Inhoud van deze pagina:

Brokers vergelijken: zo gaat dat in zijn werk

Ben jij al bekend met het begrip “brokers”? Een broker is een online beleggingsplatform waar vraag en aanbod naar bepaalde beleggingsproducten samenkomen. Om van het platform gebruik te mogen maken, moet je een account aanmaken en bepaalde toeslagen betalen. Weten welke brokers de allerbeste zijn? In dit artikel bespreken we onze top 10 brokers.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Onze zoektocht naar de allerbeste (online) brokers: alvast de snelle onderzoeksresultaten

Hoe herken je een goede broker? Dat vroegen wij ons ook af toen we begonnen te beleggen. Er zijn veel criteria waaraan je een goede broker kunt herkennen. Welke dit zijn zullen we hieronder benoemen. De beste brokers bieden goede service, maar zijn ook prettig in gebruik. Natuurlijk hebben we ook gecontroleerd of de brokers in onze top 10 betrouwbaar zijn. Bij ons begon de drang naar beleggen toen we inzagen dat spaargeld bij de bank niets opleverde.

DeGiro is wat ons betreft de beste online broker

We zullen maar alvast met de broker in huis vallen: volgens ons is DeGiro de allerbeste. Waar hem dat precies in zit? DeGiro heeft de reputatie één van de goedkoopste en allround beste Nederlandse brokers te zijn. Je betaalt hier minder om van het handelsplatform gebruik te mogen maken dan bij veel concurrenten. Bovendien is DeGiro prettig voor zowel de beginnende als de meer ervaren belegger. DeGiro maakt beleggen voor iedereen toegankelijk.

>> Tip: Test DeGIRO hier gratis uit

eToro is het best betaalbaar dankzij 0% commissie

Ook eToro wordt gezien als één van de best betaalbare brokers. Dat zit hem onder in het feit dat je hier onbeperkt in aandelen kunt beleggen zonder dat je hiervoor commissie (toeslag aan eToro) hoeft te betalen. Je betaalt niet extra voor de transactie, maar ook niet voor het beheer. Een ander groot voordeel van eToro is dat er geen handelsvolume limieten gelden. Je kunt dus zelf bepalen hoe vaak én hoe veel je een product aankoopt of juist verkoopt.

Wat maakt ons geschikt om brokers te vergelijken?

Reviewen is onze grote passie: wij reviewen alles dat los en vast zit, of het nu online brokers of stofzuigerzakken zijn – we zorgen dat we ons inlezen en er alles over te weten komen. Een andere reden dat wij op de redactie prima in staat zijn om brokers te vergelijken, is het feit dat we bij verschillende brokers actief zijn of zijn geweest. Dat betekent dat we ook kunnen beoordelen aan of voor ons onbekende brokers deugen, aan de hand van de algemenere kenmerken.

Het aanbod brokers: een kritische houding is op zijn plek

Je moet altijd kritisch blijven op onlinebrokers. Want hoewel brokers het mogelijk maken om online te handelen in financiële producten als aandelen en obligaties, is het de bedoeling van de broker geld te verdienen aan jou. Er zijn eerlijke brokers, maar ook brokers die minder eerlijk zijn.

·         Kies voor een gereguleerde broker

De beste (Nederlandse) brokers vallen onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat betekent dat ze goed gecontroleerd worden op fraude en dat ondeugdelijke praktijken meteen worden aangepakt. Bij een gereguleerde broker zal je in ieder geval niet worden opgelicht. Kies nooit zomaar voor een broker waarvan je niet eerst reviews hebt gelezen.

·         Kosten zijn ook belangrijk

Brokers willen geld aan jou verdienen, dat is een feit. Het is ook logisch: een broker is en blijft een commercieel bedrijf, maar uiteraard moeten de kosten wel in verhouding staan tot de service. De beste online brokers vragen eerlijke tarieven en bieden klanten uitstekende service.

Onze eerste sceptische indruk van online brokers

Aanvankelijk gingen we er een beetje vanuit dat online brokers dertien in een dozijn waren. Het is zeker waar dat er heel veel verschillende brokers zijn en dat sommige stukken beter zijn dan anderen. Zoals met alles geldt dat je eerst goed onderzoek moet doen naar de partij voor je ermee in zee gaat. Uit ons onderzoek is gebleken dat er ook genoeg brokers zijn waarover zowel revieworganisaties als klanten erg tevreden over zijn: deze brokers leveren service.

Beleggen bij meerdere brokers?

Er zijn mensen die beweren dat het veiliger is om bij meerdere brokers accounts te openen. Daar zit zeker wat in. Brokers zijn bedrijven en bedrijven kunnen failliet gaan. In tegenstelling tot bij een bank is je vermogen niet beschermd bij een broker. Als de broker failliet gaat, kun je al je geld kwijt raken. Als je je geld bij meerdere brokers onderbrengt, is dit risico stukken kleiner.

