Hoe werkt Binance?

Ben jij al bekend met Binance? Binance is een online broker. In dit artikel ontdek je wat Binance precies en hoe je hier precies zaken kunt doen. Kortom: je leert hier alles over deze broker in het bijzonder. Binance heeft een eigen website: www.binance.com. De broker is sinds 2017 actief. Je kunt ook vanaf mobiel op het platform terecht, vanaf zowel Android als iOS.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Handelen in cryptovaluta

Bij Binance kun je handelen in crypto valuta. Crypto valuta is een andere naam voor “digitale valuta”. Dit zijn valuta die alleen digitaal bestaan. Je hebt hier dus geen biljetten of munten van, zoals dat met de euro of dollar wel het geval is. Crypto valuta zijn ook geen officiële valuta van een land of een groep landen. Crypto’s willen het online betalingsverkeer sneller maken.

Hoe kun je geld storten op Binance?

Geld storten kan op Binance op verschillende manieren. Helaas lijkt iDeal hier er (nog) geen van te zijn. Je stort onder andere geld met VISA creditcards, met SEPA bankoverschrijvingen, of gewoon met crypto. Als je crypto’s wil gebruiken, zul je deze moeten opslaan. Hier heb je een crypto wallet voor nodig. Storten met wallets kan ook, denk aan de Epay wallet, de Payeer wallet of de Advcash wallet. Wist je dat je Binance ook crypto met crypto kunt betalen?

Waar komt Binance vandaan?

Binance heeft het hoofdkantoor in Malta, maar is over heel de wereld actief. Het is een bedrijf dat online diensten aanbiedt, dus maakt het eigenlijk niet veel uit waar het nu eigenlijk is gevestigd. De diensten zijn immers gewoon in het Engels beschikbaar. Wist je dat terwijl het hoofdkantoor zich in Malta bevindt, Binance oorspronkelijk van Chinese komaf is?

Een echte crypto exchange

Binance is een echte crypto exchange. Maar wat houdt dat nu precies in? In feite is Binance een plek waar je crypto munten voor andere crypto munten kunt inruilen. Denk je aan crypto, dan denk je natuurlijk aan Bitcoin – de eerste en bekendste cryptomunt – maar er zijn er inmiddels ruim 200. Bij Binance kun je ruilen in zo’n 150 verschillende crypto coins.

Voor wie is Binance bedoeld?

Binance is eigenlijk voor zowel de beginnende als meer ervaren handelaar geschikt. Je kunt hier niet alleen crypto valuta ruilen, je kunt hier ook crypto’s aankopen met valuta’s uit de echte wereld. Hiervoor kun je het beste van creditcard gebruik maken (iDeal is, zoals gezegd, nog geen optie). Wist je dat Binance één van de grootste wisselkantoren van heel de wereld is?

Rente pakken

Je hoeft bij Binance niet alleen munten te ruilen. Je kunt ook crypto “staken”. Dit betekent dat je je munten bij de exchange onderbrengt in ruil voor rente. Hartstikke handig, want bij deze manier van zakendoen is positieve rente bijna gegarandeerd. Wist je dat je bij Binance ook met hefbomen kunt handelen? Dit betekent dat je je mogelijke winsten exponentieel kunt vergroten (2, 3 of zelfs 10 keer). Dit is erg risicovol, maar de mogelijke winst is enorm.

Hoe betrouwbaar is Binance?

Over het algemeen wordt Binance gezien als erg betrouwbaar. Bijna iedereen die in crypto handelt, zal weleens van Binance gehoord hebben. Heel veel mensen, uit landen over heel de wereld, handelen ook bij Binance. Het grote voordeel van deze broker is in ieder geval de geboden transparantie. De bedrijfsvoering is duidelijk. Er komen geen schimmige praktijken aan te pas.

Is Binance weleens gehackt?

Jazeker, zelfs een betrouwbaar platform als Binance is weleens gehackt. Daarom word je ook op het hart gedrukt je crypto valuta zo goed mogelijk op te slaan. Als ze eenmaal gestolen worden, is er eigenlijk geen manier meer om ze terug te krijgen. Ook hoef je op een schadevergoeding niet te rekenen. Binance doet er zelf al zoveel mogelijk aan om te voorkomen dat er nog een hack plaatsvindt, maar je kunt het natuurlijk nooit garanderen.

Zorg voor een goede crypto wallet

De beste manier om te zorgen dat niemand bij jouw crypto valuta kan, is door deze veilig op te slaan in een crypto wallet. Hardware wallets worden over het algemeen als de veiligste crypto wallets gezien. Bij een hardware wallet sla je de cryptomunten digitaal op, maar in tegenstelling tot bij een software wallet gebeurt dit niet met een programmatje op de computer zelf, maar extern. Je hebt de crypto’s als het ware op een aparte USB-stick staan.

Uitstekende supportafdeling

Binance staat in ieder geval bekend om zijn uitstekende supportafdeling. Je komt hier de informatie tegen die je hebben moet en als die er niet tussen zit, kun je op verschillende manieren contact opnemen met een helpdeskmedewerker die je uitgebreid van antwoord zal voorzien. Het doet ons deugd je te mogen zeggen dat er kwalitatieve service geboden wordt.

Hoe registreer je je?

Je registreren bij Binance gaat als volgt: stel allereerst de taal in. Je kunt kiezen voor Engels, maar ook gewoon voor Nederlands. Wel zo makkelijk. Bevalt de website? Navigeer dan naar “Inschrijven”.

  • Je zult nu verschillende gegevens moeten opgeven, zoals je naam en e-mailadres. Als je referral-ID hebt (code die je van een derde partij gekregen hebt, kun je deze opgeven om de persoon of het kanaal waar je de code van gekregen hebt financieel te steunen.

  • Geef aan dat je 18 plus bent (minderjarig? Dan mag je nog geen account aanmaken)

  • Je zult van Binance een e-mail met een activatiecode ontvangen. Pas als je die activatiecode hebt ingevuld, wordt je account actief. De code kan in je spam terecht zijn gekomen.

Zo koop je crypto’s aan

Crypto’s aankopen op Binance kan op verschillende manieren. Je gaat hiervoor allereerst naar “Cash balance”. Hier zie je hoeveel geld op je account hebt staan. Vervolgens kies je een cryptomunt uit die je graag wilt hebben. Je voert nu het bedrag in waarvoor je wilt inleggen. Klik dan op “koop” om af te ronden. Bij “Wallet” – “Spot wallet” zie je de aankoop bevestigd.

De Binance app

Wist je dat Binance over een eigen app beschikt? Je kunt deze app installeren op je mobiel.  De app is zowel te gebruiken door Android als iOS gebruikers. Ook met de app voor op de telefoon kun je veilig handelen in crypto munten. De opties zijn bijna hetzelfde als die op de site.

Speciale Binance Coin

Wist je dat Binance een eigen munt heeft: de zogenaamde “Binance Coin”? Je kunt deze munt eenvoudig – en met korting – aankopen op Binance zelf. Het aankopen en vasthouden van deze munt levert nog meer voordelen op, zoals handelskorting. Afgekort heet deze munt BNB.

De werking van Binance: ontdek het op YouTube

De naam van deze video van CryptoTargets NL is “Beginstappen crypto traden & investeren op Binance”. Je mag verwachten dat je in deze video alles tegenkomt wat je nodig hebt:

Op jouw succes!