Inhoud van deze pagina:

Review: Investeren in crypto via Bybit; is dat ook iets voor jou?

Als je er geen moeite mee hebt om een platform voor je crypto beleggingen te gebruiken dat in het Engels is, kun je bij Bybit terecht. Bybit bestaat pas sinds 2018, maar timmert flink aan de weg. Je kunt er beleggen in bitcoin, ethereum en tether. Wellicht zal er ook snel een Nederlandstalige versie van de website zijn.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Bybit: een uitgebreide review over dit crypto handelsplatform

Ben jij bekend met Bybit? Bybit is een handelsplatform dat naar eigen zetten handelen naar het “Next Level” wil tillen. Het platform streeft ernaar het handelen, kopen en verkopen en verdienen van cryptomunten stukken makkelijker te maken. Dat klinkt erg veelbelovend. Is Bybit ook echt zo goed als het de concurrent wil laten geloven? Dat gaan we in dit artikel uitzoeken.

Een keer op zoek naar een andere broker

Ik vind het leuk om brokers te vergelijken en ze schieten inmiddels als paddenstoelen uit de grond, dus er is voldoende keuze. Dat maakt het soms wel lastig om te bepalen aan welke partij je je wilt verbinden, want je gaat natuurlijk niet met tien verschillende brokers aan de gang.

Toen Bybit op mijn pad kwam, kreeg ik de indruk dat dit een zeer volwassen broker is. Er wordt niet te veel aandacht besteed aan allerlei fraaie designelementen, het moest vooral nuttig in het gebruik zijn en verder alleen laten zien waar je als gebruiker behoefte aan had. Daar heeft Bybit me zeker positief in verrast.

Waarom deze review door ons?

Wij kregen het signaal dat er meer mensen zijn die breder willen kijken dan alleen naar de Nederlandse beschikbare brokers voor crypto. Toch zijn velen van hen nog huiverig, want in een andere taal handelen, kan lastig zijn en tot fouten leiden. Om onszelf en anderen een plezier te doen en goede informatie te kunnen verschaffen, zijn we aan de slag gegaan.

Wij zoeken het ideale handelsplatform: hoe past Bybit hier tussen?

Handelen in crypto is echt iets van deze tijd. Het is ook iets waar steeds meer mensen mee aan de slag gaan. Het aanbod crypto’s is de afgelopen jaren ook explosief toegenomen: eerst had je alleen de Bitcoin, toen kwam er een handjevol alternatieven op de markt en intussen zijn er vele honderden. Ook zijn er steeds meer brokers bijgekomen. Bybit is één van de vele partijen die handelen in crypto mogelijk maakt. In dit artikel bespreken we de waarde van Bybit.

Wat maakt ons zo geschikt als crypto platform reviewers?

Crypto’s zijn een passie van ons. Beleggen in crypto is iets dat we in de redactie allemaal doen of hebben gedaan. De meeste van ons zetten bescheiden bedragen in. Het succes is wisselend. Wel hebben we allemaal ervaring met crypto en het gebruik van crypto brokers.

Het aanbod cryptoplatforms kritisch onder de loep genomen

Er zijn de afgelopen jaren heel wat cryptoplatforms bijgekomen. Niet zoveel als er crypto munten zijn, maar de opmars van crypto heeft ook gezorgd voor een wildgroei van brokers. Inmiddels moet een broker van heel goede huize zijn wil het de klant echt iets bijzonders bieden.

Bybit: hoe we onze scepsis te boven kwamen

Was Bybit weer zo’n platform dat in een paar weken tijd als hobbyproject van de grond was gekomen of zat er echt een idee achter? Dat is iets wat we in ons review in ieder geval wilden achterhalen. Vandaar dat we ons uitgebreid hebben ingelezen in het verhaal van de broker. We zijn er nu wel van overtuigd dat Bybit meer is dan een hobbyproject: een broker van niveau.

Waarom leg je de lat altijd hoog bij een online broker als Bybit?

Hoe mooi iets ook gebracht wordt, er zijn altijd die kleine lettertjes die je moet lezen en het platform zelf dat je moet ervaren, voordat je weet of de broker die jij gaat kiezen wel het meest geschikt voor jou is. Daarom staat de review wereld dan ook niet stil, want je wilt niet alleen een verkooppraatje dat je overtuigd heeft, maar ook echt inhoud waar je wat aan hebt.

