Is Binance een goed handelsplatform voor Nederlandse gebruikers? Wat zijn onze ervaringen met Binance? We bespreken onze ervaringen rondom hun veiligheid, betrouwbaarheid, klantenservice en uitbetalingen. Lees verder voor onze Binance-recensie.
Review: Koop jij je virtuele valuta al via handelsplatform van Binance?
Wanneer je graag een graantje meepikt van alle positiviteit die op de virtuele valuta markt speelt, ga je op zoek naar een geschikt platform om veilig te kunnen inkopen en verkopen. Ook denk je na of je je crypto currencies binnen het platform wil kunnen opslaan, of dat je een eigen digitale wallet regelt om je aankopen naartoe te sluizen. Kortom: je gaat op zoek naar het hoe en wat van crypto en bekijkt of Binance jouw ideale partner in dit verhaal kan zijn.
Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.
Is Binance echt wel zo’n fijn platform om te gebruiken?
Of je Binance prettig vindt, hangt vooral af van je kennis en persoonlijke voorkeur. Als je weet waar je moet zoeken, kun je binnen elk platform je weg vinden. Dan zijn het menu en de mogelijkheden binnen de submenu’s binnen korte tijd duidelijk voor je en weet je wat je met elke druk op de knop kunt bereiken. De lay-out kan in sommige gevallen wel uitmaken, want rood en groen in grafieken snap je ook nog wel, maar hoe gedetailleerd iets weergegeven is, kan wel nog helpen.
Wat handig is bij Binance is de optie om het de app of software op verschillende apparaten te installeren. Het wordt je makkelijk gemaakt, doordat je met je telefoon of tablet een QR-code kunt scannen en direct aan de slag kunt. Voor het downloaden kun je nog kiezen uit MacOS, Windows en Linux. Voor Windows en Linux zijn er zelfs meerdere varianten. Met je eigen login gegevens kun je thuis op je PC, in het openbaar vervoer op je telefoon, of op vakantie op je tablet altijd handelen.
Wie of wat is Binance eigenlijk?
Binance is een platform om te kunnen handelen in crypto valuta. Dit noemen ze de Binance Exchange. Daarnaast biedt Binance nog meerdere takken van sport, zoals de Binance Academy, Binance Charity, Binance Research, Binance Info, Binance Launchpad, Binance Trust Wallet, Binance Labs en Binance Chain. De virtuele munt die door Binance op de Binance Chain is geïntroduceerd is e BNB. Deze munt is de drijvende kracht en de fundamentele basis van de Binance Exchange.
Dit is Binance: een uitgebreide review
Binance is een internationaal cryptoplatform waarop je maar liefst ruim 600 verschillende cryptomunten kunt verhandelen. Binance is één van de grootste cryptoplatforms die je maar tegenkomt en heeft ruim 90 miljoen gebruikers van over heel de wereld. Ook hanteert het platform lage transactiekosten van zo’n 0.10%. Op papier een heel goed verhaal dus. Maar hoe zit het in de praktijk? Dat is precies wat wij in dit review van plan zijn op te helderen.
Bitcoin, Altcoin en de crypto rage: onze uitgebreide zoektocht
Bitcoin was in eerste instantie een onbekend product, maar werd toen in korte tijd ineens razend populair. Inmiddels is 1 Bitcoin voor de meeste mensen zo goed als onbetaalbaar. Er zijn inmiddels honderden verschillende crypto’s. Ben je op zoek naar een plek waar het crypto aanbod het grootst is? Dan kom je toch vrijwel automatisch uit bij broker Binance.
Waarom wij als crypto expert reviewers geschikt zijn
Crypto’s zijn een passie van ons. We schrijven er vaak over en doen er regelmatig onderzoek naar. Ook volgen we de beurzen op de voet, zodat we geen waardevolle informatie missen. Over crypto brokers weten we het één en ander: we hebben er verschillende uitgeprobeerd en evenzoveel gereviewd. Ditmaal is het Binance dat onder ons vergrootglas komt te liggen.
