Gratis webinars over vastgoed volgen? Je vindt ze hier

Laten we punt voor punt kijken naar de beste webinars om zelfstandig te leren hoe je op effectieve en slimme wijze kunt beleggen in vastgoed.

Belangrijke disclaimer vooraf

Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en zou alleen gedaan moeten worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Vastgoed kennis opdoen: lezen of kijken?

Als je net nieuw bent in de wereld van vastgoed of je kennis over vastgoedbeleggingen wilt vergroten, dan kun je ervoor kiezen één of meerdere boeken over investeren in vastgoed te kopen, je kunt natuurlijk ook een webinar volgen. Dat is meestal net wat motiverender en leuker.

Waarom wel of niet een webinar?

Volg je een webinar over vastgoed? Dan kom je alles te weten over de werking van vastgoed in direct contact met anderen. Dat is zowel leuk als leerzaam, omdat je vragen kunt stellen en ideeën uit kunt wisselen. Het nadeel is natuurlijk wel dat je voor heel eventjes terug naar de lesbankjes moet en afhankelijk bent van de ‘lesuren’. Lees je een boek over vastgoed, dan kan je zelf bepalen wat en wanneer je studeert. Sommige mensen vinden het fijner dit zelf te bepalen.

Verschillende vastgoed webinars

Toch liever klassikaal les krijgen? Een goede keuze. In deze blog geven we je vier tips voor het volgen van online webinars, plus beschrijvingen met wat je tijdens de webinar precies leert (wat je volgt natuurlijk een webinar om te leren). Klaar voor de start? Oké, daar gaan we dan!

Webinar 1: gratis training bij Vrijheid-vastgoed

In de online training “Veilig Vrijheid Creëren Met Vastgoed” van Martijn van den Berg leer je in 3 simpele stappen hoe je kunt beginnen met investeren in vastgoed. Je hebt geen ervaring of zelfs maar kennis van zaken nodig om aan te schuiven. De online training is geschikt voor iedereen die wil leren beleggen in vastgoed. Je leert op een veilige manier vastgoed vrijheid te verkrijgen.

Beleggen in vastgoed: altijd de beste beleggingsoptie

Vastgoed blijft de beste beleggingsoptie omdat er altijd vraag naar vastgoed zal zijn. Mensen zullen altijd onderdak nodig hebben om te wonen en te werken. Ook al zit de vastgoedsector in een dipje, deze zal uiteindelijk weer aantrekken. Je investering zal nooit ál zijn waarde kwijtraken, zoals met bijvoorbeeld een aandeel wel kan (een bedrijf kan namelijk failliet gaan).

Een gratis training!

Het bijzondere van deze training is dat hij helemaal gratis is. Het kost je niets, maar je wordt er wel een stuk wijzer van. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, namelijk 100, dus wees er op tijd bij.

Voor wie is de webinar Veilig Vrijheid Creëren Met Vastgoed?

De webinar is speciaal voor iedereen die meer wil met zijn geld dan dit op de bank hebben staan, waar je maar een heel klein beetje rente gaat. Het is voor iedereen die behoefte heeft aan een nieuw (vastgoed)avontuur en een uitdaging. Het seminar is ook ideaal voor mensen die naast hun vaste inkomen nog een extra inkomen willen hebben, maar niet precies weten hoe ze dat moeten aanpakken. Het enige dat je nodig hebt, is een goede mindset en genoeg lef.

Wie nemen deel aan deze webinar?

Er doen verschillende mensen deel aan de webinar: huizenbezitters, maar ook huurders. Je komt mensen in loondienst tegen, maar ook ondernemers. Er nemen mensen deel uit elke leeftijdsgroep: van studenten tot gepensioneerden (alleen baby’s en peuters zijn helaas nog ondervertegenwoordigd). De webinar wordt bijgewoond door mensen met uiteenlopende beroepen.

Voor wie is de webinar niet geschikt?

Als je op zoek bent naar een methode om snel rijk te worden, dan is investeren in vastgoed niets voor jou. Vastgoedbeleggen is iets waar je bloed, zweet en tranen in moet investeren: een hoop tijd, liefde en aandacht. Het is een vak apart: wie winst wil halen, moet eerst een investering doen. Ook heb je lef nodig. Mensen die een negatieve instelling hebben, zullen niet slagen.

Wie is Martijn van de Berg?

Met zijn 38 jaar is Martijn van den Berg al een succesvol beleggingsexpert op het gebied van vastgoed. Hij is een succesvol belegger, trainer, online ondernemer en publieke spreker, die vele cursussen en workshops geeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en vastgoed.

