Je hebt eindelijk de beslissing genomen om niet langer alleen maar van vrienden of familie over crypto te horen, maar er ook zelf mee aan de slag te gaan. Dat brengt je bij het volgende dilemma: hoe krijg je voldoende informatie om het veilig te doen, zodat je niet al je inleg verliest door in de verkeerde crypto te investeren? Als we allemaal een glazen bol zouden hebben, loop je nooit risico en heb je geen uitgebreide kennis nodig. Dan hoef je alleen maar het trucje te weten van hoe je aan- en verkoopt. Daarom kan de Cryptocommunity helpen en je ondersteuning bieden.

De voor- en nadelen van de Cryptocommunity op een rij

Elke website vindt zijn eigen content uniek en denkt dat hij de beste in zijn soort is. Daarom is het goed om naar de ervaringen van anderen te kijken en te zien wat zij ervan vinden.

De voordelen van de Cryptocommunity:
✅ Als lid kun krijg je alle informatie over crypto aangereikt om met vertrouwen van start te gaan. Er is zelfs een speciale cursus.
✅ Er is een uitgebreid netwerk binnen het forum aanwezig om je te helpen bij vragen. Discussies leveren veel inzichten op.
✅ Je kunt uit twee verschillende pakketten met bijbehorende prijzen kiezen, afhankelijk van waar je precies behoefte aan hebt.
✅ Vooral beginners geven aan dat ze veel steun aan het platform hebben gehad.

De nadelen van de Cryptocommunity:
❌ Bij het goedkoopste pakket heb je alleen toegang tot de community en de cursus is hierbij niet inbegrepen. Voor de cursus, portfolio tracker en andere pluspunten kom je automatisch bij het dure abonnement uit.
❌ Wie niet de basisvaardigheden heeft met betrekking tot internetgebruik, zal het moeilijk krijgen om de materie van crypto onder de knie te krijgen. Ook het platform kan dan een flinke uitdaging zijn.
❌ De exclusieve content is vaak ook op andere plekken beschikbaar. Het gaat er meer om of je het totaalpakket van de Cryptocommunity aantrekkelijk vindt.
❌ De echte cryptokenner (gevorderd niveau) heeft niet veel meer te winnen met het platform. Het geld van het abonnement kan dan beter in crypto geïnvesteerd worden.

Belangrijke disclaimer vooraf

Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en zou alleen gedaan moeten worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Is de Cryptocommunity uniek in zijn soort?

Nee, zeer zeker niet. Er zijn veel meer aanbieders op de markt die trainingen en een forum aanbieden. Vaak moet je iets dieper graven om de verschillen tussen aanbieders te vinden. Twijfel er dan ook niet om om extra vragen te stellen, voordat je een abonnement afsluit waar je een bepaalde periode aan vast zit. Je dient je bij de Cryptocommunity af te vragen of je alle facetten van de dienstverlening gaat gebruiken, want daar betaal je natuurlijk uiteindelijk wel voor.

Waarom zou je van de Cryptocommunity gebruik maken?

Vooral wanneer je met crypto wilt beginnen is het platform dat de Cryptocommunity je biedt geschikt. Je krijgt niet alleen de theorie uitgelegd, maar leert juist ook van anderen die in dezelfde fase als jij zitten, of net een fase verder zijn. Het feit dat er een forum is waar veelgestelde vragen verzameld zijn, maakt dat je gericht op zoek kunt gaan naar informatie waar jij om verlegen zit. Je leert de basis van crypto en als je voor het pakket inclusief de cursus kiest, kost je dat nog geen 1200 euro.

Welke competenties heb je nodig bij de Cryptocommunity?

Basiskennis van de computer en online handelen is prettig. Ook kan het handig zijn om te weten hoe de cryptobeurs in elkaar steekt, voordat je je eerste aankopen doet. Om te kunnen handelen in crypto heb je vaak alleen je credit card of bankpas met iDeal nodig, dus dat red je wel. Maar vooral je begrip van wat crypto is en hoe het precies in zijn werk gaat met opslaan en beveiligen is van belang. Een deel zit hem dus in kennis, een ander deel in vaardigheden.

Durf jij de drempel eindelijk te nemen en in crypto te investeren?

