Inhoud van deze pagina:

Actief: een kritische, volledige review van een vastgoedbedrijf

Actief is een vastgoedbedrijf en netwerk van vastgoedbeleggers. De experts hier hebben gezamenlijk liefst 212 jaar ervaring. Op moment van schrijven heeft Actief maar liefst 27.152 volgers langs verschillende kanalen en bijna 4.000 leden. Maar wat heeft Actief jou nu exact te bieden? Dat is precies wat we in dit artikel bespreken. Lees verder voor ons uitgebreide review.

Actief is een organisatie die jou wil informeren over de vastgoedwereld, zodat je als starter een vastgoedportefeuille met vertrouwen kunt gaan opbouwen, of als ervaren vastgoedbelegger de volgende stap in je vastgoedcarrière kunt gaan zetten. Het totaalpakket van Actief maakt het interessant, want je hebt heel veel keuze en je kunt je eigen momenten bepalen. Je kunt sneller door de materie heengaan, of je tijd nemen en op jouw ideale moment actie ondernemen.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Het bedrijf ‘Actief’ en onze zoektocht naar de ideale vastgoed beleggingsstrategie

Beleggen in vastgoed kan heel rendabel zijn. We hebben er veel positieve geluiden over gehoord. Iets winstgevends met je vermogen doen: dat trekt ons wel. Vandaar dat we ons in vastgoedbeleggen hebben verdiept. Denk je aan vastgoed, dan kom je in Nederland al snel bij Actief uit.

Wat maakt ons bekwaam als vastgoed belegging reviewers?

Reviewen zit in ons bloed. Meer nog dan beleggen. We kunnen in ieder geval met zekerheid zeggen dat we betere reviewers dan beleggers zijn. Desalniettemin hebben we met reviewen genoeg kritische vaardigheden opgedaan om op verantwoorde wijze te beleggen. Als een belegging of beleggingsplatform niet deugt, dan merken we dat. Als vastgoedbedrijf Actief je verkeerde aanbevelingen doet, dan komen we daar snel genoeg achter. We hebben er een neusje voor.

Aanbod vastgoedbeleggingen: blijf er kritisch op

In vastgoed gaan vaak grote bedragen om. Grote bedragen betekent grote winsten, maar het kan ook leiden tot grote verliezen. Daarom moet je ook nooit zomaar bij de eerste de beste vastgoedinvestering instappen. Er zijn altijd vastgoedbedrijven die proberen jou iets aan te smeren waar zij winst op maken, maar jij bijna gegarandeerd verlies. Juist om te voorkomen dat Actief je eenzelfde poets boekt, hebben wij kritisch onderzoek gedaan.

Wat beloven vastgoedbedrijven zoal? Wat mag je nu echt verwachten?

Elk bedrijf zal beweren de juiste kennis en inzichten in huis te hebben, evenals “een neusje voor de markt”. Een vastgoedbedrijf zal eerder zijn successen toe willen lichten dan de investeringen die minder goed uitpakten. Logisch: het blijft een verkooppraatje. Voor je je ergens bij inschrijft, raden we je daarom altijd aan eerst kritische reviews over het bedrijf te bekijken.

Op deze criteria beoordelen wij vastgoedbedrijven

Hoe beoordeel je een vastgoedbedrijf? Wij doen het op basis van deze criteria?

 • Reviews die over het bedrijf en eventuele cursussen bekend zijn
 • Of er voldoende gewaarschuwd wordt voor de gevaren van vastgoed beleggen – en hoe je risico’s kunt inperken
 • Of er een community is waarin je met andere cursisten in contact kunt komen, ideeën kunt uitwisselen en beleggingen kunt bespreken
 • Of het bedrijf je goede raad geeft als je een vraag hebt (hoe zit het met de supportafdeling?)
 • Of er geen verborgen kosten voor bepaalde diensten worden gerekend
 • Of de prijs-kwaliteitverhouding voor diensten in stand is
 • Of het vastgoedbedrijf bewezen goede resultaten uit het verleden kan laten zien.

