Inhoud van deze pagina:

CryptoCommunity: een kritische, volledige review van de aanbieder

Heb jij al gehoord van Crypto Community, één van de grootste crypto platforms van heel Nederland? Het platform maakt duidelijk wat crypto is en hoe je erin kunt investeren. Er worden regelmatig live evenementen en workshops georganiseerd, plus je kunt een complete Crypto Cursus volgen. Ook vind je er veel gratis informatie. Dat klinkt dus alvast veelbelovend. Benieuwd naar het precieze aanbod? Je komt het in dit uitgebreide review te weten.

Je hebt eindelijk de beslissing genomen om niet langer alleen maar van vrienden of familie over crypto te horen, maar er ook zelf mee aan de slag te gaan. Dat brengt je bij het volgende dilemma: hoe krijg je voldoende informatie om het veilig te doen, zodat je niet al je inleg verliest door in de verkeerde crypto te investeren? Als we allemaal een glazen bol zouden hebben, loop je nooit risico en heb je geen uitgebreide kennis nodig. Dan hoef je alleen maar het trucje te weten van hoe je aan- en verkoopt. Daarom kan de Cryptocommunity helpen en je ondersteuning bieden.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

De voor- en nadelen van de Cryptocommunity op een rij

Elke website vindt zijn eigen content uniek en denkt dat hij de beste in zijn soort is. Daarom is het goed om naar de ervaringen van anderen te kijken en te zien wat zij ervan vinden.

De voordelen van de Cryptocommunity:

✅ Als lid kun krijg je alle informatie over crypto aangereikt om met vertrouwen van start te gaan. Er is zelfs een speciale cursus.
✅ Er is een uitgebreid netwerk binnen het forum aanwezig om je te helpen bij vragen. Discussies leveren veel inzichten op.
✅ Je kunt uit twee verschillende pakketten met bijbehorende prijzen kiezen, afhankelijk van waar je precies behoefte aan hebt.
✅ Vooral beginners geven aan dat ze veel steun aan het platform hebben gehad.

De nadelen van de Cryptocommunity:

❌ Bij het goedkoopste pakket heb je alleen toegang tot de community en de cursus is hierbij niet inbegrepen. Voor de cursus, portfolio tracker en andere pluspunten kom je automatisch bij het dure abonnement uit.
❌ Wie niet de basisvaardigheden heeft met betrekking tot internetgebruik, zal het moeilijk krijgen om de materie van crypto onder de knie te krijgen. Ook het platform kan dan een flinke uitdaging zijn.
❌ De exclusieve content is vaak ook op andere plekken beschikbaar. Het gaat er meer om of je het totaalpakket van de Cryptocommunity aantrekkelijk vindt.
❌ De echte cryptokenner (gevorderd niveau) heeft niet veel meer te winnen met het platform. Het geld van het abonnement kan dan beter in crypto geïnvesteerd worden.

CryptoCommunity en onze grotere zoektocht naar de beste cryptocursus

Crypto is een fenomeen dat voor veel mensen moeilijk te bevatten is: het speelt zich immers geheel digitaal af. Erin beleggen kan ontzettend lucratief zijn. Tegelijkertijd loop je altijd het risico dat de koersen plotseling gaan dalen en dat je veel geld kwijtraakt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Wij gingen op zoek naar orde in de chaos en kwamen bij Crypto Community uit.

Waarom wij prima in staat zijn cryptocursussen te beoordelen

Wij volgen crypto al geruime tijd, zowel de ups en de downs van het nog relatief jonge fenomeen. Verder zijn we ruime tijd op de beurs actief geweest. Misschien niet altijd succesvol of met grote geldbedragen, maar we weten wel hoe de beurzen in elkaar zitten. Als iemand hier onzin over beweert, dan valt ons dat op. Kortom: we kunnen kwaliteit op waarde schatten. Bovendien hebben we als redactie vele jaren ervaring met het schrijven van reviews.

Cryptocursussen vereisen een kritische houding

Crypto’s zijn helemaal hip. Er zijn dan ook heel partijen die er een slaatje uit willen slaan. Als het niet is door er zelf in te handelen, dan is het wel door er een cursus over aan te bieden of er een broker omheen te bouwen. Crypto’s zijn complexe investeringen. Elke cursus die het tegendeel beweert, moet je niet vertrouwen. Een goede cursus wijst je ook op de risico’s.

