Inhoud van deze pagina:

Review: Is TradingView de beste manier om de aandelenmarkt te volgen?

Als je via een online broker belegt, krijg je daar meestal ook wel een aantal tools om je eigen portefeuille te kunnen volgen. Je vraagt je wel altijd af hoe up-to-date die gegevens zijn. Er zijn mogelijkheden om live aandelen te volgen, maar soms wil je net iets meer of een andere partij die je informeert en tips geeft. Bij TradingView krijg je exact dat.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

TradingView: een kritisch review van deze grote online broker

Heb jij al gehoord van TradingView? TradingView is een internationaal opererend handelsplatform waarop liefst 30 miljoen beleggers – beginner en ervaren – actief zijn. Het platform streef ernaar “better, brighter” besluiten te maken op wereldwijde markten. Benieuwd wat de meerwaarde van TradingView is? In dit artikel geven we een gedetailleerd oordeel.

De perfecte plek vinden om het maximale uit mijn beleggingen te halen

Zodra ik in aandelen had belegd, volgde al snel de drang naar meer informatie. Ik maakte mezelf niet zenuwachtig of zorgen, maar wilde gewoon kunnen volgen wat er gebeurde en in kunnen spelen op kansen. Ook wilde ik het tijdig weten als er potentiële bedreigingen voor mijn inleg waren. Beleggen doe je immers om een positief resultaat te behalen, al weet je ook dat je altijd risico loopt om je geld kwijt te raken.

Ik was er van overtuigd dat ik met een slimme aanpak in combinatie met mijn eigen nieuwsgierigheid en interesse het beste uit mijn portefeuille zou halen. Toen verloor een deel van mijn aandelen zijn waarde en ging ik mijn aanpak nog eens onder de loep leggen. Was ik wel zo slim bezig? Reageer ik niet te veel op mijn intuïtie en waar was die dan op gebaseerd? Ik zocht naar steun voor mijn proces op internet en kwam terecht bij TradingView.

Waarom deze review?

We waren aangenaam verrast door TradingView, omdat het je niet stimuleert om ergens in te investeren, maar vooral om kennisdeling gaat. De filosofie hierachter is dat we met zijn allen meer weten en door kennis via een platform te delen, kun je daarna zelf de afweging maken of je met een bepaald stukje informatie iets wilt doen ja of nee. Die basis klinkt ons in ieder geval beter in de oren dan de pushstrategieën die je elders vaak ziet.

Waarom wij – en jij ook – altijd kritisch moeten zijn bij online platforms

Bij alles wat op internet gepubliceerd of verkocht wordt, kun je de oorspronkelijke bron maar moeilijk of zelfs helemaal niet achterhalen. Het is een wirwar aan websites geworden waar allerlei keurmerkjes zouden moeten aangeven of iets betrouwbaar is. Later kom je er dan weer achter dat deze keurmerken gewoon te koop zijn.

Dit zie je bijvoorbeeld al direct als je gaat zoeken naar een nieuwe laptop. Je tikt het in bij Google en bovenaan zie je meteen foto’s van laptops met prijzen en verkooppunten verschijnen. Maar is dit per definitie waar jij naar op zoek bent? Nee, dit zijn de advertenties waar bedrijven Google voor betalen. Dat is het verdienmodel van de zoekmachine.

Als het dan allemaal om marketing draait, hoe vind je dan wel waar je echt naar op zoek bent? Daar komt die kritische houding aan te pas. Je laat je namelijk niet verleiden tot wat als eerste je aandacht trekt, maar zoekt verder en gaat ook eens naar pagina 2 of 3 in de zoekmachine. Waarom vertellen we je dit nu? Omdat je met TradingView deze tijdrovende fase over kunt slaan.

Ja ja, onafhankelijke en objectieve informatie delen, dat zal wel

We doken dieper in de website van TradingView om te kijken of er echt geen gebakken lucht verkocht werd. Zoals al eerder gezegd, je moet niet alles wat je ziet of leest meteen geloven. Wat bleek? Het is een soort LinkedIn of Facebook voor beleggers. Je vindt er enkel beleggers en investeerders van over de hele wereld, die er ter plekke bovenop zitten om je de laatste data en nieuws te geven. Dit is kennisdeling vanuit passie, niet vanuit financieel gewin.

