Actief is een organisatie die jou wil informeren over de vastgoedwereld, zodat je als starter een vastgoedportefeuille met vertrouwen kunt gaan opbouwen, of als ervaren vastgoedbelegger de volgende stap in je vastgoedcarrière kunt gaan zetten. Het totaalpakket van Actief maakt het interessant, want je hebt heel veel keuze en je kunt je eigen momenten bepalen. Je kunt sneller door de materie heengaan, of je tijd nemen en op jouw ideale moment actie ondernemen.

Waaruit bestaat het lidmaatschap van Actief?

Het begint allemaal bij het leren over vastgoed en welke investeringen ook echt iets opleveren. Hiervoor zijn er diverse trainingen en daarnaast zijn er geregeld masterclasses waar je je bij aan kunt sluiten. Het leuke en stimulerende aan een masterclass is de ervaren deskundige die vanuit zijn eigen expertise uitleg komt geven aan jou. Daarnaast zijn er altijd speciale evenementen gedurende het jaar gepland. Deze evenementen zijn geschikt om te netwerken en in contact te komen met andere vastgoedinvesteerders. Het is dus niet alleen gezellig, maar ook leerzaam.

Belangrijke disclaimer vooraf

Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en zou alleen gedaan moeten worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Wat maakt Actief uniek?

Allereerst heb je drie verschillende pakketten bij Actief en dat is InActief, (gewoon) Actief en HyperActief. Voor elk pakket wordt een andere prijs gerekend, maar het InActief pakket – waarmee je toch al toegang hebt tot het platform en het netwerk – is helemaal gratis. Het Actief pakket kost je 49 euro per maand en het HyperActief lidmaatschap is 79 euro per maand. Het verschil tussen de drie pakketten is de uitgebreidheid. Zodra je meer bereid bent te betalen, staat daar ook iets tegenover, zoals bijvoorbeeld je eigen vastgoedcoach, uitnodigingen voor evenementen en de beschikking over voorbeelddocumentatie.

Wat is van belang bij een platform als Actief?

Doordat je kunt kiezen uit drie verschillende lidmaatschappen, moet je van te voren goed kunnen bepalen wat je uit elk pakket denkt te kunnen halen. Wanneer je al zeker weet dat het jou om de contacten binnen het netwerk gaat en je wilt aan- en verkopen via het platform, dan is HyperActief het meest geschikt voor jou. Zit je in de opstartfase, dan kan het Actief pakket in eerste instantie voldoende zijn om een bepaalde periode vooruit te kunnen.

Welke voorkennis heb je bij Actief nodig?

Je hebt geen enkele voorkennis nodig en dat is ook de kracht van een goed platform. Je krijgt van alles aangeboden en bepaalt zelf waar jouw reeds aanwezige kennis aansluit, of waar je juist nieuwe informatie tot je kunt nemen. Dit prikkelt je brein en hierdoor kun je je eigen leer- en ontwikkeltempo bepalen. Niemand zegt dat iets op een bepaalde manier moet, maar met alle handvatten die je krijgt, kun je zelf kiezen wanneer je actie wilt ondernemen.

Met welk stappenplan maak je van je lidmaatschap een groot succes?

Als je al weet wat je uit dit platform wilt halen, is een pakket makkelijk kiezen. Weet je het nog niet zeker en wil je eerst aftasten? Begin dan met het gratis InActief programma. Je krijgt dan voldoende inzicht in de mogelijkheden en kunt je dan ook veel beter voorstellen wat de andere pakketten extra te bieden hebben. Ben je klaar voor de overstap? Dan ga je voor een van de twee betaalde pakketten van Actief. Twijfel je? Plan dan een kennismakingsgesprek in. Je krijgt persoonlijke informatie en een passend advies naar aanleiding van de vragen die je beantwoordt.

Lid worden van Actief om je voor te bereiden op het vastgoedbeleggingsschap

Wanneer je besluit om te gaan beleggen, heb je een aantal keuzen en een ervan is investeren in vastgoed. Vanuit het verleden weet je dat beleggen met meer risico soms hogere winsten kan opleveren, maar je kiest je kansen liever iets zekerder uit. Het is ook niet je plan om er volgende week al rijk van te zijn geworden, maar om een leuk vastgoedportfolio op te bouwen waarmee je de komende jaren vooruit kunt.

