Bij BTC Direct kun je in vijf verschillende crypto currencies investeren. Dit kan al vanaf een bedrag van dertig euro en dat is een ander startbedrag dan vele andere brokers hanteren. Het aanmeldproces is eenvoudig en een account is gratis. Je hoeft enkel bij de registratie aan te tonen dat jij het bent door middel van het presenteren van een identificatiedocument. Daarna maak je je eigen digitale portemonnee aan en dan kun je meteen starten met je eerste aankopen van crypto. Bij BTC Direct gaat het om Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple. Als je hierin geïnteresseerd bent, kunnen de volgende reviews je beslissing om met BTC Direct in zee te gaan verduidelijken.

Wil je direct crypto’s aanschaffen met Ideal? Begin hier meteen bij Bitvavo. Dit is een speciale pagina: handel de eerste €1.000,00 gratis.

Inhoud van deze pagina:

BTC-Direct: Bitcoin wisselkantoor onder de loep genomen

Heb jij al gehoord van BTC-Direct? BTC Direct is een Bitcoin wisselkantoor uit Nederland, dat sinds 2014 ook over de grens actief is in onder meer België, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Ierland en Zwitserland. In 2021 zijn er ongeveer 80 medewerkers actief. Wist je dat het hoofdkantoor zich in Nijmegen bevindt? Precies weten wat BTC Direct te bieden heeft? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in dit review gaan we dat uitgebreid en tot in detail bespreken.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

BTC-Direct en onze zoektocht naar crypto perfectie

Handelen in Bitcoin heeft in het verleden bewezen heel lucratief te kunnen zijn. Op moment van schrijven echter, is de Bitcoin koers weer flink aan het zakken. Wat zegt dat nu precies? Eigenlijk niet veel meer dat beleggen in een crypto als Bitcoin altijd risico in zich draagt en dat winsten niet gegarandeerd zijn. Wil je in crypto handelen? Dan kom je al snel bij BTC Direct uit.

Waarom wij de ideale Bitcoin en crypto reviewers zijn

Wij hebben een speciaal plekje in ons hart voor crypto en met name Bitcoin. Het is een uniek product. De waardestijging van praktisch waardeloos naar een fortuin kwam zelfs voor ons als een grote verrassing. Al jaren volgen we de ontwikkelingen in cryptoland op de voet. Zo houden we ook het nieuwste aanbod crypto’s in de gaten. Verder zijn we ervaren in het schrijven van reviews en gaan we eerst uitgebreid op onderzoek uit voor we beginnen met schrijven.

Blijf kritisch op het crypto wisselkantoor aanbod

Een crypto wisselkantoor haalt op een andere manier winst uit crypto dan jij als belegger. Waar jij het moet hebben van koersveranderingen, moet het wisselkantoor het van jouw transacties hebben. BTC Direct ontvangt een vergoeding voor de transacties die jij uitvoert.

Aanvankelijk waren we wat sceptisch over BTC-Direct

Was BTC Direct het volgende bedrijf dat mee probeerde te liften op het succes van de Bitcoin? Zo leek het in eerste instantie wel een beetje. Het valt niet te ontkennen dat de oprichters laaiend enthousiast zijn over het fenomeen crypto. Daar staat tegenover dat jij als belegger vrij bent om er wel of niet in te investeren. BTC Direct dringt je niets op en biedt alleen maar een platform aan. Aan ons te kijken of het platform goed in elkaar zit.

Een crypto wisselkantoor beoordelen? Wij gebruiken deze criteria

Een crypto wisselkantoor mag je als volgt beoordelen:

 • Welke kosten rekent BTC Direct voor de transacties die jij op het platform uitvoert? Zijn deze gunstig of ongunstig in vergelijking tot de concurrent?
 • Is er sprake van verborgen kosten of zijn de kosten transparant?
 • Zijn transacties snel verwerkt, of moet je lang wachten op je munten/geld?
 • Zijn de koersgrafieken op BTC Direct actueel?
 • Is het fijn navigeren op het platform? En is er bijvoorbeeld ook een mobiele website of app beschikbaar?
 • Vind je genoeg informatie over Bitcoin en de risico’s van investeren in crypto?
 • Kun je snel terecht bij de klantenservice als je een probleem of klacht hebt? Word je vervolgens goed geholpen?
 • Hoe zit het met de beveiliging van het platform? Wordt privacygevoelige informatie versleuteld opgeslagen en is het platform hacking-proof?

