Inhoud van deze pagina:

Vrijheid Vastgoed en Martijn van den Berg: een volledige review

Heb jij al gehoord van Vrijheid Vastgoed en van Martijn van den Berg? Hij levert naar eigen zeggen “dé strategie” om succesvol te zijn met vastgoed beleggen. Deze strategie is ook gericht op mensen die nog helemaal geen ervaring in de vastgoedsector hebben. Klinkt dat als muziek in de oren? Maak je borst maar alvast nat: wij gaan Vrijheid Vastgoed kritisch reviewen.

Martijn van den Berg is een expert in vastgoedbeleggingen en iemand die online zeer aanwezig is. Hij biedt cursussen en workshops aan en heeft zelfs een gratis training voor wie overweegt in vastgoed te gaan investeren. Hij is nog geen veertig jaar en heeft toch al een manier gevonden om passief inkomen te creëren. Dat spreekt veel mensen aan en daarom houdt hij deze kennis en ervaring niet alleen voor zichzelf. Hij haalt nu veel plezier uit het delen van alles wat hij op deze leeftijd al geleerd heeft.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

In het kort: wat is Vrijheid Vastgoed precies?

Vrijheid Vastgoed is een training die je leert financieel vrij te worden aan de hand van vastgoed. De cursus richt zich op mensen die nog geen ervaring met vastgoed beleggen hebben en die ook nog niet over de juiste kennis beschikken. Je leert ook hoe je zonder groot vermogen in vastgoed kunt beleggen. Dit doe je bijvoorbeeld met de overwaarde op je woning. De cursus bespreekt in totaal drie verschillende methodes voor het vinden van deals.

Wat is Vrijheid Vastgoed?

Vrijheid Vastgoed is de cursus waarin alle kennis van Martijn van den Berg met je gedeeld wordt. Het is een soort fleurige parasol waarbij elk gekleurd vlak voor een onderdeel binnen de cursus staat. Je leert namelijk niet alleen over het vakgebied van de vastgoedinvesteerder, maar ook over welke wet- en regelgeving een rol speelt, hoe het zit met belastingen bij vastgoedinvesteringen en welke fouten er al door anderen gemaakt zijn, waardoor jij meteen voor succes kunt gaan.

Wie is Martijn van den Berg?

Martijn van den Berg is iemand met passie voor het vastgoed vak. Ook treedt hij vaak op als spreker op grote evenementen. Hij heeft zich opgeworpen als trainer van iedereen die in vastgoed geïnteresseerd is en focust naast vastgoed ook op persoonlijke ontwikkeling en mindset training. Zijn persoonlijke streven is een portefeuille van ruim 100 woningen te beheren. Op moment van schrijven heeft Martijn al ruim 1.000 cursisten onder zijn hoede gehad.

Vrijheid Vastgoed en onze zoektocht naar de sleutel tot vastgoedbeleggen

Vastgoed is een hele lucratieve markt. Er gaan al gauw grote geldbedragen in om. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om grote rendementen te halen. Aan de andere kant is het risico ook groter dat je geld kwijtraakt met vastgoed beleggen. We willen je dus op het hart drukken er niet mee te beginnen voor je je eerst goed hebt ingelezen en de risico’s hebt afgewezen. Denk je aan vastgoedcursussen in Nederland, dan kom je bij Vrijheid Vastgoed uit.

Wat maakt ons bekwaam als vastgoedcursus reviewers?

Verschillende leden van onze redactie hebben ervaring met een passief inkomen verdienen met vastgoed. Er zijn heel wat methoden om met vastgoed geld te verdienen. Elk van ons heeft bovendien ervaring met reviewen. Reviewen is onze passie en ons beroep: we doen dit met veel liefde. Uiteraard gaan we eerst kritisch op onderzoek uit voor we een review online zetten.

Blijf kritisch op het aanbod vastgoed cursussen

Als ergens geld mee te verdienen is, zijn er altijd partijen die een graantje mee willen pikken zonder échte service te leveren. We weten uit ervaring dat dit ook in de vastgoedsector – waar grote bedragen in omgaan – het geval is. Vandaar dat je je niet blindelings bij een platform of netwerk moet aansluiten en ook geen investering moet doen voor je onderzoek hebt gedaan.

