Inhoud van deze pagina:

eToro: uitgebreide en kritische review van dit beleggingsplatform

eToro is één van de allergrootste online brokers ter wereld. Op dit platform kun je in tal van financiële producten beleggen. Ook in Nederland is eToro te gebruiken. Je hoeft alleen maar een account aan te maken en geld te storten om te kunnen handelen. Wil jij precies weten waarin je bij eToro kunt handelen en wat het platform uniek maakt? Lees dan dit uitgebreide review.

Het platform van eToro kun je inzetten om te beleggen in aandelen, ETF’s en CFD’s. Het is een veilig platform, omdat er controle door externe partijen plaats vindt en men moet voldoen aan Europese richtlijnen. eToro maakt verder gebruik van bepaalde veiligheidsprotocols, waardoor je beleggingen altijd veilig zijn. Betalen kan via diverse manieren en omdat het platform over de hele wereld actief is, ben je niet alleen beperkt tot betalingen via iDeal of credit kaart.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Onze zoektocht naar het beste beleggingsplatform en hoe eToro hier inpast

Beleggen is iets dat steeds populairder wordt. Met de opkomst van het internet is het ook een heel stuk eenvoudiger geworden. Inmiddels hoef je alleen nog maar een account te openen en je kunt beleggen in aandelen en meer van over heel de wereld. Een ontzettende luxe. Het afgelopen decennium zijn er veel nieuwe online brokers opgekomen, waarvan eToro er één van is. Bovendien is eToro uitgegroeid tot één van de populairste platforms.

Wat maakt ons de best mogelijke beleggingsplatform reviewers?

Beleggingsplatforms: daar kennen wij er wel een aantal van, zowel Nederlandse als internationale platforms. Op de redactie zijn we op verschillende platforms actief en actief geweest. We hebben dus een prima beeld van wat wel en niet werkt bij een online broker. eToro is voor ons de volgende broker in het lijstje. We bekijken het platform met kritische blik.

Blijf kritisch op elk beleggingsplatform

Onthoud dat een beleggingsplatform geld aan jou probeert te verdienen. Dat gebeurt op verschillende manieren. De meest gebruikelijke manier is via transactiekosten – als jij een financieel product aankoopt of juist verkoopt, betaal je daar een klein percentage commissie over aan de broker. In feite zal het die broker een worst wezen of jij geld verdient of juist verliest. Zolang jij transacties blijft uitvoeren en actief bent, verdient de broker geld aan je.

Wat beloven beleggingsplatforms doorgaan? Kan je dit blindelings vertrouwen?

Een beleggingsplatform belooft graag de allergoedkoopste te zijn. Dat kunnen ze helaas natuurlijk niet allemaal zijn. eToro blinkt bijvoorbeeld uit om het feit dat je hier 0% commissie betaalt over de kernselectie aandelen. Tegelijkertijd betaal je voor andere financiële producten als opties en futures wel commissie. Ook is het niet automatisch zo dat het grootste platform het beste is. Pas dus altijd op voor “goedgemutste” verkooppraatjes.

Deze criteria maken voor ons een goed beleggingsplatform

Een beleggersplatform moet je kritisch beoordelen.

Wij doen dat als volgt:

 • We letten op het totale aanbod financiële producten dat je hier kunt verhandelen – is er genoeg ruimte voor spreiding?
 • Worden er eerlijke (handels)kosten gerekend? En is er sprake van verborgen kosten?
 • Ook zijn we op zoek naar een beleggingsplatform dat voldoende gratis educatief materiaal aanbiedt
 • We kijken of er mogelijkheden zijn voor het uitvoeren van technische analyses
 • We kijken naar het technische aspect van de website: zijn er problemen met storingen en dergelijke?
 • Hoe zit het met de beveiliging? Wordt informatie versleuteld opgeslagen en is het platform weleens gehackt?
 • Zit de supportafdeling goed in elkaar? Kun je je vraag goed kwijt en word je snel geholpen?
 • Is het prettig navigeren op de website? Of vind je alle informatie onoverzichtelijk door elkaar staan?
 • Hoe snel wordt er uitbetaald? Hoe snel worden transacties verwerkt?
 • Tot slot zijn we benieuwd of beleggingsplatforms vaste klanten bepaalde extra’s of bonussen aanbieden, zoals extra kortingen of lagere transactiekosten.