Het aanbod cryptohandelaren kritisch bekeken
Er zijn veel partijen die mee willen liften op de hype die crypto is. sommige partijen doen dat als investeerders, terwijl anderen juist hun diensten als broker aanbieden. Het spreekt voor zich dat er nogal wat verschil in kwaliteit is: de ene broker is de andere broker niet. Ook is een broker niet of nauwelijks afhankelijk van wisselingen in de koers. De broker verdient zijn geld door commissies in percentages te vragen over de totale bedragen van je transacties.
Binance: wat ons aanvankelijk sceptisch maakte
Binance is een kolossaal platform waarop je maar liefst ruim 600 crypto kunt verhandelen. Het is maar wat makkelijk om hier door de muntbomen het cryptobos niet meer te zien. Persoonlijk geven we de voorkeur aan “klein, maar fijn” en aan Nederlandse bedrijven. Maar het is ook zo dat smaken verschillen. Uiteindelijk moet dit review de kwaliteit van Binance aantonen.
Wat beloven cryptospecialisten als Binance zoal? Wat kun je met zulke beloften?
Cryptobrokers en platforms proberen op verschillende manieren klanten binnen te halen en het zo aantrekkelijk mogelijk te maken hier transacties uit te voeren. Ze verdienen immers op de transacties. Veel cryptospecialisten zullen beloven “de beste” te zijn, maar dat is een vage term, die bijna onmogelijk te staven zijn. Ook word je weinig verteld over verborgen kosten.
Deze criteria spelen een rol bij deze Binance review beoordeling
Een crypto broker als Binance beoordelen wij op deze criteria:
- We zoeken een broker die eerlijke transactiekosten – en geen verborgen kosten – rekent
- Er moeten meerdere stortingsmethodes beschikbaar zijn, waarbij je bij voorkeur geen commissie hoeft te betalen
- Ook vinden we het belangrijk dat transacties snel worden verwerkt
- Het aanbod cryptovaluta moet niet alleen in de breedte (totale aantal) maar ook in de diepte (kwaliteit van de munten) goed zijn
- We zoeken een broker die ook als mobiele website of via handige app te gebruiken is
- Verder moet de site makkelijk zijn in gebruik – kun je vinden wat je zoekt?
- Daarnaast verwachten we dat de supportafdeling van Binance goed in elkaar zit en bij voorkeur ook in het Nederlands te bereiken is.
Binance in de praktijk getest: onze onderzoeksdata en conclusies
Om te kunnen bepalen of Binance wel of niet deugt, spreekt het niet meer dan voor zich dat we het platform in de praktijk uittesten. Dat is dan ook precies wat we als redactie hebben gedaan. Ieder van ons heeft een (bescheiden) geldbedrag opzij gezet, heeft een Binance account aangemaakt en is gaan handelen, met wisselende resultaten als gevolg. Ook hebben we allemaal klantsupport opgezocht. Over het algemeen zijn we redelijk tevreden met het platform.
In het kort: wat is nu precies Binance?
Binance is een handelsplatform waarop dagelijks liefst 2.0 biljoen transactiewaarde wordt verschoven. Een groot voordeel van het platform is dat 24/7 contact kunt opnemen met de klantenservice. Daarnaast beschikt Binance naar eigen zeggen over één van de meest getalenteerde teams van werknemers: mensen met passie voor hun werk, de klant en voor crypto.
Wie staan er bij Binance aan het roer?
De grote baas bij Binance is Changpeng Zhao, afgekort CZ. Op basis van echt gemeten volume is Binance de allergrootste cryptocurrency exchange in heel de wereld. CZ is erg actief op zijn Twitterkanaal en houdt zijn community op de hoogte van alle updates en ontwikkelingen die plaats vinden op de cryptobeurs. Hij wordt omschreven als charismatisch man.
Aanbod van Binance producten
Zoals gezegd, is het aanbod crypto op Binance ontzettend groot. Je kunt hier in maar liefst 600 verschillende crypto’s handelen. Je kunt betalen in US Dollars, maar ook in Euro, net als nog een heleboel andere valuta. Ook is er een eigen Binance Cryptomunt, bekend als Binance USD.