TradingView en onze zoektocht naar de ideale online broker

Als we denken aan de mogelijkheden die online beleggingen bieden, dan gaat het bij ons wel kriebelen. Handelen in financiële producten biedt tal van mogelijkheden, maar uiteraard zijn hier ook risico’s aan verbonden. We zijn zeer leergierig en ontdekken graag wat de platforms te bieden hebben. Denk je aan grote internationale brokers dan kom je vroeg of laat bij TradingView uit.

Wat belooft TradingView?

 • Ze stimuleren je juist niet om te beleggen. Je krijgt alle vrijheid om te doen wat je zelf wilt.
 • Ze zijn open en eerlijk over de markten waar aandacht aan besteed wordt, zonder je over te halen in een specifiek aandeel te investeren.
 • Iedereen kan zich aansluiten bij TradingView.
 • Je hebt de beschikking over real time data en software die je helpt bij het analyseren van aandelen.
 • Ze proberen als financieel platform de materie boeiend en uitdagend te maken, waardoor het zijn suffe imago verliest.
 • Ze zijn er voor de particuliere belegger en informatiezoeker, maar ook als bedrijf kun je de tools van TradingView inzetten.

Hoe zijn wij bij deze review te werk gegaan?

We hebben eerst goed gekeken naar wat je eigenlijk krijgt, want je sluit dus wel een abonnement af. Je koopt niet letterlijk een tastbaar product, maar data die je naar eigen inzicht kunt vertalen. Daarna hebben we de free trial geprobeerd. Niet alleen om te kijken hoe de charts, scripts en screeners er uit zien, maar ook omdat alles in het Engels is. Je kunt de website wel in het Duits, Frans, Spaans en Turks krijgen, maar er is nog geen Nederlandse optie. Dat maakt het weer een tikkeltje uitdagender.

Wat maakt ons de geschikte broker reviewers?

Als redactie zijn we op verschillende brokers actief of actief geweest. We hebben heel veel verschillende brokers – zowel Nederlands als internationaal – in de praktijk uitgetest om ze te reviewen. Verder zijn we ook actief geweest met beleggen, zij het veelal met kleinere bedragen.

Waarom je online brokers kritisch moet blijven benaderen

Het zal je niet verbazen dat nu er meer mensen dan ooit bezig zijn met actief beleggen bij brokers, er ook steeds meer brokers bijkomen. Deze nieuwe, opkomende platforms willen profiteren van de hype die beleggen op het moment is. Onthoud dat het voor de broker niet veel uitmaakt of jij geld verdient of juist verliest. Zolang jij maar transacties uitvoert, verdient de broker geld aan jou. Maar wil dat ook zeggen dat je de best mogelijke service krijgt?

Waarom we in eerste instantie sceptisch waren over TradingView

TradingView is één van die namen waar we nog niet zo heel lang bekend mee zijn. Alle nieuwe namen in de financiële markten benaderen wij met scepsis. De financiële wereld heeft toch wel een beetje de reputatie dat er geprobeerd wordt op korte termijn zoveel mogelijk snel geld binnen te harken. Doet TradingView daaraan mee? Of steekt de broker met kop en schouder boven de concurrentie uit? Dat is precies wat we gaan onderzoeken.

De beloften van online brokers die je tegenkomt? Wat moet je er nu precies mee?

Online brokers spreken graag van succesverhalen – mensen die veel geld hebben verdiend met beleggen op hun platform. Ook laten ze graag grafiekjes zien van mogelijke winsten. Dat is natuurlijk puur speculatie, want voor iedere belegger die winst boekt, is er één die geld verliest. Wat dat betreft blijft het deels toch ook een kansspel. Online brokers vertellen je ook graag hoe groot hun aanbod en hoeveel klanten ze hebben, maar dat zegt weinig over de kwaliteit.

Welke criteria speelden de hoofdrol bij deze review?

Bij TradingView hebben wij de volgende elementen bestudeerd:

 • Objectief informatie delen: hoe wordt dit gegarandeerd?
 • Bestaansrecht van het platform: wat kost de dienstverlening? Er zal toch wel ergens iets verdiend moeten worden?
 • Inhoud: wat krijg je dan voor dat bedrag?
 • Uniek: krijg je al deze informatie ook niet gewoon op internet?
 • Demoversie: kun je het platform gratis proberen, voordat je je ergens aan verbindt?

