Wat is onze beoordeling over LiteBit? Is het een goede broker, bieden ze een veilige wallet en is het makkelijk om met Ideal crypto te kopen via LiteBit? Je leest onze ervaringen in deze review

Inhoud van deze pagina:

Wat vinden wij van Litebit?

LiteBit is een online platform waar je kunt handelen in crypto valuta. Op dit moment zijn er 67 crypto currencies waar je uit kunt kiezen en op de website zie je een duidelijk overzicht van deze 67 producten en hoe sterk ze in waarde gestegen of gedaald zijn. Met deze informatie in je achterhoofd en de huidige prijs van een crypto munt, kun je bepalen in welke je wilt investeren. Na registratie (inclusief officiële verificatie met ID) kun je al heel snel je eerste crypto munten kopen en in je wallet bewaren.

— Let op: Litebit is in 2023 gestopt met de dienstverlening. Ze sturen hun klanten vanaf heden door naar Bitvavo —

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

De voordelen van LiteBit

✅ Doordat je de beschikbaarheid hebt over een app, kun je op elk moment en op elke plek in crypto handelen. Op vakantie, tijdens een bedrijfsuitje of huwelijksfeest; je bent altijd op de hoogte van de standen van de diverse valuta en kunt snel via de app kopen of verkopen.
✅ Door de gebruiksvriendelijke lay-out van de website is handelen ongecompliceerd en eigenlijk voor iedereen te doen. Je hoeft geen achtergrondinformatie te weten om in crypto te kunnen handelen.
✅ Betalen kan met iDeal en dat is een bekend middel voor iedereen. Doordat je de betaling via iDeal moet goedkeuren, ben je altijd verzekerd van het veilig overboeken van geld.
✅ Je kunt op diverse manieren contact opnemen met LiteBit en dit kan wel eens handig zijn. De een belt liever, de ander geeft de voorkeur aan chatten en weer een ander vertelt zijn verhaal liever via een e-mail.

De nadelen van LiteBit

❌ Net als bij vele andere brokers moet je tegenwoordig een persoonlijk identiteitsbewijs overhandigen tijdens het registratieproces. Dit betekent dat je nooit anoniem kunt handelen en dat je op de radar kunt komen bij diverse overheidsinstanties. Niet iedereen vindt dit prettig.
❌ Op de website wordt per maand aangegeven met welke cryptovaluta wordt gestopt. Het aanbod (op dit moment 67 crypto currencies) varieert daardoor en je moet goed op de hoogte zijn dat je sommige valuta voor een bepaalde datum moet verkopen of naar een andere wallet of broker moet overdragen.
❌ Als je andere crypto wilt kopen dan via het platform aangeboden worden, moet je met meerdere brokers aan de slag gaan. De een heeft hier geen moeite mee, de ander wil liever via een enkel kanaal handelen.

Ondanks de nadelen is LiteBit de meest betrouwbare keuze voor Nederlanders die crypto’s willen aanschaffen.

— Let op: Litebit is in 2023 gestopt met de dienstverlening. Ze sturen hun klanten vanaf heden door naar Bitvavo —

Litebit: een volledige review van deze crypto broker

Ben jij al bekend met Litebit? Dit is één van de crypto brokers die in Nederland actief zijn. een crypto broker is een partij die cryptomunten – digitale munten, die alleen op het internet bestaan – aanbiedt. De bekendste van die cryptomunten is natuurlijk de Bitcoin. Dit was tevens de eerste. Maar inmiddels zijn er honderden soorten cryptomunten. Precies weten wat Litebit te bieden heeft? In dit artikel ben je aan het juiste adres: wij bespreken het.

Onze zoektocht naar de ideale crypto broker en Litebit

Crypto’s zijn relatief nieuw. Ze zijn zo ongeveer de nieuwste vorm van belegging en daarbij ook nog eens een heel interessant soort belegging. Iedereen kan in crypto’s handelen, want sommige munten zijn al voor een paar eurocent te verkrijgen. Een enorm dure munt als de Bitcoin kun je ook in deeltjes kopen: 1/10 deel of zelfs 1/1000 deel. Zo kun je met een klein bedrag toch investeren. Ben je op zoek naar een cryptobroker, dan kom je al snel bij Litebit uit.