BTC-Direct in de praktijk uitgetest: onze onderzoeksdata

Uiteraard zijn de leden van de redactie zelf bij BTC Direct gaan handelen voor we overgingen op het schrijven van een review. Elk van ons ging met een bescheiden inzet van 100 euro aan de slag. Vervolgens hebben we onze ervaringen met het platform naast elkaar gelegd en vergeleken. Eigenlijk zijn we allemaal wel in meer of mindere wijze te spreken over BTC Direct.

In het kort: wat is BTC-Direct precies?

BTC Direct omschrijft zichzelf als “jouw startpunt voor cryptocurrency”. Het platform biedt meer aan dan een mogelijkheid om crypto te kopen of juist te verkopen. Het is ook een kennisbank waar je, sinds 2013, waardevolle informatie op terugvindt. Het platform streeft er verder naar Bitcoin voor iedereen transparant en toegankelijk te maken. Een account aanmaken is daarom zo gedaan. Binnen een paar minuten kun je je eerste munten hebben aangekocht.

De knappe koppen achter BTC-Direct

BTC Direct is in 2013 opgericht door de Nijmegenaren Mike, Davy en Mark. Zij deden dit vanuit huis en met het streven Bitcoin toegankelijker maken dan het op dat moment was. Er werd flink geïnvesteerd in een klantvriendelijke service en het up to date halen van de nieuwssite.

Welk productaanbod heeft BTC-Direct?

Het zal je niet verbazen: bij BTC Direct koop je crypto’s. Met name de Bitcoin. Inmiddels is er nog een handjevol crypto’s bijgekomen: Ethereum, de Litecoin, Ripple, VeChain, Cardano, Chainlink, Polkadot en Dogecoin. Verder word je doorverwezen voor aanschaf van de juiste wallet.

Hoeveel betaal je voor gebruik?

Net als bij de meeste andere (crypto)brokers geldt bij BTC Direct dat het aanmaken van een account gratis is. Ook voor het opnemen en storten van geld op je account betaal je niets extra’s – mits je tenminste gebruik maakt van Bancontact, iDeal of Bankoverschrijving. Mocht je met creditcard willen storten, dan wordt er wel een toeslag gevraagd van 1.5%. Bij BTC Direct wordt 1% commissie gerekend voor aan- en verkoop, wat gemiddeld is.

Is BTC-Direct wel of niet zijn geld waard?

BTC is een 100% Nederlands bedrijf dat prettig in gebruik is. In die zin is het de investering zeker waard. De commissiekosten van 1% voor transacties zijn gemiddeld. Bitvavo is met maximaal 0.25% commissiekosten bijvoorbeeld een stukje goedkoper. Het ligt uiteindelijk aan je smaak.

Pluspunten

Pluspunt één van BTC Direct – een wallet kiezen

BTC Direct heeft een apart onderdeel in de menubalk die geheel aan het onderwerp wallets is besteed. Je ziet er zes subitems: Bitcoin wallet, Ethereum wallet, Litecoin wallet, Ripple wallet en de hardware wallet. De voor- en nadelen van de digitale wallets worden je haarfijn uitgelegd en bij de hardware wallets wordt een lijstje met de beste middelen gegeven, zodat je zelf kunt kiezen. Je leest van elke hardware wallet de kenmerken en kunt via een link door naar de bestelpagina.

