Inhoud van deze pagina:

Vastgoed Community: een kritische, doortastende review

Ben jij geïnteresseerd in vastgoed? Dan is Vastgoed Community een naam die je zeker een keer gehoord moet hebben. Vastgoed Community heeft als streven (en strijdleus): “Samen winnen met vastgoed”. Het is een compleet vastgoednetwerk, waar kennis en ervaringen samenkomen. Ben je op zoek naar contacten om een netwerk te starten, dan lijk je hier op het juiste adres te zien. Benieuwd naar het exacte aanbod? Je leest het in dit uitgebreide review.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Wat is de Vastgoed Community voor bedrijf?

Bij de Vastgoed Community – opgericht door de organisatie ‘Thuiz Hypotheken’ – kun je je aansluiten wanneer je behoefte hebt aan kennis over en contacten binnen het werkveld. De organisatie biedt een platform voor iedereen die proactief als vastgoedbelegger aan de slag wil. Je hebt alle benodigde informatie op een centrale plek, zodat je niet meer bij verschillende instanties of online groepen hoeft te speuren naar waar je naar op zoek bent. Behalve het vastgoedplatform wordt er ook een cursus aangeboden.

De voor- en nadelen van het platform dat de Vastgoed Community biedt

Elke cursus en elk platform kent positieve en minder positieve aspecten. Voor de Vastgoed Community geldt het volgende:

De voordelen van de Vastgoed Community:

✅ Als lid kun je elke masterclass volgen die het platform aanbiedt.
✅ Binnen het netwerk leg je makkelijk contact met alle partijen binnen de vastgoedwereld.
✅ Doordat je alle informatie gestructureerd aangeboden krijgt, kun je sneller en slagvaardiger werken.

De nadelen van de Vastgoed Community:

❌Je krijgt alle ondersteuning om te slagen binnen de vastgoedbranche, maar dit geeft geen garanties op succes.

Vastgoed community en de zoektocht naar verantwoord vastgoed beleggen

Vastgoed is een lucratieve, maar soms moeilijke wereld. Het is algemeen bekend dat je over een eigen netwerk moet beschikken om je hand boven het hoofd te houden. Daar komt Vastgoed community dus al snel om de hoek kijken. Dit platform zou je een netwerk kunnen geven.

Waarom wij als vastgoed reviewers uit de voeten kunnen?

Vastgoed is stiekem best een passie van ons. Nu wil dat niet zeggen dat we per se ervaring hebben met het verhandelen van vastgoed. Wel volgen we marktontwikkelingen steevast op de voet. Als we ergens meer informatie over nodig hebben, lezen we ons uitgebreid in. Dat doen we overigens voor alle reviews die we schrijven: bij ons krijg je geen natte vingerwerk.

Het aanbod vastgoedcursussen kritisch bekeken

Er zijn meerdere vastgoedcursussen, vastgoedplatforms en vastgoed communities in het land actief, dus het is zaak om goed onderzoek te doen naar het aanbod. Om te voorkomen dat je met een flinke domper te maken krijgt nadat je je bij de eerste beste partij hebt ingeschreven, doen we naar elk van de platforms onderzoek, zoals hier naar Vastgoed Community.

Wat beloven vastgoedspecialisten je zoal? Is dit wel betrouwbaar?

Een vastgoedspecialist en platform als Vastgoed Community zal je graag doen geloven dat dit platform en de bijbehorende inzichten van jou een succesvolle vastgoedbelegger gaan maken. Op zich heeft het platform die potentie, maar of iedere cursist succesvol wordt, valt nog te bezien. De markt kan bijvoorbeeld zomaar veranderen. Daarnaast zal elke community beweren het grootste en/of het beste te zijn, wat ook maar moeilijk te controleren valt.