Crypto heeft iets geheimzinnigs en het maakt je nieuwsgierig. Elke week is er wel iets in het nieuws over crypto currencies en je raakt er steeds meer door gefascineerd. Je zit met vragen en als je ze aan de mensen binnen je eigen netwerk stelt, krijg je geen bevredigende antwoorden. Je neefje studeert aan een IT-opleiding en die weet in ieder geval dat je moet weten wat je doet met crypto, want anders kun je je ingelegde geld wel eens snel kwijtraken. Je wilt er meer van weten, maar hoe?

Laagdrempelig beginnen

Je gaat voorzichtig op zoek naar een manier om je te kunnen verdiepen in de materie. Online vind je hier en daar versnipperde informatie die je wel wat leert, maar door het ontbreken van de samenhang kun je je vinger nog niet direct leggen op de belangrijkste zaken, zoals bijvoorbeeld de veiligheid van investeren in crypto valuta. Je zoekt eigenlijk een plek waar alle informatie samenkomt en op één centrale plek aangeboden wordt. Dan weet je ook pas zeker dat de bron klopt.

Informatie op waarde inschatten

Er achter komen of informatie echt klopt kan wel eens lastig zijn. Het feit dat iets op internet geschreven wordt of via YouTube in een filmpje met je gedeeld wordt, wil nog niet automatisch zeggen dat alles wat beweerd wordt correct is. Je zult altijd kritisch moet blijven lezen en luisteren, want er wordt ook genoeg onzin in de wereld verkocht. Iedereen die iets te verkondigen heeft op zijn blauwe ogen geloven, kan je dan ook duur komen te staan. Dus hoe onderscheid je waarheid van fictie?

Start bij het begin

Begin met het concept van digitale valuta en hoe dit eigenlijk ontstaan is. Zo leer je begrijpen met wat voor materie je eigenlijk te maken hebt. Verdiep je daarna in de verschillende soorten digitale valuta, hoe lang ze al bestaan en wat ze op dit moment waard zijn. Ook hoe de waarde van een digitale munteenheid zich ontwikkeld heeft, kan interessant en leerzaam zijn. Je krijgt dan een bepaald gevoel bij trends of momenten waarop crypto sterk in waarde dalen of stijgen vallen je op.

Daarna de diepte in

Als je van de geschiedenis, de terminologie en de huidige crypto markt niet meer gaat duizelen, dan kun je eens verder gaan kijken. Hoe loopt de handel in crypto valuta, hoe sla je zo’n digitale munteenheid op en wanneer weet je zeker dat je crypto veilig is? Het lijken vragen waarbij je een eenvoudig antwoord verwacht, maar dat komt omdat je bij alles wat nieuw is terug denkt aan wat je al bekend is. Het probleem is echter dat je crypto niet kunt vergelijken met traditionele valuta.

Waar ga je naartoe met prangende vragen?

Familie en vrienden zijn nog niet op de hoogte en je wilt nu eindelijk zelf eens achterhalen hoe de vork in de steel zit. Je meldt je aan bij de crypto community om wat meer diepgang in je kennis aan te brengen. Eindelijk krijg je het gevoel dat je ergens terecht kunt met het onzekere gevoel dat je over hebt gehouden aan je eigen zoektocht. Er zijn zelfs trainingen toegespitst op het verkennen van crypto en alles wat erbij komt kijken.

Speciale crypto trainingen

Bij de start van de training kun je dat wat je eerder gelezen hebt in een groter kader plaatsen. De puzzelstukjes vallen op hun plek. De volgende stap is leren over hoe je investeert in de aankoop van digitale valuta en waar je je aankopen vervolgens veilig achter kunt laten. Na de eerste aankoop volgt de tweede en nog een derde. En voor je het weet heb je een leuke portefeuille samengesteld. Nu wordt het spannend, want je weet door nieuwsberichten over stijgers en dalers dat je een keer wilt verkopen.

