Beste financiële onafhankelijkheid experts Nederland

Financiële onafhankelijkheid; velen zien het als een onbereikbaar begrip. Echter, met de juiste aanpak en de nodige wilskracht is het écht mogelijk om financieel onafhankelijk te leven. Online bevindt zich een groot aanbod van mensen, ondernemingen en instanties die jou daarbij willen helpen. De één is daarbij betrouwbaarder dan de ander.

Wij willen jou de juiste start geven op de weg naar financiële onafhankelijkheid. Daarom hebben wij een lijst samengesteld van de tien beste financiële onafhankelijkheid experts in Nederland. Deze lijst zijn wij samen gaan stellen op basis van betrouwbaarheid, effectiviteit en realiteitszin. Lees verder voor de lijst om te starten met jouw weg naar financiële vrijheid.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Wanneer bereik ik financieel onafhankelijkheid?

Wanneer je op internet naar deze vraag zoekt, kom je een verscheidenheid aan antwoorden tegen. De definitie van financieel onafhankelijk zijn hangt af van de context. Zo vragen sommigen specifiek naar de ideologie van de FIRE-movement, wat een andere definitie betreft.

In principe ben jij financieel afhankelijk wanneer je kunt leven van jouw vermogen. Jouw netto jaarinkomen kent op dat punt een dusdanig opbrengst dat je er van kunt leven. Enige vorm van uitkering telt niet als bijdrage aan financiële onafhankelijkheid.

Top 10 financiële onafhankelijkheid experts Nederland

1. Meetings In The Sun – remote werken als het nieuwe normaal

Het doel binnen Meetings In The Sun is duidelijk: wereldwijd mensen kennis laten maken met de voordelen van remote werken. Bij Meetings In The Sun ziet men nog te veel mensen werken onder druk. Als het werken zo’n groot onderdeel van ons leven vormt, waarom voelt het dan voor zoveel mensen niet meer dan een verplichting?

Meetings In The Sun moedigt jou aan om weer vrij, gelukkig en productief in jouw werk te staan. Meetings In The Sun ziet remote werken als dé oplossing. Bij remote werken bepaal jij over waar en wanneer je werkt. Jij zult tijd overhouden, tijd die je zelf weer kunt indelen. Je kunt zo meer verdienen, of voor balans te kiezen en te genieten van de vrijgekomen tijd.

Bekijk Meetings In The Sun op LinkedIn

2. Mindful-Miljonair – op spirituele wijze naar financiële onafhankelijkheid

Steffy Roos Du Maine is er om menig spiritueel sceptici het tegendeel te bewijzen. Spiritualiteit is een belangrijk gegeven in het leven van (toekomstig) miljonairs. Een succesvol leven begint immers bij een heldere geest – evenals de weg naar financiële onafhankelijkheid.

Haar eigen succes laat zien dat er een kern van waarheid in haar theorie schuilt. Steffy heeft als mindful ondernemer inmiddels een omzet gedraaid van boven de zes miljoen. Met Mindful-Miljonair verbindt zij spiritualiteit met business.

Mindful-Miljonair biedt allerlei tools, materialen en bronnen om jou op weg te helpen met spiritualiteit als ondernemer. Zo duikt ze dieper in de spiritualiteit in haar podcast en boek. Je leert wat het spirituele voor jou kan betekenen en tot wat voor financieel succes het jou kan brengen.

Bekijk Mindful-Miljonair op LinkedIn

3. The Confetti Collective – financiële en persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers

The Confetti Collective is een platform waarop jij wordt herinnerd aan de benefits van ondernemen. Dagelijks tref jij content dat jou helpt om meer uit jezelf en je onderneming te halen. De blogartikelen lezen lekker weg, waardoor jij je kunt focussen op het opdoen van inspiratie. Mocht je tóch het gevoel hebben dat je vast zit? Dan zitten Cynthia Hing en haar team voor je klaar.

Cynthia is sinds augustus 2020 beheerster van The Confetti Collective. Nauwelijks een jaar later introduceert ze een eigen Academy. Haar expertise en kennis in ondernemerschap wordt bevestigd middels een afgeronde hbo-studie en groeiende vraag naar haar diensten.