Onze eerste sceptische indruk van Vrijheid Vastgoed

Een “bewezen” strategie waarmee je winstgevend in vastgoed kunt beleggen? Dat klinkt absoluut niet gek. Maar ja, het is wel een lastige belofte om in te lossen. In dit kritische en uitgebreide review gaan we kijken of Martijn van den Berg en Vrijheid Vastgoed dat gaan lukken.

Wat zijn de beloften van de meeste vastgoedcursussen? Kun je hier op bouwen?

Vrijheid Vastgoed is geen uitzondering als het aankomt op veelbelovende beloften. Iedereen wil graag geld verdienen met vastgoed, maar wordt er ook nog genoeg nadruk gelegd op de risico’s van vastgoedbeleggen? Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Geld verliezen hoort erbij, zelfs als je op termijn winstgevend kunt zijn. We gaan kijken of Martijn dit ook benadrukt.

Op deze criteria beoordelen we de beste vastgoedcursussen

Een goede vastgoedcursus voldoet volgens ons aan het volgende:

  • We willen een cursus boordevol praktische informatie voor een redelijke prijs
  • De cursus moet zowel de beginnende als de ervaren vastgoed belegger iets te bieden hebben
  • Er moet voldoende begeleiding zijn tijdens de cursus en ruimte voor het stellen van vragen
  • De vastgoedcursus moet genoeg nadruk leggen op de risico’s van vastgoed beleggen en eventuele onvoorziene kosten
  • Er moet genoeg tijd beschikbaar zijn tijdens de cursus voor reflectie en contact met medecursisten
  • Er moet genoeg feedback worden gegeven door de aanbieders van de cursus
  • Ook zijn we er groot voorstander van als de cursusaanbieder toegang geeft tot een online community en/of partners en verbonden partijen.

Wat vinden wij belangrijk bij een cursus voor vastgoedbeleggingen?

Behalve een flinke dosis kennis die je er opdoet, gaat het vooral ook om ervaringen delen. Deze ervaringen helpen de drempel te verlagen. Bij twijfels of het maken van een lastige keuze kun je je tot de waardevolle community richten. Hier vind je mensen die met hetzelfde worstelen of die fase al voorbij zijn en je kunnen ondersteunen in het pad waar jij aan begonnen bent. Behalve de community is er persoonlijke coaching. Bij je coach durf je je waarschijlijk kwetsbaarder op te stellen, dan in een open community binnen het vastgoedplatform. Je krijgt dan tips en adviezen op maat.

Vrijheid Vastgoed in de praktijk: onze onderzoeksdata verzameld

Uiteraard is het niet mogelijk over Vrijheid Vastgoed te schrijven, zonder dat we de cursus in de praktijk beoordeeld hebben. Daarom heeft één van ons zich namens de redactie voor de cursus ingeschreven en alle modules doorlopen. Over het algemeen zijn we zeer tevreden met het aanbod. Vrijheid Vastgoed is een cursus om serieus te nemen, vol praktische tips en adviezen.

Onze ervaringen: wat heeft Vrijheid Vastgoed te bieden?

Vrijheid Vastgoed is een cursus die bij het begin begint (zoals het hoort). De cursus laat zien hoe de vastgoedwereld er op dit moment uitziet en hoe je hier actief in kunt worden. Deze praktische tips en informatie zijn onmisbaar voor iedereen die zelf actief vastgoed wil gaan beheren. Verder focust de cursus ook voldoende op het vinden zogenaamde “pareltjes”: de juiste vastgoedinvesteringen waarmee je geld kan verdienen. Plus er is aandacht voor risico’s en valkuilen.

Welke kosten ben je kwijt bij Vrijheid Vastgoed?

