Is IBA Coaching een goed leerplatform over vastgoed? Wat vinden wij van hun vastgoed-tools, -coaching en -cursussen? Hoe goed verloopt bijvoorbeeld het contact met IBA Coaching en hebben ze gedegen vastgoed-kennis? Veel mensen zijn tegenwoordig bang opgelicht te worden door vastgoedcursussen, dus we waren extra kritisch toen we de IBA-producten kochten. Lees verder voor onze review en ervaringen.

Inhoud van deze pagina:

Review: Lukt het jou om zonder eigen vermogen via IBA coaching inkomen te genereren door in vastgoed te investeren?

Het klinkt mooi: zonder eigen vermogen elke maand toch extra inkomen binnen krijgen. Hoe doen mensen dat toch en wat is hun geheim? Je wilt niet te veel risico lopen natuurlijk, want anders had je al wel voor investeren in vastgoed gekozen als je wel voldoende spaargeld op je rekening had staan. Als je al geld over houdt, is het makkelijk om te voor elke vorm van investering te kiezen. Dus hoe werkt dat dan via IBA coaching?

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

IBA Coaching: een kritische, volledige review

Heb jij al gehoord van IBA coaching? Dit is een coaching platform dat ernaar streeft jou financiële vrijheid te geven. Hoe dat in zijn werk gaat? Aan de hand van investeringen in vastgoed. De kans is groot dat je nog nooit in vastgoed geïnvesteerd hebt, maar IBA coaching laat zien dat het makkelijker is dan je misschien had gedacht. In dit artikel een uitgebreide review.

IBA Coaching: onze zoektocht naar de ideale vastgoedinvestering

Investeren in vastgoed kan heel veel geld opleveren, dat weten we op de redactie al een tijdje. Maar ja, dan moet je wel weten wat je doet. Als je nog geen ervaring hebt met vastgoed, is het knap lastig om het wereldje in te stappen. Het zijn immers toch al snel grote bedragen die je investeert. Daarom vinden wij initiatieven als IBA Coaching zo interessant. Met een cursus van IBA coaching wordt investeren in vastgoed ineens heel toegankelijk.

Wat maakt ons geschikt als reviewers op financieel gebied?

Op financieel vlak staan wij ons mannetje. Dat geldt ook voor ondernemen. We hebben namelijk het één en ander aan ervaring aan het laten rollen van het balletje. Investeren is niets nieuws voor ons. Ook vastgoed is ons niet helemaal onbekend. We hebben flink wat ondernemersplatforms en coaching cursussen gereviewd: we kunnen kaf prima van koren scheiden.

Blijf kritisch op het aanbod vastgoedcursussen

Investeren in vastgoed is investeren met grote geldbedragen. Je moet niet zomaar je geld in het eerste het beste project steken. Een goede vastgoedcursus zal eerst uitgebreid vertellen wat goede investeringen zijn en wat niet. Je krijgt een uitgebreide beschrijving van hoe je het aan moet pakken en welke valkuilen je moet zien te voorkomen. Kies daarom altijd voor kwaliteit.

IBA Coaching: scepsis was onze eerste indruk

IBA Coaching belooft je financiële vrijheid en een toekomst waarin je niet altijd hard hoeft te werken. Dat zijn natuurlijk nogal grote beloften. De oprichters van IBA Coaching zijn een succesverhaal, maar of jij net zo succesvol wordt met beleggen in vastgoed valt nog te bezien.

Wat beloven vastgoedadviseurs zoal? Moet je dit met een korreltje zout nemen?

Een vastgoedadviseur zal je beloven alle ins en outs van de vastgoedwereld te laten zien. Ook word je misschien wel beloofd dat je onontdekte pareltjes op de vastgoedmarkt te zien krijgt. Maar ja, met zoveel investeerders op de markt, hoe groot is dan de kans dat jij iets vindt dat je met winst kunt verkopen? Zeker nu er veel meer vraag is naar woningen dan aanbod. Een beetje scepsis is dus op zijn plek. Laten we eerst maar eens kijken naar wat IBA Coaching biedt.