Sceptisch vooraf is altijd beter dan spijt achteraf

Een gelikte website kan iedereen inmiddels maken, want er zijn genoeg content management systemen waar je geen IT-studie voor gedaan hoeft te hebben. Iemand die leuk kan schrijven en weet hoe hij iets weer wil geven en wil verkopen aan zijn doelgroep, kan in een mum van tijd zijn idee aan de rest van de wereld presenteren. Een overtuigende website doet al heel veel.

En dus zoek je uit waar een broker aan moet voldoen en of het platform ook waarmaakt wat het in eerste instantie belooft.

De wilde beloften van cryptoplatforms? Hoe moet je hier naar kijken?

De concurrentie onder cryptoplatforms is groot. Dat houdt in dat er veel reclame wordt gemaakt om de aandacht van de klant te trekken. Zo wordt er bijvoorbeeld geadverteerd met speciale kortingen of bonussen. Ook wil elke broker het gebruiksgemak van het platform duidelijk maken. Maar niet elke broker kan de beste zijn, dus moet je kritisch blijven. Ga niet mee in de hype, maar doe eerst goed onderzoek voor je je ergens bij aanmeldt.

Wat zijn de beloften van Bybit dan?

 • Je kunt er crypto kopen, opslaan en weer verkopen
 • Je kunt er leren hoe te handelen in crypto
 • Je kunt geld verdienen door de diensten van Bybit aan te prijzen bij anderen
 • Ze beloven bij Bybit klantenservice in diverse talen
 • Ze beloven een hoger percentage aan winst dan de meeste brokers

Welke criteria spelen een rol bij de beoordeling van een online broker?

Wij vinden het van belang dat er minimaal aan het volgende voldaan wordt:

 • Goede informatieverschaffing voordat je je registreert
 • Helderheid over het aanbod en dienstverlening
 • Inzicht in de kosten van het handelen via het platform
 • Niet alleen een website, maar ook manieren om vanaf andere devices je portfolio in te zien en te kunnen handelen

Deze criteria bepalen onze crypto platform beoordeling

Een goed crypto platform voldoet aan het volgende:

 • Er worden eerlijke tarieven gerekend voor het storten van geld en maken van transacties
 • Er zijn geen verborgen kosten die alleen uit de “kleine lettertjes” duidelijk worden
 • De algemene voorwaarden en privacyregelingen moeten op orde zijn en gemakkelijk zijn in te zien
 • Het platform moet makkelijk in gebruik zijn – ook een beginner moet de weg erop kunnen vinden
 • De supportsectie moet makkelijk te vinden zijn, een goede veel gestelde vragen sectie hebben en goed bereikbaar zijn via chat en mail (ook buiten kantooruren om)
 • Daarnaast verwachten we van een broker dat je in het algemeen vriendelijk en geduldig te woord wordt gestaan
 • Het platform moet veilig zijn in gebruik: je privacy moet goed beschermd zijn en gegevens moeten niet zomaar gehackt kunnen worden.

Bybit getest in de praktijk: dit viel op in onze onderzoeksdata

Hoe de redactie Bybit test? Door er actief op te handelen natuurlijk. Ieder van ons heeft een account geopend en geld gestort. Ieder van ons heeft crypto’s aangeschaft en is gaan handelen. Daar hebben we geen grote geldbedragen voor nodig gehad. Enkele tientjes was voor ons genoeg om de mechanieken van het platform en de supportsectie te verkennen.

Hoe zag onze testfase er bij Bybit uit?

Elk aspect op de website is doorgenomen en daarna hebben we ons geregistreerd om een proef te kunnen doen. Verder is vooral de pagina over de kosten die verbonden zijn aan het gebruik van Bybit goed bekeken, want dat is uiteindelijk een deel van het onderscheidend vermogen van een broker. Op dit moment is er een challenge, maar die hebben we voor deze review even links laten liggen.