Op deze criteria kun je een vastgoed specialist beoordelen

Een vastgoed specialist en community beoordeel je op de volgende criteria:

  • De grootte van de community (aantal leden) en hoe actief men hierop is

  • De hoeveelheid updates die op de community worden geplaatst en wat de toegevoegde waarde hiervan is

  • Of er ook gastexperts aan het woord komen

  • Hoeveel verschillende gerelateerde onderwerpen er behandeld worden (denk bijvoorbeeld aan wetten en regels waar je als vastgoedeigenaar of verhuurder mee te maken krijgt)

  • Het overige aanbod producten en diensten – is het aanbod gevarieerd genoeg?

  • Worden er eerlijke prijzen gevraagd voor diensten?

  • Is er ook gratis informatie beschikbaar?

  • Worden er ook nuttige live events (al dan niet online) georganiseerd, waarbij je de mogelijkheid hebt je netwerk te vergroten?

  • Is er genoeg mogelijkheid contact op te nemen met de supportafdeling? En worden je vragen goed beantwoord?

  • Is er verder sprake van voldoende live coaching?

  • Zit het platform verder technisch goed in elkaar (SSL-versleuteld, geen storingen of vertragingen en dergelijke).

Vastgoed Community in de praktijk: deze onderzoeksdata hebben we

Het spreekt voor zich dat we Vastgoed Community niet kunnen beoordelen zonder het platform eerst in praktijk uit te hebben getest. Dat is dan ook precies wat we gedaan hebben. Eén van ons heeft zich namens de redactie ingeschreven en alle aspecten van de cursus doorlopen. Dankbaar maken we van de community gebruik. Onze ervaringen vallen niet tegen: er is voldoende nuttige informatie te vinden. Elke module is weer een verrassing.

In het kort: wat is Vastgoed Community precies?

Vastgoed Community streeft ernaar een “overkoepelende en transparante vastgoed community” te zijn, speciaal ingericht op de behoeften van de proactieve vastgoedbelegger. Alle nuttige info, kennis, contacten en expertises over vastgoed vind je hier op één plek gebundeld. Lid worden kan tijdelijk met een zeer schappelijke introductieprijs.

De bedenkers achter Vastgoed Community?

De oprichter van Vastgoed Community is Thierry Stokkink. Hij heeft in korte tijd een community met maar liefst ruim 6.000 vastgoedbeleggers weten op te bouwen – zowel beginners als ervaren beleggers. Stokkink zelf heeft 13 panden in zijn bezit en is ook veel actief op sociale media waar hij zijn kennis deelt en interviews houdt met verscheidene experts.

Aanbod van Vastgoed Community producten

Vastgoed Community is natuurlijk in eerste instantie een platform voor gelijkgestemden. Je komt hier gelijkgestemde beleggers tegen. Ook kun je live maandelijks een masterclass met experts volgen en terugkijken. Op het platform vind je verder veel verdiepende informatie en rekentools. Je betaalt voor het platform per maand, kwartaal of een abonnement van een jaar.

Vastgoed Community Mastermind Groepen

De Mastermind Groepen (sessies vinden minstens eenmaal per maand plaats) op het platform richten zich op de volgende zaken:

  • Investeren per regio
  • Investeren in het buitenland
  • Investeren in garageboxen
  • Investeren in “short stay” (kort verblijf)
  • Projectontwikkeling
  • En meer…

De Vastgoed Community

De Vastgoed Community bestaat inmiddels uit ruim 6.000 leden en is de geëvolueerde vorm van de oorspronkelijke Facebookgroep. De Vastgoed Community vormt een overzichtelijk alternatief.

Welke kosten maak je bij Vastgoed Community?

Zoals gezegd, werkt Vastgoed Community met abonnementen. Je kunt kiezen voor een losse maand abonnement van 45 euro. Omgerekend is dit het duurste, want voor een kwartaal betaal je 125 euro en voor een jaar 450 euro (de goedkoopste optie, met omgerekend 37,50 euro per maand). Let op: als de Community groeit en waardevoller wordt, kunnen de prijzen stijgen.