Pluspunt twee van BTC Direct– uitleg over het ontvangstadres van je wallet

Bij de digitale opslag van je crypto munten kan het voorkomen dat er een hack plaatsvindt, waardoor munten verdwijnen. Bij je eigen hardware wallet heb je dit probleem niet. Het betekent echter wel dat je dit apparaatje wel goed moet bewaren, want als je het verliest, heb je nog niks. Verder moet je altijd je ontvangstadres goed checken. Schrijf het niet op om het daarna los in te typen, maar kopieer het vanuit je account. Zo voorkom je dat je je aankopen naar een verkeerd adres stuurt.

Pluspunt drie van BTC Direct – een eigen webshop met producten die je direct kunt bestellen

Het handige is dat je na het lezen van alle informatie meteen iets kunt bestellen waar je je goed bij voelt. Als je je Bitcoins niet extern wilt bewaren, hoef je je niet druk te maken over de beveiliging ervan. Je bestelt dan via de webshop een hardware wallet en verstuurt je Bitcoins direct naar dit apparaatje. Het is beveiligd met een pincode, maar voor de rest lijkt het op wat je vroeger je fysieke spaarvarken zou noemen. Je ziet in het schermpje van de hardware wallet hoeveel erop staat.

Pluspunt vier van BTC Direct – niet te missen uitleg over back up seed

Eerder las je over het verliezen van je hardware wallet. Ondanks dat er een pincode op zit en er daarom niemand aan kan komen, ben je het apparaatje nog steeds kwijt. Met de back up seed kun jij alsnog aantonen dat jij de rechtmatige eigenaar van bepaalde digitale valuta bent, zelfs als je de wallet niet meer hebt. Het werkt via seedphrase en dit is een extra back-up identificatie die bevestigt dat de munten bij jou horen. Via seedphrase kun je op welke wallet je eigendommen zien.

Pluspunt vijf van BTC Direct – uitleg via diverse filmpjes over nieuws of voor beginners

Er zijn diverse filmpjes door BTC Direct gemaakt die in eenvoudige taal uitleggen hoe iets werkt, zoals bijvoorbeeld de digitale wallet. Soms zijn beelden nou eenmaal duidelijker dan geschreven tekst en deze filmpjes zijn daarom erg nuttig voor de beginnende crypto investeerder. Zodra je ze een keer gezien hebt, weet je genoeg en kun je weer verder. Er is een link naar YouTube waar je nog veel meer interessante filmpjes vindt. De playlist met Nederlandse video’s is dan het meest interessant.

Pluspunt zes van BTC Direct – een apart onderdeel over de veiligheid van handelen in crypto

Je leert wat je minimaal moet doen om zelf een veilige omgeving voor je digitale valuta te creëren. Digitaal je inloggegevens van een account bewaren is dus geen goed idee, want wat je online bewaart kan altijd kan altijd door externen benaderd worden. Hebben ze je inloggegevens? Dan ben je je crypto valuta kwijt. Wees daarom voorzichtig met foto’s maken en bewaren van wachtwoorden en dergelijke, maak er liever een printje van en delete het meteen. Voor papier zoek je een veilige plek.

Veiligheid deel II – in meerdere stappen en op verschillende apparaten bevestigen dat jij het bent

De tweestapsverificatie zorgt er voor dat je via meerdere stappen in het proces in kunt loggen op je account. Je hebt dan niet alleen de inloggegevens zelf nodig, maar ook nog een ander apparaat waar je een code op ontvangt. Deze extra code is ook nodig bij het inloggen, waardoor je altijd een tweede beveiligingslaag tot je account hebt. Mocht je je persoonlijke gegevens toch een keer kwijt raken? Dan kan men zonder de code van die tweede stap (ook wel 2FA genoemd) niet verder komen.