Wat ons opvalt is dat er bij Bybit flink gehamerd wordt op veiligheid, want hun authenticity check geeft aan of de gegevens die je achterlaat (telefoonnummer, e-mailadres en URL die je gebruikt om met Bybit te werken) wel geaccepteerd worden. Er is bij Bybit geen plek voor illegale praktijken en dat voelt op zich niet verkeerd. Dat schept vertrouwen.

In het kort: wat is Bybit?

Bybit is een platform met website en app, waarmee je kunt beleggen. Je kunt er crypto kopen of verhandelen. Voor de aankoop van crypto geldt dat je dit op twee manieren kunt doen:

 1. Je geeft aan hoeveel bitcoin, ethereum of tether je wilt kopen en selecteert het type valuta waarin je dat wilt doen.
 2. Je geeft aan hoeveel je in jouw gekozen valuta wilt investeren en hierbij wordt dan aangegeven hoeveel van de door jou geselecteerde crypto currency je voor dit bedrag krijgt.

Bijvoorbeeld: Stel je wilt 1 bitcoin kopen, dan plaats je dit getal bij “buy using crypto amount” en als je betalen in euro’s aangegeven, rekent de website voor je uit dat dit je een x bedrag gaat kosten. Klik je echter op “buy using fiat amount”, dan geef je aan dat je bijvoorbeeld 1000 euro wilt beleggen en in welke crypto valuta je dat wilt doen en dan zegt het systeem dat dit (op het moment van reviewen) ongeveer 0,03 bitcoin, 0,4 ethereum of 1149 tether is.

Wie zit er achter Bybit.com?

Bybit is onder meer opgericht door Ben Zhou. Het hoofdkantoor van Bybit bevindt zich in Singapore. Bybit is dus van origine Aziatisch. Ben Zhou heeft echter meer van de wereld gezien, zo heeft hij onder meer als tiener in Nieuw Zeeland gewoond en gestudeerd in de Verenigde Staten. Bybit is opgericht in 2017 nadat hij in 2016 voor het eerst met crypto in aanraking kwam.

Bybit heeft inmiddels bijna twee miljoen gebruikers over de hele wereld en achter het bedrijf schuilt een groot team aan professionele handelaren, investeerders, Block chain technici en vooral ook veel enthousiastelingen vanuit de crypto branche. De pijlers zijn dan ook: technologie, innovatie en handel. Het klinkt alsof er vanuit een bepaalde gedeelde passie een team van mensen bij elkaar is gekomen om Bybit te beginnen.

Hoe ziet het platform er uit?

Hier zie je grote verschillen met vele andere brokers. Je hebt een donker scherm, waardoor het kleurgebruik van stijgers en dalers meer opvalt. Het zwarte scherm is dan ook even wennen. Er is daarnaast meer gedetailleerde informatie beschikbaar, waardoor je echt de diepte in kunt duiken met de koersen. Op de website kun je dus niet alleen crypto kopen, maar ook live de stand van zaken volgen via visuele weergaven. Je ziet de cijfers voor je neus veranderen en kleuren verspringen.

In het kort: wat is Bybit nu precies?

Een crypto broker, naar eigen zeggen met competitieve prijzen. Ook kun je bij Bybit crypto’s staken. De missie van Bybit om “crypto gelovers” hun dromen te helpen realiseren. Bybit is opgericht met de passie om cryptobeleggers hiertoe in staat te stellen. De grondwaarden van Bybit zijn “Listen, Care, Improve”. Kortom: het platform claimt naar zijn klanten te luisteren en goed voor hen te zorgen. Waar nodig wordt er geïnnoveerd om de ervaring te verbeteren.

Het Bybit aanbod van producten

Bybit richt zich op cryptomunten aan de hand van een Smart Trading System. Je kunt hier onder meer Strategie Alerts instellen en je orders met een enkele muisklik aanpassen. Ook beschikt Bybit over een eigen HD Cold Wallet. Cold Wallets staan bekend als de veiligste opslagplekken voor crypto’s. Het 100K TPS Matching Engine systeem beweert supersnel te zijn.

Onze ervaringen: welke resultaten heeft Bybit laten zien?

Bybit heeft laten zien prettig in gebruik te kunnen zijn en relatief lage commissies in rekening te brengen. Hoeveel commissie je betaalt is afhankelijk van je ‘rang’: een VIP of geen VIP. Dan zijn er ook weer verschillende VIP en Pro rangen, drie om precies te zijn. Het platform is snel. Wel jammer dat de klantenservice nog niet zo veel te bieden heeft voor Nederlanders.