Vrijheid Vastgoed kost op dit moment 997 euro (afgeprijsd van 1.897 euro). Wat je hiervoor terugkrijgt is het volgende: een online videocursus met meer dan 20 uur aan videomateriaal, levenslange toegang tot alle informatie, wekelijks een groep coaching, een support community waar je 24/7 bij terecht kunt, live meetings, scripts en checklists, plus meerdere bonussen.

Is Vrijheid Vastgoed zijn geld waard?

Gezien het feit dat Vrijheid Vastgoed een volledige cursus is, die de aspecten van vastgoed beleggen van A tot Z belicht, kunnen we wel stellen dat de cursus zijn geld waard is. Mits je natuurlijk echt bereid bent om te gaan beleggen. Als je de in de cursus besproken principes toepast, zul je je geld in relatief korte tijd terug kunnen verdienen. Je investeert dus in jezelf.

Ons oordeel over de gehele cursus

Vrijheid door Vastgoed is een volledige cursus die laat zien op welke manier – met welke strategie – jij als vastgoedbelegger winstgevend en succesvol kunt worden. Het streven is financieel onafhankelijk worden, wat met het juiste plan van aanpak en de juiste discipline zeker mogelijk is. Ook is er genoeg aandacht voor de haken en ogen die vastgoed met zich meebrengen.

Wat maakt Vrijheid Vastgoed uniek ten opzichte van de concurrent?

Vrijheid Vastgoed is een complete cursus die voor je in kaart brengt hoe je niet alleen succesvol kunt zijn met beleggen, maar hoe je financieel onafhankelijk kunt worden. In de cursus leer je verschillende tactieken om risico’s te spreiden en het meeste uit je geld te halen. Een ander groot voordeel is de 24/7 support community, waar je ieder moment van de dag en week terecht kunt voor vragen en advies. Door samen te sparren, leer je meer.

Vrijheid Vastgoed Groep coaching

Vrijheid Vastgoed richt zich ook op Groepscoaching. Deze coaching sessies vinden wekelijks plaats. Tijdens deze sessies kun je vragen stellen en blijf je op de hoogte van de nieuwste tactieken en strategieën. Er worden bovendien regelmatig gastsprekers uitgenodigd die iets over hun eigen expertise delen. Dit kan over van alles gaan: van crowdfunding tot mindset, van financiering tot taxaties en van financiële vrijheid tot belastingen. Je kunt video’s ook terugkijken.

De Vrijheid Vastgoed Community

De Vrijheid Vastgoed Community is een besloten Community waar je alleen toegang toe hebt als je cursist bent. In deze community vind je andere cursisten en mensen die net als jij positief zijn over beleggen in vastgoed. Hier heerst een prettige sfeer waar mensen elkaar verder helpen. Je kunt hier 24/7 je vragen kwijt en door Martijn zelf beantwoord zien worden.

Vrijheid Vastgoed Cashflow Calculator

Dit is een handige tool die jou helpt maximaal rendement te halen uit je vastgoed investering. Dankzij de tool krijg je voor jezelf in beeld of een investering wel of niet de moeite waard is.

Vrijheid Vastgoed Hefboom Roadmap

De Hefboom Roadmap brengt in beeld welke vorm van financiering het beste bij jouw persoonlijke situatie aansluit en hoeveel eigen middelen je nodig hebt. De Hefboom brengt in kaart welke gevolgen financiering heeft voor je maandelijkse “cashflow” en de opbouw van je vermogen.

Vrijheid Vastgoed Kennisbank

De Kennisbank staat vol handige documenten (ruim 70). Het aanbod wordt alsmaar groter. Je vindt hier onder andere formules, stappenplannen en checklists, maar ook koopaktes, begrippenlijsten, zogenaamde “joint venture” en huurcontracten. Je kijkt ze vrijblijvend in.

Exclusieve uitnodigingen binnen de cursus

Dit houdt in dat je elkaar live kunt zien en aanspreken. Je vindt hier uitnodigingen voor exclusieve meet-ups en evenementen voor leden en partners van Vrijheid Vastgoed. Het is algemeen bekend dat een groot netwerk binnen de vastgoedwereld van levensbelang is.

