Inhoud van deze pagina:
8) Gratis crypto trainingen uitgetest: verzamelde onderzoekdata
8.3) Madelon Vos geeft de meest toegankelijke training

De beste gratis crypto trainingen: gratis een meester worden op cryptogebied doe je zo

Alles leren over crypto en dat ook nog eens volledig gratis? Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Ben jij benieuwd naar wat je precies te wachten staat op de cryptomarkt? En hoe een crypto training je hierop kan voorbereiden? Dan ben je hier op het juiste adres, want als het op crypto aankomt, zijn wij de specialisten. Lees snel verder en ontdek alles over de beste gratis crypto trainingen die het internet rijk is. Er zit ongetwijfeld ook iets voor jou tussen.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Zo verliep onze zoektocht naar de allerbeste gratis crypto trainingen

Zodra we voor het eerst van de Bitcoin en het fenomeen “cryptovaluta” hoorden, zijn we direct op onderzoek uitgegaan. We vonden het onderwerp direct interessant en wilden er alles over weten. Maar het vinden van de juiste cryptomunt is nog niet altijd zo makkelijk: de markten staan niet stil. Ook het vinden van de beste crypto training is niet altijd even simpel. Door de loop der jaren zijn er heel wat cursussen verschenen en wij hebben we allemaal doorlopen.

De gratis Bitcointraining van Allesovercrypto.nl is onze onbetwiste nummer één op cryptogebied

De Alles over crypto gratis Bitcointraining is onze nummer één cryptotraining. Dat heeft met een aantal zaken te maken (uiteraard gaan we hier verderop in dit artikel meer uitgebreid op in). Allereerst is de training volledig gratis en leer je van A tot Z hoe je je weg vindt op de cryptomarkt. Je leert hoe je kunt inleggen op de cryptomarkt en hier op termijn geld mee verdient. De gratis training is ook zonder voorkennis te volgen. Je ontvangt bovendien drie gratis e-boeken.

Wat maakt dat wij gratis crypto trainingen zijn gaan reviewen?

Het reviewen van gratis crypto trainingen was voor ons een logische vervolgstap als redactie. We hebben ons jarenlang in crypto verdiept en hebben hier ook mee gehandeld. Dit had wisselende effecten. Om het nu eens echt onder de knie te krijgen, zijn we iets meer de diepte ingegaan. Wist je dat het doen van onderzoek en schrijven van reviews sowieso iets is dat we met veel liefde doen? In de loop der tijd hebben we ontelbare diepgaande reviews geschreven.

Kritisch blijven op het crypto gebied is noodzakelijk

Natuurlijk is het niet zo dat alles op cryptogebied automatisch hosanna is. Zeker niet. De cryptokoersen zijn net zo instabiel als de markten van andere soorten beleggingen. Dat houdt in dat je van tevoren nooit weet of je geld gaat verdienen of het juist dreigt kwijt te raken. Crypto experts proberen je met hun gratis trainingen zo goed mogelijk bewust te maken van de risico’s op crypto gebied en laten bovendien zien hoe je die risico’s kunt omzeilen.

Enige scepsis over cryptohandel is terecht? De beloften van crypto trainingen

Crypto trainingen hebben nogal eens de neiging extreem positieve verwachtingen te scheppen over investeren in crypto. Natuurlijk is het niet zo dat investeren in crypto automatisch zijn vruchten afwerpt. Er is helaas niet zoiets als een “wonderformule” voor gegarandeerde winst. Wel kun je door je goed in te lezen je risico’s flink beperken en de kans op succes vergroten. De beste crypto experts beloven je die inzichten te geven en maken beloften waar.

Op deze criteria beoordeelden wij gratis crypto trainingen

Wij letten specifiek op het  volgende:

 • Een goede gratis crypto training focust op de voor- en nadelen van crypto handel

 • De training is voor iedereen toegankelijk: jong en oud, elke beginner

 • De training heeft een logische opbouw met kop en staart

 • Het wordt duidelijk hoe crypto werkt en wat je ermee kunt

 • Je leert de ideale momenten herkennen om crypto te kopen of juist te verkopen

 • Je leert stap voor stap hoe je een account aanmaakt bij een broker, een crypto wallet gebruikt en crypto aankoopt

 • Een goede training brengt alle risico’s van crypto in kaart en laat zien hoe je die moet vermijden.

Gratis crypto trainingen uitgetest: verzamelde onderzoekdata

De onderzoekdata die we voor onderstaande crypto trainingen verzameld hebben, zijn stuk voor stuk uit eerste hand. Onze redactieleden zijn fanatiek aan de slag gegaan met de gratis cursussen en hebben deze van begin tot eind uitgeplozen. Elke cursus is door minstens twee van ons afgelegd en gereviewd. Vervolgens hebben we al onze resultaten naast elkaar gelegd.

Allesovercrypto.nl heeft het meest volledige aanbod

Het meest te spreken zijn wij over Allesovercrypto.nl, het cryptoplatform dat het meest volledige overzicht over crypto geeft. Dit platform staat vol verrassingen en biedt je een totaalbeeld van hoe de cryptowereld in elkaar steekt en hoe jij hierop aan de slag kunt. Met andere woorden: gewapend met de kennis van Allesovercrypto.nl zul jij het beste in jezelf naar boven halen. Je kunt vandaag nog beginnen met crypto en zult jezelf zien uitgroeien tot succesvol belegger. De gratis training neemt je volledig bij de hand en schept licht waar er duisternis was.