Op deze criteria beoordelen wij een vastgoedadviseurs

Een vastgoedcursus aanbieder als IBA Coaching beoordelen we op het volgende:

 • Is de cursus scherp geprijsd? Krijg je waar voor je geld (hoe zit het met de prijs-kwaliteit)?
 • Geeft de cursus voldoende informatie over alle wetten en regels waar je mee te maken krijgt?
 • Krijg je voldoende inzichten aan de hand van casestudies?
 • Word je ook tijdens je eigen vastgoedaankoop en -verkoop begeleid?
 • Kun je vragen stellen tijdens de cursus en worden deze voldoende goed beantwoord?
 • Is er ook na afronding van de cursus nog mogelijkheid om begeleiding in te schakelen of steun te vragen?
 • Word je voldoende gewaarschuwd voor de valkuilen van vastgoed beleggen?

IBA Coaching in de praktijk getest: onze onderzoeksdata uitgewerkt

Verschillende leden van onze redactie hebben de IBA Coaching cursus afgelegd. Over het algemeen zijn we erg te spreken over de opbouw van de cursus. Er komt voldoende aan bod en er wordt voldoende aandacht besteed aan de vragen van de cursisten. Bovendien is er genoeg ruimte en zijn er voldoende mogelijkheden voor de cursisten om van elkaar te leren.

In het kort: wat is IBA Coaching precies?

IBA Coaching is een coaching platform gericht op het onderwijzen van mensen die geïnteresseerd zijn in het investeren van vastgoed of hier misschien al actief in zijn. De cursus heeft zowel de beginnende vastgoed belegger als de meer ervaren speler wat te bieden.

Wie of wat is IBA Coaching?

Achter IBA Coaching zitten drie mensen: Chantalle en Marijn Noordermeer en Wouter Bothoff. Chantalle en Marijn zijn ooit zelf begonnen met het investeren in vastgoed en willen hun kennis en ervaring nu delen met anderen, zodat zij ook financieel onafhankelijk kunnen worden. Het tweetal wordt ondersteund door Wouter, die weer expert is op het gebied van marketing en digitaal ondernemen.

De kracht van dit team zit in het kunnen vertalen van hun eigen ervaringen naar wat dit kan betekenen voor anderen. Je hoeft namelijk niet stinkend rijk te zijn om in de vastgoedbranche aan de slag te kunnen gaan. Met vele praktijkvoorbeelden en rekenscenario’s leggen ze tijden hun vastgoed training uit hoe ze zelf begonnen zijn en daarna via een duidelijke strategie te werk zijn gegaan.

De bedenkers achter IBA Coaching

IBA Coaching is opgericht door een tweetal: Marijn en Chantalle. Zij zijn sinds hun dertigste actief in vastgoed en hiermee financieel vrij geworden. In hun cursussen delen zij de kennis die zij door de loop der jaren hebben opgedaan, plus hun unieke succesformule. Marijn Noordermeer stopte al op zijn achttiende met school. Hij is iemand die liever leert in de praktijk. Ook Chantalle heeft niet verder gestudeerd na het behalen van haar Atheneum.

IBA Coaching: aanbod van producten

IBA Coaching biedt behalve de Online Vastgoed Cursus ook de zogenaamde Vastgoed Reis aan, plus aanvullende diensten zoals video’s en een blog. Hieronder bespreken we alles in meer detail. Wel willen we je meegeven dat er genoeg te kiezen is voor elk kennisniveau.

Onze testervaringen: welke resultaten hebben we bereikt?

IBA Coaching heeft ons zeker nuttige en praktische tips gegeven, waarmee we onze kennis van vastgoed en vastgoedinvesteringen aanzienlijk hebben verrijkt. Handelen in vastgoed zat ons misschien nog niet in het bloed, maar het was wel iets dat ons boeide en bezighield. Inmiddels heeft de redactie zijn eerste (zij het nog bescheiden) succesje kunnen bijschrijven.

Welke kosten ben je bij IBA Coaching kwijt?

Wat zijn de kosten van de vastgoed producten bij IBA Coaching? Omdat IBA Coaching verschillende diensten aanbiedt, lopen de kosten uiteen. Voor een uitgebreide cursus ben je ruim 2.000 euro kwijt, maar je kunt ook een los boek aanschaffen of lid worden van de IBA Coaching Community, waarmee je kosten natuurlijk veel lager zijn.