Onze ervaringen en de daarbij horende resultaten
Over het algemeen zijn erg te spreken over onze ervaringen bij Binance. Investeren in crypto of andere financiële producten blijft een vorm van kansspel, dus zijn we er nooit zomaar van uitgegaan dat we geld zouden verdienen. Door onze verwachtingen realistisch te houden, zijn we ook niet teleurgesteld. De ervaring bij Binance was prettig en de service was prima.
Welke kosten ben je kwijt bij Binance?
Voor een transactie betaal je slechts 0.1% commissie. Dat is absoluut niet duur. Voor zover bekend, zijn er zelfs geen goedkopere alternatieven. Mocht je een grote speler zijn en meer dan 1 miljoen dollar aan handelsvolume verplaatsen in 30 dagen tijd, dan komt de commissie zelfs helemaal te vervallen. Handel je in de eigen Binance Coin, dan zijn de transactiekosten nog lager. Als je deelneemt aan het VIP-programma kun je ook kortingen krijgen.
Wat zijn de kosten die Binance in rekening brengt voor het handelen via het platform?
Op de website van Binance staat een flinke tabel met diverse soorten kosten die in rekening gebracht worden. Belangrijk om te weten is dat de kosten berekend worden over je totale handelsvolume binnen een maand. Dit handelsvolume wordt bepaald aan de hand van wat je elke 24 uur gekocht en verkocht hebt. Deze informatie wordt opgeslagen en daarna als basis voor de kostentarieven gebruikt.
In de tabel worden de volgende kosten opgesomd: handelskosten, rentepercentage op marge, handelskosten op USDS-M futures en COIN-M futures, stortings- en opnamekosten en een rentepercentage cross-collateral. Bij alle kosten wordt gerekend met een percentage naar VIP niveau. Dit niveau (tussen de nul en negen) zegt iets over het handelsvolume. Hoe meer VIP je bent, hoe minder je aan totale kosten betaalt over je handelsvolume.
VIP niveau nul geldt voor een handelsvolume van minder dan 50 BTC en VIP niveau negen bereik je wanneer je meer dan 150.000 BTC verhandelt. Het aantal BTC’s wordt ook nog in Binance’s eigen currency weergegeven, de BNB. Het is wel goed om te weten dat je BNB-kortingen en kickback-korting kunt krijgen. Ook wanneer je via je eigen netwerk nieuwe leden werft, is een korting mogelijk.
Is handelen via Binance het geld uiteindelijk waard?
Het meeste wat je aan handelskosten in het algemeen kunt betalen is 0,1%. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat je ook nog voor kosten komt te staan door jouw gekozen betaalmiddel. Met credit card kost je 1,8%, met Sofort 2% en met Etana 0,1%. Aan betalen met Advcash zijn geen extra kosten verbonden en betalen met iDeal gaat niet door een percentage over je aankopen te berekenen, want iDeal heeft een vast tarief van 1,30 euro per transactie.
Om te bepalen of de kosten die je via Binance maakt tijdens het handelen voor jou te behappen zijn, moet je kijken naar het bedrag dat je van plan bent te investeren. Ook is van belang welke strategie je wilt gaan hanteren, want bij een lange termijn strategie (waarbij je tussendoor niet vaak gaat verkopen en opnieuw gaat aankopen) heb je tussentijds dus weinig extra handelskosten. Je laat dan je aankoop zo lang staan, totdat je zover bent om je investering weer uit te laten keren.
Is Binance zijn geld waard?
Gezien het feit dat een account beginnen bij Binance gratis is en de transactiekosten laag zijn, kunnen we zeker stellen Binance de investering waard is. Je moet dan wel bereid zijn bij een internationaal platform te handelen in plaats van bij een Nederlands platform. Ook moet je al een beetje een idee hebben waarin je wilt investeren, anders raak je de weg snel kwijt.
Wat zijn onze ervaringen met Binance?
Binance biedt voor elk wat wils. Je kunt het zo simpel mogelijk houden, maar je kunt ook de diepte ingaan en op details focussen tijdens het handelen. Hiervoor zijn er zes subhandelsniveau’s ingesteld: Converteren, Klassiek, Geavanceerd, Marge, P2P en Aandelentoken. Wanneer je elk niveau een keer aangeklikt hebt, zie je snel welke voor jou het beste zal werken.