Ook zonder ervaring aan de slag

Het bijzondere van de Alles Over Crypto cursus is dat deze zonder enige voorkennis over beleggen en investeren te volgen is. Zelfs als je maar een heel klein investeringsbedrag tot je beschikking hebt, biedt de gratis training tal van mogelijkheden om van crypto een succes te maken. Je leert de basis van crypto niet alleen aan de hand van overzichtelijk leesmateriaal in een spreadsheet, maar ook aan de hand van video en liefst drie verschillende gratis e-boeken.

Door wie is deze cursus opgezet?

De gratis training over crypto is opgezet door financieel experts Patrick Suiker en Derek Westra. Derek is een specialist op het gebied van de synergie tussen psychologie en de economie. Hij heeft een master in Gedragseconomie & Speltheorie afgerond en is sinds zijn eerste aanraking met crypto 2013 fanatiek bezig met crypto. Hetzelfde kan gezegd worden over Patrick Suiker, een geboren ondernemer die al vanaf zijn vierde handelt en in 2013 op crypto verliefd werd.

De basislessen van de gratis training

De gratis cryptotraining brengt voor jou in kaart…

 • Hoe je Bitcoin en andere soorten cryptovaluta kunt aankopen

 • Hoe je zelf voor een succesvolle cryptostrategie zorgt

 • Hoe je je hoofd koel moet houden in stressvolle situaties

 • Hoe je op tijd risico’s en kansen inziet

 • Hoe je fouten maken kunt vermijden

 • HoHHdifoiefHoe je vandaag nog succesvol met crypto kunt beginnen

 • Hoe je eigenhandig op de cryptomarkt geld kunt verdienen

 • Hoe je verborgen cryptoparels leert herkennen die zomaar 10 maal in waarde kunnen stijgen.

Wist je dat…?

Alles Over Crypto er vanaf de eerste jaren van de Bitcoin al bij was en dat vóórdat crypto uitgegroeide tot een daverend succes met exponentieel grote winsten? Plus dat Alles Over Crypto in slechts enkele jaren tijd is uitgegroeid tot het grootste en bekendste crypto platform van heel Nederland en België? En dat het platform inmiddels 100.000 beleggers vooruit heeft geholpen op de cryptomarkt? Je kunt nu je plek in de gratis training scoren.

Het volgende succesverhaal

Misschien vorm jij dankzij de gratis training van Alles Over Crypto wel het volgende grote succesverhaal. Uitgestudeerd ben je nooit: er valt altijd nog wel iets te leren. Mocht je al langere tijd willen beginnen met crypto, maar heb je geen idee hoe je dat precies moet aanpakken, dan biedt Alles Over Crypto de oplossing – en dat vanuit het gemak vanachter je computer in je eigen woonkamer. De webinar is volledig gratis en ook nog eens leuk om te volgen.

Het begint bij het begin

Passie staat centraal bij Alles Over Crypto. Dat is ook precies de reden waarom de drie grondleggers met het platform zijn begonnen. Zij hebben de overtuiging dat crypto valuta en blockchain technologie niet meer zijn weg te denken uit het leven van vandaag de dag. Alles Over Crypto is in slechts een paar jaar tijd exponentieel gegroeid en bestaat inmiddels uit een hardwerkend en gepassioneerd team, plus een krachtige en florerende community.

De technische kant van het verhaal

Het technische deel van Alles Over Crypto wordt door Robin Westra voor zijn rekening genomen. Hij is een groot technisch genie, met een bachelor in Computer Science achter zijn naam. Hij weet precies hoe blockchaintechnologie in praktijk werkt en hoe je die naar je hand kunt zetten. Bovendien heeft hij meteen een beeld van welke cryptovaluta een succes gaan worden. Hij weet welke cryptomunten een hit worden en welke de zogenaamde “Shitcoins” zijn.

Wat is er op Alles Over Crypto te vinden?

Je vindt hier letterlijk van alles en nog wat – eigenlijk alles wat er maar te leren is over de blockchain en over cryptogeld. Je vindt hier onder meer de zeer hoog aangeschreven gratis cursus, maar ook verschillende achtergrondartikelen, nieuws, blogs, handige video’s en meer. Kortom: je wordt bij de hand genomen en volledig wegwijs gemaakt in de wereld van crypto.

Alles over Crypto cryptoblog

Het cryptoblog op Alles Over Crypto is verrassend uitgebreid. Je leest hier onder meer…

 • Een uitgebreide uitleg over wat Bitcoin precies is

 • Een uitgebreide uitleg over wat Blockchain precies is

 • De basis van cryptovaluta handelen

 • Een beginnersuitleg over het aankopen van cryptomunten

 • De achtergrond van verschillende cryptomunten

 • Een uitleg van wat Smart Contracts zijn

 • Wat ICO betekent

 • En wat Minen inhoudt.

Crypto Community geeft het beste overzicht

Meer overzicht in je crypto situatie? Crypto Community helpt te het volgende te leren:

 • Je ontdekt welke kansen Bitcoin biedt
 • De ins en outs van blockchain technologie
 • Je ontdekt hoe je zonder stress een succesvolle strategie kunt bepalen
 • Bovendien geeft de gratis training een voorproefje op de Complete Crypto Cursus
 • Je krijgt vrijblijvend toegang tot de Cryptocommunity
 • Leert hoe je een portfolio samenstelt, onderhoudt en hoe je zelf onderzoek moet doen.

Wil jij meer weten over investeren in crypto, maar is je basiskennis over crypto nog verre van op orde? Een gratis training kan dan interessant zijn. Zo hoef je geen geld uit te geven aan je verkenning van het fenomeen crypto en kun je bepalen of je in de toekomst ook bereid bent een betaalde cursus te volgen. Het maakt de drempel om de stap te zetten iets lager en je kunt bij jezelf met de kennis die je in een gratis training aangereikt krijgt nagaan of je met de trend mee wilt gaan, of deze liever aan je voorbij kunt laten gaan.

