Wat zijn onze ervaringen met de WhatsNext Community? Hier lees je onze eerlijke mening. Ben jij op zoek naar een groep gelijk-denkende mensen om te sparren over de beurs, crypto of traden? Heb jij een extra steun nodig van experts die jou door middel van technische en fundamentele analyses betere inzichten geven op de markt? Wellicht is de WhatsNext Comunity wat jij nodig hebt! We zoeken het voor je uit in deze review.

Door onze trading-redactie | Kian Alaie BSc

Inhoud van deze pagina:

Op zoek naar de ideale Community om te sparren over crypto

Zelf zit ik al enkele jaren in het traject van investeren en traden met verscheidene crypto’s. Ik denk dat veel mensen het wel met mij eens kunnen zijn over dat crypto eigenlijk het wilde westen is van de financiële markten.

Elke week zijn er dermate veel nieuwe projecten, airdrops, ICO’s, tools en noem het allemaal maar op. Het is ingewikkeld om het allemaal bij te houden.

Speciaal voor jullie onderzoeken wij de WhatsNext community om:

 • Jullie te vertellen of de gemeenschap het waard is
 • Zelf weer een nieuwe blik op traden te ontwikkelen

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Wie ben ik om dit product te reviewen?

Traden is iets wat mij interesseert. In de afgelopen 8 jaar heb ik veel ervaring opgebouwd in traden. Mijn vorm van een spargemeenschap was twitter. Op twitter heb je veel informatie, maar vooral ook veel zinloze discussies. Het is een ongeregeld zooitje met veel bots, hype en grote accounts die geen idee hebben waar ze het over hebben.

Zelf heb ik alles in mijn eentje uitgezocht met veel vallen, maar vooral ook zeker opstaan. Ik ben dus benieuwd of een dergelijke gemeenschap als de WhatsNext community mij, en dus ook jou kan helpen. Zelf heb ik me ondertussen al verdiept in meerdere online Communities en ben ik benieuwd of deze zich zal onderscheiden.

Waarom je kritisch moet kijken naar dit soort producten

De makers van dit soort producten weten hoe ze een dergelijk product verkopen door allerlei beloftes te doen en het product mooi te verpakken. De uitnodigde verkooppagina’s staan vol met duur klinkende woorden en allerlei beloftes. Het is onze taak als recensenten om de consument te beschermen en jou te vertellen of het product daadwerkelijk is wat het zich voordoet.

Onze eerste indruk van de WhatsNext Community: Altijd sceptisch

De verkooppagina van de WhatsNext Community is recht toe recht aan. Het design is prettig en trustpilot laat een heel nette score zien. Ook worden we gelukkig niet lekker gemaakt met allerlei extreme beloftes. Het blijft nuchter en realistisch. Een integer begin kunnen we het zeker noemen.

Misschien vinden we de verkooppagina zelfs een beetje te netjes? Zelfs voor ons nuchtere Nederlanders? Wat maakt deze community beter dan alle andere crypto gezelschappen?

Wij hebben als Beleggersplek.nl zo’n beetje iedere Nederlandse trading-community uitgetest en steeds werden we teleurgesteld over de kwaliteit van dit soort communities en cursussen die we gedaan hebben. Onze eerste indruk van Whatsnext was echter compleet anders: we zagen direct dat het niveau van Whatsnext van wereldklasse is. Het zit volgepakt met waardevolle kennis en in de komende paragrafen vertellen we je waarom we er zo over denken.

onze eerste indruk van whatsnext

Wat zijn de beloftes van de makers? Wat kunnen we verwachten?

Bij aankoop van de pakketten kan je volgens de makers het volgende verwachten als premium lid:

 • Basiscursus voor crypto & traden – Hoe ziet deze er uit en raakt dit alle beginnersvlakken?
 • Crypto Mastery Course Module 1 – Hoe diepgaand is deze course?
 • Hold Crypto portfolio updates – Zijn deze van kwaliteit en hoe grondig zijn de analyses over de holds
 • Passief inkomen strategieën – Zijn deze tijdloos en altijd toepasbaar of alleen relevant in een bullmarket
 • 40 uur aan educatiecontent – Is het daadwerkelijk 40 uur aan leerzame content?
 • Feedback op jouw portofolio – Hoe uitgebreid reageert men op mijn portfolio?
 • Toegang tot alle chats – Zijn de chats nuttig en actief?
 • 24/7 ondersteuning – Hoe adequaat wordt er ingegaan op vragen?
 • Airdrops & presales – Hoe veel moeite wordt er gestoken in het vinden van deze airdrops?