Is Vastgoed Community de investering waard?

Vastgoed Community is zeker de moeite waard voor investeerders die actief van het platform gebruik gaan maken, die aan Mastermind groepen deelnemen en live sessies bijwonen. Hoe intensiever je het platform gebruikt (en daar is mogelijkheid toe), hoe voordeliger.

Ons oordeel over de Vastgoed Community modules

Vastgoed Community heeft ook verschillende onderwijsmodules. Deze bespreken we hier in het kort. Deze modules focussen op specifieke thema’s binnen de vastgoed. Door je verder te verdiepen voorkom je dat je zaken over het hoofd ziet en bijvoorbeeld een misrekening maakt. 

De cashflowboost: Met je overwaarde in vastgoed

De cashflowboost richt zich op jouw omzetcijfers. Deze boost bestaat uit 26 lessen waarmee je een stabiel (al dan niet passief) inkomen kunt binnenhalen. Je leert ook unieke kansen te herkennen.

Vastgoed Community Kennissessies

De Kennissessies bestaan uit 21 lessen met terugkijklinks van de gegeven masterclasses. Dit zijn zeer waardevolle lessen die exclusief toegankelijk zijn voor betalende leden binnen de community. Er zijn ook expertsessies van alle sessies die met samenwerkingspartners zijn georganiseerd.

Wat maakt Vastgoed Community uniek ten opzichte van de concurrent?

Vastgoed Community biedt onder meer masterclasses met experts aan. Die masterclasses kunnen over van alles gaan en belichten samen elk aspect van de realiteit van handelen in vastgoed. Ook kun je via Vastgoed Community op een laagdrempelige wijze netwerken. Bovenal is Vastgoed Community één bonk van informatie, waar kennis door de aderen stroomt.

Een expert telefonisch aan het woord

Uiteraard hebben we ook telefonisch een expert gevraagd ons van informatie te voorzien over de Vastgoed Community en een oordeel te geven. Dit oordeel was zeer positief: “niets is zo waardevol binnen de vastgoedwereld als een partnernetwerk”. Absoluut een meerwaarde.

Waarom kiezen voor Vastgoed Community en geen gratis alternatief?

Op Google en/of YouTube kun je je ongetwijfeld ook gratis inlezen in de wereld van vastgoedhandel. Maar hou er rekening mee dat de kennis die je hier opdoet, lang niet zo waardevol én compleet is als bij Vastgoed Community. Bovendien bouw je zo geen eigen netwerk op.

Het klantcontact met Vastgoed Community: top of flop?

Op de supportpagina word je uitgenodigd je problemen te delen. Ook word je beloofd direct geholpen te worden. Je neemt contact op via e-mailadres info@vastgoedcommunity.nl. Tot onze opluchting werden we vrij snel geholpen en bovendien vriendelijk te woord gestaan.

Voor wie is Vastgoed Community geschikt?

Vastgoed Community is een platform voor mensen die vastgoed beleggen serieus nemen en die actief op zoek zijn naar kennisvergaring. Een netwerk opbouwen? Hier ben je aan het juiste adres.

Iedereen die wil investeren in vastgoed kan gebaat zijn bij een kwalitatief goed platform. Het kan je ondersteunen in je ontwikkelproces als beginnend investeerder en het kan je netwerk ten goede komen als je wat verder in het investeringsproces zit. Je kunt niet alleen profiteren van de theorie die aangeboden wordt, maar ook echt van mensen uit de praktijk leren. Zo voorkom je dat je als beginner fouten maakt en kun je je deals sneller in goede banen leiden.

Wat maakt je lidmaatschap bij de Vastgoed Community tot een succes?

