Is IBA Coaching een goed leerplatform over vastgoed? Wat vinden wij van hun vastgoed-tools, -coaching en -cursussen? Hoe goed verloopt bijvoorbeeld het contact met IBA Coaching en hebben ze gedegen vastgoed-kennis? Lees verder voor onze review en ervaringen.

Review: Lukt het jou om zonder eigen vermogen via IBA coaching inkomen te genereren door in vastgoed te investeren?

Het klinkt mooi: zonder eigen vermogen elke maand toch extra inkomen binnen krijgen. Hoe doen mensen dat toch en wat is hun geheim? Je wilt niet te veel risico lopen natuurlijk, want anders had je al wel voor investeren in vastgoed gekozen als je wel voldoende spaargeld op je rekening had staan. Als je al geld over houdt, is het makkelijk om te voor elke vorm van investering te kiezen. Dus hoe werkt dat dan via IBA coaching?

Belangrijke disclaimer vooraf

Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en zou alleen gedaan moeten worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Investeren zonder eigen vermogen: dat is toch te mooi om waar te kunnen zijn?

In principe zou je – als je altijd maar net genoeg salaris hebt om het de hele maand te redden – niet moeten nadenken over investeren en bewust risico’s lopen met geld dat je eigenlijk niet hebt. Je hebt dan genoeg andere zaken aan je hoofd, zoals elke maand toch proberen iets aan de kant te zetten, zodat je een keertje op vakantie kunt, of een bedrag reserveren voor als er in huis een keer iets gerepareerd of vernieuwd moet worden (zoals een koelkast of kozijn).

Toch zijn er mensen die niet kunnen sparen, maar wel willen investeren in hun toekomst. Ze hebben wel een beetje geld over aan het einde van de maand, maar zetten dit niet elke keer op hun spaarrekening, waardoor het snel op gaat aan extra kleren die ze eigenlijk niet nodig hebben, decoraties voor in huis die regelmatig vervangen worden of andere spullen die niet essentieel zijn.

Het is leuk om te gaan shoppen en bij het tuincentrum het ene jaar een nieuwe tuinmeubelset te kopen en het andere jaar weer een zwembad voor de hete zomers in Nederland. Maar het gaat dan altijd om spullen die snel hun waarde verliezen, veel onderhoud vragen of snel kapot gaan. Je kunt het jaar erop de boel wel via Marktplaats verkopen, maar het levert nooit meer op wat je eraan uitgegeven hebt. Er zijn echter andere manieren om te investeren in een betere toekomst.

Wie of wat is IBA Coaching?

Achter IBA Coaching zitten drie mensen: Chantalle en Marijn Noordermeer en Wouter Bothoff. Chantalle en Marijn zijn ooit zelf begonnen met het investeren in vastgoed en willen hun kennis en ervaring nu delen met anderen, zodat zij ook financieel onafhankelijk kunnen worden. Het tweetal wordt ondersteund door Wouter, die weer expert is op het gebied van marketing en digitaal ondernemen.

De kracht van dit team zit in het kunnen vertalen van hun eigen ervaringen naar wat dit kan betekenen voor anderen. Je hoeft namelijk niet stinkend rijk te zijn om in de vastgoedbranche aan de slag te kunnen gaan. Met vele praktijkvoorbeelden en rekenscenario’s leggen ze tijden hun vastgoed training uit hoe ze zelf begonnen zijn en daarna via een duidelijke strategie te werk zijn gegaan.

Wat zijn onze ervaringen met IBA Coaching?

Het klinkt nog steeds te mooi om waar te zijn als iemand je zegt dat je zonder eigen geld in panden of huizen kunt investeren. Je denkt toch altijd dat je hier – met jouw salaris of saldo op je bankrekening – niet geschikt voor bent. De ervaring met Chantalle en Marijn leert echter dat er slimmigheden zijn waar je niet altijd bij stil staat. Dit wordt je op een praktische en begrijpelijke wijze uitgelegd, waardoor je wel kansen begint te zien. Dat is de start van het vastgoed avontuur voor jou.

Wat zijn de kosten van de vastgoed producten bij IBA Coaching?

Je kunt vier jaar vastgoed op het hbo gaan studeren of een workshop beleggen in vastgoed gaan doen, maar hiervoor betaal je altijd. Bij IBA Coaching is de online vastgoed training gratis. Je kunt je deelname aan de training kenbaar maken door je gegevens achter te laten via een pop-up op de website. Er staat dan aangegeven welke datum op dat moment beschikbaar is en hoe laat de training start. Naam, e-mailadres en telefoonnummer is genoeg om 60 minuten training te kunnen volgen.