Wat houdt de gratis online crypto training in?

Een online training is altijd handig, omdat je er niet voor de deur uit hoeft. Je hoeft niet op een bepaald tijdstip op een bepaalde plek te zijn, maar kunt gewoon vanuit je eigen stoel de trainingsfilmpjes bekijken. Verder vertelt de training je over de basisstappen die je moet uitvoeren om crypto te kopen. Zelfs mensen die hier nog nul ervaring mee hebben, kunnen deze stappen goed volgen. Ook hoe je vervolgens het moment kiest om weer afscheid te nemen van je crypto komt aan bod en daarmee ook hoe je je winst terugboekt naar je eigen, vertrouwde bankrekening.

De voordelen van de gratis online crypto training van de Crypto Community:

✅ Het is een korte cursus met de basisinformatie die je nodig hebt om te kunnen beginnen met crypto. Je bent met de training zelf dan ook geen uren bezig.
✅ De training gaat verder dan alleen hoe het aankopen en verkopen in zijn werk gaat. Je leert namelijk ook hoe je balans in je eigen portfolio aanbrengt. Hiermee zorg je voor minder risico op verliezen.
✅ Met alle nieuwe valuta die op de crypto markt komen, is het goed om te leren hoe je voor jezelf een selectie maakt uit het aanbod dat er op dat moment is.
✅ Wanneer je tevreden bent over de gratis training en nog meer informatie wilt, kun je de cursus van Crypto Community volgen. Deze betaalde cursus heeft meer diepgang. Als je besluit lid te worden van de Crypto Community heb je een hele achterban waar je gebruik van kunt maken.

De nadelen van de Cryptocommunity:

❌ Vraag je af of je na het volgen van een gratis training voldoende startinformatie hebt. Meestal wordt er een tipje van de sluiter gelicht, maar wordt het vooral gebruikt om de betaalde cursus te promoten. Laat je niet zomaar overtuigen om die te doen als je daar nog niet goed over na hebt kunnen denken.
❌ Voor het handelen op de crypto markt heb je bepaalde computervaardigheden nodig. Heb je ze zelf niet? Bedenk je dan wie je genoeg vertrouwt om je hierbij te helpen. Vraag je bij elke fase van de gratis online crypto training af of je het alleen kunt, of dat je hulp nodig hebt.
❌ Er is veel informatie over crypto op internet en in boeken te vinden. Hoe weet je zeker dat je de laatste trends mee pikt en dat de cursus nog up to date is? Vraag het na bij de cursusleider.
❌ Houd er rekening mee dat je in het begin altijd meer tijd reserveert om je opstartfase in te vullen. Zodra je vaardiger bent kun je misschien met 10 minuten per dag prima uit de voeten, maar in het begin zul je echt wel wat meer tijd nodig hebben om met vertrouwen aan de slag te gaan.

Stappenplan om aan de gratis online crypto training te beginnen

Je overweegt de training niet als er al een bepaalde mate van interesse is. Bekijk wel of je voor jezelf voldoende uit de training haalt, of dat je toch een cursus moet gaan doen die niet gratis is. Heb je de gratis training dan wel nodig? Of kun je gezien de inhoud van de cursus beter meteen beslissen om het serieus aan te pakken? Maak een analyse van je eigen kennis en vaardigheden en hun niveau, zodat je weet of de gratis training hierop aansluit. Zodra je de beslissing hebt genomen om de gratis training te volgen, moet je de tijd nemen om goed door de stof te gaan. Zoek een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden. Maak aantekeningen die je later nog eens door kunt lezen. En schrijf vooral ook je vragen op. Aan het einde van de gratis training kun je gevoelsmatig voor jezelf bepalen of je echt met crypto verder wilt gaan of het hierbij laat.

Een gratis online training volgen over investeren in crypto

Iets wat gratis is, kun je bijna niet afslaan. Ook al is het onderwerp misschien nog een wat ver-van-je-bed-show, het kan altijd iets interessants opleveren. Neem bijvoorbeeld het onderwerp crypto. Je hebt er eens op internet naar gezocht en je vindt het maar wat boeiend hoe er een markt voor digitale valuta ontstaan is. En dan heb je het hier niet over echte euros die je via telebankieren op digitale wijze overboekt, maar een nieuwe, digitale munteenheid waar banken geen grip op hebben.

Hoe nepper het nieuws, hoe meer je gaat nadenken

Kijk eens kritisch naar wat er gebeurt op de beurs: bepaalde partijen mogen voor een bepaald bedrag een aandeel “reserveren”, om het zodra het aandeel in waarde stijgt snel weer te verkopen. In de tussentijd kun je van het moment van reserveren tot het moment van waardestijging er alles aan doen om dat aandeel goed in het nieuws te brengen. Je leest regelmatig in de krant wat er met digitale valuta of andere producten gebeurt zodra Elon Musk zich ermee bemoeit.

De normale mens of kleine belegger

Bepaalde partijen hebben blijkbaar het recht om op deze manier te handelen, maar zodra de normale mens op dezelfde manier werkt, wordt de beurs voor een dag stilgelegd. Hier zit toch een vreemd luchtje aan, of niet? Waarom mag de een zich wel zo gedragen en de ander niet? Waarom mogen de grote jongens er wel aan verdienen en de kleine jongens (of normale mens) niet? Dit soort praktijken komt steeds vaker boven water en dat leidt bij jou tot nieuwe inzichten.

Nieuwe markten zijn ontstaan

Door de macht van gevestigde instituten – zoals bijvoorbeeld grote bedrijven, overheden en banken – ontstaat er een steeds grotere ontevredenheid onder de bevolking. Er bleek zich als vanzelf een draagvlak voor een alternatieve munteenheid te ontwikkelen en daar wil je meer van weten. Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, dat heb je de afgelopen jaren met bitcoins wel gezien. Toch blijft het je boeien en duik je eens in de materie van de crypto valuta.