Wat ons in eerste instantie sceptisch maakte over CryptoCommunity

Tja, Crypto Community had zomaar één van zovele zogenaamde ‘experts’ op het gebied van crypto kunnen zijn. Gelukkig zit de realiteit wat complexer in elkaar. Crypto Community erkent de risico’s van handelen in crypto’s, maar blijft positief en denkt vooral in “kansen”.  Het is dan ook aantoonbaar waar dat je met investeren in crypto flink wat geld verdienen kunt.

Wat beloven aanbieders van cryptocursussen zoal? Is het wel echt zo makkelijk?

Aanbieders zullen je misschien wel belovend dat je een ‘geheime’ en ‘altijd succesvolle’ methode te zien krijgt om in crypto te handelen. In de praktijk bestaat er niet zoiets als een methode die áltijd succesvol zijn. Wel is het zo dat bepaalde cursussen succesvoller zijn dan andere. Er kunnen dan alsnog uitschieters naar beneden inzitten. Het draait uiteindelijk om gemiddeldes.

Op deze criteria beoordelen wij een cryptocursus aanbieders

Een cryptocursus aanbieder of -platform onderwerpen wij aan een grondige inspectie:

 • We kijken naar de prijzen die voor diensten worden gevraagd en beoordelen of dit al dan niet in verhouding staat tot de inhoud (prijs-kwaliteitverhouding)

 • We kijken naar de inhoud van de cursus en of deze behalve de basis ook verdiepende info geeft

 • We kijken hoe actueel de inzichten op het platform zijn

 • We kijken of een platform actief door leden wordt gebruikt

 • Verder beoordelen we of het platform makkelijk is in gebruik: kun je je weg er goed op vinden, of valt dat vies tegen?

 • We kijken of het platform weleens last heeft van storingen of andere technische problemen

 • Support: mocht je een vraag hebben, word je dan snel en deskundig geholpen?

CryptoCommunity in de praktijk getest: dit heeft het platform ons te leren

Uiteraard hebben we Crypto Community eerst in praktijk getest voor we onze conclusies naast elkaar gingen leggen. In feite is het platform erg makkelijk in gebruik en kun je er ook als niet-betalend persoon het nodige crypto nieuws en andere nuttige informatie op vinden. Dat nodigt in ieder geval uit de betaalde cursus te volgen en onze inzichten te verdiepen. De cursus zelf zit prima in elkaar. Je leert zowel de basis, als praktische kennis over de beurzen.

In het kort: wat is CryptoCommunity precies?

Bij Crypto Community draait het om kennis opbouwen over het onderwerp crypto. Je leert hier van de successen, maar ook van de fouten van anderen. Crypto Community richt zich op structureel beleggen in crypto op lange termijn, juist om waarde schommelingen op de korte termijn op te vangen. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan hoe je je emoties leert controleren. Verder biedt Crypto Community een platform voor gelijkgestemden en experts.

De bedenkers van CryptoCommunity

Crypto Community is opgericht door Max Kruisbrink en Abe Dijkstra. Kruisbrink is al sinds 2017 actief in de cryptohandel bezig. Hij richt zich met name op nieuwe technologie en op ethische vraagstukken omtrent crypto. Ook doet hij markt historisch onderzoek om crypto in perspectief te plaatsen. Dijkstra daarentegen, richt zich met name op innovaties op grotere schaal en de macro economie. Hij ziet crypto als brug tussen de “oude” en “nieuwe” wereld.

Aanbod van abonnementen

Crypto Community is een platform waar je verschillende soorten abonnementen kunt afsluiten. Wat de abonnementen zijn en welke voordelen en kosten eraan verbonden zijn, lees je hieronder.

Het Verkenner abonnement

Het Verkenner abonnement is helemaal gratis en moet je vooral zien als introductie met Crypto Community. Het abonnement geeft je onder meer toegang tot het Hulpforum, tot de Portfolio Tracker, en tot de Bitcoin 101, Ethereum 101 en Blockchain 101 basiscursussen.