Bij elke vorm van investeren dien je de basisbeginselen te begrijpen. Dat is bij investeren in vastgoed niet anders. Je moet wellicht je vaardigheden bijspijkeren, denk aan het maken van berekeningen en het kunnen opstellen van diverse scenario’s. Ook communicatie is belangrijk en kunnen onderhandelen. Dit zijn competenties die niet iedereen al in bezit heeft. Je moet durven oefenen, misschien ook wel eens op je bek durven gaan en vooral heel veel willen leren.

Welk stappenplan kun je volgen om je snel thuis te voelen binnen de Vastgoed Community?

Vraag jezelf voor je je aanmeldt bij de Vastgoed Community af wat je leeropbrengst moet zijn. Welke kennis en vaardigheden heb je al op zak en wat wil je bijleren of bereiken met je lidmaatschap? Zodra je je inloggegevens hebt, maak je kennis met de structuur binnen het platform. Bekijk alle elementen en maak voor jezelf een overzicht van de onderwerpen die je aanspreken. Plan activiteiten die alleen op een bepaald moment plaatsvinden in, zodat je agenda gevuld wordt met concrete acties. Zo blijf je investeren in jezelf en start je daarna vol vertrouwen met het vullen van je vastgoedportfolio.

Hoe zorg jij voor een zekere toekomst zonder zorgen over geld?

Je hoort het nieuws op televisie over hoe de prijzen van huizen elk jaar maar blijven stijgen. Je zou daar best een graantje van mee willen pikken. Het zou toch geweldig zijn als je voor jezelf zonder al te veel risico een potje voor later hebt. Beleggen is niks voor je. Je hebt je er wel eens in verdiept, maar de drempel is te groot en de handelingen zijn te ingewikkeld om gegarandeerd geld over te houden. En dat is wel waar je het voor doet.

Wonen vroeger

In de tijd van je grootouders – en misschien ook nog wel die van je ouders – was het kopen van je eigen huis de grootste investering tijdens je leven, waarbij je de hypotheek in de dertig jaar die erop volgden zou afbetalen en dan had je aan het einde een flinke pot met geld over. Je had dan een dak boven je hoofd, geen maandelijkse betaling aan de bank voor de hypotheek meer en als je je huis verkocht was het veel meer waard dan in de tijd dat je het had gekocht.

Wonen nu

Maar de tijden zijn veranderd en gemiddeld verhuist de mens nu elke 7 jaar. Dat betekent dat (bijna) niemand meer voor het hele leven een huis koopt. Je verandert vaker van baan, je relatie loopt niet altijd zoals je had verwacht en je huis verandert mee. Als je je baan kwijt raakt of minder uren gaat werken om meer te kunnen leven, maak je andere keuzen en ga je misschien kleiner wonen. Elke keer dat je verhuist van het ene koophuis naar het andere, zit je vast aan kosten die telkens weer terugkeren.

Financiële gevolgen

Het huis dat je verkoopt is misschien wel in waarde gestegen, maar je hebt toch altijd weer notariskosten bij de aankoop van je nieuwe huis en makelaarskosten bij de verkoop van je huidige woning. Verhuizen op zich – als je niet gehuurd zit ten minste – kost dan een aardige cent. Je kunt hieruit concluderen dat het tegenwoordig moeilijker is om de investering uit je eigen huis er na verloop van tijd uit te halen.

Verschil vroeger en nu

Je hebt niet alleen het vaker verhuizen dat een rol speelt, maar ook de kosten die hierbij komen kijken die telkens terug blijven komen. Het is dus niet meer zoals vroeger dat je één keer voor het hele leven een huis kocht, het afbetaalde en dan van je centen kon gaan genieten na je pensioen. Hierdoor moet je creatiever worden, want je wilt later wel op zijn minst zo leven als je nu ook doet. En daar kan een slimme manier van op een andere manier beleggen wel eens de oplossing voor zijn.