De crypto community induiken en ontdekken

Bij de crypto community kun je terecht voor alles wat met crypto te maken heeft. Je kunt er cursussen volgen, het online platform raadplegen en je netwerk inzetten om kennis te delen en vragen beantwoord te krijgen. Om te starten is de gratis online crypto training een mooi begin. Zo hoef je alleen maar wat van je tijd te investeren in het bekijken van de video en je bent al stukken wijzer geworden. De vraag is dan eigenlijk: Waarom zou je niet een gratis crypto training volgen?

Voor welke doelgroep is crypto zeker niet geschikt?

Als je nog geen achttien bent, kun je je spaarcenten beter nog even voor het behalen van je rijbewijs op je spaarrekening laten staan. Je bent misschien wel slim genoeg om te investeren, maar wettelijk gezien heb je nog niet de volwassen leeftijd bereikt. Met je vader of moeder de eerste stappen in de wereld van crypto zetten, kan natuurlijk wel. Maar de ouder die samen met jou handelt, blijft altijd eindverantwoordelijk voor jullie gezamenlijke handelen.

Crypto is ook niet fijn wanneer je…

… nu al geldzorgen hebt en tot nu toe weinig geluk in je leven hebt gehad in het casino. Als je het echt niet kunt missen, moet je je situatie vooral niet erger maken door spontane investeringen te doen die niet gegarandeerd iets op zullen leveren. Jij kunt dan beter eerst zorgen dat er elke maand wat salaris overblijft, zodat je een buffer op kunt bouwen voor situaties waarin het echt nodig is. Geluk speelt echter ook een rol, want je weet natuurlijk nooit wat er op je pad komt.

Wat zijn de gevolgen als je niet strategisch belegt?

Alleen op gevoel of zonder buffer investeren kan een kwalijke zaak zijn. Je bent dan aan het spelen met je leven en iedereen die dicht bij je staat. Het geld dat je aan crypto besteedt kan in waarde stijgen of dalen. Als het daalt en je raakt in paniek en besluit af te wijken van je strategie, kan dit veel drama veroorzaken. Je kunt een relatie op het spel zetten, je auto moeten verkopen of – nog veel erger – er gezondheidsklachten aan over houden omdat je te veel stress ervaart.

Wie zou wel kunnen investeren in crypto valuta?

Investeren doe je het beste als je ook de financiële ruimte hebt. Je kunt je dan nog steeds zorgen maken of je investering wel goed uit zal pakken, maar je creëert dan geen situatie waar je niet meer uit kunt geraken. Natuurlijk is het makkelijker om te investeren als je een pot met geld hebt en met niemand anders rekening hoeft te houden. Zodra je in een relatie zit, kun je dit soort beleggingen beter overleggen met je partner. Je moet er beiden achter staan en de gevolgen kunnen begrijpen.

Hoe investeer je dan in crypto?

En nou komt een praktische training om de hoek kijken. Gratis of niet, je wilt iets zinnigs leren dat je nog niet wist. De gratis online training over crypto bij de crypto community biedt je veel basisinformatie. Zelfs als je nog nooit eerder crypto currencies gekocht hebt, leer je uit welke vijf fasen het koopproces bestaat. Als je ze een paar keer gezien hebt bij een ander of ze zelf doorlopen hebt, zijn deze vijf fasen helder en vanzelfsprekend.

Wat is een crypto portfolio eigenlijk?

Een portfolio is eigenlijk je digitale portefeuille, waarin je een mix aan producten bewaart. Bij een makelaar bestaat de portefeuille uit alle koop- en huurwoningen die hij op dat moment aanbiedt. Als woningzoekende kun je deze portefeuille online bij de makelaar bekijken en er op reageren. Je crypto portfolio is helemaal voor jezelf. Het geeft je een handig overzicht van welke crypto valuta je allemaal bezit, maar dit portfolio stel je wel zelf samen. Aan jou de keuze voor een of meerdere valuta.

Waarom balans in je portfolio aanbrengen?

Net als bij je levensstijl is balans het sleutelwoord. Je kunt best in het weekend een vette hap eten of door de week een avondje hardlopen overslaan bij slecht weer. Je weet echter ook dat slecht weer niet de hele week je excuus mag zijn om niet te sporten en hoe lekker dat frietje met frikadel ook is, als het vaker in de week op het menu staat, is de balans ver zoek. Bij crypto kun je ook voor balans zorgen en tijdens de training leer je wat deze balans dan betekent en hoe je die voor elkaar krijgt.

Welke digitale valuta kies je het beste?

Dat kan een lastige zijn. Wie alleen maar de euro kent, is vergeten hoe vakanties in andere Europese landen er op geldgebied uit zag. Je ging naar het GWK om buitenlandse valuta te kopen en dan zag je een wisselkoers. Als je nu Italiaanse lires kocht en drie weken op vakantie ging, konden ze bij thuiskomst ineens sterk in waarde gedaald zijn. Je legde de lires die overgebleven waren dan liever in de kast, totdat je weer naar Italië zou gaan. Tenzij je het geld hard nodig had, dan nam je je verlies.

Hetzelfde principe, maar toch niet helemaal

Het idee van kopen en verkopen van digitale valuta werkt hetzelfde, je krijgt alleen geen fysieke envelop met vreemd briefgeld of munten mee naar huis, zoals dat bij het GWK wel het geval was. Wat je digitaal koopt, bewaar je ook digitaal. Bij je volgende vakantiebestemming keek je ook niet naar de mogelijke waardestijgingen van valuta in andere landen. Je koos eerst het land en regelde daarna het geld. Bij crypto werkt dat dan ook anders. Hoe je valuta selecteert en aankoopt, wordt in de training duidelijk aan jou als deelnemer uitgelegd.

