Inhoud van deze pagina:

Review: In crypto beleggen door gebruik te maken van het Nederlandse platform Knaken; iets voor jou?

Wanneer je in crypto wilt gaan beleggen, doe je dit in de meeste gevallen het liefst via een Nederlandse broker. Op de een of andere manier geeft je dat toch meer vertrouwen en zekerheid. Maar klopt het gevoel ook dat je krijgt bij een platform van Nederlandse bodem? Je kunt immers niet stellen dat alles dat uit ons eigen landje komt zuivere koek is. Daarom gingen we op onderzoek uit.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Is Knaken de beste optie voor je wanneer je in crypto wilt gaan beleggen?

Elk jaar komen er wel weer nieuwe beleggingsplatforms bij. De een biedt alleen crypto aan, de ander alleen traditionele aandelen en sommigen een combinatie van beiden. Knaken valt in de eerste categorie. Je kunt er crypto valuta kopen en verkopen. Voor wie nog een stap verder wil gaan, kun je via Knaken ook staken. De periode die je voor staken kunt kiezen, is 1, 6 of 12 maanden. Knaken belooft dat je hierbij een rente van 6% ontvangt en dat biedt geen enkele bank meer.

Knaken: uitgebreide review van dit crypto wisselkantoor

Ben jij al bekend met Knaken? Knaken is een platform dat het voor iedereen mogelijk maakt om in crypto te beleggen. Met Knaken kun je onder meer gewoon betalen met iDeal. Het platform claimt ontzettend makkelijk in gebruik te zijn en het mogelijk te maken binnen enkele minuten je eigen crypto in je wallet te plaatsen. Hoe dat precies zit, lees je in dit review.

De rol van Knaken in onze zoektocht naar het ideale wisselkantoor

Crypto’s worden steeds populairder, lijkt wel. Dat blijkt uit het feit dat er steeds meer crypto munten bij komen. Eerst had je alleen de Bitcoin. Vandaag de dag is 1 Bitcoin een klein fortuin waard en zijn er honderden verschillende cryptomunten – sommigen groot en anderen klein. Zoek je een broker waar je ze allemaal tegenkomt, dan kom je vroeg of laat bij Knaken uit.

Waarom schrijven wij een review over Knaken?

Ook al zijn er inmiddels meerdere spelers op de cryptomarkt, we blijven toch altijd geïnteresseerd in de overeenkomsten en verschillen tussen alle brokers. Wat maakt iemand juist beter of minder goed als platform? En in hoeverre kun je kosten met elkaar vergelijken om te zien wie de goedkoopste broker is? Het zijn vragen die we hier binnen ons team regelmatig stellen. We gingen daarom de website van Knaken eens onder de loep nemen, om te kijken wat ze eigenlijk te bieden hebben.

Wij zijn de geschikte cryptodienst reviewers

Crypto brokers reviewen? Vinden we leuk. Dat doen we met ons plezier. Crypto is een bijzonder fenomeen dat we al enkele jaren volgen. Als redactie volgen we de ontwikkelingen op de voet. Sowieso schrijven we veel over de beurzen en financiële diensten. Uiteraard stellen we eerst kritische vragen en doen we eerst uitgebreid onderzoek voor we onze review schrijven.

Kritisch blijven op het aanbod cryptodiensten

Omdat crypto zo’n grote hype is, zijn er veel partijen die er een slaatje uit willen slaan en geld mee willen verdienen. Er zijn tegenwoordig honderden crypto’s. Het is echt niet zo dat achter elke munt een goed verhaal schuilgaat. Het valt ook nog te bezien of crypto’s op de lange termijn een stabiele investering blijken. Dat kan geen glazen bol, maar alleen de tijd uitwijzen.

Onze aanvankelijke scepsis over Knaken

Natuurlijk zijn we in het begin sceptisch als we van een nieuwe crypto broker horen. Scepsis is gezond. Als wij niet kritisch zouden zijn, zouden we ons werk niet goed doen. Vandaar dat we niet meteen denken “o leuk, laten we daar eens gaan beleggen”: eerst zien en dan pas geloven.

Wat beloven crypto wisselkantoren zoal? Moet je je hier iets van aantrekken?

