Inhoud van deze pagina:

Is Bitvavo of toch Coinbase de heilige graal voor crypto handelsplatformen?

In dit artikel wordt de vergelijking gemaakt tussen Bitvavo en Coinbase. We zoomen in op de punten waarvan het elkaar verschilt en of het beter of slechter is. Om een duidelijk beeld te krijgen legden we deze twee crypto handelsplatformen naast elkaar en vertellen je er alles over.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Het grote verschil tussen Bitvavo en Coinbase

Het grootste verschil tussen Bitvavo en Coinbase is dat Coinbase vooral gericht is op de Verenigde Staten, terwijl Bitvavo een geheel Nederlands crypto handelsplatform is. Zo heeft Bitvavo Nederlandse ondersteuning. Je kunt Bitvavo zien als de Nederlandse Coinbase. Dit is voor ons de belangrijskte reden om voor Bitvavo te kiezen. Verderop in dit artikel vind je een mooi tabel waar alle verschillen tussen deze twee exchanges worden weergegeven. Maar laten we eerst wat meer inzoomen op Coinbase.

Ik had zo mijn twijfels over Coinbase

Jaren terug ben ik begonnen met het handelen van crypto valuta. Ik zag veel mogelijkheden om veel geld te verdienen en ben mij in de materie gaan verdiepen. Zo rond het jaar 2015 kreeg ik interesse in Coinbase. Dit platform zorgt voor het inkopen, verkopen en verhandelen van crypto valuta. Toen stond het nog in de kinderschoenen, vandaag is het een erg populair platform en gebruiken veel crypto handelaren het.

Voordat ik echt geïnteresseerd raakte in Coinbase had ik wel zo mijn twijfels erover. Ik vroeg mij af of het wel verstandig was om op dit platform crypto’s te verhandelen. Toentertijd was het platform namelijk nog niet zo goed ontwikkeld. Daarom besloot ik om wat online cursussen te volgen waardoor ik een veel beter beeld kreeg van Coinbase.

Overtuiging van dit handelsplatform kwam door een expert op Facebook

Ik moet wel eerlijk toegeven dat deze online cursussen niet helemaal goed bij mij paste. Het werd onduidelijk uitgelegd en het beeld over Coinbase werd er niet beter op. Totdat ik stuitte op een expert via Facebook die veel lof had over dit crypto handelsplatform. Deze expert liet mij de voordelen zien en wat er allemaal mogelijk was. Het opende mijn ogen en ik kreeg plezier in het handelen via Coinbase.

Coinbase is zeer toegankelijk en makkelijk in gebruik

Wat mij uiteindelijk positief verraste was hoe makkelijk het is om gebruik te maken van Coinbase. Het is helemaal niet zo moeilijk als je er maar wat tijd aan besteedt om alles te doorgronden. Ben je eenmaal een beetje bekend met dit platform openen zich allemaal nieuwe deuren. Het werd voor mij een stuk leuker toen ik bekender werd met alle opties en functies.

Wie ben ik om een review op te zetten over dit handelsplatform?

Ik begeef mij al een tijdje in de crypto wereld en ben er behoorlijk bekend mee. Tegenwoordig is er zoveel gaande wat betreft crypto’s dat het vooral voor mensen die beginnen met crypto moeilijk navigeren is. Met deze review wil ik crypto handelaren informeren over Coinbase. Wat is er goed aan en wat kunnen ze beter doen. Er zijn veel handelsplatformen, daarom vind ik het persoonlijk belangrijk om kennis te hebben welke goed zijn en welke minder.

Blijf altijd kritisch kijken naar crypto handelsplatformen

Als je de website van Coinbase bezoekt dan merk je al eerste op dat ze zeggen dat ze het makkelijkste platform zijn om crypto valuta te kopen en te verkopen. Dat is natuurlijk heel mooi dat ze dat zeggen, maar is dat ook wel zo? Wat maakt Coinbase uniek en anders dan de andere? Daarom heb ik deze review opgezet om te kijken wat dit crypto handelsplatform zo uniek maakt en of het daadwerkelijk het makkelijkste platform is om in crypto te handelen’.

Mijn eerste blik op Coinbase

De eerste indruk is een erg positief. Je merkt dat aanmelden erg makkelijk en eenvoudig gaat. Besluit je om eenmaal te gaan handelen dan kom je terecht in een zeer gebruiksvriendelijke handelsomgeving. De makers hebben goed nagedacht over de user interface. Er zijn daarnaast diverse betaalmethoden mogelijk, waaronder iDeal. Dat maakt het besluit om te starten een stuk toegankelijker. Ook qua klantenservice zijn de eerste indrukken erg positief.

Welke beloften geeft de ontwikkelaar aan de handelaar mee?

