Hoe goed is de organisatie ‘Happy Investors Mindset’, die onder de domeinnaam happyinvestors.nl opereert? Hoe zinvol is hun community en hoe goed is hun trainingsaanbod? Je lees het in onze review & ervaringen over dit bedrijf.

Review: Is de Happy Investor’s Mindset iets voor jou?

De term FO kom je steeds vaker tegen. Wat bedoelen mensen toch als ze zeggen dat ze FO willen zijn? Letterlijk staat FO voor Financieel Onafhankelijk. Het betekent niet meer of minder dan dat je je niet meer over geld druk hoeft te maken. Het betekent dus niet per definitie dat je superrijk bent, maar wel dat je voldoende middelen – nu, maar ook in de toekomst – tot je beschikking hebt om je niet meer zorgen te hoeven maken. Het schept wat luchtigheid in je leven.

FO kan namelijk van alles tot gevolg hebben: als je nu tijd kunt besteden aan extra inkomsten voor later, kan dat betekenen dat je niet alleen maar afhankelijk bent van het pensioentje dat je je hele leven op hebt gebouwd, maar wat toch tegen zal gaan vallen. Het kan ook betekenen dat je met neveninkomsten wat minder uren kunt gaan werken en meer van het leven kunt gaan genieten.

Misschien ga je wel investeren om je kinderen – die nu nog klein zijn – over tien jaar te kunnen laten studeren in welke richting ze ook willen. Je moet er maar eentje hebben die piloot wil worden, dan wordt het flink sparen en al vroeg een bijbaantje voor je zoon of dochter. Wat je persoonlijke doel met financieel afhankelijk zijn ook is, met The Happy Investors kom je een heel eind.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

The Happy Investors claimen nogal wat te kunnen doen voor je. Is dat ook echt zo?

Bij investeren gaat het er altijd om hoe je geld kunt verdienen. Voor sommigen gaat investeren om doelen op korte termijn te bereiken, anderen hebben juist een lange adem en veel geduld. Of jij nu voor investeren op de korte of lange termijn kiest, je hebt altijd bepaalde kennis nodig om de correcte beslissingen te kunnen nemen. Te vroeg verkopen kan betekenen dat je winst misloopt, omdat het aandeel of je investering daarna nog in waarde stijgt.

Bij te laat verkopen loop je echter precies hetzelfde risico. Je wacht en wacht omdat de waarde aan het stijgen is en ineens verkoopt iedereen tegelijk zijn beleggingen en daalt de waarde zo snel, dat je eigenlijk niet meer zou moeten verkopen. Maar in paniek raken kan dan voor rare bokkensprongen zorgen en dat kan weer financiële stress of problemen opleveren.

The Happy Investors zeggen je niet waar je in moet investeren, want die keuze moet je nog steeds zelf maken. Ze leren je echter wel dat je een strategie moet ontwikkelen en dat je zelf moet blijven nadenken. Je kunt er met behulp van The Happy Investors achter komen wat voor jou de ideale manier van investeren is en hoe jij die financiële onafhankelijkheid voor jou of je gezin kunt realiseren.

Wie zijn The Happy Investors eigenlijk?

Je denkt misschien dat er een heel team achter The Happy Investors zit, maar dat is niet zo. Er steekt een enkele, hele enthousiaste man met kennis en ervaring achter dit platform. Hij heeft gestudeerd, van zijn vader geleerd en merkte al snel dat financieel vrij zijn voor hem belangrijk was. Jorik Vermeulen weet dat geld niet gelukkig maakt, maar hij geeft ook aan dat het sommige zaken toch wel een stuk makkelijker en prettiger kan maken in het leven.

Via het platform biedt hij zijn kennis en ervaring in de financiële wereld aan. Dit doet hij door gratis producten (E-books, trainingen en tools) te promoten, maar ook door abonnementen op cursussen en een lidmaatschap voor zijn online community te verkopen.

Wat zijn onze algemene ervaringen met The Happy Investors?

Jorik Vermeulen is een jonge gast die heel enthousiast is over de kansen die hij voor zichzelf gecreëerd heeft. Hij wil dit graag delen met anderen en doet dit met gratis en betaalde producten. Hij geeft aan dat hij zelf op dit moment 150.000 euro geïnvesteerd heeft en wil je laten meeprofiteren van zijn ervaringen. Zijn doel is om ver voor zijn veertigste levensjaar over een half miljoen euro te beschikken wanneer zijn investeringen uitbetaald worden.