Op deze criteria beoordelen wij TradingView (en concurrenten)

Een goede broker moet volgens ons tenminste aan het volgende voldoen:

 • Voor diensten als het laten uitvoeren van transacties moeten eerlijke prijzen in rekening gebracht worden

 • Verder moet het gratis en vrijblijvend zijn een account te openen en zijn verborgen kosten uit den boze

 • Het aanbod financiële producten om in te beleggen (en risico te spreiden) moet groot genoeg zijn

 • Het aanmaken van een account moet in enkele, heldere stappen zijn gebeurd

 • De privacy voorwaarden moeten goed in elkaar zitten en je privacy moet goed zijn beschermd van hackers

 • Ook mogen hackers niet bij je tegoeden kunnen komen

 • Een goede broker geeft op tijd antwoord op je vragen – via chat, telefonisch, mail, maar ook met een uitgebreide FAQ (veel gestelde vragen) sectie

 • Het platform moet makkelijk te gebruiken zijn, bij voorkeur ook via app.

TradingView in de praktijk getest: zo heeft dat uitgepakt

Hoe wij TradingView beoordelen? Dat kan uiteraard niet zonder er een account op aan te maken. Vandaar dat elk van de redactieleden bij TradingView een eigen account geopend heeft, geld gestort heeft (een bescheiden bedrag van 100 euro), is gaan rondneuzen op het platform en hier en daar financiële producten is gaan aanschaffen. We hebben het gebruiksgemak getest, plus de klantenservice en hebben de resultaten naast elkaar gelegd.

In het kort: wat is TradingView nu precies?

TradingView heeft het motto “Look first, then leap”. Vertaald komt dit ongeveer neer op “doe eerst goed onderzoek, maak dan pas de investering”. TradingView hecht veel waarde aan goede scholing van de mensen die bij hen komen beleggen. Hoe beter je je voorbereidt, hoe kleiner de kans dat je geld verliest. Op TradingView zijn liefst ruim 30 miljoen beleggers actief. Het heeft een platform waar gebruikers ideeën uitwisselen en een gewaardeerde app.

Wat krijg je met TradingView?

Wat al vanaf de startpagina opvalt, zijn alle visuele diagrammen die geprojecteerd zijn. Wanneer je je op hun service abonneert krijg je – in meerdere of mindere mate, dat ligt aan je keuze voor een soort abonnement – toegang tot al deze informatie. Er zijn onder andere ook live streams, crypto ideeën die gedeeld worden, maar ook educatie krijgt een plek op de website. In het rechtergedeelte wordt het laatste nieuws gegeven.

Wie of wat is TradingView?

Samengevat is het een sociaal netwerk van beleggers en investeerders die alle beste data en analyses van over de hele wereld met elkaar delen. Het is dus een plek waar vraag en aanbod van informatie samenkomen. Je kunt er inspiratie opdoen, met anderen chatten en tools inzetten om je beleggingen te volgen en je inleg te verhogen. Men geeft aan dat er meer dan 15 miljoen gebruikers zijn. Verder kun je alerts instellen die je een signaal geven wanneer er aan jouw variabele wordt voldaan.

Hoe ziet TradingView er uit?

Hoeveel en welke data en visuals je te zien krijgt, hangt af van het abonnement dat je kiest. De meest basis versie geeft je toegang tot de top features en elke upgrade die daar bovenop komt, geeft je dan weer toegang tot meer features. Ook zit er een verschil in aantallen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de eerder genoemde alerts, dan zijn er geen bij het goedkoopste abonnement, maar 10, 30 of 400 bij de duurdere pakketten.

Visueel gezien wordt er gestreefd naar eenvoud voor de beginner, terwijl er ook voldoende informatie moet zijn voor de ervaren belegger. Wat wij gaaf en relevant vinden, is het onderdeel education op de website. In een van de voorbeelden krijg je een diagram te zien waar je met je muis overheen kunt bewegen. Onder het diagram staat vervolgens in tekst uitgelegd waar je eigenlijk naar kijkt, wat je ziet zodra je met de muist over het beeld gaat en wat je met die informatie kunt doen.

Wie staan aan het roer van TradingView?

TradingView is een Amerikaans bedrijf dat in de afgelopen jaren flink gegroeid is. Dat viel samen met de explosief toegenomen waarde van de Bitcoin ten opzichte van de dollar. Het bedrijf bestaat al sinds 2011 – daarmee is TradingView één van de grootste brokers op het gebied van crypto. Maandelijks zijn er zo’n 10 miljoen beleggers op actief. TradingView heeft inmiddels drie hoofdkantoren: in New York, Londen en Rusland. In 2019 nam het TradeIT over.