Wat maakt ons kundig als crypto broker reviewers?

Wij waren erbij toen de Bitcoin zijn eerste serieuze groeispurt doormaakte en hebben door de jaren heen verschillende andere cryptomunten (ook wel altcoins – van “alternative coins”) op zien komen.  Vanaf het eerste uur hebben we ons ingelezen in wat crypto precies zijn en wat je er nu eigenlijk mee kunt. De redactie is bovendien bij verschillende brokers actief geweest.

Crypto brokers: een kritische houding is een vereiste

Er zijn genoeg partijen die willen profiteren van de populariteit van Bitcoin en andere crypto. Zo zijn er in een tijdsbestek van enkele jaren heel wat brokers bijgekomen die zich specifiek hebben toegelegd in de handel van cryptomunten. Bij eerdere brokers kon je in allerlei soorten producten beleggen: van aandelen tot opties en van ETF trackers tot futures. Omdat crypto brokers relatief jong zijn, is het niet meer dan logisch dan we ze met Argusogen bekijken.

Litebit en onze eerste sceptische indruk

Ook over Litebit waren we in eerste instantie wat sceptisch: Litebit was één van die brokers die opkwamen toen cryptomunten plotseling populair en bij het grote publiek bekend werden. Gelukkig heeft Litebit laten zien meer dan een eendagsvlieg te zijn. Het aanbod is er prima.

Wat beloven crypto brokers je meestal? Hoeveel waarheid zit er in die beloften?

Crypto brokers kunnen je van alles beloven. Eén ding dat opvalt, is dat ze allemaal zeggen het grootste en/of beste aanbod te hebben. Ook zijn ze allemaal de goedkoopste. Dat kan natuurlijk niet. De één is misschien het goedkoopst in transactiekosten, terwijl de ander juist weer het goedkoopst in stortings- en onderhoudskosten is. Leg de totale kosten naast elkaar. Pas op voor verborgen kosten: kosten waarvan de broker niet graag toegeeft dat ze er zijn.

Op deze criteria bekijken en beoordelen we crypto brokers

Een cryptobroker als Litebit (en concurrenten) beoordelen wij op deze criteria:

 • Hoe zit het met de kosten voor het gebruik van de broker? Zijn de kosten laag genoeg?

 • Zijn er verborgen kosten bij de broker?

 • Worden er voldoende cryptomunten aangeboden?

 • Is het aanbod cryptomunten van hoge kwaliteit? Of zitten er ook veel discutabele munten tussen?

 • Is het cryptoplatform makkelijk in gebruik? Kun je er gemakkelijk je weg op vinden?

 • Hoe zit het met de technische kant van de medaille: zijn je persoonlijke gegevens SSL-beveiligd?

 • Heeft de crypto broker vaak last van storingen? Is hij weleens gehackt?

 • Heb je een vraag, weet je dan waar je moet zijn? En word je goed en op tijd geholpen?

Litebit in de praktijk getest: resultaten van onze onderzoeksdata

Uiteraard hebben we Litebit ook in de praktijk getest en zijn we zelf met bescheiden bedragen gaan handelen bij deze broker. Dat viel ons niet tegen. Litebit is verrassend gemakkelijk in gemak en erg overzichtelijk. Meer over de inzichten die we rijker zijn, delen we hieronder.

In het kort: wat is Litebit precies?

Litebit is een platform waar je meer dan 70 verschillende cryptomunten op kunt handelen. Naar eigen zeggen is zijn deze munten “met zorg” geselecteerd door de experts. Het dagelijkse handelsvolume van Litebit bedraagt meer dan 3.000.000 euro. Er zijn dus flink wat handelaars op actief. In 2019 en in 2020 is Litebit verkozen tot de Beste Crypto Broker van Europa.

Wie zijn de gezichten achter Litebit?