eToro in de praktijk getest: onze onderzoeksdata toegelicht

Uiteraard zijn we als redactie met eToro actief aan de slag gegaan voor we met het schrijven van dit review zijn begonnen. We vinden het belangrijk dat we een zo eerlijk en objectief mogelijk beeld van het platform schetsen, daarom hebben we allemaal rond de 100 euro ingezet. Ieder heeft op andere financiële producten ingezet en iedereen heeft een vraag gesteld aan de supportafdeling. Vervolgens hebben we de individuele ervaringen naast elkaar gelegd.

In het kort: wat is eToro nu precies

eToro is een internationaal actieve online broker. Je kunt hier beleggen op verschillende aandelen waarvoor je 0% commissie betaalt. Ook betaal je over die aandelen geen ticket- of beheerkosten. Je kunt bij eToro ook handelen in indices, in ETF’s, in valutaparen, in CFD’s en in grondstoffen. Wat eToro vooral uniek maakt, is het feit dat dit het eerste “sociale” handelsplatform is. Je kunt de investeringen van andere handelaren kopiëren naar je eigen portefeuille.

De creatieve geesten achter eToro

eToro is oorspronkelijk afkomstig uit Israël, uit Tel Aviv om precies te zijn. Hier werd in 2007 een voorloper van het huidige platform opgericht, door de broers Yoni en Ronen Assia. Zij werkten hierbij samen met David Ring. In eerste instantie heette het bedrijf RetailFX. In 2010 kreeg het bedrijf de naam eToro OpenBook en werd “copy traden” (sociaal handelen) voor het eerst een optie. Ook verscheen in 2010 de allereerste handelsapp van eToro.

Het eToro producten aanbod

Op eToro wordt gehandeld in tal van financiële producten. Je kunt zelf een portefeuille samenstellen, maar je kunt er ook voor kiezen om te copy-paste handelen. Je belegt in aandelen, in ruwe grondstoffen, in Forex (valutaparen), in indexen en tegenwoordig ook in cryptomunten.

Onze testdata: welke resultaten bereikten we met eToro?

Onze resultaten met beleggen bij eToro hadden wisselende effecten. Sommigen van ons belandden in de plus, anderen in de min. Dat heeft meer te maken met de wispelturigheid van de beurzen, dan met eToro als platform. Aan beleggen zijn nu eenmaal altijd risico’s verbonden. Wel vonden we het platform allemaal prettig in gebruik. Sociaal handelen is een aanwinst.

Welke kosten ben je bij eToro gemiddeld kwijt?

Een account openen is bij eToro – net zoals bij de meeste brokers, overigens – helemaal gratis. Vervolgens bepaal je zelf hoeveel geld je precies op je account stort. eToro heeft hier geen minimum of maximum voor betaald. Als je gaat handelen, ben je de volgende kosten kwijt:

 • 0% commissie als je gaat handelen in aandelen

 • Beheerkosten voor je portefeuille zijn er ook niet

 • Geld opnemen kost 5 dollar per keer

 • Voor het aankopen of verkopen van cryptovaluta wordt 1% commissie (van het totale transactiebedrag) in rekening gebracht

 • Het gebruik van de CopyTrader functie is ook helemaal gratis.

 • Als je account inactief is (je er geen actief gebruik van maakt met het maken van transacties), worden er 10 dollar in rekening gebracht per maand. Dat is toch wel vrij veel.