TradingView productaanbod

TradingView richt zich vooral op het leveren van informatie omtrent beurskoersen, plus handige gratis grafieken die het mogelijk maken zelf technische analyses uit te voeren. Op het platform worden de nieuwste inzichten van experts gedeeld en vind je interessante nieuwtjes. Het aanbod financiële producten is opgedeeld in de volgende marktsegmenten:

 • Cryptomunten

 • Forex

 • Aandelen

 • Obligaties

 • Futures

 • Indices

 • CFD’s

 • Grondstoffen.

Onze testdata: welke resultaten bereik je met TradingView?

TradingView is prettig in gebruik en rekent eerlijke tarieven. Vooral de mogelijkheden tot het zelf uitvoeren van technische analyses zijn een echte aanwinst. Het aanmaken van een account gaat relatief snel. De klantenservice is wat ingewikkeld als je niet alle technische jargon (in het Engels) kent. Verder zijn aan het handelen zelf altijd risico’s verbonden. Geen enkel platform, dus ook TradingView niet, kan garanderen dat jij positief rendement behaalt.

Onze ervaringen met TradingView

In eerste instantie waren we een beetje overweldigd door alle schema’s met kleuren en de hoeveelheid informatie die hierin verwerkt is. Om ergens een begin te maken, keken we naar het onderdeel timelines. Dit was voor ons interessant, omdat we hierdoor een gevoel kregen met hoe de markt zou kunnen reageren. Dit was ons aanknopingspunt voor de vervolgstappen.

Vervolgens zijn we bij de free trial gaan kijken, om te ontdekken hoe we die konden activeren. Hier kun je twee basiskeuzen maken:

 1. Je meldt je aan voor de basis versie, waarvoor je niet hoeft te betalen.
 2. Je registreert je en kiest voor een van de betaalde pakketten, waarbij je voor een free trial van 30 dagen kunt gaan.

Welke kosten maak je bij TradingView?

In tegenstelling tot veel andere brokers, maakt TradingView gebruik van betaalde abonnementen. Dat betekent dat hoe actiever je op het platform bezig bent, hoe voordeliger het wordt. Bij een gemiddelde andere broker is het aanmaken van een account gratis, maar betaal je juist voor het uitvoeren van transacties. Bij TradingView is dat dus net iets anders.

De pakketten zitten als volgt in elkaar:

PakketPrijsInhoud
Basic0 US dollarAlle topfunctionaliteiten, zoals charts, data, screeners, meer dan 50 tools, meer dan 100 technische indicatoren, 12 charts die je zelf kunt aanpassen en het backtesten van beleggingsstrategieën
Pro14,95 US dollar*Alles van Basic, maar daar nog aan toegevoegd: 5 indicatoren per grafiek2 grafieken per beeldscherm10 alertsVrij van reclameVolume profile indicatorenMaatwerk tijdsintervallenMeerdere watchlistsBar replay mogelijkheden bij intraday bars
Pro+29,95 US dollarAlles van Pro, maar daar nog aan toegevoegd: 10 indicatoren per grafiek4 grafieken per beeldscherm30 alertsIntraday exotische chartsGrafieken die op maatwerk formules gebaseerd zijnExporteren van data uit grafiekenIndicatoren op indicatoren
Premium59,95 US dollarAlles van Pro+, maar daar nog aan toegevoegd: 25 indicatoren per grafiek8 grafieken per beeldscherm400 alertsSecond-based intervallenAlerts die nooit verlopenVier maal zoveel data in grafiekenHet publiceren van indicatoren op uitnodiging

*Alle prijzen die in de tabel vermeld staan, zijn per maand. Op de website van TradingView staat onder de pakketten en bijbehorende prijzen een totaaloverzicht van de functionaliteiten weergegeven, waardoor je goed kunt vergelijken wat per pakket de verschillen in inhoud zijn. Met kruisjes of vinkjes is aangegeven of een onderdeel wel of niet in het pakket zit. En de cijfers geven de aantallen per pakket aan, bijvoorbeeld hoeveel grafieken je kunt opslaan in elk pakket.

Is TradingView het abonnementsgeld waard?