Minpunten van BTC Direct – inzicht in de kosten voordat je je hebt geregistreerd

Er is geen overzicht van wat handelen kost, totdat je je geregistreerd hebt en je eerste aankoop doet. De kosten zijn wel al verwerkt als je op de startpagina 1 Bitcoin invult en ernaast de euros ziet staan, maar je weet dan nog niet hoeveel van dat bedrag naar BTC Direct gaat. Naast de grafiek lees je wel dat er “lage tarieven” zijn, maar tot je eerste transactie weet je niet wat “laag” is. Andere websites geven meestal aan dat ze een bepaald percentage aan kosten als vast bedrag berekenen. Op het orderformulier zie je deze kosten later wel apart vermeld staan. Je krijgt de info uiteindelijk wel.

Gevaren van investeren in digitale valuta

Net als bij elke vorm van beleggen of investeren loop je risico. Bij de investering in digitale valuta is dat niet anders. Bij normale aandelen kun je op basis van trends uit het verleden nog wel beredeneren wat de waarde van een aandeel gaat doen. Bij digitale valuta tast je in het duister. Bij grote bedrijven kan de nieuwe strategie voor de toekomst een aandeel in waarde doen toenemen. Bij crypto kan het een bekend persoon zijn die een hype creëert.

Waarschuwing van BTC Direct – geen handmatig overnemen maar rechtstreeks kopiëren

Het belangrijkste aandachtspunt blijft het ontvangstadres. Dit is je digitale rekeningnummer waar je de digitale valuta naartoe stuurt. Je inloggegevens moet je juist op papier zetten, maar je ontvangstadres juist niet. De kans dat je een fout maakt bij het overtikken van dit adres is groot. En bij traditionele overboekingen kun je nog vaak een correctie laten uitvoeren door de bank, maar bij crypto is deze mogelijkheid er niet. Mocht je je vergissen, dan heb je een onbekende blij gemaakt.

Welke digitale valuta bij BTC Direct kiezen?

Je kunt de waarde van de diverse valuta vergelijken en vervolgens de percentages van de afgelopen tijd op een rijtje zetten. Het is meestal slim om verschillende digitale valuta te kopen, zodat je spreiding van je investering hebt. Hiermee voorkom je dat je op één paard wedt en dat dit negatief uitpakt. Dit werkt bij traditionele aandelen hetzelfde, maar soms wil je een gokje wagen en kies je voor een bepaalde digitale munteenheid omdat je er een goed gevoel bij hebt.

Investeren met beiden: je hart én je hoofd

Zodra je een beetje (of heel veel) winst gemaakt hebt, gaat je hart er harder van kloppen. De adrenaline giert door je keel en je wilt direct meer. Beleggen kan altijd verslavend zijn, maar kijk dat je volgens een bepaalde strategie werkt, zodat je je niet laat verleiden om emotionele beslissingen te nemen waar je later op terug zou willen komen. Vergeet je hoofd dan ook niet te gebruiken bij al je handelen op de crypto markt. Een fout is snel gemaakt en gevoelens kunnen ook misleidend zijn.

Algemene indruk van BTC Direct

De website oogt overzichtelijk en je ziet meteen waar je voor komt. Je klikt makkelijk door de opties heen om te zien waar je voor wilt gaan. De grafieken zijn niet ingewikkeld, waardoor je zelfs als leek de weergegeven data kunt interpreteren. Het gebruiksgemak staat voorop en dat merk je aan alles. Ook de informatieverschaffing over een geschikte wallet kiezen, eventueel een hardware wallet kopen (en welke) en de voor- en nadelen van wallets spreken voor zich. Het is een prettige website voor beginners en eigenlijk voor iedereen die in digitale valuta wil handelen.

Informatie over wallets

BTC Direct is, zoals gezegd, ook een kennisbank. Je vindt hier bijvoorbeeld veel nuttige informatie over de aanschaf van de ideale cryptowallet per cryptomunt. Onthoud dat niet elke wallet voor elke munt geschikt is. BTC Direct maakt je wegwijs in de wereld van crypto wallets.

Wat maakt BTC-Direct uniek ten opzichte van concurrenten?