Een start maken – en dan achterover leunen?

Net als bij gewone aandelen wil je zien hoe je investering het doet. Je kunt het zelfs vergelijken met andere zaken waar je geld aan uitgeeft en waar je iets voor terug verwacht. Je krijgt kinderen en betaalt hun studie. Je hoopt dan dat ze hun studie afronden, een diploma halen en het liefst ook nog binnen de minimale duur die ervoor staat. Daarna wil je dat ze een goede baan krijgen en gelukkig worden in het leven. Al jouw inspanningen leveren iets op, in geld of op een andere manier.

Crypto portfolio periodiek in de gaten houden

Bij alles wat er in de wereld gebeurt, kan er invloed zijn op financiële producten. Bij digitale valuta is dat niet anders dan bij traditionele munteenheden. Toch heb je gevoelsmatig meer met de Euro en de Dollar, dan met Litecoin of Cardano als valuta. En zo zijn er dus nog veel meer virtuele munteenheden en er komen ook nog steeds nieuwe valuta bij. Die nieuwe valuta reageren echter anders dan traditionele munteenheden. Dit wil je in de gaten houden.

Een voorbeeld

Als er in de Verenigde Staten een plan komt om meer banen te creëren, staat de beurs in New York op zijn kop. Zelfs het plan – dus nog zonder uitvoering van het plan – kan al voor enorm tumult zorgen. Elk gerucht kan op deze manier invloed uitoefenen op de waarde van een aandeel op de beurs. De geschiedenis leert dat jaarcijfers van bedrijven, milieurampen of machtswisseling altijd iets teweeg brengt op de beurs en dat kan zowel positief als negatief uitpakken.

Hoe zit dat dan bij crypto?

Hier ga je met je kennis – en onderbuikgevoel – de diepte in, want nieuwe valuta en nieuwe trends reageren niet altijd hetzelfde als je denkt of verwacht. Andere aspecten zijn van invloed en je kunt niet altijd voorbereid zijn op wat er komen gaat. Net als eerder bij Bitcoin kun je niet voorspellen of een nieuwe virtuele munteenheid het goed of slecht zal gaan doen. Dit betekent echter wel dat je kunt spelen bij het samenstellen van je portfolio. Je kunt zo bewust een gok wagen als je dat wilt.

Investeren kost tijd

Investeren kost dus niet alleen geld, maar ook tijd. Je moet je verdiepen in de theorie en je wilt op de hoogte blijven van nieuws en trends, maar hiervoor moet je wel tijd maken. Alleen maar de studie van je kind betalen, levert ook niet automatisch een groot succes op. Het opvoeden, het klaarstomen voor het volwassen leven, daar komen ook vaardigheden bij kijken die je als ouder leert ontwikkelen. Zo werkt het ook met digitaal geld. Elke dag wat tijd reserveren voor je crypto avontuur hoort erbij.

Je investering levert iets op – wat doe je nu?

Zodra je een zeer positief resultaat kunt behalen, wordt het tijd om je digitale valuta te verkopen. Maar hoe gaat een en ander dan in zijn werk als je het hebt over het verschil tussen virtuele en traditionele valuta? Kun je bijvoorbeeld gewoon met iDeal je winst terugboeken naar je normale bank? Of blijft de winst op een andere, virtuele plek, totdat je met digitale munteenheden kunt betalen in de normale wereld? Het is boeiend en er zal ongetwijfeld nog veel gebeuren op crypto gebied.

Crypto wereld: kiezen of delen?

Je staat dan ook voor de keuze om nu al vol met de hype mee te gaan en goed voorbereid te zijn op een trend die mogelijk aan blijft slaan, of voorzichtig eens wat stapjes op de crypto markt te zetten, zodat je wel weet waar Abraham de mosterd haalt, maar niet alles in een keer investeert. Je weet nooit hoe iets nieuws zich ontwikkelt en voorzichtig zijn blijft altijd belangrijk, maar zorg in ieder geval dat je weet hoe de crypto markt werkt.

Klaar voor alles dat met crypto te maken heeft

Zodra je de crypto training doorlopen hebt, kun je ook nog de uitgebreidere cursus doen. Je hebt dan alles op zak om aan de slag te gaan. Je kunt dan beginnen met het meegenieten van het succes van crypto. Ongetwijfeld zul je met meer plezier – en een beetje gezonde spanning – volgen hoe de crypto markt zich verder ontwikkelt.

Madelon Vos geeft de meest toegankelijke training

Je kunt Madelon Vos al in verschillende media tegen gekomen zijn. Ze is actief op YouTube, schrijft voor de krant en je hoort haar in podcasts. Daarnaast heeft ze haar eigen website met cursussen en een actieve community. Ze spreekt met passie over hoe je er financieel op vooruit kunt gaan en deelt ook persoonlijke informatie. Je vermogen veilig stellen voor de toekomst is een van haar speerpunten en cursisten kunnen uit diverse pakketten kiezen om zichzelf wijzer te maken. Ze durven daarna de stap te nemen en te gaan investeren.

De gratis cursussen en het gratis materiaal van Madelon zijn niet alleen toegankelijk, maar ook…

 • To-the-point: je leert de basis van crypto en hoe je crypto moet gebruiken om winst te maken

 • Je krijgt toegang tot Madelon Vos’ gratis e-book over vermogen, haar DCA sheet voor op YouTube en meer

 • Je krijgt bovendien tijdelijk gratis toegang tot haar MoneyTalks Community

 • Inmiddels heeft Madelon Vos al ruimt 25.000 cursisten geholpen

 • Die haar een gemiddeld cijfer van 4.8 uit 5 geven

 • Bovendien is ze een graag gezien en gehoorde mediapersoonlijkheid.