Telefonisch contact met de expert

Uiteraard hebben we ook contact opgenomen met een expert om ons verder te informeren over Vrijheid Vastgoed en Martijn van den Berg. De expert was prima te spreken over de opzet van de cursus en meent dat Martijn genoeg kennis in huis heeft om nieuwe beleggers succesvol te maken.

Waarom Vrijheid Vastgoed en geen gratis Google of YouTube cursus?

Simpel: de gratis informatie die je links en rechts tegenkomt, is nooit volledig en blijft altijd een beetje in gebreke. Vrijheid Vastgoed is een volledige cursus van A-Z en geeft cursisten ook nog eens de mogelijkheid kennis te delen en hun eigen vastgoednetwerk op te bouwen.

Wat als je een vraag hebt aan Vrijheid Vastgoed?

Voor vragen over Vrijheid Vastgoed kun je terecht bij info@vrijheidvastgoed.nl of je belt naar 06-42220026. De klantensupport is wat basic, maar antwoord op onze vragen kregen we vrij snel.

Voor wie is Vrijheid Vastgoed het meest geschikt?

Vrijheid Vastgoed is voor iedereen die vastgoed investeren serieus neemt en de discipline kan opbrengen volgens een vaste strategie te werken om uiteindelijk succesvol te worden.

Het grootste voordeel van de cursus van Vrijheid Vastgoed

Natuurlijk heb je de kennis nodig om slimme investeringen te kunnen doen, maar kennis alleen is niet voldoende. Iemand kan je uitleggen welke fouten hij in de beginfase heeft gemaakt, maar dat betekent nog niet automatisch dat jij die fouten niet zult maken. Het begint namelijk allemaal bij die eerste stap durven zetten. En daar komt je zelfvertrouwen om de hoek kijken. Wanneer je nog niet de juiste mindset hebt, kan deze cursus daar verandering in brengen. Pas als je durft te investeren, leer je ook de effecten ervan. Je leert dan snel welke kant je met je vastgoedportefeuille op wilt gaan.

Loont het om in een cursus bij Vrijheid Vastgoed te investeren?

Van elke cursus leer je iets, dat staat voorop. Maar je doet een cursus niet alleen om je vrije tijd te vullen, je wilt er ook iets aan overhouden. Iedereen kan een andere verwachting hebben en daarom check je voordat je je aanmeldt goed of jouw verwachtingen aansluiten bij wat de cursus te bieden heeft. Veel inhoud kun je ook uit boeken of internet halen en persoonlijke verhalen ook. Dus wat biedt deze cursus jou extra, dat je nergens anders kunt vinden? Door jezelf die vraag te stellen, leer je vanzelf of je de cursus het bedrag ook waard vindt.

Wat moet je er voor over hebben om de cursus goed af te kunnen ronden?

Je hebt geen voorkennis nodig en ook geen groot startkapitaal voor de vastgoedinvestering. Martijn van den Berg laat je zien waar mogelijkheden liggen om je eerste investeringen te kunnen doen. Wat je je wel moet realiseren is dat het creëren van een passief inkomen in de toekomst nu al om tijd en energie vraagt. Je betaalt voor de cursus in geld, maar daarnaast moet je ook je agenda vrijmaken om op zoek te gaan naar de juiste beleggingspanden voor jou. Je moet echt de stof induiken en je eigen analyses kunnen maken. De cursus helpt, maar je moet het daarna zelf doen.

Hoe kan ook jij leren beleggen in vastgoed?

Vastgoed is alles dat uit een groot of klein gebouw bestaat. Het kan de plek zijn waar je kort- of langdurig verblijft, zoals je eigen woning of een vakantiebungalow, maar ook een kantoor- of winkelruimte zijn. Bij hele grote vastgoedobjecten moet je denken aan een veelvoud van het kleinere object, zoals een appartementencomplex, bungalowpark of kantoorpand. Ook zijn er panden met een unieke bestemming en dan kun je denken aan zwembaden, casino’s en bibliotheken.

Waarom vastgoed?

