Review: Goed kunnen beleggen door een abonnement bij Slimbeleggen.com af te sluiten

Wanneer je passie voor beleggen net aangewakkerd is, kan het vaak handig zijn om je verder te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn. Nieuws over de laatste stijgers en dalers wil je dan niet missen. Om niet zelf alle relevante bronnen in binnen- en buitenland te hoeven naspeuren, is er Slimbeleggen.com. Je vindt hier niet alleen elke dag de laatste nieuwsberichten, maar kunt je via de website ook abonneren op diverse diensten.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Zoeken naar de beste bron voor mijn beleggingen

Toen ik eenmaal was gestart met beleggen, wilde ik er ook alles van weten. De theoretische benadering sprak me echter niet zo aan, ik wilde vooral weten wat er in de praktijk speelde op de beleggingsmarkt en dan ook niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Van die praktijk zou ik uiteindelijk meer leren en vanzelf kunnen toepassen op mijn eigen portefeuille.

Zo viel mijn oog op Slimbeleggen.com. Ik keek naar wat er allemaal beschikbaar was aan informatie en heb gewoon ergens een begin gemaakt.

Wie zijn wij om dit te reviewen?

Ik was blij met de uitgebreidheid van de onderwerpen die er aan bod komen, want dat gaf wel enige structuur aan mijn eigen handelen. Zo zag ik al heel snel dat ik telkens binnen een bepaalde vorm van beleggen bleef hangen, terwijl er nog zoveel meer te ontdekken was. Ik ging snuffelen bij de rapporten en maakte in ieder geval al een account aan. Op deze manier kon ik pas echt de diepte in gaan en vertellen of het aanbod dat via de website gedaan wordt iets bleek te zijn.

Waarom niet te snel overstag gaan bij bronnen over beleggen?

Je kijkt in eerste instantie toch altijd naar wat je al weet en of een nieuw abonnement – bij wie dan ook – nog wel iets toe kan voegen aan je beleggingskeuzen en -kennis. Wie bovenop de laatste trends en ontwikkelingen zit, kan vanuit die ervaring echt wel iets betekenen voor beleggers. Je krijgt alle informatie dan namelijk op een plek.

Door deze review hopen we jou wat helderheid te geven over of Slimbeleggen.com ook voor jou een verschil kan uitmaken. Je kunt zo zelf de vergelijking met andere bronnen maken, of onze andere reviews over beleggen lezen.

Is er niet gewoon sprake van knippen en plakken bij Slimbeleggen.com?

Veel websites maken gebruik van andere bronnen om een zo compleet mogelijk beeld te kunnen schetsen. Daar is ook niks mis mee, zolang de bronnen maar correct vermeld worden. Bij buitenlandse bronnen is het dan wel nog van belang dat de vertaling goed gedaan wordt.

Vaak zie je dat er gebruik gemaakt wordt van automatische vertaalprogramma’s en dit merk je dan ook snel aan zinnen die niet lopen of het verkeerd gebruik van woorden. De woorden kloppen misschien technisch gezien wel als je ze los bekijkt, maar passen niet in dat zinsverband of in die context.

Een eerste check is dus altijd of teksten in goed Nederlands geschreven zijn en of de bronnen vermeld worden. Daarna gaat het om de inhoud van elk bericht.

Wat belooft Slimbeleggen.com en kan dat eigenlijk wel?

 • Via de abonnementen van Slimbeleggen.com kun je per onderdeel geïnformeerd worden over kansen die je niet wilt missen.
 • Het nieuws is er om je up to date te houden over zaken die in de wereld spelen en die invloed kunnen hebben op je beleggingen.

Welke criteria gebruiken we om Slimbeleggen.com te beoordelen?

Om echt van waarde te kunnen zijn, moeten de producten voldoen aan:

 • Actualiteit: oud nieuws kun je misschien aan oude trends linken, maar daar heb je nu niks meer aan. Je moet het nieuws direct hebben, zodat je kunt handelen.
 • Volledigheid: alle rapporten en nieuwsberichten moeten kloppen en er mag geen detail missen.
 • Waardevol: je abonneren op iets heeft alleen zin als daar ook wat tegenover staat. Met andere woorden: de rapporten en het nieuws moeten je helpen beter te beleggen en dit moet zich vertalen in een hogere winstmarge.

Hoe hebben wij Slimbeleggen.com getest?

We zijn begonnen met onze registratie, want pas dan krijg je onbeperkt toegang tot al het nieuws en krijg je de nieuwsbrief per e-mail. Tijdens je verkenfase kun je dus wel een beperkt aantal berichten lezen, maar daarna zie je al snel de melding dat je je limiet hebt bereikt en dat je voor meer toegang je moet aanmelden.