Ook het betalen via Binance werkt prettig, want je kunt uit vijf manieren kiezen:
- Betalen via bankstorting (SEPA)
- Betalen via credit card of betaalpas (VISA of Mastercard)
- Betalen via P2P-handel
- Betalen via Cashsaldo
- Betalingen verrichten door derden
Ons oordeel over de verschillende opties
Bij Binance kun je onder andere ook munten staken. Je kunt zowel aan “Locked staking” als aan “DeFi staking” doen. Locked staking houdt in dat je munten in je cryptowallet vast houdt om het blockchainnetwerk te ondersteunen. DeFi staking houdt in dat je aan de hand van zogenaamde “Smart Contract” financiële services aan gebruikers van het platform levert.
Binance auto-invest: een nieuwe optie
Binance auto-invest is een nieuwe optie, die je bijvoorbeeld ook bij Bitonic zit. Het houdt in dat je geautomatiseerd kunt beleggen, bijvoorbeeld iedere week, maand of ieder jaar. Je geeft van tevoren aan wat je periodiek precies wilt investeren en vervolgens worden deze transacties op de aangegeven tijdstippen automatisch uitgevoerd zonder dat je nog iets hoeft te doen.
Binance BNB
Binance BNB is de eigen cryptomunt waarop het BNB Chain ecosysteem draait. Je kunt de Binance net als iedere andere soort crypto verhandelden. Ook kun je de munt voor andere doeleinden inzetten. Je kunt er onder meer tokens mee aanschaffen en diensten mee winnen.
Wat zijn de voor- en nadelen van handelen via Binance?
Voordelen
Voor de beginner is converteren een fijne modus, voor de ervaren handelaar is de geavanceerde functionaliteit geschikt. Dit betekent dat er voor elk niveau een manier is om crypto te kunnen kopen en dat je ook kunt groeien binnen het platform.
Bij het aankopen en invullen van het door jou te investeren bedrag, zie je direct wat de kosten zijn die erover berekend worden.
Je kunt gebruik maken van de digitale wallet van Binance en dat is Trust Wallet.
Via de Binance Academy kun je voor jezelf een leertraject uitzetten.
Er is een Binance community die via Telegram communiceert en deze is er ook in het Nederlands. Er zijn meer dan 3000 leden waarmee je kunt sparren.
Nadelen
Bij andere crypto platformen wordt vaak aangeboden wat al onderzocht is. Natuurlijk heb je nooit garanties, maar bij Binance moet je goed zelf uitzoeken waar je in gaat investeren.
Ondanks dat je verschillende niveau’s van handelen hebt en hiervoor aparte mogelijkheden binnen Binance zijn (zoals converteren, klassiek en geavanceerd), kan het platform toch even wat zoek- en speurwerk opleveren, voordat je werkelijk geld gaat investeren. Andere platforms zijn vaak meer rechttoe rechtaan en overzichtelijker, zeker voor de beginner.
Waarom is Binance anders dan andere handelsplatforms in crypto currencies?
De tarieven voor het handelen in crypto zijn wel weer een stuk lager bij Binance dan bij veel concurrenten. Zeker wanneer je met grote bedragen gaat werken, kan dit een hoop in je portemonnee schelen. Verder werkt het platform met de verschillende niveau’s prima, zolang je maar niet vanaf dag een het hele platform wilt snappen. Het biedt groeimogelijkheden, maar je moet niet te snel willen gaan.
Het leuke – maar tegelijk vormt dit ook een extra risico – is dat je ook wat onbekendere aankopen kunt doen. Ook de community kan toegevoegde waarde hebben en bij andere aanbieders moet je vaak betalen voor een community, bij Binance betaal je niet voor een apart lidmaatschap voor de community. Je kunt hier wel kennis vandaan halen en interessante informatie delen met anderen.
Wat maakt Binance uniek ten opzichte van de concurrent?
Allereerst is Binance in meerdere de grootste cryptobroker ter wereld. Binance biedt een veilig platform waarop je privacy beschermd blijft. Ook kun je zelf instellen met welke apparaten – computers, laptops, smartphones – je op je account kunt inloggen. Een hacker kan er dus niet van buitenaf via een ander apparaat op. 10% van alle fondsen van klanten worden apart opgeslagen, zodat Binance een buffer heeft, mocht er financieel iets misgaan.