Wat beloven online brokers zoal? Hoe realistisch is dit?

Online brokers kunnen je realistischer wijs gebruiksgemak beloven, maar ze kunnen niet beloven dat beleggen een feestje gaat worden. Beleggen is altijd risicovol, hoe goed de broker ook is waarbij je belegt. Ook bij een uitstekende kwaliteit broker is de kans aanwezig dat je geld verliest: dat is nu eenmaal hoe de beurs in elkaar zit. Of een broker fijn is in het gebruik kun je het beste controleren door online naar reviews over de broker te zoeken.

Een broker beoordelen: in de praktijk gaat dat zo

Er zijn heel wat criteria waarop je een goede broker kunt beoordelen. Uiteindelijk draait het toch vooral om gebruiksgemak en om vertrouwen. Je moet erop kunnen vertrouwen dat de broker verstandig met jouw geld omgaat. Controleer dus of de broker gereguleerd is en een keurmerk heeft.

Onze onderzoeksdata: brokers vergelijken doen we zo

Dit zijn de criteria op basis waarvan we de kwaliteit van een broker bepalen:

·         Servicekosten

De beste online brokers hebben erg lage servicekosten. Hierbij moet je denken aan kosten die je betaalt voor het aanmaken en onderhouden van je account en het uitvoeren van transacties.

·         Gebruiksgemak

De beste brokers zijn prettig in gebruik: de lay-out is prettig en je kunt gemakkelijk vinden wat je zoekt. Ook is het belangrijk dat je de koersen van financieel producten real-time kunt volgen (dus zonder vertraging). Zo kun je precies op het juiste moment een aankoop of juist verkoop doen.

·         Klantenservice

Heel belangrijk aan een broker is de communicatie met klanten. Als jij als gebruiker een vraag hebt of met een probleem zit, wil je natuurlijk dat je zo snel mogelijk wordt geholpen. De beste online brokers hebben een uitstekende FAQ-sectie: hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen. Ook moet de klantenservice goed bereikbaar zijn: niet alleen via mail, maar ook telefonisch en bij voorkeur live chat. Helpen de medewerkers je ook echt verder?

Wat ons betreft de tien allerbeste brokers

In dit artikel bespreken we wat volgens ons de tien allerbeste brokers zijn. Deze brokers zijn stuk voor stuk van erg hoge kwaliteit. Je kunt op ze bouwen als je antwoorden nodig hebt. Het is vooral goed om naar de verschillen te kijken, zodat je een broker kiest die het beste bij je aansluit.

Broker 1: DeGiro is de beste algemene broker van Nederland

Zoals gezegd, is DeGiro wat ons betreft de allerbeste algemene broker. Waar hem dat nu precies in zit?

·         DeGiro is één van de allergoedkoopste brokers binnen Nederland – je betaalt minder dan bij de concurrent

·         Het gebruiksplatform is uitstekend: ook als beginnend belegger kun je er moeiteloos je weg op vinden

·         DeGiro wil zelfstandig beleggen voor iedereen toegankelijk maken

·         DeGiro is beursgenoteerd in Duitsland

·         Via DeGiro kun je in wereldwijde financiële markten beleggen (behalve Amerika en Europa, ook beurzen in Azië, Australië en meer)

·         Inmiddels zijn er internationaal al meer dan een miljoen beleggers bij DeGiro actief

·         Het moederbedrijf van DeGiro (FlatexDEGIRO) staat onder toezicht van de ADM (Autoriteit Financiële Markten) en de overkoepelende organisatie DNB (De Nederlandsche Bank).

>> Tip: Test DeGIRO hier gratis uit

Broker 2: eToro is met het 0% commissiebeleid het meest voordelig

Ook eToro is een online broker van de bovenste plank:

·         Je betaalt 0% commissie als je in aandelen gaat handelen

·         Bij eToro kun je “sociaal traden”: je kunt de aankopen en verkopen van andere beleggers volgen en deze letterlijk kopiëren – volg je een succesvol belegger, dan heb jij ook succes

·         Bij eToro bestaan geen limieten op het handelsvolume (je kunt zelf bepalen met welke geldbedragen je schuift)

·         Handel behalve in aandelen ook in zaken als indexen, grondstoffen en valuta paren.

https://www.etoro.com/nl/start?gclid=CjwKCAjwo8-SBhAlEiwAopc9W5o9KbIKWq7Fi5YhpEqrM8DpeAgDjKq30Vlf0jHKpzX39niKn9gjHBoCU4MQAvD_BwE

Broker 3: Bux Zero is heel eenvoudig in gebruik

Bux Zero is een relatief nieuwe online broker die veel wordt geprezen. Waarom dat precies is?