Wil je liever eerst wat lezen over in vastgoed investeren zonder dat je zelf eigen vermogen tot je beschikking hebt? Dan is er een boek van IBA Coaching dat je kunt bestellen. Het Vastgoed Boek kost 9,97 euro en je ontvangt het digitaal in je mailbox. Bij de aankoop van het boek krijg je ook nog een gratis eerste gesprek met IBA Coaching en hierin kun je je strategie met ze bespreken.

Ben je al overtuigd van de kwaliteit van IBA Coaching of ben je na het lezen van het boek en de gratis training overstag gegaan? Dan is er de IBA Vastgoed Cursus om via een bewezen stappenplan succesvol in vastgoed te gaan handelen. Deze uitgebreide online cursus kost je 2197 euro en je kunt na inschrijving en betaling direct starten.

Is de IBA Vastgoed Cursus het geld waard?

Elke cursus die je bewust kiest om te gaan volgen, levert je iets op. Het bedrag is niet mis, maar tegelijkertijd geeft het je voldoende aanknooppunten om vlot met investeren aan de slag te gaan. Het is ook geen vierjarige hbo opleiding waarvoor je bijna vier keer zoveel betaalt. Je krijgt dan ook geen erkend diploma of iets dergelijks als je de cursus eenmaal afgerond hebt. Wat je wel krijgt is alel tools in handen om eindelijk met je eerst vastgoedaankopen te starten en hoe je dit financiert.

Wat zijn de voor- en nadelen van de IBA producten?

Voordelen
 De gratis training en het Vastgoed Boek zijn beiden producten die ter kennismaking niks kosten of niet duur zijn, waardoor je kunt aftasten of de Vastgoed Cursus of Coaching door IBA iets voor jou is.
 De Vastgoed Cursus heeft alle elementen in zich om te begrijpen hoe je zonder eigen vermogen toch in de vastgoed wereld terecht kunt komen.
 Je krijgt heel veel bonussen bij de cursus, zoals voorbeelden van documenten die je nodig kunt gaan hebben en die je niet meer zelf hoeft op te stellen.
 Betaal je voor de cursus? Dan krijg je een maand gratis toegang tot de community en het netwerk van IBA.
 Ook al betaal je eenmalig voor de cursus, je blijft de rest van je leven toegang tot de cursus behouden. Ook als er nieuwe inhoud aan de cursus toegevoegd wordt, kun je hier van genieten en in je voordeel laten uitpakken.
Nadelen
 Als je geen geld hebt om in vastgoed te investeren, is bijna 2200 euro voor een cursus veel geld. Om er een gevoel bij te krijgen of deze cursus echt wel iets voor jou is, kun je beter eerst de gratis training volgen.
 Veel van de gratis bonussen bij dit soort cursussen zijn ook gewoon op internet te vinden. Je moet dan alleen weten waar je naar moet zoeken en de voorbeelden die je vindt kunnen vertalen naar jouw eigen document.
 Je hoeft niet superintelligent te zijn om te durven investeren, maar je moet wel de voorbeelden van investeren zonder eigen vermogen (en de gevolgen daarvan) kunnen snappen. Pas dan weet je of je het juiste karakter hebt om dit te kunnen doen.
 Meestal is een gratis training vooral een promotiepraatje voor de echte cursus, waarvoor je wel moet betalen. Je steekt er niet altijd heel veel van op en hier kun je beter op voorbereid zijn. Vraag je dan ook af wat je minimaal te weten wilt komen en of je nog contact met IBA Coaching opneemt om te kijken of jouw vragen ook werkelijk in de uitgebreide cursus aan bod zullen komen.

Voor wie is IBA Coaching geschikt?

Iedereen die al eens heeft overwogen om iets met vastgoed te gaan doen, kan uit de voeten met de producten van IBA Coaching. Afhankelijk van hoe zeker je erover bent of je de Vastgoed Cursus wilt gaan doen, kun je nog overwegen om met andere producten (boek, gratis training van een uur) te starten.