Vastgoedportefeuille opbouwen – hoe dan?

Het begint allemaal bij je voorbereiding, want vastgoed is zo’n ruime term. Over wat voor soort vastgoed heb je het dan? Levert bedrijfsvastgoed meer op, stort je je op de particuliere woonmarkt of kies je toch liever voor de vrijetijdssector? Vastgoed voor werken, wonen of verblijven, dat zijn dan in de basis je mogelijkheden. En die keuze is niet makkelijk, want weet je van deze mogelijkheden af als je nog niet eerder geïnvesteerd hebt in vastgoed?

Gebruik maken van je netwerk

Je hebt de beslissing voor beleggen in vastgoed al genomen en dus besluit je om het professioneel aan te gaan pakken. Als je nog niet in het wereldje zit, is het opbouwen van een netwerk echter een tijdrovende klus. Je kunt wel een steuntje in de rug gebruiken en daarom word je lid van een club die speciaal voor jouw doel opgericht is: starten of groeien als vastgoedbelegger. Bij Actief hebben ze dan drie opties.

Optie 1: InActief – gratis lidmaatschap

Wat mag je verwachten van een lidmaatschap waar je niks voor hoeft te betalen? Heel eerlijk, als je net begint ben je al blij met alle informatie en alle contacten die je verder kunnen brengen op je pad. En daarom is het gratis lidmaatschap een prima begin. Je hebt toegang tot het allerlaatste vastgoednieuws, krijgt via blogartikelen periodiek nieuwe informatie aangereikt en kunt contact opnemen met vastgoedbeleggers die ook net beginnen of al langer aan de weg timmeren.

Optie 2: Actief – voor net geen 50 euro per maand (zonder BTW)

Bij dit lidmaatschap krijg je alles wat eerder al genoemd is, maar je wordt ook nog uitgenodigd voor speciale vastgoedevenementen. Daarnaast kun je gebruik maken van voorbeelddocumenten en krijg je een persoonlijke vastgoedcoach. De evenementen zijn altijd leerzaam en gezellig. Je leert er veel en breidt je netwerk weer verder uit, maar die coach is waar het je vooral om gaat. Deze luistert naar jouw verhaal en jouw doelen en kan feedback geven op je aanpak of keuzen.

Optie 3: HyperActief – voor iets minder dan 80 euro per maand (zonder BTW)

Het duurste plan is nog uitgebreider, want dan kun je gebruik maken van speciaal ontworpen trainingen voor vastgoedbeleggers. De evenementen, documenten en coach maken nog steeds onderdeel uit van het lidmaatschap, maar de extra’s – zoals via het platform kunnen aankopen of weer verkopen – is waar je het bij dit plan voor doet. Wat goed is om te weten, is dat je er bij de betaalde lidmaatschappen altijd minimaal 12 maanden aan vast zit.

Een jaar lid worden – levert dat voldoende op?

Wanneer je voor een heel jaar vooruit betaalt, krijg je korting. Je kunt je echter nog steeds afvragen of je wel een jaar lid wilt zijn van een club en of je er dan wel gebruik van zult maken. Je wilt immers niet dat het net als met je abonnement bij de sportschool eindigt. Dat kostte ook een flinke cent en je hebt er nauwelijks gebruik van gemaakt. Die sportschool heeft aan jou goed verdiend. Dus hoe zorg je er dan voor dat je dit nu niet weer gebeurt en dat je waar voor je geld krijgt?

Met plannen kom je een heel eind

Net als bij een nieuwe studie of korte cursus zou je dit soort activiteiten gewoon in moeten plannen. De activiteiten die Actief aanbiedt zet je op de kalender en in het begin moet je er gewoon naar toe gaan, of het onderwerp nu wel of niet binnen je straatje past. Je leert van alles wat je hoort, soms dat je een bepaalde kant niet op wilt met je vastgoedbelegging, andere keren juist wat je wel voor ogen hebt.