Anders beleggen

Wanneer je niet je eigen woning, maar ander vastgoed gebruikt om geld te verdienen, ben je niet meer afhankelijk van de opbrengst van je eigen woning. Je investeert in woningen van een ander en dan kan het gaan om allerlei soorten woningen. Het kan een vrijstaand huis zijn, een appartement, maar ook een vakantiehuisje in eigen land of zelfs in het buitenland is mogelijk. Zodra je dit gekocht hebt, ga je het verhuren aan de doelgroep die behoefte heeft aan jouw woning.

Zorgen voor inkomsten

Als je het slim speelt, kun je een deel van de inkomsten die de verhuur oplevert aan de kant zetten voor later. Je kunt er ook je hypotheek eerder mee aflossen, alleen is de bank daar nooit zo blij mee. Een bank heeft namelijk het liefst dat jij braaf elke maand en voor de gehele looptijd van je hypotheek blijft afbetalen. Zodra je eerder wilt inlossen op je hypotheek, krijg je een boete. Bij je bank kun je opvragen hoeveel procent boete je krijgt indien je dit wilt uitzoeken.

Wanneer loont het om inkomsten uit verhuur in je hypotheek te stoppen?

De rekensom is heel simpel: is de boete hoger dan de extra inkomsten die je binnen een bepaalde periode binnenkrijgt, dan heb je er niks mee gewonnen. Je kunt dan beter wat langer klant bij de bank blijven en gewoon je maandelijkse hypotheeklasten blijven betalen. Voor de inkomsten die binnen krijgt uit de verhuur, vind je dan wel een ander doel.

Afweging maken

Valt de boete van het eerder aflossen van je eigen hypotheek mee? Dan kun je deze over het algemeen beter eerst afbetalen. Zelfs al gaat het maar om een deel van de hypotheek, want hiermee verlaag je dan wel weer de maandelijkse lasten van de afbetaalperiode die nog overblijft. Misschien voel jij je pas goed bij in iets anders dan je eigen huis investeren, wanneer je helemaal van die lasten af bent en geen enkel risico meer loopt.

Een beetje risico nemen

Wanneer je beleggen in aandelen niet ziet zitten, kun je ervoor kiezen om in woningen te investeren. Er is nog steeds risico, want je weet natuurlijk nooit zeker of een huis wel in waarde zal toenemen. Zelfs als blijft de waarde van het huis hetzelfde, dan heb je er tijdens de verhuurperiode wel inkomsten van. Om je kansen te vergroten bij dit soort investeringen, kun je een cursus doen die je helpt bij de start.

Cursus vastgoed financieren

Alle soorten gebouwen – van kantoorpanden tot woonhuizen of vakantiechaletjes – vallen onder de noemer vastgoed, maar hoe weet je welk vastgoedobject voor jou interessant is? En waar begin je met je speurtocht naar een geschikte investering? Een cursus kan je helpen om op dit soort vragen al een antwoord te krijgen en zo is de kans op misstappen minder groot. Als je eenmaal inziet hoe de vastgoedmarkt werkt en waar kansen voor jou liggen, zijn de stappen die je moet zetten helder.

Hoeveel investeren?

Een ervaren trainer kan je mooie prognoses laten zien, maar uiteindelijk gaat het om jouw financiële situatie en wat je kunt investeren zonder (al te veel) risico. Stel je hebt jarenlang een vast bedrag gespaard of een erfenis gekregen en je wilt met 20.000 euro iets doen waar je later wat aan hebt. Is dit dan voldoende om te starten met het financieren van vastgoed? Of heb je op zijn minst vijf keer zoveel als startbedrag nodig?

Inhoud cursus

Tijdens de lessen leer je denken als een investeerder, hoe groot of hoe klein jouw startbedrag ook is. Met simpele rekensommen leer je over gemiddelde inkomsten van verschillende soorten vastgoedobjecten. Een vakantiehuis in Nederland kan van april tot en met oktober verhuurd zijn, maar in de wintermaanden kan het ook leeg staan. Een vakantiehuis op een park heeft daarnaast nog vaste lasten voor de beheerder van het park, terwijl je een privé gelegen vakantiehuis moet blijven onderhouden of onderhoud moet regelen bij een externe partij.