Je kunt vier jaar vastgoed op het hbo gaan studeren of een workshop beleggen in vastgoed gaan doen, maar hiervoor betaal je altijd. Bij IBA Coaching is de online vastgoed training gratis. Je kunt je deelname aan de training kenbaar maken door je gegevens achter te laten via een pop-up op de website. Er staat dan aangegeven welke datum op dat moment beschikbaar is en hoe laat de training start. Naam, e-mailadres en telefoonnummer is genoeg om 60 minuten training te kunnen volgen.

Wil je liever eerst wat lezen over in vastgoed investeren zonder dat je zelf eigen vermogen tot je beschikking hebt? Dan is er een boek van IBA Coaching dat je kunt bestellen. Het Vastgoed Boek kost 9,97 euro en je ontvangt het digitaal in je mailbox. Bij de aankoop van het boek krijg je ook nog een gratis eerste gesprek met IBA Coaching en hierin kun je je strategie met ze bespreken.

Ben je al overtuigd van de kwaliteit van IBA Coaching of ben je na het lezen van het boek en de gratis training overstag gegaan? Dan is er de IBA Vastgoed Cursus om via een bewezen stappenplan succesvol in vastgoed te gaan handelen. Deze uitgebreide online cursus kost je 2197 euro en je kunt na inschrijving en betaling direct starten.

Is de IBA Vastgoed Cursus het geld waard?

Jazeker, voor de investering die je maakt wel. De volledige vastgoed cursus is ontzettend uitgebreid. Je leert hier niet alleen de basis, maar ook meer gevorderde aspecten van de vastgoedwereld. Kortom: als je aan de hand van deze cursus van plan bent actief in vastgoed te gaan handelen, zul je je kosten zeker terugverdienen. Dat geldt ook voor de andere diensten.

Elke cursus die je bewust kiest om te gaan volgen, levert je iets op. Het bedrag is niet mis, maar tegelijkertijd geeft het je voldoende aanknooppunten om vlot met investeren aan de slag te gaan. Het is ook geen vierjarige hbo opleiding waarvoor je bijna vier keer zoveel betaalt. Je krijgt dan ook geen erkend diploma of iets dergelijks als je de cursus eenmaal afgerond hebt. Wat je wel krijgt is alel tools in handen om eindelijk met je eerst vastgoedaankopen te starten en hoe je dit financiert.

Investeren zonder eigen vermogen: dat is toch te mooi om waar te kunnen zijn?

In principe zou je – als je altijd maar net genoeg salaris hebt om het de hele maand te redden – niet moeten nadenken over investeren en bewust risico’s lopen met geld dat je eigenlijk niet hebt. Je hebt dan genoeg andere zaken aan je hoofd, zoals elke maand toch proberen iets aan de kant te zetten, zodat je een keertje op vakantie kunt, of een bedrag reserveren voor als er in huis een keer iets gerepareerd of vernieuwd moet worden (zoals een koelkast of kozijn).

Toch zijn er mensen die niet kunnen sparen, maar wel willen investeren in hun toekomst. Ze hebben wel een beetje geld over aan het einde van de maand, maar zetten dit niet elke keer op hun spaarrekening, waardoor het snel op gaat aan extra kleren die ze eigenlijk niet nodig hebben, decoraties voor in huis die regelmatig vervangen worden of andere spullen die niet essentieel zijn.

Het is leuk om te gaan shoppen en bij het tuincentrum het ene jaar een nieuwe tuinmeubelset te kopen en het andere jaar weer een zwembad voor de hete zomers in Nederland. Maar het gaat dan altijd om spullen die snel hun waarde verliezen, veel onderhoud vragen of snel kapot gaan. Je kunt het jaar erop de boel wel via Marktplaats verkopen, maar het levert nooit meer op wat je eraan uitgegeven hebt. Er zijn echter andere manieren om te investeren in een betere toekomst.

