Bijna niemand neemt een dienst af of koopt een product zonder eerst naar reviews te kijken. Je weet dat de ervaringen van anderen je kunnen vertellen of de dienst of het product voor jou geschikt is. Wat je niet altijd weet, is of reviews op een eerlijke manier tot stand zijn gekomen. In een tijd waar sommigen korting geven bij een volgende bestelling bij het plaatsen van een positieve review, dien je je onderzoeksbril op te zetten en kritisch te lezen wat iemand werkelijk schrijft. Zijn het wat algemene beschrijvingen en leer je er eigenlijk weinig van? Dan heb je aan zo’n review niks. Ga daarom op zoek naar reviews met inhoud, zoals de voorbeelden die je hieronder ziet.

Reviews door vier bronnen

• De Moderne Nomaden geeft aan dat het aanbod van Madelon Vos regelmatig uitgebreid is met nieuwe modules. Verder zijn er cursussen voor verschillende niveau’s van crypto beleggers. De reviewer gaat daarna op elke cursus, de academy en de community kort in. Jammer is de focus op alleen grote crypto valuta, omdat beleggers juist bij de onbekendere valuta kansen kunnen zien. Dit leer je niet van Madelon Vos. De reviewer eindigt met deal: als je via De Moderne Nomaden voor de cursus Crypto en Trading Academy van Madelon Vos kiest, krijg je het crypto diamonds portfolio er gratis bij.
• PP Reviews gaat in op de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s. Er zijn 15 video’s die 6 modules van de cursus behandelen. Ook deze reviewer geeft korting op de cursus van Madelon Vos bij het gebruik van een bepaalde code. Reacties over de cursus zijn positief en daarnaast wordt benadrukt dat ze een van de weinige vrouwen is die over deze materie praat.
• Op Springest kunnen bezoekers hun eigen review plaatsen. Er zijn er acht in totaal en alle acht personen geven het cijfer 10. Reviewers geven aan dat ze echt iets aan de cursus hebben gehad, dat de cursus op een prettige manier ingevuld is. Een reviewer beschrijft concreet dat de achtergrond van Madelon Vos (docent) blijkt uit de opbouw van de cursus en dat dat helpt om de stof onder de knie te krijgen.
• Geld Verdienen met Passie stipt aan dat de cursussen vooral voor beginners bedoeld zijn. Voor gevorderden is er de masterclass. Met een duidelijke inhoudsopgave wordt in de review ingegaan op Madelon Vos zelf, de crypto cursus, de community, ervaringen van anderen en voor- en nadelen. Opvallend is de paragraaf over andere crypto cursussen die beschikbaar zijn. Hierin worden weer twee cursussen van Madelon Vos zelf genoemd, naast twee cursussen van Patrick Suiker en Derek Westra.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Conclusie over Madelon Vos en haar trainingen en platform

Er zijn op veel plekken kortingscodes beschikbaar voor het volgen van een cursus bij Madelon Vos. Op haar eigen website kan het aanschaffen van twee trainingen iets goedkoper zijn, maar veel scheelt het niet. Alle reviewers geven eigenlijk aan dat het prettig is om als beginnende crypto geïnteresseerde met Madelon Vos te beginnen, omdat ze zo fijn en duidelijk uitlegt. De cursus is helder van structuur en als je als je je na een beginnerscursus nog verder wilt verdiepen, zijn er vervolgmogelijkheden. Ook de community wordt als iets positiefs bestempeld. Alle reviewers vinden het waardevol dat er een plek is waar je niet alleen de trainer zelf, maar ook gelijkgestemden virtueel kunt ontmoeten en spreken.

De kracht van Madelon Vos – een korte kennismaking

Misschien ken je Madelon Vos al wel, maar weet je niet specifiek dat zij de spin in het social media web is. Ze heeft namelijk al langer een YouTube kanaal, je kunt haar ook al via de podcast beluisteren en ze schrijft regelmatig columns over haar vakgebied. Misschien heb je Madelon zelfs wel als docent Technische Analyse aan de Hogeschool van Amsterdam gehad. Dat zou gaaf zijn. Hoe dan ook, via de website kom je nog veel meer over haar te weten.