Actief in de praktijk getest: onze onderzoeksdata uitgewerkt

Wat zijn we precies te weten gekomen over Actief? We hebben ons bij het vastgoedbedrijf ingeschreven en hebben ons verdiept in het aanbod diensten. Hierover in de rest van het artikel meer. We zijn van mening dat Actief voldoende houvast biedt aan mensen die zelf serieus overwegen in vastgoed te beleggen. Ook meer ervaren beleggers kunnen er nog wat van leren.

In het kort: wat is Actief precies?

Actief is een vastgoedbedrijf én een netwerk. Actief benadrukt ook het belang van netwerk: je leert van andere vastgoedbeleggers, gaat partnerschappen aan en schakelt specialisten in. Actief is eerst en vooral een netwerk, waar je ook via app toegang toe hebt. Daarnaast is Actief verantwoordelijk voor het geven van livestreams en trainingen en het organiseren van livestreams.

De sturende kracht achter Actief

Myrthe de Groot is de oprichtster van Actief. Naar eigen zeggen rolde ze “per ongeluk” het vastgoed in. Ze heeft een wat tegendraadse werkwijze, na alleen een spoedcursus op het gebied van vastgoed gevold te hebben. Inmiddels heeft ze veel verschillende succesvolle vastgoedinvesteringen op haar naam staan en een team van experts om haar heen verzameld. Bovendien heeft ze een bestseller over vastgoed geschreven, genaamd “Koop je Rijk.”

Aanbod van Actief producten

Actief biedt drie verschillende soorten lidmaatschappen aan, naast het feit dat er blogs geschreven worden en live events georganiseerd worden. De lidmaatschappen bespreken we hier.

Het InActief Lidmaatschap

InActief is ‘oneerbiedig’ uitgedrukt de laagste vorm van lidmaatschap.

 • Het lidmaatschap duurt minstens een jaar
 • Je krijgt toegang tot alle artikelen en blogs in de app
 • Ook heb je toegang tot alle borrels en besloten bijeenkomsten
 • Je krijgt toegang tot online Q&A-sessies (vraag en antwoord) waarbij je je vraag aan een specialis kunt stellen
 • Per maand ben je voor InActief 7,95 euro kwijt (inclusief btw is dit 9,62 euro).

Het Actief Lidmaatschap

 • Ook het Actief lidmaatschap duurt minstens een jaar
 • Je krijgt toegang tot alles in de app
 • Je krijgt ook toegang to de kennis gedeeld door specialisten, aangesloten bedrijven en partners
 • Onbeperkt toegang tot gesloten bijeenkomsten en borrels
 • Neem deel de Q&A sessies
 • Het Actief abonnement kost 42,92 per maand.

HyperActief Lidmaatschap

Tot slot kun je ook nog kiezen voor het HyperActief Lidmaatschap.

 • Ook HyperActief duurt minstens 1 jaar

 • Je krijgt exclusieve toegang tot de app, masterclasses en trainingen (ook uit het netwerk)

 • Je hebt de mogelijk zelf aan te kopen en te verkopen via het netwerk

 • Je kunt je vragen aan de specialist stellen

 • Je hebt ook gratis deelname aan verschillende kennistrajecten

 • Hyperactief kost 70,67 euro in de maand.

Welke kosten ben je bij Actief in ieder geval kwijt?

Als je lid wilt worden van Actief moet je daarvoor altijd betalen. Je kunt kiezen tussen verschillende abonnementen, met verschillende voordelen en verschillende prijzen. Hou er rekening mee dat je altijd minstens een jaar aan het abonnement vastzit en zelf moet opzeggen.

Is Actief zijn geld waard?

Actief geeft het zelf al aan: vastgoed draait om netwerk. Een netwerk bouw je niet op in de vastgoedwereld als je niet bij een organisatie als Actief bent aangesloten en je gezicht met regelmaat tijdens borrels en bijeenkomsten laat zien. Als jij actief aan de slag wilt in de soms complexe vastgoedwereld en van de beste nieuwtjes en tips voorzien wilt zijn, is Actief zeker het geld waard.