Wat kosten de betaalde producten bij The Happy Investors?

Er zijn drie abonnementen die je af kunt sluiten en hieronder zie je wat je voor elk betaalt:

Winstgevende groeiDuurzame groeiExclusieve groei
99 euro per jaar199 euro per jaar499 euro per jaar

De prijzen zijn inclusief BTW en betalen kan heel makkelijk via iDeal.

De inhoud verschilt tussen de drie producten:

Winstgevende groeiDuurzame groeiExclusieve groei
Een jaar lang onbeperkte toegang en meegroeigarantie

Coaching voor het nemen van financiële beslissingen

Onbeperkte toegang tot community

Winstgevende aandelen
Alle inhoud van kolom 1 +

Cursus financieel onafhankelijk

Cursus winnen met beleggen

Cursus succesvol ETF beleggen

Meegroeigarantie*
Alle inhoud van kolom 1 en 2 +

Inzicht in The Happy Investor’s beleggingsportefeuille

High growth aandelen

*De meegroeigarantie houdt in dat je tijdens je lidmaatschap toegang krijgt tot eventuele nieuwe cursussen die ontwikkeld en gelanceerd worden.

The Happy Investors bieden naast betaalde pakketten ook gratis producten via hun website aan en het blog levert een gigantische bron aan informatie om lekker in je eigen tempo te verwerken.

Is je lidmaatschap bij The Happy Investors het geld waard?

Dit soort lidmaatschappen sluit je niet af omdat je alle ins en outs van investeren al kent. Je bent blij als iemand je wegwijs wilt maken in de wereld van beleggen en investeren. Dat is wat je met de gratis informatie en tools en de betaalde cursussen mag verwachten. Hoe groot de community van Jorik Vermeulen is, is niet op de website zelf te zien, maar als er voldoende mensen met dezelfde insteek bij elkaar digitaal samenkomen, dan kan dit interessante informatie en tips opleveren.

Of het duurste pakket met cursussen en inzichten het voor jou waard is, is lastig te zeggen, want het hangt helemaal van je eigen niveau af of je zoveel expertise nodig hebt. Misschien ben je het eerste jaar al druk genoeg met het startpakket en kun je in het tweede jaar het duurzame pakket als uitdaging zien. Daarna zie je vanzelf of het exclusieve pakket nog iets voor je kant toevoegen aan de ervaring die je tot dan toe opgedaan hebt.

Wat zijn de voor- en nadelen van het aanbod van The Happy Investors?

Voordelen
 Het is heerlijk om op een prettige en praktische manier via Jorik Vermeulen de kennis op te doen die je mist.
 Met drie pakketten heb je voldoende keuze om als starter, maar ook als wat meer gevorderde aan de slag te gaan bij The Happy Investors.
 Er zijn veel gratis producten te downloaden, waardoor je niet vanaf moment een voor alles hoeft te betalen.
 Deze gratis producten laten je ook zien wat voor kwaliteit je van The Happy Investors kunt verwachten. Zo kun je inschatten of investeren in een cursus voor jou zinvol is.
Nadelen
 Je weet nooit zo goed van te voren wat je van een online cursus mag verwachten en of deze verwachtingen ook uitkomen en het betaalde bedrag waard zijn.
 Veel informatie die gestructureerd aangeboden wordt, is ook gratis online te vinden, als je maar de tijd een energie hebt om zelf te zoeken. Je moet dan wel in staat zijn om zelf de gevonden informatie te ordenen en te verwerken.
 300 euro meer voor het exclusieve pakket (ten opzichte van het duurzame pakket) klinkt best veel en de vraag is dan ook of je dat bedrag op jaarbasis ook terugziet in positieve resultaten bij je eigen investeringen.

Wat is er uniek aan The Happy Investors?

Als een jong iemand een duidelijk streven heeft en dit via een platform met de hele wereld wil delen, dan is dat best bewonderenswaardig. Het vuur in iemand anders kan er namelijk ook voor zorgen dat dat kleine vlammetje dat in jou brandt weer aangewakkerd wordt. Bijna niemand neemt de bewuste keuze om juist met minder genoegen te nemen (minder geld, minder spullen, minder mensen om zich heen). Iedereen heeft bepaalde behoeften en wensen, voor nu en voor de toekomst.