Wie net dat beetje zekerheid of steun nodig heeft bij het beleggen, kan zich helemaal vinden in de informatie die via TradingView gedeeld wordt. Ook de chats kunnen inhoudelijk iets toevoegen aan je kennis, waarmee je je beleggingen een positieve impuls kunt geven. De pakketten hebben diverse prijzen en eentje is er gratis, waardoor je altijd eerst een verkenning kunt uitvoeren, voordat je eventueel een betaald pakket afsluit.

TradingView Pro

Het basisabonnement van TradingView heeft het volgende te bieden:

 • Je betaalt 14.95 dollar per maand (en krijgt de eerste 30 dagen gratis)
 • Je krijgt niet meer met advertenties te maken
 • Je krijgt verschillende nuttige indicatoren en watchlists
 • Ook krijg je toegang Multi-monitor supportdiensten in de Desktop app
 • De gelegenheid om onbezorgd op TradingView te handelen.

TradingView Pro+
TradingView Pro+ houdt het volgende in:

 • Je betaalt 29.95 dollar per maand (30 dagen gratis)
 • Meer indicatoren per chart
 • Meer alerts
 • Meer opgeslagen chart layouts
 • Extra chart data export
 • Je kunt charts zelf vormgeven.

TradingView Premium
Premium is het meest uitgebreide abonnement op TradingView en biedt het volgende:

 • 59.95 dollar in de maand aan kosten
 • Opnieuw meer indicatoren
 • Meer charts per lay-out
 • Liefst 400 server-side alerts
 • Vier keer meer data op charts dan met Pro of Pro+
 • Je kunt een onbeperkt aantal chart lay-outs opslaan
 • Verschillende indicatoren op uitnodiging.

Is TradingView zijn geld waard?

TradingView is vooral een te overwegen optie op handelaren die meer ervaring hebben in het veld, die zijn ingespeeld op de Amerikaanse markten en die verstand hebben van technisch jargon. TradingView is een hoogwaardig platform dat, vanwege zijn vaste maandelijkse kosten, zeer aantrekkelijk kan zijn voor mensen die met grotere bedragen beleggen en die wekelijks of zelfs dagelijks bezig zijn met het uitvoeren van transacties.

Ons oordeel over de verschillende TradingView aspecten

TradingView heeft veel nuttige informatie op het platform, behalve de mogelijkheid om te handelen zelf. Deze geven jou de mogelijkheid je verder te verdiepen in het nieuws en de markten. Dankzij de uitgebreide informatie is het prima mogelijk zelf technische analyses te maken.

TradingView Community

De Community is voor live streaming. Hier kun je onder meer…

 • Educatieve content inzien
 • Met andere handelaars van over de hele wereld chatten
 • Ook kun je live de trades van andere beleggers volgen
 • Je hebt toegang tot verschillende handelsindicatoren (maar liefst 100.000 Scripts is de community rijk).

TradingView News

In de nieuwssectie vind je het allernieuwste handelsnieuws. Je vindt hier uitgebreide info over onder meer aandelen, de markten, ontwikkelingen in de cryptomarkt, verschillende Forex, indices, futures en obligaties. Kortom: als er iets te gebeuren staat, kom je het hier te weten.

Wat maakt dat TradingView anders is dan de concurrent?

TradingView werkt naar eigen zeggen met een “Code of honor” waarin drie kernprincipes een rol spelen. TradingView wil vrijheid creëren voor de investeerder en doet dit onder meer door handelen sociaal te werken. Dat betekent dat zelfexpressie op het platform in een hoog vaandel staat. Ook vindt TradingView discussie belangrijk. Het forum is dan ook één van de betere. Verder is TradingView een platform met een behoorlijk en gebalanceerd aanbod.

Een expert vertelt over TradingView

Voor we dit TradingView zijn gaan schrijven, hebben wij eerst advies gevraagd aan een expert. Wat zij ons te bieden was? Dat TradingView internationaal gezien een gerespecteerd handelsplatform is waar je veel ervaren handelaars op terugvindt. Het Amerikaanse platform wordt ook vooral door Amerikanen zelf gewaardeerd, onder meer door prima klantcontact.

De supportafdeling van TradingView: helpt deze je verder?

TradingView staat boordevol informatieve artikelen, die overzichtelijk gerangschikt zijn. Grote kans dat je het antwoord op je vraag al in één van deze artikels vindt. Verder kun je altijd in contact treden met het Support Team. Dit is beschikbaar voor iedere betaalde gebruiker.

