Inhoud van deze pagina:

Review: Gebruik jij als particulier, bedrijf of developer Coinbase al voor het handelen in crypto valuta?

Niet alleen als individuele belegger kun je interesse hebben in het inkopen of verkopen van crypto currencies, want ook bedrijven en zelfs developers worden steeds nieuwsgierig naar de rol die zij kunnen vervullen op de cryptomarkt. Coinbase speelt daar slim op in en betrekt alle drie de partijen bij het verhandelen van deze virtuele munten.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Zoeken naar het beste platform voor crypto

Het kan best lastig zijn om een geschikt online platform te vinden. Er zijn er inmiddels zo veel, dat je echt moeite moet doen om de verschillen te kunnen constateren. Een groot verschil zit hem vaak in de manier van betalen, want er zijn platforms waar je met fiatgeld kunt betalen, maar er zijn er ook die alleen maar bitcoin accepteren als betaalmiddel. Dat is al een belangrijk punt om in de gaten te houden bij het selecteren van een crypto platform.

Waarom deze review over Coinbase?

In een markt die overspoeld wordt door allerlei nieuwe bedrijfjes die ook een online platform zijn gestart, moet je wel alle aanbieders met elkaar vergelijken. Alleen dan weet je welke er voor jou met kop en schouders bovenuit steekt. Coinbase heeft echter geen Nederlandstalige versie van de website en dit kan er voor hebben gezorgd dat veel Nederlandse of Belgische beleggers Coinbase over het hoofd hebben gezien. Wij gingen enthousiast aan de slag om deze partij te verkennen.

Coinbase: een volledige review van het crypto uitwisselingsplatform

Ben jij al bekend met Coinbase? Coinbase is een cryptobroker, wat inhoudt dat je hier kunt handelen in verschillende cryptomunten en je eigen cryptoportfolio kunt samenstellen. Je kunt ook van Coinbase gebruik maken via een mobiele app voor iOS of Android. Ben je benieuwd naar wat Coinbase de klant precies te bieden heeft? Lees dan ons Coinbase review.

Coinbase en onze zoektocht naar het ideale cryptoplatform

Er zijn intussen veel verschillende cryptoplatforms in Nederland en over de grenzen. Veel van die platforms zijn internationaal actief. Het eerste Nederlandse platform was Bitonic, dat in 2012 werd opgericht. Cryptoplatforms maken het mogelijk te investeren in cryptomunten: een nieuw fenomeen waar beleggers zich op kunnen storten en dat grote winsten mogelijk maakt.

Wat maakt ons geschikt als crypto uitwisselingsplatform reviewers?

Het fenomeen crypto is erg breed geworden. Het begon allemaal bij Bitcoin, maar intussen is de cryptofamilie in honderden verschillende loten vertakt. Het is bijna onmogelijk om elke afzonderlijke munt te volgen, maar de grote lijnen in het cryptonieuws en munten als Bitcoin in het bijzonder volgen we zeker. Dat niet sinds korte tijd, maar al vele jaren. Het reviewen van crypto’s en crypto platforms is iets dat ons aan het hart gaat en wat we met veel liefde doen.

Een kritische houding en het aanbod cryptoplatforms

Cryptoplatforms zijn tegenwoordig al snel dertien in een dozijn. Het beste platform eruit vissen is al gauw zoeken naar een naald in een hooiberg. Vandaar dat je als consument best kritisch mag zijn. We raden je aan zelf in ieder geval eerst uitgebreid brokers te vergelijken voor je besluit je ergens bij aan te sluiten. Dat is ook precies waarom we dit review schrijven.

Waarom altijd kanttekeningen plaatsen bij online crypto platforms?

Kijk eens kritisch naar hoe je zelf tegenwoordig keuzen maakt. Je gaat vaak al niet eens meer zelf naar de supermarkt om je eigen groente en fruit uit te kiezen, want je laat alles gemakkelijk via de thuisservice van de supermarkt leveren, of je hebt een abonnement op een kant-en-klare maaltijdbox en hoeft alleen maar alle ingrediënten voor te bereiden en het recept te volgen. Je hoeft nergens meer over na te denken, want dat is al voor je gedaan.

