Bitvavo storing: is het down?

Alle websites storen weleens. Bitvavo gelukkig niet zo vaak, maar het kan altijd voorkomen. Wat meestal helpt, is het scherm even te verversen of op een later moment in te loggen. Loop je tegen problemen aan omdat Bitvavo vastloopt, dan wordt het aangeraden contact op te nemen met de klantenservice. De customer support is het afgelopen jaar behoorlijk uitgebreid en geeft zo snel mogelijk antwoord op je vragen via mail, contactformulier of FAQ sectie.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Advies van Bitvavo zelf

Wij kunnen ook niet één-twee-drie aangeven waarom je niet bij Bitvavo in kunt loggen, of waarom de pagina vastloopt. Mocht er iets niet lukken, zoals de login. Dan wordt je altijd aangeraden om met de Bitvavo klantenservice contact op te nemen – de medewerkers hier helpen je verder. Controleer wel eerst goed of je alles goed hebt ingevuld bij het inloggen.

Problemen met de Twee Factor Authenticatie (2FA)?

Het kan ook voorkomen dat je problemen ervaart met de Twee Factor Authenticatie, zoals:

 • Je hebt meerdere keren hetzelfde apparaat gebruikt voor het instellen van 2FA bij Bitvavo

 • Je gebruikt een verkeerde code bij het inloggen

 • De code is niet meer te gebruiken (codes kunnen ook verlopen)

 • Er kunnen ook problemen ontstaan als de tijd op je telefoon niet synchroon loopt met die van Bitvavo, waardoor ook de codes niet synchroon lopen en ze niet werken. Om dit op te lossen met je op je apparaat via instellen kiezen voor de automatische tijdzone.

Resetten van de Twee-Factor Authenticatie

Soms is het nodig de 2FA te resetten, bijvoorbeeld als het probleem niet door één van de oorzaken hierboven is ontstaan. Het resetten van je 2FA is ook nodig als je geen toegang meer hebt tot het mobiele apparaat waarmee je deze is ingesteld (je bent hem kwijt of hij is kapot).

 • Klik op de optie “Reset 2FA”

 • Vul je gebruikersnaam en je wachtwoord in

 • Klik nu op “2FA uitschakelen”

 • Je krijgt nu een controlemail met een bevestigingslink. Bevestig de mail met de link

 • Als je je 2FA reset, worden alle digitale valuta opnames automatisch voor zeven dagen geblokkeerd – je kunt deze blokkade niet opheffen. Tijdens de periode van blokkade is het wel mogelijk om euro’s op te nemen. Ook kun je nog onbeperkt handelen.

Hoe betrouwbaar is Bitvavo?

Bitvavo doet er uiteraard alles aan een zo veilig mogelijk platform te creëren, waarop de kans dat iets vastloopt zo klein mogelijk is. Dat doet Bitvavo onder andere door het volgende in te stellen:

 • De mogelijkheid Two-Factor Authenticatie te gebruiken, waarmee het voor hackers bijna onmogelijk is om toegang tot je Bitvavo account en je crypto vermogen te stelen

 • Bitvavo maakt gebruik van een Derden Gelden rekening, wat inhoudt dat het geld dat jij op je account stort, niet direct bij Bitvavo zelf, maar bij de Stichting Bitvavo Payments terecht komt. Als de broker failliet gaat, betekent dit dat je geld helemaal veilig is.

 • Er worden uitgebreide IP-checks uitgevoerd. Bitvavo weet vanaf welk apparaat (of dat nu een PC, laptop, tablet of mobiel is) jij normaal gesproken inlogt. Als je ineens een ander apparaat gebruikt, wordt er een bevestigingslink naar je e-mail gestuurd. Waarom? Vraag je je misschien af. Dat is om zeker te weten dat jij het bent die inlogt.

 • Iedereen die bij Bitvavo in dienst is, heeft een backgroundcheck gekregen. Zo moeten alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen laten zien. Zo’n VOG geeft aan dat ze de – in dit geval vooral op het gebied van privacy – regels nooit overtreden hebben.

Uitgebreide controle op codes

Bitvavo maakt het hackers zo moeilijk mogelijk. Dat gebeurt bijvoorbeeld door informatie versleuteld te versturen. Denk maar aan SSL-technologie. Deze wordt door alle betrouwbare websites gebruikt. Dankzij deze technologie kunnen hackers niet zomaar bij de gevoelige informatie die jij aan Bitvavo geeft, zoals je persoons- en adresgegevens. Deze is letterlijk versleuteld.

Gecontroleerde codes

Crypto valuta op zogenaamde “wallets” zetten, gaat met behulp van wallets. Deze wallets moet je eerst verifiëren bij Bitvavo – je moet laten zien dat ze te vertrouwen zijn. De codes die Bitvavo zelf gebruikt worden door meerdere IT bedrijven uitgebreid gecontroleerd. Zo kan het platform garanderen dat het voor hackers bijna onmogelijk is om toegang te krijgen.

Maar wat heeft dat met storingen te maken?

Nou, in indirecte zin heel veel. Bij Bitvavo zijn heel veel medewerkers in dienst die ervoor zorgen dat je het systeem zo goed mogelijk kunt gebruiken – zowel de website als de app. Als er een probleem ontstaat, dan zullen ze zich inzetten om dit zo snel mogelijk voor je op te lossen. Hoe veiliger het netwerk, hoe gebruiksvriendelijker het in de praktijk vaak ook is.

Maar soms zit het tegen

Het komt weleens voor dat het erg druk is op de beurs, zo blijkt uit dit artikel van 19 mei 2021. Het was in die tijd (en nu nog steeds) super populair om online in crypto valuta te handelen. De prijzen zakten, waardoor paniek ontstond op de beurzen. Het gevolg? Heel veel mensen waren tegelijkertijd online. Hoe meer mensen van het platform gebruik maken, hoe meer het platform belast wordt. Dit zorgde bij veel partijen voor trage websites en voor storingen.

Overal problemen

Platforms als Kraken, Binance en Coinbase werkten erg traag, waardoor het voor klanten niet altijd lukte om geld te storten en op te nemen. Binance koos er zelfs voor de ether opnames en ERC20-tokens opnames op te schorten (uit te stellen). Bij Bitvavo was het

tijdelijk niet mogelijk om euro’s op je account te storten. Gelukkig komen deze problemen niet elke dag voor en is een platform als Bitvavo de meeste dagen gewoon goed te bereiken.

Bitvavo betrouwbaar? Een YouTube review

Zeker weten dat Bitvavo veilig te gebruiken is? Bekijk dan eens deze Bitvavo review:

Bitvavo en storing: bronnen

Hier kun je beginnen met Bitvavo

Op jouw succes!