Inhoud van deze pagina:

Bitvavo of toch Coinmerce? Welk crypto handelsplatform moet je kiezen?

Voor dit artikel vergelijken wij twee crypto handelsplatformen. Het gaat hier om Bitvavo en Coinmerce. Je leest op welke punten het anders is en of de één beter of slechter is dan de ander. Wij legdens deze exchanges heel specifiek naast elkaar om je alles te vertellen over de verschillen. Lees snel verder…

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Het grote verschil tussen Bitvavo en Coinmerce

Voor ons is het grootste verschil tussen Bitvavo en Coinmerce de transactiekosten. Deze liggen bij Bitvavo een stuk lager dan bij Coinmerce. Dit is voor ons een van de belangrijkste reden om voor Bitvavo te kiezen boven Coinmerce. Verderop in dit artikel vind je een heel handig tabelletje met alle verschillen tussen deze twee crypto handelsplatformen. Maar laten we eerst beginnen met het inzoomen op Coinmerce.

In eerste instantie veel vragen

Je ziet het overal op het nieuws de laatste jaren, crypto valuta. Door de vele positieve berichten besloot ik om in 2017 de stap te wagen en geld te investeren in deze digitale munt. Zoveel mooie verhalen waarmee mensen veel geld kunnen verdienen kon ik niet negeren. De potentie om veel geld te verdienen met crypto is dan ook erg hoog.

Ik wilde het uitproberen en kwam terecht op crypto handelsplatform Coinmerce. Dat leek mij een eerste goede start om te beleggen in crypto’s. Maar zoals bij alles was ik er in het begin wel wat skeptisch over. Hoe zit het met het aanmelden, is het makkelijk om crypto’s verhandelen en wat als ik met problemen komt te zitten?

Hoe kreeg ik antwoord op deze vragen?

Er zijn genoeg cursussen te vinden over Coinmerce, dus besloot ik om er één te volgen. Maar dat liep helemaal mis en het was weggegooid geld. Daar baalde ik erg van, want het leek mij een goede start om mijzelf wat meer te verdiepen in Coinmerce. De aanhouder wint en toevallig zag ik op social media een expert voorbij komen over dit handelsplatform. Het maakte mij enthousiast en besloot om door te zetten.

Coinmerce bleek een schot in de roos

Door positieve verhalen van deze expert op Facebook besloot ik toch verder te gaan met de cursus en uiteindelijk Coinmerce te gaan gebruiken. Ik kwam gelijk een stuk beter door de cursus heen en ook Coinmerce bleek een schot in de roos. Ja, het heeft zo z’n minpunten ten opzichte van andere crypto handelsplatformen, maar ben er over het algemeen erg positief over verrast.

Wie ben ik om Coinmerce van een review te voorzien?

Doordat ik razend enthousiast ben over crypto in het algemeen wilde ik een review opstellen van Coinmerce. Voornamelijk dit handelsplatform, omdat ik dus een cursus voor heb gevolgd en er veel vanaf weet. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik geen expert ben, maar je later in deze review wel expert tegenkomt over hun ervaringen met dit platform.

Kijk altijd kritisch naar crypto handelsplatformen

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel crypto handelsplatformen te vinden. Daarom is het aan te raden om je niet zomaar te gaan aanmelden bij een platform waar je niets van weet. Lees daarom reviews zoals deze door en baseer daarop je keuze. Coinmerce strooit op hun website namelijk met termen zoals “geef je geld toekomst” en “Coinmerce is een cryptocurrency platform gericht op eenvoud”. Speelse en aantrekkelijke woorden, maar neem dat niet zomaar aan.

Mijn eerste kritische indruk van Coinmerce

Ook ik was in het begin niet overtuigd van dit crypto handelsplatform. Mijn eerste indruk was overigens gematigd positief. Het platform is zeer eenvoudig in gebruik en zeker voor de beginneling is het allemaal heel makkelijk gemaakt. Dat is nodig, omdat steeds meer mensen over de hele wereld hun eerste stappen zetten in de crypto wereld. Wel was mijn eerste indruk over de transactiekosten wat minder. Die liggen namelijk tussen de 0.40% en 2.5%. Dat is naar mijn mening vrij hoog en dat kan een stuk lager.

Welke beloftes geeft de ontwikkelaar aan de gebruiker?

Coinmerce geeft dus groot op de website aan dat ze gericht zijn op eenvoud. En dat klopt naar mijn mening helemaal. Je merkt aan alles dat het platform heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk is opgezet. Naast dat is het mogelijk om via een app te gaan handelen en staat de klantenservice 24/7 voor je klaar. Wat dat betreft is Coinmerce echt een crypto handelsplatform voor de beginners.

Op welke criteria beoordeelde ik Coinmerce?

