Review: Investeren in crypto via Bybit; is dat ook iets voor jou?

Als je er geen moeite mee hebt om een platform voor je crypto beleggingen te gebruiken dat in het Engels is, kun je bij Bybit terecht. Bybit bestaat pas sinds 2018, maar timmert flink aan de weg. Je kunt er beleggen in bitcoin, ethereum en tether. Wellicht zal er ook snel een Nederlandstalige versie van de website zijn.

Belangrijke disclaimer vooraf

Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en zou alleen gedaan moeten worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Een keer op zoek naar een andere broker

Ik vind het leuk om brokers te vergelijken en ze schieten inmiddels als paddenstoelen uit de grond, dus er is voldoende keuze. Dat maakt het soms wel lastig om te bepalen aan welke partij je je wilt verbinden, want je gaat natuurlijk niet met tien verschillende brokers aan de gang.

Toen Bybit op mijn pad kwam, kreeg ik de indruk dat dit een zeer volwassen broker is. Er wordt niet te veel aandacht besteed aan allerlei fraaie designelementen, het moest vooral nuttig in het gebruik zijn en verder alleen laten zien waar je als gebruiker behoefte aan had. Daar heeft Bybit me zeker positief in verrast.

Waarom deze review door ons?

Wij kregen het signaal dat er meer mensen zijn die breder willen kijken dan alleen naar de Nederlandse beschikbare brokers voor crypto. Toch zijn velen van hen nog huiverig, want in een andere taal handelen, kan lastig zijn en tot fouten leiden. Om onszelf en anderen een plezier te doen en goede informatie te kunnen verschaffen, zijn we aan de slag gegaan.

Waarom leg je de lat altijd hoog bij een online broker als Bybit?

Hoe mooi iets ook gebracht wordt, er zijn altijd die kleine lettertjes die je moet lezen en het platform zelf dat je moet ervaren, voordat je weet of de broker die jij gaat kiezen wel het meest geschikt voor jou is. Daarom staat de review wereld dan ook niet stil, want je wilt niet alleen een verkooppraatje dat je overtuigd heeft, maar ook echt inhoud waar je wat aan hebt.

Sceptisch vooraf is altijd beter dan spijt achteraf

Een gelikte website kan iedereen inmiddels maken, want er zijn genoeg content management systemen waar je geen IT-studie voor gedaan hoeft te hebben. Iemand die leuk kan schrijven en weet hoe hij iets weer wil geven en wil verkopen aan zijn doelgroep, kan in een mum van tijd zijn idee aan de rest van de wereld presenteren. Een overtuigende website doet al heel veel.

En dus zoek je uit waar een broker aan moet voldoen en of het platform ook waarmaakt wat het in eerste instantie belooft.

Wat zijn de beloften van Bybit dan?

 • Je kunt er crypto kopen, opslaan en weer verkopen
 • Je kunt er leren hoe te handelen in crypto
 • Je kunt geld verdienen door de diensten van Bybit aan te prijzen bij anderen
 • Ze beloven bij Bybit klantenservice in diverse talen
 • Ze beloven een hoger percentage aan winst dan de meeste brokers

Welke criteria spelen een rol bij de beoordeling van een online broker?

Wij vinden het van belang dat er minimaal aan het volgende voldaan wordt:

 • Goede informatieverschaffing voordat je je registreert
 • Helderheid over het aanbod en dienstverlening
 • Inzicht in de kosten van het handelen via het platform
 • Niet alleen een website, maar ook manieren om vanaf andere devices je portfolio in te zien en te kunnen handelen

Hoe zag onze testfase er bij Bybit uit?

Elk aspect op de website is doorgenomen en daarna hebben we ons geregistreerd om een proef te kunnen doen. Verder is vooral de pagina over de kosten die verbonden zijn aan het gebruik van Bybit goed bekeken, want dat is uiteindelijk een deel van het onderscheidend vermogen van een broker. Op dit moment is er een challenge, maar die hebben we voor deze review even links laten liggen.

Wat ons opvalt is dat er bij Bybit flink gehamerd wordt op veiligheid, want hun authenticity check geeft aan of de gegevens die je achterlaat (telefoonnummer, e-mailadres en URL die je gebruikt om met Bybit te werken) wel geaccepteerd worden. Er is bij Bybit geen plek voor illegale praktijken en dat voelt op zich niet verkeerd. Dat schept vertrouwen.

In het kort: wat is Bybit?

Bybit is een platform met website en app, waarmee je kunt beleggen. Je kunt er crypto kopen of verhandelen. Voor de aankoop van crypto geldt dat je dit op twee manieren kunt doen:

 1. Je geeft aan hoeveel bitcoin, ethereum of tether je wilt kopen en selecteert het type valuta waarin je dat wilt doen.
 2. Je geeft aan hoeveel je in jouw gekozen valuta wilt investeren en hierbij wordt dan aangegeven hoeveel van de door jou geselecteerde crypto currency je voor dit bedrag krijgt.