Coinbase geeft gelijk op hun website aan dat ze het makkelijkste handelsplatform zijn voor het kopen en verkopen van crypto valuta. Is deze belofte waar? Ik heb andere handelsplatformen voor crypto valuta’s vergeleken en Coinbase is naar mijn mening een van de meest toegankelijke crypto platforms die er op dit moment is. Bij een concurrent zoals Bitvavo is het ook makkelijk om te handelen en ik vind het soortgelijke platformen. Een handelsplatform zoals Binance is er vooral voor crypto handelaren die wat meer ervaring hebben. De grote belofte die Coinbase maken ze naar mijn mening helemaal waar.

De criteria waar ik Coinbase op heb beoordeeld

Het moet zo makkelijk mogelijk worden gemaakt om te handelen in crypto’s. Dat komt vooral omdat er veel mensen nieuw zijn en pas starten met crypto’s. Daarom heb ik Coinbase beoordeelt op hoe makkelijk het aanmelden is, wat het aanbod is, hoe de user interface is en of ze een goede klantenservice hebben.

Hoe teste ik dit handelsplatform?

Ik heb mij voor deze review aangemeld bij Coinbase en gekeken hoe alles in z’n werk gaat. Dus hoe makkelijk gaat het aanmelden? Is het makkelijk navigeren door het handelsplatform? En hoe zit het met de klantenservice? Word een vraag die ik verstuur snel beantwoord? Op al deze punten heb ik Coinbase getest.

Wie en wat is Coinbase?

Coinbase is een van de gevestigde crypto handelsplatformen die er is. Het is opgericht in 2012 door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Het hoofdkantoor bevindt zich in San Francisco. Het team van Coinbase heeft sindsdien het aanbod van crypto coins uitgebreid van 4 naar 100. Naast dat dit handelsplatform bevoegd is om te opereren in de Verenigde Staten hebben ze ook licenties om te opereren in Europa.

Korte toelichting op de oprichters van dit crypto handelsplatform

Een van de oprichters van Coinbase is Brian Armstrong. Hij is mede-oprichter van dit crypto handelsplatform. Armstrong is de eerste CEO van Coinbase en Armstrong’s vermogen is geschat op 9.6 miljard euro. Fred Ehrsam is de andere oprichter van Coinbase. Samen met Armstrong richtte hij dit platform op in een appartement in San Francisco. Ehrsam kan gezien worden als de eerste president van Coinbase. In 2017 kondigde hij zijn vertrek aan, maar bleef wel actief in de raad van het bedrijf.

Wat biedt Coinbase aan?

Coinbase is vooral een uitstekende keuze voor de beginnende crypto handelaar. Alle functies van dit platform zijn heel gebruiksvriendelijk en makkelijk om te begrijpen. Het is niet voor niets dat dit crypto platform voor de meeste mensen hun startpunt is in de crypto wereld. Je doorloop een eenvoudig aanmeldingsproces en koopt en verkoopt gemakkelijk crypto’s. Tegelijkertijd kun je ook nog makkelijk leren over crypto’s, want het biedt genoeg informatie pagina’s.

Welke testdata gebruikte ik voor Coinbase?

Voor het testen van Coinbase heb ik mij aangemeld bij het platform. Ik heb het aanmeldingsproces doorlopen en heb wat crypto’s ingekocht en verkocht. Daarnaast heb ik vooral gelet op de user interface en heb ik de klantenservice vragen gesteld.

Wat zijn de resultaten van deze testen?

Naar mijn mening is Coinbase een van de makkelijkste crypto handelsplatformen waar je je kunt aanmelden. Er wordt niet moeilijk gedaan en alles ziet er heel overzichtelijk uit. Dit platform gebruikt een 2FA verificatie wat betekent dat je twee stappen moet ondergaan om het aanmelden af te ronden. Ik ben wat betreft de user interface erg te spreken hierover. Zeer eenvoudig en alles is heel overzichtelijk. Je kunt bijna niets verkeerd doen. En wat betreft de klantenservice, die doet wat het moet doen. Weinig op aan te merken.

Maak je kosten voor het gebruik van Coinbase?

De kosten van Coinbase liggen relatief erg hoog. Voor transactiekosten geldt namelijk dat ze 0.50% in rekening brengen. In vergelijking met andere crypto platformen is dit erg hoog. Vooral als je veel transacties doet kan dit vervelend zijn. Ben je een handelaar die zo nu en dan een transactie doet is dit geen probleem. Bij elke betaling met een credit card wordt er 4% kosten gerekend. Bij betalingen via de Coinbase wallet en bankbetalingen betaal je 1.49% transactiekosten. Maak je gebruik van Coinbase Pro liggen de kosten een stuk lager, namelijk tussen 0% en 0.5%.

Zijn het de transactiekosten waard?