Er zijn een aantal zaken belangrijk als je een crypto handelsplatform gaat beoordelen. Ten eerste heb ik daarom bij Coinmerce gekeken naar het aanmeldproces. Loopt het allemaal makkelijk? Daarnaast heb ik gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van het interface en of het makkelijk is om crypto in te kopen en te verkopen. Tot slot puntje klantenservice. Erg belangrijk, zeker als je als beginner met problemen komt te zitten.

Hoe ik dit crypto handelsplatform heb getest

Ik ben al redelijk bekend met Coinmerce en heb alle stappen ondernomen voor succesvol handelen in crypto valuta. Dat betekent dat ik mij heb aangemeld bij het platform, geld heb gestort, crypto’s heb gekocht en verkocht, het platform op de interface heb getest en de klantenservice een vraag via de mail gesteld.

Wat is Coinmerce precies?

Coinmerce is een Nederlandse crypto handelsplatform die als doel heeft om voor iedereen crypto handelen toegankelijk te maken. Voor de startende crypto handelaar is dit platform zeer interessant gemaakt. Eenvoudige user interface, makkelijk aanmelden en de mogelijkheid om te handelen via een speciale app. Daarnaast is de klantenservice 24/7 bereikbaar. In 2020 is Coinmerce officieel geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Wil je dit als crypto handelsplatform doen dan zijn er strenge eisen aan verbonden.

Hoe is Coinmerce ontstaan?

In 2017 is Coinmerce opgericht door een klein Nederlands team. De focus die bij dit crypto handelsplatform ligt is bij jou als handelaar. Niet alleen richt dit platform zich op beginners, maar ook handelaren die wat meer ervaring hebben in de crypto wereld. Veiligheid is essentieel voor dit crypto platform en wil daarnaast beginners veranderen in professionals.

Hoe ziet dit handelsplatform er grafisch uit?

Zoals eerder vermeld gaan de ontwikkelaars voor eenvoud. Daarom is het uiterlijk van de interface zeer eenvoudig opgesteld. Ideaal dus voor beginners. Navigeren door alle schermen is nog niet zo makkelijk geweest. Maar dat betekent niet dat Coinmerce niets te bieden heeft voor de ervaren crypto handelaar. Er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van stop-loss en limit order om nog beter in te spelen op de markt. Coinmerce is er voor iedereen.

De testdata voor Coinmerce

Ik heb ten eerste testdata verzameld over het aanmeldproces. Hoe makkelijk is het om je aan te melden voor Coinmerce en wat heb je daar allemaal voor nodig. Daarnaast heb ik gekeken op welke manier je kunt inkopen en verkopen van crypto valuta op het handelsplatform. Gaat het makkelijk of is het heel omslachtig? Tot slot heb ik een aantal vragen gesteld aan de klantenservice en gekeken hoe lang het duurde voordat ik reactie kreeg.

Wat zijn de resultaten van deze testdata?

Bij het aanmeldproces moet je een aantal verificaties doorlopen. Dat is overigens bij alle crypto handelsplatformen zo. Voor verificatie heb je mail adres, bankrekening, identiteitsbewijs en een selfie met identiteitsbewijs nodig. Lever je dit allemaal tegelijk aan dan kan je snel starten. Voor het inkopen en verkopen zijn er betaalmethoden genoeg. iDeal, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving zijn mogelijk om te starten met handelen. Tot slot de klantenservice. Ik heb ze een aantal vragen gesteld via de mail en kreeg binnen twee uur antwoord. Dat is erg snel en hier heb ik dan ook niet veel op aan te merken. Ik kreeg een bevredigend antwoord op mijn vragen.

Welke transactiekosten zijn er verbonden bij het verhandelen van crypto’s?

De transactiekosten bij Coinmerce zijn variabel en liggen relatief laag. Je kunt ervan uitgaan dat je tussen de 0.40% en 2.5% per transactie betaalt. De kosten zijn helemaal afhankelijk van de betreffende crypto munt en wat het vraag en aanbod van dat moment is. Dat gezegd hebbende is het slim om als je op transactiekosten wilt besparen de kosten gaat vergelijken met andere handelsplatformen. Bij Coinmerce kan je goedkoop uit zijn, maar dat is niet een vast gegeven.

Is het in Coinmerce investeren waard?

Als je het mij vraagt kun je zonder problemen gaan handelen in crypto’s bij dit handelsplatform. Relatief lage kosten (kan wel nog wat lager), extreem eenvoudig om je door de schermen te navigeren en een 24/7 klantenservice die klaar voor je staat. Coinmerce is wat dat betreft erg geschikt voor beginnende handelaren, maar met extra opties en functionaliteiten ook erg geschikt voor de ervaren handelaar.

Wat vind ik van Coinmerce?