De belangrijkste cursus: De Online Vastgoed Cursus

We grijpen de stier meteen bij zijn hoorn en bespreken de volledige Online Vastgoed Cursus. Deze biedt:

 • Liefst 12 maanden vastgoed coaching
 • Live sessies waarbij je vragen kunt stellen aan Marijn en Chantalle
 • Je krijgt toegang tot tal van instructievideo’s die je kan bekijken wanneer het jou uitkomt
 • Je houdt de rest van je leven toezicht tot alle kennis die IBA Coaching online deelt, ook als er nieuw cursusmateriaal beschikbaar komt
 • Het pakket bestaat uit 9 modules met een stappenplan van A tot Z voor hoe je in vastgoed kan investeren
 • Ook krijg je verschillende casussen uit de praktijk en rekensheets om je nieuw opgedane kennis in de praktijk te brengen
 • Documenten als inspectierapporten, koopovereenkomsten en huurovereenkomsten zijn uitgebreid beschikbaar
 • Voor de volledige cursus betaal je in totaal 2.197 euro.
 • Pakket: IBA Vastgoedreis

Let op: de IBA Vastgoedreis vindt alleen op selectie plaats. In totaal duurt de reis 6 maanden. Verder:

 • Zijn er verschillende momenten dat je andere leden en de begeleiders ontmoet
 • Er vindt uitgebreid contact via WhatsApp plaats
 • Ook vindt er constante monitoring vanuit de begeleiders plaats
 • De begeleiding is intensief – als deelnemer krijg je ook verschillende
 • privésessies.

Vastgoed Investering Netwerk

Wat houdt IBA Membership in? In feite is dit een netwerkgroep waaraan je de volgende voordelen kunt ontlenen:

 • Hier kun je 24/7 met andere investeerders sparren
 • Vastgoed nieuws wordt hier geüpload
 • Er vinden ook verschillende off-market deals plaats
 • In de community zijn ook live sessies met Marijn en Chantalle
 • Tot slot: lidmaatschap kost 10 euro in de maand.

IBA Coaching Boek

Eerst kleinschalig beginnen met het vergroten van je kennis over vastgoed? Kies dan voor het IBA Coaching Boek.

 • Met dit boek leer je hoe je kunt investeren in vastgoed zonder eigen vermogen te gebruiken
 • Het boek is ook voor mensen met 0.0 ervaring
 • Je leert beter onderhandelen
 • Er worden trucjes gedeeld voor het aankopen onder marktwaarde, ook in een ongunstige markt
 • Al ruim 6.000 exemplaren over de toonbank gegaan
 • Het boek kost normaal gesproken 19,99 euro, maar je kunt het op de website via een speciale link ook gratis krijgen.

Wat maakt IBA Coaching uniek ten opzichte van zijn concurrenten?

IBA Coaching is opgericht door twee “selfmade” vastgoedinvesteerders, die met minimale vooropleiding toch succesvol zijn geworden. Door de coaches wordt er altijd goed gekeken naar wat jouw persoonlijke situatie is – hoe jij in het leven staat en waar je behoefte aan hebt. Elke oplossing is op maat gemaakt. Een ander voordeel is dat je bij IBA Coaching geheel vrijblijvend een strategiegesprek kunt inplannen, waarin gekeken wordt wat mogelijk is voor jou.

Expert aan het woord: een telefoongesprek met antwoorden

We hebben onze financieel expert opgebeld en hem gevraagd meer duidelijkheid te verschaffen over wat IBA Coaching precies te bieden heeft. Tot onze vreugde was hij erg enthousiast over het aanbod. IBA Coaching biedt voldoende handvatten voor elke vastgoed investeerder en geeft je de nodige begeleiding om te voorkomen dat je grote blunders begaat.

Wat zijn onze ervaringen met IBA Coaching?

Het klinkt nog steeds te mooi om waar te zijn als iemand je zegt dat je zonder eigen geld in panden of huizen kunt investeren. Je denkt toch altijd dat je hier – met jouw salaris of saldo op je bankrekening – niet geschikt voor bent. De ervaring met Chantalle en Marijn leert echter dat er slimmigheden zijn waar je niet altijd bij stil staat. Dit wordt je op een praktische en begrijpelijke wijze uitgelegd, waardoor je wel kansen begint te zien. Dat is de start van het vastgoed avontuur voor jou.

Wat zijn de voor- en nadelen van de IBA producten?