Litebit is als startup bedrijf begonnen en opgericht door twee crypto fanaten. Hun missie was handelen in crypto voor iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken. De eerste munt die werd aangeboden was de Litecoin. Daarna volgde de Bitcoin. De website van Litebit ging in 2017 live.

Welke kosten maak je bij Litebit?

De handels- en opnamekosten die Litebit rekent, zijn van verschillende factoren afhankelijk. Dit kunnen veranderingen in blockchainkosten, maar ook fluctuaties op de markt zijn. Je vindt de actuele kosten in de preview voor je bestelling. Is de prijs voor een crypto naar jouw smaak te hoog? Stel dan een prijsnotificatie in. Hiervoor log je eerst in bij je Litebit account. Ga nu naar “Kopen”. Scrol helemaal naar beneden en je ziet de optie “prijs notificatie” staan.

— Let op: Litebit is in 2023 gestopt met de dienstverlening. Ze sturen hun klanten vanaf heden door naar Bitvavo —

Is Litebit dan de moeite waard of niet?

Als cryptobroker is Litebit zeker het overwegen waard. Het aanbod cryptomunten is groot genoeg, het gebruiksgemak is prima en je blijft op de hoogte van alle veranderingen in de cryptowereld.

Wat maakt Litebit nu uniek ten opzichte van de concurrent?

Litebit streeft ernaar de handel in crypto simpel, persoonlijk en veilig te maken. Je kunt in een paar stappen je eigen account aanmaken. De crypto’s die je aankoopt worden veilig in je eigen wallet opgeslagen. Kies voor verschillende vertrouwde betaalmethodes tegen lage tarieven. Het “persoonlijke” zit hem vooral in de klantgerichte helpdesk en FAQ pagina.

Een expert aan het woord over Litebit

Voor we dit review over Litebit zijn gaan schrijven, hebben we eerst telefonisch contact gehad met een expert op het gebied van crypto en cryptobrokers. Zij was prima te spreken over Litebit en verkondigde dat het platform geenszins onderdoet voor andere crypto opties.

De supportafdeling van Litebit: hoe doet deze het?

“Jij verdient de best mogelijke service en wij zijn hier om je te helpen”. Dat zie je in de helpdeks van Litebit staan. Je kunt klantmedewerkers bereiken via e-mail en chat. Je kunt ook bellen. 24/7 worden je antwoorden verschaft met een geautomatiseerde chatbot. Je kunt bellen tussen 9:00-17:00 op werkdagen. Op je mails krijg je binnen 24 uur antwoord. Ook is er een speciaal e-mail adres voor het melden van fraude: fraud@litebit.eu. Erg goed verzorgd.

Voor wie is Litebit het meest geschikt?

Litebit is uiteraard geschikt voor mensen die met cryptohandel aan de slag willen. Je hoeft geen expert of ervaren handelaar te zijn om op Litebit uit de voeten te kunnen. In tegendeel, de broker streeft ernaar crypto voor iedereen toegankelijk te maken en heeft een prettig platform in elkaar getimmerd. Tot onze deugd blijft Litebit steeds aan de weg timmeren.

Dit platform leent zich perfect voor de beginnende crypto geïnteresseerde die op eenvoudige wijze kennis wil maken met het handelen in crypto. Ook mensen die geen poespas willen en een gebruiksvriendelijk handelsplatform (met app) prefereren zijn gebaat bij het platform van LiteBit. Het is niet lastig om te kunnen handelen en je hebt er geen cursus voor nodig om met het platform om te gaan. Het wijst zich eigenlijk helemaal vanzelf. Na aanmelding en registratie log je in en kun je gelijk beginnen met het aankopen van de beschikbare digitale valuta. Je moet echter wel regelmatig het nieuws op de website bijhouden en niet te afwachtend zijn, want dan kun je belangrijke informatie missen. Verkoop je crypto currencies tijdig als er gestopt wordt met het aanbieden van deze crypto via de website of app.