Actief Trainingen en Bijeenkomsten

Actief Vastgoed organiseert tweemaal per jaar een regionale bijeenkomst, waarbij een expertspreker aan het woord komt. Na afloop is het tijd voor een borrel en wordt er flink genetwerkt.

Belegger Borrels

Het Actief Live Event vindt eenmaal per jaar plaats. Het event is veel meer dan alleen borrelen, want er wordt flink uitgepakt met sprekers en verschillende deelthema’s. De Events vinden op de mooiste locaties plaats. Specialisten, leden en partners komen hier samen.

Online Actief events

Zoals gezegd, heeft Actief een eigen app. Ook online vinden er verschillende leuke events plaats. Denk onder ander aan live vraag-en-antwoordsessies. Hiervoor worden niet alleen vastgoedspecialisten uitgenodigd, maar ook andere experts waarmee je te maken krijgt, zoals accountants.

Wat maakt Actief zo bijzonder ten opzichte van de concurrent?

De vastgoedspecialist heeft als missie vastgoedbeleggers helpen hun vastgoedportefeuille te beheren. Je moet hierbij denken aan beheer, maar ook aan juridische ondersteuning. Inmiddels heeft Actief ook een groot eigen netwerk. Actief kenmerkt zich door innovatie en een frisse, “moderne” aanpak. Actief brengt de meest innovatieve vastgoedbeleggers van het land samen.

Een expert aan het woord: een telefonische benadering

Uiteraard hebben we ook een expert telefonisch om advies gevraagd. Deze wist ons te vertellen dat Actief van Myrthe de Groot in de vastgoedwereld een goede reputatie heeft opgebouwd en vooral bekend staat om zijn laagdrempeligheid. Zelfs mensen die 0.0% verstand hebben van vastgoed kunnen hier na de nodige scholing beginnen met zelf investeren.

Waarom kiezen voor Actief in plaats van een gratis cursusje op Google of YouTube?

Simpel: Actief is meer dan een leerschool. Het is een platform. Je bouwt hier een eigen netwerk op. Als je alleen achter je computer zit, zal je dat niet lukken en is het bijna onmogelijk jezelf staande te houden in de vastgoedwereld. Bovendien is ook de scholing bij Actief van hoge kwaliteit (er komen veel experts over de vloer). Online kom je dat niet zomaar tegen.

De supportafdeling van Actief: doet deze zijn werk?

Actief zelf is in ieder geval heel positief over het stellen van vragen: “Neem contact met ons op: vinden we leuk!” Op de website kun je een contactformulier invullen, waarna je wordt beloofd dat er zo snel mogelijk contact met je wordt opgenomen. Je kunt ook bellen, mailen (info@actief.nl) of chatten. In onze ervaring word je snel geholpen en vriendelijk te woord gestaan.

Voor wie is Actief het best geschikt?

Actief is een netwerk waar zowel de beginnende als de ervaren vastgoedbelegger samenkomen. Met andere woorden: Actief is geschikt voor iedereen die actief met vastgoed beleggen bezig is, of die overweegt hiermee te beginnen. Van het enthousiasme word je in ieder geval warm.

Stappenplan: zelf Actief aan de slag gaan

Ben je benieuwd naar wat Actief te bieden heeft en wil je kennis in de praktijk brengen? Ga dan:

 • Online bekijken wat Actief te bieden heeft en welk gratis materiaal beschikbaar is
 • Schrijf je in met een abonnement
 • Neem deel aan events en stel vragen aan experts
 • Laat je adviseren over je eerste aankoop – en doe hem!

Updates van Actief: wat mag je verwachten?

Wist je dat Actief Vastgoed ook een eigen magazine heeft (heel toepasselijk “Actief Magazine” genoemd) waarin alle nieuwtjes worden gedeeld. Dit magazine is vakinhoudelijk erg sterk. Wist je dat de magazines zich richten op elke provincie afzonderlijk? Zo zijn er maar liefst 12 verschillende uitvoeringen. Plus er is een dertiende uitvoering: een “prachtige glossy”. Deze glossy wordt eenmaal per jaar uitgegeven. Vernieuwend zijn verder natuurlijk de events.