Webinar 2: webinar van de Great Property Experience

Deze webinar wordt gepresenteerd door Frank Bakker, iemand met ruim 19 jaar ervaring in het oprichten nieuwe en het reorganiseren van bestaande bedrijven. Vervolgens waagde hij de stap naar vastgoedinvesteringen, wat hem in korte tijd financiële vrijheid bood. Hij had de mogelijkheid zijn passie na te jagen en andere mensen succesvol te maken door zijn kennis aan te bieden.

Vastgoed professional Pieter Monsma

Frank Bakker wordt bijgestaan door Pieter Monsma, een trainer, internationaal spreker en coach van bedrijven. Pieter Monsma is als boer begonnen, maar dat heeft hij achter zich gelaten. Inmiddels heeft hij een vastgoedportefeuille die miljoenen waard is en heeft hij tijd vrij om andere mensen te helpen hun patronen te doorbreken en het pad naar succes in te zetten.

Webinar 3: gratis vastgoed cursus van IBA Coaching

IBA Coaching wordt gevormd door Chantalle en Marijn. Samen begeleiden zij hun cursisten en leren hen hoe ze op slimme wijze in vastgoed kunnen investeren. Het opbouwen van een vermogen is een uitdaging, maar iets dat absoluut zijn vruchten af kan werpen. Chantalle en Marijn zijn niet alleen zakenpartners, maar ook op romantisch vlak met elkaar verheven: zij runnen 6 stabiele bedrijven en 2 jonge kinderen. Het is de vraag wat de grootste uitdaging is.

Financiële vrijheid bereiken

Het bereiken van financiële vrijheid met vastgoed is altijd een uitdaging. Hier heb je een goede voorbereiding voor nodig. Gelukkig heb je geen enorm vermogen nodig om je eerste vastgoedinvestering te doen, dit kan ook met een relatief laag bedrag en een bescheiden salaris. Het is Chantalle en Marijn ook gelukt om financieel onafhankelijk te worden zonder tonnen winst te maken. Op eigen kracht, met flink wat doorzettingsvermogen kun je er ook komen.

Wat kun je na de vastgoed training?

Na afloop van de gratis vastgoed training…

  • Weet je welke voordelen investeren in vastgoed heeft.
  • Weet je hoe je kunt investeren in vastgoed zonder zelf eigen vermogen te hebben.
  • Kun je doorgroeien na je eerste aankoop zonder dat je hiervoor eerst extra voor hoeft te sparen.
  • Weet je wat het begrip ‘compound interest’ betekent en hoe je dit kunt inzetten om je vermogen te laten groeien zonder dat je je hiervoor hard hoeft in te spannen (een passief inkomen).
  • Zijn al je – van tevoren gestelde – vragen beantwoord.

Wat maakt IBA Coaching een goede keuze?

IBA Coaching geeft inzichten die je meteen kunt toepassen. Marijn en Chantalle zijn twee erg enthousiaste menen die3 goed te benaderen zijn en voortdurend updates over de cursus geven. De cursus is laagdrempelig en de video’s, plus opleidingsdocumenten overzichtelijk en helder.

Webinar 4: trainingen via The Happy Investors.nl

Via thehappyinvestors.nl kun je verschillende soorten cursusmateriaal downloaden. Zo kun je een complete roadmap downloaden genaamd ‘Financiële Onafhankelijkheid bereiken’. Je vindt dit document in format e-book. In deze roadmap kom je alle lessen tegen die je nodig hebt om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Het gaat echt om een strategie voor de lange termijn.

Roadmap als onderdeel van cursus

De roadmap is onderdeel van de cursus ‘Financiële Onafhankelijkheid Bereiken’. Je vindt deze terug bij de Happy Investors Community. In deze community vind je verschillende trainingen terug (meer dan 50) om Financieel Onafhankelijk te worden. Ook kun je een cursus volgen genaamd ‘Winnen met Beleggen’, die je hebt duurzaam rendement te behalen.

Wat is de Happy Investors Community?

De Happy Investors Community is een platform waarop je leert hoe je succesvol op de lange termijn kunt beleggen en investeren om financiële onafhankelijkheid op te bouwen. Wie financieel onafhankelijk is, leeft een meer compleet en gelukkig leven. Je leert hoe je kunt beleggen.

Wie is Jorik Vermeulen?

Jorik Vermeulen is de bedenker en oprichter van Happy Investors. De Happy Investors Mindset staat bekend als een levensstijl met een visie: mensen meer voldoening en vrijheid geven in het leven, door hen financieel onafhankelijk te maken. Het gaat om het vinden van controle over je leven. Dat kun je onder meer doen door te beleggen in vastgoed, maar je kunt je geld ook op andere manier inzetten, bijvoorbeeld in aandelen of investeringen op lange termijn.