Kijk je niet naar de online supermarkt of maaltijdboxleverancier, maar naar beleggen, dan is daar de afgelopen jaren ook veel in veranderd. Van de traditionele vorm van beleggen aan de hand van je eigen bank of beleggingsadviseur zijn we overgegaan naar een beleggingswereld waarin eigenlijk iedereen via internet kan beleggen. Je hoeft er niet meer voor gestudeerd te hebben, als je maar genoeg geld hebt om te investeren.

Deze ontwikkeling maakt dat we als mens nog gevoeliger zijn geworden voor de FOMO (the fear of missing out). Bij het minste of geringste denken we dat we iets missen of tekort gedaan worden. En waar kansen geboden worden, vinden we nu ook dat we die wel moeten pakken. Het staat ook wel hip als je kunt zeggen dat je zelf je online beleggingen doet, al helemaal als het om beleggen in crypt valuta gaat.

Wanneer de manier waarop iets gebracht wordt zo belangrijk is geworden, zou je als mens juist nog kritischer moeten zijn. Maar kunnen we dit nog wel? En willen we het ook? Of vinden we het eigenlijk allemaal wel prima, zo lang we maar mee kunnen doen met de rest? Bij online crypto platforms kun je flink rendement halen, maar ook bakken met veel geld verliezen en daarom moet je altijd goed opletten bij de keuze voor een platform.

Onze eerste indruk van Coinbase – niet echt indrukwekkend

Coinbase verschilt niet van de vele andere aanbieders op de markt. Er is een website en een app. Je kunt koersen volgen en crypto kopen en verkopen. Tot zover niks nieuws aan de horizon, want met vele Nederlandse platforms kan dit ook. En bij deze platforms heb je ook nog het gemak dat je in je eigen taal kunt handelen en is veilig betalen via iDeal meestal standaard. Het maakt dat je met een gerust hart online in crypto belegt. Dus waarin onderscheidt Coinbase zich dan?

Wat beloven crypto uitwisselingsplatforms zoal? Zijn die beloftes betrouwbaar?

Coinbase omschrijft zichzelf als crypto uitwisselingsplatform. Je kunt hier crypto’s verkopen en weer verkopen. Coinbase heeft veel concurrenten. Alle brokers proberen zich van elkaar te onderscheiden. Dat doen ze vaak door termen als “de grootste”, “de voordeligste” of “de populairste” te gebruiken. Ook wordt er vaak verwezen naar de bescherming van jouw privacy. Pas op: een broker is pas goed als deze op alle onderstaande criteria goed scoort.

Wat belooft Coinbase en in hoeverre is dat haalbare kaart?

  • Het belooft een platform te zijn voor zowel particulier, bedrijf als ontwikkelaar.
  • Het belooft dat je crypto veilig bewaard worden.
  • Het belooft de mogelijkheid om voor een strategische aanpak te kiezen door middel van recurring buys. Dit zijn geplande aankopen, die je per dag, week of maand in kunt stellen, maar waar je daarna niet veel omkijken meer hebt.
  • Het belooft dat je crypto verzekerd is.
  • Het belooft dat je binnen een paar minuten na registratie al je eerste crypto currency kunt kopen.

Criteria die van belang zijn bij handelen op online crypto websites

Of je nu inlogt op de website, of via de app van een platform handelt, het volgende speelt altijd een cruciale rol:

  • Waar worden je gegevens opgeslagen en hoe veilig zijn je persoonlijke gegevens?
  • Waar worden je crypto valuta opgeslagen en kunnen hier geen hackers bij?
  • Hoe snel wordt een actie (kopen/verkopen) geregistreerd en verwerkt? (Krijg je werkelijk de prijs waar je voor op de button hebt geklikt?)
  • Krijg je ook toegang tot de nieuwste coins? Of zijn het alleen de grootste/meest bekende crypto die toegankelijk zijn?