Het Avonturier abonnement

Het Avonturier abonnement kost 47 euro per maand. Het geeft alles wat Verkenner biedt en meer:

 • Je krijgt speciale Early Invester tips – adviezen over in welke (nieuwe) crypto je moet investeren
 • Verschillende markt updates
 • Toegang tot de cursus Portfolio Management 101
 • Toegang tot Live sessies en Vraag- en Antwoordsessies
 • Plus er wordt een Persoonlijk Crypto Plan voor je opgesteld.

Het Pionier abonnement

Het Pionier abonnement kost 470 per jaar. Omgerekend is dat ruim 39 euro in de maand. Het is dus iets goedkoper dan het Avonturier abonnement, maar je ziet er wel langer aan vast.

 • Het Pionier abonnement geeft als extra 2 maanden korting

 • Plus je hebt recht op een Live 1-op-1 Crypto Consult met de experts van Crypto Community.

Onze testdata: welke ervaringen hebben wij met CryptoCommunity?

Natuurlijk hebben we Crypto Community in praktijk uitgetest voor we er een review over zijn gaan schrijven. Wij hebben gekozen voor het Avonturier abonnement en dat viel ons niet tegen. Op het platform vind je veel nuttige en praktische informatie. De Vraag- en Antwoord sessies zijn echt een aanwinst. Ook het Persoonlijk Crypto Plan komt ons heel goed van pas.

Wat kost het gebruik van CryptoCommunity?

Zoals gezegd, is het startersabonnement – Verkenner – helemaal gratis. Voor Avonturier betaal je 47 euro per maand en voor het jaarabonnement Pionier 470 euro, wat omgerekend neerkomt op ruim 39 euro in de maand. De kosten zijn wat dat betreft nog wel te overzien.

Geeft CryptoCommunity waar voor zijn geld?

Dat is afhankelijk van hoe actief jij gaat handelen op de cryptobeurzen en hoeveel geld je bereid bent te investeren. Als je met enkele duizenden, of zelfs minder, euro’s aan de slag gaat, kun je je jaarlijkse investering van 470 euro zeker terugverdienen aan de hand van alle adviezen.

Module 1: de gratis Crypto Cursus

Crypto Community biedt ook een gratis crypto cursus aan. Als je je aanmeldt, wordt er automatisch een account voor je aangemaakt en krijg je je inloggegevens toegestuurd. De gratis cursus bestaat onder meer uit de eerste twee onderdelen uit de complete Crypto Cursus. Daarnaast krijg je toegang tot de Crypto Portfolio Tracker, de Cryptomanual en verschillende video’s, evenals downloads en tools. Kortom: een heel nuttige cursus om mee te starten.

Module 2: de complete Crypto Cursus

Wil je alle ins en outs van crypto leren? Dan kies je natuurlijk voor de complete cursus:

 • Speciaal gericht op mensen die veilig met crypto kennis willen maken

 • De drie Pilaren van deze cursus zijn: de theorie, de praktijk en de juiste methodiek

 • De theorie bespreekt verschillende crypto’s en smart contracts, crypto wallets en Portfolio Management

 • De praktijk richt zich op welke stappen je precies moet zetten om actief met crypto aan de slag te gaan

 • Bij methode wordt er een succesformule met je gedeeld die de kans op winstgevend investeren aanzienlijk vergroot.

Wat maakt CryptoCommunity uniek ten opzichte van de concurrent?

Crypto Community is een plek waar cryptokennis, cryptofanaten en experts samenkomen. Je krijgt hier de mogelijkheid een Persoonlijk Crypto Plan te laten samenstellen. Je kunt vragen stellen aan experts en krijgt persoonlijke begeleiding. Bovendien word je getraind in het beheersen van je emoties en wordt je een lange termijnstrategie aangeleerd voor duurzaam resultaat.

Een expert telefonisch benaderd

Natuurlijk hebben we ook een expert aan de telefoon gesproken over de toegevoegde waarde van Crypto Community in de cryptowereld. Zij was allereerst erg te spreken over het feit dat Crypto Community zich richt op een onderbouwde lange termijnstrategie en zich niet laat gek maken door de waan van de dag. Een platform waar echte kennis gedeeld wordt, is altijd een aanwinst, zelfs al is er geen garantie op succes. Kortom: een aanrader voor wie van crypto houdt.