BTC Direct is een Nederlands bedrijf met een Nederlandse klantenservice. Het streven van BTC Direct is de Bitcoin- en crypto-ervaring zo prettig en transparant mogelijk te maken voor de klant. Het platform hanteert de volgende kernwaarden: “Eenvoudig” (vermijden van technische taal en overbodige opties), “Direct” (aankopen van crypto’s kan in een paar minuten) en “Veilig” (een goed beschermd platform). Ook krijg je nu 10 euro starttegoed.

Een expert aan het woord: telefonische inzichten

We hebben een expert aan de lijn gehad om het aanbod en de service van BTC Direct te bespreken. Hij was prima te spreken over de service van BTC Direct als wisselkantoor voor crypto, al geeft hij wel toe dat er ook veel andere sterke Nederlandse concurrenten op de markt zijn.

De supportafdeling van BTC-Direct: werden we goed geholpen?

BTC Direct streeft ernaar een zo klantvriendelijk mogelijke omgeving te creëren. Dat merk je onder meer aan de pagina met veel gestelde vragen. Verder is er een contactformulier waar je snel antwoord krijgt op je vragen. Ook zijn er links naar Facebook, Twitter en het eigen Partnerprogramma. Plus er is een speciale informatiepagina voor Pers & Media. Al met al hebben we gemerkt dat het platform erg transparant is en dat we goed geholpen worden.

Wie voelt zich bij BTC-Direct thuis?

BTC Direct is er voor cryptofanaten en actieve cryptohandelaars. Het platform biedt alleen de grote en bekende crypto’s aan, dus als je op zoek bent naar obscure nieuwe munten, ben je hier verkeerd.

Voor wie is BTC Direct een geschikte broker?

Als beginner die zelf wegwijs wil worden in de crypto wereld, is BTC Direct een prima platform. Alle filmpjes die deze broker plaatst geven je voldoende basisinformatie om te kunnen starten. Je kunt kleinere bedragen investeren en het platform is makkelijk in het gebruik. Om te leren omgaan met crypto heb je nog geen ruime keuze in crypto valuta nodig. Zodra je meer ervaring krijgt, kun je bij BTC Direct blijven en andere brokers toevoegen, of je verlaat BTC Direct om geheel over te stappen naar een uitdagendere crypto omgeving.

Jouw crypto currencies koop je makkelijk en snel via BTC Direct

Wanneer je de website van BTC Direct opent, zie je in een oogopslag wat de waarde van Bitcoins op dit moment is. De letters met het bedrag zijn groot weergegeven en ernaast zie je wat de waarde in de afgelopen 24 uur heeft gedaan. Een groen pijltje omhoog met een groen getal in een percentage uitgedrukt betekent een positief resultaat en een rood pijltje omlaag met een rood getal in percentage uitgedrukt betekent een negatief resultaat.

Overige digitale valuta – wat is er behalve Bitcoins nog meer te koop via BTC Direct?

Behalve Bitcoins kun je nog vier andere digitale valuta via BTC Direct kopen. Het gaat dan om Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple. De waarde van een van de vijf valuta kan enorm verschillen, terwijl de percentages die in de afgelopen 24 uur behaald zijn hetzelfde kunnen zijn. Dit betekent dat je van een virtuele valuta die op dit moment minder waard is, er meer moet kopen voor hetzelfde aantal euros dat je wilt besteden aan crypto.

Nog meer praktische informatie op je beeldscherm – plek om te kopen en verkopen

Behalve de stand van de diverse digitale munteenheden is er ook een duidelijke balk waarmee je meteen kunt aangeven of je wilt kopen of verkopen. Je selecteert de munteenheid die je aan wilt kopen (of verkopen) en daarna verandert het bedrag bij het euroteken automatisch mee. Je krijgt direct te zien voor hoeveel euros je de munteenheid koopt. Klik je daarna meteen op verkopen, dan zie je duidelijk het verschil in de aankoop- en verkoopwaarde van de munteenheid van jouw keuze.