Er zijn genoeg crypto handelsplatformen tegenwoordig te vinden. Elk heeft zo z’n eigen kwaliteiten. Wat betreft Coinmerce vind ik het uitstekend als je een beginnende handelaar bent. Ze maken de woorden dat ze eenvoudig in gebruik zijn echt waar. Daarnaast komt dit handelsplatform uit Nederland wat mooi is meegenomen. Je kunt je vragen daarom gewoon via de mail, of live-chat, in het Nederlands stellen. En is het gewoon heel makkelijk handelen in crypto’s. Er wordt hier niet moeilijk gedaan.

Wat zijn de voordelen van Coinmerce

Zoals duidelijk wordt is Coinmerce een zeer eenvoudig crypto handelsplatform. De ontwikkelaar heeft nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid van het platform en iedereen met een beetje verstand van computer kan beginnen met handelen. Daarnaast heeft het een ruim en acceptabel aanbod van crypto munten (meer dan 200). Tevens komt Coinmerce met een built-in wallet, zodat je die niet zelf hoeft aan te maken.

Wat zijn de nadelen van Coinmerce?

Een van de minpuntjes is dat de kosten van Coinmerce variabel zijn. Dat betekent dat je de ene keer aardig wat aan transactiekosten kwijt bent, terwijl dat de andere keer lager kan liggen. Naast de variabele commissiekosten komen er nog kosten bij kijken als je iDeal als betaalmethode hanteert. Alhoewel ik erg positief ben over de klantenservice hebben ze geen optie om te telefoneren. Dus het is alleen mogelijk om via mail of live-chat contact op te nemen.

De score per criterium

Naar mijn mening scoort Coinmerce op veel vlakken uitstekend. Vooral voor beginnende handelaar biedt het veel kwaliteit. Het is hier makkelijk om te beginnen met handelen met een gebruiksvriendelijke interface. De kosten kunnen hoog uitvallen, maar vooral voor beginnende handelaren is dit te overzien. Ga je een stuk meer handelen dat raad ik een ander handelsplatform aan zoals Bitvavo. Geen slecht woord over de klantenservice. Reageert zeer snel met hele duidelijke antwoorden.

Verschil tussen Bitvavo en Coinmerce

BitvavoCoinmerce
Transactiekosten zijn 0.25%Transactiekosten zijn variabel. Liggen tussen de 0.40% en 2.5%
Geschikt voor de ervaren handelaarVooral voor de beginnende handelaar
Aanbod van meer dan 150 crypto valutaAanbod van meer dan 200 crypto valuta
Klantenservice van mail en live-chat open van werkdagen 10.00 tot 17.00Klantenservice via mail en live-chat van 24/7

Wat vertellen experts over Coinmerce?

Ik kan je veel vertellen over Coinmerce, maar experts kunnen dat nog veel beter. Ik heb mail contact gehad met een expert en die zei het volgende over dit handelsplatform. Als je kijkt naar de moeilijkheidsgraad is Coinmerce vooral voor de beginner. Het ontwikkelingsteam achter dit platform is zeer sterk en heeft vooral in eenvoud gedacht. Beginners kunnen zich daarom moeiteloos bij Coinmerce aansluiten. Puntje van kritiek zijn de transactiekosten. Die kunnen aardig oplopen al is het moeilijk in te schatten wanneer je nu meer en minder transactiekosten gaat betalen.

Hoe snel reageert de klantenservice?

Vooral als beginner kan je tegen problemen aanlopen waarbij je hulp nodig hebt. Crypto’s zijn ingewikkeld en daarom wil je af en toe gewoon vragen stellen aan de klantenservice. Snelle reactie is daarin wenselijk. Coinmerce heeft wat dat betreft zijn zaakjes goed voor elkaar. Telefoneren is overigens niet mogelijk, maar je kunt een mail sturen. Uit ervaring krijg je dezelfde dag nog antwoord. Nog makkelijker is de live-chat. Die is 24/7 open en maakt het communiceren nog sneller.

Wie kan Coinmerce gebruiken?

Dit crypto handelsplatform is dus duidelijk voor de beginner. Het aanmelden is zo gedaan en je kunt net zo makkelijk crypto’s gaan kopen en verkopen. Maar Coinmerce is er niet alleen voor de beginner. Er zijn genoeg extra opties en functionaliteiten te vinden voor de ervaren handelaar. Dat maakt van Coinmerce een compleet handelsplatform voor iedereen die geïnteresseerd is in het verhandelen van crypto valuta.

Heb je kennis nodig om Coinmerce te gaan gebruiken?

Er is geen kennis nodig voor het gebruiken van dit crypto handelsplatform. Zoals gezegd is dit platform perfect geschikt voor de beginner zonder dat je enige kennis nodig hebt voor het handelen van crypto’s. Natuurlijk is handigheid met computer gewenst. Uiteraard wil je wel weten waar je je geld aan uitgeeft, dus onderzoek doen naar crypto’s kan geen kwaad. Al is dat wel een ander verhaal.