Waarom je voor CryptoCommunity en niet een gratis Google of YouTube cursus kiest

Gratis kennis kom je overal tegen, maar of die echt iets toevoegt, is natuurlijk nog maar de vraag. Uiteindelijk is het belangrijkste voordeel van Crypto Community dat je hier een geheel stappenplan voor het handelen in crypto krijgt, plús een lange termijn strategie aanleert. Ook kun je vragen stellen aan experts. Met gratis te verkrijgen informatie zal dat niet lukken.

Vragen stellen aan CryptoCommunity: hoe gaat dat?

Crypto Community is een organisatie met het hoofdkantoor aan de Westerstraat 10 in Rotterdam. Het is dus een geheel Nederlands bedrijf, dat je gewoon in het Nederlands kunt benaderen. Op de website van het platform vind je een contactformulier in je vragen op te stellen. Dat had allemaal wat uitgebreider gekund, maar op onze vraag kregen we wel snel antwoord.

Voor wie is CryptoCommunity geschikt?

Crypto Community is er voor de echte cryptofanaten. Voor wie nog niet zeker weet of hij/zij in crypto wil investeren, is er het gratis Verkenner abonnement. De betaalde abonnementen zijn er voor wie beleggen in crypto serieus op willen pakken. Op termijn kun je een aardig rendement scoren, mits je het geduld hebt hiervoor een lange termijn strategie te volgen.

Stappenplan: kun je zelf aan de slag gaan?

Je verdiepen in crypto? Je doet het als volgt:

 • Je begint met het gratis Verkenner abonnement om te kijken of het platform bij je past
 • Bevalt wat je ziet en leest? Kies dan voor een betaald abonnement
 • Maak zoveel mogelijk gebruik van de Live Sessies en de Vraag-en Antwoord sessies om vragen te stellen
 • Maak gebruik van de mogelijkheid een Persoonlijke Crypto Strategie op te stellen
 • Kies een cryptobroker uit, meld je hierbij aan, stort geld op je account en ga actief aan de slag.

Is de Cryptocommunity uniek in zijn soort?

Nee, zeer zeker niet. Er zijn veel meer aanbieders op de markt die trainingen en een forum aanbieden. Vaak moet je iets dieper graven om de verschillen tussen aanbieders te vinden. Twijfel er dan ook niet om om extra vragen te stellen, voordat je een abonnement afsluit waar je een bepaalde periode aan vast zit. Je dient je bij de Cryptocommunity af te vragen of je alle facetten van de dienstverlening gaat gebruiken, want daar betaal je natuurlijk uiteindelijk wel voor.

Waarom zou je van de Cryptocommunity gebruik maken?

Vooral wanneer je met crypto wilt beginnen is het platform dat de Cryptocommunity je biedt geschikt. Je krijgt niet alleen de theorie uitgelegd, maar leert juist ook van anderen die in dezelfde fase als jij zitten, of net een fase verder zijn. Het feit dat er een forum is waar veelgestelde vragen verzameld zijn, maakt dat je gericht op zoek kunt gaan naar informatie waar jij om verlegen zit. Je leert de basis van crypto en als je voor het pakket inclusief de cursus kiest, kost je dat nog geen 1200 euro.

Welke competenties heb je nodig bij de Cryptocommunity?

Basiskennis van de computer en online handelen is prettig. Ook kan het handig zijn om te weten hoe de cryptobeurs in elkaar steekt, voordat je je eerste aankopen doet. Om te kunnen handelen in crypto heb je vaak alleen je credit card of bankpas met iDeal nodig, dus dat red je wel. Maar vooral je begrip van wat crypto is en hoe het precies in zijn werk gaat met opslaan en beveiligen is van belang. Een deel zit hem dus in kennis, een ander deel in vaardigheden.

Durf jij de drempel eindelijk te nemen en in crypto te investeren?