De voordelen van het aanbod van Madelon Vos:

✅ Je kunt uit meerdere pakketten kiezen, waardoor je niet meteen voor de duurste variant hoeft te gaan. Ben je daarna tevreden? Dan kun je alsnog overstappen op het duurdere pakket.
✅ Madelon Vos heeft kennis van didactische leerprocessen en dit merk je aan haar manier van uitleggen. Ze gebruikt visualisaties om theorie met de praktijk te verbinden.
✅ Op haar website vind je een e-book (Bescherm uw vermogen) en dit kun je gratis downloaden.
✅ De community kun je voor een prikkie voor een korte periode uitproberen, zodat je jezelf ervan kunt overtuigen dat het platform van Madelon Vos voor jou de moeite waard is.

De nadelen van het platform van Madelon Vos:

❌ Het begrip Technische Analyse kan voor sommige mensen te hoog gegrepen zijn, ondanks de excellente uitleg van Madelon Vos. Als het boven je pet gaat, moet je wellicht een andere vorm van investeren kiezen.
❌ Als veel producten gratis aangeboden worden, zit je te wachten op het addertje onder het gras. Je weet van te voren niet goed of je later toch nog iets moet gaan betalen voor de dienstverlening.
❌ Zelfs als je de cursussen goed kunt volgen en het vermogen hebt om te gaan investeren in crypto, is dit nog steeds geen garantie voor succes. Alle uitleg die je krijgt helpt je bij het handelen in crypto, maar je kunt nog steeds je inleg geheel of gedeeltelijk kwijtraken.

Voor wie zijn de producten van Madelon Vos het meest geschikt?

De aanpak van Madelon Vos zorgt ervoor dat basisbegrippen en strategieën duidelijk uitgelegd worden. Hierdoor is het aanbod erg toepasselijk voor mensen die veel voorbeelden uit de praktijk nodig hebben om de materie te snappen. Ook mensen die visueel ingesteld zijn, kunnen bijzonder veel steun uit de plaatjes en grafieken halen die gebruikt worden. Je leert zelf de link leggen tussen wat je hoort en wat je ziet. Dit is een goede voorbereiding voor het maken van je eigen analyses in een later stadium. De aantrekkingskracht tot Madelon Vos wordt ook gevormd door haar openheid en eerlijkheid. Je hebt niet met een afstandelijke trainer te maken, maar ziet ook wat ze privé post op diverse social media kanalen. Hierdoor voel je je prettig bij de persoon van wie je gaat leren.

Wat moet je minimaal weten om goed door de trainingen van Madelon Vos te komen?

Als je op dit moment alles met een rekenmachine moet uitrekenen of niet meer weet hoe je met percentages en breuken rekent, kan Technische Analyse een flinke kluif voor je worden. Een beetje basisrekenkunde is dus wel handig voordat je aan de cursus begint. Daarnaast moet je nieuwsgierig zijn naar crypto en willen blijven leren over crypto, want er verandert elke keer wel weer iets. Nieuwe valuta komen op de markt, maar met crypto krijg je ook met een hele andere manier van beveiliging te maken. Je moet echt weten wat je doet als je je eerste crypto koopt. Blijf niet bij een bron hangen, maar zorg dat je uit diverse hoeken informatie verzamelt.

Vrouwen met passie, kunde en kennis in de financiële en technische branche

Heel veel boeken en andere vormen van het aanbieden van kennis over financiële onderwerpen gebeurt door mannen. Dit wil echter niet zeggen dat er helemaal geen vrouwen zijn die je erover hoort, ze zijn gewoon minder in the picture. Iemand die wel van zich laat horen – en dat ook nog via diverse media en op een prettige manier doet – is Madelon Vos.

Madelon Vos – deler van passie, kunde en kennis

Deze dame is bekend van YouTube, is columniste, maakt podcasts en is docent aan de Hogeschool van Amsterdam met het vak Technische Analyse. Bovenal moet je over haar weten dat ze zich al sinds 2012 op de crypto markt begeeft. Met zo’n CV en dit soort ervaringen moet je haar op zijn minst een aantal keren gehoord hebben, of een aantal van haar columns gelezen hebben. Je wilt toch gewoon weten wat deze vrouw te vertellen heeft?

Nieuwsgierig geworden naar Madelon Vos?

Wanneer je haar website bekijkt, kun je niet anders concluderen dat Madelon uitblinkt in het delen van haar passie, kennis en ervaringen. Haar toon is anders, omdat je niet het gevoel krijgt dat je alleen maar overtuigd wordt om iets te doen (of laten). Ze wil je daadwerkelijk informeren en wijzer maken over onderwerpen die op dit moment trendy zijn. Dit merk je omdat het niet alleen over crypto gaat, maar ook over de economie in het algemeen en het creëren van vermogen.

Kennis delen door bewust de samenwerking op te zoeken

Ook de diversiteit over de onderwerpen en het netwerk dat ze inzet om die onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken te belichten, kun je waarderen. Je krijgt zo een veel completer beeld van wat er in de financiële wereld speelt en kunt je eigen gedachten erover vormen. Je leert feiten van fictie te onderscheiden en wat kritischer naar de bestaande instanties te kijken. Is het allemaal slecht? Nee, maar je kunt je wel voorbereiden op veranderingen die eraan zitten te komen.

