Heb je een expert nodig als je gaat beleggen?

Niet in alle gevallen heb je een beleggersexpert nodig als je gaat beleggen. Zelfstandig beleggen komt veel voor en gelukkig maar, anders zou de markt op zijn gat liggen. Wel is er de nodige basiskennis vereist wanneer je besluit te gaan beleggen. Een expert kan hier erg nuttig voor zijn. Bovendien wordt het inschakelen van een beleggingsexpert sterk aangeraden als je beleggingen ingewikkelder worden, of als het om grote geldbedragen gaat.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Basiskennis

Beleggen is risico nemen. Hoe meer risico je neemt, hoe meer geld je kunt winnen, maar ook verkwisten. Dat is het spel van beleggen. Het is een harde wereld met grote winnaars en grote verliezers. Wanneer je belegt, kan het product waarin je belegt in waarde stijgen, maar ook dalen. Wanneer je heel veel risico neemt – en dus kans hebt op een grote geldsom – wordt dit ook wel speculeren genoemd. In de praktijk is het slimmer om je beleggingen te spreiden over een langer tijdsbestek en meerdere producten. Zo haal je (meestal) het meeste winst. Een beleggingsexpert weet alles van het slim verspreiden van je kansen om jóuw winst te optimaliseren. Op een verstandige, winstgerichte manier weet hij je met raad en advies bij te staan in de ingewikkelde wereld van het beleggen.

Waarom?

Waarom ga je beleggen? Een beleggingsexpert zal je altijd naar je doel vragen. Wil je snel veel geld verdienen? Ben je op zoek naar een bescheiden bijverdienste? Maak samen met een beleggingsexpert een beleggingsplan. Noodzakelijk hiervoor is het vaststellen van je persoonlijke doel. Dit verschilt van persoon tot persoon. In plaats van het internet af te struinen naar algemene informatie over beleggen, doe je er dan beter aan met een expert in gesprek te gaan over jóuw situatie en jóuw geld. Hij zal je bijvoorbeeld vertellen dat het raadzaam is elk jaar het doel bij te stellen aan je huidige (financiële) situatie. Houd rekening met bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een trouwdag of het plots overlijden van een dierbare.

Media

In de media komt beleggen vooral naar voren als een spannend kansspel. Het is bijna alsof je in het casino zit. Iedereen kent de verhalen van die ene oom die rondkomt van het slim beleggen van geld. De AEX is veelvuldig in het nieuws. Maar de werkelijkheid is weerbarstiger. Beleggen komt met ups en down en beleggingsexperts weten hier alles van. Behalve Nederlandse, kun je ook buitenlandse beleggingen doen. Spreid uw kansen over meerdere landen. Met hoe meer factoren je rekening houdt bij het beleggen, hoe hoger je winst zal uitpakken.

Wat kan je doen?

Of je nu een beginner bent of ervaren belegger, wat kun je doen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent beleggen? Je kunt de beleggingsfondsen met elkaar vergelijken. Je kunt de meningen van experts over verschillende belegging strategieën in veel gevallen nalezen op internet. Bovendien kun je de beurskoersen checken. Maar bovenal kun je het persoonlijke advies van een beleggingsexpert inwinnen. Dit scheelt in de praktijk niet alleen een hoop tijd, maar ook geld. Beleggingsexperts zijn hun geld meer dan waard.

Welke beleggingsexpert moet je kiezen?

Zodoende rijst de vraag: Welke beleggingsexpert moet ik dan kiezen? Er zijn er een hele hoop. Zijn die experts niet gewoonweg op mijn geld uit, dat ik met hard werken verdient heb? Gelukkig is dat niet altijd het geval. In dit artikel gaan we de top 10 beste beleggingsexperts in Nederland doornemen. Jazeker, dat heb je goed gelezen. Uit heel het land kwamen (uitgerekend) zíj als besten naar voren. De beleggingsexperts die het lijstje hebben gehaald onderscheiden zich op de gebieden service, prijs, aanbod, kwaliteit van de dienstverlening, en nog veel meer. Lees hieronder de top 10 rustig op je gemakje door.

  1. Harm van Wijk
  2. Beleggersacademy
  3. Vasco Rouw
  4. Beurs Magazine:
  5. Day Trading Masterclass
  6. The Happy Investors
  7. Aegon
  8. Achmea
  9. Delta Lloyd
  10. Jeroen Blokland

1. Harm van Wijk

Op nummer 1 van de top 10 beste beleggersexperts in Nederland staat niemand minder dan Harm van Wijk. Harm van Wijk is niet alleen de oprichter van Beleggen.com, maar ook de hoofd-beleggingsexpert. Bij hem kun je dus zeker terecht voor al je vragen over beleggen en de risico’s die ermee gepaard gaan. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van adviseren hoe te beleggen en dan met name bij particulieren. Daarnaast heeft hij een succesvol boek op zijn naam staan – “In 10 stappen succesvol beleggen” – en is hij een veelvuldig optredende gast in diverse media, van Eenvandaag tot Beleggersfair. Bij hem kun je dus met een gerust hart aankloppen voor deskundig advies.

Nieuwsgierig geworden naar wie Harm van Wijk is? Neem eens een kijkje op zijn LinkedIn.

2. Beleggersacademy

Op nummer 2 van de top 10 staat geen individu, maar een organisatie: Beleggersacademy. Beleggersacademy doet zijn naam zeker eer aan, want met een wetenschappelijk oog voor detail geven ze les over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van beleggen. In het mooie Amsterdam kun je genieten van lessen over beleggen en hoe je dit slim kunt doen. Zonder onnodig risico te lopen. Daarnaast ben je onderdeel van een gedreven community die onderling maar al te graag do’s en dont’s delen. Op de website staat in grote letters “Beleggen begint hier” en niets blijkt minder waar te zijn.

