Review: Bestel jij vanaf nu bij Cryptomaan al je cryptogerelateerde producten?

Ben je eenmaal in de wereld van crypto gestapt, dan sta je voor een groot aantal keuzen die de veiligheid van je crypto kunnen beïnvloeden. Een deel van die veiligheid zit hem in kennis en hardware. Bij Cryptomaan kun je voor beide zaken terecht, maar ze gaan ook nog een stapje verder. Daarover later meer.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Een betrouwbare leverancier voor cryptoaccessoires vinden

Net als bij je PC of laptop, krijg je allerlei accessoires wanneer je in crypto gaat handelen. Sommigen kiezen er voor om hun crypto in online wallets te bewaren. Vaak gebeurt dit bij de crypto broker die ze gebruiken voor hun aankopen. Vanuit die online wallet kun je dan weer verkopen of crypto doorsturen naar anderen. Wie de digitale opslag van zijn crypto valuta niet 100% vertrouwt, kan echter ook voor een andere oplossing kiezen en een hardware wallet aanschaffen.

Zo kwam ik ook bij Cryptomaan op de website terecht. Eerder had ik al eens bij een andere online hardware wallet store besteld, maar nu vond ik deze collega. En het assortiment bleek hier uitgebreider te zijn dan ik van te voren had verwacht. Dat was een leuke verrassing, waardoor ik meteen ging snuffelen wat ik nog meer zou kunnen gebruiken.

Wie zijn wij om een review over cryptoaccessoires te schrijven?

Mijn team en ik zijn altijd meteen enthousiast over nieuwe producten, zeker als het crypto betreft. We wilden dan ook graag de dienstverlening van Cryptomaan uitproberen, want dat bleek al snel: het gaat bij hen niet alleen om producten verkopen, juist ook om de extra services rondom het product dat je bij hen hebt besteld. Dit maakt deze webshop volgens ons al anders dan de vele anderen die zich op dezelfde markt richten.

Waarom niet zomaar bij elke webshop een online bestelling voor crypto hardware plaatsen?

Webshops kunnen onderling ontzettend verschillen in prijzen, service en assortiment. Je begint je zoektocht ook meestal niet bij een specifieke website. Je vult dat onderdeel dat je zoekt in bij een zoekmachine en komt vanzelf een aantal aanbieders tegen. Dat betekent dat je – eenmaal aanbeland op die website – ziet wat een webshop nog meer te bieden heeft.

Tegelijkertijd ben je misschien iets bewuster bezig met je online aankopen. Je wilt niet meer het goedkoopste van het goedkoopste via Amazon bestellen, als het toch weer individueel verpakt vanuit China verstuurd wordt. We kunnen bijna niet voorkomen dat de artikelen daar geproduceerd worden en van daaruit naar andere delen van de wereld getransporteerd worden, maar een hele lading of alleen jouw bestelling per vliegtuig laten vervoeren, dat is toch weer een ander verhaal.

Cryptoaccessoires én service, dat klinkt te mooi om waar te zijn

Zo klinkt het inderdaad wel, want welke webshop luistert nog echt naar zijn klant? Als er een product bij aankomst niet werkt, wordt er al snel een vervangend artikel toegestuurd. En als het binnen de eerste paar keer defect raakt, zijn we als webshop zo bang voor negatieve reviews en dus sturen we dan ook het artikel na. De ervaringen van anderen zeggen natuurlijk wel iets, maar zijn ze altijd waar en zeggen ze iets over het product dat jij bij die webshop wilt kopen?

Zelfs bij reviews moet je dus je kritische bril opzetten, maar die service bij Cryptomaan, die is dus wel anders dan anders te noemen. Misschien is dat omdat ze met een klein team werken en daardoor niet ondergesneeuwd zijn geraakt in ingewikkelde communicatielijnen en problemen die snelgroeiende organisaties meemaken. Bewust klein blijven als webshop, betekent dat je veel meer controle over je processen houdt en dat heeft automatisch gevolgen voor het contact met klanten.

Wat belooft Cryptomaan?