Crypto heeft iets geheimzinnigs en het maakt je nieuwsgierig. Elke week is er wel iets in het nieuws over crypto currencies en je raakt er steeds meer door gefascineerd. Je zit met vragen en als je ze aan de mensen binnen je eigen netwerk stelt, krijg je geen bevredigende antwoorden. Je neefje studeert aan een IT-opleiding en die weet in ieder geval dat je moet weten wat je doet met crypto, want anders kun je je ingelegde geld wel eens snel kwijtraken. Je wilt er meer van weten, maar hoe?

Laagdrempelig beginnen

Je gaat voorzichtig op zoek naar een manier om je te kunnen verdiepen in de materie. Online vind je hier en daar versnipperde informatie die je wel wat leert, maar door het ontbreken van de samenhang kun je je vinger nog niet direct leggen op de belangrijkste zaken, zoals bijvoorbeeld de veiligheid van investeren in crypto valuta. Je zoekt eigenlijk een plek waar alle informatie samenkomt en op één centrale plek aangeboden wordt. Dan weet je ook pas zeker dat de bron klopt.

Informatie op waarde inschatten

Er achter komen of informatie echt klopt kan wel eens lastig zijn. Het feit dat iets op internet geschreven wordt of via YouTube in een filmpje met je gedeeld wordt, wil nog niet automatisch zeggen dat alles wat beweerd wordt correct is. Je zult altijd kritisch moet blijven lezen en luisteren, want er wordt ook genoeg onzin in de wereld verkocht. Iedereen die iets te verkondigen heeft op zijn blauwe ogen geloven, kan je dan ook duur komen te staan. Dus hoe onderscheid je waarheid van fictie?

Start bij het begin

Begin met het concept van digitale valuta en hoe dit eigenlijk ontstaan is. Zo leer je begrijpen met wat voor materie je eigenlijk te maken hebt. Verdiep je daarna in de verschillende soorten digitale valuta, hoe lang ze al bestaan en wat ze op dit moment waard zijn. Ook hoe de waarde van een digitale munteenheid zich ontwikkeld heeft, kan interessant en leerzaam zijn. Je krijgt dan een bepaald gevoel bij trends of momenten waarop crypto sterk in waarde dalen of stijgen vallen je op.

Daarna de diepte in

Als je van de geschiedenis, de terminologie en de huidige crypto markt niet meer gaat duizelen, dan kun je eens verder gaan kijken. Hoe loopt de handel in crypto valuta, hoe sla je zo’n digitale munteenheid op en wanneer weet je zeker dat je crypto veilig is? Het lijken vragen waarbij je een eenvoudig antwoord verwacht, maar dat komt omdat je bij alles wat nieuw is terug denkt aan wat je al bekend is. Het probleem is echter dat je crypto niet kunt vergelijken met traditionele valuta.

Waar ga je naartoe met prangende vragen?

Familie en vrienden zijn nog niet op de hoogte en je wilt nu eindelijk zelf eens achterhalen hoe de vork in de steel zit. Je meldt je aan bij de crypto community om wat meer diepgang in je kennis aan te brengen. Eindelijk krijg je het gevoel dat je ergens terecht kunt met het onzekere gevoel dat je over hebt gehouden aan je eigen zoektocht. Er zijn zelfs trainingen toegespitst op het verkennen van crypto en alles wat erbij komt kijken.

Speciale crypto trainingen

Bij de start van de training kun je dat wat je eerder gelezen hebt in een groter kader plaatsen. De puzzelstukjes vallen op hun plek. De volgende stap is leren over hoe je investeert in de aankoop van digitale valuta en waar je je aankopen vervolgens veilig achter kunt laten. Na de eerste aankoop volgt de tweede en nog een derde. En voor je het weet heb je een leuke portefeuille samengesteld. Nu wordt het spannend, want je weet door nieuwsberichten over stijgers en dalers dat je een keer wilt verkopen.

Moment kiezen

Het werkt niet altijd zoals op de beurs, waar de waarde van aandelen beïnvloed wordt door kwartaalcijfers of bedrijfsprestaties. Nieuwsberichten over een milieuramp die door de aanwezigheid van een bedrijf in een natuurgebied veroorzaakt is, doet er niet toe bij crypto currencies. Nieuwsberichten op zich – of een gerucht dat een bekend persoon zojuist een gigantisch bedrag aan digitale valuta heeft gekocht – doen er wel toe. Maar je kunt er veel minder peil op trekken.

