving kunt verplaatsen. Je hoeft hiervoor alleen maar een paar simpele stappen te volgen:

 • Eerst log je bij je Bitvavo account in

 • Dan ga je naar de digitale valuta die je op je account wil storten – hier klik je op

 • Ga naar “Storten” en klik hier op

 • Soms komt het voor dat je een valuta wilt versturen die alleen door het ERC-20 netwerk wordt ondersteund. In dit geval moet je in de extra stap invullen “ERC-20 begrepen”

 • Als je bovenstaande stappen doorlopen hebt, krijg je het adres van je Bitvavo-wallet te zien. Dit is het adres waar je je digitale valuta naar overboekt.

Soms een extra memo

Bij sommige crypto munten moet je een tag of memo meesturen met de transactie, zodat Bitvavo deze aan je account kan crediteren. Dit zijn onder meer: EOS, XRP, XLM, Steem en NEM.

Hoe snel wordt een order verwerkt?

Het kan een paar minuten duren voor je overgedragen crypto valuta zijn toegevoegd aan je Bitvavo-account. Soms duurt het een paar uur. De overdracht snelheid wordt voor een groot gedeelte bepaald door hoe snel het netwerk deze bevestigd heeft. Soms zijn er voor één transactie meerdere bevestigingen nodig (verschillend per crypto), ook dan kan het wat langer duren.

Crypto opnemen: van Bitvavo naar een ander wallet adres

Andersom kan natuurlijk ook: dat je je cryptomunten van Bitvavo naar ergens anders verplaatst. Hiervoor moet je het wallet adres waar je de crypto naar wilt versturen eerst verifiëren. Dit heeft de Vijfde Anti-witwasrichtlijn in Nederland bepaald. Deze is op 21 mei 2020 ingegaan. Bitvavo staat hierdoor onder toezicht van DNB: De Nederlandsche Bank en moet aan de eisen van DNB voldoen. Het is noodzakelijk externe wallets eerst te verifiëren.

Een wallet verifiëren: stappenplan

Volg dit stappenplan om een nieuwe externe wallet te verifiëren:

 • Voeg eerst een extern wallet toe aan je Adresboek in Bitvavo

 • Ga naar dit adresboek en klik dan op “Verifiëren”

 • Het is mogelijk dat je bij wallet verificatie om een selfie wordt gevraagd. Deze selfie is nodig om te bevestigen dat jij echt de persoon bent die je zegt dat je bent. Je kunt je account beter beschermen (op het gebied van veiligheid) door 2FA: Twee Factor Authenticatie te gebruiken. Bij de selfie is belangrijk dat je gezicht goed in beeld is. Ook moeten de belangrijke gegevens op je identiteitsbewijs leesbaar in beeld staan.

 • Geef Bitvavo een schermopname van het externe wallet adres of het platform waar je de crypto naar wilt versturen. Het wallet adres waarnaar je de crypto verstuurt, moet goed zichtbaar zijn. Je brengt het volgende in beeld:

 • De Bitvavo omgeving plus de unieke code helder in beeld

 • Van het externe adres laat je de wallet software zien en het hele ontvangstadres

 • Daarna breng je weer de Bitvavo omgeving in beeld: laat zien hoe je de schermopname stop zet.
 • Je deelt de schermopname nu bij Bitvavo en bevestigt het externe wallet adres dat je in beeld hebt gebracht. Geef nu je Bitvavo account wachtwoord op, plus de 2FA code als je daar gebruik van maakt.
 • Er wordt een e-mail naar je verzonden met een link om de verificatie compleet te maken. Je moet niet vergeten de mail te bevestigen, anders is de wallet verificatie niet compleet.
 • Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot het Compliance-team van Bitvavo de schermopname heeft goedgekeurd.

Verifieer je wallet op de computer

Bitvavo geeft de voorkeur aan wallet verificaties die op de computer worden gemaakt. Soms  kan dat niet, bijvoorbeeld als je een digitale valuta naar een mobiele wallet wil overmaken. In dat geval moet je een foto of schermafbeelding van de mobiele wallet maken en deze bij wallet verificatie in beeld brengen. Hoe je persoonlijke informatie ook deelt, Bitvavo zorgt ervoor dat er zorgvuldig met de informatie wordt omgegaan en dat deze versleuteld wordt.

Crypto valuta naar externe wallet: een stappenplan

Volg dit stappenplan voor het overmaken van crypto naar een wallet buiten Bitvavo om. Denk er wel aan: je kunt digitale valuta niet via de mobiele Bitvavo website of Bitvavo app versturen.

 • Je moet de externe wallet eerst verifiëren; hoe dat moet, heb je hierboven gelezen

 • Selecteer de crypto valuta die je wilt versturen. Klik hierop en ga naar “Opnemen”

 • Geef nu het adres op waar je de crypto naartoe wilt versturen

 • Geef bij “Bedrag” ook de hoeveelheid op die je wilt versturen

 • Controleer de overschrijving nu uitgebreid. Je bevestigt door op “Doorgaan” te klikken

 • Je moet nu alleen de link in de bevestigingse-mail bevestigen.

Schermopname maken

Misschien vraag je je af hoe je een schermopname moet maken. Een schermafbeelding maken lukt de meeste mensen wel, maar een opname is andere koek. Gelukkig is ook dit verrassend makkelijk. Bitvavo heeft namelijk een eigen hulptool ingebouwd. Je hoeft alleen maar op de knop “Schermopname Starten” te klikken en het beeld wordt automatisch opgenomen.

Tip: kijk de opname terug

Wist je dat je gemaakte schermopname ook terug kunt kijken? Zo zie je meteen of de door jou gemaakte opname aan alle eisen voldoet. Je moet onder andere het wallet adres goed in beeld brengen.

Crypto die je naar je Bitvavo verstuurd hebt nog niet binnen?

Waarschijnlijk is de overschrijving nog “in proces”. Dat betekent dat deze nog door Bitvavo gecontroleerd moet worden. Door het blockchain netwerk moet de transactie ook meerdere keren bevestigd worden. Per cryptomunt verschilt het aantal bevestigingen in de blockchain. Je krijgt de melding “Inspectie” als de overschrijving nog niet voltooid is. Is de overschrijving compleet? Dan krijg je de melding “Goedgekeurd”. De crypto staan nu bijgeschreven in je wallet.

Crypto versturen met Bitvavo: YouTube uitleg

Van Bitvavo naar Binance, Growing Capital laat zien hoe het moet:

Of andersom – van Binance naar Bitvavo – Web Coins vertelt je hoe je dat doet:

Van Bitvavo naar een andere online exchange? Je ontdekt het bij Whatsnext Community:

Bronnen Bitvavo crypto versturen

Hier kun je beginnen met Bitvavo


Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.