Het leven moet boordevol plezier zitten, dat geldt ook voor jouw onderneming. The Confetti Collective biedt een community waar je met andere ondernemers kunt sparren. Zo biedt het jou een genoeg aan mogelijkheden om met jouw bedrijf te groeien naar financiële onafhankelijkheid.

Bekijk The Confetti Collective op LinkedIn

4. Financieel Vrije Vrouw – jouw kickstart richting financiële onafhankelijkheid

Topstuk van Financieel Vrije Vrouw is toch wel de FIRE masterclass. In deze masterclass geeft Janneke van den Brink je handvatten mee in jouw weg naar financiële onafhankelijkheid. Met onbeperkte toegang tot de vier modules bomvol kennis en tips, kun jij het rijk worden niet tegen gaan.

Je kunt bij Financieel Vrije Vrouw terecht voor jouw dosis aan motivatie en inspiratie. Janneke heeft zelf het één en ander aan struikelblokken overwonnen. Ze is het perfecte voorbeeld voor dat wat ze uitstraalt: het vrouwelijk geloof in eigen kunnen.

Financieel Vrije Vrouw haar blog richt zich op beleggen en mindset – twee onafscheidelijke factoren. Achter het beleggen zelf zit immers een idee, waarbij de mindset bepalend is. Alles wat nodig is om te beginnen, is enkel die befaamde eerste stap. Wanneer die stap gezet is, komt de rest vanzelf op je pad – aldus Janneke.

Bekijk Financieel Vrije Vrouw op LinkedIn

5. Kim Munnecom – gebruik de Law of Attraction in jouw voordeel

Niets frustreert meer dan hard werken voor financiële onafhankelijkheid, maar weinig resultaat zien. Wil jij jouw onderneming op de kaart zetten op een uiterst effectieve manier? Kim Munnecom heeft de kennis en inspiratie waar jij naar zoekt. Ze leert je hoe jij de Law of Attraction in jouw voordeel kunt laten gelden – beginnend met een blik op jezelf.

Kim stelt enorm veel gratis content beschikbaar voor iedereen die financieel wilt groeien. Op haar blog en in haar video’s en podcast deelt Kim hoe jij jouw mooiste leven kunt leiden. Haar manier van communiceren is onwijs nuchter en recht door zee, waar haar content inhoudelijk onwijs interessant blijft.

Bekijk Kim Munnecom op LinkedIn

6. Michon en Ruben van Law Of Attraction Nederland

De Law Of Attraction heeft van alles te maken met financiële onafhankelijkheid. Dankzij deze wet kun je veel geld en vrijheid aantrekken. Het is een methode die met de juiste begeleiding erg goed werkt. Michon en Ruben raden we het meeste aan om hierin begeleid te worden.

Ten eerste hebben Michon en Ruben zichzelf bewezen als experts door hun persoonlijke succesverhalen. Ze hebben beide hun financiële situatie drastisch verbeterd door de principes van de wet van aantrekking toe te passen. Ze hebben geleerd hoe ze hun gedachten, overtuigingen en energie kunnen afstemmen op het aantrekken van overvloed en welvaart. Ze hebben dit niet alleen in hun eigen leven gedaan, maar ook anderen geholpen om hetzelfde te bereiken.

Daarnaast hebben Michon en Ruben een diepgaand begrip van de psychologie achter de wet van aantrekking en hoe deze werkt op het niveau van de geest en het onderbewustzijn. Ze hebben uitgebreide studies gedaan naar dit onderwerp en hebben hun kennis gebruikt om praktische technieken en strategieën te ontwikkelen die mensen kunnen helpen bij het manifesteren van hun financiële doelen.

Het werk van Michon en Ruben gaat verder dan alleen het manifesteren van financiële overvloed. Ze erkennen ook het belang van het creëren van een evenwichtige en vervullende levensstijl. Ze leren mensen om te streven naar welvaart op alle gebieden van het leven, inclusief gezondheid, relaties en persoonlijke groei.

Kortom, Michon en Ruben worden beschouwd als de beste Law of Attraction-experts van Nederland vanwege hun succesvolle toepassing van de principes van deze wet in hun eigen leven, hun diepgaande kennis en begrip van het onderwerp, en hun vermogen om anderen te begeleiden naar financiële onafhankelijkheid door middel van positieve mindset en bewuste manifestatie.