Is eToro zijn geld echt waard?

eToro is een online broker van prima kwaliteit. De kosten zijn alleen bovengemiddeld hoog bij inactiviteit. We raden eToro vooral aan als je in aandelen wilt gaan beleggen. Ook andere financiële producten kun je hier tegen redelijke commissies aankopen. Al met al is eToro zijn geld waard.

Wat maakt eToro uniek ten opzichte van zijn concurrenten?

eToro is uniek om het feit dat het wereldwijd gezien de absolute marktleider is op het gebied van sociaal handelen. Er zijn inmiddels miljoenen gebruikers (uit ruim 140 landen) bij eToro actief. eToro staat daarnaast geregistreerd bij en wordt gereguleerd door de CySec (Cyprus) en FCA (Groot-Brittannië). Je privacy is goed beschermd, onder meer door versleutelde data.

Een expert aan het woord over eToro

Wat wij altijd doen als we een online broker of ander financieel platform beoordelen, is een expert aan het woord laten. Ditmaal belden we over eToro. Onze expert was erg tevreden over het aanbod producten. Ze heeft vooral een goed woord voor het “sociaal traden” element. 0% commissie op aandelenhandel is eveneens heel voordelig. Op andere fronten scoort eToro gemiddeld. Dus het ligt echt aan de belegger of eToro het ideale platform is.

Helpt de supportafdeling van eToro je verder?

eToro maakt gebruik van een klantenservicecentrum. Hier bekijk je wat de voortgang van open tickets is, je vindt er een kenniscentrum en antwoorden op veel gestelde vragen. Het Helpcentrum biedt op de meeste vragen antwoord. Verder kun je nog persoonlijk contact opnemen met een meestal vriendelijke medewerker. De supportafdeling is degelijk, maar gemiddeld.

Voor wie is eToro een geschikt beleggingsplatform?

eToro is een fantastisch platform voor iedereen de successen van grote, gerenommeerde beleggers wil kopiëren. Als je op zoek bent naar financiële producten van letterlijk over heel de wereld en een neusje hebt voor de juiste aandelen, dan is eToro absoluut de optie voor jou.

Welke inleg moet je doen om bij eToro een account te kunnen openen?

Zoals gezegd, is een account openen bij eToro helemaal gratis. Hoeveel geld je vervolgens inzet om actief mee te gaan handelen, ligt helemaal aan jezelf. Eventuele extra kosten zitten hem in commissies op sommige financiële producten, opnamekosten en inactiviteitkosten.

Stappenplan: met eToro zelf aan de slag

Een account openen met eToro is gelukkig in een paar stappen geklaard:

 • Je gaat naar www.eToro.com en kiest voor “Beginnen met handelen” of “Sluit u nu aan”
 • Vervolgens vul je op een elektronisch formulier je persoonsgegevens in
 • Aanmelden doe je via Gmail of Facebook
 • Neem ook het privacy beleid en de algemene voorwaarden van eToro door
 • Vervolgens moet je nog “Akkoord” geven door het vakje aan te vinken
 • Klik nu op “Registreren”.

De evolutie van beurshandel: eToro’s gat in de markt

eToro heeft online beleggen naar een nieuw niveau getild door sociaal handelen mogelijk te maken. Het is letterlijk mogelijk om de aankopen van andere beleggers op de voet te volgen en ervoor te kiezen die beleggingen te “kopiëren-plakken”. Uiteraard kies je er dan voor een belegger te volgen die over geruime tijd heeft bewezen winstgevend te kunnen handelen.

Hoe start je met beleggen via eToro?

Je maakt een account aan, leest alle voorwaarden en het privacybeleid door en plaatst vinkjes om je registratie compleet te maken. Zodra je een account hebt, kun je ook via de app inloggen en op elk moment op elke plek je portofolio met aandelen in de gaten houden en op het juiste moment actie ondernemen. Voor de startende belegger is er overigens nog iets extra’s en dat is de CopyTrader. Dit kan een handige tool zijn voor de beginnende handelaar, omdat je op deze manier kunt leren van de strategieën die andere beleggers hanteren. Je hoeft dus niet alles zelf te ontdekken door fouten te maken, maar kunt met de CopyTrader als tool het handelen van ervaren beleggers kopiëren.