We moeten het toegeven: het begin was niet makkelijk. Veel van de Nederlandse crypto platforms geven namelijk veel minder informatie, waardoor je eigenlijk ook niet dieper gaat nadenken over je beleggingen. Daar wordt vaak vooral aandacht besteed aan het ontwerp, het makkelijk kunnen betalen via iDeal van de gewenste hoeveelheid crypto en het kunnen inzien van je portfolio.

Bij Bybit.com is er veel meer aan de hand. In het menu boven aan de website zie je “Buy Crypto” staan en daar hebben we eerder al het voorbeeld genoemd van crypto bestellen vanuit een bepaald aantal euro’s of het gewenste aantal crypto currency. Dat verschilt nog niet zo veel van andere brokers.

In het hoofdmenu zie je echter ook “Trade” staan en daar heb je drie opties:

 • Inverse perpetual met vier elementen
 • USDT perpetual met dertien elementen
 • Inverse futures, ook weer met vier elementen

Het aanklikken van elk van deze elementen brengt je in een scherm met fluctuerende lijnen in een diagram met groene en rode kleuren. Verder ontdek je nog een gedeelte met de hoeveelheid crypto currencies die verhandeld zijn. Hierin zie je dus pieken en dalen, ook weer in groen en rood.

We moeten eerlijk zijn en zeggen dat de gedetailleerdheid op dit moment een beetje boven onze pet uitgaat. Er bewegen getallen, kleuren, pijlen en daarnaast kun je dus zelf ook nog indicatoren veranderen, zoals bijvoorbeeld de periode waarover je de grafiek wilt zien. Het gaat van alles tussen een minuut en een maand. Andere indicatoren zijn ook nog in te stellen, maar hiervoor moet je echt goed thuis zijn in de materie (termen als bollinger bands, chande Kroll stop en donchian channels).

Ga je met de muis over de grafiek met fluctuaties, dan haalt het systeem bij jouw gekozen plek alle relevante informatie op, zoals datum, tijd, waarde en volume.

Wat vinden wij van Bybit.com?

Ondanks dat iedereen tegenwoordig met zijn credit card of iDeal online aankopen kan doen – of het nu om crypto of andere producten gaat – is er voor het gebruik van Bybit.com wel een hoog niveau van kennis en ervaring vereist. De informatie op de website is zeer uitvoerig en alle details die je nodig hebt om tijdig te kunnen traden zijn beschikbaar. Het oogt als een professioneel en kundig platform, waar aan alle technische aspecten gewerkt wordt om beleggen in crypto uitdagend te maken.

Voor- en nadelen van Bybit.com

Voordelen

 • Website en app voor continu handelen in crypto valuta
 • Prijsalarm dat ingesteld kan worden
 • Gedetailleerdheid van informatie
 • Uitdagende omgeving voor professionele handelaars

Nadelen

 • Te complex voor “normale” crypto beleggers, er is echt kennis van zaken nodig

Kunnen wij Bybit dan wel een score geven?

We raden het platform vooral aan aan professionele handelaren die interesse hebben in het beleggen in crypto currencies. De website verschaft alle informatie die je nodig hebt en voor de kenner hebben de visuele presentaties geen geheimen. Voor een leek is het design te complex, maar een ervaren persoon zal details herkennen en hiermee kunnen werken.

Waarom is Bybit uniek?

Na alle platforms die gecreëerd zijn voor de beginnende crypto belegger, is dit wel een heel ander niveau waar je mee te maken hebt. Dat blijkt uit alle voorgaande informatie in deze review. Bybit.com is daarom het meest geschikt voor mensen die of een studie in beleggen gevolgd hebben, of ervaring met traden hebben vanuit een ander perspectief. Je moet echt weten wat je aan het doen bent, ook al zou je een account kunnen aanmaken en uit de voeten kunnen met “Buy Crypto”.

Wat zijn de kosten van Bybit?