Crypto valuta kopen en verkopen via het platform of de app van LiteBit

Er zijn diverse platformen waarop je bitcoins of andere digitale valuta kunt kopen en een ervan is LiteBit. Zo’n platform stelt je in staat om online in crypto currencies te handelen. Maar waarom zou je dit eigenlijk doen? Kun je niet veel beter het geld dat je aan het einde van de maand van je salaris overhoudt op je spaarrekening zetten? De meningen zijn hierover verdeeld, maar je kunt de volgende overwegingen maken.

Overweging 1: al sinds een tijdje te weinig rente bij de bank

Tegenwoordig krijg je nog maar zo weinig rente bij de bank, dat het eigenlijk niet slim is om je geld daar in bewaring te geven. Alleen als je bang bent om het bij de bank weg te halen, kun je het er beter laten staan. Je zult over een tijd echter niet zien dat het bedrag dat je weg had gezet veel meer waard is geworden. Sterker nog, als je een erfenis krijgt en ineens boven een bepaald bedrag komt, moet je ook nog gaan betalen voor de dienstverlening van de bank. Het lijkt de omgekeerde wereld.

Overweging 2: eerst andere zaken betalen voordat je gaat beleggen

Soms heb je nog een lening van je studie open staan en wil je die liever geheel aflossen, voordat je met beleggen begint. Het kan bij beleggen namelijk ook goed mis gaan en dan krijg je misschien moeite met het betalen van die maandelijkse last. Ook een hypotheek op je huis kan motivatie zijn om een som geld liever daarin te willen steken. Je betaalt over het geleende bedrag namelijk rente en aflossing en afhankelijk van je hypotheekvorm betaal je minder rente wanneer je een deel van het totale bedrag al kunt inlossen.

Overweging 3: plannen voor de toekomst die geld kosten (=budget reserveren)

Wanneer je nog jong bent, maar wel al weet dat je later kinderen wilt, is nu gaan investeren in crypto valuta misschien geen goed plan. Je hebt een situatie voor ogen waarvan je al weet dat dit flink wat geld gaat kosten. De kinderen kleden, hun sport of hobby betalen, geld voor de studie aan de kant zetten, dat komt er dan allemaal bij kijken. Ook als je zelf weer wilt gaan studeren om daarna van carrière te kunnen wisselen, vraagt om een aardig bedrag.

Overweging 4: tijd = geld en dus werk je hard voor je baas

Je kunt het echter ook andersom bekijken: geld = tijd. Wanneer je genoeg geld hebt, kun je minder gaan werken en houd je tijd over. Je gaat eerst een dag minder in de week naar je werk, dan nog een dag minder en voor je het weet werk je halve dagen in plaats van fulltime. Als je baan zich daartoe leent, zou dat een mooi toekomstbeeld kunnen zijn. Tenzij je natuurlijk zoveel geld hebt, dat je helemaal niet meer voor een baas hoeft te werken. Dan ben je financieel vrij, zoals ze dat noemen.

Van financiële vrijheid kunnen genieten

Beschrijf maar eens voor jezelf hoe financiële vrijheid er voor jou of je gezin uit zou zien. Je hoeft niet te sparen voor vakanties, maar kunt altijd weg. Misschien koop je wel een camper en ga je er een jaar tussenuit. Anderen zijn al blij als ze bij het betalen van de boodschappen niet meer zenuwachtig hoeven te zijn over of er wel voldoende geld op de rekening staat. Er zijn dus verschillende gradaties van financiële vrijheid en het begint allemaal bij het opbouwen van een buffer.

Een financiële buffer creëren voor jezelf

Met een kleine buffer hoef je je geen zorgen te maken als er iets in of aan het huis kapot gaat. Je vervangt je koelkast, laat de wasmachine repareren en als de kinderen de bal door de ruit schoppen, laat je de glaszetter komen voor een nieuwe ruit. Een grotere buffer betekent zonder problemen een nieuwe auto kunnen kopen, in plaats van altijd die occasions. Nog groter kan inhouden dat je een vakantiehuis koopt en je eigen plekje in jouw ideale vakantieland kunt realiseren.