Kosten van vastgoed

Investeer je niet in een vakantiewoning, maar in een appartement dat voor de lange termijn verhuurd wordt? Dan zijn je inkomsten zekerder, tenzij je huurders telkens snel weer vertrekken. Bij vertrek kan een huurder het appartement in een grote rotzooi achterlaten. Voordat je het weer kunt verhuren moet het appartement dan eerst weer opgeknapt worden. Ook rekeningen van gas, water of elektra kunnen onbetaald blijven, waardoor je daar weer achteraan moet.

Risico’s bepalen

Je kunt een deel van de risico’s zelf inschatten, want op televisie zijn er voldoende programma’s die je laten zien hoe mensen met hun leefruimte omgaan of hoe iemand in de schuldsanering terecht komt. Als deze mensen jouw woning hebben gehuurd, heb je pech. Andere risico’s worden je tijdens de cursus uitgelegd. Je krijgt namelijk informatie van mensen die ervaring in dit soort investeringen hebben, waardoor je leert wat je niet moet doen of wat negatieve gevolgen kunnen zijn.

Cursus alleen voor mensen die aan de universiteit gestudeerd hebben?

Misschien denk je dat investeren en toewerken naar financiële vrijheid voor jou niet weggelegd is, omdat je nu eenmaal niet zo handig met cijfers bent. Het helpt wel als je een beetje met getallen overweg kunt, maar een goede cursusleider kan aan iedereen uitleggen welke principes er zijn en hoe deze er in een voorbeeld uitzien. Als je een situatie tegenkomt die je lastig vindt, moet je ook gewoon durven vragen naar een concreet voorbeeld.

Brutalen hebben de halve wereld

Dit gezegde is eigenlijk het beste voorbeeld dat je tegen kunt komen. Het gaat er namelijk niet om dat je ontzettend slim en sluw bent. Het is juist belangrijk dat je je mond durft open te doen. Uitleg vragen, je eigen situatie in kaart brengen, rekensommen laten uitleggen, een strategie leren ontwikkelen, daar kom je pas verder mee. En dit begint bij het opendoen van je mond zodra je iets niet snapt. Bij een goede cursus is er altijd ruimte voor vragen en al is die ruimte er niet, wanneer jij hebt betaald voor uitleg, dan mag je daar ook om vragen totdat de stof je duidelijk is.

De eerste stap is gezet

Na de trainingen weet je hoe en met hoeveel geld je wat voor soort vastgoedobject wilt gaan aankopen. Je kunt dan gaan zoeken naar dit object en zodra je het vindt, je aankoop doen. Je moet echter ook weten hoe de wetten in elkaar steken, zodat je bij je belastingaangifte niks vergeet. Heb jij voor je aangifte een belastingkantoor in de arm genomen? Dan dien je dit soort aankopen tijdig te melden, zodat je achteraf geen vragen of boetes krijgt.

De zaken gaan goed en nu?

Je hebt een woning gekocht en verhuurd. De inkomsten ontvang je elke maand en je weet wat je elk jaar gaat overhouden nadat alle kosten er van af zijn gehaald. Zodra je een beetje gevoel krijgt bij wat je overhoudt, kan het volgende project zich bijna vanzelf aandienen. Als je eenmaal snapt hoe de vastgoedwereld in elkaar zit, weet je de risico’s, maar weet je ook wat het op kan leveren. Je kunt dan een beetje gaan spelen met mogelijkheden.