Wat is er uniek aan eToro?

Bij eToro krijg je als startende belegger een virtueel portfolio met 100.000 euro. Dit bedrag kun je in een oefenomgeving gebruiken om te leren omgaan met het platform, maar ook om te zien welke effecten jouw handelsbeslissingen hebben. Zodra je na het oefenen met je virtuele portfolio er klaar voor bent om het echte werk te gaan doen, schakel je om naar het normale portfolio en ga je met je aankopen je portfolio vullen. De demonstratiemodule is daarom zeer nuttig om bewust fouten te maken en hiervan te leren.

Voor wie is eToro geschikt?

Het platform op zich is te gebruiken door iedere soort belegger, of je nu veel of weinig ervaring hebt. Wat je je wel moet realiseren is dat er bepaalde mogelijkheden zijn – zoals het werken met hefbomen – die niet voor elke beginnende belegger weggelegd zijn. De stappen die je moet zetten om via het platform investeringen te doen zijn dan ook helder uitgelegd en niet ingewikkeld, maar de onderliggende materie kan iets meer van je vragen.

Voor wie is eToro minder of zeker niet geschikt?

Aan zowel het begin als het einde van de website – en bij de vinkjes die je moet zetten bij je registratie – wordt benadrukt dat handelen in CFD’s met veel risico’s gepaard gaat en dat je nooit moet beleggen met geld dat je eigenlijk niet kunt missen. Deze waarschuwingen liegen er niet om. Je kunt een groot deel of je totale inleg verliezen als je niet weet wat je aan het doen bent. Binnen het platform kun je als beginner het beste kiezen voor de minder risicovolle producten. Ben je dan later toe aan nieuwe uitdagingen of ben je in de positie om het risico te nemen? Dan kun je je verdiepen in de lastigere, risicovollere producten van eToro en alsnog de overstap maken.

Beleggen via een grote, internationale speler op de markt: handelen via het platform van eToro

eToro is een bedrijf dat in diverse landen actief is en de website is in wel 20 verschillende talen beschikbaar, zoals Spaans, Deens, Duits, Enels en Frans. Er zijn vier kantoren die op diverse plaatsen over de hele wereld gevestigd zijn: een in Londen, een op Cyprus, een in de Verenigde Staten en een in Australië. De website beweert dat er al meerdere miljoenen mensen gebruik maken van het platform en dat dit vanuit meer dan 140 verschillende landen gebeurt. Je kunt dit niet controleren.

Wat is er te zien op het startscherm van eToro?

Je krijgt een donkere pagina te zien met daarna meteen een tweesplitsing: handelen in aandelen en EFT’s of handelen in CFD’s. Ga je op de pagina iets naar beneden, dan is er een apart blok voor de beginnende handelaar. Je krijgt hier als startende belegger meer informatie over CopyTrader en dit is een systeem om de strategie van goed presterende handelaren te kopiëren. Daarna volgt informatie over het kosteloos gebruik van eToro. Lees je de kleine lettertjes goed, dan is niet echt alles gratis.

Waar kun je bij eToroallemaal in handelen? Welke mogelijkheden zijn er?

Nog verder op de startpagine flitsen er allerlei logo’s en namen van bedrijven voorbij waar je in kunt beleggen. Hierdoor gaat het aanbod iets meer spreken, want je kent namen als McDonalds, Tesla, Netflix en Amazon. Ook Apple, Twitter, Facebook, Microsoft en Snapchat ken je wel. Je krijgt een beeld van herkenbare merken en bedrijven, maar er zijn er natuurlijk veel meer waar je in kunt investeren. Daar om je later achter wanneer je een account hebt aangemaakt op het platform.

