Is Rowan Nijboer Beleggingen je geld waard?

Wil jij graag de wereld van beleggen induiken maar weet je niet waar je moet beginnen? De kans is groot dat je dan op zoek bent naar een coach of adviseur die je kan helpen. Doordat de populariteit rondom beleggen steeds groter wordt, zijn er steeds meer coaches te vinden die begeleiding geven. Dit geldt ook voor Rowan Nijboer. Is zijn coaching cursus echter echt het geld waard? In deze recensie komen we er voor jou achter.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Mijn motivatie om de beleggingswereld in te duiken

Steeds meer mensen willen de beleggingswereld induiken. Dit is echter niet zo makkelijk als dat het lijkt. Dit heb ik zelf ook ervaren. In 2020 wilde ik de stap maken naar beleggen. Al snel liep ik echter met een waslijst van vragen in mijn hoofd waar ik maar geen duidelijk antwoord op wist te vinden.

Aangezien mijn motivatie om te starten met beleggen erg groot was, was ik vastberaden om de antwoorden te vinden. Dit heeft me gebracht bij Rowan Nijboer. Er zijn veel coaches op het internet te vinden die begeleiding of cursussen aanbieden om slim te beleggen.

Maar hoe weet je of een coach daadwerkelijk de ervaring, kennis en expertise heeft om jou succesvol op weg te helpen in de beleggerswereld? Dit bracht me bij het plan om verschillende cursussen te testen, om zo vast te stellen wat mijn geld daadwerkelijk waard is of niet.

Op het platform van Rowan Nijboer zijn verschillende programma’s te vinden die je alle fijne details van het beleggen uitleggen. Is dit echter daadwerkelijk zo of is het een slappe belofte? Mijn doel is om het platform met een zo’n kritisch mogelijke blik uit te proberen. Mijn ervaringen deel ik in deze recensie.

Wie zijn wij zelf dan om dit te reviewen?

Zoals ik al kort heb geïntroduceerd ben ik zelf geïnteresseerd geraakt in de beleggerswereld in 2020. Mijn doel was namelijk om naast mijn huidige ondernemingen, te starten met beleggen. Het is echter altijd een risicovolle stap en ik wilde daarom zo geïnformeerd mogelijk aan de slag gaan. Om te zorgen dat ik anderen kan helpen die zichzelf in dezelfde positie bevinden, heb ik het mijn missie gemaakt om mijn eerlijke ervaringen met online cursussen rondom beleggen te delen met jullie.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

Een bedrijf of ondernemer die diensten aanbiedt zal altijd proberen om zijn service zo goed mogelijk te verkopen. Ondanks dat ze de waarheid kunnen vertellen, zullen ze in de meeste gevallen hun pluspunten zoveel mogelijk proberen te vergroten. Door kritisch te blijven kijken door het hele proces heen kan je door deze verkooppraatjes heen prikken. Dat is exact mijn doel met deze recensie: het vaststellen of een cursus het geld daadwerkelijk waard is of niet.

Mijn eerste sceptische indruk

De wereld van beleggen kan voor een buitenstaander erg gek lijken. Er wordt gebruikgemaakt van specifieke termen, er komt een economische achtergrond bij kijken en ook een kwestie van tijd. Mijn eerste sceptische vraag is dus of Rowan Nijboer daadwerkelijk in staat is om andere fijne details van het beleggen uit te kunnen leggen zonder dat belangrijke details worden vergeten.

Wat wordt er door Rowan Nijboer beloofd?

 • Het belooft je een ontwikkeling en groei in kennis. Wij zijn benieuwd hoe hij zijn kennis overbrengt naar nieuwe beleggers. Wordt het in ‘Jip en Janneke taal’ uitgelegd of heb je er al enige voorkennis voor nodig?
 • Het belooft je een veilige plek om alle vragen rondom beleggen te stellen direct aan Rowan Nijboer. Is hij echter altijd beschikbaar of is het mogelijk om een live sessie in te plannen?
 • Het belooft je volledige inzicht in de portefeuille van Rowan Nijboer, wat vervolgens gebruikt wordt als leerlessen. Wij vragen ons af of er genoeg wordt uitgelegd of dat het puur een inzicht is.
 • Het belooft je een community vol met andere gemotiveerde beleggers. Onze vraag is of dit een dynamische community is waar veel in wordt gedeeld of niet.

