Alle wat je moet weten over acties, kortingen en meer van Gold Republic

Gold Republic is een Nederlands bedrijf en heeft als specialisatie beleggen in goud en andere soorten edelmetalen. Wereldwijd helpt dit bedrijf duizenden beleggers winstgevend investeringen te maken in edelmetalen. Het belangrijkste is vertrouwen, omdat de markt niet te voorspellen is en dat er veel risico is.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Heeft Gold Republic acties, promotiecodes en kortingen?

Op dit moment heeft Gold Republic de DAY1 X Gold Republic actie. Met deze actie, in samenwerking met partner DAY1, is het mogelijk om een gram goud te claimen. Het enige wat je hoeft te doen is een account te openen bij Gold Republic via de actiepagina. De registratie van het account moet binnen een sessie gebeuren, zodat Gold Republic je het goud kan toekennen. De rest van de voorwaarden van deze actie staat beschreven op de actiepagina.

Hoe Gold Republic begon

In 2008 werd Gold Republic opgericht. De oprichters waren op zoek naar een alternatieve manier van op een normale manier beleggen. Een hele mooie optie bleek al snel goud te zijn. Maar zonder problemen verliep het de eerste jaren niet. De goudmarkt kent namelijk veel louche zaakjes en heel weinig transparantie. Gold Republic bracht hier verandering in en ontving in 2010 een AFM vergunning als eerste goudverkoper. In Nederland is Gold Republic het enige bedrijf dat edelmetalen op deze manier op de markt brengt. De kernwoorden van dit Nederlandse bedrijf zijn dan ook veiligheid en transparantie. Zodoende hebben ze door de jaren heen een heel mooi team van medewerkers opgesteld en hebben ze grote stappen gemaakt.

Hoe gaat Gold Republic in zijn werk?

Als een klant van Gold Republic online goud, of een ander edelmetaal, besteld dan wordt er door Gold Republic fysieke goudbaar gekocht. De bestelling wordt geplaatst bij de smelterij en vandaar gaat het naar een kluis. Transport van het edelmetaal is zwaar beveiligd en helemaal verzekerd. Je kunt je goud naar een beveiligde kluis brengen of je kunt het goud thuis laten bezorgen. Laat je je edelmetaal thuisbezorgen, dan verlies je wel de aankoopgarantie en is het edelmetaal bij de meeste verzekeraars niet meer verzekerd. Wil je meer zekerheid, dan is het aan te raden om je goud op te slaan bij een onafhankelijke kluisbewaarder.

Het is voor iedereen mogelijk om goud te kopen

Heb je niet veel geld, dan lijkt het dat goud kopen onmogelijk is, maar dat is het niet. Heb je een klein budget, dan kun je bij Gold Republic ook heel makkelijk goud kopen. Het is namelijk al mogelijk om goud te kopen vanaf een gram. Je hebt uiteraard de mogelijkheid om later je investering uit te breiden en meer goud toe te voegen. Heb je interesse om goud te kopen, dan betaal je bij Gold Republic op dit moment voor 1 gram 57 euro. Helemaal niet duur dus.

Sparen bij Gold Republic met het spaarplan

Sparen is iets waar iedereen op de een of andere manier mee bezig is tegenwoordig. Met sparen krijg je meer zekerheid voor de toekomst. Maar met de historisch lage rente is dat helemaal niet zo zeker. Niemand weet namelijk wat het spaargeld waard is over tien of twintig jaar. Dit weet Gold Republic ook niet, maar wat ze wel doen is verder denken dan gewoon sparen. Bij Gold Republic heb je namelijk de mogelijkheid om de edelmetalen te sparen met een spaarplan. Voor het persoonlijk spaarplan kun je platina, zilver en goud gebruiken. Goud is BTW vrij en platina en zilver zijn dat ook in Zwitserland. Edelmetalen gebruikt voor het spaarplan van klanten worden daarom ook opgeslagen in Zürich. Je kunt sparen vanaf 50 euro per maand en Gold Republic berekent een commissie van 0.50%, niet veel dus.

Veiligheid is ontzettend belangrijk voor Gold Republic

Het belangrijkste bij het kopen van goud is veiligheid. Dat is bij Gold Republic niet anders en zij vinden veiligheid ontzettend belangrijk. Het moet goed en veilig worden opgeslagen. Vandaar dat Gold Republic gebruik maakt van kluizen in drie Europese steden. Het gaat om Amsterdam, Frankfurt en Zürich. Het goud staat op jouw naam en wordt dus zwaar beveiligd vervoerd naar de kluizen. Tijdens het transport ben je volledig verzekerd en je hebt geen enkel risico.

De Gold Republic webshop en app

Gold Republic heeft een interessante webshop waar je allerlei producten kunt aanschaffen. Zo verkopen ze een aantal goede boeken waarmee je als klant je kennis over goud en bitcoin kan verbreden. Naast de eigen website heeft Gold Republic ook een eigen app gemaakt. Deze app kun je downloaden in de Google Play Store en de Apple Store. De app is een heel makkelijk platform en je kunt in een handig overzichtje zien wat de prijzen zijn van alle edelmetalen. Ook is het via de app heel makkelijk om edelmetalen te kopen of geld te storten. Check zeker de webshop en app als je interesse in Gold Republic hebt.

Hoe zit het met goud en crypto valuta?

Investeer je al in crypto valuta, dan is ook investeren in goud niet heel gek. Sommige beleggers kiezen ervoor om een gedeelte van hun cryptomunten om te zetten naar edelmetalen. De markt van edelmetalen is veel minder volatiel en is daardoor heel interessant als er bij crypto’s een bear market dreigt. Er wordt dan vaak gekozen voor fiatgeld of stablecoins om de volatiliteit te ontlopen, maar ook fiatgeld en stablecoins kunnen in waarde dalen.

Op jouw succes!