Grafieken lezen – een intuïtieve manier van gegevens begrijpen

Onder de koop- en verkoopbalk zie je een grafiek die je op diverse manieren in kunt stellen. Automatisch staat de instelling van de grafiek op een jaar, waarbij je de lijn van de waarde kunt volgen in de afgelopen twaalf maanden. Je ziet duidelijk dat de waarde van Bitcoins op 21 februari 2021 bijna de 50.000 euro heeft gehaald en je doet dit door met je muis over de grafiek te bewegen. Er komt dan een lijn op de balk die een datum met waarde aangeeft.

Andere informatie af te lezen uit grafiek – zelf de gedetailleerdheid bepalen

Je kunt switchen tussen de stand van Bitcoins in het afgelopen jaar, maar je kunt de waarde ook per maand, week, dag of in het afgelopen uur bekijken. Welke informatie haal je dan uit deze grafiek? Je kunt er de algemene tendens van de munteenheid in bekijken. Het zegt niks over de toekomst, maar het kan je wel een beeld geven van hoe de waarde zich ontwikkeld heeft. Je kunt dan bij jezelf nagaan of je verwacht dat de trend zich voortzet en of je in Bitcoins wilt investeren.

Stappenplan: nu zelf beleggen

Bitcoin of andere crypto kopen is zo gepiept:

 • Je gaat allereerst naar de BTC Direct pagina en klikt hier op “Account aanmaken”
 • Je hoeft alleen maar wat persoonsgegevens in te vullen en je identiteit te verifiëren en je account is gereed
 • Vervolgens kun je je saldo aanvullen met een stortingsmethode als iDeal
 • Klik op “Bitcoin kopen” (of een andere munt naar keuze) bij Aanbod en op de pagina zie je hoe je je eerste stukje crypto kunt aankopen
 • Je munten zul je vervolgens in je eigen BTC Direct Portfolio ontvangen.

Registeren, zo gaat dat

We laten het registratieproces in een paar stappen zien:

Stappen bij registreren – stap 1 van 3 je aanmelden

Vervolgens zie je hoe je je in drie stappen aan kunt melden bij BTC Direct, zodat je kunt beginnen met het aankopen van een van de vijf digitale valuta. Het account zelf is gratis en alles wat je ervoor nodig hebt is een geldig identiteitsbewijs. Misschien ben je wat huiverig om je ID digitaal te delen met een platform, maar vanwege gewijzigde regelgeving dient ieder platform ervoor te zorgen dat je gegevens en je handelen veilig zijn. Je kunt daarom niet om het verstrekken van je ID heen.

Stappen bij registreren – stap 2 van 3 een eigen wallet aanmaken

Je wallet is je digitale beurs of portemonnee, waar je al je aangekochte digitale munteenheden in bewaart. Je hebt echter verschillende soorten wallets en je komt er gaandeweg achter dat je misschien over wilt stappen van een digitale wallet naar een fysieke of hardware wallet. Bij elke soort wallet krijg je te maken met de voor- en nadelen ervan. Je kiest op basis van veiligheid, de hoeveelheid crypto die je koopt en wilt bewaren en de ervaringen die je tot dan toe hebt.

Stappen bij registreren – stap 3 van 3 jouw crypto currencies kopen en verkopen

Na stap twee kun je beginnen met je aankopen. Het fijne van BTC Direct is dat dit met iDeal kan. Je hebt ook nog andere mogelijkheden, zoals een bankoverschrijving of je credit card, maar iDeal is voor de meeste mensen toch het meeste ideale middel. Je kent de procedure en weet dat het een veilige methode van geld overboeken is. Dit betekent dat je geen nieuwe manier van betalen hoeft aan te leren of hoeft te twijfelen over de veiligheid van de wijze van betaling.

Updates van BTC-Direct: wat is er nieuw?