Een woonhuis staat gemiddeld zo’n honderd jaar en een bedrijfspand gaat ongeveer vijftig jaar mee. Natuurlijk moet je hierbij rekening houden met de materialen en installaties die in het pand verwerkt zijn. Wanneer je in de tuin een houten tuinhuis bouwt, gaat dit niet zo lang mee als een gemetselde garage. Over het algemeen kun je uit de cijfers wel opmaken dat vastgoedobjecten lang meegaan. En dat maakt ze interessant om in te investeren.

Hoe investeren?

Meestal voelt investeren pas goed als je het geld dat je ervoor gaat gebruiken niet op een andere plek nodig hebt. Als het elke maand lastig is om de vaste lasten te betalen, komt investeren niet direct in je op als een slim plan. Je hebt dan al moeite om je huur of hypotheek te betalen en de steeds hoger wordende energierekening te kunnen voldoen. Het laatste waar je dan aan denkt is bewust het risico lopen om dat beetje dat je wel over hebt te verliezen aan een slechte investering.

Wat is een goede investering dan?

Geld dat je “over” hebt of de financiële speelruimte die je jezelf gunt, daar lig je niet wakker van. Je weet dat je – zelfs als het een keer tegenzit – je normale kosten nog gewoon kunt betalen. Dit betekent dat je meer inkomsten dan uitgaven hebt. Als je snel in paniek raakt wanneer een wasmachine stuk gaat en er ineens een flink bedrag voor een nieuwe betaald moet worden, is willen investeren nog niet slim.

Hoe dan wel?

Probeer eerst meer inkomsten voor elkaar te krijgen, zodat je je niet druk hoeft te maken over geld. Beetje bij beetje creëer je dan voor jezelf de mogelijkheid om nog meer geld naar binnen te harken. Het kan namelijk al om hele simpele dingen gaan. Pak bijvoorbeeld de kosten van je credit card. Als je de zaken die je nu met credit card betaalt met eigen middelen kunt betalen, scheelt dat al. Wanneer je bepaalde producten in de aanbieding koopt, bespaar je daar ook op.

Sparen voor de toekomst

Met al deze beetjes zal je al snel opvallen hoeveel goedkoper het eigenlijk kan. Als je daarnaast ook nog allerlei slechte gewoonten kunt afleren (zoals bijvoorbeeld roken) of dure abonnementen kunt inwisselen voor gratis producten of diensten, scheelt dit enorm. Je moet niet naar een dure sportschool, je kunt ook een keer investeren in goede wandelschoenen of een fiets en de buitenlucht ingaan.

En dan staat er ineens een leuk bedrag op de spaarrekening

Als je zuinig leert leven, kan het geld op je spaarrekening snel groeien. Alleen dan komt meteen het nadeel: een spaarrekening levert tegenwoordig niks meer op. Sterker nog, wanneer je te veel spaargeld op je rekening hebt staan, moet je straks gaan betalen voor die dienstverlening van de bank. Daar wil je een stokje voor steken en dus ga je op zoek naar een manier om dit spaargeld goed te besteden.

Vastgoed iets voor jou?

Vastgoed heeft een bepaalde waarde en hoewel die niet 100% gegarandeerd is, is de kans dat de waarde op zijn minst hetzelfde blijft heel groot. Vaak neemt de waarde van een vastgoedobject echter toe. Dat ligt dan ook aan de keuze die je maakt en de omstandigheden van dat moment. Door jezelf te informeren, kritisch te leren kijken naar vastgoed en de huidige situatie te analyseren, kun je je voordeel doen.

De huidige situatie in de wereld – een voorbeeld

Door Covid-19 zijn mensen anders gaan nadenken over de plek waar ze wonen en waar ze op vakantie gaan. Enerzijds zijn er meer mensen die ruimer willen wonen en meer in de buitenlucht willen leven, anderzijds wil men liever in Nederland op vakantie. Een vakantiehuis kan dan een goede investering zijn, maar ook huizen die meer gebruiksoppervlak hebben zijn in trek. Ben je een stel? Dan wil je nu allebei een thuiswerkplek waar je ongestoord kunt werken.