Typische kenmerken van Madelon Vos die ertoe doen

Of het eraan ligt dat Madelon ook docent is, weet je niet 100% zeker, maar wat wel duidelijk is, is dat alles op een duidelijke en begrijpelijk manier en met veel geduld uitgelegd wordt. Als je de term Technische Analyse de eerste keer hoort, verwacht je misschien niet dat je het ooit zult gaan snappen zonder er een speciale studie voor te hebben gevolgd. Toch brengt ze de kennis over, door middel van heldere voorbeelden. De grafieken zijn niet altijd de makkelijksten, maar je leert ze lezen en begrijpen.

De prettige persoonlijkheid van Madelon Vos

Als het je alleen om de theorie gaat, kun je ook een boek bestellen en je de stof helemaal zelfstandig eigen maken. Je hebt dan niets of niemand nodig. Toch kan het bijzonder fijne karakter van een persoon je over de streep trekken als het gaat om kennisoverdracht. Iemand die heel innemend kan vertellen en bijzondere verhalen durft te delen, is het waard om van dat boek over te stappen op een ander medium. En daar geeft Madelon voldoende mogelijkheden en manieren voor.

Betaalde producten in het assortiment

Je kunt gebruik maken van vier producten waar je voor dient te betalen. Inhoudelijk leer je over het algemene handelen in crypto en een andere cursus gaat over crypto en de basis van Bitcoin. Dan is er nog een betaald product dat de MoneyTalks Community heet. Dit platform helpt je op allerlei mogelijkheden aan nieuws en brengt je in contact met anderen. De twee cursussen en de community samen kun je ook in een pakket kopen en dan ben je wat goedkoper uit dan bij de losse onderdelen.

Niet vergeten: ook een aanbod met vier gratis producten

Behalve de trainingen waar je voor dient te betalen, heeft Madelon Vos ook vier items die je gratis kunt bestellen. Een proefabonnement op de MoneyTalks Community is niet helemaal gratis, maar voor een euro kun je in een week wel uitvogelen of je het platform langer wilt gebruiken. De overige drie producten zijn echt gratis en het gaat dan om: een gratis e-book, een gratis basiscursus Bitcoin en Crypto en een gratis cursus Technische Analyse. Van welk gratis aanbod ga jij gebruik maken?

Gratis e-book lezen – Bescherm uw vermogen; Hoe vermogen zo optimaal mogelijk verdeeld wordt

Je krijgt met dit e-book informatie over hoe je je eigen financiële zaakjes op orde kunt brengen voor de toekomst. Er zit wel een addertje onder het gras, want zodra je je naam en e-mail adres achter laat, krijg je vanaf dat moment niet alleen het e-book, maar ook andere informatie in je mailbox. Dit hoeft niet vervelend te zijn, maar je wilt het wel weten voordat je je gegevens ergens achter laat. De e-mails die je ontvangt gaan over alle onderwerpen die Madelon boeien.

Voor wie is dit gratis e-book interessant?

Dit e-book kan je op weg helpen om inzicht te krijgen in je eigen vermogen. Je ontdekt welke mogelijkheden er zijn om het zeker te stellen, zodat je niet financieel geraakt wordt door toekomstige onrust die verwacht wordt. De e-mails die je daarna ontvangt, geven je deels een algemene kijk op de economie, maar ze gaan ook de diepte in. Natuurlijk brengt Madelon ook haar eigen trainingen onder de aandacht bij haar publiek op elke manier die mogelijk is.

Gratis Bitcoin & Crypto cursus volgen

Of je je nu al een beetje verdiept hebt in crypto of niet, met deze startcursus krijg je als beginner wat meer voeling met de materie. Tegelijkertijd zie je ook wat je met de betaalde cursus kunt bereiken en dat kan je net de motivatie geven om met Madelon in zee te gaan met een van haar betaalde producten. Je volgt de gratis training online, lekker comfortabel vanuit je eigen omgeving. Zo kun je zonder afleiding luisteren en zien waar het jou als starter om gaat.

Is deze gratis cursus iets voor jou?

Alle informatie is welkom als je nog helemaal niks van crypto currencies af weet. Een beetje wegwijs gemaakt worden door iemand die al ruimte ervaring heeft, is dan zeer prettig. Je krijgt ook een klein bedrag aan bitcoins om een beetje mee te leren spelen met de digitale valuta. Je leert de basis over hoe je de valuta opslaat en wat een veilige manier hiervoor is. Na de gratis basiscursus weet je of het handelen in crypto naar meer smaakt.

Gratis cursus Technische Analyse – van A tot Z bijwonen

Ook deze cursus geeft je een voorproefje van de betaalde training. Je krijgt niet alleen informatie over het aankopen en verkopen van digitale valuta, maar er wordt ook vooral de nadruk gelegd op hoe je zelf analyses moet kunnen maken. Je krijgt historische grafieken te zien die voorspellend voor de toekomst kunnen zijn en waar jij trends uit kunt halen waarop je je strategie weer af wilt stemmen. Geen spontane acties op basis van gevoel, maar evenwichtige analyses maken.

Wat heb je aan je recent opgedane kennis over Technische Analyse?

Wie op televisie wel eens de nieuwsberichten met analyses van aandelen heeft gezien, schrikt vaak van de complexe manier van presenteren van deze gegevens. Een grafiek dient echter om je inzicht te geven in de prestaties van een product en dus zou het juist makkelijk te begrijpen moeten zijn. Na deze gratis cursus zie je in welke rol Technische Analyse speelt in jouw plan om in crypto te gaan handelen. Je hebt de kennis nodig om zeker te zijn van je beslissingen.