Waaruit bestaat het lidmaatschap van Actief?

Het begint allemaal bij het leren over vastgoed en welke investeringen ook echt iets opleveren. Hiervoor zijn er diverse trainingen en daarnaast zijn er geregeld masterclasses waar je je bij aan kunt sluiten. Het leuke en stimulerende aan een masterclass is de ervaren deskundige die vanuit zijn eigen expertise uitleg komt geven aan jou. Daarnaast zijn er altijd speciale evenementen gedurende het jaar gepland. Deze evenementen zijn geschikt om te netwerken en in contact te komen met andere vastgoedinvesteerders. Het is dus niet alleen gezellig, maar ook leerzaam.

Wat maakt Actief uniek?

Allereerst heb je drie verschillende pakketten bij Actief en dat is InActief, (gewoon) Actief en HyperActief. Voor elk pakket wordt een andere prijs gerekend, maar het InActief pakket – waarmee je toch al toegang hebt tot het platform en het netwerk – is helemaal gratis. Het Actief pakket kost je 49 euro per maand en het HyperActief lidmaatschap is 79 euro per maand. Het verschil tussen de drie pakketten is de uitgebreidheid. Zodra je meer bereid bent te betalen, staat daar ook iets tegenover, zoals bijvoorbeeld je eigen vastgoedcoach, uitnodigingen voor evenementen en de beschikking over voorbeelddocumentatie.

Wat is van belang bij een platform als Actief?

Doordat je kunt kiezen uit drie verschillende lidmaatschappen, moet je van te voren goed kunnen bepalen wat je uit elk pakket denkt te kunnen halen. Wanneer je al zeker weet dat het jou om de contacten binnen het netwerk gaat en je wilt aan- en verkopen via het platform, dan is HyperActief het meest geschikt voor jou. Zit je in de opstartfase, dan kan het Actief pakket in eerste instantie voldoende zijn om een bepaalde periode vooruit te kunnen.

Welke voorkennis heb je bij Actief nodig?

Je hebt geen enkele voorkennis nodig en dat is ook de kracht van een goed platform. Je krijgt van alles aangeboden en bepaalt zelf waar jouw reeds aanwezige kennis aansluit, of waar je juist nieuwe informatie tot je kunt nemen. Dit prikkelt je brein en hierdoor kun je je eigen leer- en ontwikkeltempo bepalen. Niemand zegt dat iets op een bepaalde manier moet, maar met alle handvatten die je krijgt, kun je zelf kiezen wanneer je actie wilt ondernemen.

Met welk stappenplan maak je van je lidmaatschap een groot succes?

Als je al weet wat je uit dit platform wilt halen, is een pakket makkelijk kiezen. Weet je het nog niet zeker en wil je eerst aftasten? Begin dan met het gratis InActief programma. Je krijgt dan voldoende inzicht in de mogelijkheden en kunt je dan ook veel beter voorstellen wat de andere pakketten extra te bieden hebben. Ben je klaar voor de overstap? Dan ga je voor een van de twee betaalde pakketten van Actief. Twijfel je? Plan dan een kennismakingsgesprek in. Je krijgt persoonlijke informatie en een passend advies naar aanleiding van de vragen die je beantwoordt.

Lid worden van Actief om je voor te bereiden op het vastgoedbeleggingsschap

Wanneer je besluit om te gaan beleggen, heb je een aantal keuzen en een ervan is investeren in vastgoed. Vanuit het verleden weet je dat beleggen met meer risico soms hogere winsten kan opleveren, maar je kiest je kansen liever iets zekerder uit. Het is ook niet je plan om er volgende week al rijk van te zijn geworden, maar om een leuk vastgoedportfolio op te bouwen waarmee je de komende jaren vooruit kunt.

Vastgoedportefeuille opbouwen – hoe dan?