Hoe hebben we Coinbase kunnen beoordelen op hun kwaliteit?

Ons team heeft uitgebreid de website afgesnuffeld naar alle mogelijkheden die het platform biedt. Hierbij was voor ons het deel over “individuals” het meest belangrijke, al zullen er ook mensen zijn die meer interesse hebben voor de bedrijfsmogelijkheden of ontwerperkansen. We hebben vervolgens gelet op hoe makkelijk het was om te registreren en welke informatie hiervoor allemaal nodig is. Daarna zijn we de app gaan downloaden en gaan kijken naar het design van de app.

Deze criteria hanteren wij bij het beoordelen van Coinbase

Van een cryptoplatform verwachten wij het volgende:

  • Het platform moet transacties tegen eerlijke handelskosten mogelijk maken
  • Ook de overige kosten moeten laag uitvallen – en er mogen geen verborgen kosten zijn
  • Er moet voldoende aandacht zijn voor de risico’s van crypto beleggen
  • Het aanbod crypto’s moet behalve groot genoeg, ook van kwalitatief niveau zijn
  • Je moet makkelijk informatie terug kunnen vinden op het platform
  • Als je een vraag hebt, moet het duidelijk zijn waar je die kunt stellen. Ook verwachten we snel en goed antwoord
  • We verwacht dat de website technisch in orde is – geen last van storingen of hangende beelden, etc.
  • Je persoonsgegevens en je cryptobezittingen moeten goed beschermd zijn tegen hackers.

Coinbase in de praktijk getest: onze onderzoeksdata

Uiteraard zijn we als redactie Coinbase eerst in de praktijk gaan testen voor we lukraak begonnen met het schrijven van ons review. Ieder van ons heeft een account geopend en een bescheiden geldbedrag ingezet. We zijn gaan handelen en hebben elk hoekje van het platform, waaronder ook de supportafdeling, getest. Die ervaring viel ons niet tegen.

In het kort: wat is Coinbase precies?

Coinbase is een cryptobroker waar je cryptomunten kunt kopen, verkopen en opslaan. Je kunt de broker ook als app gebruiken. Coinbase is een buitenlandse broker die al sinds 2012 bestaat en er dus in een vroeg stadium van de crypto-evolutie bij was. Coinbase heeft inmiddels een enorm klantbestand opgebouwd, van een geschatte 89 miljoen gebruikers.

Wat is Coinbase in een nutshell?

Coinbase biedt individuen, bedrijven en ontwerpers de kans om via hun website of app te handelen in crypto valuta. Ze werken als bedrijf aan het opbouwen van een nieuwe crypto economie en willen hiermee bereiken dat financiële systemen eerlijker, toegankelijker, efficiënter en transparanter zijn. En dit allemaal aan de hand van crypto.

Het bedrijf bestaat in 2021 bijna 10 jaar en klanten van over de hele wereld weten het platform voor crypto dat Coinbase biedt inmiddels te vinden. Het bedrijf is door de jaren heen sterk gegroeid en niet alleen in gebruikersaantal (nu meer dan 56 miljoen geverifieerde gebruikers), maar ook in aantal medewerkers. Er zijn nu namelijk meer dan 1700 mensen werkzaam bij Coinbase.

Hoe ziet het platform van Coinbase er uit?

Via de website kun je inloggen en dan kom je in een heldere omgeving terecht. Hier is niet gekozen voor veel donkere kleuren, maar is juist het tegenovergestelde gedaan. Heb je je eenmaal geregistreerd, dan kun je ook je app downloaden en activeren. Deze omgeving is hetzelfde qua uitstraling, maar is vanwege het kleinere scherm iets beperkter voor wat betreft de hoeveelheid informatie. Alle informatie is wel beschikbaar, maar daarvoor moet je naar het menu en doorklikken.

