Vergelijken van de goedkoopste brokers

Heb je al je voorkeuren en belegdoelen uitgedacht en opgeschreven? Mooi, dan kunnen we nu aan het slag met het achterhalen van de goedkoopste brokers. Het vinden van de juiste broker gaat natuurlijk niet alleen om het vinden van de goedkoopste broker, maar het helpt zeker als je niet te veel kosten aan je broker kwijt bent – je houdt immers meer rendement over.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

De goedkoopste brokers op een rij

In deze blog vind je de goedkoopste brokers die er in Nederland te vinden zijn op een rij: aan jou degene uit te kiezen die het beste bij je wensen past. We kijken niet alleen naar hoe duur een broker is, maar ook naar zaken als service, voorwaarden en beleggingsmogelijkheden.

Optie één: beleggen bij Binck

Van Binck heb je vermoedelijk weleens gehoord. Niet gek, want Binck is Nederlands en een ontzettende populaire broker. Binck legt zich met name toe op het doen van beleggingen. Je kunt bij Binck geen spaarrekeningen afsluiten. Nee, Binck is gespecialiseerd in het doen van beleggingen.

Mogelijkheden tot beleggen bij Binck

Bij investeringsbank Binck heb je veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen te beleggen in obligaties, turbo’s en features. Als nieuwe klant ben je meer dan welkom, dat blijkt uit het feit dat je maar liefst 200 euro transactietegoed krijgt en de eerste 3 maanden geen servicekosten hoeft te betalen. Als beginnend belegger kom je een stappenplan voor beleggen tegen: wat is doel? Hoe wil je dit bereiken? Hoe lang verwacht je daarmee bezig te zijn?

Gratis oefenen met beleggen

Het is de goedkoopste vorm van beleggen: ‘nep’ beleggen. Dit kost je namelijk helemaal niets. Het wordt ook wel een ‘schaduwportefeuille’ genoemd. Je oefent gratis met een portefeuille vol fictieve muntjes, die je niet in kunt wisselen, maar waarmee je ook geen euro’s verliest.

Gebruik maken van de Binck app

Het Binckplatform heet ‘Binck360’. De app beschikt over uitstekende informatievoorziening. Op de website lees je real-time informatie over koersen, evenals analyses. Ook stuit je op adviezen van experts, waar je veel aan kunt hebben. De app van Binck is bijzonder handig en overzichtelijk.

Hieronder koop je eenvoudig bitcoins bij Bitvavo met Ideal

Optie twee: beleggen met Mexem

Mexem staat bekend als één de allergrootste internationale brokers. Mexem is sinds 2018 ook actief in de Benelux. De populariteit van online broker Mexem zit hem onder meer in het geavanceerde handelsplatform en de brede selectie van beleggingsproducten die het aanbiedt. Daarnaast – en dat is de voornaamste reden dat Mexem in deze lijst staat – rekent de broker relatief lage tarieven. Dat betekent je weinig extra geld kwijt bent aan randzaken.

Voor wie is Mexem geschikt?

Mexem gebruikt een handelsplatform dat relatief complex is en daarom meer geschikt voor de meer ervaren belegger dan voor kersverse beginnerd. Het is een platform waarmee je niet één-twee-drie uit de voeten kunt, maar waar je je echt even in moet verdiepen. Als je je verdiept hebt, dan kun je ook als minder ervaren belegger prima met Mexem overweg.

Wat is het Traders Workstation?

Traders Workstation (kortweg TWS) is de naam van het beleggingsplatform van Mexem. Het platform is mede vormgegeven door ervaren beleggers, die een goede kijk hebben op waar een beleggersplatform aan moet voldoen. Je kunt op het TWS terecht vanaf verschillende apparaten, of dat nu een smartphone of tablet is, of een desktop: een computer of een laptop.

Laten maken van analyses

Mexem is ideaal voor het laten maken van rapporten en analyses. Dat doe je onder meer met de tool ‘risico managementplatform’. Deze laat je precies zien hoeveel risico je met je portefeuille loopt. Erg handig, want je kunt de risico’s tegenover de mogelijke rendementen afwegen.

Hoe betrouwbaar is Mexem?

Mexem staat bekend als zeer betrouwbare broker en wordt gereguleerd door het CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Het is gedwongen zich te houden aan de regels van de Europese Unie. Mocht de broker ooit failliet gaan, dan zijn beleggers tot wel 500.000 euro verzekerd. Meer geïnvesteerd? Maak dan gebruik van een aanvullende verzekering.

In welke producten kun je met Mexem beleggen?

Met Mexem kun je in verschillende producten beleggen. Denk aan opties, aandelen, maar ook obligaties, grondstoffen als metalen, CFD’s, ETF’s, diverse valuta en warrants. Mexem stelt je in staat om bij maar liefst meer dan 120 beurzen wereld te handelen in ruim 30 landen.