BTC Direct ziet crypto als “de grootste revolutie sinds het internet”. BTC Direct streeft ernaar de beste klantservice te geven en zal blijven werken om de klantervaring te verbeteren. Waar het begon met Bitcoin, zijn er inmiddels meerdere crypto’s te koop bij BTC Direct. Het aanbod wordt bewust klein gehouden – alleen bewezen ‘sterke’ munten zijn beschikbaar.

BTC-reviews door andere partijen: in het kort

Trustpilot.comBTC Direct wordt op Trustpilot met maar liefst 9.805 reviews beoordeeld. De gemiddelde score is maar liefst 4.4 uit 5. Van alle reviewers heeft liefst 69% vijf sterren gegeven. Nog eens 19% geeft vier sterren. Slechts acht procent geeft een onvoldoende: 2% stelt “slecht en 6% “zeer slecht”.  Gemiddeld genomen dus vooral erg veel positieve geluiden.
Cryptoprijzen.comCryptoprijzen ziet de grote naamsbekendheid en de uitgebreide informatie op het platform als grote pluspunten. Plus het feit dat er veel positieve reviews bekend zijn. Daar staat tegenover dat je de crypto’s helaas niet van het platform af kunt halen, dat je geen rewards krijgt voor staking en de transactiekosten niet extreem laag zijn.
Cryptouniversity.nlCryptocommunity stelt dat het platform prima werkt. Dat je er voldoende informatie op kunt vinden en dat het met de transparantie wel goed zit. Daar staat tegenover dat Bitvavo wordt aangeraden als goedkoper alternatief.
Beleggersplek.nlDe reviewer heeft lof voor de overzichtelijke website en makkelijk te interpreteren grafieken. Ook fijn is de uitgebreide informatie over het kiezen van de juiste wallet.
Cryptotips.euCryptotips schrijft dat de klantenservice van BTC Direct prima in elkaar zit en dat je met problemen altijd terecht kunt. Zeven dagen per week om precies te zijn. Antwoord krijg je snel. Ook hier wordt gesteld dat er goedkopere alternatieven op de markt zijn dan BTC Direct.

Ervaringen op reviewwebsites

1) Bij Crypto Prijzen zijn ze vooral te spreken over het ondersteunend materiaal om met BTC Direct aan de slag te gaan. De broker is namelijk zeer actief met filmpjes plaatsen op YouTube, waardoor je altijd wel een tooltje vindt om het platform in je voordeel te gebruiken. Verder is deze reviewer te spreken over het gebruiksgemak van de website van BTC Direct. Het is ook een van de grootste brokers in Europa en ze vormen een veilige handelsomgeving. Het grootste nadeel dat wordt aangestipt is het ontbreken van een eigen digitale portemonnee binnen BTC Direct. Je zult dus op een andere plek een wallet aan moeten maken om er crypto op te kunnen slaan en van daaruit te kunnen kopen en verkopen. Een ander punt van kritiek is de hoge kosten die verbonden zijn aan het gebruiken van BTC Direct als broker. Soms betaal je zelfs extra en daartegenover staat dan dat je maar over vijf crypto munten kunt beschikken.

2) Ook Crypto Tips is minder enthousiast over het feit dat je buiten BTC Direct om nog je eigen wallet moet aanmaken. Na je aankopen via de broker zie je je crypto munten wel binnen een paar minuten in je wallet verschijnen, dus in die zin maakt het niet veel uit, want je hebt er wel snel de beschikking over. De kosten zijn volgens deze reviewer ook veel hoger dan andere brokers. Ze kunnen oplopen tot 3% en er zijn soms additionele kosten die in rekening gebracht worden. Dat kan niet alleen verwarrend zijn, maar er zijn dus ook goedkopere alternatieven. Men geeft aan dat BTC Direct vooral geschikt is voor mensen die willen beginnen met hun crypto avontuur. Voor mensen met ervaring zijn er andere platformen die meer keuze bieden, goedkoper zijn en daarnaast ook een wallet bieden. De filmpjes met uitleg zijn juist voor de startende crypto handelaar interessant en leerzaam.