Vervolgens hebben wij een rapport als proef gedownload en bekeken om te zien welke informatie er allemaal in stond en hoe deze verschilde van andere berichten of andere platforms.

Wat kun je eigenlijk precies met Slimbeleggen.com?

De website biedt gratis beleggingsnieuws op wereldniveau aan na registratie en je kunt er abonnementen afsluiten om gericht rapporten te downloaden met beleggingsdetails. Verder is er een link naar CopyCoin, waarmee Slimbeleggen.com de samenwerking is aangegaan. CopyCoin kan je manier van beleggen sterk vereenvoudigen door automatisch te handelen door het gebruik van cryptorobots.

Basisinformatie over Slimbeleggen.com

De website biedt alles wat je nodig hebt om succesvol te beleggen, door middel van nieuws en rapporten die je kunt gebruiken om een goede keuze te maken. Er worden trends besproken die je zelf niet meer hoeft te signaleren, dat is al voor je gedaan. Om nieuws en trends te kunnen geven, worden media van over de hele wereld gevolgd.

Hoe ziet de website er uit?

Slimbeleggen.com trekt de aandacht door de trends die op de startpagina voorbij gaan. Daaronder worden de laatste rapporten genoemd, zodat je per onderdeel en per datum kunt zien wat er recentelijk is samengesteld. Het nieuws wordt iets lager opgesplitst in het belangrijkste nieuws en “Heet van de naald”, wat het meest recente nieuws toont. De keuze van de redactie laat de door hen geselecteerde berichten zien.

In het menu aan de linkerzijde zie je de verschillende onderdelen, zoals trends, fondsen, trading, dividend en crypto. Klik je een van de onderdelen aan, dan zijn er nog subcategorieën.

Helemaal links onderaan de website heb je de mogelijkheid om je te abonneren, in te loggen of te beginnen met je registratie.

Hoe zijn onze ervaringen met Slimbeleggen.com?

De website zelf oogt rustig en geeft voldoende input om verder te willen kijken naar wat het nog meer aan te bieden heeft. De structuur is helder en dat maakt kiezen voor een van de onderdelen makkelijk. Registreren en abonneren is snel gedaan en je krijgt daarna direct toegang.

Wat zijn de kosten van de diverse abonnementen?

We zullen per hoofdonderdeel hieronder schetsen welke kosten er verbonden zijn aan de diensten van Slimbeleggen.com:

HoofdonderdeelSubonderdelenPrijzen
TrendsGoud & ZilverGroeimarktenGrondstoffenTechnologieTrends COMBI20,79 euro* per maand20,79 euro per maand20,79 euro per maand20,79 euro per maand54,13 euro per maand
FondsenFondsenETFFondsen COMBI12,46 euro per maand16,63 euro per maand17,46 euro per maand
TradingTATradingOptiesTrading COMBI16,63 euro per maand16,63 euro per maand37,46 euro per maand44,58 euro per maand
DividendHoog DividendGroei DividendTurbo DividendDividend COMBI12,46 euro per maand12,46 euro per maand12,46 euro per maand20,79 euro per maand
CryptoCrypto Rapport20,79 euro per maand

*Bij de prijzen per maand moet wel vermeld worden dat het abonnement het goedkoopste is wanneer je voor de langere termijn het abonnement wil afsluiten. De website zelf geeft dat volgens ons een beetje vreemd aan, want de meest gunstige prijs wordt altijd als basis genomen, terwijl je voor dit bedrag wel meteen 2 jaar aan het abonnement vast zit.

Om je een voorbeeld te geven pakken we bij de trends Goud & Zilver:

 • Bij een abonnement van 24 maanden betaal je inderdaad 20,79 euro per maand, maar in totaal gaat het hier dus om 499 euro.
 • Bij een abonnement van 12 maanden betaal je in totaal 299 euro per maand en dat is 24,92 euro per maand.
 • Bij een abonnement van 3 maanden wordt 149 euro in rekening gebracht en dat is maar liefst 49,67 per maand.

Je klikt dus op een subonderdeel of de combi variant en krijgt daarna de optie om je termijn te kiezen, inclusief het bijbehorende bedrag.

Zijn de abonnementen van Slimbeleggen.com het geld waard?

Als je alle abonnementen af zou sluiten en dit voor 24 maanden zou doen – wat tevens de goedkoopste mogelijkheid is – ben je in totaal 3786 euro kwijt. Wij realiseren ons dat waarschijnlijk niemand álle abonnementen pakt, want het gaat dan om een flinke investering.