De expert spreekt
We hebben een expert gevraagd Binance eens kritisch onder de loep te nemen en tot onze opluchting geeft zij het platform een ruime voldoende. Eén ding is zeker: op Binance zijn je gegevens en cryptobezittingen veilig. Je betaalt er lage commissiekosten ten opzichte van bij de concurrent. Of Binance ook voor Nederlands het prettigste platform in gebruik is, valt te bezien.
De supportafdeling van Binance: deugt deze?
Wist je dat je 24/7 chat support kunt aanvragen bij Binance. Je kunt dus elk moment van de dag, ook in de weekenden, een klantsupportmedewerker te pakken krijgen. Er is een FAQ-pagina waarop heel wat veel gestelde vragen worden beantwoord, plus er zijn verschillende e-mailadressen om contact mee op te nemen: voor PR, voor bedrijven, een handelsdeks, voor toegang tot je account en voor bankzaken. Kortom: de supportafdeling ziet er degelijk uit.
Voor wie is Binance dan het meest geschikt?
Binance is geschikt voor crypto handelaren die dol zijn op een groot aanbod. Het aanbod is met liefst 600 verschillende crypto overweldigend groot. De handelsomgeving is erg divers. De klantenservice is prima, maar de website soms wat onoverzichtelijk. Daarom raden we Binance toch vooral aan voor mensen die al wat ervaring hebben met het handelen in crypto.
Binance kan door iedereen die geld in crypto wil steken gebruikt worden. Je kunt gewoon met iDeal of credit card betalen en kunt de Trust Wallet van Binance gebruiken om je aankopen in op te slaan. Wel zijn er richtlijnen voor de hoogte van de bedragen om te investeren. Dit houdt in dat er een minimale en maximale grens aangegeven wordt. Het minimaal te investeren bedrag ligt bij iDeal op 5 euro en bij overboekingen met je credit card op 15 euro. Het maximum is bij beiden 200.000 euro.
Wat moet je kunnen voor het gebruiken van Binance als platform?
Je moet niet helemaal blanco in de wereld van crypto stappen, maar gewoon een account bij het eerste platform dat je tegenkomt aanmaken en beginnen met geld overboeken. Doe je huiswerk en vergelijk op zijn minst 3 of 5 platforms met elkaar. Kijk naar de betrouwbaarheid, de kosten, de locatie van het bedrijf en de crypto die aangeboden worden. Zet vooral ook een buitenlands platform naast op zijn minst een Nederlandse aanbieder (of Europees in verband andere wetgeving en richtlijnen).
Begin je toch met Binance? Zoek dan goed uit welk niveau voor jou van toepassing is, zodat je niet verzuipt zodra je in het diepe springt. Verdiep je in de materie en bereid je voor op het aankopen en verkopen. Bedenk je hoe je handelsstrategie eruit gaat zien en begin voorzicht, in plaats van meteen je hele reservepotje te investeren. Lees ook wat reviews en laat die meewegen in je beslissing om wel of niet met Binance aan de slag te gaan.
Welke investering moet je bereid zijn te doen voor crypto beleggingen?
Het leuke van crypto is dat er cryptomunten die erg duur zijn (Bitcoin, Ethereum), maar ook kleine en onontdekte munten die je voor minder dan een euro kunt aanschaffen. Met andere woorden: wat en hoe je investeert kun je zelf bepalen. Je hebt echt geen duizenden euro’s nodig om in crypto te beleggen. Je kunt ook al met minder dan 100 euro gewoon uit de voeten.
Stappenplan: nu zelf met Binance aan de slag
Doorloop de volgende stappen:
- Je begint met het aanmaken van een gratis account op de Binance website
- Vul persoonsgegevens in en verifieer je identiteit op één van de aangegeven manieren
- Kies een stortmethode om geld op je account te zetten
- Vul in de zoekbalk in de crypto waarin je wilt beleggen, of scrol tot je een aantrekkelijk offer gevonden hebt
- Kies een walletadres uit om je nieuw aangekochte crypto’s naar te verplaatsen.
Updates op Binance: hoe vaak komen deze voor?