In beeld zie je heldere blauwe knoppen en klik je hierop, dan begin je met handelen. Voordat je dit doet, zie je welke crypto goed (in het groen met percentages) en minder goed (in het rood met percentages) scoren op dat moment. In de grafiek zie je wanneer je een specifieke crypto valuta selecteert ook het verloop van de koers. Dit verloop kan over de afgelopen dagen weergegeven zijn, maar je kunt ook een uur, dag, week, maand of jaar terugkijken.

Alle crypto valuta is voorzien van logo’s, waardoor je deze makkelijk herkent. Via de website kun je zelfs de basis leren voor als je voor je gevoel nog niet voldoende over crypto en er in handelen weet. Bij de sectie tips en tutorials kun je een aantal filmpjes bekijken om je beleggingen zo goed mogelijk te laten verlopen.

De bedenkers van Coinbase

Coinbase werd opgericht in juni 2012 door Brian Armstrong, een voormalige bnb engineer. Later voegde Fred Ehrsam hierbij al co-founder. Het bedrijf is vernoemd naar de wijze waarop Coinbase transacties plaatsvinden. Deze speciale manier van transactie brengt crypto currency in omloop aan de hand van het zogenaamde “Proof of stake” principe.

Welke producten biedt Coinbase aan?

Coinbase staat bekend om zijn grote aanbod van cryptovaluta. De bekendste cryptomunt is uiteraard de Bitcoin. Daarnaast kom je er de klassiekers Ethereum en Ripple tegen. In totaal beslaat het aanbod bij Coinbase maar liefst 96 verschillende cryptomunten. Dat aanbod is gemiddeld.

Onze ervaringen: welke resultaten bereik je bij Coinbase?

Coinbase kan en mag niet garanderen dat je succesvol bent met je beleggingen. Dat heeft er alles mee te maken dat er nu eenmaal risico’s verbonden zijn aan beleggen. Coinbase kan, net als geen andere partij, voorspellen wat de beurzen gaan doen. Wat Coinbase wel kan doen, is jou een platform voor de aan- en verkoop van cryptomunten geven, dat niet alleen klantvriendelijk is, maar ook nog eens eerlijke tarieven in rekening brengt.

We zijn enthousiast over de uitstraling van de website en app. Het is een lekker lichte omgeving die prettig is voor je ogen. Veel platforms geven juist een zwarte achtergrond en dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar wij zijn meer te spreken over de heldere look. Het aanmaken van een account verliep vlotjes. Daarna konden we rap inloggen en het dashboard van Coinbase bekijken. De informatie is makkelijk te interpreteren door de grafieken en waarden die gegeven zijn. Kinderspel.

Welke kosten maak je bij Coinbase?

Coinbase brengt verschillende soorten toeslagen in rekening. Die toeslagen zullen ook nog eens per land verschillen. In België en Nederland betaal je hetzelfde tarief van 1.49% voor de verkoop van cryptomunten. Datzelfde percentage geldt voor de verkoop van crypto. Let wel op: transacties met creditcards zijn erg duur. Hier betaal je namelijk 3.99% toeslag voor.

Het valt ons op dat bijna geen enkele website de informatie over de kosten die het platform in rekening brengt ergens op een makkelijk te vinden plek op de website zet. Je moet er echt naar zoeken en dan ontcijferen wat de tekst en getallen voor jou betekenen. Bij Coinbase is dit niet anders. Pas wanneer je naar het help center gaat, vind je een onderdeel dat heet “trading and funding” en daar staat een subitem “pricing and fees”.

Klik je dit aan, dan zijn er drie onderwerpen:

  • Wallet fees
  • Variabele fees
  • Staking services

De wallet is bij Coinbase gratis. Bij elke transactie betaal je wel een transactie fee en deze is gebaseerd op de kosten van het transactienetwerk. Soms zit er verschil tussen het geschatte en werkelijke bedrag, maar wat echt in rekening gebracht wordt, krijg je altijd te zien voordat je definitief akkoord geeft voor de transactie.