Het begint allemaal bij je voorbereiding, want vastgoed is zo’n ruime term. Over wat voor soort vastgoed heb je het dan? Levert bedrijfsvastgoed meer op, stort je je op de particuliere woonmarkt of kies je toch liever voor de vrijetijdssector? Vastgoed voor werken, wonen of verblijven, dat zijn dan in de basis je mogelijkheden. En die keuze is niet makkelijk, want weet je van deze mogelijkheden af als je nog niet eerder geïnvesteerd hebt in vastgoed?

Gebruik maken van je netwerk

Je hebt de beslissing voor beleggen in vastgoed al genomen en dus besluit je om het professioneel aan te gaan pakken. Als je nog niet in het wereldje zit, is het opbouwen van een netwerk echter een tijdrovende klus. Je kunt wel een steuntje in de rug gebruiken en daarom word je lid van een club die speciaal voor jouw doel opgericht is: starten of groeien als vastgoedbelegger.

Bij Actief hebben ze dan drie opties.

Optie 1: InActief – gratis lidmaatschap

Wat mag je verwachten van een lidmaatschap waar je niks voor hoeft te betalen? Heel eerlijk, als je net begint ben je al blij met alle informatie en alle contacten die je verder kunnen brengen op je pad. En daarom is het gratis lidmaatschap een prima begin. Je hebt toegang tot het allerlaatste vastgoednieuws, krijgt via blogartikelen periodiek nieuwe informatie aangereikt en kunt contact opnemen met vastgoedbeleggers die ook net beginnen of al langer aan de weg timmeren.

Optie 2: Actief – voor net geen 50 euro per maand (zonder BTW)

Bij dit lidmaatschap krijg je alles wat eerder al genoemd is, maar je wordt ook nog uitgenodigd voor speciale vastgoedevenementen. Daarnaast kun je gebruik maken van voorbeelddocumenten en krijg je een persoonlijke vastgoedcoach. De evenementen zijn altijd leerzaam en gezellig. Je leert er veel en breidt je netwerk weer verder uit, maar die coach is waar het je vooral om gaat. Deze luistert naar jouw verhaal en jouw doelen en kan feedback geven op je aanpak of keuzen.

Optie 3: HyperActief – voor iets minder dan 80 euro per maand (zonder BTW)

Het duurste plan is nog uitgebreider, want dan kun je gebruik maken van speciaal ontworpen trainingen voor vastgoedbeleggers. De evenementen, documenten en coach maken nog steeds onderdeel uit van het lidmaatschap, maar de extra’s – zoals via het platform kunnen aankopen of weer verkopen – is waar je het bij dit plan voor doet. Wat goed is om te weten, is dat je er bij de betaalde lidmaatschappen altijd minimaal 12 maanden aan vast zit.

Een jaar lid worden – levert dat voldoende op?

Wanneer je voor een heel jaar vooruit betaalt, krijg je korting. Je kunt je echter nog steeds afvragen of je wel een jaar lid wilt zijn van een club en of je er dan wel gebruik van zult maken. Je wilt immers niet dat het net als met je abonnement bij de sportschool eindigt. Dat kostte ook een flinke cent en je hebt er nauwelijks gebruik van gemaakt. Die sportschool heeft aan jou goed verdiend. Dus hoe zorg je er dan voor dat je dit nu niet weer gebeurt en dat je waar voor je geld krijgt?

Met plannen kom je een heel eind

Net als bij een nieuwe studie of korte cursus zou je dit soort activiteiten gewoon in moeten plannen. De activiteiten die Actief aanbiedt zet je op de kalender en in het begin moet je er gewoon naar toe gaan, of het onderwerp nu wel of niet binnen je straatje past. Je leert van alles wat je hoort, soms dat je een bepaalde kant niet op wilt met je vastgoedbelegging, andere keren juist wat je wel voor ogen hebt.

