Wat is Yieldnodes en is het een legitieme en zinvolle manier om te investeren en gedegen rendementen te verdienen? Wij bespreken onze ervaringen met Yieldnodes in deze review. Lees verder…

Review: Wil jij investeren in en rendement ontvangen van YieldNodes?

Soms zoek je gewoon even een ander soort investering dan de bekende beleggingen in vastgoed, grondstoffen of aandelen. Je hebt je verdiept in virtuele valuta – ook bekend als crypto – maar vindt dat nog wat risicovol voor jouw gevoel. Wat je wel hebt geleerd is dat de faciliteiten die virtuele valuta mogelijk maken wel wat uitgebalanceerder zijn. Hierdoor heb je meer kans op winstgevendheid dan in veel andere situaties. Yieldnodes is nou zo’n dienst die verder gaat dan de standaard opties.

Belangrijke disclaimer vooraf

Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en zou alleen gedaan moeten worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Is YieldNotes ontastbare dienstverlening niet wat te hoog gegrepen voor je?

Soms moet je gewoon echt even de tijd nemen om door de stof heen te kunnen prikken, want wat zijn nodes eigenlijk en wat voor rol speelt de master-node dan? Het Engelstalige woord ‘node’ betekent letterlijk ‘knooppunt’. In de IT staat het voor een herverdelingspunt of communicatiepunt. Het is een plek waar allerlei lijnen bij elkaar komen en weer herverdeeld worden. Een node kan een apart apparaat zijn, maar ook een onderdeel van een groter netwerk zijn.

De master-node bestaat uit een node-server binnen een bepaald netwerk, dat het mogelijk maakt om transacties goed te laten verlopen waar de inhoud van in de blockchain opgeslagen worden. Een master-node operator heeft meer taken en verantwoordelijkheden dan een ‘gewone’ node operator en dit levert uiteindelijk meer verdiensten op.

Wie zitten er achter YieldNodes?

Het bedrijf is in de zomer van 2018 begonnen op projectbasis en eind oktober 2019 zijn er deelnemers uitgenodigd om aan de bètaversie deel te nemen. Nadat de resultaten hieruit zijn verkregen en geanalyseerd, zijn verbeteringen aangebracht en nu kan iedereen investeren in YieldNodes.

Het YieldNodes team bestaat uit vier mannen: Stefan Hoermann, Urs Malta, Yegor Volnyy en Dima Tymoshenko. Het bedrijf is gevestigd in Hong Kong. Het netwerk van YieldNodes bestaat verder uit de volgende elementen: YieldNodes zelf, Trittium, Vaultwatch, Sapphire, Heliobank, Heliodor, Kyanite, 777 Jackpot, Ultra Clear, Aezora, Dash Diamond, Cryptoflow en Peony. Het grootste deel hiervan zijn crypto valuta, er is een crypto directory en er is een gedecentraliseerde exchange.

Wat zijn de kosten van YieldNodes?

Het minimale bedrag dat je in servers moet steken is 500 euro en het maximale bedrag is 250.000 euro. YieldNodes geeft wel aan, dat als je nog meer geld wilt investeren dit mogelijk is, maar pas nadat er contact is geweest en toestemming is gegeven door het management.

Voor de dienstverlening van YieldNodes betaal je maximaal 15% over de winst die gemaakt wordt. Dit betekent dat het inrichten en laten draaien van de servers en het continue bewaken van het proces vanuit die 15% geleverd wordt.

Andere kosten waar je nog mee te maken krijgt, zijn de kosten van bankoverschrijvingen als je niet in Bitcoins betaalt. Hiervoor wordt een percentage van 2,5% over de overboeking in rekening gebracht. Je kunt helaas niet met iDeal betalen en dat is wel een betaalwijze die we over het algemeen vertrouwen en goed kennen.

Zodra je geld investeert in YieldNodes kun je binnen het platform naar je eigen membership gedeelte gaan en daar zie je wat je in het verleden of tot dan toe verdiend hebt en een totaaloverzicht van opbrengsten. Je kunt dus op elk moment de stand van zaken bekijken en dit geeft wel een bepaalde rust. Alles wat je zelf kunt herleiden en de mogelijkheid om (na een contract van 6 maanden) ook weer te kunnen stoppen, geeft je niet het gevoel dat je in een val trapt.

Is YieldNodes je investering waard?

Het bedrijf geeft zelf aan dat dit soort investeringen gunstiger is en minder risico’s omhelst dan het fenomeen mining. Bij mining moet je eerst de investering van de apparatuur eruit halen en door de capaciteit die hiervoor nodig is, zijn er ook veel vaker problemen met de continue levering. Bij nodes heb je dit probleem gelukkig niet.