 • De webshop biedt artikelen aan die gerelateerd zijn aan crypto valuta.
 • Ze worden door klanten zeer hoog gewaardeerd vanwege hun uitstekende klantenservice en doen dan ook niets liever dan het niveau van deze service borgen.
 • De klantenservice is bereikbaar via chat, e-mail en telefoon.
 • Behalve tastbare artikelen zijn er ook workshops te volgen. Dit kan op afstand of op locatie.
 • De waarden die de webshop nastreeft: betrouwbaar, eerlijk, veilig en dicht bij de klant

Welke criteria gelden bij webshops in het algemeen en Cryptomaan in het bijzonder?

De elementen die wij belangrijk vinden, zijn de volgende:

 • Het moet een veilig te gebruiken webshop zijn.
 • Het bestelproces moet helder en ongecompliceerd zijn.
 • De betaling moet op diverse manieren kunnen plaatsvinden.
 • Voor bestellingen boven een bepaald drempelbedrag mag de levering gratis zijn.
 • Als een artikel niet op voorraad is, is een indicatie van de datum dat het wel weer beschikbaar is handig (anders ga je al snel naar een andere webshop).

Hoe hebben we de dienstverlening van Cryptomaan gecheckt?

Om ook maar iets zinnigs te kunnen schrijven over een webshop, moet je er minimaal een keer besteld hebben. Zonder die ervaring, kun je alleen maar over andermans ervaring iets zeggen en die is nooit objectief.

We hebben daarom het hele assortiment van Cryptomaan doorgespit en bekeken wat we wilden bestellen. Toen we twijfelden tussen twee wallets, hebben we nog kort contact gehad met de help line en dat leverde meteen de gewenste helderheid op.

In het kort: Wat is Cryptomaan?

Cryptomaan is een webshop die in de volgende categorieën producten aanbiedt:

 • Hardware wallets
 • Accessoires
 • Seed backups
 • Voordeelbundels

Cryptomaan verkoopt hardware wallets van de bekende merken, zoals onder andere van Trezor, BitBox en Ledger. Bij de accessoires zie je bijvoorbeeld boeken over crypto, kabeltjes en opslagkaartjes. Van de seed backups krijg je starter kits of uitbreidingskits.

Als je je artikelen voor 17.30 uur hebt besteld, gaat je artikel dezelfde dag nog op de post. Dit betekent in de meeste gevallen dat je het de dag erna al in huis hebt. Dit geldt natuurlijk niet voor het weekend. Er worden op zaterdag en zondag wel bestellingen verwerkt, maar die gaan niet per definitie dezelfde dag op de bus.

Naast de fysieke producten is er ook een cryptocursus. Hier wordt de basiskennis van crypto behandeld.

Achtergrondinformatie over Cryptomaan

Cryptomaan is een vierkoppig team dat crypto hardware verkoopt. Ze werken vanuit hun eigen enthousiasme en expertise en delen deze dan ook graag met iedereen die er iets over wil weten. Wat ons opvalt in de organisatiebeschrijving, is dat ze eerlijk zijn over dat fouten maken menselijk is, maar dat je je fouten wel moet durven toegeven en daarna een oplossing moet kunnen bieden. Wat ons betreft scoor je hiermee punten.

Hoe ziet de webshop van Cryptomaan er uit?

Zodra je de website opent, zie je vier hoofdmenu’s waar je uit kunt kiezen: hardware wallets, accessoires, seed backups en voordeelbundels. Daaronder zie je de belangrijkste aspecten over bestellen en leveren, de herkomst van producten en de klantenservice.

Daarna is er plek om artikelen in de etalage te zetten. Op dit moment staat er: een boek, twee hardware wallets en daarna in felle kleuren de voordeelbundels, cursus en nog twee producten.

Helemaal onderaan staan wat inhoudelijke reviews die via Webwinkelkeur geregistreerd zijn. En daarna is er nog een overzicht van alle onderdelen op de website.

Klik je op een van de hoofdmenu’s, dan krijg je bij elk een overzicht van de artikelen in de webshop te zien. Het zijn grote foto’s met een titel en ook de prijs is direct zichtbaar. Artikelen zijn in willekeurige volgorde geplaatst. De duurste producten staan dus niet automatisch bovenaan in je scherm.