— Let op: Litebit is in 2023 gestopt met de dienstverlening. Ze sturen hun klanten vanaf heden door naar Bitvavo —

Andere doeleinden met je spaarcenten

Niet iedereen wil blijven bufferen en zodra je een bedrag bij elkaar hebt gespaard waarmee je bepaalde items kunt vervangen of kopen, kun je gaan nadenken over wat je met de rest wilt doen. Soms wil je niks reserveren “voor als…”, maar wil je het bedrag juist zo snel mogelijk laten groeien tot een groter bedrag. In het laatste geval kan beleggen uitkomst bieden. Je dient dan een keuze te maken of je voor het traditionele beleggen wilt gaan, of voor bijvoorbeeld investeren in crypto.

Crypto currencies nader bekeken

Digitale valuta zijn inmiddels niet meer weg te denken uit deze tijd. Er zijn zelfs al winkels waar je met crypto valuta kunt betalen. Bij een exotische autohandelaar die digitale munteenheden accepteert, werd een luxe bolide gekocht in ruil voor 13 bitcoins. Je vraagt je alleen af hoe snel het zal gaan voordat de rest van de wereld crypto currencies als geldig betaalmiddel kan verwerken. Gevoelsmatig weet je bij de euro of dollar wel wat die waard is, maar hoe weet je dat bij crypto?

De tijd zal het leren

De komende tijd zal uitwijzen hoe jij en de rest van het land (en de wereld) om zullen gaan met digitale valuta. Neemt het ineens een flinke vaart, of blijft het voor de meeste mensen en bedrijven toch een ver-van-je-bed-show? Hoe dan ook, met een munteenheid die in de kinderschoenen staat is het wel leuk om je erin te verdiepen en er een beetje mee te spelen. Dat is dan ook het leuke van je buffer hiervoor gebruiken, want als het mis gaat, is het jammer, maar voel je dit niet direct.

In de tussentijd zit je niet stil

Vanaf nu kun je je wel voorbereiden op wat waarschijnlijk komen gaat. Het heeft er alle schijn naar dat bitcoins en andere digitale valuta blijven. Wist je trouwens dat er steeds meer nieuwe valuta bijkomen? Verdiep je maar eens in de oorsprong van digitale betaalmiddelen en hoe het in sommige werelddelen voor een revolutie heeft gezorgd. Er zijn namelijk landen waar vrouwen geen eigen bankrekening mogen hebben, maar crypto currencies heb je dit probleem niet.

Bereid je voor op wat komen gaat

Lees je in, doe een cursus als je de materie te ingewikkeld vindt, maar wacht niet af tot iedereen al met crypto bezig is. Hoe onzeker de toekomst ook is, de grootste voordelen zijn wel nu te behalen. Een hype kan er zomaar voor zorgen dat je ineens een rijk man of vrouw bent. En dat is het grote verschil met de traditionele munteenheden, er is eigenlijk niets wat geen hype kan veroorzaken. Je weet wel dat bedrijfsprestaties (of wanprestaties) niet zozeer de leidraad zijn.

Welke rol kan LiteBit voor jou spelen?

Zodra je weet dat je iets met crypto wilt gaan doen, kan LiteBit jouw ideale platform zijn. Je hoeft je alleen maar te registreren en daarna kun je rap je crypto gaan kopen. Je maakt een account aan via de website of via een app. Daarna moet wel jouw identiteit gecheckt worden, want dat is de enige manier om fraude te voorkomen. Hiervoor wordt je paspoort of ID-kaart gebruikt. Zodra de eerste twee stappen voltooid zijn, kun je op LiteBit gaan handelen.

Hoe kun je betalen via LiteBit?

Afhankelijk van het platform dat je kiest, zijn er ook zoveel verschillende vormen betaalmiddelen die mogelijk zijn. Bij LiteBit kun je met iDeal, credit card of Sofort betalen. Zodra een platform ook nog in andere landen gelanceerd wordt, zijn er nog meer betaalmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld Bancontact of PayPal. Hoe je kunt betalen kan voor jou de doorslag geven bij de keuze van je platform. Je wilt het handelen in crypto zo handig mogelijk voor jezelf maken.

