DeGiro: de kracht van de Giro in acties, bonussen en aanbiedingen

DeGiro begon ooit als platform waarop professionele partijen kennis en inzichten konden delen. Inmiddels is DeGiro de grootste Nederlandse broker voor de particuliere belegger. DeGiro is vooral populair door de lage tarieven die er worden gerekend. Het platform heeft beleggen voor iedereen toegankelijk gemaakt. DeGiro is in 2013 in Nederland als broker begonnen, maar doet inmiddels mee in maar liefst 18 verschillende landen in Europa.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Update 2023: Gratis rekening te openen bij DeGiro

Het is nu mogelijk om een gratis rekening te openen bij DeGiro. Dat kan via deze pagina.

Update 2020

Sinds 2020 werkt DeGiro nauw samen met Flatex. De beide bedrijven weten elkaar naadloos aan te vullen, wat tot stabiliteit heeft geleid, net als meer capaciteit voor groei. Begin 2021 vond de fusie plaats tussen DeGiro B.V en FlatexDEGIRO Bank AG. Zo ontstond de grootste online ‘execution only’ broker die over een eigen bankvergunning beschikt van heel Europa.

Visie van DeGiro

DeGiro is continue op zoek naar nieuw talent, om het beste, betrouwbaarste belegplatform van Europa mee vorm te geven. Het is de missie van DeGiro om mensen op slimme wijze meer zelfstandig te maken in het beleggen. Dit gebeurt aan de hand van kostenefficiënte, kwalitatief hoogwaardige en transparante diensten en -platforms. Het doel is het creëren van een wereld waarin beleggen voor 100% gedemocratiseerd is, waarin ieders kansen gelijk zijn.

Doorverwezen door een vriend actie

DeGiro heeft een speciale actie voor iedereen die een vriend doorverwijst naar het platform. Als je een account hebt bij DeGiro (die maak je hier gratis) en je zet een vriend ertoe aan er ook één te openen, dan krijg je 20 euro aan transactietegoed. Dit is een tegoed dat je niet kunt uitbetalen in cash, maar dat je wel kunt gebruiken voor het verrichten van de volgende transactie. Het is een soort tegoedbon. Op de website van De Giro lees je meer over de voorwaarden van deze actie.

De bonus van 20 euro tegoed wordt ook op andere sites, zoals Meerofmynder.com, aangekondigd. Hier staat bij de voorwaarden aangegeven dat als je start met beleggen, de eerste 20 euro aan tegoed gratis krijgt. Je kunt hiermee in theorie 5-10 transacties gratis uitvoeren. Hou er rekening mee dat er extra voorwaarden aan deze actie verbonden kunnen zijn: check de website van DeGiro.

Heeft De Giro een welkomstbonus?

Elders valt juist weer te lezen dat DeGiro geen speciale startersbonus hanteert. Je zou als beginnende handelaar niet in aanmerking komen voor een extra bonus. Er zou ook geen stortingsbonus worden gehanteerd, wat er op wijst dat als je geld stort op je account van DeGiro je geen extra tegoed krijgt. Het lijkt er op dat De Giro helemaal geen bonussen meer hanteert. Alleen nog de mogelijkheid om gratis te starten, namelijk via deze pagina.

De tarieven tellen

Uiteindelijk blijft DeGiro een goede partij om bij te beleggen, of je nu wel of niet gebruik maakt van een bonus. DeGiro staat namelijk bekend als degelijk en betrouwbaar, met een groot aanbod en een goede service. De supervoordelige tarieven blinken uit. Je hebt hier als handelaar blijvend profijt van, terwijl een bonus speciaal moet worden aangevraagd en zo weg is. Op de lange termijn ben je beter uit met scherpe tarieven dan met zo nu en dan een bonusje.

Ten overvloede: met beleggen kun je je inleg verliezen.

Op jouw succes!