Is de handel in crypto valuta dan wel veilig?

Je kunt je afvragen of het handelen in een ontastbaar geld wel slim is. Als je het niet zelf in je portemonnee hebt zitten, is het dan wel veilig en wat bepaalt dan de waarde? Het is niet alsof je een kluis vol met briefjes van honderd in huis hebt verstopt. Je kunt de kluis niet openmaken en in het weekend het totaalbedrag nog eens natellen. Het bedrag in de kluis blijft hetzelfde en kun je aanraken, bij digitale valuta is dat niet zo.

Hoe wel te werk gaan?

In de crypto community leer je niet alleen de theorie, maar ontmoet je ook mensen die net als jij zijn en ook op zoek zijn naar informatie en kennis om mee te kunnen genieten van de nieuwste trends. Ook delen mensen die al ervaring met de aan- en verkoop van crypto currencies hebben deze ervaring met je. Het platform biedt daarnaast nog veel meer interessante mogelijkheden.

Persoonlijk profiel aanmaken

Je kunt je eigen profiel invullen, maar ook dat van andere deelnemers lezen. Hierdoor weet je snel met wie je op het platform te maken hebt. Is het ook een beginner en deel je hetzelfde kennisniveau? Of is dit iemand die je ingewikkelde vragen kunt stellen, omdat hij of zij al een aantal jaren handelt in crypto currencies? De informatie uit het profiel helpen je om wegwijs op het platform te worden.

Verschil met andere platforms

Natuurlijk kun je op Facebook kijken als je iets meer over een interessant onderwerp wilt weten, maar is Facebook wel de juiste plek voor crypto onderwerpen? Het is leuk om vrienden te volgen of te weten wat je favoriete band of voetbalclub afgelopen weekend gedaan heeft, maar zodra het met geld te maken heeft, is Facebook niet waar je al je vertrouwen in moet steken. Bij de crypto community gaat het juist niet over wat er in je vrije tijd allemaal gebeurd is, tenzij een crypto currency iets heel vreemds gedaan heeft of er nieuwe valuta bijgekomen zijn.

Een superhandig dashboard

Een crypto dashboard is niks anders dan een overzichtelijke weergave van je crypto bezittingen en hoe deze zich ontwikkeld hebben. Er kan een grafiek instaan die je laat zien hoe sterk de waarde van bitcoin bijvoorbeeld gestegen is en wat de totale waarde van je portefeuille nu is. Je kunt er ook snel naar je trainingen navigeren en je zit snel in jouw favoriete groep op het platform. Dit kan een groep zijn die je zelf gestart bent, om met mensen op hetzelfde niveau te kunnen sparren.

De waarde van een goed forum

Voor alles is er een forum: hoe je een moestuin start, hoe je je auto zelf kunt onderhouden en hoe je je kinderen het beste kunt opvoeden. Natuurlijk is er dan ook een forum over crypto. Het verschil met het forum bij de crypto community is echter dat je met gelijkgestemden bij elkaar bent. Je kunt elkaar inspireren en motiveren met vragen en antwoorden of ervaringen. Zo’n forum kan echt verslavend zijn en je stimuleren om te gaan investeren. Natuurlijk zijn er ook waarschuwingen.

Opgelet

De crypto community is geen platform dat door universitaire kennis of decennia van onderzoek tot stand is gekomen. Je zit met like minded people bij elkaar en deelt met elkaar de kennis die aanwezig is. Je moet dus nog steeds zelf blijven nadenken en kritische vragen blijven stellen. Ga nooit blind op iemands tip af om ergens in te investeren, als je geen idee hebt waar het over gaat. Dat zou je op de echte beurs ook niet doen.

Bedenktijd

Het mooie van de crypto community – en daarom kun je de plank nooit misslaan – is dat je twee weken bedenktijd hebt om te kijken of dat wat je aangeboden wordt je ook bevalt. Merk je dat het platform voor jouw gevoel te weinig op kennis of te veel op alleen ervaring gebaseerd is, dan kun je je binnen twee weken weer afmelden en je abonnement stopzetten. Je krijgt dan het overgeboekte bedrag terug, waardoor je niks verloren hebt.