Madelon’s MoneyTalks community

Dat geld spreekt hoeft niemand je uit te leggen. Je weet dat deze wereld nu eenmaal draait om geld. Als je een ongeneeslijke ziekte hebt, kan al het geld in de wereld je niet beter maken, maar het kan je situatie zo lang je nog leeft wel wat draaglijker maken. Je kunt dan de tijd die je hier op deze aardbol nog hebt anders invullen, dan wanneer je geen geld hebt. Dus ook al maakt geld niet gelukkig, het blijkt toch wel verdomde handig te zijn. In de community draait het dan ook om de financiële wereld.

In contact treden met gelijkgestemden op financieel kennisgebied

Zo’n community biedt ruimte aan al je vragen en onderzoek naar hoe je je financiën op orde krijgt en vooral beter laat worden. Bijna iedereen is tegenwoordig op zoek naar financiële vrijheid, maar wat betekent dit voor jou? Is het je huis zo snel mogelijk afbetalen? Is het sparen om je kinderen over tien jaar te kunnen laten studeren? Of is het met slim beleggen nog veel meer mogelijkheden voor jezelf creëren, zodat je nooit meer 100% afhankelijk bent van je baan? Het is voor iedereen anders.

Een positieve stimulans biedt perspectief

Met anderen hierover in gesprek kunnen gaan is prettig. Je wilt je schulden, spaargeld of beleggingsmogelijkheden niet altijd met bekenden bespreken. Collega’s houd je liever op afstand, aangezien je met hen niet je privézaken wilt delen. En familie of vrienden hebben niet altijd de juiste kennis om er samen met hen over te sparren, of je krijgt zelfs scheve blikken zodra je het onderwerp ter sprake brengt, omdat het lijkt alsof je op aan het scheppen bent over je investeringen en status.

Het delen van kennis en ervaringen in een community gebaseerd op gedeelde interesses

Bij de MoneyTalks gemeenschap hoef je je nergens voor te schamen en hoef je geen informatie achterwege te laten als je dat niet wilt, want iedereen vertelt zoveel als hij zelf kwijt wil. Dit kunnen positieve ervaringen zijn, maar ook minder leuke momenten over slechte beleggingsresultaten of twijfels over aankopen of verkopen van crypto. Ook wanneer je nieuw bent en je eerst nog wilt verdiepen in alle facetten van het beleggen, kun je hier terecht. Iedereen zit er met dezelfde insteek.

Over de persoon Madelon Vos

Als je haar al hebt gehoord en/of gezien, dan weet je met wat voor karakter je te maken hebt. Je kent haar aanpak, haar prettige manier van uitleggen en communiceren en als je naar haar blijft luisteren/kijken, dan weet je dat ze geen onzin verkoopt en erg overtuigend en doelgericht is. Op Instagram kun je ook privé wat meer van haar zien en dat is niet essentieel voor als je gaat investeren, maar het kan wel leuk zijn om iets meer te weten over met wie je te maken hebt.

Madelon’s professionele aanbod aan cursussen en trainingen

Als je interesse in financiële vooruitgang nog maar net gewekt is, kun je behoefte hebben aan wat gerichte informatie over financiële onderwerpen. Met behulp van je hypotheekadviseur heb je je woning gekocht en je weet ook wel hoeveel rente je op je spaarrekening ontvangt, maar wat dieper op het principe economie en handel ingaan, mag best. Zeker de ontwikkeling van digitale valuta boeit je en daarom zou je best een van Madelon’s cursussen willen doen. Je oriënteert je op je opties.

Optie 1: de cursus bitcoin basics en crypto

Hier heb je iets aan als je nog helemaal niks – of nog maar een beetje – van het onderwerp crypto afweet. Madelon start bij de basis en neemt je door middel van haar enthousiasme en toepasselijke voorbeelden mee in de wereld van de virtuele valuta. Je leert over de diverse digitale munteenheden die er inmiddels zijn (er komen namelijk ook telkens weer nieuwe bij) en gaat wat dieper in op bitcoins. Je krijgt wat meer feeling met de soms ingewikkelde materie en krijgt nog meer info.