Binance is een platform met enorm veel leden en een enorm aanbod financiële producten. Je kunt er dus van uitgaan dat hier altijd wel iets te gebeuren staat. Updates vind je in de Binance Community. Hier zie je onder meer updates verschijnen over wanneer er events en andere meet-ups georganiseerd worden. Deze evenementen vinden over heel de wereld plaats. Eén van de laatste updates (5-5-’22) is dat Binance nu volledig gereguleerd is in Frankrijk.
Reviews van Binance: in bullet-points weergegeven
Bestebank.org | Bestebank ziet Binance als belangrijke speler in de crypto sector. De staat van dienst is zeer goed. Het platform is veilig en ook op technisch vlak zit het goed in elkaar. De klantondersteuning zou soms alleen wat te wensen overlaten. Hier is het één en ander aan klachten over bekend. |
Crypto.nl | Binance is een cryptobroker die aan de weg blijft timmeren en een gebruiksvriendelijke uitstraling heeft. De grootste voordelen zijn de lage handelskosten en de korting op het gebruik van de eigen Binance Coin. |
Cryptouniversity.nl | Cryptouniversity heeft goede eigen ervaringen met Binance. Het platform blijft zich ontwikkelen, onder meer met het aanbod munten en de verbetering van de communicatie. Het krijgt een gemiddeld cijfer van 9 uit 10. |
Investopedia.com | De reviewer plaatst wat vraagtekens bij het feit dat er wereldwijd landen zijn die Binance als service weren. Ook is het platform wat aan de complexe kant voor de beginner. Toch blinkt Binance uit in onder meer het aanbod. |
Meer reviews: hoe hebben anderen Binance als platform ervaren?
Omdat Binance niet in de gehele Verenigde Staten beschikbaar is en daar veel commentaar op is, zijn alleen reviews op Nederlandse of Belgische websites hieronder meegenomen:
• Trustpilot.com (met als locatie NL) is niet enthousiast over Binance. Het bedrijf scoort 2,1 van 5 sterren. Er zijn ruim 1400 reviews en nog geen 30% van de gebruikers ervaart Binance als goed of uitstekend platform. Dit houdt in dan ruim 70% van de gebruikers een matig, slecht of zeer slecht als beoordeling geeft. Er zijn problemen met de verificatie, inloggen, geld opnemen, crypto die niet aankomt in de wallet, de klantenservice en eigenlijk adviseert niemand dit platform voor beginners.
• Coingids.nl is wel te spreken over Binance. Hij gebruikt het platform nu 1,5 jaar naar tevredenheid. Wel geeft deze reviewer een link op zijn website naar Binance.
• Bestebank.org geeft geen score en is niet ontevreden over het platform. Wel geeft de reviewer aan dat er voor Nederland praktischere en vooral goedkopere platforms zijn.
• Onetime.nl geeft 4,2 van 5 sterren en is positief over de lage kosten, het handelsvolume en de betrouwbaarheid van Binance. Een groot minpunt is echter de onoverzichtelijke website met te veel keuzes. Daar moet je je doorheen kunnen worstelen.
• Reviewfabriek.nl is positief over Binance. De reviewer maakt sinds twee jaar gebruik van het platform. Voor deze persoon wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Ook deze reviewer heeft een link naar Binance voor het openen van een account (via affiliate link), waardoor de betrouwbaarheid van de review in het geding kan komen.
Eventuele alternatieven voor Binance
Beste algemene keuze | DeGiro – DeGiro is een handelsplatform waarop je in van alles en nog wat kunt investeren, van aandelen tot indexen en inmiddels ook in crypto. |
Onze persoonlijke favoriet | Litebit – Litebit is een bedrijf dat focust op crypto en je op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de markt. |
Beste budgetoptie | Bitvavo – Bitvavo staat bekend om zijn scherpe handelsprijzen (maximaal 0.25%). Deze zijn in de praktijk iets hoger dan bij Binance, maar Bitvavo is wel 100% Nederlands. |
Conclusie: is Binance een geschikt beleggingsplatform?