— Let op: Litebit is in 2023 gestopt met de dienstverlening. Ze sturen hun klanten vanaf heden door naar Bitvavo —

Wat zegt het maximale volume dat het systeem aankan over LiteBit?

Je kunt het volume dat een platform aankan met elkaar vergelijken. Bij LiteBit kunnen ze meer dan een miljoen euro per dag verwerken. Of je dat van plan bent is de vraag, maar het geeft wel aan dat je – ook wanneer je met veel mensen tegelijk gebruik maakt van het platform – dit zonder problemen kunt doen. Het systeem dat ontworpen is en regelmatig van onderhoud voorzien wordt kan dit soort grote bedragen prima aan.

De veiligheid van LiteBit

Of je het nu over normale euros bij een normale bank hebt, of dat het om crypto valuta in je digitale portemonnee gaat, je wilt dat wat waarde heeft altijd goed beveiligen. Heb je thuis een kluis? Dan zorg je dat niemand de code of sleutel heeft. Bij het platform kijk je naar de veiligheidsmaatregelen die ze daar hebben getroffen om het handelen veilig te maken. Je kunt besluiten je aankopen binnen je LiteBit wallet te bewaren, of je maakt gebruik van een externe wallet.

Verschil tussen je interne en externe wallet

Als je op meerdere platforms crypto currencies koopt, is het handig om ze ergens bij elkaar te verzamelen. Je eigen wallet is dan een goede oplossing. Ook kun je een eigen wallet veiliger vinden dan de wallet van een platform. Het maakt het handelen echter wel stukken makkelijker en het gaat sneller, want je logt in, bekijkt je portefeuille en beslist binnen een paar seconden om te verkopen. Je hoeft dan niet eerst vanuit je externe wallet valuta naar je LiteBit wallet te verzenden.

Voorzichtigheid geboden – maar dat is bij elk platform

Bij veiligheid gaat het om meerdere zaken. Jouw eigen PC, tablet of telefoon moet up-to-date zijn. Het platform moet veiligheidsmaatregelen treffen. Ook moet je je bewust zijn van praktijken die vroeger eigenlijk niet bestonden, maar die nu vanwege de digitale ontwikkeling zijn intrede hebben gedaan. Kijk maar eens naar alle reclame omtrent phishing. Je wilt niet in de trucjes van criminelen trappen en al je geld aan hen overmaken of je computer laten hacken en je winst verliezen.

De gebruiksvriendelijke app van LiteBit

Je hebt voor alles inmiddels een app. Je zet je verwarming hoger met een app, opent je jaloezieën met een appen opent de garage met een app. Waarom dan geen app voor een handelsplatform in crypto currencies? Na het inloggen krijg je je eigen portefeuille te zijn, kun je naar stijgers en dalers kijken en snel actie ondernemen wanneer je iets interessants ziet. Het maakt het kopen en verkopen van digitale valuta niet alleen makkelijk, maar ook leuk.

Het blog van LiteBit – informatie of reclame?

Tussen de blogartikelen vind je van alles over digitale valuta. Er zitten informatieve artikelen bij, bijvoorbeeld over wat altcoins eigenlijk zijn. Ook staat er nieuws tussen, maar je vindt er ook wel wat artikelen die een beetje verleidend zijn. Niemand heeft een glazen bol en voorspellingen over de waarde van bitcoins zijn dan ook moeilijk te geloven. Natuurlijk kun je er als lezer intrappen en er een deel van je geld verliezen. Alles wat je leest moet je dan ook met een flinke korrel zout nemen.

Website van LiteBit in verschillende talen beschikbaar

Heb je een partner die geen Nederlands spreekt? Voor de functie van LiteBit zelf (het inlezen van je portefeuille, het interpreteren van groene/rode cijfers) heb je de taal niet hard nodig. Toch kan het bij de registratie of bij vragen die je daarna hebt handig zijn als je ook in het Engels bij LiteBit terecht kunt. Op dit moment is de website in twee talen in te stellen: Nederlands en Engels.

— Let op: Litebit is in 2023 gestopt met de dienstverlening. Ze sturen hun klanten vanaf heden door naar Bitvavo —

Welke inleg moet je bij Litebit bereid zijn te doen?