Je agenda erbij pakken

Dan heb je nog het online platform en de documenten of trainingen door experts. Als je het Actief of HyperActief lidmaatschap hebt gekozen, ga je de unieke elementen van het lidmaatschap in je agenda zetten. Al pak je elk weekend een uur om de voorbeelddocumenten te bestuderen en ze voor jouw portefeuille aan te passen of neem je tijdens de lunchpauze op vrijdag de tijd om online met je netwerk te overleggen. Hiermee ontwikkel je jezelf als startende belegger in vastgoed.

Beeldvorming

Afhankelijk van je financiële mogelijkheden kun je klein beginnen of meteen groot denken. Door voorbeelden van mensen met ervaring te horen, krijg je dan een concreet beeld van wat er voor jouzelf mogelijk is. Je hoeft namelijk niet groot te starten om groot te eindigen. Je kunt met kleine beleggingen ook een hoop bereiken. Heel veel hangt van het moment van handelen af en daar moet je niet alleen een slimme strategie voor ontwikkelen, maar ook voor op je gevoel durven vertrouwen.

Twijfel je nog over betaald lid worden of niet?

Via een online kalender kun je met iemand van het team afspreken om je vragen of onduidelijkheden te bespreken. Je kunt ook als gratis lid starten en gaandeweg ontdekken of je behoefte hebt aan de extra faciliteiten die het betaalde lidmaatschap biedt. Zo krijg je vanaf het eerste moment mee wat voor kwaliteit er geleverd wordt en hoe serieus de overige leden binnen het netwerk zijn. Als je merkt dat je geen behoefte aan verdieping hebt en het risico best durft te nemen, stopt het daar.

Andere voordelen van een betaald lidmaatschap

Je krijgt zoveel meer dan alleen een platform met ervaringsdeskundigen en theoretische kennis over het onderwerp vastgoed. Als betaald lid krijg je namelijk toegang tot alle dienstverlening van Actief. En dat kan nog wel eens handig zijn bij je eerste vastgoedinvestering. Je eerste aankoop is altijd spannend en soms kom je er dan achter dat een pand een opfrisbeurt nodig heeft of zelfs een grote renovatie ingepland moet worden.

Klusteam tot je beschikking

Als betaald lid mag je gebruik maken van de services van het klusteam. Bij je eerste rondje door je nieuwe vastgoedobject neem je iemand van het klusteam mee om te bepalen wat er precies moet gebeuren, voordat je het pand weer kunt verhuren of doorverkopen. Een lekkende kraan repareren lukt je zelf ook wel, maar soms heb je de tijd gewoonweg niet. Het is dan handig dat je terug kunt vallen op de ervaren klussers van Actief.

Alleen klussen?

Je kunt zelfs met je persoonlijke coach bespreken of er ander onderhoud regelmatig uitgevoerd kan worden. Stel je maakt een coworking kantoor van een bestaand bedrijfspand. Je laat het opnieuw inrichten en van de juiste hoeveelheid aansluitingen en apparatuur voorzien. Maar daar blijft het niet bij, want het onkruid op de parkeerplaatsen geeft niet de juiste uitstraling en als de ramen met het Hollandse weer snel vies worden, past dat ook niet bij het plaatje dat je voor ogen had.

In de huid van de klant kruipen

Als investeerder wil je je altijd in een klant kunnen verplaatsen, zodat je weet wat goed verkoopt of verhuurt. De uitstraling van een werkplek, het kantoorpand of de omgeving met parkeerruimte en groenvoorziening is dan belangrijk. Bij een woonhuis geldt hetzelfde, want ook dan wil je dat kozijnen netjes geverfd zijn en weer een paar jaar mee kunnen. En bij een appartement wil je ook dat de gezamenlijke ruimten als galerij, entree met brievenbussen en lift er netjes bij liggen.

Investeren is meer dan geld neerleggen

Je merkt al wel dat investeren – als je het goed wilt doen – verder gaat dan alleen het koopcontract van een vastgoedobject ondertekenen en de euros overmaken. Je wilt weten waar je doelgroep om vraagt en of je wellicht aanbod kunt creëren dat er nog maar weinig is. Dit kan allemaal ter sprake komen tijdens de masterclasses of de boeiende gesprekken met jouw vastgoedcoach. En soms moet je er bij een specifiek onderwerp gewoon om durven vragen. Peil het maar eens bij je eigen netwerk.