Er is een spread fee van 0,5% en per locatie op de wereld is er een Coinbase fee. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen een flat fee of een variabele fee in een percentage uitgedrukt. Dat wil zeggen dat er in principe een flat fee is (en deze hangt af van de hoogte van het transactiebedrag), maar als het variabele percentage hoger is, dan betaal je die in plaats van de flat fee.

De variabele kosten voor Europa zijn:

  • Voor standaard transacties: 1,49%
  • Voor instant buys met debit card: 3,99%
  • Voor bankoverschrijvingen: gratis of 0,15 euro (maar hier zijn nog extra kosten die je eventueel met SWIFT betalingen hebt)
  • Voor instant card betalingen: tot 2%, met een minimaal bedrag van 0,55 euro

Voor het staken zijn weer aparte richtlijnen en percentages en hierbij gaat 25% van je opbrengsten altijd als commissie naar Coinbase.

Is Coinbase het geld waard?

Je zult een aantal transacties van verschillende bedragen moeten doen om door te krijgen hoe de kostenstructuur precies in elkaar zit. Bij veel Nederlandse platforms wordt een algemeen percentage over je transactie gegeven en meestal ligt dit rond de 1%. Bij Coinbase worden veel verschillende percentages per handeling, land en minimumbedrag gehanteerd. Dat maakt de rekensom iets lastiger.

Is Coinbase de investering waard?

Als je met creditcard wil handelen, is Coinbase niet de ideale plek voor je. Als je met een andere betaalmethode wil storten, dan ben je bij Coinbase eerder aan het juiste adres. Daar komt bij dat je met een stortingscommissie van 1.49% relatief veel geld kwijt bent en er goedkopere alternatieven te vinden zijn. Daar moeten we bij zeggen dat er ook duurdere brokers zijn.

Ons oordeel over het Coinbase aanbod

Coinbase heeft voor verschillende individuen en groepen iets te bieden. Zo is er Coinbase voor individuen, maar ook Coinbase voor bedrijven. De verschillen gaan we hier nader bespreken.

Module 1: Coinbase voor individuen

Als individu kun je bij Coinbase handelen in crypto en gebruik maken van een self-hosted wallet. Je kunt zelfs geld lenen met Bitcoin als onderpand (investeren met het geld van anderen).

Module 2: Coinbase voor bedrijven

Voor institutionele beleggers – organisaties, bedrijven, of beleggingsbanken – zijn speciale opties. Als individuele belegger zul je hier niet mee te maken krijgen. Voor verschillende diensten worden vooral veel technische termen gebruikt waar je als leek niet zoveel mee kunt.

Module 3: Coinbase voor ontwikkelaars

Dan is er ook Coinbase voor ontwikkelaars. Je vindt hier onder andere mogelijkheden in de Cloud, links naar de Coinbase Wallet, commerciële opties, opties om blockchain te integreren en meer. Ook hier kun je als leek niet veel meer. Dit is echt voor organisaties en experts.

Wat maakt Coinbase uniek in vergelijking met concurrenten?

Bij Coinbase staan je crypto in ieder geval veilig opgeslagen. Digitale valuta worden namelijk offline opgeslagen. Al je crypto investeringen, tot een maximale waarde van 250.000 US Dollar, zijn verzekerd. Coinbase streeft naar zo goed mogelijk klantcontact en heldere communicatie. Ook vind je op het platform voortdurend updates op het gebied van kennis en inzichten.

Wat vinden wij van Coinbase?

Over het ontwerp van het platform zijn wij positief. Het oogt heel clean en de opzet van de website en app zijn snel duidelijk. Een heldere structuur maakt dat je snel thuis bent op het platform. We hebben wat moeite met de kosten en moeten per transactie bekijken of het loont om te blijven investeren via Coinbase. Wat vroeger leuk was (veel kleine bedragen voor veel verschillende, nieuwe coins), kost nu meteen een stuk meer dan voorheen het geval was. Dat haalt de fun er een beetje uit.