Bijvoorbeeld: Stel je wilt 1 bitcoin kopen, dan plaats je dit getal bij “buy using crypto amount” en als je betalen in euro’s aangegeven, rekent de website voor je uit dat dit je een x bedrag gaat kosten. Klik je echter op “buy using fiat amount”, dan geef je aan dat je bijvoorbeeld 1000 euro wilt beleggen en in welke crypto valuta je dat wilt doen en dan zegt het systeem dat dit (op het moment van reviewen) ongeveer 0,03 bitcoin, 0,4 ethereum of 1149 tether is.

Wie zit er achter Bybit.com?

Bybit heeft inmiddels bijna twee miljoen gebruikers over de hele wereld en achter het bedrijf schuilt een groot team aan professionele handelaren, investeerders, Block chain technici en vooral ook veel enthousiastelingen vanuit de crypto branche. De pijlers zijn dan ook: technologie, innovatie en handel. Het klinkt alsof er vanuit een bepaalde gedeelde passie een team van mensen bij elkaar is gekomen om Bybit te beginnen.

Hoe ziet het platform er uit?

Hier zie je grote verschillen met vele andere brokers. Je hebt een donker scherm, waardoor het kleurgebruik van stijgers en dalers meer opvalt. Het zwarte scherm is dan ook even wennen. Er is daarnaast meer gedetailleerde informatie beschikbaar, waardoor je echt de diepte in kunt duiken met de koersen. Op de website kun je dus niet alleen crypto kopen, maar ook live de stand van zaken volgen via visuele weergaven. Je ziet de cijfers voor je neus veranderen en kleuren verspringen.

Onze ervaringen met Bybit.com

We moeten het toegeven: het begin was niet makkelijk. Veel van de Nederlandse crypto platforms geven namelijk veel minder informatie, waardoor je eigenlijk ook niet dieper gaat nadenken over je beleggingen. Daar wordt vaak vooral aandacht besteed aan het ontwerp, het makkelijk kunnen betalen via iDeal van de gewenste hoeveelheid crypto en het kunnen inzien van je portfolio.

Bij Bybit.com is er veel meer aan de hand. In het menu boven aan de website zie je “Buy Crypto” staan en daar hebben we eerder al het voorbeeld genoemd van crypto bestellen vanuit een bepaald aantal euro’s of het gewenste aantal crypto currency. Dat verschilt nog niet zo veel van andere brokers.

In het hoofdmenu zie je echter ook “Trade” staan en daar heb je drie opties:

 • Inverse perpetual met vier elementen
 • USDT perpetual met dertien elementen
 • Inverse futures, ook weer met vier elementen

Het aanklikken van elk van deze elementen brengt je in een scherm met fluctuerende lijnen in een diagram met groene en rode kleuren. Verder ontdek je nog een gedeelte met de hoeveelheid crypto currencies die verhandeld zijn. Hierin zie je dus pieken en dalen, ook weer in groen en rood.

We moeten eerlijk zijn en zeggen dat de gedetailleerdheid op dit moment een beetje boven onze pet uitgaat. Er bewegen getallen, kleuren, pijlen en daarnaast kun je dus zelf ook nog indicatoren veranderen, zoals bijvoorbeeld de periode waarover je de grafiek wilt zien. Het gaat van alles tussen een minuut en een maand. Andere indicatoren zijn ook nog in te stellen, maar hiervoor moet je echt goed thuis zijn in de materie (termen als bollinger bands, chande Kroll stop en donchian channels).

Ga je met de muis over de grafiek met fluctuaties, dan haalt het systeem bij jouw gekozen plek alle relevante informatie op, zoals datum, tijd, waarde en volume.

Wat zijn de kosten van Bybit?

Er is een aparte pagina op de website die ingaat op het prijzenbeleid. Er zijn negen verschillende subonderdelen en hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan het dual-price mechanisme, de index prijs calculatie en hoe de fee voor takers en makers tot stand komt en verrekend wordt. De informatie is zeer uitvoerig en van rekenvoorbeelden voorzien om een situatie duidelijk te maken. Voor onze review hebben we hier echter niet te diep op ingezoomd.

Is in crypto handelen via Bybit.com het geld waard?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden door de complexe kostenstructuur, want het hangt er helemaal vanaf of je alleen taker bent, of ook als maker fungeert. Dit is geen platform dat weggelegd is voor de doorsnee persoon die gewoon wat crypto in zijn wallet wil hebben. Dit is meer het niveau van de professionele crypto handelaar die kennis van zaken heeft. Wel belooft Bybit een hoger rendement dan veel concurrenten.

Wij kunnen daarom alleen verwijzen naar de kosten en kortingen die mogelijk zijn onder het hoofdstuk “Bybit Contract Introduction” met daarbij alle negen artikelen over de kosten.

Wat vinden wij van Bybit.com?