Problemen met huurders

Als verhuurder heb je het niet altijd makkelijk, want hoe goed het verhuurde object bij oplevering aan een nieuwe huurder ook was, er kunnen zich problemen voordoen of je hebt gewoon een lastige huurder die nooit tevreden is. Vervelende klanten zullen altijd blijven bestaan, in welke business je ook zit en als je tot nu toe altijd je eigen boontjes gedopt hebt als vastgoedbezitter, komt er misschien een moment dat je zou willen dat het anders kan.

Alle rompslomp uitbesteden

Door zaken omtrent de verhuur uit te besteden, ben je van alle gezeur en gezeik af. Eerder las je al over het renoveren en onderhouden van een pand, maar er zijn meer services waar je gebruik van kunt maken. Wat dacht je van nooit meer die zeurende huurder aan de telefoon te woord te hoeven staan? Met de telefoondienst ben je hier direct vanaf. Je kunt zelfs je huidige nummer waar huurders je op bellen aanhouden en doorgeven aan de telefoondienst. Een huurder merkt er dan niks van.

Kwalitatieve dienstverlening

Tegelijkertijd merkt de huurder wel dat er nu direct opgenomen wordt en dat hij of zij vriendelijk en correct te woord wordt gestaan. Zelf werd je niet blij van de problemen die over de telefoon bij je op het bord gegooid werden, nu krijg je wel te horen wat de mankementen zijn, maar door de afstand raakt het je niet meer persoonlijk. De tussenschakel zorgt voor nuttige informatie en haalt het gevoel en de frustraties van de huurder uit het verhaal. Hier heb je wat aan.

Voordelen van een telefoondienst

Ook de telefoontjes in de avonduren of in het weekend zijn verleden tijd. Je geeft alles uit handen en krijgt alleen die informatie door die er voor jou toe doet. Je kunt bij spoedgevallen zelfs met de tussenpartij afspreken dat er automatisch akkoord is voor echt dringende zaken. Dit scheelt weer extra schade en het risico dat de huurder onder het huurcontract uit wil is dan kleiner.

Andere uit te besteden diensten

Wil je echt alleen maar geld investeren en geen enkel aandeel hebben in de verhuur zelf? Dan hoef jij je niet druk te maken om de marketing van je pand of het contact met (potentiële) klanten, wanneer je Actief ook de verhuur van A tot Z laat regelen. Je hoeft helemaal nergens aan te denken, want zelfs iemand die foto’s van jouw pand komt maken, kan geregeld worden.

Uitbesteden of zelf doen?

Wanneer je een pot met geld hebt om te investeren, maar daarnaast een drukke baan of ook nog een gezin hebt, is uitbesteden wellicht de beste oplossing voor jou. Als beginnend belegger kost uitbesteden wel altijd meer dan als je het zelf zou doen. Als je de kennis en vaardigheden hebt en je hebt de tijd om je te verdiepen in het reilen en zeilen van de verhuurmarkt, dan zou het niet slim zijn om een ander voor die diensten te betalen.

Zelf doen

Je kunt dan beter alles in eigen beheer houden, want daar leer je ook het meeste van. Je kunt het ook gewoon leuk vinden om je vol op je vastgoedavontuur – en alle facetten die daarbij komen kijken – te storten. Misschien wordt het wel een project samen met je partner. De een doet de aankoop en verhuur, de ander het onderhoud en de inrichting. Er wordt dan ook veel meer van je creatieve kant verwacht. Het werven van en communiceren met huurders is al een competentie op zich.

Passie ontwikkelen

Meestal wil je betrokken blijven en niet alleen betalen voor een pand en daarna alles uit handen geven. Je wilt de metamorfose zelf voor elkaar boksen en daarna van huurders horen hoe blij ze met het resultaat zijn. Bij problemen met een warmwatervoorziening ben je er dan ook voor je huurder op zaterdagavond. De band die je opbouwt, zorgt er dan ook voor dat huurders je persoonlijk kennen en je niet alleen als de eigenaar van het pand zien. Je passie als vastgoedbelegger wordt gewaardeerd en beloond door trouwe huurders.