Crypto wisselkantoren worden over het algemeen gerund door echte crypto fanaten. Deze mensen zijn zeer positief over wat crypto te bieden heeft. Crypto brokers willen allemaal de beste zijn en geloven ook allemaal de beste te zijn. Uiteindelijk is het natuurlijk aan de klant om te bepalen welke broker kwaliteit levert. Uitspraken als “de beste” of “meest complete” kun je negeren.

Waarom altijd voorzichtig zijn bij crypto handelsplatforms?

Je weet best dat men een verhaal altijd mooier kan maken dan het werkelijk is. Hier hoef je niet eens zoveel moeite voor te doen, want met een gelikte website kom je al een heel eind. Mensen weten vaak niet meer hoe ze een website zouden moeten beoordelen. Ze weten niet of een website die ze bezoeken wel veilig is, waar ze al hun privé-informatie achter laten en of er iemand iets kwaads van plan is met hun bezoek aan een website of een transactie die uitgevoerd gaat worden.

Daarom zou je altijd een soort checklist bij de hand moeten hebben, om te kijken of een platform wel aan de minimale eisen voldoet. Het gaat niet alleen om veiligheid, maar ook om het scheppen van verwachtingen en of je die als bedrijf waar kunt maken.

Sceptisch moet altijd de boventoon voeren

Je moet nooit alles zomaar geloven wat je leest. Zelfs als men ergens zegt dat de kosten lager dan bij de concurrent zijn, weet je eigenlijk nog steeds niks. Want welke concurrent hadden ze in hun achterhoofd toen ze dit beweerden? En hoe vaak wordt het platform bijgewerkt om informatie weer up to date te brengen? Als het om kosten van dienstverlening gaat, zou je alle algemene voorwaarden en mogelijke contracten erop moeten nalezen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Beloften maakt schuld – wat belooft Knaken dan?

 • Het belooft dat je veilig en simpel crypto kunt kopen.
 • Het belooft geen informatie verborgen te houden en open en eerlijk spel te spelen.
 • Je kunt betalen via iDeal.
 • Het belooft je transactie snel te verwerken, maar wat is snel?
 • Het belooft bij verkopen het bedrag nog dezelfde dag op je rekening te storten.

Hoe hebben wij Knaken getest?

Op de website hebben we alle kenmerken van de dienstverlening bekeken en daarna hebben we een account aangemaakt. Hiervoor is weinig nodig, want je start met je e-mailadres invullen, een wachtwoord creëren en het wachtwoord nogmaals bevestigen. Mocht je daar problemen tegenkomen, dan kun je eerst bij de veelgestelde vragen kijken of je er een antwoord op vindt. Zit jouw vraag er niet tussen? Dan kun je via de website chatten met een medewerker die je helpt.

De klantenservice is per chat te bereiken op werkdagen tussen 9 en 17 uur. Op diezelfde tijden kun je echter ook bellen met de helpdesk en daarnaast kun je nog contact met Knaken opnemen via het online contactformulier of per e-mail. Wij hadden geen hulp nodig bij het aanmaken van het account en ook de 2FA code (extra beveiliging) regelen verliep gesmeerd.

Criteria waar wij Knaken op beoordeeld hebben

Bij elk platform dat je in crypto laat handelen, komt de beoordeling op dezelfde punten neer:

 • Is het gebruik van het platform veilig? Waaraan kun je de veiligheid zien?
 • Worden je transacties binnen redelijke termijn verwerkt en wat is deze termijn dan?
 • Kun je uit meerdere betaalmethoden kiezen en zijn hier nog extra kosten aan verbonden?
 • Biedt het platform een online wallet, of kun je alleen via een hardware wallet gebruik maken van Knaken?
 • Is de koersinformatie wel live en hoe kun je dit zien?
 • Wat zijn de kosten voor de dienstverlening van het platform van Knaken?

Op deze criteria beoordeel je een crypto wisselkantoor als Knaken

Onze kritische blik focust op het volgende:

 • Prijzen voor diensten: denk dan met name aan de commissies die je voor transacties en het storten van geld kwijt bent
 • Soms is er ook sprake van verborgen kosten, zoals bij een inactief account; zulke kosten moet je vermijden
 • We kijken naar de veiligheid van het platform – is er weleens data gelekt of zijn er cryptobezittingen gehackt?
 • Een goed platform blijft operatief; heeft geen storingen en wordt niet traag, ook als er miljoenen mensen tegelijk op actief zijn
 • Een goed crypto platform biedt voldoende educatief materiaal en waarschuwt tijdig voor de gevaren van crypto beleggen
 • Een goede cryptobroker is geregistreerd bij en wordt gereguleerd door een onafhankelijke financiële instantie
 • De klantenservice moet tiptop in orde zijn
 • Bij een goede cryptobroker is ook voldoende aanbod in crypto: zowel kwalitatief en kwantitatief.