Hoe maak je een account aan bij eToro? Geen ingewikkelde procedure

Helemaal bovenaan de pagina staat een heldere, groene knop waar je je als belegger kunt aanmelden bij het platform. Een account aanmaken kan ook nog op een tweede plek en dat is helemaal onderaan het startscherm. Je kiest een gebruikersnaam, vult je e-mailadres in en maakt een wachtwoord aan. Je vinkt twee hokjes aan die je accepteert en je klikt op “account maken”. Via de groene button kom je in een nieuw scherm terecht, maar met dezelfde vraag om de informatie.

Het eerste hokje dat je aan gaat vinken – algemene voorwaarden en risicoverklaring

Bij het eerste hokje staan twee onderwerpen en klik je op het eerste (algemene voorwaarden) dan opent er een nieuwe pagina met een Engelstalig document van 56 bladzijden. Het tweede onderwerp betreft de risicoverklaring en dit document opent zich ook in een nieuw scherm. Ook deze tekst is in het Engels. Het vertelt jou als gebruiker van het platform over welke risico’s er aan de verschillende producten van eToro verbonden zijn. Een aparte paragraaf gaat over het handelen in crypto.

Het tweede hokje dat je aan gaat vinken – privacybeleid en cookiebeleid

Het eerste document dat je aanklikt gaat over de manieren waarop je informatie wordt gevraagd en bewaard. Het negen bladzijden tellende document is ook in het Engels en er staat een apart gedeelte over minderjarigen. Het laatste document is maar een enkele bladzijde, ook weer in het Engels, maar hier krijg je te lezen over cookieinstellingen en de mogelijkheid om ze anders in te stellen. Een cookie is altijd nodig, maar voor de overige vier kun je je afmelden. Zo wordt er geen informatie verzameld.

eToro – de website en app om altijd live je investeringen te kunnen volgen

Naast een algemene website waar je op kunt inloggen om te handelen, is er ook een app die je kunt downloaden. Dit is niet iets heel bijzonders, want bijna elk platform heeft wel een app ontwikkeld om in de behoefte van zijn klanten te voorzien. Je kunt diverse opties aanklikken om informatie op te vragen en bij een van die opties zie je bijvoorbeeld een lijst met bedrijven die je in de gaten wilt houden en waarachter waarden met kleine grafiekjes staan. Je ziet zo snel rode of groene trends.

Handig voor elke starter bij eToro – het virtuele portfolio of de dummie versie

Er is een virtueel portfolio voor elke nieuwe persoon die een account bij eToro aanmaakt. Dit houdt in dat je met 100.000 Amerikaanse dollar (virtueel geld en dus niet echt) in een demonstratie modus kunt oefenen met het handelen en opbouwen van je portfolio. Dit geeft jou als nieuwe gebruiker de ruimte om te experimenteren en dat is zeker nuttig als je voor het eerst met beleggen in het algemeen of met beleggen via eToro in het bijzonder aan de gang gaat. Je leert veel van deze optie.

Verschillende financiële activa om in te investeren – wat is er mogelijk?

Bij eToro kun je kiezen uit meerdere investeringsmogelijkheden. Je kunt beleggen in aandelen (Google, Tesla en Amazon bijvoorbeeld), grondstoffen (zoals olie, zilver en aardgas), valuta (Euros, Ponden, Dollars), ETF’s (exchange-traded funds, zoals SPY, TLT of HMMJ), Indices ( zoals bijvoorbeeld de Nasdaq, Dow Jones en Nikkei) en Crypto (zoals Bitcoin, Ethereum of Litecoin). Voor elk van de soort activa is er een aparte pagina – zoals bijvoorbeeld populaire valuta – om je te helpen.

Terug naar het beginscherm – wat is er nog meer te zien en ontdekken?

In het startscherm zie je een tweedeling: aandelen en EFT’s of CFD’s. De EFT’s zijn ondanks de afkorting wel duidelijk zodra je gaat bekijken welke namen van bedrijven je er tegen komt. CFD’s kunnen iets gecompliceerder zijn. Dat het complexe materie is, betekent niet automatisch dat je er niet aan zou mogen beginnen, maar het is wel al een waarschuwing dat je goed je best moet gaan doen om de stof omtrent CFD’s te snappen. Het is niet zo makkelijk namelijk.