Je agenda erbij pakken

Dan heb je nog het online platform en de documenten of trainingen door experts. Als je het Actief of HyperActief lidmaatschap hebt gekozen, ga je de unieke elementen van het lidmaatschap in je agenda zetten. Al pak je elk weekend een uur om de voorbeelddocumenten te bestuderen en ze voor jouw portefeuille aan te passen of neem je tijdens de lunchpauze op vrijdag de tijd om online met je netwerk te overleggen. Hiermee ontwikkel je jezelf als startende belegger in vastgoed.

Beeldvorming

Afhankelijk van je financiële mogelijkheden kun je klein beginnen of meteen groot denken. Door voorbeelden van mensen met ervaring te horen, krijg je dan een concreet beeld van wat er voor jouzelf mogelijk is. Je hoeft namelijk niet groot te starten om groot te eindigen. Je kunt met kleine beleggingen ook een hoop bereiken. Heel veel hangt van het moment van handelen af en daar moet je niet alleen een slimme strategie voor ontwikkelen, maar ook voor op je gevoel durven vertrouwen.

Twijfel je nog over betaald lid worden of niet?

Via een online kalender kun je met iemand van het team afspreken om je vragen of onduidelijkheden te bespreken. Je kunt ook als gratis lid starten en gaandeweg ontdekken of je behoefte hebt aan de extra faciliteiten die het betaalde lidmaatschap biedt. Zo krijg je vanaf het eerste moment mee wat voor kwaliteit er geleverd wordt en hoe serieus de overige leden binnen het netwerk zijn. Als je merkt dat je geen behoefte aan verdieping hebt en het risico best durft te nemen, stopt het daar.

Andere voordelen van een betaald lidmaatschap

Je krijgt zoveel meer dan alleen een platform met ervaringsdeskundigen en theoretische kennis over het onderwerp vastgoed. Als betaald lid krijg je namelijk toegang tot alle dienstverlening van Actief. En dat kan nog wel eens handig zijn bij je eerste vastgoedinvestering. Je eerste aankoop is altijd spannend en soms kom je er dan achter dat een pand een opfrisbeurt nodig heeft of zelfs een grote renovatie ingepland moet worden.

Klusteam tot je beschikking

Als betaald lid mag je gebruik maken van de services van het klusteam. Bij je eerste rondje door je nieuwe vastgoedobject neem je iemand van het klusteam mee om te bepalen wat er precies moet gebeuren, voordat je het pand weer kunt verhuren of doorverkopen. Een lekkende kraan repareren lukt je zelf ook wel, maar soms heb je de tijd gewoonweg niet. Het is dan handig dat je terug kunt vallen op de ervaren klussers van Actief.

Alleen klussen?

Je kunt zelfs met je persoonlijke coach bespreken of er ander onderhoud regelmatig uitgevoerd kan worden. Stel je maakt een coworking kantoor van een bestaand bedrijfspand. Je laat het opnieuw inrichten en van de juiste hoeveelheid aansluitingen en apparatuur voorzien. Maar daar blijft het niet bij, want het onkruid op de parkeerplaatsen geeft niet de juiste uitstraling en als de ramen met het Hollandse weer snel vies worden, past dat ook niet bij het plaatje dat je voor ogen had.

In de huid van de klant kruipen

Als investeerder wil je je altijd in een klant kunnen verplaatsen, zodat je weet wat goed verkoopt of verhuurt. De uitstraling van een werkplek, het kantoorpand of de omgeving met parkeerruimte en groenvoorziening is dan belangrijk. Bij een woonhuis geldt hetzelfde, want ook dan wil je dat kozijnen netjes geverfd zijn en weer een paar jaar mee kunnen. En bij een appartement wil je ook dat de gezamenlijke ruimten als galerij, entree met brievenbussen en lift er netjes bij liggen.

Investeren is meer dan geld neerleggen

Je merkt al wel dat investeren – als je het goed wilt doen – verder gaat dan alleen het koopcontract van een vastgoedobject ondertekenen en de euros overmaken. Je wilt weten waar je doelgroep om vraagt en of je wellicht aanbod kunt creëren dat er nog maar weinig is. Dit kan allemaal ter sprake komen tijdens de masterclasses of de boeiende gesprekken met jouw vastgoedcoach. En soms moet je er bij een specifiek onderwerp gewoon om durven vragen. Peil het maar eens bij je eigen netwerk.