Het fijne van handelen in crypto is dat je zelf je inleg kiest. Je kunt al met een paar tientjes aan de slag, maar ook met een paar honderd of paar duizend euro. Je kiest zelf waarin je investeert. Sommige crypto’s zijn (nog) zo spotgoedkoop dat ze minder dan een euro kosten. Van een dure cryptomunt als de Bitcoin kun je een klein deeltje kopen: bijvoorbeeld 1/100e.

Stappenplan: zelf aan de slag met Litebit

Een account aanmaken bij Litebit is zo gedaan:

 • Je kunt je registreren op de website op de app downloaden
 • Je vult je gegevens in en je verifieert je identiteit – dit doe je met je ID-kaart of je paspoort
 • Je stort geld op je account via een door jou vertrouwde stortmethode en je begint nog dezelfde dag met handelen
 • Je crypto currency verkopen doe je door zowel bij je Litebit account als bij je externe wallet in te loggen. Je Litebit wallet vind je door op de knop “Deposit” te drukken. Voer een transfer in met het juiste walletadres en vervolgens klik je op “Verkoop”.

De evolutie van de crypto wereld
De cryptowereld blijft altijd in beweging. Het is moeilijk in te schatten welke crypto in waarde toe zal nemen en welke gaat dalen. Crypto’s zijn een relatief nieuw fenomeen op de handelsmarkten. Er valt veel geld mee te verdienen, maar je kunt er ook veel geld mee verliezen.

Updates van Litebit: welke vernieuwingen vinden plaats?
Litebit streeft ernaar de best mogelijke service te geven aan zijn klanten. Je kunt onder meer updates verwachten op het gebied van crypto aanbod. Het is altijd mogelijk dat er bepaalde nieuwe crypto’s aan het aanbod worden toegevoegd of dat de site op technisch vlak een update krijgt.

Litebit reviews van anderen: een kort, krachtig overzicht

Bankr.nlBankr heeft waardering voor de “duidelijke, intuïtieve interface” van Litebit en stelt dat de broker zowel geschikt is voor de beginnende als de ervaren handelaar. Litebit is met name geschikt voor investeringen op de wat langere termijn. Een nadeel is de ongeveer 2% handelscommissie die je moet betalen (wat hoger dan bij de concurrent).
Cryptoprijzen.comCryptoprijzen stelt allereerst dat Litebit investeren in crypto voor iedereen eenvoudig maakt. Een groot voordeel is dat je gewoon met iDeal kunt betalen. Ook het technische gedeelte van de broker, zoals de app, deugt. Een nadeel zijn de hogere commissiekosten en het feit dat de broker Litebit al een paar keer succesvol gehackt is.
Bedrog.comBedrog.com stelt dat Litebit betrouwbaar is en zijn best doet een veilige handelsomgeving te creëren. Dat blijkt onder meer uit offline opslag van cryptomunten en beveiligde SSL-technologie. Bovendien kun je Litebit gewoon via een Nederlands nummer bereiken. 2FA (twee factor authenticatie – authenticatie via je wachtwoord én een code op je mobiel) zorgt voor extra veiligheid.
Cryptotips.euCryptotips ziet Litebit als veilig platform voor de eenvoudige aankoop van crypto. Handelen kan met een paar muisklikken en zonder technische ervaring. Ook Cryptotips benadrukt dat de relatief hoge handelskosten van 2% het voornaamste nadeel is.

Alternatieven voor Litebit

Beste algemene keuzeDeGiro – DeGiro is een groot en vertrouwd Nederlands beleggersplatform dat degelijk in elkaar zit. Je kunt hier allerlei soorten financiële producten aan- en verkopen.
Onze persoonlijke favorietBinance – Binance is een groot internationaal crypto platform waarop je heel veel verschillende munten kunt kopen en verkopen. Je mogelijkheden hier zijn enorm.
Beste budgetoptieBitvavo – Bitvavo staat bekend om het feit dat het de allerlaagste transactiekosten rekent voor de aan- en verkoop van crypto.