Er is een aparte pagina op de website die ingaat op het prijzenbeleid. Er zijn negen verschillende subonderdelen en hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan het dual-price mechanisme, de index prijs calculatie en hoe de fee voor takers en makers tot stand komt en verrekend wordt. De informatie is zeer uitvoerig en van rekenvoorbeelden voorzien om een situatie duidelijk te maken. Voor onze review hebben we hier echter niet te diep op ingezoomd.

Is in crypto handelen via Bybit.com het geld waard?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden door de complexe kostenstructuur, want het hangt er helemaal vanaf of je alleen taker bent, of ook als maker fungeert. Dit is geen platform dat weggelegd is voor de doorsnee persoon die gewoon wat crypto in zijn wallet wil hebben. Dit is meer het niveau van de professionele crypto handelaar die kennis van zaken heeft. Wel belooft Bybit een hoger rendement dan veel concurrenten.

Wij kunnen daarom alleen verwijzen naar de kosten en kortingen die mogelijk zijn onder het hoofdstuk “Bybit Contract Introduction” met daarbij alle negen artikelen over de kosten.

Als Non-Vip betaal je al maar een maximale toeslag van 0.1%. Dat is ontzettend weinig. Je voordeel kan nog eens aanzienlijk oplopen. Als je Pro 3 bereikt, de allerhoogste rang, betaal je slechts 0.02% commissie voor het aankopen van nieuwe crypto’s en 0% voor de verkoop ervan. Er gelden ook commissies voor handelen in Futures en Opties, maar deze zijn nog lager. Je VIP Level wordt bepaald door de grootte van je handelsvolume over 30 dagen.

Voor de crypto belegger die het geen probleem vindt bij een internationaal platform te gaan handelen, is Bybit absoluut een aanrader. Dat zit hem in het feit dat de commissies extreem laag zijn en door Nederlandse brokers op dit moment zelfs niet geëvenaard kunnen worden.

Wat maakt Bybit bijzonder ten opzichte van de concurrent?

De extreem lage commissies van maximaal 0.1% zijn toch wel het grootste voordeel van Bybit. Verder is Bybit een groot, internationaal platform dat door handelaars wereldwijd wordt vertrouwd. Je krijgt up-to-date inzichten van de markt en een platform dat snel is in gebruik. Bovendien kun je 24 uur per dag contact opnemen met de klantenservice voor vragen.

Een expert aan het woord: wat een telefoongesprek ons opleverde

Uiteraard hebben we ook een expert benaderd om ons wat meer over Bybit te vertellen. Zij vertelde ons dat Bybit inderdaad vooral populair is vanwege de lage transactiekosten. Omdat het een groot internationaal platform is, wordt het vooral opgezocht door crypto beleggers die meer ervaring hebben in de markt en ook met andere soorten beleggingen bezig zijn.

De supportafdeling van Bybit: waar moet je op rekenen?

Bybit belooft 24/7 – het klokje rond – klantenservice. Voor je vragen kun je allereerst terecht bij het mailadres Support@bybit.com. Verder zijn er nog een aantal andere e-mailadressen beschikbaar, voor onder meer media en affiliates. De supportafdeling is in meerdere talen beschikbaar, maar wij vinden hem voor de gemiddelde Nederlander nog wat te wensen overlaten.

Voor wie is Bybit geschikt?

Bybit is vooral geschikt voor internationaal georiënteerde crypto beleggers die op zoek zijn naar de aller scherpste prijzen. De tarieven zijn bij Bybit zo voordelig dat je ze bijna niet over het hoofd kunt zien. Wel raden we Bybit met name aan aan beleggers die al wat ervaring hebben.

Welke inleg heb je nodig voor Bybit crypto handel?

Het fijne van handelen in crypto is dat dit met relatief bescheiden bedragen kan. Je kunt beleggen met vijftig euro, met honderd of tweehonderd euro. Wil je echt grote winsten kunnen behalen? Dan moet je natuurlijk wel al snel enkele honderden of duizenden euro’s inleggen.