Scenario’s ontwikkelen

Het leuke van je deelname aan de cursus is dat je niet alleen theorie leert, maar ook je ervaring met anderen kunt delen. Je krijgt namelijk toegang tot een online platform waar alle deelnemers van de cursus elkaar kunnen ontmoeten. Zo leer je van mensen die je voor zijn gegaan, wat zij hebben gedaan toen het goed of juist minder goed ging. Met die informatie kun je voor jezelf bepalen welke scenario’s er mogelijk zijn en dan een keuze voor een van die scenario’s maken.

Vastgoed community

Het platform van alle deelnemers heet officieel de vastgoed community. Je kunt binnen deze gemeenschap zelfs gericht op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden of contacten. Zo zijn er niet alleen (vakantie)woningen of appartementen, maar bijvoorbeeld ook opslagboxen om in te investeren. Het leuke is dan ook dat je – zelfs als je voor de cursus niks van snapte van vastgoed – je meegenomen wordt in de kennis en ervaringen van anderen.

Kijk om je heen

Vaak ga je op internet om te zoeken naar goede deals, maar kijk ook eens in je directe omgeving. Zo kun je bij de supermarkt prikkertjes lezen en daar kan vraag en aanbod elkaar vinden. Als jij weet waar anderen behoefte aan hebben, kun je daar iets mee doen. Je leest dat iemand een huurwoning of garage zoekt en wat hij daarvoor wil betalen. Dan kun jij met die getallen gaan rekenen en kijken of je iets kunt betekenen.

Altijd blijven opletten met geld en regels

Investeren met geld dat niet van jezelf is (van de bank of familie), vormt altijd een risico. Wanneer je niet handig bent met cijfers, moet je veel vragen en vaak nog eens doorvragen. Maak aantekeningen om voorspellingen voor jezelf begrijpelijk op papier te krijgen. Blijf altijd kritisch en als je dit zelf niet bent, laat dan iemand die je kent die wel kritisch is kijken naar wat je van plan bent. Op die manier kan iedereen met zo min mogelijk risico en problemen zorgen voor een appeltje voor de dorst.

Lef tonen en eerlijk naar jezelf zijn

Je hoeft geen miljonair te zijn om te kunnen investeren, maar zelfs als je geld op je spaarrekening hebt staan, kan investeren voor jou een te hoge drempel zijn. Als je ’s nachts niet meer slaapt vanwege je investering, is het voor jou misschien niet de juiste manier om aan extra geld voor later te komen. Zelfkennis is dan belangrijker dan lef hebben. Misschien is dat dan nog wel het belangrijkste dat je tijdens de vastgoedcursus leert.

Stappenplan: kun je nu zelf aan de slag?

Er zijn verschillende dingen die je bij Vastgoed Community kunt doen om met vastgoed aan de slag te gaan:

  • Allereerst schrijf je je in met een abonnement
  • Vervolgens kun je masterclasses met experts volgen
  • Hoe meer verstand van zaken je krijgt, hoe makkelijker het netwerken je afgaat – zeker als je deelneemt aan live events en andere mensen face-to-face ontmoet
  • Vraag advies over je eerste investeringspand en -methode. Succes!

De evolutie van de vastgoedhandel – hoe ontwikkelt de vastgoedwereld zich?
Je mag verwachten dat de vastgoedwereld altijd in beweging blijft. Als belegger moet je leren in te spelen op de actuele markt. Daar draait het bij Vastgoed Community voor een groot gedeelte om. Ook kan de regelgeving waarmee je te maken krijg plotseling drastisch veranderen.

Vernieuwingen bij Vastgoed Community: verwacht het volgende

Vastgoed Community blijft verrassen met nieuwe expertsessies en eigen videocontent, zoals de serie “Naar 12 panden in 4 maanden”. Deze videoreeks brengt in beeld hoe oprichter Thierry de uitdaging oppakt om zijn portefeuille in vier maanden tijd naar 12 panden te verruimen.