7. Eef van Opdorp – no-nonsense praktijken van dé moneycoach van Nederland

Eef van Opdorp is groot kanshebber op de titel van dé moneycoach van Nederland. Zij helpt je jouw eigen geldzaken weer zelfstandig te kunnen beheren. Eef is recht door zee en draait nergens omheen. Ze houdt niet van omslachtige theorieën en onnodige hypotheses.

Na haar rol als financieel expert in ‘Uitstel van Executie’ is Eef in Nederland geen onbekend gezicht. Ze heeft daar haar capaciteiten als financieel coach op televisie bewezen. Ze is ervan overtuigd dat controle over geldzaken begint in je hoofd – aldus dé financiële coach van Nederland.

Eef is er van overtuigd dat wanneer jij jouw geldzaken op orde hebt, de rest zal volgen. De controle begint bij zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfwaarde – drie aspecten die in haar money coaching naar voren komen.

Bekijk Eef van Opdorp op LinkedIn

8. Pink Coaching – hoog sensitieve vrouwelijke ondernemers naar financiële onafhankelijkheid

Anne Fermont creëert met Pink Coaching rust in de hoofden van hoog sensitieve vrouwelijke ondernemers. Het is bij hoog gevoelige ondernemers gebruikelijk dat zij – naast het runnen van de zaak – vatbaarder zijn voor allerlei bijzaken. Dit kan de weg naar financiële onafhankelijkheid afremmen.

Anne biedt met Pink Coaching – naast gratis materiaal – drie fantastische, unieke pakketten. Door met haar in contact te komen, kun jij het succes nauwelijks tegengaan. Financiële onafhankelijkheid begint bij mentale rust, zeker bij hoog gevoelige vrouwelijke ondernemers.

Anne leert vrouwelijke ondernemers te durven vertrouwen op hun onderbuikgevoel; vrouwen met een ‘PINK attitude’. Ben jij een vrouwelijke ondernemer die oor heeft naar de combinatie strategie en intuïtie? Anne biedt precies wat jij nodig hebt. Ondernemen is een kwestie van hart en hoofd combineren, zónder dat jouw energietank snel leeg raakt.

Bekijk Pink Coaching op LinkedIn

9. FinancElle – dé digitale kennisbank voor persoonlijke financiën

Elle Loijens haar blog barst van de kennis en het expertise. Het geldt als bron van inspiratie voor hen die op zoek zijn naar financiële onafhankelijkheid. Ze is het blog gestart uit pure drang om mensen te willen helpen die moeite hadden met hun financiën. Haar blog kent vier categorieën: persoonlijke financiën, belastingtips, beleggen en ondernemerstips.

Als belastingadviseur barst Elle van de ervaring en expertise. Het over- en inzichtelijk maken van geldzaken is voor haar dagelijkse kost. Ook vertelt, schrijft en deelt ze graag over het behalen van financiële onafhankelijkheid en de FIRE-movement. In haar kennisbank geeft ze zelfs aan hoe jij binnen 10 jaar FIRE kunt behalen.

Bekijk FinancElle op LinkedIn

10. Evelien van Es – ondernemen naar financiële onafhankelijkheid vanuit jezelf

Evelien laat al op haar homepage zien haar mede-ondernemers te begrijpen. Ook zij is er van overtuigd dat financiële onafhankelijkheid begint bij zelfwaarde en -liefde. In haar boek ‘Wees Onverbiddelijk Jezelf’ vertelt ze er alles over.

Ben jij ondernemer en heb je moeite met het inschatten van waar je staat? Weet jij nog niet helemaal wat jouw volgende stap is? Ervaringen tonen aan dat Evelien meerdere malen heeft bewezen jouw situatie goed in te kunnen schatten. Zij is in haar handelen uniek door bij de persoon (jou) te starten, niet bij de onderneming. Om financiële onafhankelijkheid te bereiken kun jij jouw onderneming pas optimaal inzetten als jij weet wat de beste versie van jezelf is.

Bekijk Evelien van Es op LinkedIn