We testten Knaken in de praktijk: onze onderzoeksdata

Zoals gezegd, hebben wij Knaken in de praktijk getest. Hoe dat precies ging? Elk lid van de redactie heeft een eigen account geopend en vervolgens zijn we elk met relatief bescheiden bedragen zijn proef handelen in verschillende crypto. We hebben heel het platform doorgespit en onderzocht en ook uitgebreid gebruik gemaakt van de mogelijkheden in de supportsectie.

Wat is Knaken in het kort precies?

Knaken is een relatief kleine Nederlandse broker die streeft naar goed klantcontact en een eerlijk aanbod crypto. Je kunt zowel van de app of van de browserportal gebruik maken. Als je geld opneemt, staat je geld gegarandeerd snel op je rekening. Bestellingen worden direct verwerkt. Bij Knaken is het sinds kort mogelijk om rente te krijgen op tegoed en periodiek te sparen.

Knaken in het kort samengevat

Op het platform van Knaken kun je crypto valuta kopen en dit kan door te betalen via iDeal. Zodra je aan het handelen bent in crypto en een virtuele munt weer wilt verkopen, word je nog dezelfde dag opdracht gegeven om de uitbetaling te regelen. Knaken werkt volgens de laatste koersinformatie en behalve crypto omzetten in euro’s, kun je ook overwegen de ene crypto valuta in te wisselen voor een andere.

Wanneer je inlogt op het platform, krijg je een overzicht te zien van je portfolio en de buttons met acties (kopen/verkopen) wijzen daarna voor zich.

Basisinformatie over Knaken

De volledige naam van Knaken is Knaken Cryptohandel B.V.. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en is ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Verder is Knaken geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als cryptohandelsplatform. Dit betekent echter niet dat DNB toezicht houdt op Knaken en ook de AFM (Autoriteit Financiële Markten) heeft geen invloed op Knaken. Helemaal onder aan de website is Knaken duidelijk over wat dit betekent voor klanten (geen consumentenbescherming).

Hoe ziet het platform van Knaken er uit?

De website en app zijn redelijk neutraal vormgegeven. Je ziet vooral een witte achtergrond met blauwe details en verder zijn er vooral de logo’s van crypto currencies te zien. Het gebruik van logo’s maakt het wel makkelijker wanneer je al een specifieke virtuele munt op het oog hebt. Na het inloggen kom je in je eigen dashboard terecht. Bij de website is het dashboard wel iets uitgebreider dan bij de app, maar dat is natuurlijk logisch, want je scherm is bij tablet of mobiele telefoon kleiner.

Zodra je ingelogd bent, zie je op de website diverse menu-items. Je kunt naar je wallets gaan, een betalingsverzoek doen, je geschiedenis bekijken, je account bekijken, het verificatieproces inzien of doorlopen, automatische orders instellen of op affiliate klikken. Dit laatste doe je wanneer je het product ook bij anderen onder de aandacht wil brengen, omdat je er zo enthousiast over bent.

Standaard zie je in het dashboard een tabel met currencies, de waarde en of de waarde aan het stijgen of dalen is (groen/rood bedrag en pijl omhoog/pijl omlaag) en helemaal rechts staan de buttons kopen of verkopen.

Tussen deze gegevens zie je nog vier kolommen:

 • Balans (logo plus aantal)
 • Balans in euro’s
 • Aankoopprijs
 • Winst/verlies (in zowel euro’s als percentages)

Je ziet met deze tabel dus in een oogopslag hoeveel munten je van een bepaalde crypto hebt en hoe de waarde ervoor staat. Wil je actie ondernemen? Dan staat er per crypto valuta een button om dat direct te kunnen doen.

De ontwerpers van Knaken

Knaken is in 2018 opgericht door Vincent en Ronald, twee crypto fanaten. Het platform groeide vervolgens in korte tijd uit tot een succesvolle startup en kreeg een stabiel klantenbestand. In datzelfde jaar groeide het aantal medewerkers. In 2021 werd Knaken aangemeld bij DNB (De Nederlandsche Bank), sinds 2020 is dit voor cryptobedrijven ook verplicht.