Andere onderwerpen tijdens deze basiscursus bitcoin en crypto

Wat heeft blockchain bijvoorbeeld te maken met digitale valuta? Virtueel geld op zich is al best een uitdaging om te begrijpen, vooral omdat het nog niet overal in de wereld geaccepteerd wordt als wettig betaalmiddel, maar hoe en waar je je digitale geld dan opslaat, dat is weer een ander verhaal. Diverse terminologie komt aan bod en aan het einde van de basistraining crypto heb je alle kennis op zak om te kunnen starten met investeren in virtuele valuta. Je bent er klaar voor.

Aanvullende informatie die interessant is om te weten

Als je al wat weet van de ontstaansgeschiedenis van crypto, dan kun je de toekomst misschien ook wel achterhalen. Madelon licht echter ook toe waarom bitcoins zo belangrijk zijn in deze nieuwe wereld van digitale valuta. Behalve inkopen en verkopen kun je ze ook versturen en hoe dat werkt, zegt ze ook uit. Daarnaast is de 5 euro aan bitcoins al in the pocket wanneer je voor de basiscursus kiest, want die krijg je er automatisch bij als deelnemer. Je kunt dus direct gaan handelen.

Optie 2: de cursus handelen in crypto

Na de basistraining kun je ook nog de cursus handelen in crypto valuta volgen. Je breidt je basiskennis verder uit om met nog meer vertrouwen te gaan handelen. Het handelen zelf wordt toegelicht en ook wat je nodig hebt om met het handelen in crypto winst te maken. Dat is natuurlijk waar het je uiteindelijk om gaat. Als je dat doel niet had, was je nooit aan je crypto avontuur begonnen. Madelon leert je trends te analyseren en voorspellen, zodat je gericht actie kunt nemen.

Wat heeft Technische Analyse eigenlijk met beleggen te maken?

Vroeger zag je bij het nieuws een balk boven in beeld bewegen, die je live de laatste stand van de aandelen op de beurs liet zien. Je zag dan pijlen omhoog en omlaag met daarbij rode of groene cijfers. Als je vroeger in aandelen belegde, was je alleen op zoek naar die groene cijfers, want dat was goed nieuws. Tegenwoordig krijg je hele grafieken met informatie voor je neus, die je zelf moet kunnen lezen. Hoe je dat doet en wat de trend zegt, leer je bij de cursus handelen in crypto valuta.

Technische Analytische vaardigheden ontwikkelen zijn de sleutel tot jouw succes

Wie het nu al leuk vindt om met getallen te spelen en grafiekjes te lezen, kan met de uitleg in de cursus nog een stap verder gaan. Je leert grafieken en tabellen namelijk niet alleen in je opnemen en begrijpen, maar ook wat een grafiek eigenlijk zegt. Aan data op zich heb je niks, maar door er een interpretatie aan te kunnen geven, ontstaat er nuttige informatie waarmee je voorzichtige voorspellingen durft te doen. Deze voorspellingen maken het mogelijk om goed te kunnen handelen.

Je hebt geen vraagtekens meer bij ingewikkelde weergaven of exotische grafieken

Het resultaat is dat je nog zo’n complex visueel plaatje voor je neus kunt krijgen, maar dat je je r altijd raad mee weet. De schommelingen, de datums, de kleuren en waarden die gegeven worden, zijn voor jou geen abracadabra meer. Dit betekent dat je de laatste grafieken er op elk moment van de dag bij kunt pakken, zolang je maar een laptop, tablet of telefoon bij je hebt. Je kunt dan altijd de laatste stand van zaken aflezen en naar die kennis handelen. Het kan voor successen zorgen.

Weet je al zeker dat je beide cursussen bij Madelon wilt gaan volgen?