Reviews van anderen: Vastgoed Community door andere ogen

StartmetiEEnnvesteren.nlStartmetinvesteren stelt dat een jaarabonnement het overwegen waard is voor iedereen die serieus in vastgoed belegt of hiermee wil beginnen. Je geld kun je relatief eenvoudig weer terugverdienen, plus je bouwt een waardevol netwerk op. De reviewer looft Vastgoed Community voor het feit dat het de “beste ondersteuning” biedt.
Ddreviews.nlDdreviews is erg te spreken over Vastgoed Community en heeft positieve ervaringen. Het fundament is prima. Je komt unieke informatie tegen en netwerken kan op laagdrempelige wijze.
Moneyinstyle.nlMoneyinstyle noemt de Community “een complete en actieve community”. Een voordeel is de grote diversiteit onder de leden. Maandelijkse coaching sessies vormen een nuttige toevoeging.
Geldverdienenmetpassie.nlEen groot voordeel is dat Thierry Stokkink op het eigen platform en in de community heel actief is. Hij is begaan met zijn cursisten en heeft veel kennis in huis. De Community wordt omschreven als één die “zich zeker gaat terugverdienen”.

Tabel: alternatieven voor Vastgoed Community

Beste algemene keuzeVrijheid Vastgoed – Vrijheid Vastgoed biedt een soortgelijk kennis- en netwerkplatform als Vastgoed Community
Onze persoonlijke favorietActief Vastgoedbedrijf – Actief is vrij jong, bestaat uit een enthousiast team en onderscheidt zich vooral door zijn kleurrijke live evenementen
Beste budgetoptieBNB-Verhuurcursus – BNB verhuurcursus richt zich specifiek op vastgoedverhuur en vormt een waardevolle cursus tegen een zeer bescheiden prijs.

Conclusie: is Vastgoed Community aan te bevelen?

ReviewVastgoed Community
SamenvattingWij raden Vastgoed Community aan aan iedere vastgoedfanaat. Een lidmaatschap werkt zeker vruchten af voor mensen die actief in vastgoed willen investeren en in staat zijn de discipline op te brengen een methode te volgen.
Review doorDe eigen redactie
BeoordelingOns eindcijfer: een 9.2 uit 10.

Jouw vervolgstap in het vastgoedwereldje

Beleggen in vastgoed? Begin met het opbouwen van een netwerk. Dat doe je bij Vastgoed Community, maar eventueel ook bij één van de vastgoedalternatieven hierboven beschreven. Investeer niet in vastgoed voor je alle ins en outs van het wereldje kent.

Veel gestelde vragen over Vastgoed Community

  • Is Vastgoed Community ook voor de beginner geschikt?

Jazeker, het maakt niet uit wat je kennisniveau is: er is zoveel overzichtelijke informatie te vinden, dat iedereen ermee aan de slag zijn. Veel modules zijn specifiek afgestemd op de behoeften van beginners. In de Community zelf zul je ook veel ervaren vastgoedbeleggers tegenkomen.

  • Hoe vaak vinden de Mastermind sessies plaats?

Mastermind sessies over verschillende onderwerpen worden minstens eenmaal in de maand georganiseerd. De onderwerpen verschillen. Voor deze sessies worden ook gastexperts uitgenodigd.

  • Zijn er negatieve reacties bekend over Vastgoed Community?

Nee, vrijwel niet. Thierry Stokking krijgt, naar eigen zeggen, de gunfactor op sociale media. Over het algemeen wordt zijn Vastgoed Community platform ook erg positief beoordeeld door leden.

Gratis media over/van Vastgoed Community: kom er meer over te weten

Op hun Youtube-kanaal kun je al een goed beeld van ze krijgen:

  • Ontdek de meerwaarde van Investeren in garageboxen:
  • Ontdek de meerwaarde van Gezond vermogen opbouwen:
  • Spijker jezelf bij met de Webinar overwaarde opnemen voor extra belastingvrij inkomen:
  • Of bekijk de Webinar investeren in de UK anno 2022:

Op jouw succes!