De criteria waar we het lidmaatschap op beoordelen

 • Komt er regelmatig nieuwe informatie en lesmateriaal online?
 • Hoe goed wordt alle informatie overgebracht door Rowan Nijboer?
 • Is er genoeg persoonlijke aandacht met iedere deelnemer?
 • Behalen we door middel van het lidmaatschap succes in het beleggen?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

Om de recensie zo accuraat, eerlijk en kritisch mogelijk te formuleren, hebben we zelf een lidmaatschap genomen voor een periode van een jaar. Tijdens dit lidmaatschap hebben we kennisgemaakt met het platform, met de community en met Rowan Nijboer zelf.

Uiteraard is onze recensie niet alleen op onze eigen ervaring gebaseerd. We hebben contact gehad met verschillende (ex-)community members over hun ervaring op het platform.

Tijdens live sessies hebben we direct contact gehad met Rowan Nijboer. Ook zijn verhaal en visie is meegenomen in onze recensie. 

In het kort: wat is het precies?

Het lidmaatschap van Rowan Nijboer is opgericht uit een passie om zijn kennis over beleggen over te brengen aan anderen. Op de website heb je de mogelijkheid om een lidmaatschap training te starten, waarin je 7 diepgaande trainingen krijgt over verschillende punten binnen beleggen.

Een andere manier om kennis op te doen is door middel van een lidmaatschap. Dit is een jaarlijks abonnement dat onderverdeeld is in Complete of Plus. Het Complete lidmaatschap geeft je toegang tot de community, eerdere analyses, live toegang tot Rowan’s portefeuille en transacties, 6 live sessies in een jaar en meer. Het Plus lidmaatschap geeft je dit, en de 7 trainingen én toegang tot nieuwe trainingen.

Het verhaal achter Rowan Nijboer

Waarom heeft Rowan Nijboer dit platform opgericht. Rowan heeft jaren aan ervaring binnen beleggen opgedaan. Het succesvol afronden van vier universitaire studies, het lezen van meer dan 500 boeken, en het leren door vallen en opstaan, heeft Rowan Nijboer tot de expert van vandaag gevormd.

Het viel hem op dat veel mensen de beleggingswereld in willen duiken, maar dat ze deze stap niet durven te maken. Daarnaast ervaren veel mensen beleggen als een grote stressfactor, terwijl het in de praktijk juist een leuke en lucratieve hobby moet zijn. Rowan Nijboer had daarom als doel om zijn plezier in het beleggen samen met zijn kennis te delen met anderen door middel van zijn lidmaatschap.

Hoe ziet het eruit?

Zodra we ons hebben ingelogd als lid, kregen we toegang tot het platform. Op het platform worden iedere maand nieuwe updates, documenten of lesmateriaal toegevoegd. Je ziet hier ook een live dashboard waar alle data rondom jouw portefeuille wordt geüpdatet. Het viel ons gelijk op dat het platform er overzichtelijk en verfijnd uitziet. Zelfs voor een leek die net in de wereld van beleggen stapt is het overzichtelijk om jezelf te navigeren naar de gewenste pagina’s.

Via het platform krijg je ook toegang tot de community. Dit is het volledige netwerk van beleggers die ook een lidmaatschap hebben. Je kunt vragen stellen aan het netwerk, sparren met de rest, maar ook het behalen van mijlpalen met elkaar delen.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Wij hebben een jaar een lidmaatschap gehad bij Rowan Nijboer. Het was ons doel om tijdens dit jaar zo optimaal mogelijk gebruik te maken van het platform. Niet alleen om de kennis rondom het beleggen voor onszelf te vergroten, maar ook om een zo’n kritische en eerlijke recensie te schrijven. We waren erg aangenaam verrast van zowel Rowan Nijboer als zijn kennis.

