Knaken: overzicht van alle kortingen, bonussen, referral codes en acties

Waarom handelen bij Knaken? Knaken is een Nederlandse crypto exchange. Hier kun je in ruim 20 verschillende crypto eenheden handelen. De bekendste van deze valuta zijn Bitcoin, Chainlink en Ethereum. Het aankopen van crypto’s bij Knaken kan ten eerste via iDeal, maar het kan ook met behulp van Bancontact of Credit card. Een voordeel van Knaken is dat de broker goed te bereiken is via onder andere live-chat, de telefoon of eventueel per e-mail.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Streven van Knaken

Net als zovele andere crypto brokers en exchanges wil Knaken crypto valuta toegankelijk maken voor iedereen. Dit doet Knaken door informatie te delen aan alle handelaren over de crypto projecten waarbij het betrokken is. Je moet hierbij denken aan algemene informatie, maar ook aan nuttige grafieken en bestanden met statistieken. Het opkopen van crypto’s is op Knaken erg makkelijk, dat komt onder andere door het makkelijk te gebruiken interface.

Welke toeslagen rekent Knaken?

Knaken heeft geen vaste toeslagen, dat is toch wel een groot nadeel. De toeslagen, in het Engels ‘fees’ genoemd, verschillen namelijk zowel per uur als per dag. Daardoor is het niet mogelijk (of bijna niet mogelijk) om te zien hoeveel toeslagen en transactiekosten je precies moet betalen. Je komt pas achteraf te weten hoeveel geld je precies kwijt bent per transactie.

Welke voordelen heeft Knaken?

Bij Knaken kun je in ieder geval gemakkelijk betalen met iDeal, Credit card en bancontact. Als je crypto’s verkoopt, zal het geld in de regel nog dezelfde dag op je rekening verschijnen. Je kunt munten eenvoudig beheren met de speciale Knaken wallets en bovendien automatisch orders plaatsen.

Deelactie Knaken

Ook Knaken heeft een zogenaamde deelactie (referral actie). Dit houdt in dat je 10 euro aan Bitcoin gratis kunt krijgen als je als bestaand Knaken lid een kennis van je overhaalt ook een account bij Knaken aan te maken. Sharing is caring, zeggen ze weleens. Het mooie is dat niet alleen jij 10 euro Bitcoin krijgt, maar ook alle vrienden die je kunt overhalen om zich in te schrijven.

Knaken als voetbalpartner

Sinds seizoen 2021-2022 is Knaken de officiële ‘Crypto partner’ van zowel voetbalclub Ajax als Feyenoord. Aan kleur bekennen doet de broker duidelijk niet. Misschien probeert Knaken juist te bemiddelen (of van twee walletjes te eten). Knaken is overigens een Rotterdams bitcoinbedrijf. Knaken is overigens voetbalpartner van die andere Rotterdamse voetbalclub, Sparta.

Bitcoin prestatiebeloning

Cryptohandel en Sparta Rotterdam hebben zelfs een wel heel bijzonders sponsordeal gesloten. De voetbalclub wordt voor de prestaties door de broker namelijk uitbetaald in Bitcoin in plaats van Euro’s. Zo krijgt Sparta een eigen Bitcoin wallet, waarin Bitcoin gestort zullen worden op het moment dat bepaalde prestaties behaald zijn. Die prestaties zijn onder meer het aantal gescoorde doelpunten, het aantal overwinningen, plus de uitslagen in beker en competitie.

Op jouw succes!