Aanbod van producten op Knaken

Knaken biedt met name de “grote jongens” onder crypto aan. Denk onder meer aan Bitcoin, aan Bitcoin Cash, maar ook aan Ripple, Litecoin en de tweede grootste crypto Ethereum. Knaken brengt vraag en aanbod naar verschillende munten samen via het exchange systeem.

Onze testdata: welke resultaten bereikten we met Knaken?

Zoals te verwachten was, waren we niet allemaal succesvol met onze beleggingen. Er is nu eenmaal garantie op succes. Sommigen van ons hadden flink winst, anderen verlies. Wel viel ons op dat een transactie op het Knaken platform snel gemaakt was. We ondervonden vrij weinig ‘gedoe’: een heel goed teken. Om die reden kunnen we Knaken ook aan anderen aanbevelen.

Welke kosten maak je bij Knaken?

De transactiekosten bij Knaken zijn toch wel nadelig. Deze kunnen namelijk oplopen tot wel 4% per transactie. Ook betaal je verschillende opnamekosten. Deze verschillen per methode waarmee je betaalt. Voor iDeal bijvoorbeeld betaal je 0,25 euro toeslag. De vergoeding voor Visa en MasterCard is met 4% het hoogst. Bij Bancontact bijvoorbeeld is de vergoeding 1%.

Op de website was nergens informatie te vinden over de kosten die Knaken voor hun diensten in rekening brengt. Ook bij het doorspitten van de algemene voorwaarden kwamen we geen algemene fees of transactiekosten tegen. Wij kunnen ons niet voorstellen dat de diensten gratis zijn, dus we moesten geduld hebben tot onze eerste transactie verwerkt was.

Is Knaken zijn geld waard?

Knaken ligt in dezelfde prijsklasse als de concurrent en daar is ook niet iets bijzonders aan. Het gaat erom dat je tijdens het gebruik van de dienstverlening veilig en betrouwbaar kunt handelen, zodat je je geen zorgen maakt of wel de juiste koers gehanteerd is en of je geld wel aankomt. In dat opzicht houdt Knaken zich aan dezelfde regels en beveiligingssystemen als vele anderen.

Knaken is een prima cryptoplatform, maar helaas zijn de transactie- en opnamekosten wel aan de hoge kant. Dat vinden we jammer, want het maakt dat veel beleggers bij voorbaat zullen afhaken.

De Knaken Academy: een toelichting

Knaken stelt ook nieuwsberichten en educatief materiaal voor iedereen beschikbaar. Je kunt onder meer nieuwe berichten lezen in een blog. Daarnaast vind je de “Cryptopedia”. Hierin staan verschillende begrippen uit de cryptowereld uitgebreid toegelicht. Op de pagina “Coins” wordt een handvol cryptomunten uitgebreid toegelicht en vind je links voor het snel aankopen of verkopen ervan. In de Knaken Academy vind je ook een actueel overzicht van koersen.

Wat maakt Knaken uniek ten opzichte van zijn concurrenten?

Bij Knaken kun je gelijk crypto’s bestellen. In tegenstelling tot bij veel andere crypto brokers hoef je niet eerst een account te maken. Je doet dit automatisch bij de eerste bestelling die je plaatst. Alle gegevens die je nodig hebt, worden per e-mail verzonden. Verder maakt Knaken gebruik van geavanceerde software om je bestellingen direct uit te kunnen voeren.

De expert aan het woord over Knaken

Wie een review over Knaken wil schrijven, moet natuurlijk ook een expert raadplegen. Onze contactpersoon stelde dat Knaken op technisch vlak zeer goed in elkaar zit en het aankopen van crypto reuzemakkelijk heeft gemak. Het nadeel blijven toch echt wel de hoge kosten per transactie.

De supportafdeling van Knaken: wat mag je ervan verwachten?

Je kunt op verschillende manieren contact opnemen met Knaken: via telefoon en e-mail. Het e-mail adres is support@knaken.eu. Dit is 24/7 beschikbaar, evenals het contactformulier (maar kun je ook 24/7 antwoord verwachten?). Ook kun je chatten via chatbox en bellen naar telefoonnummer +31 (0)10-3070135. Dit kan op kantooruren: 9:00-17:00 op maandag t/m vrijdag.

Voor wie is Knaken het best geschikt?