Met vrijwel 0 kennis op het gebied van beleggen, hebben we binnen een jaar onze portefeuille uitgebreid. Daarnaast hebben we geleerd hoe we goed marktonderzoek doen om onze volgende transactie te bepalen. In plaats van om halsoverkop transacties te doen, heeft Rowan ons geleerd om met een scherp oog te kijken naar de markt en hierop snel te reageren.

Kosten

Op de website wordt er erg transparant gecommuniceerd over de prijzen van zowel de trainingen als de verschillende lidmaatschappen. Wij hebben nooit een ander bedrag betaald dan we van tevoren hebben gezien.

Is het het geld waard?

Na een jaar deel te hebben genomen aan het platform, zijn wij van mening dat zowel het lidmaatschap als de training scherp geprijsd zijn. Je krijgt waarde voor jouw geld. Doordat je leert hoe je slim belegt, verdien je eigenlijk de investering voor het lidmaatschap later weer terug.

Wat vinden wij van de verschillende producten van Rowan Nijboer

De lidmaatschap training

De lidmaatschaptraining bestaat momenteel uit 7 lessen. Iedere les focust op een specifieke stap. Ondanks dat we hebben ervaren dat iedere les van groot belang is geweest in ons beleggingspad, is het een groot voordeel dat je de trainingen individueel kunt bestellen. Mocht je al een redelijke expert zijn op het gebied van portefeuillebeheer, maar merk je dat je op onderzoeksgebied vastloopt, dan volg je hier een specifieke cursus voor.

Het Complete lidmaatschap

Het Complete lidmaatschap biedt een hoop informatie waarmee je aan de slag kan gaan als belegger. Wat we zelf als een groot pluspunt hebben ervaren, is de toegang tot de community en de 6 live sessies met Rowan Nijboer. In het lidmaatschap komt de persoonlijke interactie met Rowan helemaal terug – volgens ons een groot voordeel.

Het Plus lidmaatschap

Het Plus lidmaatschap is het perfecte abonnement voor iedereen die zich volledig wil inzetten op het beleggen. Doordat je met dit lidmaatschap ook toegang krijgt tot alle 7 trainingen, ontvang je de ultieme bundel aan kennis en ervaring. Ondanks dat het een overweldigende hoeveelheid aan informatie lijkt, is het duidelijk en overzichtelijk ingedeeld

in verschillende stappen. Je verdrinkt dus zeker niet in een zee van informatie en mogelijkheden.

De voor- en nadelen van het lidmaatschap

Voordelen

✅ Toegang tot een dynamische community

✅ Waardevolle live sessies waarin Rowan graag vragen beantwoord

✅ Ontvangt kwalitatieve informatie die zowel voor een leek als een redelijke expert waardevol en begrijpbaar is.

✅ Mogelijkheid in verschillende plannen voor verschillende prijzen: voor ieder wat wils

Nadelen

❌ De lidmaatschap trainingen bieden op zichzelf geen privé sessies met Rowan Nijboer. Dit zit alleen in de jaarlijkse lidmaatschappen.

Onze score per criterium:

Onze ervaring op het platform aan de hand van een lijst aan criteria

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 8
 • Actuele informatie? – 8
 • Hoeveelheid wat je krijgt – 9
 • Gaat het de diepte in? – 9
 • Support – 10
 • Makkelijk te begrijpen, zelfs voor een echte leek? – 8
 • Design en representativiteit – 8
 • Expertise van de maker – 10
 • Toekomstbestendigheid – 9
 • Functionaliteiten – 9

Hoe is het platform uniek?

Wat maakt Rowan Nijboers lidmaatschap uniek? Er zijn veel redenen op te noemen, maar de reden die er voor ons bovenuit steekt, is het feit dat het in ieder lesmateriaal, feature en gesprek van/met Rowan duidelijk is dat het platform is opgericht uit de juiste intenties.

Het is een platform wat, in tegenstelling tot veel beleggers platforms op de hedendaagse markt, zich richt op de lange termijn. Beleggen op de lange termijn werpt pas echt zijn vruchten af. De ‘get rich fast’ mentaliteit zit niet in Rowans lidmaatschap. Waar je wel van profiteert  is passie, kennis, netwerk, en lange termijn succes.

Waarom niet gebruik maken van gratis informatie van Google?