·         Ook bij Bux Zero zijn de transactiekosten laag

·         Maak ook gebruik van de handige mobiele Bux Zero app

·         De klantenservice van Bux Zero zit goed in elkaar – je wordt snel en goed geholpen (bovendien is de klantenservice ook buiten kantooruren om te bereiken

·         Voldoende aanbod in financiële producten.

https://getbux.com/begin/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=bux0_NL_NL_web_con_br_adw_brand_393&utm_term=brand&gclid=CjwKCAjwo8-SBhAlEiwAopc9W7vl9tDA3UazeINbsvysT5N7f_5inj-gPedA8X8QSF1NkxXWWv31vhoCBUgQAvD_BwE

Broker 4: InDelta werkt met automatisch maandelijks beleggen

Wat mag je precies van broker InDelta verwachten?

·         Bij InDelta beleg je in indexen (bundels of “gemiddeldes” van aandelen, obligaties en dergelijke) – InDelta is hier de specialist in

·         Ook bij InDelta zijn de kosten relatief laag

·         Kies uit liefst 9 verschillende indexfondsen

·         InDelta hanteert geen minimuminleg: je bepaalt zelf hoeveel geld je wil beleggen

·         Het InDelta platform is ook gemakkelijk in gebruik

·         InDelta is volledig gereguleerd.

https://www.indelta.nl/

Broker 5: Plus500 maakt onder andere gebruik van een gratis demo rekening

Waarom je zou moeten kiezen voor Plus500?

·         Het handelsplatform van Plus500 is super gebruiksvriendelijk

·         Je handelt bij Plus500 in CFD’s (Contracts For Difference) op grondstoffen, aandelen, cryptomunten en valutaparen

·         Met een beperkte inleg van slechts 100 euro kun je al een rekening openen

·         Maak gebruik van een demo-rekening om het beleggen te oefenen met fictief geld

·         Een nadeel van handelen in CFD’s is dat dit erg veel risico’s met zich meebrengt en daarom alleen geschikt is voor de ervaren belegger.

https://www.beleggenonline.info/online-brokers-vergelijken/reviews/plus500/

Broker 6: handelsplatform Lynx staat vooral bekend om zijn veelzijdigheid

Lynx is een ander uitstekend beleggingsplatform.

·         Lynx maakt onderdeel uit van de Saxo Groep (een internationaal bekend en veel geprezen netwerk van financiële instellingen)

·         Lynx is snel en gebruiksvriendelijk

·         Via het zogenaamde “Trader Workstation” (TWS) kun je trading tools inzetten en analyses gebruiken om de beurs beter mee te bestuderen en begrijpen

·         Via Lynx kun je maar liefst 60 ordertypes plaatsen en krijg je toegang tot ruim 100 verschillende beurzen

·         Je kunt verschillende koersnotificaties instellen.

https://www.lynx.nl/online-broker/brokers-vergelijken-lynx-saxo-binck-bank/?gclid=CjwKCAjwo8-SBhAlEiwAopc9W34Xp-ZrRNf3BfBTFvYG0eO39QlWys-HN0AO8h8JImzPXWgnZB2DVRoCRuYQAvD_BwE

Broker 7: bij Saxo Bank maak je gebruik van alle voordelen van een bank

Waarom kiezen voor een gerenommeerde partij als Saxo Bank?

·         Via Saxo Bank kun je eenvoudig verschillende aandelen en andere financiële producten aan- en verkopen

·         Kies voor zelf (actief) beleggen of laat door Saxo Bank (passief) beleggen

·         Saxobank maakt het mogelijk een op maat gemaakt beleggingsplan samen te stellen

·         Je betaalt relatief lage kosten voor gebruik van Saxo Bank

·         Wereldwijd al ruim 800.000 klanten

·         Saxo Bank heeft meer dan een kwart eeuw ervaring in de beleggingswereld.

Tip: Hier krijg je voor €200,00 aan bonussen bij Saxo Bank >>

Broker 8: Mexem is een extreem transparante online broker

Wat heeft Mexem je te bieden?