De volgende stap in je ontwikkeling

Bevalt de community op zich je wel en zie je ook de waarde in van de trainingen die aangeboden worden? Dan kun je van de gratis workshops overstappen op de complete cursus. Je blijft dan toegang tot het online platform houden, maar krijgt nog heel veel extra’s. Zo kun je naast het volgen van de uitgebreide cursus ook gebruik gaan maken van crypto calls. Deze persoonlijke toevoeging kan van enorme waarde voor jou zijn, maar ook de crypto portfolio tracker is superhandig.

Prijzen voor community lid of cursusdeelnemer

Natuurlijk betaal je voor een complete cursus meer dan voor alleen het gebruik van het netwerk. Je bepaalt voor jezelf aan welke van de twee je behoefte hebt en of het je dat bedrag ook waard is. Niemand kan je dwingen om een abonnement af te sluiten, dus bekijk ook vooral welk ander aanbod er op crypto gebied en het volgen van cursussen is. Liever eerste de theorie snappen?

Lezen, lezen, lezen

Er zijn diverse boeken te krijgen over crypto. Hiermee leg je een basis voor jezelf aan, waar je later weer uit kunt putten en waarmee je leert sturen. Boeken kunnen gaan over het ontstaan van crypto valuta, een voorbeeld van hoe iemand miljonair is geworden met crypto valuta of welk stappenplan je dient te volgen voor je eerste aankoop van digitale munten.

Moet je slim zijn om in crypto te investeren?

Je hoeft geen hoog IQ te hebben, maar logisch nadenken en een strategie ontwikkelen zijn wel onderdeel van elke manier van handelen, of het nu over digitale of echte valuta gaat. Vergeet ook niet dat je de emotie – hoe moeilijk dat soms ook is – eruit moet halen tijdens je investeringsmomenten. Laat je niet gek maken door nieuws of plotselinge dalingen van de valuta.

Het is daarnaast wel handig wanneer je inzicht krijgt in hoe een trend zich ontwikkelt en gedraagt. Zo kun je daar je eigen plan op aanpassen. Al van jongs af aan leer je te reageren op je kennis en gevoel, maar trends kunnen ineens omslaan en als dat punt eraan zit te komen, wil je tijdig actie kunnen ondernemen. Je moet je voelsprieten dus wel actief gebruiken en niet een maand vakantie pakken zonder om te kijken naar je crypto portefeuille.

Veilig handelen staat altijd voorop

Veiligheid en zekerheid zijn de sleutelwoorden voor succes. Het biedt geen garanties, maar je beschermt jezelf zo wel tegen bepaalde onzekerheden. Net als bij adviezen of tips die je krijgt van anderen, moet je bij elke investering afgaan op je eigen expertise. Daarom is het ook zo belangrijk om zo veel mogelijk informatie te verzamelen voordat je je op onbekend terrein gaat begeven.

Je beweegreden om in crypto currency te investeren

Er zijn veel redenen om met iets te beginnen of juist om iets te laten. Misschien ben jij de macht van de bank en de overheid wel beu en wil je in iets investeren waar die macht niet aanwezig is. Je kunt ook al een flinke som geld op je spaarrekening hebben staan, maar ook in iets anders willen investeren. Wat je reden voor het beleggen in crypto ook is, laat deze reden niet je heldere blik kleuren. Blijf altijd waakzaam en laat je niet meeslepen door spanning en sensatie.

Niet doorgaan met je plannen

Had je twijfels toen je lid werd van de crypto community en ben je nog steeds niet zeker van het investeren in crypto valuta na je erin verdiept te hebben? Zoek dan een andere manier om te investeren. Er zijn nog veel meer mogelijkheden waarbij je minder of geen risico loopt en waarschijnlijk past een andere vorm van beleggen dan beter bij jou. Niemand dwingt je om met crypto aan de slag te gaan, dus wanneer je er wel voor kiest, moet dat positieve spanning en plezier opleveren.