Actief reviews van anderen: in bullet-points samengevat

Bedrijvenconsultant.nlDe reviewer stelt dat de Actief community meer dan genoeg kans biedt om informatie te beleggen en vastgoed strategieën te ontdekken. Het platform zit vol waardevolle informatie en biedt unieke kansen.
Skerestudent.nlDe reviewer is erg te spreken over het boek “Koop je Rijk” van Actief oprichtster Myrthe de Groot. Het was in een paar dagen al uit. Myrthe weet waarover ze schrijft en schrijft in heldere en begrijpelijke taal. Het enige wat ontbreekt zijn een paar van haar persoonlijke anekdotes en eigen ervaringen.
Derecensie.nlDe recensent is ook erg te spreken over het boek van Myrthe de Groot. Ze wordt geprezen om het feit dat ze uitgebreid ingaat op alles wat met vastgoed samenhangt. Het boek geeft je de handvaten voor je eerste eigen vastgoedbelegging.

Tabel: alternatieven voor Actief

Beste algemene keuzeVastgoed-Community – Vastgoed Community is een goed alternatief voor Actief. Het is ongeveer even groot en heeft net zoveel expertise in huis.
Onze persoonlijke favorietVrijheid-Vastgoed – Vrijheid Vastgoed biedt ook uitstekende inzichten en praktische tips voor de beginnende vastgoedbelegger.
Beste budgetoptieBNB-Verhuurcursus – alles leren over succesvol verhuren? Dan ben je bij BNB Verhuurcursus aan het juiste adres en dat tegen een heel betaalbare prijs.

Conclusie: Actief – wel of niet lid worden?

ReviewActief
SamenvattingWij zijn erg te spreken over Actief Vastgoedbedrijf en gunnen Myrthe haar succes van harte. Ze heeft in ieder geval de gunfactor mee. Verder biedt het platformuitstekende informatie tegen eerlijke prijzen en is er op de live events (ook online) altijd genoeg te beleven. Een aanrader voor de vastgoed lover.
Review doorDe redactie
BeoordelingOns eindcijfer: 9.6 uit 10.

Jouw vastgoedadvies vervolgstap

Ben je al actief in de vastgoed? Of ben je al actief en wil je je kennis vergroten? Je bent bij Actief aan het juiste adres. Natuurlijk kun je ook bij één van de hierboven genoemde alternatieven aankloppen. Er zijn genoeg opties voor het vinden van de juiste info en het netwerk.

Veel gestelde vragen over Actief

 • Wat heeft een beginnende vastgoed belegger precies aan Actief?

Actief geeft de beginnende belegger alles wat hij of zij nodig heeft, overzichtelijk gebundeld op één plek. Je vindt hier alle basiskennis en krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen aan specialisten. Je verrijkt je kennis door lezingen van experts en maakt gebruik van de beste deals.

 • Wat heeft een ervaren belegger dan aan Actief?

Het netwerk en de lezingen van experts (op tal van vlakken) zijn de grootste aanwinsten voor de vastgoedbelegger met meer ervaring. Ook heeft Actief verschillende aangesloten partners. Als lid van Actief kun je aan- en verkopen doen zonder dat er een makelaar tussen komt.

 • Wat is de meerwaarde van Actief voor de vastgoed dienstverlener?

Actief brengt ruim 4.000 vastgoedbeleggers samen in een online netwerk en soms ook op locatie tijdens events. Actief is hét platform om je doelgroep op laagdrempelige wijze te bereiken.

Gratis media over/van Actief: verdiep jezelf nog verder in Actief

 • Lees verschillende artikelen in het Actief Blog.
 • Of vraag een gratis Kennismakingsgesprek aan met Actief, dit duurt 15 minuten en hierin kom je alles te weten over de voordelen van lidmaatschap.
 • YouTube-kanaal:

Op jouw succes!