Optie drie: beleggen met eToro

eToro (de ‘digi stier’) is razend populair onder Nederlandse beleggers. Deze broker is actief over heel de wereld, behalve Nederland onder meer ook in Israël, Cyprus en het Verenigd Koninkrijk. Op het online handelsplatform maak je gebruik van standaard functies, maar ook van sociale functies. Deze sociale handelsfuncties maken van een eToro een tamelijk unieke broker.

De populariteit van eToro

eToro werd gelanceerd in 2006. Inmiddels zit de online broker al op meer dan 4.5 miljoen gebruikers wereldwijd. eToro is daarmee een belangrijke spelers in het investeringsnetwerk op aarde. Via eToro koop je aandelen, maar ook crypto currencies en andere valuta binnen een paar minuten op. Verkopen doe je wanneer het jou uitkomt. Orders worden bijna gelijk uitgevoerd.

eToro en het fenomeen ‘social trading’

Social trading is een tamelijk nieuw fenomeen in de beleggingswereld. eToro was één van de grondleggers van deze revolutie. Via social trading kun je volgen wat andere klanten die bij het platform zijn aangesloten uitvoeren. Het ‘CopyTrader’ systeem kun je gebruiken om de activiteiten van deze klanten te ‘kopiëren’, na te bootsen. Social trading kent een hoge mate van openheid.

Social trading en transparantie

Op het eToro platform kun je de gegevens van alle andere klanten inzien. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de samenstelling van hun beleggingsportefeuille, om de winstpercentages die ze behalen en de risicoscore van hun beleggingen (hoeveel risico ze lopen op plotseling verlies). Ook kun je hele transactiegeschiedenissen uitpluizen en ontdekken wat wel en wat niet heeft gewerkt voor andere klanten. Wil je iemands voorbeeld volgen? Kies dan de knop ‘kopiëren’.

In welke effecten kun je met eToro investeren?

Behalve social trading kun je ook lekker ‘traditioneel’ traden: voor jezelf, in je eigen bubbel. Bij eToro kun je onder meer investeren in aandelen, indexen, valuta’s, grondstoffen en ETF’s. Als je een gokje durft te wagen, kun je gebruik maken van CFD-producten, maar je kunt het ook voorzichtiger spelen door zonder CFD te beleggen. CFD’s leiden ook lang niet altijd tot winst.

Waarin blinkt eToro uit?

eToro is een erg goedkope online broker omdat je geen geld kwijt bent aan beheerkosten: die zijn er namelijk niet. Je betaalt ook geen commissie of registratiekosten bij het aanmaken van een account. eToro biedt ook uitstekende demo accounts uit met 100.000 fictieve oefendollars. Voor sommige transacties en spreads brengt eToro overigens wel kosten in rekening.

Het minimale stortbedrag

Wil je online beleggen bij eToro, dan moet je minstens 200 euro op je rekening hebben staan. Het platform zet alle bedragen automatisch om in dollars, de standaardvaluta van eToro. Je kunt er voor kiezen het bedrag in euro’s om te zetten, of eventueel in ponden.

Optie vier: beleggen met Today’s Brokers

Today’s Brokers sluit aan bij een tijdgeest waarin digitaal handelen en beleggen steeds normaler wordt. Today’s Brokers heeft een Engelse naam, maar is een Nederlands bedrijf, opgericht in Amsterdam. Today’s Brokers is onderdeel van het overkoepelende bedrijf Today Group.

Partner van IB: Interactive Brokers

Today’s Brokers is partner van het zeer succesvolle bedrijf Interactive Brokers (uit Amerika). De brokers bieden samen een interactief platform aan. Wie investeert via Today’s Brokers maakt gebruik van het platform van Interactive Brokers. Het platform heet ‘Today’s Pro’ en hierop vind je alle informatie die je nodig hebt over de situatie van verschillende markten en koersen.

Investeren op twee verschillende manieren

Je kunt bij Today’s Brokers op 2 verschillende manieren investeren: je kunt investeren in eigen beheer, maar het ook uitbesteden. In dit geval nemen professionals van de Today’s Group het van je over. Ze nemen je veel werk uit handen, maar daar staat een vergoeding tegenover.

Een rekening openen bij Today’s Brokers

Je kunt zowel een privé als een commerciële rekening openen. Mocht het nodig zijn, dan kan je zelfs twee rekeningen gelijktijdig openen. Ook heeft Today’s Group de mogelijkheid tot het aanmaken van een demo account, waar je lekker nog even gratis kunt oefenen voor je met echt geld gaat inzetten. Zo leer je valkuilen herkennen en dat kan je later veel geld gaan besparen.

Wat maakt Today’s Brokers bijzonder?

Today’s Brokers zet zich in om maatwerk te bieden: elke klant krijgt een voorstel voor een persoonlijk portfolio, gebaseerd op persoonlijke wensen en je persoonsgegevens. Er wordt een portfolio opgesteld aan de hand van een persoonlijk gesprek dat je met één van de experts voert. Mocht je ervoor kiezen je beleggingsportefeuille te laten beheren? Dan wordt een kerndeel uitbesteed aan veilige transactie. De “satelliet” delen zijn voor speculatie met meer risico.