Hoe zag dit crypto handelsplatform er vroeger uit?

Coinmerce is nog niet heel oud. Sinds 2017 is een klein team begonnen met dit handelsplatform. Al vanaf het begin lag de focus op eenvoud. Alles was er in 2017 opgericht om beginnende handelaren te helpen met crypto valuta. Vandaag de dag is daar niets aan veranderd. Het doel was en is van Coinmerce om beginnende crypto handelaren om te vormen tot professionals.

Wat zeggen anderen over Coinmerce?

Naast dat ik experts heb gevraagd over Coinmerce heb ik ook navraag gedaan bij de gewone gebruiker. Deze gebruikers waren overwegend positief over dit platform. Zeer makkelijk in gebruik, heel snelle afhandeling van je vragen bij de klantenservice en je ontzettend snel kunnen aanmelden om te beginnen met handelen. Zoals verwacht was er wat kritiek op de transactiekosten, maar werd er ook verteld dat dat voor veel beginners geen heikel punt hoeft te zijn.

Wat zeggen andere reviewers over Coinmerce?

Cryptoprijzen.com

Zeer toegankelijke broker met als doel cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken. Met de app en 24/7 klantenservice een zeer aantrekkelijke keuze voor startende investeerder.

Bestebank.org

Coinmerce is uniek en een flexibel platform in West-Europa met eenvoudig te begrijpen app, lage kosten, groot aanbod en 24/7 klantenondersteuning. We kunnen in de toekomst zeker meer gaan verwachten van dit platform.

Cryptotips.eu

Zelf hebben wij transacties gedaan met de services die Coinmerch bieden en hebben vastgesteld dat het een zeer betrouwbaar platform is.

Cryptokopen.nl

Voor ons zijn betrouwbaarheid, kosten, support en gebruiksgemak van belang. Wat dat betreft heeft Coinmerce deze zaken goed op orde en kan je zowel als beginner als ervaren handelaar hier starten met handelen van crypto’s.

De conclusie: Coinmerce wel of niet gaan gebruikt om te handelen in crypto’s?

Ik ben in deze review redelijk positief over dit handelsplatform. Dat komt omdat ik er inmiddels erg vertrouwd mee ben, maar ik hoor ook genoeg positieve geluiden van anderen. Coinmerce staat voor eenvoud, en dat is absoluut wat ze brengen. Iedereen die een beetje verstand heeft van computers kan zich makkelijk navigeren door de handelsomgeving. Wil je beginnen met het handelen van crypto is het wel aan te raden om de achtergrond van het wereldje te kennen. Zomaar geld investeren in iets wat je niet begrijpt is zonde. Stop er tijd in en weet waar je in investeert. Bitvavo vinden we de betere partij omdat het dezelfde eenvoud biedt, met een beter platform.

Begin nu met het starten van handelen in crypto’s

Als je naar toekomst kijkt wijst alles erop dat crypto dé toekomst is. Daarom zijn de meeste crypto handelsplatformen eenvoudig in gebruik. Bij Coinmerce is dat niet anders. Je kunt met wat persoonlijke gegevens zo starten met handelen op een hele eenvoudige manier. Voor elke transactie die je maakt betaal je wel transactiekosten, maar voor beginners is dit zeer te doen. Word je wat meer ervaren in het handelen van crypto’s dan is het goed kijken naar de transactiekosten die dit handelsplatform in rekening brengt. Als we moesten kiezen tussen Coinmerce en Bitvavo, dan kiezen we voor Bitvavo.

FAQ

Vraag: Wat zijn de kosten die Coinmerce in rekening brengt?

Antwoord: Alle handelsplatformen brengen transactiekosten in rekening. Bij Coinmerce is het variabel en kan dus verschillen. Ga uit van minimaal 0.40% tot 2.5% transactiekosten.

Vraag: Hoeveel crypto valuta zijn er beschikbaar bij Coinmerce?

Antwoord: Je hebt op dit moment zo rond de 140 crypto valuta beschikbaar om te handelen. Het aanbod wordt regelmatig bijgewerkt. Dat betekent dat er nieuwe valuta bijkomen, maar ook worden verwijderd.

Vraag: Hoe neem ik contact op met Coinmerce?

Antwoord: Er is 24/7 contact via de live-chat. Daarnaast kan je een mailtje sturen met je vragen. Overigens is Coinmerce ook beschikbaar via social media.

Wij vinden Bitvavo de betere partij

Aan het einde van de streep vinden we Bitvavo een betere keuze in vergelijking met Coinmerce. Hieronder kun je beginnen met Bitvavo, inclusief een welkomstbonus die automatisch voor je geactiveerd wordt.


Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.