Moment kiezen

Het werkt niet altijd zoals op de beurs, waar de waarde van aandelen beïnvloed wordt door kwartaalcijfers of bedrijfsprestaties. Nieuwsberichten over een milieuramp die door de aanwezigheid van een bedrijf in een natuurgebied veroorzaakt is, doet er niet toe bij crypto currencies. Nieuwsberichten op zich – of een gerucht dat een bekend persoon zojuist een gigantisch bedrag aan digitale valuta heeft gekocht – doen er wel toe. Maar je kunt er veel minder peil op trekken.

Is de handel in crypto valuta dan wel veilig?

Je kunt je afvragen of het handelen in een ontastbaar geld wel slim is. Als je het niet zelf in je portemonnee hebt zitten, is het dan wel veilig en wat bepaalt dan de waarde? Het is niet alsof je een kluis vol met briefjes van honderd in huis hebt verstopt. Je kunt de kluis niet openmaken en in het weekend het totaalbedrag nog eens natellen. Het bedrag in de kluis blijft hetzelfde en kun je aanraken, bij digitale valuta is dat niet zo.

Hoe wel te werk gaan?

In de crypto community leer je niet alleen de theorie, maar ontmoet je ook mensen die net als jij zijn en ook op zoek zijn naar informatie en kennis om mee te kunnen genieten van de nieuwste trends. Ook delen mensen die al ervaring met de aan- en verkoop van crypto currencies hebben deze ervaring met je. Het platform biedt daarnaast nog veel meer interessante mogelijkheden.

Persoonlijk profiel aanmaken

Je kunt je eigen profiel invullen, maar ook dat van andere deelnemers lezen. Hierdoor weet je snel met wie je op het platform te maken hebt. Is het ook een beginner en deel je hetzelfde kennisniveau? Of is dit iemand die je ingewikkelde vragen kunt stellen, omdat hij of zij al een aantal jaren handelt in crypto currencies? De informatie uit het profiel helpen je om wegwijs op het platform te worden.

Verschil met andere platforms

Natuurlijk kun je op Facebook kijken als je iets meer over een interessant onderwerp wilt weten, maar is Facebook wel de juiste plek voor crypto onderwerpen? Het is leuk om vrienden te volgen of te weten wat je favoriete band of voetbalclub afgelopen weekend gedaan heeft, maar zodra het met geld te maken heeft, is Facebook niet waar je al je vertrouwen in moet steken. Bij de crypto community gaat het juist niet over wat er in je vrije tijd allemaal gebeurd is, tenzij een crypto currency iets heel vreemds gedaan heeft of er nieuwe valuta bijgekomen zijn.

Een superhandig dashboard

Een crypto dashboard is niks anders dan een overzichtelijke weergave van je crypto bezittingen en hoe deze zich ontwikkeld hebben. Er kan een grafiek instaan die je laat zien hoe sterk de waarde van bitcoin bijvoorbeeld gestegen is en wat de totale waarde van je portefeuille nu is. Je kunt er ook snel naar je trainingen navigeren en je zit snel in jouw favoriete groep op het platform. Dit kan een groep zijn die je zelf gestart bent, om met mensen op hetzelfde niveau te kunnen sparren.

De waarde van een goed forum

Voor alles is er een forum: hoe je een moestuin start, hoe je je auto zelf kunt onderhouden en hoe je je kinderen het beste kunt opvoeden. Natuurlijk is er dan ook een forum over crypto. Het verschil met het forum bij de crypto community is echter dat je met gelijkgestemden bij elkaar bent. Je kunt elkaar inspireren en motiveren met vragen en antwoorden of ervaringen. Zo’n forum kan echt verslavend zijn en je stimuleren om te gaan investeren. Natuurlijk zijn er ook waarschuwingen.

Opgelet

De crypto community is geen platform dat door universitaire kennis of decennia van onderzoek tot stand is gekomen. Je zit met like minded people bij elkaar en deelt met elkaar de kennis die aanwezig is. Je moet dus nog steeds zelf blijven nadenken en kritische vragen blijven stellen. Ga nooit blind op iemands tip af om ergens in te investeren, als je geen idee hebt waar het over gaat. Dat zou je op de echte beurs ook niet doen.

Bedenktijd

Het mooie van de crypto community – en daarom kun je de plank nooit misslaan – is dat je twee weken bedenktijd hebt om te kijken of dat wat je aangeboden wordt je ook bevalt. Merk je dat het platform voor jouw gevoel te weinig op kennis of te veel op alleen ervaring gebaseerd is, dan kun je je binnen twee weken weer afmelden en je abonnement stopzetten. Je krijgt dan het overgeboekte bedrag terug, waardoor je niks verloren hebt.