We gaan het zien.

Criteria waar we de community op gaan beoordelen

Elk product heeft andere eisen. Voor de duidelijkheid: Wij gaan focussen op de community dus we stellen eisen die relevant zijn voor de online gemeenschap.

 • Criteria 1: kwaliteit – is elk kanaal even kwalitatief? Hoe sterk zijn de analyses?
 • Criteria 2: prijs – Is het abonnement het geld waard? Krijg je proportioneel aan wat je betaalt?
 • Criteria 3: Design en representativiteit – Hoe wordt de gemeenschap vormgegeven in deze online omgeving?
 • Criteria 4: expertise – Zijn de experts daadwerkelijk kundig in hun vak?
 • Criteria 5: actualiteit – Hoe frequent zien we analyses van de markt?
 • Bonus 1: engagement – Wat voegen de leden toe?
 • Bonus 2: Live interactie – zijn er livestreams en worden de vragen netjes beantwoord?

Hoe hebben we dit product getest?

We hebben een volledig premium abonnement genomen en een aantal weken deelgenomen aan de online community. Zo hebben we actief deelgenomen aan de conversaties en gekeken of we waardevolle reacties kregen.

Verder hebben we het kanaal retroperspectief op de proef gesteld door de analyses achteraf te testen. Natuurlijk nemen we dit met een korreltje zout omdat het achteraf makkelijk praten is. Het is echter wel belangrijk dat er resultaat behaald wordt!

In het kort: Wat is de Premium WhatsNext Community

De Premium Discord van WhatsNext Community doelt om je te helpen met maximaal rendement te behalen bij crypto traden. Ze bieden 24/7 ondersteuning & begeleiding in jouw crypto avontuur. Hieronder vallen trades, scalps, presales en meer. Onder het kopje beloftes van de maker lees je wat je allemaal zou krijgen en hoe wij dit onderzoeken als recensent.

Info over de makers: wie bieden dit product aan?

Hieronder lees je wie onder andere de Community en cursus aanbieden. Alle informatie over enkele leden van het team is rechtstreeks afkomstig van hun eigen site.

Rob Duijvestijn: Co-founder & investeerder

Rob is mede-oprichter van WhatsNext en deelt dagelijks zijn visie en handelswijzen in de Discord.

rob whatsnext

Patrick Klijnsma: Trader & coach

Vanaf dag 1 is deze professionele technische analist al bij WhatsNext en hij deelt nog altijd zijn winstgevende trades met de Leden!

patrick whatsnext

Patrick Jongeneel: Co-Founder, Youtuber & Trader

Patrick Jongeneel is het gezicht van WhatsNext op Youtube en is natuurlijk ook elke dag in de Discord te vinden.

patrick 2 whatsnext

Naast deze heren zijn er nog enkele andere experts die voor je klaarstaan en teamleden die waarde aan de lidmaatschap zouden moeten geven.

Hoe is de WhatsNext Community vormgegeven?

Zoals je ziet is de Community heel efficiënt opgesplitst in allerlei kanalen. Er zijn gratis en premium kanalen. De Community bevindt zich in een Discord groep. Dit is een instant messaging– en distributieplatform. Ideaal voor online gemeenschappen omdat je makkelijk allerlei media en bestanden kan delen.

Elke Discord is dus opgesplitst in kanalen. Zo kan je via allerlei verschillende kanalen jouw specifieke vragen per onderwerp stellen of informatie krijgen.

Wat vinden wij van de kanalen? Onze mening over de Discord

In deze review behandelen we voornamelijk de online gemeenschap in de Discord. Hieronder lees je wat wij vinden van de belangrijkste kanalen. Als we een kanaal niet behandelen, betekent dat niet dat die overbodig is, maar op basis van ons oordeel niet nodig om uitgebreid te verwerken in de review om een goed beeld te krijgen.

Categorie 1: Algemeen – Alle praktische kanalen zoals klantenservice

In de eerste vijf kanalen onder het kopje ‘algemeen’ vinden we alle praktische informatie die we nodig zouden hebben om bijvoorbeeld premium lid te worden, af te melden als premium lid of het bereiken van de klantenservice.