Knaken werkt met een loyaliteitsprogramma. Via Knaken Family kun je bovendien van een stukje Knaken eigenaar worden. Dit gaat door middel van SAR: Stock Appreciation Rights. In feite is dit een soort recht op een aandeel van Knaken. Neemt de waarde van Knaken toe, dan neemt ook de waarde van het aandeel toe. Knaken is daarmee voor de lange termijn met crypto investeren aan de slag willen gaan. Ook moet je bereid zijn hoge commissies te betalen.

Knaken is een prima handelsplatform voor iedereen die alleen basisinformatie wil en verder niet te veel data daar omheen wil hebben. Je wilt net voldoende genoeg weten om te kunnen beslissen of je gaat kopen of verkopen. Meer doet er voor jou niet toe.

Wat vinden wij van Knaken?

Het is geen onaardig platform en het functioneert prima, maar we worden er ook niet heel warm van. Het doet gewoon wat het moet doen en niks meer, niks minder. Geen toeters, geen bellen, alleen nuttige informatie waar je wat mee kunt. De buttons om te kopen of verkopen zijn duidelijk te vinden en de overige informatie vertelt je hoe de standen zijn en dan beslis je zelf wat je met die informatie wilt doen.

Onze ervaringen met Knaken

Er zijn handelsplatforms die indrukwekkender vormgegeven zijn, maar Knaken doet gewoon wat het moet doen. Je kunt er inkopen en verkopen en je crypto gewoon in je online wallet bij Knaken laten staan. Wil je dit niet? Dan kun je vanuit je Knaken-account jouw crypto versturen naar het adres van een andere (hardware) wallet.

Tijdens onze test bleek onze mobiele telefoon opgeladen te moeten worden, waardoor we even geen QR-code konden scannen om ons te verifiëren. Na het opladen van de telefoon was dit echter geen probleem meer. Een dag moeten wachten voordat al onze informatie geverifieerd was, vonden we wel lang. We hebben eerder een live registratie met een aanbieder gedaan, waarbij we met al onze gegevens in het bijzijn van een servicemedewerker direct akkoord kregen.

Na het verwerken van de verificatie konden we snel en makkelijk inloggen. Het dashboard behoeft weinig uitleg en is eigenlijk meteen duidelijk.

Voor- en nadelen van in crypto beleggen via Knaken

Voordelen

 • Het is een veilig platform met een functioneel dashboard.
 • Het is een Nederlands platform en de website en klantenservice is dan ook in het Nederlands.
 • Je kunt er via iDeal kopen en bij verkopen kun je kiezen voor uitbetalen in euro’s of voor een x aantal crypto weer andere crypto kopen.
 • Je kunt bij Knaken ook staken en extra inkomsten als staker verdienen.
 • Er zijn ongeveer 40 crypto currencies waar je in kunt beleggen.

Nadelen

 • De kosten die Knaken voor zijn diensten vraagt staan nergens duidelijk vermeld.
 • Net als bij andere platforms blijf je risico lopen bij beleggen. Het maakt niet uit of je in crypto of grondstoffen of iets anders belegt. Het kan gebeuren dat je een deel van je inleg verliest of zelfs alles waarin je hebt belegd kwijt raakt.

Hoe scoren wij Knaken?

Wij zouden niemand afraden Knaken te gebruiken, maar weten wel een aantal andere platforms die we uitdagender vinden. Het ligt meer aan je startniveau of je het platform prettig zult vinden, dan aan de unieke features die Knaken te bieden heeft. Door het gebrek aan uitgebreidere details kunnen we ons voorstellen dat vooral beginners Knaken interessant en praktisch vinden. Het ontwerp is eenvoudig, maar voldoet. Je kunt er in ongeveer 40 verschillende crypto beleggen en dat is ook prima.

Wat we wel jammer vinden is het gebrek aan informatie over de kosten. Een goed platform durft gewoon eerlijk te zijn over wat ze voor hun diensten vragen. En een hele speurtocht uitzetten om achter deze informatie te kunnen komen, kunnen wij ook niet zo waarderen.

Welke investering moet je voor cryptohandel bereid zijn te doen?

Cryptohandel kan met elke som geld, ook bij Knaken. Je bepaalt zelf hoeveel geld op je account zet en in welke crypto’s je precies wil investeren. Bij Knaken geldt een laag minimaal inzetbedrag, dus je kunt bij wijze van spreken al met honderd euro of enkele tientjes aan de slag.