Waar staat de afkorting CFD eigenlijk voor?

CFD komt van Contracts for Differences en in de basis komt het erop neer dat je niet rechtstreeks bepaalde activa aankoopt, maar dat je samen met een tussenhandelaar een aankoop doet. Dit betekent vervolgens dat je bij succes deelt in de winst en bij verlies ook deelt in de schade. Waarom zou je op deze manier handelen? Het geeft je toegang tot andere markten en voor sommigen is dit een interessante manier van beleggen. Daarnaast biedt eToro een aantal nuttige, extra tools.

Welke trucs en tools zijn handig voor jou om de risico’s in je beleggingen te beperken?

Wanneer je denkt dat CFD’s wel eens iets voor jou kunnen zijn, loont het zich de moeite om de diverse tools nader te inspecteren. Je kunt met hefbomen werken (maar dit moet dus niet per definitie) en er zijn mogelijkheden om risico’s te beperken, zoals de Stop Loss functie op het platform. Deze extra’s kunnen het – ook al is de stof wat taai – makkelijker maken om wel of niet deel te nemen aan eToro. Lees je goed in en snap je het na het lezen nog niet, stop dan verder.

Opvallende meldingen op meerdere plekken op de website van eToro

Er staan op diverse plekken op de website concrete en serieuze waarschuwingen. Zowel boven aan het startscherm als bij elke keer doorklikken word je gewaarschuwd voor de risico’s van CFD’s. De complexiteit wordt benadrukt. Hefbomen worden in dit kader ook genoemd. En je leest er zelfs dat 67% van de particuliere belegger via eToro geld verliest in plaats van winst maakt. De vraag is of je dit platform en deze manier van beleggen moet willen als je geen of weinig risico wilt of kunt lopen.

Wel of geen hefboom gebruiken? Wat is eigenlijk het nut van die hefbomen instellen?

De nadelen van de hefboom zijn duidelijk: je verliest samen met de tussenhandelaar en dat kan vervelend zijn, omdat je bij een tussenhandelaar niet altijd weet wat zijn doel met het handelen is. Gebruik je geen hefboom, dan is er geen versterking van het effect, of het nou positief of negatief is. Het wel toepassen van de hefboom kan echter ook positief uitpakken als er winst wordt behaald. Pak er voor de duidelijkheid een aantal concrete voorbeelden bij over hoe je met hefbomen werkt.

Betaalmogelijkheden met eToro – helaas geen iDeal voor het Nederlandse publiek

Wanneer je kiest om te gaan beleggen kun je via Nederlandse platforms vaak gewoon met iDeal betalen, maar dat kan met eToro (nog) niet. Dit is jammer, omdat je vertrouwd bent met iDeal en dit je ook een veilig gevoel tijdens het geld overboeken geeft. Er zijn echter voldoende andere mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken, zoals je credit card (Visa, Mastercard), UnionPay of PayPal. Vooral deze laatste betaalvorm kan dan interessant zijn als je in Nederland woont.

Handelstrategie – bij elke investeringis een strategie van belang voor je handelen

Zoals bij elke vorm van beleggen mag je je emotie niet de hoofdrol laten spelen. Handelen vanuit emotie brengt nog meer risico met zich mee en er zijn al voldoende risico’s verbonden aan het handelen via eToro’s producten of zich. Je doet er dan ook goed aan om een eigen strategie voor je handelen te ontwikkelen. Bepaal welke informatie je door wilt hebben genomen, voordat je inkoopt of verkoopt. Welke signalen zijn serieus? Wanneer moet je jezelf kalmeren? Allemaal van belang.