Bijna gratis – een week lang kennismaken met de MoneyTalks Community voor maar 1 euro

Bij het uitgebreide pakket zit de MoneyTalks Community inbegrepen bij de prijs, maar hoe weet je nou of je dit platform wel de moeite waard vindt? Door een euro uit te geven aan dit weekabonnement geef je jezelf de kans om het platform te verkennen. Zo zie je al snel welke informatie het je concreet oplevert, wat het netwerk je te bieden heeft en hoe waardevol het live contact met Madelon voor jou is.

Waarom eigenlijk deelnemen aan de MoneyTalks Community?

Zodra je het leuk en spannend begint te vinden, kun je het platform via diverse toestellen bereiken. Ook wanneer je met het openbaar vervoer onderweg bent, kun je op je telefoon de app openen en helemaal bijgepraat worden tijdens de rit. Je ziet nieuws, technische analyses en leert van de vragen die anderen stellen. De community kan voor jou van doorslaggevende aard zijn om je bij Madelon Vos’s platform aan te sluiten. Ook kun je van voordelen genieten die elders niet gegeven worden.

Wel of niet voor Madelon Vos kiezen?

Crypto is al lang niet meer nieuw en daarmee heb je tegenwoordig ook steeds meer aanbieders die je vaardig willen maken op het gebied van de digitale valuta. Elke aanbieder vindt zijn eigen product natuurlijk het beste en jij bent eigenlijk de enige die kan bepalen of het aanbod voor jou wel of niet interessant is. Een basiscursus – al dan niet gratis – is een mooie start, maar als je echte training wilt volgen, moet je wel weten of de door jou gekozen partij bekwaam en inspirerend genoeg is.

Verwachtingen opschrijven en spiegel voorhouden

Maak voor jezelf duidelijk wat je te weten wilt komen tijdens een (gratis) training. Bekijk ook of een online platform met netwerkmogelijkheden voor jou zinvol is. Zet je doelen expliciet op papier, zodat je kunt afvinken of de partij waar je je bij aansluit voldoet aan jouw eisen. Zolang je van gratis producten gebruik kunt blijven maken, is dat mooi, maar uiteindelijk gaat alleen voor niks de zon op. Voor elke vorm van informatie die er echt toe doet, zal er een betaling van je verwacht worden.

Plezierige ontdekkingsreis in de crypto wereld

Misschien moet je de gratis producten gewoon anders bekijken: zolang je op een leuke manier kennis kunt maken met crypto en hoe de handel erin eruit ziet, heb je altijd gewonnen. Het zet je namelijk aan het denken over het ontstaan van digitale valuta en waarschijnlijk krijg je ook wel een beeld van hoe het er in de toekomst met deze monetaire eenheid aan toe zal gaan. Je wordt op intellectueel vlak een slimmer mens als je je durft te verdiepen in iets wat je nu nog hocus pocus of eng vindt.

Persoonlijke ontwikkeling in kaart brengen

Lezen, luisteren, ontcijferen, interpreteren en verwerken; met het gratis aanbod van Madelon Vos word je vanzelf nieuwsgierig naar crypto en wat het voor jou kan betekenen. Ben je niet meteen van de online trainingen? Luister dan eens naar een podcast met Madelon of kijk naar de filmpjes op haar YouTube kanaal. Iedereen leert op een andere manier en nu gaat het erom uit te zoeken welke manier bij jou past. Zodra je weet waar je het beste mee geholpen bent, kun je pas een keuze maken.

Blijf kritisch ten opzichte van jezelf, maar ook van anderen

Je hoeft niet hoogintelligent te zijn om in crypto te willen investeren. Net als bij alle andere investeringen moet je echter wel weten hoe het in de basis werkt. Als je het risico durft te nemen, kan er veel te verdienen zijn. De bal kan helaas ook de andere kant op rollen. Aan alle successen zijn vaak twintig (of meer) faalmomenten vooraf gegaan. Dit zijn niet de momenten die trainers graag met je delen, omdat je daardoor denkt dat de cursus minder waard is en je ook eerst moet verliezen.

Inzicht en strategie ontwikkelen

Ga daarom altijd kritisch te werk. Leg op alle kennis die je tot je neemt een flinke korrel zout en blijf vragen stellen. Jij bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor welke informatie je krijgt en hoe je die verwerkt. Wat je daarna weer met die informatie doet, blijft ook altijd op je eigen bord liggen. Je kunt je alleen maar zo goed mogelijk voorbereiden als je hebt besloten dat de crypto branche ook iets voor jou is. Een gratis cursus kan je dan ook goed helpen de eerste stapjes op de crypto markt te zetten.

Beste gratis crypto trainingen volgens de Consumentenbond, Kassa, Radar

Helaas hebben de grote vergelijkingssites en -instituten geen groot overzicht geschreven van welke gratis cryptotrainingen het beste zijn. Vandaar dat wij zelf op onderzoek zijn uitgegaan. Natuurlijk hebben de Consumentenbond, Radar en Kassa wel het nodige geschreven over de mogelijkheden en risico’s van crypto. Klik op de links hieronder voor meer informatie.

Gebruikte bronnen voor dit crypto training onderzoek

We hebben de volgende bronnen bekeken en geraadpleegd voor het schrijven van dit crypto training onderzoek:

https://www.consumentenbond.nl/beleggen/zelf-beleggen/investeren-in-cryptovaluta

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/zo-investeer-je-in-crypto-via-een-traditionele-broker-zonder-speciale-app/

https://www.bnnvara.nl/kassa/tags/crypto.

In conclusie: jouw gratis crypto training vervolgstap

Investeren in crypto’s is niet zo moeilijk. Je moet het alleen maar durven. Je inlezen met één van de fantastische gratis crypto trainingen in dit artikel is een belangrijke eerste stap. Jij bent aan zet: er ligt een wereld aan je voeten om te ontdekken. Jouw cryptoavontuur begint nu.

Train ze!