Stappenplan: zelf met Knaken aan de slag

Zoals gezegd, is een account aanmaken vóór de eerste aankoop bij Knaken niet nodig.

 • Ga naar de Home pagina. Hier vind je een venster dat het direct aankopen van crypto mogelijk maakt
 • Kies een crypto uit waarin je wil investeren en geef aan hoeveel euro je wilt investeren
 • Kies nu een betaalmethode uit (iDeal is natuurlijk de makkelijkste)
 • Is je betaling afgerond? Dan zal er automatisch een account worden aangemaakt worden waarin je je wallet terugvindt
 • Gemiddeld genomen zal een transactie niet meer dan enkele minuten in beslag nemen.

De evolutie van crypto – en hoe Knaken erop inspeelt

Knaken streeft ernaar “grootschalige acceptatie van crypto” mogelijk te maken. Het doel is een samenleving creëren waarin crypto volledig geïntegreerd is. Je kunt je inschrijven als Knaken Family Member waardoor je regelmatig rente op producten en extra korting krijgt. Mocht het bedrijf ooit beursgenoteerd of verkocht worden, dan ontvang je als Member een vergoeding.

Updates van Knaken: wat is er nieuw?

Knaken belooft regelmatig te updaten en nieuwe ideeën te plaatsen. Er wordt de komende jaren flinke groei verwacht. De nieuwste ontwikkelingen hou je via de eigen kanalen in de gaten.

Reviews over Knaken: in bullet-points samengevat

Trustpilot.comOp Trustpilot vind je Knaken terug met liefst 153 reviews. Het bedrijf krijgt een gemiddelde score van 4 uit 5. Maar liefst 80% van de reviewers geeft Knaken een 5 uit 5. Nog eens 9% geeft een 4 uit 5. Het aantal diepe onvoldoendes is 10% (zeer slecht, 1 uit 5). De meningen zijn verdeeld, maar over het algemeen lijkt men dik tevreden.
Sitereviews.nlSitereviews stelt dat Knaken doet wat het belooft. De website zit goed in elkaar. Je vindt er gemakkelijk wat je nodig hebt. Een nadeel is de soms wat beperkte informatie. De actuele standen van munten kun je live volgen, wat weer een groot voordeel is.
Bitcoinexchangenederland.nlEen voordeel aan Knaken is volgens de reviewer dat de wetgeving prima op orde is. Knaken is vooral geschikt voor beleggen op de lange termijn, omdat de transactiekosten van 4% voor de korte termijn wat te hoog zijn.
Cryptokopen.nlCryptokopen stelt dat Knaken een eenvoudig en intuïtief platform heeft dat van de nodige technische snufjes is voorzien. Wat dat betreft heet Knaken een streepje voor op de concurrent. De klantondersteuning is ook prima.
Coincompare.euEen groot voordeel van Knaken is de multi-layer opzet van het platform, waardoor het goed tegen hackers beschermd is (offline opslag van crypto). Een ander groot voordeel is het aanbod consulten en workshops.

Meer ervaringen van anderen met Knaken

 • Op Trust Pilot scoort Knaken 4,6 van 5 sterren en er zijn meer dan 100 reviews. 92% van de mensen geeft de beoordeling goed of uitstekend.
 • Coin Compare geeft geen score, maar zegt wel dat de website goed beveiligd is en dat je crypto offline bewaard worden, waardoor hackers er niet aankunnen.
 • Cryptotips geeft aan dat Knaken bij kleine investeringen eigenlijk te duur is, maar dat het platform erg gebruiksvriendelijk is.
 • Cryptobieb zegt dat de kosten van Knaken zelfs per dag en tijdstip kunnen verschillen. Verder zegt men dat alleen de website centraal is en dat de app decentraal is.
 • Scam Adviser geeft een score van 100% en oordeelt dat Knaken veilig en betrouwbaar is als website.

Eventuele alternatieven voor Knaken

Beste algemene keuzeBTC-Direct – BTC Direct is één van de eerste en grootste Nederlandse partijen op het gebied van Bitcoin aankoop.
Onze persoonlijke favorietBinance – Binance is een enorm internationaal platform waarop honderden verschillende crypto worden aangeboden.
Beste budgetoptieBitvavo – Bitvavo staat bekend om zijn messcherpe tarieven van maximaal 0.25% per transactie.