Daarnaast beloven ze bij YieldNodes gemiddeld 5 tot 15% aan winst per maand aan je uit te keren, waarbij je – mocht je voor drie aaneengesloten maanden minder dan 5% ontvangen – je inleg terug krijgt zonder blikken of blozen en inclusief de totale opbrengsten die het wel in de totale periode op heeft geleverd. Dit zou betekenen dat je inleg altijd veilig is en zelfs bij een bank krijg je dan op dit moment minder dan 5% rente en loont het zich dan ook amper om spaargeld op je spaarrekening te hebben.

Op de website kun je in een grafiek het verloop van de waarde van YieldNodes ten opzichte van de waarde van goud als grondstof en de waarde van de Dow Jones zien. De grafiek laat de afgelopen 1,5 jaar zien en dan blijkt al snel dat YieldNodes een stijgende curve heeft, terwijl goud en de Dow Jones op hetzelfde niveau blijven hangen.

Gemiddeld levert je investering rond de 11% op, maar in februari van dit jaar was er zelfs een gigantische piek van 19,2%. Waar krijg je dit soort resultaten nog? Je kunt er natuurlijk niet zomaar vanuit gaan dat dit soort pieken regelmatig voorkomen. Je moet wel realistisch blijven en de trend goed bekijken die sinds de oprichting van het bedrijf ingezet is.

Wat vinden wij zelf van YieldNodes?

Als je al Bitcoins hebt is het supermakkelijk om te investeren in YieldNodes, maar als je deze nog niet hebt, kan het ook gewoon met een bankoverschrijving of credit card. Het minimale bedrag is misschien niet wat je had willen investeren, maar de meesten kunnen op zijn minst 500 euro wel missen. Als je minder hebt, is investeren sowieso geen goed idee, want dan is je persoonlijke buffer te klein. Mocht je dan toch geld verliezen, dan is je buffer meteen opgelost.

De risico’s worden op de algemene website van YieldNodes niet heel uitgebreid besproken. Alle informatie die verstrekt wordt, ziet er zeer positief uit (percentages, tekst, grafieken). Ook de belofte dat je je inleg (inclusief winst) terug krijgt als er drie maanden na elkaar minder dan 5% winst geboekt wordt, geeft goede moed. Toch is er tijdens het registratieproces een aparte pagina met ‘risk disclosure’ en deze wijkt niet af van andere investeringen.

Ga je met YieldNodes aan de slag, lees dan goed alle informatie door en niet alleen de hoofdpagina van de website. Wij vinden het een aantrekkelijk product, maar nog steeds niet zonder risico.

Wat zijn de voor- en nadelen van investeren in YieldNodes?

Voordelen
 Je krijgt gegarandeerd 5 tot 15% per maand over je ingelegde bedrag.
 Bij een lager percentage gedurende drie maanden achter elkaar krijg je je inleg + de winst zonder problemen terug.
 Er is minder risico bij nodes dan bij mining.
 Ondanks dat het nog maar een jong bedrijf is, zien de prognoses er veelbelovend uit.
Nadelen
 Het gaat nog steeds om investeringen en dus loop je altijd risico.
 Je investeert een bedrag om opbrengsten te genereren en als er 3 maanden achter elkaar minder dan 5% winst is, kun je je inleg + winst uitbetaald krijgen, maar dat was natuurlijk niet het idee achter het investeren in YieldNodes.
 Het bedrijf zit in Hong Kong en dat vindt niet iedereen fijn.

Waarom is YieldNodes anders?

YieldNodes onderscheidt zich in die zin van anderen, dat je winst maakt over het investeren in servers die ten dienste van anderen aangeboden worden. Je investeert dan ook in hardware en bijvoorbeeld niet in virtuele valuta die qua waarde enorm kunnen schommelen.

Ook gaat het bij YieldNodes niet om mining, waar veel meer kosten bij komen kijken om te kunnen garanderen dat installaties online blijven en doen waar ze voor ingericht zijn. Dat maakt de investering een stuk zekerder, met een goed vooruitzicht op continue opbrengsten.

Voor wie is YieldNodes geschikt?

Iedereen die wil investeren en minimaal 500 euro ter beschikking heeft, kan YieldNodes als partij kiezen. Je hebt geen kennis van nodes of iets anders nodig, je moet alleen het geld over kunnen boeken. Daarnaast is het handig om regelmatig in te loggen in de ledenomgeving, zodat je de financiële resultaten van je investering kunt volgen.

Je hoeft voor YieldNodes geen speciale competenties nodig, maar moet wel logisch kunnen nadenken en beetje kunnen analyseren. Dit geldt echter bij elke vorm van investeren die je doet. Verder heb je geen omkijken naar het bedrag dat je inlegt, want je hoeft niks te doen om je belegging te onderhouden. Alleen als je er weer vanaf wilt, moet je dit aangeven en een verzoek om uitbetaling indienen.