Voor- en nadelen van in crypto handelen via Coinbase

Voordelen

  • Het platform biedt mogelijkheden voor diverse doelgroepen, zoals particulieren, bedrijven en de ontwikkelaar achter crypto platforms.
  • Het uiterlijk is rustig en duidelijk.
  • De buttons om te handelen zijn goed te onderscheiden van de rest van de informatie.
  • Je hebt gratis toegang tot informatie over crypto, het gebruik van het platform en nieuws.
  • Je hebt een gratis wallet bij Coinbase die een verzekering heeft voor alle crypto valuta die er in bewaard worden.

Nadelen

  • De kostenstructuur vraagt om een aantal keren transacties uitvoeren voor de meeste mensen. Pas dan weet je welk deel Coinbase af snoept van je investering.
  • Betalen kan hier niet met iDeal, wat we als Nederlander inmiddels wel heel prettig en normaal vinden.

Onze score voor Coinbase

Wij houden van de frisse uitstraling van de website en app. Niet te veel poespas, gewoon de informatie die je nodig hebt en de buttons om daarna de gewenste acties uit te voeren. Wij zouden Coinbase aanraden aan iedereen die geen moeite heeft met handelen in het Engels (aangezien er nog geen Nederlandse website is). Verder is in het help center alle informatie te vinden die je nodig hebt, al is het soms even zoeken.

Mening van een expert

Uiteraard hebben we ook gebeld met een expert om meer kennis op te doen over Coinbase. De expert is over het algemeen erg te spreken over wat Coinbase te bieden heeft – een goede klantenservice en een groot genoeg aanbod. Het platform is echter hier en daar wat overzichtelijker, waardoor ze het niet zou aanraden aan cryptobeleggers die net komen kijken.

De supportafdeling van Coinbase: doet deze zijn werk goed?

Op zich zit de klantafdeling van Coinbase vrij goed in elkaar. Er wordt hier namelijk gezocht naar de beste oplossing voor jou aan de hand van een ervaren support team. Je kunt contact opnemen via live Messenger, via het contactformulier op de website of telefonisch. Ook kom je FAQ-secties tegen over Coinbase. Fraude of vermoeden van fraude kun je melden. De supportafdeling is soms wat omslachtig, niet altijd even snel, maar je wordt verder wel goed geholpen.

Voor wie is Coinbase het meest geschikt?

Iedereen die geïnteresseerd is in crypto, moet zeker de website eens bekijken en zien of de uitstraling hem ook zal bevallen. Verder gaat het vooral om hoeveel budget je hebt om te besteden en met welke strategie je van plan was te gaan beleggen in crypto. Reken voor jezelf een voorbeeld door met de verschillende bedragen, zodat je weet welke kosten je maakt en hoeveel de koers moet stijgen om dat er op zijn minst weer uit te halen.

Coinbase is er voor cryptofanaten, welke cryptomunt je voorkeur ook heeft. Controleer wel even wat het precieze aanbod munten is. Dit kan door updates veranderen. Coinbase is een internationaal platform met veel leden. Soms wat lastig, dus minder geschikt voor beginners.

Welke inleg moet je bereid zijn te doen bij cryptohandel?

Beleggen in crypto kan met grote (lees: enkele duizenden euro’s) bedragen, maar ook met enkele tientjes tot 100 euro. Het ligt er immers maar net aan in welke munt je investeren wil. Sommige munten zijn gigantisch duur, terwijl nieuwe en opkomende munten goedkoop zijn. Bij de meeste brokers, net als bij Coinbase, is het beginnen van een account helemaal gratis.