Wil je zoveel transactiekosten maken, terwijl dat bij een ander handelsplatform veel lager kan? Naar mijn mening is Coinbase zeer geschikt voor de beginner. Een beginner die weinig transacties doet kan makkelijk geld investeren in crypto’s bij Coinbase. Ben je wat fanatieker dan zou ik andere crypto platformen aanraden zoals Bitvavo of Binance.

Wat is mijn mening over Coinbase?

Ben je een beginnende crypto handelaar dan is Coinbase een uitstekende keuze om mee te beginnen. Niet voor niets starten mensen die nieuw zijn in crypto met Coinbase. Aanmelden gaat heel eenvoudig, het heeft een heel overzichtelijke user interface en daarnaast kan je veel leren van de achtergrondinformatie die het aanbiedt. En vergeet de klantenservice niet. Ook die doet goed zijn werk en beantwoord je vragen razendsnel, meestal binnen het uur.

De voordelen van Coinbase

Coinbase heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface, aan te raden voor beginners. Je kunt dit handelsplatform in inmiddels 100 landen gebruiken. Er is een veilige en betrouwbare uitwisselingen van transacties. Daarnaast heb je veel mogelijkheden qua betaalmethoden en heeft het een erg prettige en adequate klantenservice.

De nadelen van Coinbase

Het aanbod van crypto valuta’s is relatief laag. Dat betekent dat je bij andere crypto platformen veel meer mogelijkheden hebt in het aanbod van crypto munten. Daarnaast rekent Coinbase erg hoge transactiekosten. Voor een beginner niet zo’n probleem, maar als je veel transacties gaat doen dan zou je beter een ander crypto platform kunnen gebruiken.

De score per criterium

Coinbase scoort op veel vlakken goed. Het aanmelden verloopt heel eenvoudig met een 2FA verificatie en je handelt binnen mum van tijd crypto’s. Zeer prettige user interface die zeker voor de beginner niet overweldigend is. Je navigeert snel en makkelijk door het handelsplatform. Het aanbod van crypto’s had wat mij betreft waar meer mogen zijn, maar voor beginners is het goed te doen. En tot slot de klantenservice. Dit kan via een mailtje sturen, waar je uit mijn onderzoek binnen een uur reactie op krijgt. Als er echt nood aan de man is kan je een noodnummer bellen. Dat doe je bijvoorbeeld als je account is gestolen.

Verschil Bitvavo en Coinbase

BitvavoCoinbase
Hanteert transactiekosten van 0.25%Hanteert transactiekosten van 0.50%
Beschikt over een handelsomgeving voor beginners en een handelsomgeving voor de professionalsHeeft één handelsomgeving
Dit is een Nederlands crypto platform en kan rekenen op Nederlandse ondersteuningKomt uit Amerika en heeft Engelse ondersteuning
Een stuk goedkoperEen stuk duurder

Wat zeggen de experts over Coinbase?

Nu ben ik veelal positief over Coinbase, maar hoe denken de experts daarover? Ik sprak een expert over dit handelsplatform en die had het volgende erover te melden. In principe een goed platform, alleen heeft het in het verleden veel te maken gehad met storingen. Daarnaast merk je dat het veel negatieve gebruikerservaringen heeft. Ik persoonlijk heb geen problemen met Coinbase en raad het vooral de beginner in crypto’s aan. Snel aanmelden en makkelijk crypto’s kunnen verhandelen.

Hoe bekwaam is de klantenservice en hoe snel reageren ze?

De klantenservice is erg belangrijk voor een crypto platform. Daarom heb ik deze klantenservice ook uitvoerig voor de review getest. En daar ben ik persoonlijk heel tevreden over. Coinbase heeft een 24/7 klantenondersteuning waarbij het heel makkelijk is om hulp te vragen. Er bestaat de mogelijkheid om Coinbase te mailen, te bellen (via internationaal nummer) en vragen te stellen via een live chat. Daarnaast is er een FAQ helpcenter op de website te vinden die je kunt helpen met algemene vragen.

Is Coinbase voor iedereen geschikt?

Dit is echt een crypto handelsplatform geschikt voor beginnende crypto handelaren. Alles aan Coinbase straalt toegankelijkheid uit. Heel snel aanmelden, gebruiksvriendelijke handelsomgeving, snel kunnen in- en verkopen en met vragen snel terecht kunnen bij de klantenservice. En wil je meer te weten over de coins die beschikbaar zijn, dan zijn daar handige informatiepagina’s over.

Heb je ervaring nodig om gebruik te maken van dit crypto handelsplatform?

Er is weinig ervaring vereist om een account te openen bij Coinbase. Ideaal voor de beginner. Enige interesse in crypto’s hebben is wel een vereisten, want je moet natuurlijk wel weten waar je ingaat investeren. Je kunt zelf op internet informatie zoeken over de crypto valuta die Coinbase aanbiedt of op het handelsplatform zelf kan je informatie vinden. Met een beetje enthousiasme, doorzettingsvermogen en plezier kan je met Coinbase ver komen.