Hoe begin je met YieldNodes ?

Zoals al aangegeven hoef je geen kennis van nodes te hebben en ook geen speciale kennis over beleggingen te hebben. Dat maakt het een stuk makkelijker om te investeren, want voor beleggen moet je toch je hoofd erbij houden en het moment van aan- en verkoop juist kunnen bepalen.

Je hoeft geen risicobepaling of aan kansberekening te doen, want volgens statistische gegevens levert je inleg altijd voldoende per maand op. Groeien kan ook bij YieldNodes, maar dan gaat het vooral om je inleg verhogen en dit blijven volgen via je eigen account. Dat eigen account kun je eenvoudig hier maken.

Wat hebben anderen voor ervaringen met YieldNodes?

• Trustpilot.com geeft 4,7 van 5 sterren en er zijn 141 reviews geschreven. Van het totaal aantal reviews geeft 95% een beoordeling goed of uitstekend. Minder dan 5% geeft een gemiddelde, magere of slechte score. Wat vooral gewaardeerd wordt zijn de mogelijke opbrengsten, maar niet iedereen is gecharmeerd van de nodes die eronder vallen (porno en gokken).
• Tradewise.community geeft 5 van 5 sterren. Deze reviewsite is vooral enthousiast over het kunnen investeren zonder er verstand over te hoeven hebben. Het is een makkelijk en toegankelijk platform.
• Forexrobotnation.com geeft 4,3 van 5 sterren. Het is erg gemakkelijk in het gebruik en presteert goed. Het geeft een goed passief inkomen. De kosten voor het beheer en het contract van minimaal 6 maanden wordt als verbeterpunt genoemd.
• Op Reddit.com geeft een reviewer regelmatig updates over zijn inkomsten via YieldNodes. Het investeren via Bitcoins verloopt makkelijk volgens hem en de winst tussen oktober en december van 2020 lag in die maanden tussen de 9,8 en 13,5%.
• Valforex.com geeft aan dat voor veel mensen de startperiode van 6 maanden niet duidelijk is. Het aanmeldproces is makkelijk voor de gebruiker en ze zijn transparant over hun dienstverlening. In mindere maanden rekent YieldNodes niet de volle 15% voor hun management fees, maar eerder tussen de 5 en 10%. Hiermee hoopt YieldNodes voor de lange termijn met hun investeerders in zee te kunnen gaan. Ook vindt deze reviewsite dat deze manier van investeren geschikt is voor iedereen, van starter tot professional.

Conclusie: investeren via YieldNodes of niet?

De website van YieldNodes zelf en de reviews geven een zeer positieve uitstraling. Door het beschrijven van het verschil tussen nodes en mining, krijg je het idee dat dit een stuk veiliger manier van investeren is en dat voelt prettig. Toch zetten de reviews je ook wel aan het denken, want bij pensioenverzekeringen heb je er moeite mee dat er in fossiele brandstoffen of wapens belegd wordt, maar hoe zit het dan met gokken en porno dat deel uitmaakt van het netwerk van YieldNodes? Wil je daar een bijdrage aan leveren of gaat dat tegen je principes in?

Het wordt een financiële en morele afweging tussen diverse elementen en daarbij houd je altijd in je achterhoofd dat het hier nog steeds om investeren gaat. Makkelijk en snel geld verdienen is nooit zonder risico’s. Zolang je dat weet en ermee akkoord gaat, lijken de opbrengsten bij YieldNodes wel te lonen.

Wat ook nog mee kan spelen is het feit dat dit geen Nederlands bedrijf is. Het vierkoppig team oogt betrouwbaar, maar tegelijkertijd weet je niet welke regels en gedragscode er in Hong Kong is. In Europa heb je nog regels waar iedereen – particulieren en bedrijven – zich binnen Europa aan moeten houden. Dat is – zodra je die grens eenmaal overgaat – niet meer het geval.

Ondanks dat het hier niet om mining gaat, heb je voor het winstgevend laten draaien van de nodes nog steeds virtuele valuta en blockchain nodig. Bij elk van de twee kunnen criminelen of hackers gevaar vormen voor het functioneren van het totale systeem. Elke afhankelijkheid brengt dus toch weer risico’s met zich mee. De vraag is dan ook, of YieldNodes niet een gelukstreffer is zo lang het op de korte termijn nog winst oplevert, maar of het op de lange termijn toch weer een zeepbel blijkt te zijn. Alleen de tijd zal het leren. Deze vraag heeft niet alleen betrekking op Yieldnodes, maar op alle aspecten en mogelijkheden van crypto.

Op jouw succes!