Review | Binance |
Samenvatting | Binance heeft een enorm aanbod crypto, doet zijn best de klantervaring te verbeteren (al zijn hier wat negatieve ervaringen over bekend) en rekent messcherpe tarieven. Het platform kan wat onoverzichtelijk zijn, dus raden we Binance alleen aan aan cryptobeleggers die al wat ervaring op zak hebben. |
Review door | De Redactie |
Beoordeling | Ons eindcijfer: 8.8 uit 10. |
Jouw vervolgstap op het gebied van beleggen
Wil je gaan beleggen in crypto? Dan kan dat bij Binance, maar het kan natuurlijk ook bij een Nederlands alternatief. De verschillen tussen de verschillende brokers zijn klein. Het komt voor een groot gedeelte neer op persoonlijke voorkeur. Onthoud dat beleggen risico’s met zich meebrengt.
Veel gestelde vragen over Binance
- Welke kosten rekent Binance?
Binance rekent een standaardtoeslag van 0.1% op transacties. Dat is al ontzettend laag, maar als je handelt met het Binance token kun je nog eens 25% extra korting krijgen op je kosten.
- Welke betaalopties heeft Binance?
Binance heeft verschillende betaalopties. Je kunt onder andere betalen met iDeal, maar ook met bankoverschrijving, met Bancontact en creditcard.
- Staat Binance in Nederland geregistreerd?
Binance streeft ernaar in elk land waarin het actief is geregistreerd te staan. Op dit moment staat Binance echter nog niet geregistreerd bij DNB: De Nederlandsche Bank. Toch ben je als gebruiker niet officieel illegaal bezig als je besluit te handelen via het Binance platform.
- Hoe kom je met Binance in contact?
Binance is 24/7 bereikbaar via chat. Dat betekent dat je ook tijdens feestdagen, in weekenden, ’s avonds en ’s nachts met een medewerker kunt chatten. Verder heeft Binance meerdere e-mailadressen waar je terecht kunt met vragen of opmerken. Ook is er een zeer uitgebreide FAQ sectie waar je op allerlei soorten veel gestelde vragen het antwoord kunt vinden.
Gratis media over/van Binance: ontdek nog meer over Binance
- Bekijk de Binance Blog met updates en nuttige informatie: https://www.binance.com/en/blog/markets/binance-is-now-a-fully-regulated-digital-asset-service-provider-in-france-421499824684903809
- De Binance Exchange gebruiken: een YouTube uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=adXa9SgAmMw
- Het Binance News platform met nieuwsupdates: https://www.binance.com/en/news.
Conclusie: Zou jij moeten investeren in crypto via Binance of niet?
De vraag is niet zozeer of je via Binance moet investeren, maar meer of je dit nog wel wilt. De mensen die minder ervaring hadden met investeren in crypto en die reviews hebben geschreven over Binance, zijn niet erg te spreken over het platform. Er zijn veel problemen en het is moeilijk of zelfs onmogelijk om een reactie van de klantenservice te krijgen en medewerking te krijgen om de problemen op te lossen.
Ook in andere landen is men niet vaak lovend over Binance. Vooral het uit laten betalen van je verkopen lijkt dramatisch te verlopen. Een reviewer schrijft dat zijn investering verdrievoudigd was en dat hij – toen hij dit bedrag uit wilde laten betalen – geen opdracht hiertoe kon geven en zelfs zijn account niet meer toegankelijk was. Uiteindelijk wil je voor je investering natuurlijk wel een keer wat terug, dat is het hoofddoel van elke investering. Als je alleen maar geld een kant op kunt sturen en vervolgens kunt fluiten naar je ingelegde vermogen (plus de winst die je zou hebben behaald en waar je gewoon recht op had), houdt het avontuur toch al weer snel op.
Wanneer je meer ervaring hebt, kun je wellicht prima met Binance als platform overweg. Je moet ook niet alle ervaringen over een kam scheren. Er zijn ook echt mensen die geen problemen hebben en prima hun weg op het platform weten te vinden. Mochten zich dan dezelfde problemen voordoen, dan was je in ieder geval gewaarschuwd en mag je je best gaan doen om met de klantenservice in contact te komen en je probleem opgelost te krijgen.
Hieronder koop je eenvoudig crypto bij Bitvavo met Ideal
Op jouw succes!