Stappenplan: op Bybit aan de slag gaan

In vergelijking met andere cryptobrokers is beginnen met handelen op Bybit heel eenvoudig:

 • Je hoeft alleen je telefoonnummer en e-mailadres op te geven – een complex account aanmaken hoeft niet
 • Meer persoonlijke informatie wordt niet uitgewisseld
 • Nadat je een wachtwoord hebt aangemaakt, krijg je een verificatie toegestuurd
 • Bij Accountinstellingen kies je vervolgens voor eventuele extra beveiligingsfactoren zoals Twee Factor Authenticatie (iedere keer dat je inlogt, wordt er een verificatiecode naar je mobiel gestuurd)
 • Downloadt eventueel ook de app
 • Let op: direct dollars of euro’s storten is niet mogelijk. Je handelt alleen met crypto.

Updates en vernieuwingen op Bybit: gaat Bybit met zijn tijd mee?

Bybit deelt regelmatig updates. Bijvoorbeeld over cryptomunten die aan het aanbod zijn toegevoegd. Ook worden er regelmatig upgrades uitgevoerd om het platform zo snel en soepel mogelijk te houden. Bybit streeft ernaar een geoliede machine van een cryptobroker te zijn.

Reviews van Bybit: bullet-samenvatting

Allesovercrypto.nlAllesovercrypto stelt dat het aanbod crypto op Bybit nog wat klein is. Cloud minen bij Bybit is een aanrader. Waar Bybit echt in uitblinkt, zijn de transactiekosten. Hiermee wint het platform de harten van de gebruikers. Als je in derivaten gaat handelen, krijg jij als klant zelfs een kleine vergoeding. Ook functioneert het platform op technisch vlak optimaal.
Coingids.nlCoingids stelt dat Bybit één van de aantrekkelijkste exchanges van het moment is. Daar zegt de reviewer wel bij dat het platform vooral voor de ervaren belegger geschikt is. Een voordeel is dat je kunt handelen in marges. Ook is registreren  makkelijk. Verder heeft Bybit een goede beveiliging tegen hackers.
Cryptonews.comBybit wordt gezien als gevestigd en respectabel platform. De handelsondersteuning is prima, net als het mechanisme om in marges te handelen. Ook zijn de beveiligingsopties en de interface prima.
Beleggersplek.nlBeleggersplek stelt allereerst dat Bybit niet geschikt is voor de kersverse cryptobelegger die denkt in no-time rijk te worden. Bybit is dus vooral een platform geschikt voor de ervaren belegger.
Hedgewithcrypto.comHet Bybit platform wordt gezien als veilig en betrouwbaar. Het is geschikt voor de beginnende en ervaren belegger die op zoek is naar hoge marges. Bybit is succesvol in het combineren van de beste eigenschappen van crypto met de traditionele financiële markt.

Meer ervaringen van anderen met Bybit

 • Medium.com geeft aan dat Bybit een betrouwbare en transparante broker is. Men is ook zeer te spreken over de klantenservice.
 • Trust Pilot geeft 2,5 van 5 sterren en er zijn 89 reviews. 59% van de reviewers geeft aan de dienstverlening gemiddeld, beneden peil of slecht te vinden.
 • Hedge With Crypto geeft 5 van 5 sterren vanwege de veiligheid, betrouwbaarheid en degelijkheid.
 • Coin Bureau geeft een 8,7 van 10 punten en het platform zelf scoort het hoogst, terwijl asset coverage iets minder (maar nog steeds goed) scoort.
 • Crypto Prijzen geeft duidelijk aan dat het platform niet gereguleerd is en dat dit voor velen een reden zal zijn om niet met Bybit in zee te gaan.

Zijn er ook alternatieven voor Bybit?

Beste algemene keuzeBTC Direct – BTC Direct is een Nederlands platform voor het handelen in Bitcoin en alle andere grote en bekende crypto’s.
Onze persoonlijke favorietBinance – net als Bybit is Binance internationaal georiënteerd en gericht op de ervaren belegger.
Beste budgetoptieBitvavo – Bitvavo is een 100% Nederlands alternatief voor Bybit met scherpe tarieven.

Conclusie: is Bybit de moeite waard?

ReviewBybit
SamenvattingWe zijn erg te spreken over Bybit. Het platform is betrouwbaar, deugt op technisch vlak en rekent bovendien de laagste tarieven die we bij een online broker zijn tegenkomen. Ideaal voor een belegger met wat ervaring.
Review doorDe Redactie
BeoordelingEindcijfer: een 9.3 uit 10.