Op dit moment kun je vanuit Nederland nog geen crypto via eToro aankopen

eToro is nog bezig met de aanmelding en registratie bij De Nederlandsche Bank, waardoor je op dit moment nog geen crypto valuta via eToro vanuit Nederland kunt kopen. Als het jou concreet om digitale valuta gaat, ben je bij een van de andere platformen beter af. Daar word je ook niet afgeleid door andere aandelen of grondstoffen. Ben je hierin wel geïnteresseerd? Dan begin je hier al mee en wacht je af of de goedkeuring door De Nederlandsche Bank verleend wordt. Je start dan later met crypto.

Hoe garandeer je een veilig handelsplatformin Europa? Met de juiste officiële instanties

Ondanks dat De Nederlandsche Bank het platform nog niet goedgekeurd heeft en de registratie nog niet officieel is voor crypto currencies, kun je voor de rest wel uitgaan van eToro als een veilig handelsplatform. Het wordt in meerdere landen gebruikt en er zijn instanties als de CySEC (Cyprus Securities Exchange Commission) en FCA (Financial Conduct Authority) die het reilen en zeilen bij eToro in de gaten houden. Veiligheid wordt hiermee gegarandeerd tijdens het handelen en beleggen.

Advies van eToro–het is voor elke nieuwe, potentiële belegger van groot belang

Na alle waarschuwingen op verschillende plekken op de website over hoe gevaarlijk het handelen in aandelen, ETF’s en CFD’s is, is het goed dat je advies van eToro zelf krijgt over of je nu wel of niet een account aan wilt maken op de website en wilt gaan handelen. Laat een gecertificeerd en onafhankelijk financieel adviseur altijd naar jouw persoonlijke situatie kijken om te zien of je er financieel zo voorstaat, dat het handelen via eToro geen permanente en desastreuze schade aan je toekomst kan toebrengen.

Samenvatting en conclusie over eToro als beleggingsplatform – interessant, maar niet zonder gevaar

Je krijgt bij eToro meer mogelijkheden om te beleggen in aandelen, grondstoffen of valuta die niet officieel vanuit elk land mogelijk zijn. Voor crypto kun je eToro nog niet gebruiken. Behalve de website is er een app, zodat je op elk moment van de dag je investeringen kunt volgen. De waarschuwingen moeten je wel echt aan het denken zetten of je wel de capaciteiten, maar ook het vermogen hebt om via eToro te handelen. Ga niet over één nacht ijs, want de risico’s zijn groot.

Zet zelf je financiën al eens op papier – eerst je eigen denkcapaciteit gebruiken

Je hoeft niet meteen de services van een financieel expert in te huren om erachter te komen hoe je er voor staat. Breng zelf je financiële situatie al eens in kaart door naar je huidige bezittingen te kijken. Zet daar tegenover wat je in de komende maanden en jaren nog aan uitgaven verwacht. Denk niet alleen aan grote uitgaven, maar ook aan de kleinere kosten die bij elkaar opgeteld nog een flinke hap uit je budget kunnen nemen. Is dit plaatje rooskleurig genoeg om die expert te raadplegen?

Updates van eToro: zijn deze er en wat mag je ervan verwachten?

Op de website van eToro kom je verschillende Nieuws en Analyses tegen. Ook kun je een dagelijks marktoverzicht inzien. Sociaal handelen brengt elke dag nieuwe verrassingen. Verder vinden er updates plaats op het gebied van productaanbod. Op 3 mei 2022 (een paar dagen voor dit review geschreven is) zijn er bijvoorbeeld nieuwe crypto-activa toegevoegd.