De volgende stap in je ontwikkeling

Bevalt de community op zich je wel en zie je ook de waarde in van de trainingen die aangeboden worden? Dan kun je van de gratis workshops overstappen op de complete cursus. Je blijft dan toegang tot het online platform houden, maar krijgt nog heel veel extra’s. Zo kun je naast het volgen van de uitgebreide cursus ook gebruik gaan maken van crypto calls. Deze persoonlijke toevoeging kan van enorme waarde voor jou zijn, maar ook de crypto portfolio tracker is superhandig.

Prijzen voor community lid of cursusdeelnemer

Natuurlijk betaal je voor een complete cursus meer dan voor alleen het gebruik van het netwerk. Je bepaalt voor jezelf aan welke van de twee je behoefte hebt en of het je dat bedrag ook waard is. Niemand kan je dwingen om een abonnement af te sluiten, dus bekijk ook vooral welk ander aanbod er op crypto gebied en het volgen van cursussen is. Liever eerste de theorie snappen?

Lezen, lezen, lezen

Er zijn diverse boeken te krijgen over crypto. Hiermee leg je een basis voor jezelf aan, waar je later weer uit kunt putten en waarmee je leert sturen. Boeken kunnen gaan over het ontstaan van crypto valuta, een voorbeeld van hoe iemand miljonair is geworden met crypto valuta of welk stappenplan je dient te volgen voor je eerste aankoop van digitale munten.

Moet je slim zijn om in crypto te investeren?

Je hoeft geen hoog IQ te hebben, maar logisch nadenken en een strategie ontwikkelen zijn wel onderdeel van elke manier van handelen, of het nu over digitale of echte valuta gaat. Vergeet ook niet dat je de emotie – hoe moeilijk dat soms ook is – eruit moet halen tijdens je investeringsmomenten. Laat je niet gek maken door nieuws of plotselinge dalingen van de valuta.

Trends volgen

Het is daarnaast wel handig wanneer je inzicht krijgt in hoe een trend zich ontwikkelt en gedraagt. Zo kun je daar je eigen plan op aanpassen. Al van jongs af aan leer je te reageren op je kennis en gevoel, maar trends kunnen ineens omslaan en als dat punt eraan zit te komen, wil je tijdig actie kunnen ondernemen. Je moet je voelsprieten dus wel actief gebruiken en niet een maand vakantie pakken zonder om te kijken naar je crypto portefeuille.

Veilig handelen staat altijd voorop

Veiligheid en zekerheid zijn de sleutelwoorden voor succes. Het biedt geen garanties, maar je beschermt jezelf zo wel tegen bepaalde onzekerheden. Net als bij adviezen of tips die je krijgt van anderen, moet je bij elke investering afgaan op je eigen expertise. Daarom is het ook zo belangrijk om zo veel mogelijk informatie te verzamelen voordat je je op onbekend terrein gaat begeven.

Je beweegreden om in crypto currency te investeren

Er zijn veel redenen om met iets te beginnen of juist om iets te laten. Misschien ben jij de macht van de bank en de overheid wel beu en wil je in iets investeren waar die macht niet aanwezig is. Je kunt ook al een flinke som geld op je spaarrekening hebben staan, maar ook in iets anders willen investeren. Wat je reden voor het beleggen in crypto ook is, laat deze reden niet je heldere blik kleuren. Blijf altijd waakzaam en laat je niet meeslepen door spanning en sensatie.

Niet doorgaan met je plannen

Had je twijfels toen je lid werd van de crypto community en ben je nog steeds niet zeker van het investeren in crypto valuta na je erin verdiept te hebben? Zoek dan een andere manier om te investeren. Er zijn nog veel meer mogelijkheden waarbij je minder of geen risico loopt en waarschijnlijk past een andere vorm van beleggen dan beter bij jou. Niemand dwingt je om met crypto aan de slag te gaan, dus wanneer je er wel voor kiest, moet dat positieve spanning en plezier opleveren.