Voor wie is TradingView de juiste optie?

Naar eigen zeggen is Tradingview “built for risk-takers”. Daar kunnen wij ons wel in vinden. Het platform is niet bedoeld voor beleggers die lui op hun kont gaan zitten en verwachten dat alles wel goed komt. Wil je iets presteren, dan zul je je moeten inzetten. Beleggers die actief aan de slag gaan zijn met de betaalde abonnementen ook verreweg het voordeligst uit.

Wat vinden wij van TradingView en de verschillende abonnementen?

Het is handig dat je alle informatie op een plek hebt, waardoor je niet zelf alle informatie op hoeft te zoeken en van diverse plekken hoeft te halen. Bijkomende handigheid is het educatieve aspect waar bij TradingView aandacht voor is. Je kunt veel leren van de artikelen waarin verschillende grafieken van dichterbij bekekenen worden. Je wordt als het ware bij de hand genomen tijdens het inzoomen op de charts.

Het duurste abonnement vinden wij erg prijzig en we hebben dan ook niet voor dit pakket gekozen. Gaandeweg zullen we pas ondervinden of de aantallen indicatoren, charts en alerts (en andere functionaliteiten) zoveel meer bieden dan we op dit moment door hebben.

Wat ons wel opvalt, is dat #tradingview ontzettend veel foto’s laat zien van gebruikers op luxe of exotische plekken, waardoor je misschien de indruk krijgt dat iedereen bakken geld met beleggen verdient. Sommigen lijken zelfs erg onrealistisch en gephotoshopt.

Voor- en nadelen van TradingView

Voordelen

 • Alle data en timelines op een plek. Dat bespaart tijd.
 • Verschillende inhoud in pakketten met elk hun eigen prijs.
 • Gratis pakket en 30 dagen gratis uitproberen bij betaalde pakketten.
 • Chatten mogelijk met andere beleggers en investeerders.
 • TradingView is te gebruiken door een desktop versie en app.

Nadelen

 • Je zit wel weer aan een abonnement vast.
 • Bij de gratis versie krijg je reclame in je scherm.
 • Bij de gratis versie heb je geen recht op customer support.

Waarom raden wij TradingView aan?

TradingView is interessant voor de beginnende belegger die nieuwsgierig en leergierig is. De kwaliteit van de inhoud van grafieken en data is goed en het platform is gebruiksvriendelijk ingericht, zodat je heel snel door hebt hoe het werkt. Ook ervaren beleggers en investeerders kunnen er hun ei kwijt en financiële tips ontdekken. Je merkt dat hier alleen mensen samen komen die een passie voor beleggen hebben.

Waarom TradingView en niet toch zelf het internet afspeuren naar aandeleninformatie?

TradingView is zo overzichtelijk ingericht en handig in het gebruik, dat je jezelf veel tijd en moeite bespaart door alleen al het gratis abonnement een kans te geven. Het is – zeker bij beursinformatie – lastig om verder te kijken dan alleen de koersen en bij TradingView worden relevante grafieken met je gedeeld.

Voor wie is TradingView geschikt?

Heb je wat hulp nodig of wil je je beleggingen naar een hoger niveau tillen? Dan zouden wij de website van TradingView zeker een verkennen om te zien of je je in hun platform kunt vinden. Lees een aantal artikelen en kijk eens bij educatie of je daar nog wat van kunt leren.

Is je eerste indruk positief? Dan kan een free trial een goed idee zijn om alle functionaliteiten te verkennen. Zet de 30 dagen van de gratis termijn in je agenda, zodat je eventueel een stapje terug kunt naar een goedkoper pakket als Premium te uitgebreid voor je is.

Wat moet je kunnen om met TradingView aan de slag te gaan?

Je moet vooral nieuwsgierig zijn en geld hebben om te kunnen beleggen. Je neemt geen abonnement – of dat nu gratis of betaald is – om maar met andere te chatten en grafiekjes over aandelenkoersen te lezen. Je bent er met een speciaal doel en het kan daarom handig zijn om dat doel voor jezelf te definiëren.

Verder is een beetje begrip van financiële zaken wel handig, want je gaat toch met je spaarcenten spelen en dat is nooit zonder risico. Het lezen van de grafieken kun je gaandeweg leren. Dat is bij de start nog niet heel belangrijk.