Met The Happy Investors kun je ontdekken hoe jij deze toekomst en doelen wilt gaan nastreven. Je krijgt de tips en tricks aangeleerd vanuit Jorik’s eigen ervaringen en vanuit de financiële studie die hij afgerond heeft. Hierdoor vertrouw je erop dat hij weet waar hij over praat. Als iemand anders lastige materie aan de hand van eigen voorbeelden aan je kan uitleggen, dan begrijp je dit sneller en beter en blijft de kennis ook beter hangen.

Voor wie is The Happy Investors het meest geschikt?

Sta je in de startblokken om te gaan investeren? Weet je nog niet wat voor soort investering bij jou past of heb je moeite met het bedenken van een slimme strategie? Met behulp van het aanbod van The Happy Investors is er voldoende keuze om – gratis of betaald – aan je eigen kennis te bouwen. Je kunt dan vanzelf de volgende stap met een goed gevoel zetten. Elk begin is lastig en die drempel pakken kan voor veel spanning zorgen, maar je stapt er in ieder geval een keer overheen.

Wat moet je kunnen voor het volgen van de cursussen van The Happy Investors?

Een beetje basiskennis over investeren is handig. Je weet dat je spaarrekening niks meer oplevert – en als je te veel geld op je spaarrekening hebt staan, moet je tegenwoordig zelfs betalen – en dus sta je open voor nieuwe manieren om je geld voor jou te laten werken. Je bent nieuwsgierig naar alle mogelijkheden en kunt de nieuwe kennis die je op hebt gedaan vertalen naar jouw eigen situatie.

Je kunt de voor- en nadelen van de verschillende investeringsvormen benoemen en de risico’s inschatten om uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken voor jouw toekomst. Hierdoor breid je niet alleen jouw kennis uit, maar ontwikkel je ook een goed gevoel waarmee je met vertrouwen kunt gaan investeren.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met The Happy Investors?

• Op Spaargids.be wordt The Happy Investors een aantal keren genoemd. De een is er zeer tevreden over, de ander vraagt zich af waarom je voor informatie die ook gratis te krijgen is zou betalen.
• Verdienwijzer.nl is positief over het cursusaanbod van The Happy Investors en dat is vooral vanwege de fouten die de reviewer in het verleden gemaakt heeft. Hij heeft persoonlijk contact met Jorik Vermeulen gehad en is hier zeer over te spreken.

Conclusie: een abonnement afsluiten bij The Happy Investors; ja of nee?

Als je momenteel aan het overwegen bent of je wilt gaan investeren in plaats van sparen, dan kun je altijd je voordeel doen met het aanbod van The Happy Investors. Begin al eens met het lezen van het blog en de gratis artikelen die je kunt krijgen. Je voelt al snel of investeren (welke vorm dan ook) voor jou weggelegd is, of dat je er in ieder geval meer over te weten wilt komen.

Om te kunnen investeren heb je wel geld nodig. Het is nog steeds ze dat je risico loopt, dus investeren zonder eigen geld is meestal niet slim. Zoek maar eens uit wat een persoonlijk krediet je per maand kost aan rente en aflossing en je leert al snel dat je heel wat winst moet maken om er dan geld aan over te houden (laat staan dat je ook een groot risico loopt op verlies draaien en je je lening niet terug kunt betalen).

Met alle tools die je aangereikt worden binnen het platform van The Happy Investors moet je niet alleen je kennis uit kunnen breiden, maar ook voor jezelf een plan kunnen opstellen waarin en hoe je gaat investeren. Voor de een is bakstenen (vastgoed) nog steeds het enige dat telt en waardevast blijft, de ander is bereid wat meer risico te nemen in de hoop op een grotere winstmarge.

Het gaat dan ook niet alleen om feiten, maar ook om gevoel en visie. Dit komt echter niet vanzelf en een cursus (of meerderen) helpt, maar je moet ook echt zelf aan de bak en gaan ervaren. Die ervaringen zorgen er uiteindelijk voor dat je een strategie voor je investeringen op touw zet om doordacht te werk te gaan en je investeringen zijn werk te laten doen.