eToro door de ogen van andere reviewers: bullet-points

Financer.comFinancer geeft als belangrijkste voordelen om te concluderen dat eToro betrouwbaar is, het feit dat het platform een echte marktleider is, gereguleerd wordt en miljoenen klanten aan zich heeft weten te binden.
Trustpilot.comeToro is op Trustpilot uitgebreid beoordeeld. Op moment van spreken zijn er maar liefst 14.908 reviews bekend. Liefst 55% geeft eToro 5 uit 5 sterren. Nog eens 13% geeft eToro 4 uit 5 sterren. Wat opvalt, is dat er ook een relatief grote groep (26%) niet te spreken lijkt over het platform en 1 uit 5 sterren geeft. Alles bij elkaar leidt dit tot een gemiddelde score van 4 uit 5.
Beleggenvoorbeginners24.nlDe reviewer heeft positieve ervaringen met het eToro platform. Eén van de belangrijkste voordelen is het feit dat je een demo-account kunt openen en met fictief vermogen het handelen kunt oefenen, zonder risico op verlies.
Compareallbrokers.comCompareallbrokers looft eToro om zijn gebruiksgemak en het feit dat er veel betalingsmogelijkheden zijn (inclusief iDeal). De klantenservice is goed bereikbaar, maar helaas nog niet in het Nederlands in te zien of aan te schrijven.
Beter-beleggen.nlDe reviewer geeft aan positief verrast te zijn door eToro. Dat zit hem vooral in de klantvriendelijkheid van het platform. En natuurlijk in het sociaal traden aspect. Een ander, nog niet belicht, voordeel is de grafiekensoftware. Het aanbod tools is erg groot en ook voor beginners te gebruiken.

Alternatieven voor beleggen bij eToro

Beste algemene keuzeDeGiro – waar eToro een typisch internationaal platform is, is DeGiro helemaal Nederlands. Het aanbod is zo’n beetje even groot en divers.
Onze persoonlijke favorietBux Zero – Bux streeft ernaar de Nederlandse belegger zoveel mogelijk gebruiksgemak te bieden.
Beste budgetoptieBitvavo – waar eToro goedkoop is op het gebied van aandelen, rekent Bitvavo de laagste tarieven op het vlak van crypto valuta.

Conclusie: is eToro wel of niet de moeite waard?

RevieweToro
SamenvattingeToro is een groot handelsplatform met een divers aanbod, waarop je vooral als aandelenbelegger helemaal tot je recht komt. Als beginner hoef je je niet verdwaald te voelen, want via social traden kun je vertrouwen op de expertise van anderen. De klantenafdeling mag wel iets uitgebreider.
Review doorOnze redactie
BeoordelingOns eindcijfer: een 8.8 uit 10.

Jouw vervolgstap voor online beleggen

Online beleggen kan op heel veel verschillende manieren. Je kunt je hiervoor richten tot eToro en een gratis account oprichten, of je kiest één van de hierboven genoemde brokers uit.

Veel gestelde vragen over beleggingsplatform eToro

 • Welk bedrag moet je minimaal storten?

De meeste brokers vragen een minimale eerste inleg nadat je een account geopend hebt. Bij eToro is dat ook het geval en bedraagt deze minimale inleg 50 dollar. Met minder kun je dus niet handelen.

 • Welk bedrag moet je dan minimaal opnemen?

Ook voor het opnemen van geld van je account (overschrijven naar je bankrekening) wordt vaak een minimum gerekend. Bij eToro bedraagt dit minimum 30 dollar. Let op de 5 dollar extra kosten.

 • Kun je met iDeal betalen?

Bij eToro is iDeal gelukkig één van de beschikbare betalingsopties.

 • Hoe betrouwbaar is eToro?

eToro wordt door liefst twee verschillende officiële instanties (de FCA uit Groot-Brittannië en de CySec uit Cyprus) gereguleerd. Deze twee instanties behoren ook in de gokwereld tot de meest betrouwbare. Je kunt dus wel stellen dat je bij eToro niet hoeft te verwachten opgelicht te worden. Daarnaast staat het ook met de technische beveiliging van de website goed.

Gratis media over/van eToro: wat je allemaal nog kunt bekijken

Wil je direct crypto’s aanschaffen met Ideal? Begin hier meteen bij Bitvavo. Dit is een speciale pagina: handel de eerste €1.000,00 gratis.

Hieronder koop je eenvoudig crypto bij Bitvavo met Ideal

Op jouw succes!