Stappenplan: zelf bij Coinbase aan de slag

Volg deze stappen:

  • Voor je kunt gaan handelen heb je eerst een account nodig, hiervoor ga je naar “Get started”
  • Hiervoor moet je je bankrekeningnummer aan je account linken en je identiteit verifiëren
  • Algemene en Privacy voorwaarden moet je ook accepteren
  • Vervolgens heb je een crypto wallet nodig om je munten in op te slaan: je kunt een software, een hardware of een papieren wallet kiezen. Maar ook gebruiken van de interne wallet op de website zelf
  • Als je zowel een account als een wallet hebt, is het tijd om één van de stortingsmethoden uit te kiezen om geld op je account te zetten: volg de stappen
  • Let op: om bij Coinbase te handelen, moet je minstens 18 jaar oud zijn, jezelf kunnen verifiëren, een geüpdatete smartphone, laptop of computer hebben, plus een eigen telefoon (voor sms-berichten).

Reviews van Coinbase: andere reviewers aan het woord

Investopedia.nlDe reviewer ziet Coinbase als een geschikt platform voor iedereen die in crypto wil handelen. Een groot voordeel is de interne wallet op het Coinbase platform. Deze houdt in dat je zelf geen eigen wallet hoeft aan te schaffen. Een nadeel van Coinbase zijn de relatief hoge toeslagen. Toch is Coinbase over het algemeen een goede keuze.
Nerdwallet.comHet Amerikaanse Coinbase biedt goede mogelijkheden om je account en gegevens beschermd te houden, maar de toeslagen zijn wat verwarrend en soms wat hoog. Het aanbod is groot en je kunt voor een klein aanbod al beginnen te handelen op Coinbase.
Financer.comFinancer ziet Coinbase als “zeer betrouwbare broker”. Het platform wordt gebruikersvriendelijk genoemd. Daarnaast is de opnamelimiet hoog. De interne wallet is ook een echte aanwinst. Nadeel zijn de relatief hoge transactiekosten en het beperkte aanbod van crypto’s.
Webwallet.nlCoinbase wordt omschreven als erg betrouwbare wallet/broker voor crypto’s, die makkelijk in gebruik en veilig is. Helaas is het cryptoaanbod wat beperkt. Ook is de supportafdeling soms wat traag.
Bedrog.comBedrog.com focust met name op de vraag of Coinbase als organisatie te vertrouwen is of niet. Het antwoord: jazeker. De persoonlijke ervaringen waren positief. Bedrog.com ziet het aanbod van ruim 50 verschillende crypto’s niet als te beperkt. De apps en eigen Coinbase wallet zijn waardevolle toevoegingen aan het platform. Ook is Coinbase veilig.

Meer ervaringen van anderen met Coinbase

  • Nerd Wallet geeft 4,5 van 5 sterren. Het is de grootste broker in de Verenigde Staten, maar soms wel onduidelijk over de fees. Soms is Coinbase zelfs duurder dan de concurrent.
  • Trust Pilot geeft 1,6 van 5 sterren en er zijn iets meer dan 5000 reviews. Maar 13% geeft het oordeel goed of uitstekend. Het woord “scam” komt regelmatig voor in de reviews.
  • 99 Bitcoins is vooral te spreken over het simpele ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Het advies: geen gebruik maken van de online wallet van Coinbase, maar je eigen hardware wallet aanschaffen en hierop je crypto bewaren.
  • Decrypt zegt dat Coinbase vooral voor startende traders geschikt is, al betaal je wel flink voor de dienstverlening.
  • Trust Radius geeft een 8,8 van 10 punten. Er zijn maar 6 reviews met een toelichting en een ervan is van een medewerker van Coinbase zelf.

Deze alternatieven zijn er voor Coinbase

Beste algemene keuzeBinance – Binance is een platform waarop je ongelooflijk veel crypto’s tegenkomt, namelijk ruim 600, waarin je naar hartenlust kunt beleggen
Onze persoonlijke favorietDeGiro – DeGiro is een breed opgezet platform waarop je in van alles en nog wat kunt beleggen, tegenwoordig ook in crypto
Beste budgetoptieBitvavo – Bitvavo is een Nederlandse crypto broker met ruim 150 munten in het aanbod en erg lage transactiekosten.