Leven in de natuur

Ook is er veel meer vraag naar woningen met veel meer grond er omheen. Mensen willen een eigen moestuin of kippen. Ze willen niet meer afhankelijk zijn van de supermarkt of te drukke plekken op moeten zoeken voor hun dagelijkse behoeften. Covid-19 heeft veel mensen doen beseffen dat ze op een andere manier willen leven. Daar kun je de vruchten van plukken, want voorlopig zit de angst er bij veel mensen goed in.

Type vastgoed kiezen

Nou klinkt je eigen vakantiehuisje kopen natuurlijk ideaal. Je kunt er zelf een paar weken per jaar naartoe, je klust er wat in en je maakt een website aan om de verhuur te regelen. Maar levert dit soort vastgoed je ook het meeste op? Wanneer je op internet gaat zoeken naar wat er zoal te koop staat, hoef je niet al te diep in de buidel te tasten. Bijzondere locaties of faciliteiten zijn duurder in de aanschaf, maar kun je ook weer voor meer geld en vaker verhuren.

Hoe maak je een goede keuze?

Dus waar begin je als je het idee hebt om in vastgoed te gaan beleggen? Een cursus kan je helpen. Je krijgt de basisinformatie over typen objecten en rekenmodellen die een voorspelling geven aan de hand van een startbedrag. Je kunt dan zelf kijken of dit startbedrag voor jou ook mogelijk is. Door de voorbeelden en ervaringen van de cursusleider gaat investeren in vastgoed veel meer leven. Je krijgt er gevoel bij en weet welke kant je op wilt.

Bedrag en object gekozen – wat nu?

Zodra je inzicht in je eigen financiële situatie hebt, weet je wat je beweegruimte is. Soms kun je de overwaarde van je hypotheek inzetten, andere keren gebruik je spaargeld of verkoop je iets anders om zekerder te beleggen. Alle materiële zaken die je hebt, zijn van waarde, maar sommigen verliezen sneller hun waarde dan anderen. Een boot is niet goedkoop in de aanschaf, maar moet wel regelmatig onderhouden worden. Als je de boot niet (vaak genoeg) gebruikt, kost deze meer dan hij je oplevert.

Kritisch kijken naar je bezittingen

Je kunt je dan al snel realiseren dat je veel spullen verzameld hebt die alleen maar geld, onderhoud of zorgen kosten. Wat nou als je deze spullen kunt verkopen en het vrijgekomen geld op een betere manier kunt investeren? Bij de vastgoedcursus leer je veel creatiever nadenken dan je misschien tot nu toe hebt gedaan. Het gaat dus niet alleen om theorie leren, maar ook om je eigen ontwikkeling in gang zetten.

Coaching on the job

Er zijn zat mensen die op jonge leeftijd een flinke som geld hadden om in vastgoed te beleggen en zich daarna nooit meer zorgen over geld hebben gemaakt. Met alles wat er verdiend werd, kwam er weer een nieuw investeringsproject bij. Maar als je al wat ouder bent of die goede start niet hebt gehad, kan de stap best groot zijn. Door gecoacht te worden, leer je je kansen inschatten en leer je ook te vertrouwen op je kennis en vaardigheden.

Je eerste beleggingsobject

Zodra je weet hoeveel je waarin wilt beleggen, kun je zoeken naar beschikbare panden. Soms komt er iets op je pad waar je geen nee tegen kunt zeggen. Iemand die door financiële nood een appartement moet verkopen, accepteert vaak een veel lager bedrag dan het appartement werkelijk waard is. Jij kunt het daarna echter wel voor het normale bedrag verhuren. Zo kun je een mooie slag slaan.

Een positieve spiraal

Een paar van dit soort meevallers – of bewust gecreëerde kansen – leveren dan al snel meer op dan je had verwacht. Dit maakt andere investeringen weer mogelijk. Zo kun je binnen een bepaalde periode je eigen portefeuille laten groeien. Op het vastgoedplatform (dat officieel de vastgoed community heet) kun je je kennis en ervaring delen met anderen, maar zij delen ditzelfde ook met jou. Dus je krijgt er vaak weer ideeën door die je daarna zelf ten uitvoer kunt brengen.