Toch kan starten met een enkel abonnement wel zinvol zijn. Wanneer je nu in grondstoffen belegt, kun je via de bijbehorende rapporten wel nagaan of je goed bezig bent, of dat er nog meer te halen valt. Het is een soort bevestiging van je werkwijze en je creëert er een sensor mee voor jezelf en volgende beleggingen.

Bij de grondstoffen kost het abonnement dat het kortst loopt je dan 149 euro. In die periode kun je prima uitzoeken of je daarna een langer abonnement wilt afsluiten. Ga je daarna voor het abonnement van 24 maanden? Dan ben je in totaal 499 euro kwijt, maar dus alleen voor het onderdeel grondstoffen.

Wat vinden wij van de abonnementen?

Ondanks de fikse abonnementsprijzen is het de moeite waard om de rapporten te bekijken om te zien of je er echt iets aan gaat hebben. Dit hangt helemaal van je eigen ervaring en kennis af en of je wilt blijven bij je huidige investering of je portefeuille met iets nieuws wilt uitbreiden.

Wat wij waarderen, is dat je op een plek alle nuttige informatie bij elkaar verzameld hebt en dat je dus niet op tig andere plekken naar zinvolle data hoeft te zoeken. Als je die tijd die je daar mee kwijt bent in geld moet uitdrukken, heb je het abonnement er zo uit.

De voor- en nadelen van Slimbeleggen.com

Voordelen

 • Alle informatie op een plek
 • De informatie komt naar je toe, in plaats van dat je die zelf moet halen
 • Abonnementen die speciaal bij jouw interesse passen
 • Nieuwsbrieven die je prikkelen om meer uit je portefeuille te halen

Nadelen

 • Informatie kost geld en de prijzen van abonnementen zijn aanzienlijk
 • In het meest gunstige geval zit je gelijk twee jaar aan een abonnement vast

Hoe beoordelen wij Slimbeleggen.com uiteindelijk?

We raden de producten zeker aan voor de startende belegger, want die kan zeker voordeel halen uit de rapporten. De informatie die je hieruit haalt kun je naast je eigen beleggingen leggen, om zo te achterhalen of je goede keuzen hebt gemaakt of een volgende keer anders zou oordelen. De inhoud kan echter voor de gevorderde belegger ook interessant zijn. Informatie is actueel en diepgaand.

Over de prijs kunnen we eigenlijk pas iets concreets zeggen als we een paar maanden verder zijn. Zodra we opnieuw geïnvesteerd hebben of bepaalde onderdelen in onze portefeuille gewisseld hebben aan de hand van een van de rapporten, kunnen we pas met zekerheid aangeven of we meer uit de belegging halen door Slim Beleggen.

Is al deze informatie ook niet gewoon via Google te vinden?

Wanneer je zeeën van tijd hebt en er ook plezier in hebt om het internet af te speuren naar feitjes en weetjes, kun je daarna zelf analyses opstellen om je toekomstige beleggingen op te baseren. Voor die analyses en het ontdekken (en voorspellen) van trends, heb je echter wel flink wat onderzoeksvaardigheden en analytische kennis nodig. Daar ontbreekt het bij veel mensen aan.

Voor wie is Slim Beleggen en de diensten die er aangeboden worden geschikt?

De rapporten van Slimbeleggen.com kunnen meer ondersteuning en richting geven aan de mensen die op dit moment nog geen analytische capaciteiten hebben, maar deze bijvoorbeeld wel willen gaan ontwikkelen. Ook als je gewoonweg de tijd niet hebt om zelf met alle data aan de slag te gaan, is een kant-en-klaar rapport een ideale oplossing. Het kan dan ook voor de beginner en ervaren belegger een steuntje in de rug zijn.

Wat moet je minimaal kunnen?

Je moet niet gaan beleggen als je echt totaal niks snapt van cijfers of te weinig financiële middelen hebt om de risico’s met je volle verstand te willen dragen. Dat speelt een rol nog voordat je een abonnement bij Slim Beleggen afsluit. Heb je wel interesse, maar weet je nog niet zeker of je de stap durft te gaan zetten om te gaan beleggen? Schrijf je dan op zijn minst in voor de nieuwsbrief, zodat je met je nieuwsgierigheid op zoek gaat naar meer informatie die je twijfels kunnen wegnemen.

