Frank Bakker en Pieter Monsma zijn de oprichters van the Great Property Experience. Beiden zijn door investeringen in vastgoed in rustig financieel vaarwater terecht gekomen en hoe ze dat hebben gedaan, delen ze via The Great Property Experience met mensen die daar nieuwsgierig naar zijn. Dit doen ze door middel van een online trainingsprogramma, webinars en diverse evenementen die op de doelgroep gericht zijn. Iedereen die interesse heeft in vastgoed in het algemeen of wil leren hoe je zelf financieel voordeel kunt behalen uit investeren in vastgoed, kan bij The Great Property Experience terecht.

Wat zeggen ervaringen van anderen over The Great Property Experience?

Je kiest niet voor niks voor een training of platform, daar wil je duidelijke redenen voor kunneng even en positieve ervaringen over gehoord hebben. Over The Great Property Experience wordt onder andere het volgende gezegd door de gebruikers:
1 ] men is enthousiast over het netwerk van het platform
2 ] de training stelt mensen in staat om daadwerkelijk een portefeuille op te bouwen
3 ] men ziet dat er financieringsmogelijkheden zijn, die verder gaan dan alleen de eigen spaarpot
4 ] men leert hoe investeren in vastgoed echt kan leiden tot het genereren van een passief inkomen

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Wat is er zo uniek aan The Great Property Experience?

Waar het bij de meesten aan ontbreekt is doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. We hebben allemaal wel de wens om een beter leven te krijgen en bedenken allerlei plannetjes, maar hoeveel mensen die je kent voert deze plannen ook echt uit? Je laat je eerst tegenhouden door het gebrek aan kennis. Daarna mis je de ervaring of ontbreekt het aan het budget dat je denkt nodig te hebben. De tijd gaat verder en je dromen en mooie plannen verdwijnen steeds verder naar de achtergrond. Met het platform dat je bij The Great Property Experience vindt, ga je wel verder en durf je wel die eerste paar stappen te zetten. Ook al is het voorzichtig en heb je misschien eerst de steun van de community of je vastgoedcoach nodig, je zet ze wel.

Wat moet je er voor over hebben?

Je hoeft niet per definitie al iets te weten of kunnen, het gaat er dus om dat je wilt, dat er ergens in jou een nieuwsgierigheid naar boven komt die zich afvraagt hoe het wel kan. Zodra je die shift kunt maken, gaat het niet meer over of het kan, maar hoe je het voor elkaar krijgt. Dit is een grote verandering tussen je oren en bijna iedereen krijgt er op een bepaald moment in zijn leven wel mee te maken. Je dient het zelfvertrouwen te krijgen om er vol voor te gaan en je door niets of niemand te laten tegenhouden. Je kunt nog steeds fouten maken, maar je ontwikkelt je wel.

Belooft het product meer dan het waar kan maken?

Natuurlijk heb je af en toe een beetje geluk nodig. Je komt de meest interessante panden niet altijd tegen als je ernaar op zoek bent, soms komt iets gewoon op je pad. En dat kan via de community, maar ook uit je eigen omgeving komen. Met de trainingen, masterclasses en webinars krijg je echter voldoende grond onder je voeten om invulling te kunnen geven aan je vastgoeddromen. Je leert wat voor jou werkt en welke strategie je naar aanleiding van je successen kunt ontwikkelen. Financieel vrij zijn is mogelijk voor iedereen die kansen ziet. Met The Great Property Experience creëer je die kansen bewust voor jezelf.

Wil jij ook inkomsten waar je niet (te) hard voor hoeft te werken?

Van vroeger uit weet je niet beter dan dat je gewoon moet werken voor je geld en daar is ook helemaal niks mis mee. Je gaat als kind naar school en daarna studeer je nog een paar jaar verder of ga je direct aan de slag. Bij een familiebedrijf of als kind op de boerderij is het de normaalste zaak van de wereld dat je al van kleins af aan mee helpt. Alle handjes zijn hard nodig om het bedrijf of de boerderij goed te laten draaien. Hard werken gaat dan bijna vanzelf.