Voordelen

 De gratis training en het Vastgoed Boek zijn beiden producten die ter kennismaking niks kosten of niet duur zijn, waardoor je kunt aftasten of de Vastgoed Cursus of Coaching door IBA iets voor jou is.
 De Vastgoed Cursus heeft alle elementen in zich om te begrijpen hoe je zonder eigen vermogen toch in de vastgoed wereld terecht kunt komen.
 Je krijgt heel veel bonussen bij de cursus, zoals voorbeelden van documenten die je nodig kunt gaan hebben en die je niet meer zelf hoeft op te stellen.
 Betaal je voor de cursus? Dan krijg je een maand gratis toegang tot de community en het netwerk van IBA.
 Ook al betaal je eenmalig voor de cursus, je blijft de rest van je leven toegang tot de cursus behouden. Ook als er nieuwe inhoud aan de cursus toegevoegd wordt, kun je hier van genieten en in je voordeel laten uitpakken.

Nadelen

 Als je geen geld hebt om in vastgoed te investeren, is bijna 2200 euro voor een cursus veel geld. Om er een gevoel bij te krijgen of deze cursus echt wel iets voor jou is, kun je beter eerst de gratis training volgen.
 Veel van de gratis bonussen bij dit soort cursussen zijn ook gewoon op internet te vinden. Je moet dan alleen weten waar je naar moet zoeken en de voorbeelden die je vindt kunnen vertalen naar jouw eigen document.
 Je hoeft niet superintelligent te zijn om te durven investeren, maar je moet wel de voorbeelden van investeren zonder eigen vermogen (en de gevolgen daarvan) kunnen snappen. Pas dan weet je of je het juiste karakter hebt om dit te kunnen doen.
 Meestal is een gratis training vooral een promotiepraatje voor de echte cursus, waarvoor je wel moet betalen. Je steekt er niet altijd heel veel van op en hier kun je beter op voorbereid zijn. Vraag je dan ook af wat je minimaal te weten wilt komen en of je nog contact met IBA Coaching opneemt om te kijken of jouw vragen ook werkelijk in de uitgebreide cursus aan bod zullen komen.

Waarom kiezen voor IBA Coaching in plaats van gratis Google of YouTube advies?

Een simpel antwoord volstaat: bij IBA Coaching krijg je kwaliteit, terwijl de kans enorm groot is dat je met gratis advies op YouTube of Google maar gedeelte informatie krijgt waar je niets mee kunt.

De supportafdeling van IBA Coaching: top of flop?

IBA Coaching heeft een contactformulier op de website waar je terecht kunt met al vragen. Mocht je echt een uitgebreide vraag hebben over wat er precies mogelijk is op het gebied van vastgoed voor jouw situatie, dan kun je een telefonisch IBA Coaching Strategiegesprek van liefst een uur inplannen. Je betaalt hier behalve de telefoonkosten niets voor. Dat is goede service. Uit onze ervaring is ook wel gebleken dat mailvragen snel beantwoord worden.

Voor wie is IBA Coaching geschikt?

IBA Coaching is voor iedereen die serieus overweegt om in vastgoed te investeren. Dat kan met grote, maar ook met minder grote bedragen. Vereisten zijn natuurlijk wel dat je bereid bent te leren en ook risico durft te nemen. Investeren is nooit zonder enige mate van risico.

Iedereen die al eens heeft overwogen om iets met vastgoed te gaan doen, kan uit de voeten met de producten van IBA Coaching. Afhankelijk van hoe zeker je erover bent of je de Vastgoed Cursus wilt gaan doen, kun je nog overwegen om met andere producten (boek, gratis training van een uur) te starten.

Vooral mensen die vanuit de praktijk willen horen hoe investeren in vastgoed in zijn werk gaat en liever niet met hun neus in hun vrije tijd de boeken in duiken, hebben baat bij IBA Coaching. Als je het moeilijk vindt om te begrijpen hoe investeren zonder eigen geld werkt, laten ze je duidelijk voorbeelden zien (met visuele uitleg erbij) hoe dit in zijn werk gaat.

Wat moet je ervoor over hebben om met IBA Coaching te starten?

Zoals al gezegd heb je wel bijna 2200 euro nodig voor de officiële vastgoed cursus. Je kunt dit niet in termijnen betalen, alhoewel het blijkbaar wel mogelijk is om een kortingscode in te vullen tijdens de aanmeldprocedure. Wat of hoeveel die korting inhoudt, is niet bekend. Verder moet je een gezonde dosis nieuwsgierigheid hebben en willen leren hoe het financiële plaatje achter investeringen eruit ziet. Pas dan weet je of je dit ook kunt en wilt nastreven.