Bekijk híer de LinkedIn pagina. Wie weet begint daar jouw beleggingsavontuur wel.

3. Vasco Rouw

Dan nu de nummer 3 van de top 10 .. Vasco Rouw. Deze man was ooit beroemd vanwege een game bedrijf, maar is een waar multitalent die zich nu ook met beleggen bezighoudt met Millionaires Club. Dit is een community waar allerlei soorten tips worden uitgewisseld om slim te beleggen. Omdat Vasco Rouw al op jonge leeftijd naam heeft gemaakt als ondernemer, is hij uitermate betrouwbaar als het aankomt op slim advies om snel geld te verdienen. Hij weet als geen ander hoe je geld voor je aan het werk kan laten zetten.

Check hier de LinkedIn pagina van dit multitalent.

4. Beurs Magazine

Als je op zoek bent naar de allerbeste aandelen ben je aan het juiste adres bij de nummer 4 van deze top 10, namelijk Beurs Magazine. Bij Beurs Magazine weten ze wat nodig is voor jou om grote rijkdom te vergaren. Met de meest actuele informatie over de laatste koerswisselingen, ups en downs, hebben ze al vele particuliere beleggers een hoop geld opgeleverd. Ze weten wanneer de tijd rijp is jouw aandelen in te kopen of juist niet. Als geen ander worden trends vroegtijdig gesignaleerd bij Beurs Magazine.

De slimmeriken onder ons kunnen hier de LinkedIn pagina bekijken.

5. Day Trading Masterclass

Dan zijn we nu bij nummer 5 aanbeland. Op nummer 5 staat Day Trading Masterclass. Dit is een project van Kevin, die af wilden van zijn saaie 9 tot 5 baan. Tegenwoordig is hij aandelenhandelaar en hij vertoeft in de meest zonnige oorden. Bij de Day Trading Masterclass vertelt hij hoe hij dit bereikt heeft. Bij de Masterclass zit onder meer inbegrepen een video cursus van maar liefst 12 uur, live day traden en een grote community waarin tips en tricks worden uitgewisseld door de meest intelligente handelaars.

Neem dus vooral een kijkje op zijn LinkedIn.

6. The Happy Investors

Wil je een leven vol vrijheid en zonder financiële kopzorgen? Dan ben je aan het juiste adres bij de nummer 6 van de top 10. Op nummer 6 staat The Happy Investors. Bij The Happy Investors doen ze er alles aan om mensen (financiële) vrijheid te geven en hun strategie blijkt in de praktijk te werken. Financiële onafhankelijkheid .. Wie wilt dat nou niet? Voor een leven met meer luxe en comfort moet je bij The Happy Investors zijn, want zij weten als geen ander hoe je dit kunt bereiken. Ook als je vroeg met pensioen wilt weten ze bij The Happy Investors wel raad met je.

Ook een leven in de zon vol luxe? Check hier de LinkedIn pagina.

7. Aegon

Aegon mag natuurlijk niet ontbreken in de top 10. Natuurlijk staan ze erin. Bij Aegon weten ze als geen ander hoe je je geld slim kunt beleggen. Als zelf beleggen je te risicovol is, kun je het laten doen door de experts van Aegon. Zij begrijpen hoe het systeem werkt en weten hoe je dit zo optimaal mogelijk kunt laten benutten. Je zet simpelweg de adviseurs van Aegon aan het werk. Beleggen komt met vele risico’s dus je kunt het maar beter veilig doen bij Aegon.

Check hier de LinkedIn pagina.

8. Achmea

Ook Achmea mag natuurlijk niet ontbreken in de top 10. Bij Achmea weten ze raad met al jouw belegginsvragen en verzoeken. Ze staan garant voor de beste dienstverlening die berust op jarenlange ervaring. Ze hebben al vele klanten aan succesverhalen geholpen. Wat voor Achmea spreekt is dat ze maar liefst 10,2 miljoen tevreden klanten hebben die maar niet weg willen gaan. Ze hebben een goede reputatie opgebouwd in binnen-en buitenland.

Zie hier de LinkedIn pagina van Achmea.

9. Delta Lloyd

We naderen het einde van de top 10 alweer. Op nummer 9 staat Delta Lloyd, met meer dan 15.000 volgers op LinkedIn een populair bedrijf dat vele tevreden klanten heeft. Ze hebben naam gemaakt als een levensverzekeringsmaatschappij in binnen-en buitenland. Niet alleen in Nederland bieden ze al jarenlang de allerbeste service, maar ook in Amerika. In de 19e eeuw verkochten ze ‘nee’ aan Napoleon. Dit in een tijd waarin de meeste mensen gezwicht zijn voor de daadkrachtige leider. Hiermee doet Delta Lloyd hun reputatie eer aan. Een reputatie van daadkracht.

Check hier de LinkedIn pagina van de meest daadkrachtige beleggingsexpert van de top 10.

10. Jeroen Blokland

Aan Jeroen Blokland de eer om de top 10 af te sluiten. Jeroen Blokland weet alle ins en outs van beleggen. Of het nu om 50 euro gaat of 50 miljard, zo blijkt uit een video die op YouTube te bewonderen is. Jeroen Blokland is van alle markten thuis. Hij is één van de best presterende beleggingsexperts in Nederland, wat terug te zien is in zijn plaatsing in de top 10 beste beleggingsexperts. Betrouwbaarheid staat hoog in het vaandel bij Jeroen Blokland, maar ook van het nemen van risico is de man niet vies.

Check hier de LinkedIn van deze alleskunner.