Onze ervaringen met Cryptomaan

We zijn blij verrast met deze webshop in cryptoartikelen. Het gaat niet alleen verder dan alleen hardware wallets, maar wil ook echt iets toevoegen aan je kennis over crypto. Dit kan door middel van het kopen van andere artikelen (zoals boeken), maar ook door de cursus te volgen of met een specifieke vraag of probleem de klantenservice te benaderen. Je voelt tijdens het contact dat men het fijn vindt om je te mogen helpen. Kennisdeling en probleemoplossend vermogen gaan voorop.

Wat kosten de producten bij Cryptomaan?

Hieronder zie je in een beknopt overzicht wat er allemaal in de webshop staat en hoeveel je daarvoor betaalt:

CategorieItemPrijs
Hardware walletsCoolWallet STrezor TTrezor OneBitBox02 (Bitcoin only edition)BitBox02 (Multi edition)Ledger Nano XLedger Nano SColdcard Mk3SafePal S199 euro184,98 euro75 euro109,99 euro109,99 euro129,99 euro64,99 euro129,99 euro50 euro
Accessoires3x Opendime V4.0Tangem kaart (multi currency)Diverse boekenT-shirtDiverse kabelsMicro SD kaart 4GBSiliconen hoezen voor Trezor54,99 euro34,99 euro16,99 tot 32,50 euro28,99 euro10,99 tot 13,99 euro10,99 euro16 euro
Seed backupsSeedplate backupCryptotag Thor starter kitCryptotag Zeus starter kitCryptotag Thor expansion kitCryptotag Zeus expansion kit64,99 euro350 euro129 euro158,99 euro119 euro
VoordeelbundelsLedger familiebundelCypherpunk PackLedger Back-up PackLedger Nano X + Cryptotag ZeusLedger Nano S + Cryptotag Zeus399,99 euro235,99 euro194,98 euro229 euro169 euro

Bij bovenstaande tabel moet nog wel vermeld worden dat er diverse aanbiedingen zijn, buiten de speciale prijzen van de bundels om. Hier kun je een paar euro tot een paar tientjes voordeel mee krijgen. De cryptocursus is overigens gratis, hiervoor hoef je je alleen maar via e-mail aan te melden.

Zijn de producten van Cryptomaan het geld waard?

Het assortiment bij Cryptomaan is uitgebreider dan bij vele concurrenten. Dat maakt het een interessante webshop. Ook zijn er regelmatig aanbiedingen die je net over de streep kunnen halen om bij deze webwinkel te bestellen. De service is echter wat Cryptomaan echt onderscheidt van alle anderen. Als je deze niet nodig hebt, prima, maar als je wel wat extra hulp kunt gebruiken, zijn ze er ook echt voor je.

Wat vinden wij van Cryptomaan

De website oogt clean. Er zijn niet te veel teksten of buttons waar je op kunt klikken die afleiden. Hierdoor krijgen de producten zelf alle aandacht. De extra services, zoals de cursus en voordeelbundels, hebben daarnaast ook een prominente plek op de startpagina gekregen.

Wat wij erg prettig vinden is de korte beschrijving die hier en daar bij een artikel staat. Als voorbeeld: bij de SafePal S1 staat: “Beste prijs-kwaliteitverhouding” en bij de Coolwallet S staat: “De dunste wallet in ons assortiment”. Dat soort persoonlijke toevoegingen geven ook aan dat ze weten wat ze in hun assortiment hebben en niet alleen maar artikelen verkopen.

Voor- en nadelen van Cryptomaan

Voordelen

 • Er is een uitgebreid assortiment dat niet alleen beperkt is tot hardware wallets.
 • Er zijn interessante aanbiedingen van losse artikelen, maar ook voordeelbundels beschikbaar.
 • De klantenservice is perfect.
 • Bestellen en leveren loopt vlot.
 • De handleidingen staan handig op de website gepubliceerd.

Nadelen

 • Niet alle artikelen zijn altijd op voorraad.
 • Ondanks alle moeite van de klantenservice kan een product toch echt defect zijn. Ook Cryptomaan is dan afhankelijk van de fabrikant.