Conclusie: is Coinbase wel of geen geschikt crypto platform?

ReviewCoinbase
SamenvattingCoinbase is een Amerikaanse broker die wat ons betreft vooral geschikt is voor de meer ervaren crypto belegger. Het aanbod is wat beperkt, maar het platform zit wel ontzettend goed in elkaar. De commissies zijn gemiddeld, maar de eigen Coinbase wallet kun je zien als heel groot voordeel.
Review doorDe eigen redactie
BeoordelingEindcijfer: 8.7 uit 10.

Jouw volgende cryptozet

Wie in crypto wil investeren, kan verschillende stappen zetten. Je kunt beleggen bij Coinbase. Je geld is veilig. Of je geld gaat verdienen of verliezen ligt van tevoren nooit vast. Je kunt natuurlijk ook een concurrent van Coinbase kiezen (zie onze alternatieven hierboven). Als je in crypto gaat beleggen, denk dat goed na over welke munten je wilt kopen.

Veel gestelde vragen over Coinbase

  • Wordt Coinbase gereguleerd?

Coinbase wordt gelukkig gereguleerd en wel in de Verenigde Staten (waar het bedrijf vandaan komt). De licenties zijn ook van toepassing op de eigen Coinbase wallet.

  • Hoe schrijf je geld over naar Coinbase?

Dit kan op verschillende manieren. Onder meer met SEPA overboeking. Ook kun je met behulp van iDeal geld op je account storten. Het minimale stortingsbedrag is 1 euro, dus dat is ontzettend laag.

  • Door hoeveel mensen wordt Coinbase gebruikt?

Op Coinbase zijn maar liefst 89 miljoen geverifieerde gebruikers actief. Daarmee is Coinbase één van de grootste cryptobrekers ter wereld. Ook zijn er liefst 11.000 instellingen op actief en heeft Coinbase 185.000 partners.

  • Kun je op Coinbase ook munten staken?

Jazeker, dat kan. De maximale bedrag voor staken bedraagt maar liefst 5%.

  • Is de klantenservice goed bereikbaar?

In principe heb je 24/7 toegang tot de klantenservice via chat. Je kunt ook mailen naar support@coinbase.com.

Gratis toegankelijke media over Coinbase: kijk hier ook eens naar

  • Een YouTube uitleg over hoe Coinbase werkt:
  • Achtergrondinformatie over Coinbase oprichter Brian Armstrong:

We kunnen eigenlijk geen eigen YouTube kanaal van Coinbase ontdekken, maar eigenlijk hebben ze alle filmpjes die ze zelf gemaakt hebben ook gewoon op hun eigen website staan. Er zijn wel heel veel reviews en handleidingen op YouTube te vinden. Dus wil je meer weten? Dan is er voldoende te vinden over Coinbase.

Korting/bonus

Er zijn geen kortingen op fees of dergelijke, maar tijdens je registratie kun je tot 25 US dollar aan crypto krijgen om een goede start te maken en het platform te proberen. Dit zie je niet vaak bij andere crypto platforms.

Conclusie: wel of niet een account bij Coinbase aanmaken en er in crypto gaan handelen?

Het hangt allemaal af van je niveau (kennis en ervaring) en hoeveel je bereid bent te betalen voor de diensten die Coinbase levert. Voor de beginnende crypto belegger is Coinbase een goed startplatform om ervaring op te doen. Je leert de basics en kunt starten met beleggen. Voor gevorderden zijn er waarschijnlijk een flink aantal platforms dat goedkoper is of meerdere functionaliteiten biedt. Aan de hand van meerdere reviews zouden wij wel adviseren goed na te denken over de opslag van je crypto coins. Het zou jammer zijn als daar iets mis ging en je je inleg ineens niet meer ziet.

Op jouw succes!