Andere plannen bekokstoven

Maar niet elk kind dat in een boerengezin geboren wordt, wil ook in het boerenbedrijf werken. Ook niet elke afgestudeerde student gaat in zijn of haar vakgebied aan de slag. Soms heb je op jongere leeftijd keuzen gemaakt – of hebben je ouders die toen voor je gemaakt – waar je nu anders op terug kijkt. En dan kun je wel eens van gedachten veranderen over je toekomst en hoe je die wil gaan invullen. Een carrièreswitch heb je zelf in de hand en soms ga je dan terug de schoolbanken in.

Studie, thuisstudie of workshops volgen

Het ligt helemaal aan jouw nieuwe plannen voor de toekomst welke vorm van scholing daar bij past. Als je een passie voor bloemen en planten hebt ontwikkeld, ben je misschien met een aantal workshops helemaal klaar voor je nieuwe baan. Voor sommige beroepen heb je een erkend diploma nodig, waardoor je echt weer tijd inplant om serieus te gaan studeren. Elk examen kost geld en dus wil je alle vakken en de eindstreep het liefst in een keer halen.

Van betaalde baan naar passief inkomen

Zodra je weer aan het werk bent, komt ook de gedachte wel eens bij je op hoe andere mensen het soms stukken makkelijker lijken te hebben dan jij. Je vindt je baan leuk en je hebt veel plezier in je werk, maar je zou ook best tevreden zijn als je genoeg middelen had om een of twee dagen in de week minder naar kantoor te gaan. Dan kan je je hobby weer oppakken, wat vaker uitstapjes maken of wat meer bij je gezin zijn. Hoe zou je dat voor elkaar kunnen krijgen?

Op een andere manier aan je inkomsten komen

Heb jij de neiging om te sparen voor grote uitgaven en is je spaarrekening inmiddels goed gevuld? Dan kan het slim zijn om eens een inschatting te maken van wat je met dat geld van plan was en of je echt wel alles nodig hebt om die doelen nog steeds te realiseren. Doelen veranderen ook wel eens als je ouder wordt, dus wat is er nog over van je plan en welk bedrag wil je daarvoor reserveren? Zodra je dat helder hebt, zie je meteen welke kansen er voor het oprapen liggen.

Een voorbeeld maakt het duidelijker

Wanneer er aankopen wegvallen – je streeft niet meer naar die gigantische villa met grote tuin, maar wilt veel liever in een tiny house gaan wonen en tijd over houden voor de leuke dingen in het leven – betekent dit automatisch dat er andere investeringen nodig zijn. Een tiny house kost misschien nog minder dan de helft van die luxe villa, afhankelijk van de woonplaats die je voor ogen had. Je hebt geen schoonmaker meer nodig en geen tuinman en dat betekent minder investeren en ook minder uitgaven daarna.

Wat dan te doen met het geld dat dan ineens geen duidelijke bestemming meer heeft?

Zodra je een buffer hebt, kun je andere keuzen in het leven maken. Je kunt het bedrag uitgeven aan dure vakanties of materiële zaken, maar je kunt het ook over een andere boeg gooien. En dan komt de term “passief inkomen” om de hoek kijken. Alle financiële middelen die “over” zijn, kun je in potjes stoppen die weer iets opleveren. Je spaarrekening was vroeger zo’n potje, maar doordat je steeds minder rente ontvangt, is hier weinig winst meer te behalen.

Andere potjes op het spoor komen

Zodra je de beslissing hebt genomen dat je je geld beter wilt investeren, ga je vanzelf nadenken over de manieren waarop dit mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld de aanschaf van aandelen overwegen, maar dan heb je meteen het risico dat een aandeel ineens sterk aan waarde verliest en je hele investering als sneeuw voor de zon verdwenen is. Het is niet dat je het niet zou durven, maar je zoekt eigenlijk iets dat waardevaster is en minder reageert op bedrijfsprestaties of andere gebeurtenissen.