Google is een uitstekende plek om informatie op te zoeken. Het is echter onmogelijk om de diepgaande en gefilterde kennis van Rowan terug te vinden op gratis blogpagina’s. Daarnaast heb je vaak na het lezen van een blog een hoop vragen waar je graag antwoord op wilt krijgen. Rowan zorgt ervoor dat je deze vragen direct aan hem kunt stellen. Bijvoorbeeld via een van de live Q&A sessies.

Is Rowan makkelijk te bereiken voor vragen?

De live Q&A sessies zijn de beste momenten om vragen te stellen. Als lid heb je de mogelijkheid om alle live sessies achteraf terug te kijken. Zo kan je de informatie toch ontvangen, zelfs wanneer je niet bij de live sessie aanwezig was. Tussendoor staat Rowan Nijboer ook altijd klaar om zijn kennis te delen. Via de community pagina kan je vragen direct aan hem of aan de gehele community stellen. Wij hebben op al onze vragen eigenlijk altijd binnen enkele uren antwoord ontvangen.

Voor wie is het geschikt?

Ervaren en beginnende beleggers hebben beiden veel aan het platform van Rowan. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van een breder netwerk, een efficiëntere onderzoeksmethode voor toekomstige transacties.

Hoe vaak wordt het platform geüpdatet?

Een groot voordeel van het lidmaatschap is dat je live inzicht hebt in de portefeuille van Rowan Nijboer. Alle transacties worden live bijgewerkt. Daarnaast wordt maandelijks een uitgebreide bedrijfsanalyse geüpload. Tussendoor zijn er ook live Q&A sessies en wordt er in de community pagina dagelijks wel gepraat.

Reviews van anderen

RecensentSamenvatting review
Cursusaanbieder.nlDe Cursusaanbieder geeft aan dat het platform van Rowan een erg interessante en waardevolle dienst aanbiedt. Voor een scherpe prijs ontvang je een grote kennisbank en toegang tot een hechte community. Wetende dat je jouw rendement aanzienlijk kan verhogen dankzij het lidmaatschap, is het de jaarlijkse prijs al helemaal waard
Joep L.Joep is een voormalige cursist bij Rowan. Hij geeft aan dat het platform zowel voor beginners als experts geweldig is. De meest complexe stof weet Rowan duidelijk te communiceren. Deze uitstekende balans tussen communicatie en kennis zorgt niet alleen voor vertrouwen, maar zorgt ook voor het behalen van een aanzienlijk hoger rendement.

Conclusie: lid worden of niet?

Ben jij op zoek naar een coach die je helpt om jouw beleggerscarrière te starten of een boost te geven? Dan ben je bij Rowan Nijboer op de juiste plek. Zijn oprechte passie, uitgebreide kennis en vooral de kracht om al deze kennis over te brengen naar een ander zorgen voor een recept tot succes. Zijn transparante aanpak laat zien dat beleggen leuk en belonend kan zijn. Veel leden maken al voor een aantal jaar deel uit van de community, wat bevestigt dat het echt een hechte, leerzame en waardevolle groep is. Na een jaar het lidmaatschap van Rowan Nijboer gevolgd te hebben kunnen we met zekerheid zeggen dat je nergens anders dezelfde kwaliteit, kennis en community vindt. Al helemaal niet voor de scherpe prijs.

ReviewRowan Nijboer Belegging Lidmaatschap
SamenvattingHet lidmaatschap van Rowan Nijboer geeft je toegang tot een database aan waardevolle kennis op het gebied van beleggen. Een andere belangrijke factor die je leert op het platform, is dat beleggen vooral ook heel leuk kan zijn. Uiteraard wil je graag succes behalen met jouw portefeuille, maar Rowan laat zien dat de weg naar dit grote succes geen stress en paniek hoeft te kosten.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.7

Gratis media van Rowan Nijboer en zijn producten

Op zoek naar inspiratie voor tussendoor? Luister dan eens naar de gratis podcast ‘Beleggen met Rowan Nijboer’. In deze podcast ontvang je waardevolle kennis die Rowan tijdens zijn 20 jaar ervaring binnen beleggen heeft opgedaan.

Op jouw succes!