De algemene kanalen zijn efficiënt opgericht en bieden duidelijke stappen en uitleg die je nodig zou hebben. Zo krijg je bijvoorbeeld een stappenplan en vragenlijst om efficiënt de WhatsNext Community Support te bereiken.

Categorie 2: WhatsNext Kenniscentrum – Introducerende kanalen

Hier vind je kanalen die alles te maken hebben met het beginnen met beleggen. We treffen een begrippenlijst, een kanaal over hoe je begint met traden, deals en een kanaal toegewijd aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het is gaaf om te zien dat in de kanaal over persoonlijke ontwikkeling diverse onderwerpen met elkaar worden besproken. Zo worden nieuwtjes geplaatst, maar ook boeken gedeeld waar mensen geïnspireerd door zijn geraakt! Een breed spectrum aan informatie.

Categorie 3: WhatsNext Trading Accelerator

Hoe lossen de heren van WhatsNext Community op dat enkel 10% van de traders succes bereikt? Wat bieden zij dat zo anders is dan alle andere trade cursussen en beleggroepen? De heren van WhatsNext community bieden heel veel gratis content zodat jij een sterke basis hebt over het traden.’

Zo kan jij door middel van deze gratis content beslissen of deze mannen recht van spreken hebben en jouw geld waard zijn of niet. In de Join accelerator kanaal wordt dagelijks gratis content gemaakt zodat jij het product kan uittesten.

Mocht je benieuwd zijn? Check dit gratis kanaal via deze link.

Categorie 4: Droomtraject – We worden geholpen bij het bereiken van onze droom

Elke week delen de mannen van WhatsNext aan het begin van de week de leerplanning. Zo krijgt iedereen een persoonlijke dashboard om te beginnen aan zijn persoonlijke droomtraject. Dit ondersteunt ons in het consistent nieuwe concepten leren.

Er zijn livesessies zodat we niet alleen in theorie worden ondersteund, maar ook daadwerkelijk in de praktijk.  Tijdens het verloop van de trajecten leren we dus samen met andere leden tegelijk via kleine opdrachten.

Het droomtraject is dus onderdeel van actief meedoen en dit zien we terug in deze drie kanalen van het droomtraject. Wij vinden dit gaaf en doen mee!

Categorie 5: Ontwikkelingen – Wat is er allemaal gaande?

Deze set aan kanalen houdt je op de hoogte over wat er gaande is in de Community, maar ook in de markt. Zo krijg je duidelijke overzichten van resultaten en hoe het kanaal heeft gepresteerd.

Op het moment van schrijven zit de markt diep in een bearmarket en probeert men het beste van de situatie te maken. Het resultaat is weinig prijsactie. Ook al zijn de resultaten iets minder dan normaal, er wordt nog steeds winst behaald.

Verder worden er in deze kanalen ook ontwikkelingen rondom nieuws met betrekking tot de markten gedeeld en wat de visie van de mannen op de toekomst is.

Categorie 6: Crypto (GRATIS) – Gratis crypto content

In deze categorie treffen we gratis kanalen met betrekking tot crypto. Om overzicht te bewaren noemen we ze even op een rijtje met een korte beschrijving erbij

 • Call aankondigingen: overzicht van crypto calls/voorspellingen
 • Crypto chat: plek om te discussieren over je favoriete projecten
 • Toekomstige chartiesten: Deel je charts hier (tijdelijk gratis)
 • Marktontwikkelingen: experts over de markt
 • Hold portfolio: Wat kopen de experts?
 • Airdrops: Updates over nieuwe airdrops
 • Technische calls: Gratis calls/voorspellingen van de experts
 • Fundamentele analyses: Grondig onderzochte projecten

We zijn onder de indruk van de hoeveelheid gratis content en de kwaliteit ervan. Ook al is de frequentie van content minder dan die van de Premium content,  het is het zeker waard om dit te bekijken om te beoordelen of je de Premiumcontent het waard zou vinden.

Categorie 7: Aandelen (GRATIS) – gratis marktontwikkelingen over aandelen

Wederom 3 gratis kanalen die ditmaal de reguliere beurs behandelen om te speculeren over toekomstige prijsactie. Zo worden er ontwikkelingen gedeeld vanuit de experts en enkele fundamentele analyses gedaan.