3) De Crypto University trekt een vergelijking met Bitvavo en Bitcoin Meester. Deze twee laatste brokers geven je veel meer keuze in het aantal crypto currencies en dat kan voor velen – ook de beginner – interessanter zijn. Het nadeel van het geen wallet bij BTC Direct hebben, wordt hier als voordeel gezien, omdat je dan echt eigenaar van je crypto bent met je eigen wallet. Voor de beginnende crypto handelaar kan het moeten regelen van een eigen digitale portemonnee echter een drempel vormen. Voor de kleinere investeerder raadt deze reviewer liever Bitvavo aan in plaats van BTC Direct. Dat komt door de kosten die bij kleinere aankopen in rekening gebracht worden. Het lijken misschien maar telkens een paar euro, maar als je het in percentages uitdrukt zul je schrikken van het verschil. Daarnaast zijn er aparte kosten voor het gebruik van iDeal en dat is bij Bitvavo niet het geval.

Zijn er ook alternatieven voor BTC-Direct?

Beste algemene keuzeBinance – Binance is een internationaal platform dat vooral voor ervaren beleggers geschikt is. Je kunt hier uitgebreid research vinden en je hebt een groot aanbod cryptomunten om in te beleggen.
Onze persoonlijke favorietLitebit – Litebit is ook een Nederlands bedrijf dat vele crypto’s aanbiedt voor een redelijke prijs en voldoende informatie verschaft aan de klanten.
Beste budgetoptieBitvavo – Bitvavo staat bekend om zijn extreem lage transactiekosten van maximaal 0.25%. Ook kun je hier een groter aanbod crypto’s kopen.

Conclusie: is BTC-Direct de moeite waard?

ReviewBTC-Direct
SamenvattingBTC Direct is wat ons betreft de nummer één op het gebied van klantvriendelijkheid en transparantie. Mocht je willen handelen in de grotere en bekende crypto’s, dan ben je hier aan het juiste adres.
Review doorDe redactie
BeoordelingOns eindcijfer: 8.6 uit 10.

Jouw cryptohandel vervolgstap

Handelen in crypto kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via BTC. Maar ook via een genoemd alternatief. Smaken verschillen over wat de allerbeste broker is. Wel willen we je op het hart drukken je in ieder geval heel goed in te lezen voor je besluit ergens te gaan beleggen.

Vaak gestelde vragen over BTC-Direct

 • Hoe neem je contact op met BTC Direct?

BTC Direct is een Nederlands bedrijf, gevestigd aan de Wijchenseweg 102 te Nijmegen, met postcode 6538 SX. Het Kamer van Koophandel nummer is: 59383607. Verder kun je op de website terecht voor een contactformulier, waar je elke mogelijke vraag kunt stellen.

 • Welke handelstoeslagen zijn er?

Voor transactiekosten (het aankopen of verkopen van crypto) betaal je 1% van het totale transactiebedrag aan toeslag aan BTC Direct. Deze transactiekosten zijn al verwerkt in de getoonde prijs voor de munt. Geld storten met Bancontact, Bankoverschrijving of iDeal is helemaal gratis. Voor creditcard wordt een toeslag van 1.5% gevraagd. Op de Private Trading Pagina vind je meer informatie over toeslagen bij bedragen van 50.000 euro of meer.

 • Hoe worden je munten opgeslagen?

Je crypto’s zijn altijd bij BTC Direct zelf opgeslagen. Dit gebeurt offline in de zogenaamde “Coins Cold Storage”. Toegang tot de munten is er alleen offline, dus geheel buiten het bereik van online hackers.

 • Wat zijn de precieze contactgegevens van BTC Direct?

Je kunt BTC Direct tijdens kantooruren bereiken. Dit kan via telefoon: +31 024 7000 700 of het e-mailadres support@btcdirect.eu. Ook vind je op de website een eigen contactformulier.

Hieronder koop je eenvoudig crypto bij Bitvavo met Ideal

Op jouw succes!