Dan kun je het beste meteen het volledige en meest uitgebreide pakket aanschaffen, want dan krijg je een leuke korting. De basistraining kost je 125 euro en de cursus handelen in crypto is 250 euro. Met de crypto en trading academy (cursus 1 en 2) ben je in totaal 375 euro kwijt en dan zul je denken, wat is dan de korting? Maar bij de academy krijg je de MoneyTalks Community er ook bij. Dit zit dan voor de eerste maand gratis bij het totale pakket inbegrepen. Dat is mooi meegenomen.

Wat houdt het Community lidmaatschap in voor wat betreft het kostenplaatje?

Het MoneyTalks platform is normaal niet gratis. Op dit moment is er een actie, waarbij je voor een euro een week lang het platform kunt uitproberen. Dit is voldoende tijd om goed kennis te maken met de mogelijkheden van het platform en om de beslissing te nemen of je langer lid wilt zijn. Daarna kun je je per maand, per half jaar of per jaar abonneren op het platform. De prijzen voor de drie abonnementen liggen tussen de 25 en 30 euro per maand, afhankelijk van de duur van je lid zijn.

Hoe weet je of de cursussen of community iets voor jou zijn?

Met geen al te grote uitgaven kom je er achter of je klaar bent voor je eerste stapjes op de crypto markt. Met voldoende basiskennis op zak en wetende wat de ervaringen van anderen waren – met daarbij een aantal wijze lessen over wat vooral niet te doen – kun je met een gerust hart je eerste crypto valuta inkopen. Daarna wordt het spannend, want dan ga je volgen hoe je crypto munten het doen. Laat je je wallet gevuld of ga je weer verkopen? Koop je gauw nog wat extra van dezelfde crypto eenheid of ga je je kansen verdelen en verschillende valuta kopen?

Wat te doen wanneer je twijfels hebt…

Als je diep van binnen doodongelukkig wordt van de spanning die gepaard gaat met beleggen, dan is geen enkele vorm van beleggen een goed en geruststellend idee. Er zijn ook minder risicovolle manieren van investeren, zoals bijvoorbeeld in vastgoed. Wellicht is dat dan een betere keuze voor jou als persoon. Als je twijfelt omdat je er te weinig vanaf weet, is je in het onderwerp verdiepen de eerste, logische stap. Daarna weet je pas of je het een kans wilt geven en op zijn minst wilt proberen.

Over de streep – dan zet je de volgende stap

Zodra je met behulp van experts en je nieuw ontwikkeld zelfvertrouwen de crypto markt op gaat, krijg je al snel door waar je de meeste plezier en de meeste winst uit haalt. Dat is uiteindelijk toch waar je het allemaal voor doet. Het kan zelfs verslavend gaan werken en al je uurtjes in de je vrije tijd gaan opslokken. Een duidelijke strategie en een strak plan voor je investeringen is dan ook onmisbaar. Alleen dan kun je zonder (al te veel) emotie en op doordachte wijze te werk gaan.

Een cursus doen helpt je altijd verder

Je verdiepen in wat je boeit, levert je altijd iets op. Je wordt er een rijker mens van. Je hebt dan niet alleen meer kennis in je hoofd, maar hebt ook nieuwe vaardigheden geleerd en een gevoel van wat je wil bereiken met je crypto handel. Je strategie ontwikkelen is – zodra je weet dat je met je handel door wilt gaan – een vereiste om niet vanuit paniek of onrust je crypto valuta van de hand te doen. Vaak zie je dit echter wel bij anderen en zodra er stress is, kunnen er vreemde dingen gebeuren.

Maak een plan A en een plan B (en eventueel een plan C en D)

Leer met alles wat je wijzer bent geworden in scenario’s denken. Zet op papier wat scenario 1, 2 en 3 is en hoe je in elk scenario anders vooruit zult gaan. Het is prima om een bepaald streven te hebben, maar dit doel moet onderbouwd zijn met concrete acties. Daar denk je het liefst nu al over na, want op het moment dat er wel een keer paniek in de tent is, kun je niet altijd meer helder nadenken. Blijf jezelf trainen en uitdagen om er het beste uit te halen. Madelon doet graag met je mee.