·         Ook bij Mexem zijn de tarieven laag en extreem transparant

·         Een rekening openen bij Mexem kost je helemaal niets

·         Je kunt wereldwijd beleggen in maar liefst ruim 120 verschillende beurzen (126 markten in 30 landen)

·         Het aanbod beleggingsproducten is groot

·         Je handelt niet alleen in aandelen, maar ook in obligaties, valuta, zaken als ETF’s en CFD’s

·         Mexem is uitstekend gereguleerd, waardoor een waarde tot maximaal 500.000 Amerikaanse dollar van gebruikers verzekerd is

·         De regulering van Mexem is die van CySEC (Cyprus Securities), daarmee voldoet de broker aan alle EU-reguleringen

·         Ook is Mexem opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten

·         De handelstools zijn helemaal gratis te gebruiken

·         Ook de Mexem klantenservice zit degelijk in elkaar.

https://nl.mexem.com/?id=6QrXkY2W&gclid=CjwKCAjwo8-SBhAlEiwAopc9W87sSvPxMQpH8cGi6p2LrOIY707dVU9EuOO22CWQJZpqFqFH_6vKpxoCNhQQAvD_BwE

Broker 9: Brand New Day is een specialist in pensioenbeleggen

Heb jij al gehoord van Brand New Day? Ook dit platform biedt de nodige mogelijkheden:

·         Je belegt speciaal voor je oude dag (pensioenbeleggen)

·         Brand New Day beschikt, in tegenstelling tot veel andere online brokers, over een bankvergunning, wat inhoudt dat je vermogen verzekerd is via het depositogarantiestelsel

·         Brand New Day heeft transparante en lage tarieven

·         Overzichtelijk in gebruik

·         Een nadeel: geen demo-accounts om te leren beleggen met fictieve valuta.

Broker 10: Libertex richt zich exclusief op de CFD markt

Tot slot willen ook nog graag even Libertex benoemen:

·         Via Libertex beleg je uitsluitend in CFD’s

·         Een belangrijk voordeel van Libertex is dat het een 100% Nederlands platform is

·         Ook de helpdesk is helemaal in het Nederlands

·         Libertex is een partij met veel ervaring in de markt

·         Bij Libertex zijn intussen al ruim 2.2 miljoen klanten actief

·         Geld storten kan eenvoudig met iDeal

·         Beginnende beleggers kunnen gebruik maken van de beleggingscursus

·         Met een demo-account kun je tot wel 50.000 euro aan fictief vermogen verschuiven

·         Je hebt ook via mobiele app toegang tot Libertex

·         Nadeel: via Libertex handel je alleen in risicovolle CFD’s (Contracts For Difference).

De beste (online) brokers volgens onderzoeksinstanties

Wat hebben vergelijkingsinstanties als de Consumentenbond, Radar en Kassa eigenlijk over brokers te vertellen? Deze instanties publiceren regelmatig artikelen over online brokers in het algemeen of over individuele brokers in het bijzonder. Een nadeel van veel brokers is dat je vaak moet betalen om actuele (tot op seconde accurate) koersinformatie te krijgen. Het kan zomaar zijn dat je anders 15 minuten vertraging hebt in de koersgang en dat is niet handig.

Berichtgeving Consumentenbond

De Consumentenbond prijst DeGiro bijvoorbeeld voor het feit dat je hier gratis real-time koersinformatie krijgt van de beurzen in Amsterdam, Parijs, Brussel en Lissabon. De Consumentenbond waarschuwt in ieder geval voor beleggingen met hoge risico zoals CFD’s, maar ook cryptovaluta. Je hebt hier kans op veel winst, maar ook veel kans op groot verlies.

Berichtgeving Kassa

Uit een bericht van 28-7-2020 blijkt dat veel particuliere beleggers bij DeGiro meer risico liepen dan was verteld. Dit heeft de AFM (Autoriteit Financiële Markten) geconcludeerd. DeGiro – over het algemeen een online broker van hoge kwaliteit – kreeg hiervoor al eens een boete van maar liefst 300.000 euro. Zo blijkt dat zelfs bij de allerbeste online brokers het niet altijd over rolletjes gaat. Risicolopen hoort er nu eenmaal bij als je gaat beleggen bij een broker.

Brokers vergelijken: door ons gebruikte bronnen

Voor het schrijven van dit artikel over brokers hebben we deze bronnen geraadpleegd:

·         https://www.beleggingsinstituut.nl/beleggers-kennisbank/wat-is-een-broker/

·         https://www.consumentenbond.nl/beleggen/zelf-beleggen/hoe-kies-je-een-bank-of-broker

·         https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/afm-particuliere-beleggers-liepen-bij-degiro-te-veel-risico

·         https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/zo-investeer-je-in-crypto-via-een-traditionele-broker-zonder-speciale-app/.

De beste brokers: jouw vervolgstap

Dus: in dit artikel hebben we gedeeld wat volgens ons de beste brokers zijn. Elk van de brokers die in dit artikel hebben genoemd, zijn van hoge kwaliteit. Toch zullen er altijd onderlinge verschillen blijven bestaan. Dat is helemaal niet erg: het geeft alleen maar aan dat je goed onderzoek moet doen voor je je ergens inschrijft. Je inlezen is belangrijk. We wensen je veel succes met het vinden van de online broker die het beste aansluit bij jouw wensen.