Bitvavo forum: wat heeft dit te betekenen?

Er lijkt niet zoiets te zijn als een “Bitvavo forum”. Bitvavo is een groot online crypto handel platform waar je voor allerlei crypto munten terecht kunt. Bitvavo heeft een eigen blog pagina, waarop regelmatig nieuws topics en updates verschijnen. Ook kun je Bitvavo volgen op sociale media: op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Bitvavo maakt gebruik van zowel een website, een mobiele website als een handige app om crypto zaken mee te doen.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Van de Bitvavo Exchange gebruik maken

Net als de meeste andere Nederlandse dienstverleners houdt Bitvavo zich bezig met het aankopen en verkopen van crypto munten. Bitvavo is een soort wisselkantoor of makelaar waar jij de munten, de kopers en verkopers kunt vinden die je nodig hebt. Ook vind je hier een actuele koers. Waar de concurrenten al snel een omwisselcommissie (als jij munten aankoopt bij een crypto broker) rekenen van 1-3 procent, is dit bij Bitvavo niet het geval.

Bitvavo is een “volwaardige Nederlandse crypto exchange”

2021 was een jaar van explosieve groei voor Bitvavo: zo ging het aanbod cryptovaluta van rond de 50, naar meer dan 150 (een verdriedubbeling dus) in minder dan een jaar tijd. Dankzij het eigen orderboek met “Order Matching Systeem” betaal je bij Bitvavo heel weinig transactiekosten (maximaal 0.25% op het totale volume). Als je een grote klant bent, betaal je zelfs een nog lager tarief. Hoe hoger het handelsvolume (berekend over 30 dagen), hoe voordeliger.

Bitvavo heeft een eigen app

Het fijne van Bitvavo is dat je ook van de diensten van de crypto broker via de app gebruik kunt maken. De Bitvavo app werkt op zowel Android als iOS apparaten. De smartphone app is recentelijk geüpgraded tot een 2.0 versie, waar helaas niet elke gebruiker even blij mee is. Sommige handelaars gaven de voorkeur aan de oude app, maar dat blijft een kwestie van smaak.

Veilige opslag van je geld

Bitvavo bewaart tegoeden van klanten niet zelf, maar via een speciale stichting: de Stichting Bitvavo Payments. Hier wordt het geld van klanten veilig bewaard, ook als Bitvavo tegen de verwachting in failliet mocht gaan. Verder zijn de tegoeden bij Bitvavo via Aon tegen diefstal verzekerd.

Géén onderdeel depositogarantiestelsel

Daar staat tegenover dat Bitvavo, net als andere online crypto brokers, geen onderdeel van het nationale of Europese depositogarantiestelsel uitmaakt. Je geld is dus niet verzekerd via de Centrale Bank (Nederlandsche Bank of Europese Bank) mocht er ooit een faillissement optreden. De opslag van je geld Stichting Bitvavo Payments geeft je wel een veilige buffer, maar geen 100% dekking. Geen enkele crypto broker valt onder het depositogarantiestelsel.

Bitvavo is fijn in gebruik

De meeste gebruikers zijn erg tevreden over Bitvavo, al is niet iedereen even blij met de nieuwe versie van de Bitvavo app. Er zijn wel wat klachten over Bitvavo bekend, maar het gaat dan meestal om misverstanden. Wat je wel vaak hoort, is dat het platform soms wat traag reageert. Dat zou eigenlijk niet de bedoeling moeten zijn: zeker op de crypto markt is snel kunnen reageren op de koers erg belangrijk. Bitvavo geeft aan dit te willen verbeteren.

Bitvavo op Trustpilot

Zoals gezegd: een eigen forum van Bitvavo lijkt er niet te zijn, maar er zijn wel verschillende plekken waar gebruikers samenkomen om Bitvavo te bespreken. Dat gebeurt bijvoorbeeld op Trustpilot. Trustpilot is een website waar gebruikers van websites en web diensten hun ervaringen delen en een beoordeling geven aan de dienst. Bitvavo heeft maar liefst 12.099 (op moment van schrijven) reviews gekregen van klanten en een gemiddeld cijfer van 4.2 uit 5.

Trustpilot beoordelingen

Wil je precies weten wat er wel of niet deugt aan Trustpilot? Dan kun je elke review die ooit geschreven is terugvinden en nalezen. Zoals gezegd, zijn dit er voor Bitvavo maar liefst 12.099. Je kunt vijf verschillende beoordelingen geven: “Uitstekend,” “Goed,” “Gemiddeld,” “Slecht” en “Zeer Slecht”. Maar liefst 59% van de reviews geeft de beoordeling “Uitstekend”. Nog eens 29% geeft de beoordeling “Goed”. Slechts 7% geeft “Zeer Slecht” en 2% “Slecht”.

Of kijk in het Allesovercrypto.nl forum

Allesovercrypto.nl is een website die, zoals de naam al aangeeft, in zijn geheel over crypto gaat. De website heeft ook een forum waar mensen berichten kunnen plaatsen en op elkaar kunnen reageren. Hier vind je bijvoorbeeld een thread (een reeks met op elkaar reagerende berichten) onder de naam “Niet kunnen opnemen in Bitvavo”. Deze thread in het bijzonder gaat over het niet kunnen opnemen en versturen van munten naar eigen crypto wallets.

Threads op Gathering.tweakers.nl

Ook op deze website is een thread te vinden over Bitvavo. Het onderwerp is hier het experimenteren met nieuwe crypto valuta bij Bitvavo. Hier lees je onder andere tips van andere gebruikers, die vertellen wat wel en niet mogelijk is en wat hun eigen ervaringen in het veld zijn.

Kijk ook eens op Fok.nl

Het onderwerp van een thread op Fok.nl is de mogelijkheid van crypto staken op Bitvavo. Mocht je de precieze thread (ook van de bovenstaande fora) terug willen vinden, dan volgt aan het eind van dit artikel een reeks met links naar de fora in kwestie. Meer willen weten over staken van crypto in de praktijk? Dan kan het zeker nuttig zijn deze thread eens te bekijken.

Beleggersplatform IEX

Ook op Beleggersplatform IEX vind je een forum waar mensen elkaar vragen stellen en over hun eigen ervaringen schrijven. Hier lees je wat de mogelijkheden van handelen in crypto zijn, net als de eigen ervaringen van de mensen die reageren op berichten. Kijk snel voor meer info.

Wat is het Bitvavo forum? YouTube uitleg

Weten hoe je de Bitvavo Exchange gebruikt? CryptoCoin Talk legt het je uit:

Bitvavo forum: bronnen

Hier kun je beginnen met Bitvavo

Ontdek Onze Informatieve Artikelen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.