Stappenplan om goed in vastgoed investeringen te worden

Om steeds groter te kunnen worden draait het vooral erom je nieuw gegenereerde inkomsten weer om te durven zetten in nieuwe investeringen. Dat kan binnen vastgoed, maar dat kan ook door op andere manieren te beleggen. Wanneer je het trucje van IBA Coaching door hebt, weet je wat er mogelijk is. Het gaat er dan vooral om of je tevreden bent met wat het je oplevert en hoeveel tijd en energie je erin moet stoppen en of het je dat waard is.

Durf je meer risico te lopen? Dan kan dat door voor andere manieren van beleggen te kiezen, zoals het investeren in aandelen, grondstoffen of digitale valuta. Met gelijk risico door blijven gaan, kan inhouden dat je binnen de vastgoed branche blijft, maar misschien ander soort vastgoed wilt proberen. Wil je meer binding en ook best wat meer tijd investeren en persoonlijk betrokken raken bij je vastgoed projecten? Dan kun je van zakelijke panden overstappen op vakantiewoningen.

Groeien kan zowel in de lengte en de breedte of diagonaal. Het ligt er maar helemaal aan hoe je de opstartfase doorgekomen bent. Bedenk als het goed gaat en als het naar meer smaakt, wat je plan gaat zijn en hoe je tussentijds blijft evalueren om op het juiste pad te blijven met je investeringen. Er is een cyclische aanpak nodig om je bewust te blijven van het potentieel van je vastgoed en je mogelijkheden om verder te investeren.

Welke investering moet je hier bereid zijn te doen?

Zoals hierboven is gebleken, hoef je geen enorme geldreserves te hebben om in vastgoed te investeren. Met een paar duizend euro kun je al aan de slag. Daarnaast heb je 2.197 euro nodig om aan de uitgebreide vastgoed cursus deel te nemen. Dat geld moet je natuurlijk wel hebben.

Updates van IBA Coaching: hoe vaak komen ze voor?

IBA Coaching is een bedrijf dat in ontwikkeling is en werkt vanuit de eigen praktijkervaring. Die praktijkervaring zal steeds meer toenemen. Tijdens de cursus maak je gebruik van onder meer case studies. Door de jaren heen zullen er steeds meer casestudies bijkomen. Ook is het niet uit te sluiten dat modules van de cursus gaan veranderen of er nieuwe cursussen bijkomen.

Reviews van anderen: bullet-point samenvatting

Beleggersplek.nlBeleggersplek ziet de vastgoedcursus van IBA Coaching als waardevol voor iedereen die 100% zeker weet in vastgoed te willen investeren. Iemand die dat nog niet zeker weet, kan zich eerst beter goed verdiepen. Een waardevolle toevoeging is het erg persoonlijke element van de cursus, dat motiveert.
Trustpilot.nlOp Truspilot.com scoort IBA Coaching een gemiddelde van 4.5 uit 5 op basis van 19 reviews. Maar liefst 84% van de stemmers geeft de cursus een 5 (Uitstekend). Nog eens 11% geeft de cursus een 4 (Goed).
Geldverdienenmetpassie.nlDe reviewer raadt de cursus van harte aan. Niet alleen omdat deze uitgebreid is, maar ook omdat deze een prettige opbouw heeft en simpelweg van zeer hoge kwaliteit is. Je moet de hoge kosten als investering in jezelf en in je toekomst zien. Zeer waardevolle cursus.
Ikbenfinancieelvrij.nlDe reviewer beschrijft IBA Coaching als “de Rolls Royce onder de vastgoedcursussen”. Ideaal voor het zetten van de eerste stap in de wereld van vastgoed. Overzichtelijk en veel concrete info. Ook fijn: korte instructievideo’s.
Dereviewbaas.nlVolgens Dereviewbaas hebben Marijn en Chantalle goed verstand van zaken en weten ze precies wat ze doen. Een absolute aanrader.

Toelichting:

• Dereviewbaas.nl is positief over IBA Coaching en geeft 9,4 van 10 punten. De inhoud van de cursus is uitgebreid en leuk om te volgen. Daarnaast worden ook de risico’s belicht, zodat je niet alleen maar mooie verhalen te horen krijgt. De reviewer heeft wel een link via zijn eigen website naar de cursus.
• Bedrijvenconsultant.nl is ook enthousiast, vooral omdat de drempel laag is en er vanuit persoonlijke ervaringen gesproken wordt. Er is een goede koppeling tussen de theorie en de praktijk en er is aandacht voor je eigen sterkten en zwakten die een rol kunnen spelen bij durven investeren.