Je volgende stap op cryptovlak

Wie in crypto wil gaan beleggen, is bij Bybit op het juiste adres. Hier beleg je tegen de goedkoopste commissies. Ook zijn er Nederlandse alternatieven waar je tegen uitstekende prijzen in crypto’s kunt handelen. Wat heeft je voorkeur? Zorg dat je je eerst inleest voor je je inschrijft.

Stappenplan om met Bybit te starten

Ga er maar eens flink voor zitten, want de kennis die je voor het gebruik van Bybit nodig hebt is niet de kennis die je standaard op school geleerd hebt. Je kunt zelf een cursus of studie gaan doen om die kennis op peil te krijgen, maar je kunt ook kijken of iemand in je netwerk bereid is om je bij te spijkeren. Het voordeel daarvan is, dat je gelijk al je account kunt openen en al doende leert. Hier kleven natuurlijk ook nadelen aan.

FAQ: veel gestelde Crypto en Bybit vragen

 • Wat zijn de voordelen van Bybit?

Een belangrijk voordeel is dat de commissiekosten maximaal 0.1% zijn en dat deze nog eens lager uitvallen als je handelsvolume niveau stijgt. Ook heeft Bybit regelmatig bonussen en promoties. Wist je dat je bij Bybit ook met hefbomen kunt handelen? Tot wel 100 keer om exact te zijn.

 • Gebruikt Bybit een eigen cryptocoin?

Bybit heeft inderdaad een eigen munt. De Bybit Token is genaamd de BitDAO Coin. Als je met BitDAO handelt in het BiFi Center van Bybit kun je hier verschillende voordelen mee binnen harken.

 • Hoe veilig is Bybit?

In het verleden zijn er misschien wat beveiligingsprobleempjes geweest met Bybit, maar inmiddels is dat niet meer het geval. Er worden voldoende gepaste oplossingen geboden. Bybit haalt enkele keren per dag activa op het platform en stopt ze op een cold wallet, waar hackers er niet bij kunnen. Verder is Bybit één van de grootste groeiers onder exchanges wereldwijd.

 • Hoe kun je betalen bij Bybit?

Betalen kan op twee verschillende manieren. Een geldbedrag storten op “reguliere” wijze kan onder meer via iDeal. Ook kun je direct naar je Bybit account crypto’s overmaken. Niet elk soort crypto is geschikt. Je kiest voor Bitcoin, Ethereum, EOS, Ripple of Tether.

Gratis media over Bybit: dit is wat we kunnen delen

Op YouTube zijn voldoende filmpjes te vinden over mensen die ervaring hebben met Bybit. Het is hier echter lastig te bepalen wat iemands achtergrond echt is en welke verwachtingen iemand had. Ook weet je niet of er van te voren getest is met de demoversie, of dat er bijvoorbeeld beginnersfouten gemaakt zijn.

Wil je gratis handleidingen of tips? Kijk dan bij Bybit zelf naar het blog met artikelen of de uitgebreide guides die geplaatst zijn.

Gratis oefenen

Er schijnt een testomgeving of demoversie te zijn, waarbij je met een fictief bedrag kunt oefenen met het beleggen in crypto. Deze testomgeving hebben we op de website van Bybit zelf niet zo snel kunnen ontdekken tijdens de verkenningsfase. Indien de demoversie nog beschikbaar is, kun je wel ervaren of het platform ook echt iets voor je is, voordat je met echte euro’s gaat beleggen. Een demoversie zie je ook niet vaak bij de concurrent.

Conclusie: wel of geen Bybit voor jou?

We weten niet hoe het met ieders kennis en ervaring zit. Wel is helder dat Bybit niet voor de startende crypto belegger is die denkt snel rijk te worden. Zodra je de website met visuals doorspit, zie je al snel dat je goed thuis moet zijn in de materie en welke middelen er gebruikt worden om mee te kunnen doen met beleggen in crypto via Bybit.

Natuurlijk is het wel mogelijk om met hulp een wat complexere broker te gebruiken. Je moet dan zelf bepalen of je de risico’s wilt accepteren en de tijd wilt investeren die daar voor nodig is en wie je vertrouwt om met jouw centen te gaan beleggen.

Op jouw succes!