Begin met de cursus

Wanneer je start met de theorie en daarnaast je eigen doelen legt, kun je ook beginnen met vooronderzoek. Je hebt dan de kennis is in huis om te gaan inventariseren. Waar woon je zelf? Is dit de regio die je kiest voor je investering? Of wil je juist naar het buitenland? Wil je alle onderhoud en zorgen uitbesteden of ga je zelf intensief met het object aan de slag? Hoe zit het met alle wet- en regelgeving en belastingen? Alle stof uit de cursus gaat vanzelf leven.

Hier kun je meedoen met de tijdelijke kortingsprijs >>>

Vraag en antwoord

Soms zit je met vragen die je zelf beantwoord krijgt door op zoek te gaan naar informatie. Andere vragen kun je bij je coach of in de community stellen. Hoe dan ook is het fijn om tijdens je ontwikkeling als vastgoedondernemer terug te kunnen vallen op de expertise van anderen. Wat zij meegemaakt hebben is voor jou leerzaam en de fouten die zij eerder wel gemaakt hebben, kun jij nu voorkomen. Je krijgt hiermee vertrouwen in je eigen kunnen en dat is een hoop waard.

Je grootste drempel ben je zelf

Je hoort dit vaak: het stemmetje in je hoofd dat zegt dat je iets niet kunt, is je grootste belemmering. En tot op zekere hoogte is dit natuurlijk ook zo. Als je tegen jezelf blijft herhalen dat iets onmogelijk is, zal dit nooit tot iets positiefs leiden. Je blijft dan in hetzelfde kringetje denken en het enige dat de cirkel zal doorbreken, is nieuwsgierig worden naar hoe iets wel kan, in plaats van blijven herhalen dat het niet kan.

Positieve spiraal

Nieuwsgierigheid leidt tot het zoeken naar informatie, erover praten met anderen, een workshop volgen, het nieuws over vastgoed beter in de gaten houden. Daarna speelt momentum een belangrijke rol, want je kunt wel een pot geld hebben die je wilt investeren, maar het juiste object is wat geld gaat opleveren. Het kan best even een poos duren voordat dat object ook op je pad komt. Geduld en weten wanneer het moment daar is, zijn essentieel voor jou als vastgoedbelegger.

Ondernemersvaardigheden

Je zult al snel merken dat je voor veel aspecten van het beleggen andere partijen nodig hebt en zij hebben ieder hun expertise binnen hun werkveld (bijvoorbeeld de taxateur of notaris). Toch kan het helpen als je je ook hier wat meer verdiept in hun vakgebied. Zo kun je meepraten, netwerken en wellicht financieel voordeel behalen bij de aankoop van een pand. Binnen de community kun je zelfs getipt worden over een kans die zich in jouw omgeving voordoet.

Kansen creëren

Je hebt geld om te investeren in vastgoed, je doet de cursus en leert alle facetten die nodig zijn om te kunnen slagen, dan wordt het tijd om te gaan handelen. Over het algemeen levert je nek durven uitsteken altijd iets op, maar realiseer je ook dat alles in het leven risico’s met zich meedraagt. Een deal kan mislukken, een huurder kan zich misdragen of niet betalen en ook dan moet je je als ondernemer opstellen en professioneel met de situatie om kunnen gaan.

Durven groeien

Sommigen mensen hebben het ondernemerschap in zich, anderen moeten echt in hun rol groeien. Besef waar jij op die ladder staat en durf om feedback te vragen, zodat je je kunt blijven ontwikkelen. Het gaat niet alleen om geld, het gaat ook om hoe jij het aanpakt en bij welke mensen je regelmatig kunt aankloppen voor hun dienstverlening. Andersom moet men ook met jou willen samenwerken.

Ontwikkelperspectief

Vastgoedbelegger zijn vraagt niet alleen om kennis die je tijdens een degelijke cursus leert, maar ook om jouw leergierige houding. Elke actie van jouw kant levert zinvolle informatie op als je er voor open durft te staan. Dit maakt je een betere ondernemer, maar uit zich hopelijk ook in een goed rendement op je vastgoedbelegging(en).