Conclusie: is Knaken een goed crypto wisselkantoor of niet?

ReviewKnaken
SamenvattingKnaken is een veilig en vertrouwd kleinschalig Nederlands cryptoplatform dat prima service levert en je op de hoogte houdt van de actuele kaarsen. Het belangrijkste verbeterpunt wat ons betreft zijn de (te) hoge commissies.
Review doorDe redactie
BeoordelingOns cijfer: 8.6 uit 10.

Jouw vervolgstap als je je met crypto bezig houdt

Wie in crypto wil investeren, kan op verschillende manieren stappen ondernemen. Knaken is één van de snelste methodes om te beginnen met handelen en vooral geschikt voor op de lange termijn. Je kunt natuurlijk ook een account bij één van de alternatieven openen. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Onthoud dat cryptohandel risicovol is, dus verdiep je goed.

De meest gestelde vragen over Knaken

 • Krijg je bij Knaken gemakkelijk uitbetaald?

Knaken streeft ernaar kopen en verkopen zo makkelijk mogelijk te maken. Je kunt al gaan handelen zonder eerst een account aan te hoeven maken. Wat betreft uitbetalingen, is Knaken één van de snelste brokers.

 • Worden transacties snel verwerkt?

Knaken staat erom bekend dat het al binnen een paar minuten een transactie verwerkt heeft, hoe je deze ook laat plaatsvinden. De broker streeft ernaar zo snel mogelijk – en de snelste – te zijn.

 • Hoe worden de crypto’s bij Knaken opgeslagen?

Knaken heeft verschillende crypto’s in eigen beheer. Deze heeft het platform in voorraad. Een groot voordeel is dat deze merendeels offline worden opgeslagen, waardoor hackers er niet bij kunnen.

 • Hoe verplaats je crypto’s naar een andere wallet?

Eerst log je je in bij je Knaken account. In je dashboard vind je een lijst met de crypto’s die je op dat moment in je bezit hebt. Naast de munt zie je de optie “opnemen”. Vul hier het bedrag in dat je naar je Wallet wilt versturen. Om dit te doen, moet je ook het Wallet adres invullen.

 • Waar kun je Knaken Tokens voor inzetten?

Ben je ingelogd, dan ga je naar een crypto. Kies op de optie “Kopen”. In de pop-up geef je aan hoeveel crypto je wilt kopen. Bij betaalmethode kies je vervolgens voor “Gebruik Knaken Token”. Uiteraard moet je wel voldoende Knaken Tokens in saldo hebben om een aankoop te betalen.

Gratis media over Knaken: wat YouTube te bieden heeft

Knaken heeft een eigen kanaal op YouTube en dit heet Knaken Cryptohandel B.V.. Er is in januari 2021 een video op het kanaal geplaatst en daarna is er geen activiteit meer geweest. Er zijn ook geen playlists aangemaakt die nog niet gevuld zijn, dus je weet ook niet of er nog plannen zijn om actief met filmpjes op YouTube aan de slag te gaan. Voor sommige zaken was dit wel handig geweest, want sommige mensen vinden het prettiger om een registratieproces te zien in plaats van erover te lezen.

Garantie

Net als bij ander handelsplatforms zijn er geen garanties en kun je niet terugvallen op bescherming door algemene instanties die er bij andere bedrijven soms wel zijn. Wanneer je ervoor kiest om te beleggen, weet je van te voren dat er risico’s zijn. Ga je op het platform van Knaken beleggen, dan ga je dus akkoord en ben je je ervan bewust dat je risico’s neemt.

Kortingscode of andere waardevolle informatie

Zover wij hebben kunnen ontdekken is er geen kortingscode of bonus te vinden die je tijdens je registratie kunt inwisselen. Verder raden wij aan de algemene voorwaarden goed door te nemen, want dat is waar de dienstverlening van Knaken mee begint. Je wilt weten waar je aan toe bent en van beide zijden moeten de verwachtingen helder zijn.

Conclusie: wel of niet via Knaken in crypto gaan beleggen?

Knaken kan een handig platform zijn voor wie niet te veel informatie wil. Je hebt keuze uit plus minus 40 verschillende crypto en voor velen is dit voldoende. Wil je meer keuze of meer analysemogelijkheden? Dan ben je bij Knaken aan het verkeerde adres en kun je beter andere handelsplatforms in crypto gaan bekijken.

Op jouw succes!