Conclusie: is Litebit wel of niet het antwoord op je vragen?

ReviewLitebit
SamenvattingWij vinden Litebit zeker de moeite waard. Als je bereid bent wat hogere transactiekosten te betalen, krijg je daar prima service en een zeer goed werkend handelsplatform voor terug. Ook is het aanbod crypto ruim voldoende.
Review doorDe redactie
BeoordelingOns eindcijfer: een 8.8 uit 10.

Jouw vervolgstap op het gebied van cryptohandel

Als je oprecht geïnteresseerd bent in het handelen in crypto, kunnen we alleen maar zeggen: veel succes. Litebit is een platform waar je geld zeker tot zijn recht komt en waar je kunt aan- en verkopen zoveel je wilt. Natuurlijk kon je ook kiezen voor één van de genoemde crypto alternatieven.

Meest gestelde vragen over Litebit

 • Is het ook mogelijk je Litebit account weer te verwijderen?

Ja, dat is zeker mogelijk. Al kan het niet per direct. Tenminste, je gegevens zijn niet direct verwijderd. Als bedrijf heeft Litebit namelijk een financiële administratieplicht ten overstaande van de belasting, waardoor het genoodzaakt is jouw gegevens minstens zeven jaar lang te bewaren. Als je je account laat deactiveren, worden je gegevens uiteindelijk wel verwijderd.

 • Voert Litebit snelle transacties uit?

Dat is een beetje afhankelijk van wat en hoe je uit laat betalen. De transactiesnelheid hangt samen met de mining-snelheid van een crypto en van hoelang het duurt tot je crypto is aangekocht of verkocht. Als je een transactie via iDeal laat uitvoeren, is deze bijna meteen verwerkt. Buitenlandse betaalmethodes gaan wat langzamer. Hou ook rekening met onderhoud.

 • Hoe lang moet je op een uitbetaling wachten?

Een uitbetaling bevindt tweemaal per dag plaats. Hou er rekening mee dat er per transactie een limiet gehanteerd wordt en dat deze limiet per cryptomunt verschilt. Als je geld naar je bank laat overschrijven, dan is dit binnen drie dagen gebeurt. Een voordeel is dat de overschrijvingen ook in het weekend en op feestdagen plaatsvinden. Instant Payments is een initiatief voor SEPA-betalingen vanuit de Nederlandse banken dat betalingen nog sneller maakt.

 • Welke wallet kun je bij Litebit gebruiken?

Bij Litebit kun je verschillende wallets gebruiken: cold wallets worden opgeslagen op externe hardware (denk bijvoorbeeld aan een USB-stick of Ledger). Cold wallets worden gezien als het aller veiligst. Je hebt ook software wallets die je via een digitaal programmatje opslaat. Dan is er nog de Litebit wallet, die het mogelijk maakt alle andere wallets hieraan te verbinden. De beveiligingssoftware zorgt ervoor dat pottenkijkers geen toegang hebben tot jouw crypto.

 • Is Litebit in Nederland helemaal legaal?

In Nederland is Litebit legaal. Het gaat om een Nederlands bedrijf dat het hoofdkantoor in Rotterdam gevestigd heeft. Litebit is transparant genoeg om te kunnen concluderen dat er geen sprake is van een grootschalige oplichting vanuit het bedrijf.

LiteBit – een samenvatting van onze review

Veel andere platforms bieden meteen ook cursussen in het handelen met crypto aan en dat doet LiteBit niet. Is het daarom een minder geschikt platform voor jou? Zeker niet. De registratie spreekt voor zich en het handelen is daarna via de app overzichtelijk en praktisch. Misschien werkt de app wel te handig, want als je je telefoon aan laat staan zou je kind nog wel eens op de leuke kleuren en grafiekjes kunnen reageren. Zo lang het voor winst via LiteBit zorgt, maakt jou dat niet uit, maar wees voorzichtig.

— Let op: Litebit is in 2023 gestopt met de dienstverlening. Ze sturen hun klanten vanaf heden door naar Bitvavo —

Op jouw succes!