Garanties en voorwaarden

Op de website staat een apart hoofdstuk met voorwaarden, waarin veel disclaimers vermeld worden. Dit betekent dat je hen voor heel veel zaken niet aansprakelijk kunt stellen. Verder staat er uitgebreid beschreven hoe je van het abonnement af kunt komen en dat je geen geld terug kunt krijgen, alleen nieuwe afschrijvingen kunt stopzetten na annulering van je abonnement.

Stappenplan: met TradingView zelfstandig aan de slag

Volg de volgende stappen:

 • Ga allereerst naar de TradingView website
 • Klik nu op “Maak account aan”
 • Je zult op een automatisch formulier verschillende gegevens in moeten vullen
 • Naar je e-mailadres wordt een verificatielink gestuurd waarmee je je account kunt activeren
 • Let op: de eerste maand is TradingView gratis, daarna zul je over moeten stappen op een betaald account.

Hoe TradingView zich blijft vernieuwen

TradingView geeft zelf aan de klant koning te willen maken op het platform. Dat betekent dat het er alles aan zal doen om de klantbeleving zo goed mogelijk te maken. Je kunt onder meer Breaking News vinden over alles wat beleggen te maken heeft. De nieuwsartikelen zijn verdeeld over verschillende categorieën, onder andere “aandelen”, “crypto”, “obligaties”. Verder worden er op het forum voorspellingen gedaan over wat de toekomst brengen gaat.

TradingView reviews: anderen aan het woord

Daytradingz.comDe reviewer stelt dat TradingView een van de beste charting platforms is en dat tegen de laagst mogelijke kosten. Daarmee is de broker zeker zijn kosten waard. Sterker nog: TradingView steekt met kop en schouders boven de concurrenten uit. Daar staat weer tegenover dat er beperkte mogelijkheden zijn tot “screening” van de markt.
Finmasters.comFinmasters ziet TradingView als essentieel stuk gereedschap in de handels “toolbox”. Het platform heeft vooral grote toegevoegde waarde door de mogelijkheden die het biedt technische analyses uit te voeren. Het platform is uitgebreid en betrouwbaar. Omdat ook de prijs relatief goed is, is het een “no-brainer” er gebruik van te maken.
Warriortading.comTradingView wordt gezien als een geschikt platform om een sociaal netwerk mee op te bouwen. Ook is het charting mechanisme van de bovenste plank. Daar staat tegenover dat je via het platform TradingView weer niet tot een groot aanbod brokers toegang hebt.
Benzinga.comBenzinga ziet TradingView als volledig, uitgerust met de juiste tools en voorzien van eindeloos veel waardevolle informatie. Met andere woorden: “TradingView is an investor’s best friend”.  Het educatief materiaal is van zeer hoge kwaliteit. Het platform is misschien wat minder geschikt voor zij die net beginnen met beleggen. Een nadeel is wel dat je telefonisch geen contact op kunt nemen.
Investorjunkie.comTradingView is zowel geschikt voor actieve beleggers, als voor mensen die nieuwsgierig zijn naar wat de markt te bieden heeft. Het platform is ideaal om onderzoek mee te doen en je favoriete financiële producten mee in de gaten te houden. De software is zeker de moeite waard.

Meer ervaringen van anderen met TradingView

 • Trust Pilot geeft 3,2 van 5 sterren. Tweederde van de reviews zijn positief. Verbeterpunten zijn vooral de klantenservice en de automatische verlenging van abonnementen.
 • Investor Junkie noemt TradingView een uitstekende manier om je favoriete aandelen te onderzoeken.
 • Day Tradingz geeft 4 van 5 sterren en noemt TradingView een van de beste platforms die gunstig geprijsd zijn.
 • Benzinga geeft 4,5 van 5 sterren en geeft aan dat het vooral voor professionele investeerders geschikt is.
 • Warrior Trading geeft 4,7 van 5 sterren en noemt TradingView een betaalbaar alternatief voor dure software.

Deze alternatieven zijn er voor TradingView

Beste algemene keuzeDay Trading Masterclass – zelf leren handelen op de Amerikaanse beurzen? Dan is deze masterclass dé aanrader in Nederland.
Onze persoonlijke favorietTrading Navigator Methode – als je risico’s wilt leren spreiden en op de lange termijn succesvol wilt beleggen, dan is deze methode iets voor jou.
Beste budgetoptieBeurs Magazine – op de hoogte blijven van alle beursontwikkelingen en als eerste van de beste beleggingstips voorzien zien? Lees dan dit magazine.