Ondanks dat iedereen tegenwoordig met zijn credit card of iDeal online aankopen kan doen – of het nu om crypto of andere producten gaat – is er voor het gebruik van Bybit.com wel een hoog niveau van kennis en ervaring vereist. De informatie op de website is zeer uitvoerig en alle details die je nodig hebt om tijdig te kunnen traden zijn beschikbaar. Het oogt als een professioneel en kundig platform, waar aan alle technische aspecten gewerkt wordt om beleggen in crypto uitdagend te maken.

Voor- en nadelen van Bybit.com

Voordelen

 • Website en app voor continu handelen in crypto valuta
 • Prijsalarm dat ingesteld kan worden
 • Gedetailleerdheid van informatie
 • Uitdagende omgeving voor professionele handelaars

Nadelen

 • Te complex voor “normale” crypto beleggers, er is echt kennis van zaken nodig

Kunnen wij Bybit dan wel een score geven?

We raden het platform vooral aan aan professionele handelaren die interesse hebben in het beleggen in crypto currencies. De website verschaft alle informatie die je nodig hebt en voor de kenner hebben de visuele presentaties geen geheimen. Voor een leek is het design te complex, maar een ervaren persoon zal details herkennen en hiermee kunnen werken.

Waarom is Bybit uniek?

Na alle platforms die gecreëerd zijn voor de beginnende crypto belegger, is dit wel een heel ander niveau waar je mee te maken hebt. Dat blijkt uit alle voorgaande informatie in deze review. Bybit.com is daarom het meest geschikt voor mensen die of een studie in beleggen gevolgd hebben, of ervaring met traden hebben vanuit een ander perspectief. Je moet echt weten wat je aan het doen bent, ook al zou je een account kunnen aanmaken en uit de voeten kunnen met “Buy Crypto”.

Stappenplan om toch met Bybit te starten

Ga er maar eens flink voor zitten, want de kennis die je voor het gebruik van Bybit nodig hebt is niet de kennis die je standaard op school geleerd hebt. Je kunt zelf een cursus of studie gaan doen om die kennis op peil te krijgen, maar je kunt ook kijken of iemand in je netwerk bereid is om je bij te spijkeren. Het voordeel daarvan is, dat je gelijk al je account kunt openen en al doende leert. Hier kleven natuurlijk ook nadelen aan.

Ervaringen van anderen met Bybit

 • Medium.com geeft aan dat Bybit een betrouwbare en transparante broker is. Men is ook zeer te spreken over de klantenservice.
 • Trust Pilot geeft 2,5 van 5 sterren en er zijn 89 reviews. 59% van de reviewers geeft aan de dienstverlening gemiddeld, beneden peil of slecht te vinden.
 • Hedge With Crypto geeft 5 van 5 sterren vanwege de veiligheid, betrouwbaarheid en degelijkheid.
 • Coin Bureau geeft een 8,7 van 10 punten en het platform zelf scoort het hoogst, terwijl asset coverage iets minder (maar nog steeds goed) scoort.
 • Crypto Prijzen geeft duidelijk aan dat het platform niet gereguleerd is en dat dit voor velen een reden zal zijn om niet met Bybit in zee te gaan.

Gratis oefenen

Er schijnt een testomgeving of demoversie te zijn, waarbij je met een fictief bedrag kunt oefenen met het beleggen in crypto. Deze testomgeving hebben we op de website van Bybit zelf niet zo snel kunnen ontdekken tijdens de verkenningsfase. Indien de demoversie nog beschikbaar is, kun je wel ervaren of het platform ook echt iets voor je is, voordat je met echte euro’s gaat beleggen. Een demoversie zie je ook niet vaak bij de concurrent.

Gratis media over Bybit

Op YouTube zijn voldoende filmpjes te vinden over mensen die ervaring hebben met Bybit. Het is hier echter lastig te bepalen wat iemands achtergrond echt is en welke verwachtingen iemand had. Ook weet je niet of er van te voren getest is met de demoversie, of dat er bijvoorbeeld beginnersfouten gemaakt zijn.

Wil je gratis handleidingen of tips? Kijk dan bij Bybit zelf naar het blog met artikelen of de uitgebreide guides die geplaatst zijn.

Conclusie: wel of geen Bybit voor jou?

We weten niet hoe het met ieders kennis en ervaring zit. Wel is helder dat Bybit niet voor de startende crypto belegger is die denkt snel rijk te worden. Zodra je de website met visuals doorspit, zie je al snel dat je goed thuis moet zijn in de materie en welke middelen er gebruikt worden om mee te kunnen doen met beleggen in crypto via Bybit.

Natuurlijk is het wel mogelijk om met hulp een wat complexere broker te gebruiken. Je moet dan zelf bepalen of je de risico’s wilt accepteren en de tijd wilt investeren die daar voor nodig is en wie je vertrouwt om met jouw centen te gaan beleggen.