Semmie: wat je aan acties, bonussen, kortingen mag verwachten

Semmie gelooft in een open, transparantie manier van vermogensbeheer. Kleine lettertjes en verborgen kosten spelen hierin geen rol. Semmie gebruikt een zogenaamde ‘all-in fee’, wat inhoudt dat je alle kosten in één keer betaalt. Bij Semmie investeer je alleen in dingen die duurzaam zijn. De klantenservice van Semmie staat 7 dagen per week (ook op zondag) voor je klaar. Alle aandelen en obligaties bij Semmie hebben een bewezen, duurzaam track record.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

De kosten van Semmie

Semmie rekent, zoals gezegd, geen verborgen kosten. Alle kosten zijn duidelijk en lekker overzichtelijk. De beheer toeslag is 0.7% hoog en voor fondskosten ben je nog eens 0.24% kwijt. Verder zijn er geen kosten. Bij Semmie krijg je wat je ziet. Niet meer, maar ook niet minder.

Je vermogen in eigen hand

Bij Semmie kun je de prestaties van al je beleggingen op de voet volgen. Het storten van geld op je Semmie rekening gaat heel eenvoudig. Je houdt alles 24/7 in de gaten en betaalt of met iDeal of met een automatische incasso. Terwijl jij aan de knoppen draait, regelt Semmie de rest.

Tijdelijke bonus beleggen actie

De tijdelijke beleggen actie van Semmie was speciaal voor nieuwe klanten. Deze kregen in één keer 15 euro cadeau als ze aan bepaalde voorwaarden, ‘spelregels’ genoemd, voldoen. Om voor de 15 euro bonus in aanmerking te komen, moet je minsten 50 euro beleggen. Dat is een beginrendement van 30%. Helemaal niet slecht. Een ervaren belegger zal je dat niet zomaar nadoen. Je kunt dit geld in een tijdsbestek van 5 minuten verdienen: zolang duurt aanmelden.

Helaas, actie voorbij

De tijdelijk bonus beleggen actie van Semmie was slecht tijdelijk beschikbaar. De actie is eind januari 2021 afgelopen, waarna het niet meer mogelijk was deel te nemen aan de actie. Dat is zonde, maar het geeft wel aan dat Semmie openstaat voor acties en wellicht in de (nabije) toekomst weer met een nieuwe actie op de proppen zal komen. Misschien is die actie zelfs nog beter.

In je eigen toekomst investeren

Met Semmie kun je investeren in je eigen toekomst. Hoewel Semmie nog relatief klein is, zijn er toch al ruim 15.000 beleggers bij aangesloten. Het openen van een beleggingsrekening doe je in slechts 5 minuten tijd. Voor het aanmaken van je rekening heb je slechts 500 euro nodig. Maak je gebruik van een automatisch incasso? Dan krijg je de eerste drie maanden bij Semmie gratis. Een groot voordeel van Semmie is dat de rekening altijd kosteloos is op te zeggen.

Voor wie is Semmie het meest geschikt?

Semmie is vooral bedoeld voor personen die net beginnen met beleggen en die dit op een duurzame, zorgeloze manier willen doen. Beleggen kan best intensief zijn, een hoop gedoe, geregel en gemanoeuvreer. Bij Semmie heb je daar gelukkig geen last van. Hier gaat alles relatief eenvoudig. Je kunt ervoor kiezen Semmie ieder jaar automatisch geld van je rekening  te laten afschrijven. Dit heet hands-off beleggen. Het is het supermakkelijk en handig voor elke belegger.

Op jouw succes!