Conclusie: hoe goed is TradingView nu echt?

ReviewTradingView
SamenvattingHet enige nadeel dat we voor TradingView kunnen bedenken, is dat het een typisch Amerikaans platform is, gericht op de beleggingswensen van Amerikanen. Als je markt- en technische analyses op hoog niveau wilt uitvoeren, dan moet je echt hier zijn. Kortom: voor wie actief wil beleggen op hoog niveau, is TradingView één van de allerbeste beleggingsplatforms.
Review doorDe Redactie
BeoordelingDit eindcijfer geven we: 8.7 uit 10.

Je online trader vervolgstap

Zelf actief gaan beleggen? Of eerst ontdekken hoe en waarin je het beste kunt beleggen? Voor wie zich optimaal wil voorbereiden en de kans op rendabel beleggen zo groot mogelijk wil maken, is TradingView een absolute aanrader. Je kunt je ook verdiepen met één van de alternatieven.

FAQ: veel gestelde vragen over TradingView

 • Voor wie is TradingView geschikt?

TradingView is een nuttige tool voor zowel de beginnende als ervaren belegger. Toch is het platform iets minder toegankelijk voor mensen die Engels niet als eerste taal hebben. Als je geïnteresseerd bent in verdiepende informatie en technische analyses moet uitvoeren, ben je hier op je plek.

 • Welke mogelijkheden biedt TradingView?

TradingView maakt het mogelijk zelfs charts te maken. Ook kun je aandelen en crypto’s screenen, net als prijsnotificatie voor verschillende producten instellen. Op TradingView vind je bijvoorbeeld een sterke community waarop de beste investeringsideeën gedeeld worden. Het geïntegreerde systeem biedt ruim 10 verschillende brokers om actief bij te gaan handelen.

 • Is TradingView ook gratis te gebruiken?

Je kunt TradingView gratis gebruiken. Je kunt gebruiken van de gratis proefperiode en vrijuit door het platform browsen. Mocht je technische analyses willen, dan is het gratis account niet voldoende.

 • Biedt TradingView real-time informatie?

Jazeker, de koersen van financiële producten zijn actueel. Je krijgt toegang tot alle grote aandelenmarkten en valutaparen. Ook tot grote wereldwijde indices en crypto exchanges heb je toegang. Tot slot kun je via elk apparaat – ook mobiel en tablet – van TradingView gebruikmaken.

 • Is TradingView geschikt voor dag handelen?

TradingView heeft ook voldoende technische inzichten en tools beschikbaar voor actieve handelaren, zeker de handelaren die hier al wat meer ervaring mee hebben.

Gratis media over TradingView: leer alles over deze grote broker

Je vindt op YouTube diverse filmpjes met reviews over TradingView, maar er is zo snel geen eigen kanaal te ontdekken. Dit hebben ze in principe ook niet nodig, omdat ze zelf hun kanaal zijn via de chat en blog.

 • TradingView introductie voor beginners: een YouTube uitleg:
 • Of bekijk deze complete TradingView tutorial op YouTube:

Zijn er kortingen mogelijk bij TradingView?

De enige korting die wij kunnen vinden is die wanneer je niet per maand, maar per jaar betaalt. De korting komt neer op 2 maanden gratis abonnement, onafhankelijk van welk pakket je kiest. Als voorbeeld: het Pro pakket kost je 14,95 US dollar per maand, dus dat zou 180 US dollar per jaar zijn. Bij het afsluiten van een jaarabonnement betaal je 155 US dollar.

Conclusie: wel of niet een abonnement op TradingView nemen?

De meningen verschillen over of TradingView ook wel zo geschikt is voor beginners. Staat jouw beleggingsavontuur nog in de kinderschoenen? Dan doe je er volgens ons verstandig aan om te beginnen met het gratis abonnement. Zo kun je zien of additionele functionaliteiten eigenlijk wel zinvol voor jou zijn, of dat je aan de basisversie voorlopig genoeg hebt. Ervaren beleggers zullen snel thuis zijn op het platform. Door het prettige design van de website en app heb je weinig tijd nodig om je eigen grafieken samen te stellen of die op de website te begrijpen.

Op jouw succes!