Vernieuwingen van Vrijheid Vastgoed: wat je mag verwachten

Als je je inschrijft voor de Vrijheid Vastgoed cursus blijf je levenslang toegang houden tot de inhoud. Martijn van den Berg werkt onder meer met een Kennisbank waar steeds weer nieuwe documenten aan toe worden gevoegd. Ook zijn er steeds weer andere gastsprekers.

Reviews van andere partijen: Vrijheid Vastgoed in het kort

Trustpilot.comEr zijn nog maar 16 reviews bekend over Vrijheid Vastgoed bij Trustpilot, maar deze zijn uitsluitend heel positief: maar liefst 94% geeft 5/5 sterren en 6% geeft een 4/5. Op dit moment zijn er nog geen negatieve reviews bekend.
Veelreviews.nlDe reviewer stelt dat de kwaliteit van de cursus erg hoog is. Ook is Martijn erg actief in de eigen Vastgoed community en in de Facebook groep. Je krijgt als cursist de juiste tools in handen om succesvol te worden. Een groot voordeel is dat er “geen geheimen” zijn en er niets wordt achtergehouden.
Moneyinstyle.nlMoneyinstyle is tevreden over de cursus. Deze cursus is voor iedereen die in vastgoed wil investeren geschikt. De focus ligt gelukkig meer op kwaliteit dan op kwantiteit van studenten.
Snelvermogenopbouwen.nlDe reviewer schrijft dat Martijn “bizar veel waarde” geeft in zijn cursus voor de prijs die je ervoor betaalt. Het aanschaffen van de cursus zou een “no-brainer” moeten zijn.
Beleggersplek.nlBeleggersplek benadrukt de waarde van de wisselwerking tussen cursist en aanbieder: hoe meer enthousiasme je toont, hoe meer je van Vrijheid Vastgoed terugkrijgt.

Vrijheid Vastgoed alternatieven

Beste algemene keuzeVastgoed Community – alle informatie over vastgoed op een rijtje.
Onze persoonlijke favorietActief Vastgoedbedrijf – het vastgoedplatform en -netwerk met de grootste gunfactor en het meeste enthousiasme.
Beste budgetoptieBNB-Verhuurcursus – een goed betaalbare cursus speciaal voor het verhuur van tweede woningen of recreatiewoningen.

Conclusie: is Vrijheid Vastgoed aan te raden?

ReviewVrijheid Vastgoed
SamenvattingEen uitstekende vastgoedcursus die je niet alleen de basics leert, maar vooral ook laat zien hoe je actieve stappen moet zetten om succesvol en financieel onafhankelijk te worden.
Review doorDe Redactie
BeoordelingOns eindcijfer: 9.0 uit 10.

Jouw vastgoed cursus vervolgstap

Zelf actief aan de slag in de vastgoed? Kies dan voor de cursus Vrijheid Vastgoed of voor één van de genoemde alternatieven. Met een goede voorbereiding en strategie is succes binnen handbereik.

FAQ: Vrijheid Vastgoed en veel gestelde vragen

  • Wie is precies Martijn van den Berg?

Martijn is een bekend gezicht in de vastgoedwereld met 15 panden in bezit. Zijn streven is een portfolio van ruim 100 panden op te bouwen. Ook is hij een bekend en begenadigd publiek spreker.

  • Welke prijs betaal je?

In afgeprijsde vorm is Vrijheid Vastgoed te koop voor 997 euro. Je kunt er ook voor kiezen in drie termijn te betalen (397 euro per keer). In totaal ben je dan wel een hoger geldbedrag kwijt.

  • Geeft de cursus garantie?

Vrijheid Vastgoed is wettelijk verplicht jouw 14 dagen bedenktijd te geven. Niet goed, geld terug, betekent dat je binnen deze periode het recht hebt van je aankoop af te zien.

Gratis media over/van Vrijheid Vastgoed: wat is er nog meer te ontdekken?

Op jouw succes!