Hieronder zie je een analyse van Pelle zodat je kan zien hoe het eruit ziet.

ons oordeel over de whatsnext community

Categorie 8: Premium algemeen – Praktische kanalen rondom Premium

Vanaf hier begint het betaalde deel van de WhatsNext Community. In deze categorie vind je een praktisch deel waar aankondigingen worden gemaakt en video-content wordt gedeeld. Aangezien dit structuur brengt, is het een waardevolle toevoeging aan de Discord. Hieronder zie je een screenshot van hoe een video, in dit geval een livestream, eruit zou zien.

analyse van whatsnext community

Categorie 9: Crypto call (PREMIUM) – Het uitgebreidere deel

Dit onderdeel is waar de community echt om draait en dat valt te zien. Dit zijn de Premium varianten en uitbreidingen op de gratis Crypto categorie. Wederom zetten we de kanalen voor je op een rijtje:

 • Call aankondigingen
 • Forum notificaties
 • Technische calls
 • Fundamentele analyse
 • Crypto prijstargets
 • Marktontwikkelingen
 • Hodl-portfolios
 • Early investments
 • airdrops

Hier laat de Community echt zien wat het waard is. Dat betekent niet dat het gratis deel niet waardevol was. Dit deel laat echter een veel uitgebreider beeld zien van wat de experts kunnen. Zo heb je portfolio wijzigingen, technische analyses van allerlei altcoins en nog een hoop crypto content.

Zelf ben ik zeer te spreken over de prijstargets die op de langere termijn doelen laat zijn van prijsschommelingen.

Categorie 10: Social Area (PREMIUM) – Discussieer er op los

Zo biedt het platform de kans om simpelweg te smalltalken en te netwerken, maar ook natuurlijk waar het echt om draait: Discussiëren over het crypto landschap.

Categorie 11: Premium ask the staff

De 3 kanalen in deze categorie bieden je de mogelijkheid om de experts vragen te stellen en tips en ideeën te delen.

Wat prettig is om te zien, is dat de ontwikkelaars van de cursus daadwerkelijk op de (soms kritische) vragen van de leden in gaan.

Categorie 12: aandelen (premium)

Hier worden dagelijks grafieken en analyses gedeeld waardoor de leden inzichten kunnen krijgen om beter te traden van de beurs. Ook worden er fundamentele analyses gedeeld via de experts. Hieronder zie je een voorbeeld van Rob die een aankoop deelt met de bijbehorende analyse op TradingView.

aandelen gedeelte whatsnext

Kosten – Hoeveel betalen we voor dit aanbod?

Hieronder zie je een directe screenshot van het aanbod van de site. Je hebt de optie om maandelijks €85 euro te betalen voor het Premiumpakket, maar als je direct een jaarabonnement neemt betaal je €58 p/m. Dit is €324 korting op een heel jaar.

Daarnaast heb je dus ook de optie om een gratis pakket te nemen om een proefperiode mee te pakken. Zeker een aanrader.

de kosten van whatsnext

Is de WhatsNext Community het geld waard?

De WhatsNext Community is het in onze beleving 100% waard mits je actief wil gaan traden. Dit is de belangrijkste voorwaarde om mee te doen aan dit programma. Als je passief wil investeren, dan moet je weten dat dat niet de hoofdfocus van deze community is. Heb je interesse in daadwerkelijk een goede trader te worden, dan is het pakket het zeker waard. Sterker nog: dit vinden we met afstand de beste trading-community van Nederland.

Voor- en nadelen van de WhatsNext Community

✅ 24/7 bereikbaar

✅ Feedback van gelijkdenkenden op je technische analyse

✅ Fijne en praktische omgeving

✅ Ruimte voor vragen en sparren

✅ Gratis optie (transparant)

✅ Livesessies

❌ Sommige kanalen zijn minder actief, maar er is gelukkig altijd antwoord van de trainers

Score per criterium: Wat vinden wij van de WhatsNext Community?

Eerder hebben we al criteria op een rijtje gezet waar we de gemeenschap op gaan beoordelen. Hieronder een overzicht en korte toelichting waardoor

CriteriaCijferKorte toelichting
Kwaliteit9.6Uitstekende analyses en calls
Prijs9.4Gratis content is uitstekende proefperiode
Design en representativiteit9.2Prettige cursusomgeving en goed opgezet premium gedeelte
Expertise9.2Onder de indruk van de fundamentele analyses en technische analyses
Actualiteit9Een minder enerverend moment in de crypto markt zorgt voor net wat minder content-kansen. Toch zijn we diep onder de indruk van hoe actueel en actief deze community gehouden wordt.
Bonus: Engagement+ 0.1Veel engagement van leden
Bonus 2: Live interactie+ 0.1Dit is precies wat we ervan verwachtten

Eindscore: 9.6 – De Community is een uitstekende toevoeging voor traders.