Hoe verliep het verleden met Coinbase?

Coinbase is in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Al snel na twee jaar had dit handelsplatform 1 miljoen gebruikers. Door diverse investering rondes haalde het bedrijf meer dan 100 miljoen dollar op. Zodoende konden ze in de loop van de jaren erg groeien. Door dit grote bedrag werd Coinbase Pro, een rebrand, in 2017 opgericht. Een platform voor professionele handelaren. Inmiddels is Coinbase een van de grootste crypto handelsplatformen in de wereld en staat bekend om gemakkelijke transacties en gebruiksvriendelijke handelsomgeving.

Wat zeggen andere crypto handelaren over dit handelsplatform?

Experts zijn over het algemeen redelijk lovend over Coinbase. Maar ik vroeg mij ook af hoe dat in mijn directe omgeving zou zijn. Ik ken namelijk een aantal mensen die actief bezig zijn met dit crypto platform. Zij zijn meer dan lovend en kunnen zich geen ander handelsplatform wensen als Coinbase. Het gemak waarmee je crypto koopt en verkoopt en daarnaast de informatie over alle crypto valuta’s zorgen ervoor Coinbase zeer aantrekkelijk is voor deze personen.

Bullet samenvatting van andere reviews

Currentcrypto.nl

Coinbase is zeer geschikt en een makkelijke manier om cryptocurrency te kopen. Dit platform is volledig gericht op gebruiksvriendelijkheid en je zult weinig problemen ervaren bij het aanschaffen van je eerste crypto valuta.

Cryptostart.nl

Geen enkele crypto handelsplatform is perfect. Wat dat betreft blijft Coinbase toch wel als meeste gebruiksvriendelijke platform om crypto’s te verhandelen. Alles om makkelijk te handelen met populaire digitale valuta

Crypto-insiders.nl

Of Coinbase betrouwbaar is? Zeker weten. Het is een Amerikaanse crypto exchange en onderhevig aan strenge Amerikaanse regulatie. Het is vooral een serieus bedrijf met meer dan 1000 werknemers.

Conclusie: is Coinbase de heilige graal van crypto handelsplatformen?

Als je het mij vraagt is Coinbase het proberen waard. Vooral voor beginnende handelaren is dit het perfecte startpunt. Crypto’s handelen moet zo toegankelijk mogelijk zijn, omdat het de toekomst is. Coinbase zorgt voor deze toegankelijkheid. Beginners kunnen hier perfect beginnen met geld beleggen en daarnaast genoeg leren over alle crypto valuta. Het aanmelden gaat snel en word je ervaren in het beleggen dan kan je overstappen naar Coinbase Pro. Let alleen wel op de transactiekosten. Die liggen wat hoger dan bijvoorbeeld het Nederlandse Bitvavo.

Start nu geheel kosteloos met Coinbase

Het is mogelijk om vandaag te beginnen met crypto handelen bij Coinbase. Het enige wat je voor aanmelding nodig hebt is een geldig paspoort, telefoonnummer, bankpas en e-mail adres. Je kunt vanaf 2 euro geld storten en beginnen met handelen in crypto’s. De betaalmethoden bestaan uit een bankoverschrijving, debit card, credit card, PayPal en crypto.

FAQ

Vraag: Heb je een verificatie nodig met Coinbase te kunnen starten?

Antwoord: Ja, zodra je je hebt geregistreerd is het nodig om jezelf te verifiëren. Dit is bij alle crypto handelsplatformen zo. Jouw identiteit verifiëren doe je door een 2FA verificatie en verificatie documenten te uploaden, zoals een paspoort.

Vraag: Is Coinbase legitiem en te vertrouwen?

Antwoord: Ja, Coinbase is een geregistreerd Amerikaans bedrijf en beschikt over alle licenties waar het bedrijf actief in is.

Vraag: Welke cryptomunten biedt Coinbase aan?

Antwoord: Coinbase heeft op dit moment meer dan 300 crypto valuta in aanbod. Uiteraard vind je bij Coinbase alle belangrijk crypto valuta terug. De lijst is overigens wel onderhevig aan veranderingen. Elk jaar komen er weer nieuwe crypto valuta en vallen er ook weer af. Check de Coinbase website voor een totaaloverzicht van het beschikbare aanbod.

Wij vinden Bitvavo de betere partij

Aan het einde van de streep vinden we Bitvavo een betere keuze in vergelijking met Coinbase. Hieronder kun je beginnen met Bitvavo, inclusief een welkomstbonus die automatisch voor je geactiveerd wordt.


Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.