Het potje dat vastgoed heet

Vastgoed heeft in het verleden al ruim bewezen dat het een goede manier van investeren is. Een gebouw bestaat uit stenen en cement en die stenen en cement blijven voor een x aantal jaren gewoon hun waarde behouden. Door het stijgen van de vraag en het niet gelijk mee stijgen van het aanbod, kan het zelfs veel meer waard worden. Als je deze basis snapt, dan weet je ook dat vastgoedobjecten zinvolle investeringskansen zijn.

Waar begin je mee als je voor vastgoed wilt gaan?

De basiskennis heb je misschien al op zak. Je hebt je eigen huis gekocht en weet hoe hypotheken werken en wat je maandelijkse lasten zijn. Misschien ben je zelfs al bezig geweest om je hypotheek eerder af te lossen, zodat je ook eerder van die lasten af bent. Zo lang er elke maand een bedrag van je rekening af gaat voor je huis, blijft de bank toch de eigenaar van je huis en niet jij. Het kan dus veel fijner voelen om sneller de echte eigenaar van jouw woning te worden. Zijn er nog andere opties?

Extra vastgoed aan je portefeuille toevoegen

Naast je eigen huis kun je nog andere vastgoedobjecten gaan kopen. Het gaat dan aan de ene kant om kansen zien en ze met beide handen aangrijpen als ze zich voordoen. Het gaat ook om jezelf slimmer maken als het om het begrip investeren op zich gaat. Je kunt namelijk ook investeren met minder eigen middelen en bijvoorbeeld de overwaarde op je huis gebruiken.

Wat is investeren dan wel?

Investeren betekent niet altijd dat je alleen eigen geld kunt gebruiken. Uiteindelijk draait het om wat er onder de eindstreep over blijft. Dus een deel van de overwaarde kunnen inzetten om – als alle kosten en uitgaven er weer af zijn – meer over te houden, kan een goed idee zijn. Stel je betaalt 300 euro in de maand extra, maar kunt een appartement kopen dat 600 euro in de maand oplevert, dan is dat een duidelijk voorbeeld van je mogelijkheden.

Haken en ogen aan investeren in vastgoed

Natuurlijk moet het appartement dan wel 12 maanden per jaar verhuurd worden en moeten de huurders zich goed gedragen en alle rekeningen blijven betalen. Het appartement moet netjes achter gelaten zijn zodra huurders weer vertrekken. Bij investeren in vastgoed zul je altijd met bepaalde marges moeten rekenen, want als het allemaal positief zou zijn, zou iedereen in vastgoed investeren. Je hebt er dan ook kennis en ervaring voor nodig om je kansen goed te kunnen beoordelen.

Duidelijke instructies en aanpak voor het investeren in vastgoed

Een cursus volgen om je de kneepjes van het vak te leren is dan altijd handig. Ook al heb je zakelijk inzicht en heb je een leuke buffer om mee te gaan investeren, je wilt wel succes behalen. En zelfs al is succes in het leven nooit gegarandeerd, je wilt er alles aan doen om jouw kans van slagen wel zo groot mogelijk te laten zijn. Met de Great Property Experience krijg je voldoende theorie en worden alle soorten ervaringen met je gedeeld om je kans op succes te vergroten.

Training of webinar van Great Property Experience volgen?

Je hebt meerdere mogelijkheden en je kiest wat bij jouw persoonlijke voorkennis en situatie past. Enerzijds worden er diverse webinars aangeboden en deze kun je vaak gratis volgen. Dat betekent dat je voeling met de vastgoedmarkt en investeren in vastgoed op zich krijgt. Het kan om investeren in het binnenland gaan, maar je kunt ook besluiten dat je in het buitenland betere kansen ziet. Webinars zijn hierop aangepast en je hoeft er de deur niet eens voor uit.