Nieuwe updates bij CryptoCommunity: dit leren ze je

Crypto Community komt regelmatig met nieuwe artikelen in het Cryptoblog, ook wordt er steeds weer nieuwe informatie gedeeld tijdens de Live Sessies. Dankzij de Q&A-sessies heb je altijd mogelijkheid om je kennis te vergroten. Dan is er nog de mogelijkheid je eigen Crypto Strategie samen te laten stellen. Een waardevolle toevoeging zijn de investeringstips.

CryptoCommunity door anderen beoordeeld: bullet-points

Loisir.nlLoisir stelt dat Crypto Community in ieder geval in de top drie (maar wel op positie drie) met beste cryptocursussen staat. Daar komt bij dat de prijs van Crypto Community maar liefst 60% goedkoper is dan die van de allerbeste crypto cursus.
Geldverdienenmetpassie.nlDe reviewer raadt de lezers aan zich aan te melden voor de community. Grote voordelen zijn de uitgebreide community, de fijne sfeer en de expertise van de ontwikkelaars. Ook de bonussen zijn erg waardevol.
Veelreviews.nlDe reviewer vindt de Community een aanrader. Dat komt door het hoge niveau van kennis en de levendige community. Hij verwacht dat er in de community in de toekomst alleen maar meer leven in de brouwerij komt.
Beleggersplek.nlCrypto Community biedt een geschikt platform voor iedereen die met crypto wil beginnen. Niet alleen krijg je uitgebreide informatie over de theorie, je ontmoet ook like-minded mensen. Het forum is een grote aanwinst.
Geldenvrijheid.nlGeldenvrijheid stelt dat de cursussen een waardevolle toevoeging zijn voor beleggers en dat je de universitaire opleiding van de oprichters er duidelijk in terugziet. De cursus stelt je in staat “je eigen bank te zijn”.

Welke alternatieven zijn er voor CryptoCommunity?

Beste algemene keuzeX10 Met Crypto – biedt eveneens een nuttige lange termijn strategie voor winstgevend beleggen in crypto.
Onze persoonlijke favorietMadelon Vos – Madelon Vos biedt een soortgelijk platform als Crypto Community vol praktische informatie, een netwerk en natuurlijk een cursus.
Beste budgetoptieAllesovercrypto.nl – nog een platform waar je geheel vrijblijvend cryptokennis kunt opdoen en dat tegen een eerlijke prijs.

In conclusie: is CryptoCommunity je tijd en moeite waard?

ReviewCryptoCommunity
SamenvattingCrypto Community is een waardevol platform voor beginnende crypto beleggers die willen leren hun emoties onder controle te krijgen en zichzelf een succesvolle lange termijn strategie eigen willen maken. Er is een gratis abonnement mogelijk en de betaalde abonnementen bieden voldoende diepgang.
Review doorDe redactie
BeoordelingWij geven het eindcijfer: 9.1 uit 10.

Hoe ga je nu verder?

Dus je wilt actief in crypto beleggen? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen: wij raden je in ieder geval aan je bij één van de gerenommeerde platforms aan te sluiten. Je kunt kiezen voor de expertise van Crypto Community of die van één van de alternatieven.

Veel gestelde CryptoCommunity vragen

 • Kun je op Crypto Community daytraden?

Nee, daar is Crypto Community niet voor bedoeld. Het is een kennisplatform en geen handelsplatform. Op het platform kun je geen crypto’s aankopen, maar vind je wel alle informatie over hoe je dit succesvol moet doen.

 • Is de cursus ook voor meer ervaren crypto beleggers geschikt?

Absoluut. De Complete Crypto Cursus heeft als streven je “next level” te laten gaan. Dat gebeurt onder meer door middel van het op maat gemaakte Persoonlijk Crypto Plan.

 • Wat is het Persoonlijk Crypto Plan precies?

Dit plan geeft inzicht in wat jouw persoonlijke situatie is. Je kunt gebruik maken van de tools en kennis in de community en een 1-op-1 Crypto Call om je eigen winstgevende methode te formuleren.

 • Hoe ziet de leden community eruit?

De Crypto Community stelt je in staat een eigen profiel aan te maken en met andere leden te chatten. Ook kun je documenten en andere media delen, plus activiteiten aan je eigen tijdlijn toevoegen. Vanuit de community kun je je inschrijven voor verschillende live events.