Problemen met huurders

Als verhuurder heb je het niet altijd makkelijk, want hoe goed het verhuurde object bij oplevering aan een nieuwe huurder ook was, er kunnen zich problemen voordoen of je hebt gewoon een lastige huurder die nooit tevreden is. Vervelende klanten zullen altijd blijven bestaan, in welke business je ook zit en als je tot nu toe altijd je eigen boontjes gedopt hebt als vastgoedbezitter, komt er misschien een moment dat je zou willen dat het anders kan.

Alle rompslomp uitbesteden

Door zaken omtrent de verhuur uit te besteden, ben je van alle gezeur en gezeik af. Eerder las je al over het renoveren en onderhouden van een pand, maar er zijn meer services waar je gebruik van kunt maken. Wat dacht je van nooit meer die zeurende huurder aan de telefoon te woord te hoeven staan? Met de telefoondienst ben je hier direct vanaf. Je kunt zelfs je huidige nummer waar huurders je op bellen aanhouden en doorgeven aan de telefoondienst. Een huurder merkt er dan niks van.

Kwalitatieve dienstverlening

Tegelijkertijd merkt de huurder wel dat er nu direct opgenomen wordt en dat hij of zij vriendelijk en correct te woord wordt gestaan. Zelf werd je niet blij van de problemen die over de telefoon bij je op het bord gegooid werden, nu krijg je wel te horen wat de mankementen zijn, maar door de afstand raakt het je niet meer persoonlijk. De tussenschakel zorgt voor nuttige informatie en haalt het gevoel en de frustraties van de huurder uit het verhaal. Hier heb je wat aan.

Voordelen van een telefoondienst

Ook de telefoontjes in de avonduren of in het weekend zijn verleden tijd. Je geeft alles uit handen en krijgt alleen die informatie door die er voor jou toe doet. Je kunt bij spoedgevallen zelfs met de tussenpartij afspreken dat er automatisch akkoord is voor echt dringende zaken. Dit scheelt weer extra schade en het risico dat de huurder onder het huurcontract uit wil is dan kleiner.

Andere uit te besteden diensten

Wil je echt alleen maar geld investeren en geen enkel aandeel hebben in de verhuur zelf? Dan hoef jij je niet druk te maken om de marketing van je pand of het contact met (potentiële) klanten, wanneer je Actief ook de verhuur van A tot Z laat regelen. Je hoeft helemaal nergens aan te denken, want zelfs iemand die foto’s van jouw pand komt maken, kan geregeld worden.

Uitbesteden of zelf doen?

Wanneer je een pot met geld hebt om te investeren, maar daarnaast een drukke baan of ook nog een gezin hebt, is uitbesteden wellicht de beste oplossing voor jou. Als beginnend belegger kost uitbesteden wel altijd meer dan als je het zelf zou doen. Als je de kennis en vaardigheden hebt en je hebt de tijd om je te verdiepen in het reilen en zeilen van de verhuurmarkt, dan zou het niet slim zijn om een ander voor die diensten te betalen.

Zelf doen

Je kunt dan beter alles in eigen beheer houden, want daar leer je ook het meeste van. Je kunt het ook gewoon leuk vinden om je vol op je vastgoedavontuur – en alle facetten die daarbij komen kijken – te storten. Misschien wordt het wel een project samen met je partner. De een doet de aankoop en verhuur, de ander het onderhoud en de inrichting. Er wordt dan ook veel meer van je creatieve kant verwacht. Het werven van en communiceren met huurders is al een competentie op zich.

Passie ontwikkelen

Meestal wil je betrokken blijven en niet alleen betalen voor een pand en daarna alles uit handen geven. Je wilt de metamorfose zelf voor elkaar boksen en daarna van huurders horen hoe blij ze met het resultaat zijn. Bij problemen met een warmwatervoorziening ben je er dan ook voor je huurder op zaterdagavond. De band die je opbouwt, zorgt er dan ook voor dat huurders je persoonlijk kennen en je niet alleen als de eigenaar van het pand zien. Je passie als vastgoedbelegger wordt gewaardeerd en beloond door trouwe huurders.