Als de basis klopt en je wilt gaan beleggen, vraag je dan af hoeveel baat je zult hebben bij de kant-en-klare rapporten en welke voor jou het meest interessant zijn. Wil je met een specifiek onderdeel beginnen, of wil je meteen een Combi-abonnement afsluiten en je breder oriënteren?

Stappenplan om te groeien als belegger

Levert beleggen je genoeg op en wil je er meer ervaren in worden? Dan kun je toch voor het totaalpakket aan rapporten gaan en wellicht ook CopyCoin eens onder de loep nemen. Als je eenmaal de basisprincipes begrijpt, kan beleggen via automatische crypto robots een ideale uitkomst zijn. Je weet dan al wat je aan het doen bent, waardoor je precies de goede instellingen kunt selecteren.

Beleggen: vroeger en nu

Natuurlijk is er met alle technologische ontwikkelingen veel veranderd in de wereld van beleggen. Digitaal geld overboeken en beleggen is nu voor iedereen mogelijk, niet alleen maar voor grote partijen als beleggingsinstituten en banken. De informatie is nu ook voor een veel breder publiek beschikbaar en mensen zijn nieuwsgieriger geworden en willen ook wel een graantje meepikken van de beleggingsmarkt en de kansen die het biedt.

Vroeger kon je wel in de beleggingswereld aan de slag, maar dan werkte je misschien al bij de bank en zorgde je persoonlijke ontwikkeling ervoor dat je die kant op ging. Bij veel beleggingsmaatschappijen werken de slimste mensen die voor de functie van belegger gestudeerd hebben. Er komt echt wel veel bij kijken als je alle facetten van beleggen onder de knie wilt hebben.

Ervaringen van anderen met Slim Beleggen

 • Op Trust Pilot scoort Slim Beleggen 2,6 van 5 sterren. Van de 8 reviews is er maar eentje die een positieve ervaring heeft. Inhoudelijke informatie of abonnementsvoorwaarden zijn de grootste struikelblokken die genoemd worden.
 • Via Spaargids.be wordt vooral naar andere platforms voor rapporten gevraagd, gezien de verliezen die mensen draaien.
 • Bij Opgelicht van Avro Tros wordt gemeld dat Slim Beleggen vooral een marketingmachine is, waarbij de winst rooskleuriger geschetst wordt dan hij werkelijk is, als er al winst gemaakt wordt.
 • Bij Klachten Kompas heeft iemand gemopperd over het aflopen van het abonnement en het niet meer kunnen downloaden van reeds betaalde rapporten. Hier is door Slim Beleggen op gereageerd met een mogelijke oplossing.

Garantie en algemene voorwaarden

Er is wel informatie te vinden over het stopzetten van het abonnement of de opzegtermijn, maar er is niks gezegd over garanties of andere belangrijke aspecten van en abonnement.

Kortingscode mogelijk?

Zodra je bij de pagina’s met abonnementen uitkomt, zie je hier wel de mogelijkheid staan om een coupon of kortingscode in te vullen. Het is echter niet duidelijk waar je deze code kunt vinden en of je die altijd toe mag passen.

Gratis toegang tot Slim Beleggen

De informatie die je gratis kunt raadplegen is beperkt tot een aantal nieuwsartikelen. Zodra je het interessant begint te vinden en meer berichten wilt openen, krijg je de melding dat je je moet registreren, omdat je je limiet hebt bereikt. De nieuwsbrief is gratis, maar verder is er altijd een abonnement waar je aan vast zit.

Gratis media over Slim Beleggen

Er is een YouTube kanaal dat SlimBeleggen heet, maar daar zijn in totaal acht video’s te vinden. Drie van deze acht filmpjes zijn van zeven jaar geleden en de overigen zijn een jaar of een paar dagen oud. Het lijkt erop dat het kanaal nieuw leven ingeblazen wordt, maar tot nu toe is er weinig inhoud en heeft het kanaal ook weinig subscribers.

Conclusie: moet je wel met Slim Beleggen in zee gaan?

Over het algemeen hebben wij geen slechte indruk van het platform zelf en welke diensten ze hier aanbieden. Ja, de prijzen zijn aanzienlijk en je weet pas of het abonnement iets waard is, als je een paar maanden hun informatie hebt toegepast en je beleggingen iets opleveren (of in ieder geval meer dan voor je de rapporten had).

Ga je zoeken naar andere reviews, dan slaat de twijfel ons wel om de oren. Hebben andere gelijk en valt de dienstverlening en de beloften die ze doen zwaar tegen? Of worden hier alleen de negatieve reviews geplaatst en zijn de mensen die wel tevreden zijn met het product vooral bezig met beleggen?

Op jouw succes!