Waarom niet alles gratis op bijvoorbeeld twitter

Zelf ben ik jarenlang ontzettend actief geweest op twitter en heb ik veel ervaring met het lezen van analyses van twitteraars. Het probleem is dat daar geen structuur of moderatie hebt. Iedereen kan achter een profiel schuilen. Het aantal followers zegt niks over de kwaliteit van content. Om belangrijke informatie uit een dergelijk platform te halen moet je veel onkruid wieden.

Een Discord biedt relatief veel meer nuttige informatie. Experts waarvan we de achtergrond kennen bieden je hulp.

Voor wie is deze Community geschikt?

Deze community is voor traders die willen groeien en leren van anderen. Als je overtuigd bent van je eigen tools en indicatoren zou ik vooral individueel doorgaan. Als je wil leren van anderen en zelfs soms aan de hand genomen worden met technische analyses, dan is de cursus geschikt voor jou.

Het is namelijk mogelijk om simpelweg de calls te volgen maar het is ook mogelijk om actief deel te nemen aan de discussie!

Wat moet je kunnen en ervoor over hebben?

Om deel te nemen aan de cursus moet je natuurlijk het maandelijkse bedrag ervoor over hebben. Je kan dit zien als investering waardoor je potentieel meer geld kan verdienen door de kennis die je opdoet.

Naast het geld moet je natuurlijk ook de mindset hebben om daadwerkelijk te traden.

Stappenplan – Wat moet je doen bij interesse?

Heb je interesse in jezelf te ontwikkelen als trader, begin met handelen op de crypto- of aandelenmarkt met de calls in analyses die in de Discord beschikbaar zijn.

Neem actief mee aan het droomtraject en neem deel aan de discussies.

Ervaringen van anderen – Trustpilot/User-Reviews

De WhatsNext Community heeft op trustpilot een uitstekende score. Hieronder lees je enkele user-reviews van klanten. Wat opvalt is dat er geen enkele reviews zijn onder de 3 sterren! De userbase is dus overtuigend positief!

ervaringen van anderne over whatsnext
klantreview 1 over whatsnext
klantreview 2 over whatsnext
klantreview 3 over whatsnext

Andere reviews

RecensentSamenvatting review
Dejongebelegger.nlVolgens Dejongebelegger.nl is de Trustpilotscore meer dan terecht. Ze vinden alle beschikbare informatie ontzettend waardevol.
Verdienexpert.nlVerdienexpert.nl kan het zeker aanraden aan beginners en handelaren die graag succesvol willen worden om de volgende stap te nemen met deze Community.
Hereviewstar.nlDeze recensent is te spreken over de kennisuitwisseling en sterke technische calls. Hieruit is te zien dat de experts veel ervaring hebben.
Cryptogids.nlDe redactie van cryptogids.nl vind dat de community erg veel educatie biedt waarmee je jouw kennis op een hoger level kan brengen.
Onlinegeldgroei.nlUit dit artikel kan je concluderen dat de reviewers de WhatsNext Community een grote aanrader vinden voor mensen die zich bezig houden met geld verdienen met crypto en aandelen.

Conclusie: kopen of niet? Ons uiteindoordeel

Wij zijn onder de indruk van dit relatief jong product en denken dat de WhatsNext Community heel veel potentie heeft om jou te helpen bij het maken van beslissingen bij het traden. Traden is niet makkelijk en de mogelijkheid tot sparren met gelijk denkenden bewijst hier uitermate waardevol te zijn. De WhatsNext Community is hiertoe een uitzonderlijk sterke hulpbron waar we diep van onder de indruk zijn.

Ons eindcijfer was een ontzettend sterke 9.6

Onze conclusie is dus: Kopen

Kortingscode

Via deze pagina krijg je extra grote korting op de premium Whatsnext Community.

Gratis beginnen

Stel je bent nog niet helemaal overtuigd, maar je hebt wel interesse. Probeer dan de gratis variant om uit te proberen of de Community iets voor jou kan betekenen.

Doe nu dit als je wil beginnen met traden en sparren

 1. Klik op deze link en ontvang onze exclusieve korting
 2. Neem deel aan de Discord
 3. Neem actief deel aan de kanalen en leer van de community

Op jouw succes!