Conclusie: zou je de Vastgoed Cursus bij IBA Coaching moeten volgen ja of nee?

Als je al 100% zeker weet dat je met vastgoed verder wilt gaan in je toekomst, dan is de cursus geen verkeerd idee. Twijfel je toch nog? Verdiep je dan eerst in het algemeen in vastgoed en het onderwerp investeren op zich. Zodra je de theorie een beetje onder de knie hebt, voel je vanzelf of je warm bent geworden van vastgoed en het een kans wilt geven.

Er zijn echter vele vastgoed cursussen te vinden. Sommigen vinden klassikaal plaats bij jou in de buurt en de een vindt dit prettiger dan de ander. Je kunt dan live met de trainers praten en direct je vragen aan hen stellen. Je kunt bij je medecursisten vragen wat hun doel is en hoe zij dit aan denken te pakken. Dat kan ook leerzaam zijn.

De ander vindt een online cursus juist weer prettiger dan ergens fysiek op een bepaalde dag en tijd naartoe te moeten. Het persoonlijke element van IBA Coaching voegt wel een prettige touch aan de digitale cursus toe, waardoor je veel beter kunt begrijpen wat er nodig is om te investeren in vastgoed. Wellicht is dat dan toch jouw motivatie om voor deze vastgoed cursus te gaan.

Tabel: alternatieven voor IBA Coaching

Beste algemene keuzeVastgoed-Community – in de vastgoed community vind je ontzettend veel nuttige en praktische informatie omtrent alles wat met vastgoed te maken heeft
Onze persoonlijke favorietActief Vastgoedbedrijf – dit bedrijf heeft wat ons betreft de grootste gunfactor, aangezien het wordt aangestuurd door een super enthousiast en gemotiveerd team
Beste budgetoptieBNB-Verhuurcursus – mocht je je specifiek willen richten op verhuur en dat tegen een bescheiden prijs, dan moet je voor deze cursus kiezen.

Conclusie: is IBA Coaching de moeite waard?

ReviewIBA Coaching
SamenvattingWij vinden IBA Coaching zeker de moeite waard. Ondanks de misschien wat hoge instapkosten krijg je zeker waar voor je geld en dient de mogelijkheid je investering terug te verdienen zich snel genoeg aan. Met andere woorden: IBA Coaching levert kwaliteit en kwaliteit mag wat kosten.
Review doorDe redactie
BeoordelingOns eindcijfer: wij geven IBA Coaching een 9.2 uit 10.

Je vastgoedvervolgstap

Investeren in vastgoed? Er zijn verschillende stappen die je dan kunt ondernemen. Kies voor IBA coaching of één van de alternatieven. Wat je ook doet, zorg dat je je eerst goed inleest, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Verder wensen we je veel succes met je investering.

FAQ: veel gestelde vragen over IBA Coaching

 • Komt deze cursus met garantie?

Ja, de vastgoedcursus en de overige diensten komen met liefst 14 dagen garantie. Dat houdt in dat twee weken de tijd hebt om je gehele aankoopbedrag retour te vragen. Wist je dat IBA Coaching ook wettelijk verplicht is die garantie van 14 dagen aan te bieden voor zijn diensten?

 • Hoe betrouwbaar is IBA Coaching?

Wat ons betreft zijn Marijn en Chantalle prima te vertrouwen. Ze tonen enthousiasten en zijn begaan met hun cursisten. Ze geloven in het verhaal dat ze je vertellen en hun methode heeft zeker vruchten afgeworpen.

 • Krijg je je leven lang toegang tot de diensten van IBA Coaching?

Als je je voor de cursus aanmeldt en betaalt, ontvang je inderdaad levenslang toegang tot alle modules. Dat geldt ook voor eventuele updates – ook daar heb je volledige toegang toe.

Gratis media over IBA Coaching: dit is er beschikbaar

Bekijk zeker ook Het gratis strategieboek Zonder Eigen Vermogen.

Op jouw succes!