Vooral mensen die vanuit de praktijk willen horen hoe investeren in vastgoed in zijn werk gaat en liever niet met hun neus in hun vrije tijd de boeken in duiken, hebben baat bij IBA Coaching. Als je het moeilijk vindt om te begrijpen hoe investeren zonder eigen geld werkt, laten ze je duidelijk voorbeelden zien (met visuele uitleg erbij) hoe dit in zijn werk gaat.

Wat moet je ervoor over hebben om met IBA Coaching te starten?

Zoals al gezegd heb je wel bijna 2200 euro nodig voor de officiële vastgoed cursus. Je kunt dit niet in termijnen betalen, alhoewel het blijkbaar wel mogelijk is om een kortingscode in te vullen tijdens de aanmeldprocedure. Wat of hoeveel die korting inhoudt, is niet bekend. Verder moet je een gezonde dosis nieuwsgierigheid hebben en willen leren hoe het financiële plaatje achter investeringen eruit ziet. Pas dan weet je of je dit ook kunt en wilt nastreven.

Stappenplan om goed in vastgoed investeringen te worden

Om steeds groter te kunnen worden draait het vooral erom je nieuw gegenereerde inkomsten weer om te durven zetten in nieuwe investeringen. Dat kan binnen vastgoed, maar dat kan ook door op andere manieren te beleggen. Wanneer je het trucje van IBA Coaching door hebt, weet je wat er mogelijk is. Het gaat er dan vooral om of je tevreden bent met wat het je oplevert en hoeveel tijd en energie je erin moet stoppen en of het je dat waard is.

Durf je meer risico te lopen? Dan kan dat door voor andere manieren van beleggen te kiezen, zoals het investeren in aandelen, grondstoffen of digitale valuta. Met gelijk risico door blijven gaan, kan inhouden dat je binnen de vastgoed branche blijft, maar misschien ander soort vastgoed wilt proberen. Wil je meer binding en ook best wat meer tijd investeren en persoonlijk betrokken raken bij je vastgoed projecten? Dan kun je van zakelijke panden overstappen op vakantiewoningen.

Groeien kan zowel in de lengte en de breedte of diagonaal. Het ligt er maar helemaal aan hoe je de opstartfase doorgekomen bent. Bedenk als het goed gaat en als het naar meer smaakt, wat je plan gaat zijn en hoe je tussentijds blijft evalueren om op het juiste pad te blijven met je investeringen. Er is een cyclische aanpak nodig om je bewust te blijven van het potentieel van je vastgoed en je mogelijkheden om verder te investeren.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met IBA Coaching en hun producten?

• Dereviewbaas.nl is positief over IBA Coaching en geeft 9,4 van 10 punten. De inhoud van de cursus is uitgebreid en leuk om te volgen. Daarnaast worden ook de risico’s belicht, zodat je niet alleen maar mooie verhalen te horen krijgt. De reviewer heeft wel een link via zijn eigen website naar de cursus.
• Bedrijvenconsultant.nl is ook enthousiast, vooral omdat de drempel laag is en er vanuit persoonlijke ervaringen gesproken wordt. Er is een goede koppeling tussen de theorie en de praktijk en er is aandacht voor je eigen sterkten en zwakten die een rol kunnen spelen bij durven investeren.

Conclusie: zou je de Vastgoed Cursus bij IBA Coaching moeten volgen ja of nee?

Als je al 100% zeker weet dat je met vastgoed verder wilt gaan in je toekomst, dan is de cursus geen verkeerd idee. Twijfel je toch nog? Verdiep je dan eerst in het algemeen in vastgoed en het onderwerp investeren op zich. Zodra je de theorie een beetje onder de knie hebt, voel je vanzelf of je warm bent geworden van vastgoed en het een kans wilt geven.

Er zijn echter vele vastgoed cursussen te vinden. Sommigen vinden klassikaal plaats bij jou in de buurt en de een vindt dit prettiger dan de ander. Je kunt dan live met de trainers praten en direct je vragen aan hen stellen. Je kunt bij je medecursisten vragen wat hun doel is en hoe zij dit aan denken te pakken. Dat kan ook leerzaam zijn.

De ander vindt een online cursus juist weer prettiger dan ergens fysiek op een bepaalde dag en tijd naartoe te moeten. Het persoonlijke element van IBA Coaching voegt wel een prettige touch aan de digitale cursus toe, waardoor je veel beter kunt begrijpen wat er nodig is om te investeren in vastgoed. Wellicht is dat dan toch jouw motivatie om voor deze vastgoed cursus te gaan.

Op jouw succes!