Voor de gratis webinar gaan

Eerlijk gezegd zou het – zelfs als je nog niet de middelen hebt om in vastgoed te investeren – toch al zinvol zijn om eens een kijkje bij zo’n webinar te nemen. Als je namelijk twijfelt, kun je op die manier bij jezelf nagaan of je twijfels gegrond zijn, of dat je met wat extra informatie wel zou durven. Een webinar gaat over belastingen en daar is niet iedereen in thuis. Voor je eigen belastingen heb je liever een expert, waarom zou je het dan nog moeilijker maken met extra vastgoed?

Hoe verder na de webinars?

Zodra je merkt dat je het aan zou durven en je er ook de basiskennis voor hebt, kan een intensieve training nog extra ondersteuning bieden in je proces als startend vastgoedinvesteerder. Bij de Great Property Experience bestaat de training uit 12 verschillende onderdelen, waar je in je eigen tempo doorheen kunt werken. Een onderdeel dat je lastig vindt, doorloop je gewoon nog een keer. Stof waar je moeilijk doorheen prikt, kun je ook tijdens de vraag-maar-raak sessies aan bod laten komen.

Voordelen van de training

Je krijgt niet alleen toegepaste theorie, maar leert ook van de ervaring van mensen die je voorgingen. Je ontvangt ook een werkboek, dat je helpt om je eigen strategie voor je vastgoed te ontwikkelen. Als je eenmaal gaat rekenen, zie je vervolgmogelijkheden en door een duidelijk strategie met verschillende scenario’s op papier te zetten, krijg je een duidelijk plan waarmee je naar een specifiek einddoel toewerkt.

Doelen specificeren voor jezelf

Zonder doel kom je het leven ook wel door, maar dan laat je alles gebeuren en wat er toevallig op je pad komt, daar ben je dan tevreden mee. Daar is niks mis mee, maar het kan ook anders. Iemand die duidelijke doelen voor zichzelf stelt, vergroot de kansen voor zichzelf namelijk om deze doelen te behalen. Een helder doel hebben, betekent dat je het kunt ontleden en dat je er een stappenplan bij kunt bedenken over hoe je dat doel bereiken gaat.

Het nut van een gedegen stappenplan

Kleine stapjes kunnen definiëren, leidt weer tot concrete acties en de motivatie om die stapjes ook te zetten. Je kunt wel zeggen: ik wil met mijn 45e met pensioen, maar als je niet gaat kijken wat daar voor nodig is en hoe je dat kunt gaan bereiken, dan blijft het bij dromen. Wat versta jij onder “met pensioen gaan”? Is dat alleen stoppen met die baan waar je geen plezier in hebt? Dan kun je beter een ander beroep kiezen of je om laten scholen.

Echt financieel vrij worden, wat is dat dan?

De leeftijd waarop je dit wilt bereiken, maakt nog even niks uit. Je begint met het verzamelen van gegevens. Welke vaste lasten heb je nu? Wat houd je elke maand over? Hoe zou je dit kunnen besteden om meer inkomsten binnen te harken? Als je elke maand een x bedrag overhoudt door je investeringen, wat betekent dit dan voor de lange termijn? Pas dan kun je gaan spelen met getallen en misschien motiveert het je wel om de komende 5 jaar zuiniger aan te doen en meer te investeren.

Wat betekent financieel vrij zijn voor jou persoonlijk?

Voor de een is het nú prettig kunnen leven met een baan die zekerheid biedt en wat extra inkomsten hebben door te ondernemen in vastgoed. Voor de ander is het zoveel mogelijk aan de kant zetten om extra investeringen te kunnen doen, zodat je op een bepaald moment je vaste baan niet eens meer nodig hebt om rond te kunnen komen en prettig te kunnen leven.

Haal je doelen met bewuste acties

Zodra je weet wat je in het leven wilt bereiken en je een concreet stappenplan hebt, hoef je het pad alleen nog maar te bewandelen. Risico’s calculeer je in, tegenvallende resultaten vang je op en een plan B – mocht er iets drastisch in je persoonlijke situatie wijzigen – ligt altijd op de plank om te voorschijn te halen mocht het nodig zijn. Pas dan kun je zonder zorgen en met uitdagingen in de toekomst een leuk leven leiden. De training bereidt je hier op voor.

Op jouw succes!