Onze score voor Cryptomaan

Naar onze mening is Cryptomaan een echte aanrader. Als ervaren cryptobelegger heb je de klantenservice of cursus wellicht niet nodig, maar het feit dat ze het wel aanbieden, is op zich al noemenswaardig. Daar denken niet veel andere webshops aan.

De prijzen zijn marktconform en soms zijn er aanbiedingen. Deze staan los van de voordeelbundels, want die zijn voor wat betreft de prijs toch al de moeite waard. De website is verder makkelijk in het gebruiken betalen kan op veel verschillende manieren, zoals onder andere met iDeal, credit card of in bitcoin.

Is Cryptomaan wel uniek?

De producten in de webshop zijn niet meer zo uniek als een tijd geleden en iedereen kan tegenwoordig wel een webshop beginnen, zo lang je maar ergens je voorraden kwijt kunt en een website met betaalmodule kunt bouwen.

Zoals al vaker gemeld is Cryptomaan vooral anders vanwege de vlotte en deskundige hulp die ze bieden bij vragen. Dit kan op verschillende manieren en ook telefonisch. Dat verschilt ook, want andere aanbieders willen vaak alleen via e-mail of chat ondersteuning bieden.

Voor wie is Cryptomaan een geschikte webshop?

Iedereen die op zoek is naar artikelen met betrekking tot crypto (opslag, beveiliging, leesvoer, hoesjes en kabeltjes) vindt bij Cryptomaan een interessant assortiment. Vooral de beginnende cryptobelegger kan veel boeiende artikelen in de webshop vinden.

Ervaringen van anderen met Cryptomaan

 • Bij de eerder genoemde Webwinkel Keur scoort Cryptomaan een 9,3 en deze beoordeling is gebaseerd op de meningen van ruim 3200 klanten. Betrouwbaar en snel zijn vaak genoemde termen.
 • Wallets noemt de webshop eerlijk en deskundig.
 • Bij Tweakers zijn maar twee reviews. De ene is zeer positief (vijf van vijf sterren), maar de tweede persoon had problemen na de wallet een tijdje niet gebruikt te hebben en kreeg telefonisch geen contact.
 • Geld en Vrijheid is te spreken over het contact dat hij met support heeft gehad.

Garantie en voorwaarden

Er zijn twee plekken op de website waar je informatie vindt: Garantie & Klachten en Algemene voorwaarden. Op beide plekken wordt tot in detail beschreven wat je moet doen en mag verwachten als je klachten hebt. De garantie op bestelde artikelen is standaard en wettelijk geregeld en dit is een periode van 2 jaar. Voor garantie hoef je niet terug naar de fabrikant, maar kun je je tot Cryptomaan wenden.

De klachtenprocedure is ook uitvoerig beschreven. Meld je eerst bij Cryptomaan zelf en ben je daarna niet tevreden met de reactie, dan kun je nog terecht bij ODR.

Gratis media over Cryptomaan

Cryptomaan heeft een eigen kanaal op YouTube, maar er staan helaas maar twee filmpjes op en dezen zijn van twee jaar geleden. Het lijkt er niet op dat het kanaal actief is en er zijn op dit moment ook maar 5 subscribers. De aandacht ligt duidelijk niet bij dit medium en dat moet natuurlijk ook niet.

Verder vind je wel nog een interview met een van de leden van Cryptomaan. Dat kan interessant zijn, maar betekent verder niet veel voor de verwerking van je bestelling of de kwaliteit van het artikel.

Conclusie: via Cryptomaan producten voor je nieuwe cryptohobby kopen of niet?

De webshop biedt veel mogelijkheden om extra spullen voor je cryptobeleggingen te kopen. Als je naar iets specifieks op zoek bent, is het handig om te kijken of dat hier in een bundel te koop is. Ook de aanbiedingen kunnen je flink in je portemonnee schelen.

Het meest waardevolle is echter de gratis hulp en ondersteuning die je kunt krijgen via Cryptomaan. Zo is er naar onze mening een uitstekende klantenservice waar je contact mee kunt leggen en ook de training over investeren in crypto ziet er goed uit.

Op jouw succes!